Naturklagenævnet / Klage af 22 jan Palle Flebo-Hansen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Naturklagenævnet / Klage af 22 jan.2012- Palle Flebo-Hansen"

Transkript

1 Naturklagenævnet / Klage af 22 jan Palle Flebo-Hansen januar Påstandsdokument 1 Naturklagenævnet har adskille afgørelser som siger; at kommunernes afgørelser er truffet i strid med de forvaltningsretlige lighedsgrundsætninger. Det samme siger Ombudsmanden og der er adskillige retslige domsafsigelser som klart definere området.

2 1 Naturklagenævnet / Klage af 22 jan Palle Flebo-Hansen Til Fra Naturklagenævnet Palle Flebo-Hansen Dato 22 jan 2012 Jeg beder om - at denne klage optages til en sag som gerne skulle ende med en afgørelse fra Naturklagenævnet. På stånd; Jeg er af den opfattelse, at man forfordeler et stort antal ulovlige opførte kolonihavehuse i Slagelse kommune. Jeg vil med denne her klage opnå lighed for alle kolonister i Slagelse kommune hvilket kun kan ske ved at Slagelse kommune opsiger lejekontrakterne med Kolonihaveforbundet for Danmark med henvisning til aftalebrud. Subsidiært nedlægger jeg en påstand at alle kolonihave lodder, skal opmåles og efterkontrolleres af det kommunale tilsyn. Fremstilling Sagen her starter ved - at kommunen indgår en lejeaftale med Kolonihaveforbundet for Danmark. I denne her sag handler forholdet mellem Forbundets Korsør kreds og Slagelse kommune i sagen H/F Strandparken. Som det fremgår af BILAG 1 har kommunen gennem årerne siden før 1976 indgået adskillige lejekontrakter - hvoraf kun kendes til de lejeaftaler som er efter år 1976.

3 2 Naturklagenævnet / Klage af 22 jan Palle Flebo-Hansen Forhold I 7 står følgende ordlyd(side 3) Allerede opførte bygninger forlanges ikke ændre som følge af denne kontrakts bestemmelser, men ved ny opførelser skal bestemmelserne i denne kontrakt opfyldes I 7 står følgende ordlyd(side 8) Allerede opførte bygninger forlanges ikke ændre som følge af denne kontrakts bestemmelser, men ved ny opførelser skal bestemmelserne i denne kontrakt opfyldes.

4 3 Naturklagenævnet / Klage af 22 jan Palle Flebo-Hansen 1998 I 7 på side 16 står følgende: Allerede opførte bygninger forlanges ikke ændre som følge af denne kontrakts bestemmelser, men ved ny opførelser skal bestemmelserne i denne kontrakt opfyldes I 7 på side 26 står følgende: Allerede opførte bygninger forlanges ikke ændre som følge af denne kontrakts bestemmelser, men ved ny opførelser skal bestemmelserne i denne kontrakt opfyldes.

5 4 Naturklagenævnet / Klage af 22 jan Palle Flebo-Hansen På stånd 1 Jeg ser det således, at man siden før 1942 og frem til år 2003 adskille gange har indrømmet ulovlig byggerier en uberettiget forventning om - at en ulovligt opført bygning kan bestå med kommunens velsignelse. Periode før 1976 a. Fremadrettet skal denne kontrakt overholdes Perioden mellem 1976 til 1983 a. Fremadrettet skal denne kontrakt overholdes Perioden fra 1983 til 1998 a. Fremadrettet skal denne kontrakt overholdes Perioden fra 1998 til 2003 a. Fremadrettet skal denne kontrakt overholdes Jeg ser det således, at kommunen 4 gange har stort på reglerne og dermed stilletiende accepteret ulovligt byggeri i H/F Strandparken.

6 5 Naturklagenævnet / Klage af 22 jan Palle Flebo-Hansen Forhold 2 Slagelse kommune har nu valgt at se på Kolonihaverne i Slagelse kommune. Sagens indhold Slagelse Kommune har i alt 19 Kolonihaveforeninger fordelt med 7 i Slagelse, 10 i Korsør og 2 i Skælskør, jf. vedlagte oversigtskort. Arealerne er for så vidt angår Slagelse og Korsør udlejet via fælles lejekontrakt mellem henholdsvis Kolonihaveforbundets Korsør Kreds og Kolonihaveforbundets Slagelse Kreds. Arealerne i Skælskør er udlejet direkte til de enkelte kolonihaver. I forbindelse med at kommunen i 2008 blev gjort opmærksom på at opførelsen af et muligt ureglementeret byggeri henstillede Center for drift og anlæg til Kolonihaveforbundets Korsør Kreds, at alt byggeri skal overholde bestemmelserne i lejekontrakten. Da en sådan proces forventedes at være langvarig, blev der givet en frist på 3 år. Denne frist udløber den 30. september Administrationen af blandt andet de bygningsregulerende forhold er, i fælleskontrakten med Kolonihaveforbundets Korsør Kreds, udlagt til Kredsen. Kommunen har derfor ingen direkte beføjelser eller forpligtelser til at indgå i en dialog omkring noget konkret byggeri. Det er alene Kredsen der er ansvarlig overfor kommunen, som udlejer og ikke de enkelte bygningsejere. Kommunen har således kun sanktionsmuligheder overfor Kredsen og ikke den enkelte bygningsejer. Såfremt kontrakten findes misligholdt har kommunen mulighed for at opsige kontrakten og/eller hjemtage opgaven. Såfremt opgaven hjemtages vil det medførere en betydelig resursebelastning af administrationen. I det aftalen er indgået af Byrådet vil en ændringer eller opsigelse af aftalen henligge under Byrådet. Lovliggørelse af ureglementeret byggeri i Kolonihaveforbundets Korsør Kreds På baggrund af konkrete henvendelser vedrørende byggeri, i HF Strandparken, der ikke opfylder bestemmelserne i kontrakten blev der henstillet til at Kolonihaveforbundets Korsør Kreds foranledigede at alt byggeri i haveforeningerne i Korsørområdet, som ikke overholder bestemmelserne i lejekontrakten af 2003 lovliggøres.

7 6 Naturklagenævnet / Klage af 22 jan Palle Flebo-Hansen Der blev givet en frist til 30. september 2011, at alt byggeri der er opført efter februar 2003 skal opfylde kontraktens/lejeaftalens bygningsregulerende krav/retningslinjer. Det videre forløb Oktober 2011 Kolonihaveforbundets Korsør Kreds tilskrives om svar på at Kredsen har sikret, ved fysisk kontrol, at alle bygninger opført efter februar 2003 opfylder kontraktens/lejeaftalens bygningsregulerende krav/retningslinjer. November-december 2011 Uanset Kredsens svar udføres stikprøvekontrol i HF Strandparken. Der udføres kun stikprøvekontrol og kun i HF Strandparken, idet sagen er opstået på baggrund af konkrete sager fra denne kolonihaveforening. Det videre forløb vil afhænge af Kredsens svar samt de udførte kontrolbesøg. Såfremt det viser sig at kontraktens bygningsregulerende vilkår ikke er opfyldt vil sagen blive forelagt Udvalget for Teknik og Miljø. Indstilling Drifts- og Anlægscentret indstiller, at udvalget tager ovenstående orientering til efterretning. Bilag Oversigtskort over kolonihaver Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 26. september 2011: Fraværende: Udvalget ønsker, at alle kolonihaver opfylder de gældende krav i kontrakten. Udvalget afventer Korsør Kredsens svar og stikprøve, før yderligere stillingstagen Johnny Persson (V) ønsker nærmere undersøgt, om det er muligt at stille krav til lovliggørelse tilbage til 1998 og ønsker et mere omfattende tilsyn end stikprøvekontrol.

