AffaldVarme Aarhus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AffaldVarme Aarhus"

Transkript

1 AffaldVarme Aarhus 5. Ressourcer 5.1 Resumé af regnskab sammenholdt med budget Resumé af regnskab 2011 Sektor 290 Regnskab Budget Afvigelse mellem budget og regnskab Tillægsbevillinger og omplaceringer Afvigelser i forhold til ajourført budget (1) (2) (3)=(1)-(2) (4) (5)=(3)-(4) kr. - - % - Drift: Udgifter ,5% Indtægter ,8% Refusion Nettoudgifter i alt ,7% Anlæg: Udgifter ,6% Indtægter ,8% Nettoudgifter i alt ,6% Nettoopgørelse: Decentraliseret område (drift og anlæg): Forsyningsvirksomheder (drift og anlæg): * Sektor ,5% * Sektor ,6% * Sektor ,6% * Sektor ,1% * Sektor ,1% * Sektor ,9% Ikke-decentraliseret område: * Styrbare udgifter * Ikke-styrbare udgifter * Anlæg Nettoudgifter i alt ,8% Personaleforbrug i regnskab 2011 Personaleforbrug i regnskab 2010 Ændring i forhold til sidste år (1) (2) (3)=(1)-(2) - Gennemsnitligt antal fuldtidsstillinger - - % - Personaleforbrug 274,9 269,3 5,6 2,1%

2 Drift og personale Redegørelse for væsentlige tillægsbevillinger Der er samlet for AffaldVarme Aarhus givet tillægsbevillinger for 190,9 mio. kr. i nettomerindtægt. Regnskabsforklaringerne er generelt udarbejdet på baggrund af det ajourførte budget inkl. budgetmæssige omplaceringer. Sektor 2.91 Affald På affaldsområdet er der netto givet tillægsbevillinger på -51,6 mio. kr. i merindtægt. Tillægsbevillingerne vedrører mindreudgifter på i alt -13,5 mio. kr. og merindtægter på i alt -38,1 mio. kr. De væsentligste tillægsbevillinger består af følgende: Forventet regnskab 2010 med 12,2 mio. kr. i merudgift Forventet regnskab 2011 med -62,8 mio. kr. i netto merindtægt. Tillægsbevilling vedr. regnskab 2010 med 1,2 mio. kr. i merudgift. Tillægsbevilling til oprettelse af nedgravede containere med -2,2 mio. kr. i mindreudgift. Sektor 2.93 Varmeplan Aarhus I Varmeplan Aarhus er der netto givet tillægsbevillinger på 31,8 mio. kr. i merudgift. Tillægsbevillingerne vedrører merudgifter på i alt 76,6 mio. kr. og merindtægter på i alt -44,8 mio. kr. De væsentligste tillægsbevillinger består af følgende: Indstilling om forventet regnskab for 2010 med 0,5 mio. kr. i merudgift. Indstilling om forventet regnskab for 2011 med -1,1 mio. kr. i mindreudgift. Takstændring pr. 1. juli 2011 for varmeområdet med 32,4 mio. kr. i mindreindtægt. Sektor 2.95 Varme, drift I Varme er der netto givet tillægsbevillinger på -171,1 mio. kr. i merindtægt. Tillægsbevillingerne vedrører merudgifter på i alt 54,0 mio. kr. og merindtægter på i alt -225,1 mio. kr. De væsentligste tillægsbevillinger består af følgende: Indstilling om forventet regnskab for 2010 med 11,4 mio. kr. i merudgift. Indstilling om forventet regnskab for 2011 med -109,2 mio. kr. i merindtægt. Tillægsbevilling vedr. Regnskab 2010 med 9,3 mio. kr. i merudgift. Indstilling vedr. Ændring af regnskabsprincipperne på varmeområdet med -113,4 mio. kr. i merindtægt. Indstilling vedr. Investeringsplan varmeområde med 16,7 mio. i merudgift. Takstændring pr. 1. juli 2011 for varmeområdet med 14,1 mio. kr. i mindreindtægt Redegørelse for ikke-bevilgede afvigelser Sektor 2.91 Affald, drift Der er netto en mindreudgift på -21,4 mio. kr. i forhold til det ajourførte budget. Afvigelserne er beskrevet nedenfor.