8 7 Naturklagenævnet / Klage af 22 jan Palle Flebo-Hansen Jeg vedlægger mit underbilag af 22.aug.2008

9 8 Naturklagenævnet / Klage af 22 jan Palle Flebo-Hansen På stånd 2 Det ses i ovenstående; at kommunen vil til at følge lejekontraktens ordlyd af Jeg mener, at hvis der skal ske en fysisk lovliggørelse skal alle ulovlige forhold behandles lige jf. lighedsgrundsætningen jf. det gældende regler i forvaltningsloven. Jeg notere mig ifølge BILAG 2 følgende ordlyd: Fysisk lovliggørelse betyder, at et byggeri i henhold til en tidligere tilladelse fysisk skal bringes i overensstemmelse med forskrifter, der var gældende på opførelsestidspunktet. Jeg henviser også til Ombudsmanden Bilag 3. Jeg henviser her til (J.nr ). Byggelovens 17 kan anvendes selv om den nuværende ejer ikke har haft noget ansvar for byggelovsovertrædelsen. Jeg henviser til W.E. von Eyben, Dansk Miljøret 2, Bygge- og planlovgivning (1977), s Samt; Kernen i denne helhedsvurdering er - en afvejning af to hovedhensyn. På den ene side et hensyn til adressatens berettigede forventninger, på den anden side et hensyn til modstående normalt offentlige interesser i en ophævelse af den oprindelige forvaltningsafgørelse. Iht. til Bilag 4 har Naturklagenævnet behandlet en sag hvor en kommune har udstedt lovliggørelse af ulovligt byggeri i H/F Brandhøj. Her skriver Naturklagenævnet bl.a. Jeg henviser også til bilag 5 hvor Naturklagenævnet har haft mange sager om lighedsgrundlaget.

10 9 Naturklagenævnet / Klage af 22 jan Palle Flebo-Hansen Jeg henviser også til

11 10 Naturklagenævnet / Klage af 22 jan Palle Flebo-Hansen Forhold 3 Aftaler skal holdes. Det er gammel dansk ret. Den, der bryder en aftale, kan ifalde ansvar, og f.eks. blive nødt til at betale erstatning til modparten. Men ingen regel uden undtagelse. God jura er udtryk for systematiseret sund fornuft, og det er derfor også sådan, at man i visse tilfælde kan have ret til at bryde en aftale. Hvis man f.eks. har købt medisterpølse i Brugsen, fordi konen har skrevet det på dosmersedlen, men det så viser sig, at hun bliver rigtig sur, når medisteren er bragt i hus, fordi hun i mellemtiden er kommet i så dårligt humør, at hun hellere vil have risengrød, ja så er der ganske vist bristet en forudsætning for mandens køb af medisteren, men de fleste fornuftige folk vil nok sige, at det jo ikke kan betyde, at manden kan møde op i Brugsen med medisteren og få sine penge tilbage. Jurister har fra gammel tid gennemtænkt den situation og er nået frem til den juridiske læresætning, at en forudsætning, der brister, kan berettige, at en aftale kan brydes, men kun hvis forudsætningen var væsentlig og på forhånd var kendt af modparten. Men det er ikke nok. Det kommer derefter an på en rimelighedsvurdering, hvem af de to der er nærmest til at bære risikoen for, at forudsætningen svigter. Der er ikke på forhånd nogen facitliste for den vurdering. Her må borgeren og retssystemet hælde hovedet til dommerens sunde fornuft og dømmekraft. For et par uger siden sad fem højesteretsdommere i den situation. Se bilag 6 I forbindelse med den indgåede lejekontakt med Kolonihaveforbundet for Danmark skal bemærkes; Kolonihaveforbundet for Danmark repræsentere over medlemmer landet over. Da over 75 kommuner forlanger tvunget medlemskab af Kolonihaveforbundet antager jeg, at den praksis som kommunen i Slagelse har overladt til lejer også følger de i loven foreskrevne retssikkerheds bestemmelser over for den enkelte borger jf. grundlovens Ingen kan på grund af køn, race, hudfarve, social, national eller etnisk oprindelse, sprog, religion, politisk eller anden overbevisning, funktionsevne, fysisk eller psykisk handicap, alder eller seksuel orientering berøves adgang til den fulde nydelse af borgerlige og politiske rettigheder eller gøres til genstand for nogen form for forskelsbehandling. Da lejeforholdet imellem Kommunen & lejer er underlagt privat retslige retsregler er der i nærværende sag tales om aftalebrud jfr. Aftaleloven.

12 11 Naturklagenævnet / Klage af 22 jan Palle Flebo-Hansen Det forhold, at kommune forlanger kontrakten overholdt, er kommunes ret jf. planlovens bestemmelser ligesom byggelovens retsregler herom. Omvendt, kan myndigheden ikke som tilfældet her i denne sag - hvor tilsynspligten i underforstået forstand -er overflyttet til Kolonihaveforbundet for Danmark; undgå at påtale alle ulovligheder som forefindes i kommunes regi (19 kolonihaver områder). Ligeledes som ankenævnet har omtalt i sagen fra H/F Brandhøj - må jeg antage, at Slagelse kommune tilpligtes til følge tilsyn som går ud på; at udføre tilsyn på hvert eneste havelod og samtidig gør jeg gældende; Da kommunen har valgt den, 19.jan.2012 at udføre tilsyn i H/F Strandparken må dette tilsyn alt andet lige - føre til jf. gældende regler herom f.s.v.a. tilsyn (bilag 7) som følger på side 7 - hvor teksten lyder således Også når tilsynsmyndigheden bliver opmærksom på et ulovligt forhold ved tilsyn i anden anledning, skal tilsynsmyndigheden reagere på samme måde, som hvis forholdet fx var blevet anmeldt til myndigheden. At der ved tilsynet henstiller til TMU udvalget at ulovlighederne som skulle have været lovliggjort ikke er efterkommet. (mit bilag 8). Da sagen skal behandles af Naturklagenævnet - anmoder jeg derfor Naturklagenævnet om - at indhente disse oplysninger til belysning af sagen og mine påstande via Slagelse kommune. Jeg gør således også gældende; Tilsynet var ulovligt udført hvilket vil fremgå af sagens agter når Naturklagenævnet anmoder om dokumenterne i sagen hvoraf tydeligt vil fremgå, hvem der deltog i tilsynet og hvem der efter lovens bestemmelser ikke måtte have været deltager i omtalte tilsyns gennemgang den, 19.d.m. Da lejer (Kolonihave forbundet For Danmark) føre årlige retssager mod dens medlemmer i den udstrækning - at den enkelte kolonist i visse tilfælde har overtrådt forbundets vedtægter - finder jeg det betænkeligt at Slagelse kommune -nu kan forlange - at lejeaftalen overholdes af Kolonihaveforbundet for Danmark - set i lyset af den passivitet som kommunen har praktiseret i over 70 år til skade for kolonister som måtte have bygget ulovligt indenfor de sidste ( )(9 år) i forhold til de kolonister - som har bygget ulovligt i over 51 år ( ).