3 Fællesfunktioner: Alle udgifter vedrørende fællesfunktionerne i alt 14,8 mio. kr. - udkonteres til takstområderne under AffaldVarme Aarhus. Affald, Renovation m.v.: På renovationsområdet er der netto merindtægter på -16,0 mio. kr. i forhold til det ajourførte budget. Afvigelsen er hovedsageligt en kombination af følgende: Mindreudgift vedr. indsamling på -3,3 mio. kr. primært som følge af lavere udgifter til indsamling vedr. de nedgravede containere og øvrig dagrenovation. Mindreudgifter vedr. behandling på -2,3 mio. kr. primært som følge af en lavere behandlingspris end budgetteret. Merindtægter vedr. boligbidraget på -1,3 mio. kr. som følge af flere boligenheder. Mindreudgifter vedr. udviklings- og forbedringspuljen på -4,0 mio. kr. primært som følge af færre projekter. Der er fremsendt byrådsindstilling vedr. det fremtidige aktivitetsniveau. Nettomindreudgifter vedr. genbrugsstationerne på -3,6 mio. kr. primært som en kombination af lavere behandlings- og driftsudgifter samt højere salgspriser på materialer. Mindreudgift til løn på -1,1 mio. kr. som følge af ubesatte stillinger. Affald, Øvrige Anlæg : Der er en netto mindreudgift på 2,2 mio. kr. i forhold til det ajourførte budget For de enkelte behandlingsanlæg er der følgende afvigelser: Fællesområdet: Mindreindtægt på 0,2 mio. kr. som følge af en strammere økonomistyring med en bedre udkontering af udgifter. Byggeaffald: Netto merindtægt på 1,1 mio. kr. fordelt med 0,6 mio. kr. på modtagegebyrer som følge af flere tilførte mængder og mindreudgifter vedr. driften af anlægget på 0,5 mio. kr. Havekompostering: netto mindreudgift på 1,3 mio. kr. primært som følge af at anskaffelse af en maskine er udskudt til Modtagestation for farligt affald: Mindreudgift på 0,5 mio. kr. til behandling af affald og merindtægt på 0,5 mio. kr. Modtagestationen har isoleret set et driftsoverskud på 2,1 mio. kr. som anvendes til afskrivning og nedbringelse af gælden. Modtagepladsen: Netto merindtægt på 0,1 mio. kr. som følge af færre lejeindtægter og lavere driftsudgifter. Klinisk risikoaffald: Merindtægt på 0,2 mio. kr. og merudgift på 0,1 mio. kr. Tilrettelæggelse af indsamling af affaldet samt takststruktur er ændret fra 2011, således at ordningen i 2011 har givet et driftsoverskud på 0,4 mio. kr. Olie og benzinudskillere: Merudgift på 0,2 mio. kr. vedr. behandling af affald. Affaldsmængderne i 2011 er samlet set stigende i forhold til Med en stor stigning for byggeaffald og en mindre stigning for haveaffald. Der har været et stort fokus på styring af udgifterne og udkontering af timer til de relevante afdelinger. Netto er der et driftsoverskud for 2011 på 7,0 mio. kr. Der overføres et mindreforbrug på 2,26 mio. kr. til anskaffelse af maskiner til havekomposteringsanlægget.