13 12 Naturklagenævnet / Klage af 22 jan Palle Flebo-Hansen Afslutning Såfremt Slagelse kommune får held med denne fysiske lovliggørelse - må der i denne her sag - tales om brud på retssikkerheden og en forskelsbehandling af kolonister - hvorfor eneste retslige afgørelse må være, at Slagelse kommune ophæver lejeaftalen med Kolonihaveforbundet for Danmark med den begrundelse at kontrakten er misligholdt. Da man ikke foreningsmæssigt jf. Ole Hasselbalch foreningsret 4 udgave kan behandle foreningens medlemmer uens - ses alene her en grund til at ophæve den planlagte fysiske lovliggørelse som Slagelse kommune har valgt at igangsætte. Da det også strider imod de forvaltningsretlige regler - vil det som Bente Hagelund skriver i sin bog være i strid med de regler der taler for lige ret for loven når forholdene ellers er ens. Lighedsprincippet er en grundlæggende værdi i det danske samfund og den danske forvaltning, og vi forarges, hvis nogen får noget, som andre ikke kan få, eller hvis nogen får afslag på noget, som andre har fået lov til at gøre. Lighedsprincippet betyder, at det lige skal behandles ens, og kunsten er at finde ud af, hvad der er det lige, dvs. hvornår sagerne er ens, og afgørelserne skal være de samme, og hvornår der er forskel. En anden måde at udtrykke lighedsprincippet på er at sige, at der ikke må være usaglig forskelsbehandling. Hvis en myndighed gør forskel på folk, skal der være en saglig grund til det. En saglig grund er typisk en grund, som er beskrevet i lovgivningen. Naturklagenævnet skriver også i sagen Sag NMK På denne baggrund ophæves det den 10. juni 2009 meddelte lovliggørelsespåbud om fjernelse af badehuset, idet sagen hjemvises til kommunens fornyede behandling. Natur- og Miljøklagenævnet går herefter ud fra, at kommunen snarest muligt - og inden der meddeles klageren et nyt påbud om fjernelse af badehuset - foretager en samlet undersøgelse af de mulige overtrædelser af lokalplanbestemmelsen, herunder navnlig for de ejendommes vedkommende, der ligger i nærheden af klagerens ejendom, og at kommunen herefter søger sådanne overtrædelser lovliggjort efter samme principper som i den aktuelle sag.

14 13 Naturklagenævnet / Klage af 22 jan Palle Flebo-Hansen Min retslige interesse; Bilag 9 Jeg håber hermed at Naturklagenævnet vil se på sagen og forbliver. Hilsen Palle Flebo-Hansen

Sagen omhandler kommunens tilsyn i haveforeningerne underlagt Kolonihaveforbundet.

Sagen omhandler kommunens tilsyn i haveforeningerne underlagt Kolonihaveforbundet. 1 Min udgave af den kommunale belysning af sagen (tilsyn) Denne her sag følges af mig og opdeles i sektion da filerne eller bliver for store. Sagen omhandler kommunens tilsyn i haveforeningerne underlagt

Læs mere

Sagsnr.: 330-2011-139666 Dok.nr.: 330-2011-1313659 Åbent Kompetence: TMU

Sagsnr.: 330-2011-139666 Dok.nr.: 330-2011-1313659 Åbent Kompetence: TMU Orientering om Kolonihaver Sagsnr.: 330-2011-139666 Dok.nr.: 330-2011-1313659 Åbent Kompetence: TMU Sagens indhold Slagelse Kommune har i alt 19 Kolonihaveforeninger fordelt med 7 i Slagelse, 10 i Korsør

Læs mere

MIT bilag 30. Sagen handler om at Slagelse kommune den, 19. januar 2012 fortog et kommunal tilsyn i haveforeningen Strandparken.

MIT bilag 30. Sagen handler om at Slagelse kommune den, 19. januar 2012 fortog et kommunal tilsyn i haveforeningen Strandparken. 1 PFH sagen tilsynssag af 16. juli 2012 Det juridiske fundament Til Fra Statsforvaltningen Palle Flebo-Hansen Dato 17. juli 2012 MIT bilag 30 Jeg har fremsendt en klage over Slagelse kommune med bilag

Læs mere

Vedr. Kolonihaver Esbjerg kommune

Vedr. Kolonihaver Esbjerg kommune 1 Esbjerg Byråd har en svær opgave foran sig. Til Fra Esbjerg Kommune Palle Flebo-Hansen Dato 31/01/2012 Vedr. Kolonihaver Esbjerg kommune Indledning Jeg vil indledningsvis henvise til min påtale af år

Læs mere

1 Jeg stiller nogle spørgsmål til Slagelse kommune den 27.08.2014

1 Jeg stiller nogle spørgsmål til Slagelse kommune den 27.08.2014 1 Jeg stiller nogle spørgsmål til Slagelse kommune den 27.08.2014 Til Fra Slagelse kommune Palle Flebo-Hansen Dato 27.08.2014 Jeg kan forstå på korrespondancen som jeg dags dato har modtaget fra min advokat

Læs mere

Den 26. 02.2012 ses i mail til formanden for H/F Strandparken følgende tekst (bilag 2 side 2):

Den 26. 02.2012 ses i mail til formanden for H/F Strandparken følgende tekst (bilag 2 side 2): 1 Sagen af 16. august 2012 Palle Flebo-Hansen Bilag 1 Til Cc Iben Simone Brinkland Pia Hansen Dato 16. august 2012 Hej Iben! Den 26. 02.2012 ses i mail til formanden for H/F Strandparken følgende tekst

Læs mere

PFH Responsum 13. Kapitel 02. HF Grønland den, 09.09.2014

PFH Responsum 13. Kapitel 02. HF Grønland den, 09.09.2014 PFH Responsum 13. Kapitel 02. HF Grønland den, 09.09.2014 Sagen er en fortsættelse af PFH Responsum 13. Kapitel 01. HF Grønland den, 30.08.2014. Palle Flebo-Hansen Tlf. 29367429 Christiansgave 11 4220

Læs mere

Referat af mødet mellem bestyrelsen og havelejerne i have 56 den, 10. april 2013

Referat af mødet mellem bestyrelsen og havelejerne i have 56 den, 10. april 2013 1 PFH & Bestyrelsen den 10.april 2013. Referat af mødet mellem bestyrelsen og havelejerne i have 56 den, 10. april 2013 Mødet var indkaldt af bestyrelsen på baggrund en skrivelse fra PFH den 24.marts 2013.

Læs mere

I samme forbindelse ser jeg ifølge min note 1 - at Forbundet har tilsendt jer materiale før mødet og dette vil jeg gerne have aktindsigt i.

I samme forbindelse ser jeg ifølge min note 1 - at Forbundet har tilsendt jer materiale før mødet og dette vil jeg gerne have aktindsigt i. Til Københavns Kommune Lisbeth Huohvanainen Fra Palle Flebo-Hansen Dato 03.07.2014 Tak for tilsendte mail og referat. Samt også radio/nyhederne. I samme forbindelse ser jeg ifølge min note 1 - at Forbundet

Læs mere

1 Palle Flebo-Hansen Underbilag af 18.6.2012 Bredely-sagen - Flemming Kaare Petersen. Palle Flebo-Hansen ( Palle@flebo.dk) Dato 18.

1 Palle Flebo-Hansen Underbilag af 18.6.2012 Bredely-sagen - Flemming Kaare Petersen. Palle Flebo-Hansen ( Palle@flebo.dk) Dato 18. 1 Palle Flebo-Hansen Underbilag af 18.6.2012 Bredely-sagen - Til Fra Flemming Kaare Petersen Palle Flebo-Hansen ( Palle@flebo.dk) Dato 18. juni 2012 Kære Flemming Kaare Petersen Tak for din hjælp og jeg

Læs mere

Jeg er nu blevet bekendtgjort med at der den, 19.jan.2012 vil blive afholdt tilsyn i Strandparken.

Jeg er nu blevet bekendtgjort med at der den, 19.jan.2012 vil blive afholdt tilsyn i Strandparken. 1 Tilsynet den 19.jan.2012 i Strandparken Min henvendelse af 6/1/2012 Til Slagelse kommune Pia Hansen samt TMU udvalget Fra Palle Flebo-Hansen Dato 06/01/2012 Jeg er nu blevet bekendtgjort med at der den,

Læs mere

Forslag og Aktindsigt

Forslag og Aktindsigt KOLONIHAVERNES FÆLLES RÅDGIVNING Forslag og Aktindsigt Kolonihaverne på Statens jord! FLEBO 24-09-2011 Dok 15-1368-2011 Sagen handler om Staten vil sidde og se på at man slagter 1 kolonist og freder andre.