4 AffaldsCenter, Forbrændingsanlæg: Der er netto en merindtægt på 3,7 mio. kr. i forhold til det ajourførte budget. Afvigelsen er hovedsageligt en kombination af følgende: Mindreindtægt på 1,3 mio. kr. som følge af rabatordninger. Mindreudgift på -5,2 mio. kr. til driftsmaterialer primært som følge af en større andel af husholdningsaffald, hvilket giver en bedre forbrændingsproces. Mindreudgift på -1,1 mio. kr. vedrørende vedligehold af maskinparken. Mindreudgift på -1,3 mio. kr. vedr. håndtering af slagge og restprodukter. Mindreudgift på -8,4 mio. kr. til tillægsafgifter, primært som følge af en høj andel af biomasse som brændsel. Biomasse pålægges ingen tillægsafgift. Merindtægt på -4,2 mio. kr. som følge af højere salgspriser på el end budgetteret. Mindreindtægt på 11,2 mio. kr. som følge af lavere afregningspris for varme pga. det lavere omkostningsniveau. Mindreindtægt på 5,1 mio. kr. vedr. modtagegebyrer som følge af en højere andel af biomasse som brændsel end budgetteret. Vejerboden: Der er netto en merudgift på 0,5 mio. kr. i forhold til det ajourførte budget. Det skyldes primært høje udgifter til reparation og vedligeholdelse. Vejerboden har i 2011 givet et nettoresultat på 0,5 mio. kr. i underskud. Sektor 2.93 Varmeplan Aarhus Der er netto en mindreindtægt på 19,6 mio. kr. i forhold til det ajourførte budget. Afvigelserne er hovedsageligt en kombination af følgende: Merudgift på 12,8 mio. kr. til køb af varme pga. et højere forbrug af olie. Merindtægt på -5,2 mio. kr. vedr. erstatning fra DONG vedr. varmeproduktionen i Mindreindtægt på 27,3 mio. kr. vedr. salg af varme pga. højere temperaturer i november og december end i et normalår. Mindreudgift på -10,4 mio. kr. til køb af CO2-kvoter pga. gunstige priser. Mindreudgift på -2,7 mio. kr. til el. Merudgift på 1,1 mio. kr. til Produktions- og Transmissionsanlæg pga. ekstra udgifter til vedligeholdelse af kedler på spids- og reservelastanlæggene. Merudgift på 1,0 mio. kr. til Drift pga. flere udgifter til løn end budgetsat. Mindreudgift på -4,9 mio. kr. til Udvikling og Nyanlæg primært pga. o Udskudte projekter vedr. klimavarmeplanen på -1,6 mio. o o Udkontering af timer til anlægsprojekter på -1,1 mio. kr. Uforbrugt budget til projekter på -2,2 mio. kr. pga. stort ressourcetræk til anlægsprojekterne. Der overføres et mindreforbrug på 1,6 mio. kr. til Klimavarmeplanen. Sektor 2.95 Varme, drift Der er netto en merindtægt på -29,5 mio. kr. i forhold til det ajourførte budget. Afvigelserne er hovedsageligt en kombination af følgende:

5 Mindreindtægt på 41,6 mio. kr. vedrørende salg af varme bl.a. pga. et mildt vejr i sidste halvår af Indtægter og udgifter følges ikke ad, da udgifterne afregnes pr. måned, mens indtægterne først afregnes endeligt med den enkelte kunde ved dennes årsafregning. Mindreudgift på -4,1 mio. kr. vedrørende renter som følge af positivt driftsresultat gennem hele året. Mindreudgift på -28,2 mio. kr. til køb af varme hos Varmeplan Aarhus pga. en mild november og december. Mindreudgift til køb af el på -3,5 mio. kr. Mindreudgift til indkøb af energimålere vedr. fjernaflæsningsprojektet på -10,9 mio. kr., idet projektet først er godkendt i byrådet i Mindreudgift til anskaffelse af mobilt måleudstyr. Anskaffelsen er udskudt til Mindreudgift til løn på -4,2 mio. kr. bl.a. som følge af ubesatte stillinger i Distributionsafdelingen bevilliget via investeringsplanen, da den først blev godkendt medio Uforbrugt budget i KundeserviceVarme på -1,9 mio. kr. pga. flere