Læs mere

Palle Flebo-Hansen Christiansgave 11 4220 Korsør Tlf. 30912530 ULOVLIGT BYGGERI HAVE 55 HF STRANDPARKEN KORSØR. Ens regler ens behandling.

Palle Flebo-Hansen Christiansgave 11 4220 Korsør Tlf. 30912530 ULOVLIGT BYGGERI HAVE 55 HF STRANDPARKEN KORSØR. Ens regler ens behandling. Palle Flebo-Hansen Christiansgave 11 4220 Korsør Tlf. 30912530 ULOVLIGT BYGGERI HAVE 55 HF STRANDPARKEN KORSØR Ens regler ens behandling. INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Kort information 1 Slagelse

Læs mere

Servitutten af 28. 02.2012 iht. Strandparken

Servitutten af 28. 02.2012 iht. Strandparken 1 Påstand og beskrivelse af 26 ulovlige forhold alene i H/F Strandparken Korsør. Til Fra Slagelse kommune Dato 15/06/2012 Servitutten af 28. 02.2012 iht. Strandparken I forbindelse med - at Slagelse kommune

Læs mere

Jeg har modtaget din mail af 26. 02.2012. Tak for dit svar på min skrivelse til Kommunaldirektøren.

Jeg har modtaget din mail af 26. 02.2012. Tak for dit svar på min skrivelse til Kommunaldirektøren. 1 Svarskrift af 27. Feb. 2012 (Kommunaldirektøren) Til Fra Slagelse kommune Dato 27. 02.2012 Kære Iben Simone Brinkland Jeg har modtaget din mail af 26. 02.2012. Tak for dit svar på min skrivelse til Kommunaldirektøren.

Læs mere

Sagen som viser sig at være ført på forkert fundament

Sagen som viser sig at være ført på forkert fundament Palle Flebo-Hansen Gennemgang af sagen i have 56 Kapitel 1 Sagen som viser sig at være ført på forkert fundament Palle Flebo-Hansen 1 Palle Flebo-Hansen Gennemgang af sagen i have 56 Kapitel 1 En retssag

Læs mere

SAGEN BRØNDGÅRDEN. Det fremgår af bilag 1 stk.1. at området omhandler kolonihaven Brøndgården.

SAGEN BRØNDGÅRDEN. Det fremgår af bilag 1 stk.1. at området omhandler kolonihaven Brøndgården. SAGEN BRØNDGÅRDEN * Sagsfremstilling og begrundelse Rubrik 5 Bilag 1 Imellem Statens Jordlovsudvalg blev der den, 12.11.1971 indgået en lejekontrakt mellem staten som udlejer og Kolonihaveforbundet Danmark

Læs mere

I den anledning og med henvisning til min egen retssag anmoder jeg herved om - at få tilsendt en kopi - af de dokumenter som er omtalt her ovenfor.

I den anledning og med henvisning til min egen retssag anmoder jeg herved om - at få tilsendt en kopi - af de dokumenter som er omtalt her ovenfor. 1 Palle Flebo-Hansen aktindsigt af 13. april 2012 ctr. Slagelse kommune Til Slagelse kommune Pia Hansen Fra Palle Flebo-Hansen Dato 13 april 2012 Vedr. Aktindsigt Ifølge nedstående ses; Haveforeningen

Læs mere

Udvidelse af min klage over Slagelse kommune

Udvidelse af min klage over Slagelse kommune 1 PFH Tilsyn sag af 16. juli 2012 udvidelse af sagen Bilag 24 til Bilag 27 Udvidelse af min klage over Slagelse kommune BILAG 24 2 PFH Tilsyn sag af 16. juli 2012 udvidelse af sagen Bilag 24 til Bilag

Læs mere

Formalia og gældende ret i øvrigt skal overholdes, når der træffes bestyrelsesbeslutninger.

Formalia og gældende ret i øvrigt skal overholdes, når der træffes bestyrelsesbeslutninger. Formalia og gældende ret i øvrigt skal overholdes, når der træffes bestyrelsesbeslutninger. Såfremt reglerne ikke bliver overholdt, kan der være personligt ansvar pådragende for bestyrelsen. Her kommer

Læs mere

Min påstand i have 29 er derfor at her tales om bestyrelseansvar som så afgjort får betydning for sagen her.

Min påstand i have 29 er derfor at her tales om bestyrelseansvar som så afgjort får betydning for sagen her. 1 Have 29 i Strandparken Have 29 har skiftet ejer siden huset blev modaniseret. Min formodning er, at familien Jäger solgte dette i år 2006 til nuværende ejer og jeg er overbevist om, at den nuværende

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Viborg Kommunes påbud om lovliggørelse af anvendelse af lejemål på ejendommen, beliggende Ærøvej 21 B

AFGØRELSE i sag om Viborg Kommunes påbud om lovliggørelse af anvendelse af lejemål på ejendommen, beliggende Ærøvej 21 B Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 17. december 2013 J.nr.: NMK-33-01384 Ref.: ARS-NMKN AFGØRELSE i sag om Viborg Kommunes påbud om lovliggørelse af anvendelse

Læs mere

Sagen handler om at jeg over for dig har klaget over afgørelser som Slagelse kommune har fortaget i sagen HF Strandparken.

Sagen handler om at jeg over for dig har klaget over afgørelser som Slagelse kommune har fortaget i sagen HF Strandparken. 1 PFH Dokument af 17.12.2013 Til Fra Slagelse kommune Palle Flebo-Hansen Dato 17.12.2013 Att Lone Lengly Sagen handler om at jeg over for dig har klaget over afgørelser som Slagelse kommune har fortaget

Læs mere

Støttepædagogen fik en påtale af den kommune hun var ansat i, fordi kommunen mente at hun havde brudt sin tavshedspligt.

Støttepædagogen fik en påtale af den kommune hun var ansat i, fordi kommunen mente at hun havde brudt sin tavshedspligt. 2009 20-7 Støttepædagogs omtale af et barn i et offentligt forum. Tavshedspligt En støttepædagog fortalte en tidligere kollega om et bestemt barn mens de kørte i bus. Barnet blev omtalt meget negativt.

Læs mere

MISTILLID. Iht. Vores vedtægter(11.7) ses - at bestyrelsen skal føre en protokol over forhandlingerne på bestyrelsesmøder.

MISTILLID. Iht. Vores vedtægter(11.7) ses - at bestyrelsen skal føre en protokol over forhandlingerne på bestyrelsesmøder. 1 Palle Flebo-Hansen MISTILLID Iht. Vores vedtægter(11.7) ses - at bestyrelsen skal føre en protokol over forhandlingerne på bestyrelsesmøder. Jf. gældende praksis er det formanden der indkalder til bestyrelsesmøder

Læs mere

Lad mig slå fast: 1 Palle Flebo-Hansen Dokument af 27. juli 2012 Mit bilag 1. Slagelse kommune m fl. Palle Flebo-Hansen.

Lad mig slå fast: 1 Palle Flebo-Hansen Dokument af 27. juli 2012 Mit bilag 1. Slagelse kommune m fl. Palle Flebo-Hansen. 1 Palle Flebo-Hansen Dokument af 27. juli 2012 Mit bilag 1 Til Fra Slagelse kommune m fl. Palle Flebo-Hansen Dato 27 juli 2012 Lad mig slå fast: Kolonihaveforbundets kredsbestyrelse har i sin kontrakt

Læs mere

[KAPITEL 1. SAGEN SOM ER ENS OG ALLIGEVEL LAGT FRA ENS?]