ubesatte stillinger i løbet af året. Mindreudgift til brud og vedligehold på -4,9 mio. kr. på grund af færre udgifter til brud end tidligere år. Mindreudgift til renovering mv. på -10,6 mio. kr. da enkelte renoveringer er udskudt til Mindreudgift vedr. energirådgivning på -2,6 mio. kr., da flere allerede aftalte projekter først gennemføres i Der overføres mindreudgifter vedr.: Konsulentbistand på 1,7 mio. kr., som ønskes overført til "Varmeskolen" i 2012 Forskning og udvikling på ca. 1,1 mio. kr. Rådgivning og Salg på 2,6 mio. kr., da flere allerede aftalte projekter først gennemføres i G/tech-udvikling på ca. 0,3 mio. kr. Brøndrenovering på 0,9 mio. kr. Mindreforbrug vedr. opgradering af software på Målerlaboratoriet på 0,2 mio. kr. Mobilt måleudstyr på 0,5 mio. kr Redegørelse for overførsler til efterfølgende år. Sektor 2.91 Affald, drift Der overføres et mindreforbrug på 2,3 mio. kr. til anskaffelse af maskiner til havekomposteringsanlægget. Sektor 2.93 Varmeplan Aarhus Der overføres et mindreforbrug på 1,6 mio. kr. til Klimavarmeplanen. Sektor 2.95 Varme, drift Der foretages en samlet overførsel på 7,1 mio. kr. til Overførslen består af mindreudgifter vedr. konsulentbistand, forskning og udvikling, Rådgivning og Salg, G/tech-udvikling og brøndrenovering, opgradering af software på Målerlaboratoriet samt anskaffelse af mobilt måleudstyr.

6 Anlæg Redegørelse for væsentlige tillægsbevillinger Der er samlet for AffaldVarme Aarhus givet tillægsbevillinger for -0,1 mio. kr. i nettomerindtægt. Regnskabsforklaringerne er generelt udarbejdet på baggrund af det ajourførte budget. Sektor 2.92 Affald, anlæg Der er samlet for Affaldsområdet givet tillægsbevillinger på -15,8 mio. kr. i mindreudgift. De væsentligste tillægsbevillinger er følgende: Forventet regnskab for 2010 med 1,7 mio. kr. i merudgift. Forventet regnskab for 2011 med -20,9 mio. kr. i mindreudgift. Tillægsbevilling i 2010 vedr. oprettelse af genbrugsstation i Beder-Malling med -1,6 mio. kr. i mindreudgift. Tillægsbevilling i 2011 vedr. oprettelse af nedgravede containere på 5,0 mio. kr. Sektor 2.94 Varmeplan Aarhus, anlæg Der er samlet givet tillægsbevillinger på 21,9 mio. kr. i merudgift. Tillægsbevillingerne er følgende: Forventet regnskab for 2010 med 53,7 mio. kr. i merudgift. Indstilling om godkendelse af regnskab 2010 med 9,5 mio. kr. i merudgift. Forventet regnskab for 2011 med -18,5 mio. kr. i mindreudgift Tilllægsbevilling vedr. Klimavarmeplan med 3,5 mio. kr. i merudgift Tilllægsbevilling vedr. Investeringsplan varmeområdet med -26,3 i mindreudgift Sektor 2.96 Varme, anlæg Der er samlet givet tillægsbevillinger på -6,3 mio. kr. i mindreudgift. De væsentligste tillægsbevillinger er følgende: Forventet regnskab for 2010 med 14,4 mio. kr. i merudgift. Aarhus Kommunes regnskab for 2010 med 8,4 mio. kr. i merudgift. Forventet regnskab for 2011 med -14,7 mio. kr. i netto mindreudgift. Tilllægsbevilling vedr. Investeringsplan varmeområdet med -14,4 i mindreudgift Redegørelse for ikke-bevilgede afvigelser Sektor 2.92 Affald, anlæg Der er merudgifter på 0,6 mio. kr. Afvigelsen vedrører primært følgende anlægsopgaver: 0,6 mio. kr. i merudgift vedr. flytning af genbrugsstation 0,4 mio. kr. i merudgift vedr. nedgravede containere til dagrenovation -0,1 mio. kr. i mindreudgift til nedgravede containere til papir og glas/flasker -0,3 mio. kr. i mindreudgift vedr. ny ovn 5 på forbrændingsanlægget Alle afvigelserne på i alt 0,6 mio. kr. overføres til/modregnes i 2012.