[KAPITEL 1. SAGEN SOM ER ENS OG ALLIGEVEL LAGT FRA ENS?] 2011 Kolonihavernes Fælles Rådgivning Palle Flebo-Hansen [KAPITEL 1. SAGEN SOM ER ENS OG ALLIGEVEL LAGT FRA ENS?] 2 Kolonihaver og 2 ens ulovlig byggeri med bestyrelsens velsignelse Er der et bestyrelses

Læs mere

Ulovligt Byggeri Kapitel 4.1

Ulovligt Byggeri Kapitel 4.1 1 Ulovligt byggeri Kapitel 4.1. Ulovligt Byggeri Kapitel 4.1 Det offentlige har via Folketinget magten til at lave love som landets borger skal overholde. Det bringer os så videre til det kommunale system.

Læs mere

Påstandsdokument PFH RESPONSUM

Påstandsdokument PFH RESPONSUM Påstandsdokument PFH RESPONSUM Lige regler Lige ret. Palle Flebo-Hansen Tlf. 29367429 Vedr. Strandparken HF www.lovløsetidned.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Forord 1 Offentretslige aftale 1

Læs mere

Advokat Kramme. Eksperten

Advokat Kramme. Eksperten Advokat Kramme Eksperten Advokat E. Kramme har været advokat for Kolonihaveforbundet siden år 2000. Advokat E. Kramme har ført et utal af sager for Kolonihaveforbundet. Kramme går over stregen og han er

Læs mere

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling.

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling. RETTEN I NÆSTVED Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 10. september 2015 i sag nr. BS 50-1388/2013: Palle Flebo-Hansen Chr.gave 11 4220 Korsør og Gitte Løvstrøm Hansen Chr.gave 11 4220 Korsør mod HF Strandparken

Læs mere

8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning

8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning 8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning En journalist bad Miljøministeriet om aktindsigt i en

Læs mere

Klage over 5 advokater -1-

Klage over 5 advokater -1- Klage over 5 advokater -1- Klage over 5 advokater Chr.gave 11 4220 Korsør E:mail Palle@flebo.dk Telefon 31 22 71 96 1 Klage over 5 advokater -1- Til Fra Advokatsamfundet Dato 23. marts 2013 Klage over

Læs mere

INFORMATION TIL KØBER OM HANDEL MED KOLONIHAVEHUS (på lejet jord)

INFORMATION TIL KØBER OM HANDEL MED KOLONIHAVEHUS (på lejet jord) INFORMATION TIL KØBER OM HANDEL MED KOLONIHAVEHUS (på lejet jord) Denne information er ikke en udtømmende opregning af regler og bestemmelser på området for handel med kolonihavehuse og kan derfor ikke

Læs mere

INDGÅET 18 DEC. 2013 STATSFORVALTNINGEN. Rebild Kommune Rådhuset Hobrovej 88 9530 Støvring. Rebild Kommune

INDGÅET 18 DEC. 2013 STATSFORVALTNINGEN. Rebild Kommune Rådhuset Hobrovej 88 9530 Støvring. Rebild Kommune 2013-12-18 09 46 STATSFORVALTNINGEN Rebild Kommune Rådhuset Hobrovej 88 9530 Støvring INDGÅET 18 DEC. 2013 Rebild Kommune 12 12 2013 Vi har skrevet til Jætte-Byg A/S, Skelhøjsvej 8, Suldrup, vedrørende

Læs mere

Jeg anmoder Advokatsamfundet om se på min klage sag over advokat E. Kramme.

Jeg anmoder Advokatsamfundet om se på min klage sag over advokat E. Kramme. 1 Kramme overtræder de etiske regler mener jeg! Til Fra Advokatsamfundet Palle Flebo-Hansen Dato 12/10/2011 Vedr. Klage over Advokat E Kramme og hans adfærd Påstand: Jeg anmoder Advokatsamfundet om se

Læs mere

Sagsøgte skriver at vi inden 3 uger fra den, 26/09/2008 skal overholde de regler som haveforeningen har.

Sagsøgte skriver at vi inden 3 uger fra den, 26/09/2008 skal overholde de regler som haveforeningen har. Til Retten i Næstved BS 99-342/2011 Palle Flebo-Hansen Christiansgave 11 4220 Korsør Mod Haveforeningen Strandparken v/ formand Tonny Korndrup (advokat Jens Otto Johansen) Korsør den, 15/06/2011 Jeg har

Læs mere

Det er vigtig at forstå - reglerne for at se den dybere mening med have 38. Ole Quist byrådsmedlem (s) har solgt have 38 i år 2010.

Det er vigtig at forstå - reglerne for at se den dybere mening med have 38. Ole Quist byrådsmedlem (s) har solgt have 38 i år 2010. 1 Have 38 i Strandparken Have 38 i Strandparken Det er vigtig at forstå - reglerne for at se den dybere mening med have 38. Ole Quist byrådsmedlem (s) har solgt have 38 i år 2010. Huset har gennemgået

Læs mere

Palle Flebo-Hansen Kolonihavenes Fælles Ra dgivning / Retslig interesse-søgsma lskompetance

Palle Flebo-Hansen Kolonihavenes Fælles Ra dgivning / Retslig interesse-søgsma lskompetance Retslig interesse 1 Til Fra Retten Palle Flebo-Hansen Dato uge 50 Palle Flebo-Hansen Kolonihavenes Fælles Ra dgivning / Retslig interesse-søgsma lskompetance Indledning Sagen handler om hvorvidt Kolonihaveforbundet

Læs mere

I forlængelse heraf er der i Odense Kommune truffet politisk beslutning om, at der skal sikres ordnede forhold i kolonihaverne.

I forlængelse heraf er der i Odense Kommune truffet politisk beslutning om, at der skal sikres ordnede forhold i kolonihaverne. PRIVILEGERET OG FORTROLIGT LOVLIGGØRELSE AF ULOVLIGE FORHOLD I H/F LILLETOFTEN 1. INDLEDNING Odense Kommune, By og Kulturforvaltningen, har konstateret en række gennemgående ulovlige forhold i flere af

Læs mere

Afslag på aktindsigt i oplysninger om gennemførte hastighedskontroller

Afslag på aktindsigt i oplysninger om gennemførte hastighedskontroller 2015-47 Afslag på aktindsigt i oplysninger om gennemførte hastighedskontroller 7. september 2015 En journalist anmodede om aktindsigt i oplysninger om en politikreds indsats vedrørende hastighedskontrol

Læs mere

Efter jeg i dag modtog orientering omkring byrådsmødet den, 25. juni står det det imidlertid sole klart for mig hvorfor.

Efter jeg i dag modtog orientering omkring byrådsmødet den, 25. juni står det det imidlertid sole klart for mig hvorfor. 1 Påstand Her ligger hunden begravet. Mail fra Palle Flebo-Hansen, den 20. juni 2012. Til Fra Slagelse kommune / Borgerrådgiveren Palle Flebo-Hansen Dato 20 juni 2012 Emne Politik Hej Lone! Jeg skriver

Læs mere

Som udgangspunkt var denne foretaget med henblik på, at man vil lave en afstemning om hvorvidt man ville anke retssagen i mod os i have 56.

Som udgangspunkt var denne foretaget med henblik på, at man vil lave en afstemning om hvorvidt man ville anke retssagen i mod os i have 56. Min forundring Når jeg læser skrivelse fra Strandparkens advokat ser jeg han blandt har skrevet: Under henvisning til Rettens fristudsættelse skal jeg oplyse at bestyrelsen hos min klient delvist er fratrådt(min

Læs mere

Revideret udtalelse om lovliggørelse Bebyggelse, der er ulovligt udført, skal lovliggøres. Hvis det er muligt,

Revideret udtalelse om lovliggørelse Bebyggelse, der er ulovligt udført, skal lovliggøres. Hvis det er muligt, Revideret udtalelse om lovliggørelse Bebyggelse, der er ulovligt udført, skal lovliggøres. Hvis det er muligt, kan der ske retlig lovliggørelse efter de regler, der var gældende på opførelsestidspunktet.

Læs mere

Fanø Kommune Aktindsigt i notat udarbejdet af ekstern konsulent. Statsforvaltningens brev til en borger.

Fanø Kommune Aktindsigt i notat udarbejdet af ekstern konsulent. Statsforvaltningens brev til en borger. Fanø Kommune Aktindsigt i notat udarbejdet af ekstern konsulent Statsforvaltningens brev til en borger. 2015-14629 Dato: 16-12- 2015 Tilsynet Henvendelse vedrørende Fanø Kommune om aktindsigt Du har den

Læs mere

Vedr. klage over Hundested Kommunes afgørelse af 4. oktober 2004 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt til fjernvarme

Vedr. klage over Hundested Kommunes afgørelse af 4. oktober 2004 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt til fjernvarme Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. klage over Hundested Kommunes afgørelse af 4. oktober 2004 om afslag på ansøgning om dispension fra tilslutningspligt til fjernvarme Ved brev af 7. oktober

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * www.erhvervsankenaevnet.dk DEN 19. november 2013 J.NR. 2013-0035155 Kendelse Revisionsvirksomheden V v/k mod

Læs mere

Min gennemgang af Ålborg Kolonihave områderne.

Min gennemgang af Ålborg Kolonihave områderne. 2010 Min gennemgang af Ålborg Kolonihave områderne. I følge lejekontrakterne med eksempelvis Ålborg kommune står der klart og tydeligt hvor mange m.2. man må bebygge sin kolonihave.spørgsmålet er så om

Læs mere

Her følger en gennemgang af sagen og en begrundelse for resultatet af min undersøgelse.

Her følger en gennemgang af sagen og en begrundelse for resultatet af min undersøgelse. FOLKETINGETS OMBUDSMAND Gammeltorv 22, 1457 København K Telefon 33 13 25 12. Telefax 33 13 07 17 Personlig henvendelse 10-15 Direktoratet for Kriminalforsorgen Strandgade 100 1401 København K Dato: J.nr.:

Læs mere

PFH Responsum- Ryhaven-3- MATERIALE-INDSAMLING. Palle Flebo-Hansen. Hvem er dommer i sagen her. Tlf Christiansgave Korsør

PFH Responsum- Ryhaven-3- MATERIALE-INDSAMLING. Palle Flebo-Hansen. Hvem er dommer i sagen her. Tlf Christiansgave Korsør PFH Responsum- Ryhaven-3- MATERIALE-INDSAMLING Hvem er dommer i sagen her. Palle Flebo-Hansen Tlf. 29367429 Christiansgave 11 4220 Korsør www-lovløsetidende.dk Mail: palleflebohansen@gmail.com Indholdsfortegnelse

Læs mere

Spildevand PFH DOKUMENT AF 04.09.2014

Spildevand PFH DOKUMENT AF 04.09.2014 Spildevand PFH DOKUMENT AF 04.09.2014 Mener Slagelse Kommune at Kolonihaverne skal overholde miljøloven? Palle Flebo-Hansen Tlf. 29367429 Christiansgave 11 4220 Korsør www.lovløsetidende.dk palleflebohansen@gamil.com

Læs mere

Nyhedsbrev for november, december 2015 og for januar 2016

Nyhedsbrev for november, december 2015 og for januar 2016 Nyhedsbrev for november, december 2015 og for januar 2016 Jul og nytår: Vi kom igennem november, december, jul og nytår og det meste af en kold januar 2016 uden, at kunne udsende vores referater og nyhedsbreve

Læs mere

Det gøres gældende, at nu har Silkeborg kommune truffet afgørelser i forhold til klager i medfør af vejloven.

Det gøres gældende, at nu har Silkeborg kommune truffet afgørelser i forhold til klager i medfør af vejloven. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 www.horten.dk Vejdirektoratet Sendt pr. mail til Ivan Skaaning Hansen og Tom Løvstrand Mortensen Poul Hvilsted Dir +45 3334

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 16. oktober 2006 NKN-33-00327 Mje Afgørelse i sagen om

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en journalist. Henvendelse vedrørende aktindsigt i en arkitektrapport

Statsforvaltningens brev til en journalist. Henvendelse vedrørende aktindsigt i en arkitektrapport 2015-15171 Statsforvaltningens brev til en journalist Dato: 26-01- 2016 Tilsynet Henvendelse vedrørende aktindsigt i en arkitektrapport Statsforvaltningen har fået indbragt en sag vedrørende Nyborg Kommune,

Læs mere

Man siger én ulykke kommer sjældent alene.

Man siger én ulykke kommer sjældent alene. 1 Tonny Korndrup taler usandt version 2 Tonny Korndrup lyver version 2 Man siger én ulykke kommer sjældent alene. Den, 18/12/2012 fortsætter bestyrelsen sin kamp i mod have 56 altså mig. Jeg har ved brev

Læs mere

Klage over afslag på ansøgning om tilladelse til etablering af ny overkørsel til den private fællesvej Schnohrsvej, Rudkøbing

Klage over afslag på ansøgning om tilladelse til etablering af ny overkørsel til den private fællesvej Schnohrsvej, Rudkøbing Dato 7. december 2015 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/13523-10 Side 1/5 Klage over afslag på ansøgning om tilladelse til etablering af ny overkørsel til den

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. maj 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 6. juni 2001 af Arresthuset i Haderslev. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold.

Læs mere

VEDTÆGT FOR HAVEFORENINGEN TRILLEGÅRDEN Stiftet 1943

VEDTÆGT FOR HAVEFORENINGEN TRILLEGÅRDEN Stiftet 1943 VEDTÆGT FOR HAVEFORENINGEN TRILLEGÅRDEN Stiftet 1943 Senest revideret - 19. marts 2013 Indhold 1. Foreningens navn og hjemsted 3 2. Formål og virke 3 3. Medlemmer 3 4. Kapitalindskud og hæftelse 4 5. Lejeafgift

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 31. juli 2007 til en borger:

Statsforvaltningens brev af 31. juli 2007 til en borger: Statsforvaltningens brev af 31. juli 2007 til en borger: De har rettet henvendelse til Statsforvaltningen Sjælland, Tilsynet med kommunerne i Region Sjælland. De har gjort gældende at ændringen i Deres

Læs mere

Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb

Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb 12. marts 2016 Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb Lederen Ansættelsesudvalg Formalier Før ansættelsessamtalen Overvejelser inden stillingsopslaget lederen tager initiativ til nedsættelse

Læs mere

Svar på 37 spørgsmål nr. 206 om hvorvidt det er Naalakkersuisuts opfattelse, at

Svar på 37 spørgsmål nr. 206 om hvorvidt det er Naalakkersuisuts opfattelse, at Ilinniartitaanermut, Kultureqarnermut, Ilisimatusarnermut Ilageeqarnermullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Medlem af Inatsisartut Naaja H. Nathanielsen Inuit

Læs mere

Klage over 5 advokater -

Klage over 5 advokater - Klage over 5 advokater - Advokatnævnets 2013-1204 Palle Flebo-Hansen mod Christian Janus Erdmann Fürst 1 Klage over 5 advokater - Vedr. Advokatnævnets 2013-1204 Palle Flebo-Hansen mod Christian Janus Erdmann

Læs mere

PFH Responsum.28.03. Materialeindsamling 28.03. Bilag

PFH Responsum.28.03. Materialeindsamling 28.03. Bilag PFH Responsum.28.03 Materialeindsamling 28.03 Bilag 1 PFH Responsum.28.03 fra: Jane Thunbo til: lovlose Jens Bendix , cc: Heidi Braae ,