7 Sektor 2.94 Varmeplan Aarhus, anlæg Der er mindreudgifter på 20,6 mio. kr. Afvigelsen vedrører primært følgende anlægsopgaver: -7,2 mio. kr. i mindreudgift vedr. ringforbindelsen mellem Langelandsgade og Aarhus Havn. Anlægsarbejdet er afsluttet i ,1 mio. kr. i mindreudgift vedr. opgradering af olielagerkapacitet som følge af tidsforskydning i udførelsen af arbejdet. Mindreudgiften overføres til ,8 mio. kr. i mindreudgift vedr. etablering af veksleranlæg mv. til Helenelyst som følge af tidsforskydning i udførelsen af arbejder. Mindreudgiften overføres til ,2 mio. kr. i mindreudgift vedr. omlægning af fjernvarmeledninger i forbindelse med etablering af den forbedrede vejforbindelse til Århus Havn. Mindreudgiften overføres til ,1 mio. kr. i mindreudgift vedr. anskaffelse af mobil varmecentral som følge af, at midlerne først blev bevilliget medio Mindreudgiften overføres til ,5 mio. kr. i mindreudgift vedr. opgradering af kedler på Aarhusværket. Arbejdes påbegyndes i ,7 mio. kr. i mindreudgift vedr. forprojekt til halmfyret kraftvarmeværk Der overføres i alt 13,4 mio. kr. til Sektor 2.96 Varme, anlæg Der er mindreudgifter på netto 7,3 mio. kr. Afvigelsen vedrører primært følgende anlægsopgaver: -3,8 mio. kr. i netto merindtægt vedr. byggemodninger. -1,8 mio. kr. i mindreudgift vedr. etablering af nye fjernvarmeledninger som følge af lavere aktivitet på området end forudsat ved udarbejdelsen af forventet regnskab. Mindreudgiften overføres til ,2 mio. kr. i mindreudgift vedr. varmeveklseranlæg i Spørring, Trige og Hårup pga. mindre tidsforskydning vedr. kloaktilslutning af den ene veksler. Mindreforbruget overføres til ,2 mio. kr. i mindreudgift vedr. omlægning af fjernvarmeledninger i forbindelse med etablering af den forbedrede vejforbindelse til Århus Havn. Mindreudgiften overføres til ,8 mio. kr. i mindreudgift vedr. anskaffelse af mobil varmecentral som følge af, at midlerne først blev bevilliget medio Mindreudgiften overføres til ,5 mio. kr. i mindreudgift vedr. nedlæggelse af gamle, oliefyrede varmecentraler. Nedlæggelsen er udskudt pga. nedlukning af den ene kraftværksblok på Studstrupværket. Mindreudgiften overføres til Der overføres i alt 3,5 mio. kr. til 2012.

8 Redegørelse for afsluttede anlægsprojekter Sektor 2.92 Affald, anlæg Sektoren har ingen afsluttede anlægsprojekter. Sektor 2.94 Varmeplan Aarhus Ringforbindelse - Århus Havn og Langelandsgade (05883) Bevillingen afsluttes med et mindreforbrug på 7,1 mio. kr. i forhold til en samlet anlægsbevilling på 106,0 mio. kr. Anlægsregnskabet aflægges separat via byrådsindstilling. Etablering af transmissionsledning fra RenoSyd til Stilling (AN ) Anlægsarbejdet omfatter etablering af en fjernvarmeledning, hvor anlægsudgifterne skal afholdes af RenoSyd og Skanderborg Fjernvarme via en anlægsindtægt. Arbejdet afsluttes med henholdsvis et mindreforbrug og en mindreindtægt på 4,1 mio. kr., således at udgifter og indtægter balancerer. Mindreudgifterne skyldes en billigere færdiggørelse af projektet end forventet ved den sidste tillægsbevilling. Sektor 2.96 Varme, anlæg Sektoren har ingen afsluttede anlægsprojekter Redegørelse for anvendelse af midler afsat som KB-bevillinger. KB Byggemodninger i 2011 (KB-xx ) Der er under bevillingen afholdt udgifter på 14,8 mio. kr. og indtægter på 15,3 