Læs mere

1. Foreningens navn er Haveforeningen "XXXXXXXXX". Foreningens hjemsted er XXXXXXXXXX Kommune.

1. Foreningens navn er Haveforeningen XXXXXXXXX. Foreningens hjemsted er XXXXXXXXXX Kommune. V E D T Æ G T E R for Haveforeningen xxxxxxxxxxxxxx 1. Foreningens navn er Haveforeningen "XXXXXXXXX". Foreningens hjemsted er XXXXXXXXXX Kommune. 2. Formål og virke 2.1. Foreningen har til formål at administrere

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Kommune X klaget over indklagede.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Kommune X klaget over indklagede. København, den 16. juni 2014 Sagsnr. 2013-3026/LSK 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Kommune X klaget over indklagede. Sagens tema: Kommune X har klaget over, at indklagede,

Læs mere

Jeg ser at man har sat kolonihaverne pa udvalgsmøde den,

Jeg ser at man har sat kolonihaverne pa udvalgsmøde den, 1 PFH Dokument af 3.8.2012 angående forskel Slagelse Kommune Til Slagelse Kommune-Pia Hansen Fra Palle Flebo-Hansen Dato 03.08.2012 Vedr. Kolonihaver Jeg ser at man har sat kolonihaverne pa udvalgsmøde

Læs mere

2009 4-5. Skøn under regel i sag om personligt tillæg efter pensionsloven. Ombudsmandens udtalelse. 31.marts 2009

2009 4-5. Skøn under regel i sag om personligt tillæg efter pensionsloven. Ombudsmandens udtalelse. 31.marts 2009 2009 4-5 Skøn under regel i sag om personligt tillæg efter pensionsloven En borger klagede til ombudsmanden over at kommunen og det sociale nævn havde afvist at godkende hendes udgifter til bil som rimelige

Læs mere

1 Have66 rapport af 16. feb. 2012

1 Have66 rapport af 16. feb. 2012 1 Have66 rapport af 16. feb. 2012 Konklusion: Have 66 er ikke alene ulovlig ifølge egne vedtægter men i høj grad direkte imod lejeaftalen af såvel 2003 og de lejeaftaler der ligger før. Have 66 har indenfor

Læs mere

INFORMATION TIL KØBER OM HANDEL MED KOLONIHAVEHUS (på lejet jord)

INFORMATION TIL KØBER OM HANDEL MED KOLONIHAVEHUS (på lejet jord) INFORMATION TIL KØBER OM HANDEL MED KOLONIHAVEHUS (på lejet jord) Denne information beskriver regler for handel med kolonihavehuse. Beskrivelsen er ikke udtømmende, og kan derfor ikke erstatte rådgivning.

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 49-14 om kontanthjælp - uddannelseshjælp - samlevende - forsørgelsespligt

Ankestyrelsens principafgørelse 49-14 om kontanthjælp - uddannelseshjælp - samlevende - forsørgelsespligt Den fulde tekst fra Retsinformation.dk Ankestyrelsens principafgørelse 49-14 om kontanthjælp - uddannelseshjælp - samlevende - forsørgelsespligt Resumé: Principafgørelsen fastslår Gensidig forsørgelsespligt

Læs mere

Lejekontrakt (FORSLAG - november 2015)

Lejekontrakt (FORSLAG - november 2015) H O R S E N S K O M M U N E Lejekontrakt (FORSLAG - november 2015) Horsens Kommune, (i det følgende kaldet Ejer) udlejer herved til Sydøstjyllands Kolonihave Kreds (i det følgende kaldet kredsen) det Horsens

Læs mere

Kreds 1-Kreds 1, består i dag af 73 foreninger med 6621 medlemmer.

Kreds 1-Kreds 1, består i dag af 73 foreninger med 6621 medlemmer. 1 Kreds 1-Kreds 1, består i dag af 73 foreninger med 6621 medlemmer. Der er i denne her gennemgang tale om; Materialeindsamling vedr. Kolonihaveforbundet & Kreds 1. Udgangspunktet er de 70 punkter som

Læs mere

Materialesamling -4- Klage over 5 advokater. Palle Flebo-Hansen

Materialesamling -4- Klage over 5 advokater. Palle Flebo-Hansen Materialesamling -4- Klage over 5 advokater Palle Flebo-Hansen De advokatetiske regler. Materialesamling -4-1 17.1. En advokat må ikke ved udførelse af en sag gå videre, end berettigede hensyn til varetagelse

Læs mere

Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.

Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn. Advokatfirma Bruun & Hjejle Att.: advokat Poul Heidmann Nørregade 21 1165 København K Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395

Læs mere

Resumé: Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at de foreliggende oplysninger ikke giver statsforvaltningen grundlag for at antage,

Resumé: Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at de foreliggende oplysninger ikke giver statsforvaltningen grundlag for at antage, Resumé: Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at de foreliggende oplysninger ikke giver statsforvaltningen grundlag for at antage, at Køge Kommune har en forkert forståelse af bestemmelsen i offentlighedslovens

Læs mere

Opsigelse af kirkeværge

Opsigelse af kirkeværge Opsigelse af kirkeværge Et menighedsråd opsagde før funktionstidens udløb en kirkeværge der ikke var medlem af menighedsrådet. Kirkeværgen klagede til biskoppen og Kirkeministeriet der godkendte at menighedsrådet

Læs mere

Mangelfuldt prøvelsesgrundlag i aktindsigtssag. Notatpligt. Begrundelse

Mangelfuldt prøvelsesgrundlag i aktindsigtssag. Notatpligt. Begrundelse 17-4. Forvaltningsret 11241.2 114.3 1.4 1.5 13.1. Mangelfuldt prøvelsesgrundlag i aktindsigtssag. Notatpligt. Begrundelse Udenrigsministeriet imødekom delvis en journalists anmodning om indsigt i ministeriets

Læs mere

Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven.

Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven. Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven. 10-06- 2009 A har ved brev af x. xx 200x med bilag rettet henvendelse til Statsforvaltningen

Læs mere

Navn på anmelder omfattet af notatpligten. Undtagelse af navnet fra aktindsigt

Navn på anmelder omfattet af notatpligten. Undtagelse af navnet fra aktindsigt 2011 20-10. Navn på anmelder omfattet af notatpligten. Undtagelse af navnet fra aktindsigt En kommune modtog oplysninger fra en borger om at der ulovligt blev udbragt flydende husdyrgødning på en landejendom.

Læs mere

Gennemgang og vurdering af indkomne henvendelser i forbindelse med supplerende høring om ændring af Kommuneplan 2005 for et område på Østamager

Gennemgang og vurdering af indkomne henvendelser i forbindelse med supplerende høring om ændring af Kommuneplan 2005 for et område på Østamager BILAG 1 Gennemgang og vurdering af indkomne henvendelser i forbindelse med supplerende høring om ændring af Kommuneplan 2005 for et område på Østamager 1. E-mail af 16. marts 2006 fra Ulfeldt & Jauert,

Læs mere

30-07-2014 PFH besøg i HF. Kongedybet. Besøg i have 23 a. Palle Flebo-Hansen WWW.LOVLØSETIDENDE.DK

30-07-2014 PFH besøg i HF. Kongedybet. Besøg i have 23 a. Palle Flebo-Hansen WWW.LOVLØSETIDENDE.DK 30-07-2014 PFH besøg i HF Kongedybet Besøg i have 23 a Palle Flebo-Hansen WWW.LOVLØSETIDENDE.DK 1 PFH besøg i HF Kongedybet Til Att. Fra Københavns Kommune Lisbeth Huohvanainen Palle Flebo-Hansen Dato

Læs mere

2009 20-2. Vejledning om svarfrist og sms-service ved ansøgning om dagtilbud. 19. januar 2009

2009 20-2. Vejledning om svarfrist og sms-service ved ansøgning om dagtilbud. 19. januar 2009 2009 20-2 Vejledning om svarfrist og sms-service ved ansøgning om dagtilbud I en sag om opskrivning til et dagtilbud i en kommune var forældrene utilfredse med at kommunen ikke havde oplyst om den korte

Læs mere

Energitilsynets påbud af 23. juni 2008 om udarbejdelse af en redegørelse stadfæstes.