mio. kr. svarende til en netto merindtægt på -,05 mio. kr. I forhold til det ajourførte budget er der tale om en netto merindtægt på -3,8 mio. kr. Nettoresultatet skyldes tidsforskydning mellem opkrævning af indtægterne og udførelsen af arbejdet. Der er etableret fjernvarme i følgende byggemodningsområder (kun oplyst for projekter med udgifter på mere end kr.): Salamanderparken og , Stavtrup Emiliedalen SYD, Skåde Bakker Mødebro Parkvej 1-63, lokalplan 854, Solbjerg Parallelvejen_Klokhøjen, Lisbjerg Byggemodning, lokalplan 895, ungdomsboliger m.v. Virup Skovvej, lokalplan 738, stamveje Byggemodning lokalplan 815, Lighthouse Bernhart Jensens Boulevard, Z-huset lokalplan 881,Skovvænget og Vangsbovej Egå Mosevej, lokalplan 801 Kildeagervænget , ,Kolt Ved Ormslevvej, lokalplan 845, Stavtrup KB Nye ledninger i 2011 (KB-xx ) Der er under bevillingen afholdt nettoudgifter på 3,2 mio. kr. svarende til en netto mindreugift på -1,8 mio. kr., idet anlægsaktiviteten har været lavere end forventet ved udarbejdelsen af

9 forventet regnskab. Herudover skyldes resultatet at Natur og Miljø har afholdt udgifterne i forbindelse med tilslutning af krematoriet jf. aftalen om køb af varme herfra. Der er etableret nye fjernvarmeledninger samt mindre hovedledningsforlængelser i følgende områder (kun oplyst for projekter med udgifter på mere end kr.): Fuglekærvej, Hasselager Elsdyrvej 2-4, Højbjerg Bøgekildevej 26, Hasselager Nordlandsvej 88C, Risskov Gammel Viborgvej Tilst Parkvej, lokalplan 782 Ladefogedvej Gammel Kirkevej, lokalplan 809, Hjortshøj Bøgekildevej - Milepælen, Kolt Moesgård museum Redegørelse for overførsler til efterfølgende år. Med henvisning til afsnit Redegørelse for ikke bevilgede afvigelser overføres i alt mindreudgifter på 16,2 mio. kr. til forøgelse af rådighedsbeløbene i Status på takstfinansierede områder og områder med decentraliseringsordning Vedrørende de takstfinansierede områder: Resumé af status vedrørende takstfinansierede områder Nettotilgodehavender primo 2011 Overskud på drift og anlæg Øvrige reguleringer Regulering vedr. overdækning Nettotilgodehavende ultimo 2011 (1) (2) (3) (3) (4)=(1)+(2) +(3) kr. - Udlægskonti: - Sektor 291 og 292 Affald Sektor 293 og 294 Varmeplan Aarhus Overdækning (vedr. ultimo 2006) Sektor 293 og 294 i alt Sektor 295 og 296 Varme Overdækning (vedr. ultimo 2006) Sektor 295 og 296 i alt I alt I alt inkl. overdækning NB! Tilgodehavender i kommunekassen anføres med positivt fortegn. Gæld anføres med negativt fortegn. Afviklingen af den historiske overdækning vedr er nu afsluttet., og der er tilbagebetalt 10,2 mio. kr. mere end den reelle overdækning, hvilket skyldes et større varmesalg i 2011 end

10 budgetteret. Dette beløb indgår i opgørelsen af årets overdækning, og i den fremadrettede budgetlægning Redegørelse for baggrunden for afvigelserne Sektor 2.91 og 2.92 Affald Udviklingen i udlægskontoen afspejler ændringerne vedr. netto drifts- og anlægsudgifter. Gælden er således faldet i 2011, idet nettooverskuddet på driften har været større end årets anlægsudgifter. Sektor 2.93 og 2.94 Varmeplan Aarhus Udviklingen i udlægskontoen afspejler ændringerne vedr. netto drifts- og anlægsudgifter. Forskydningen skyldes primært, at der er foretaget en tilbagebetaling af overdækningen vedr. 2010, og at der er afholdt udgifter