Energitilsynets påbud af 23. juni 2008 om udarbejdelse af en redegørelse stadfæstes. (Elforsyning) DONG Energy City Elnet A/S over Energitilsynet af 23. juni 2008 påbud om udarbejdelse af en redegørelse vedrørende "andre driftsmæssige indtægter" i reguleringsregnskabet for 2004. Nævnsformand,

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Horsens Kommunes afslag på lovliggørende dispensation til at drive Bed & Breakfast på ejendommen Charlotteparken 34

AFGØRELSE i sag om Horsens Kommunes afslag på lovliggørende dispensation til at drive Bed & Breakfast på ejendommen Charlotteparken 34 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 26. januar 2016 J.nr.: NMK-33-02877 KlageID: 62959 Ref.: HO-NMKN AFGØRELSE i sag om Horsens Kommunes afslag på lovliggørende

Læs mere

2013-5. Overgang til efterløn ophør af det personlige arbejde mere end midlertidigt. 12. marts 2013

2013-5. Overgang til efterløn ophør af det personlige arbejde mere end midlertidigt. 12. marts 2013 2013-5 Overgang til efterløn ophør af det personlige arbejde mere end midlertidigt En mand ansøgte om at gå på efterløn pr. 16. januar 2009, hvilket var to år efter, at manden fyldte 60 år og havde modtaget

Læs mere

Hvad er konsekvensen Palle Flebo- Hansen

Hvad er konsekvensen Palle Flebo- Hansen 1 Hvad er konsekvensen Palle Flebo-Hansen Hvad er konsekvensen Palle Flebo- Hansen Responsum 4 Kapitel 29.1 Palle Flebo-Hansen 2 Hvad er konsekvensen Palle Flebo-Hansen Udlejer af jordarealet er Slagelse

Læs mere

Kort om opsigelse af medarbejdere

Kort om opsigelse af medarbejdere Kort om opsigelse af medarbejdere Medarbejderens opsigelsesvarsel Funktionærer skal opsige deres stilling med 1 måneds varsel til udgangen af en måned. Øvrige medarbejderes opsigelsesvarsler fremgår af

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Sommereksamen 2013. Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Sommereksamen 2013. Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Ordning: Sommereksamen 2013 Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype:

Læs mere

Epileptiker forskelsbehandlet ved opsigelse

Epileptiker forskelsbehandlet ved opsigelse Epileptiker forskelsbehandlet ved opsigelse Oprettet: 02-06-2010 Opdateret: 02-06-2010 En medarbejder med epilepsi blev opsagt to dage efter et anfald. Virksomheden begrundede opsigelsen med hensynet til

Læs mere

Personalejura LUP. LUP, personalejura ved Henriette Kiersgaard, PLA

Personalejura LUP. LUP, personalejura ved Henriette Kiersgaard, PLA Personalejura LUP Program Ledelsesretten/pligten Ansættelseskontrakten Advarsler Opsigelser Usaglig opsigelse Vilkårsændringer Ledelsesretten Septemberforliget (september 1899) Arbejdsgiverne anerkendte

Læs mere

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte 2015-39 Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte En borger klagede til ombudsmanden over afgørelser fra Udbetaling Danmark og Ankestyrelsen om tilbagebetaling

Læs mere

1 Kapitel 4.5. Indrettelseshensynet. Indrettelseshensynet. Den juridiske litteratur

1 Kapitel 4.5. Indrettelseshensynet. Indrettelseshensynet. Den juridiske litteratur 1 Kapitel 4.5. Indrettelseshensynet Indrettelseshensynet Den juridiske litteratur Beskyttelse af borgernes berettigede forventninger har traditionelt været anerkendt i dansk forvaltningsret ikke kun vedrørende

Læs mere

Generalforsamlingen marts 2013. Indkaldelse. Side 2. Bestyrelsens beretning. Side 3-4. Indkommende forslag. Side 5-14. Referat.

Generalforsamlingen marts 2013. Indkaldelse. Side 2. Bestyrelsens beretning. Side 3-4. Indkommende forslag. Side 5-14. Referat. Generalforsamlingen marts 2013 Indkaldelse. Side 2 Bestyrelsens beretning. Side 3-4 Indkommende forslag. Side 5-14 Referat. Side 14-16 A/B Strandparken 1 Indkaldelse til ordinær generalforsamling. Onsdag

Læs mere

2015-38. Kritik af Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sag om aktindsigt

2015-38. Kritik af Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sag om aktindsigt 2015-38 Kritik af Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sag om aktindsigt Den 17. december 2014 bad en journalist Justitsministeriet om aktindsigt i en supplerende redegørelse fra Udlændingestyrelsen

Læs mere

[KAN DET LADE SIG GØRE AT KOLONIHAVEFORBUNDET FOR DANMARK YDER FORSKELSBEHANDLING ]

[KAN DET LADE SIG GØRE AT KOLONIHAVEFORBUNDET FOR DANMARK YDER FORSKELSBEHANDLING ] 2011 Kolonihavernes Fælles Rådgivning Palle Flebo-Hansen Kapitel 3 [KAN DET LADE SIG GØRE AT KOLONIHAVEFORBUNDET FOR DANMARK YDER FORSKELSBEHANDLING ] Lighed for medlemmerne eller er der forskel? 1 Kan

Læs mere

Ansvaret ligger i bestyrelsen for HF. Strandparken - mener jeg. BIND -1- Palle Flebo-Hansen

Ansvaret ligger i bestyrelsen for HF. Strandparken - mener jeg. BIND -1- Palle Flebo-Hansen Ansvaret ligger i bestyrelsen for HF Strandparken - mener jeg BIND -1- Palle Flebo-Hansen 2013 Hovedbudskabet her er at jeg gennemgår de fagbøger som omhandler foreningsret og i den forbindelse også bøger

Læs mere

Jeg har modtaget advokat Kramme skrivelse af 18. december 2011 efterfulgt af skrivelse af den, 21.12.2011.

Jeg har modtaget advokat Kramme skrivelse af 18. december 2011 efterfulgt af skrivelse af den, 21.12.2011. 1 Palle Flebo-Hansen Kramme sagen 2011-4565 Til Fra Advokatankenævnet Palle Flebo-Hansen Dato 23/12/2011 Jeg har modtaget advokat Kramme skrivelse af 18. december 2011 efterfulgt af skrivelse af den, 21.12.2011.

Læs mere

PFH Responsum HF PINDEMOSEN. Palle Flebo-Hansen. Bemærk her i denne kolonihave bor selveste nuværende kredsformanden.

PFH Responsum HF PINDEMOSEN. Palle Flebo-Hansen. Bemærk her i denne kolonihave bor selveste nuværende kredsformanden. PFH Responsum HF PINDEMOSEN Bemærk her i denne kolonihave bor selveste nuværende kredsformanden. Palle Flebo-Hansen Tlf. 29367429 Christiansgave 11 4220 Korsør www.lovløsetidende.dk E-mail: palleflebohansen@gmail.com

Læs mere

2010 14-1. Afslag på tilskud til udskiftning af udstødningsrør efter bilbekendtgørelsen. 10. august 2010

2010 14-1. Afslag på tilskud til udskiftning af udstødningsrør efter bilbekendtgørelsen. 10. august 2010 2010 14-1 Afslag på tilskud til udskiftning af udstødningsrør efter bilbekendtgørelsen En handicappet borger fik af sin kommune afslag på tilskud til udskiftning af et udstødningsrør på sin bil. Det sociale

Læs mere