til anlægsarbejder. Sektor 2.95 og 2.96 Varme Udviklingen i udlægskontoen afspejler ændringerne vedr. netto drifts- og anlægsudgifter. Forskydningen skyldes primært, at der i 2011 har været store indtægter i forbindelse med årsafregningerne. Udlægskontoen er skiftet fra en gæld på 33,6 mio. kr. ultimo 2010 til en formue på 84,6 mio. kr. ultimo Redegørelse for konsekvenserne for efterfølgende år Sektor 2.91 og 2.92 Affald Udlægskontoen forventes fremover at blive reduceret via et driftsoverskud af størrelsen mio. kr. årligt, idet afskrivning på anlægsinvesteringerne indregnes i takstgrundlaget for de konkrete affaldsordninger via en takstforhøjelse. Udlægskontoen vil alt andet lige blive reduceret i takt med afskrivning af anlæggene. Nye anlægsprojekter vil omvendt medføre en forøgelse af gælden på udlægskontoen. Sektor 2.93 og 2.94 Varmeplan Aarhus Udlægskontoen forventes i de kommende år at have et stigende forløb (stigning i gælden) på grund af store planlagte anlægsinvesteringer. Det indregnede driftsoverskud som følge af afskrivning på anlægsinvesteringerne vil i anlægsperioden være lavere end anlægsinvesteringerne. Sektor 2.95 og 2.96 Varme Udlægskontoen forventes fremover at skifte til en gæld og herefter have et stigende forløb (forøgelsen af gælden) af størrelsen 5-40 mio. kr. årligt, idet udbetalingen af overdækningen er afsluttet i 2011, og bidraget fra driften vil være reduceret som følge af ændrede regnskabsprincipper vedrørende henlæggelser og afskrivninger. Nye anlægsprojekter vil ligeledes medføre en forøgelse af gælden på udlægskontoen. 5.4 Status for serviceudgifter Sektoren er takstfinansieret og indregnes derfor ikke i serviceudgifterne. 6. Øvrige forhold 6.1 Afvigelse fra normal praksis Efter overgang til Opus-debitor har det ikke været teknisk muligt at foretage afskrivninger. Der er således afskrivninger på i alt kr., som først vil blive registreret i regnskabet i efterfølgende år. For AffaldVarme Aarhus har der siden opdelingen af kundeafregningssystemet i september som følge af selskabsgørelsen af vand og Spildevand - været problemer med overførsel af indtægter fra henholdsvis SonWin og Renomatic til KMD Opus. Problemerne vedr. SonWin er løst i 2011, men der er fortsat problemer i forhold til Renomatic.

11 Det registrerede forbrug på driften vurderes at være korrekt, mens der er afvigelser på status. Problemet forventes løst i Der er således fortsat foretaget beregning af driftsrenter i forhold til det gennemsnitlige kapitalforbrug på drifts- og anlægskonti, registreret i regnskabsåret Samme fremgangsmåde blev anvendt i foregående regnskabsår. 6.2 Redegørelse for anvendelse af puljer o.l. Der er i 2011 anvendt 1,7 mio. kr. af midlerne afsat til Udviklings- og Forbedringspuljen vedr. renovationsområdet. Beløbet er anvendt til Ren by-kampagne med 0,2 mio. kr. Storskrald-kampagne med 0,5 mio. kr. Indsamling af batterier med 0,2 mio. kr. Undervisningsmateriale med 0,1 mio. kr. ph.d.-projekt med 0,1 mio. kr. DTU med 0,4 mio. kr. Projekt med Vestforbrændingen med 0,1 mio. kr. Øvrige projekter med 0,1 mio. kr. 6.3 Øvrige forhold Regnskabsaflæggelse efter Varmeforsyningsloven Varmeplan Aarhus Nedenstående oversigt viser prisregnskabet for Varmeplan Aarhus opgjort efter varmeforsyningsloven: Beløb i kr. R 2011 Onkostninger: Brændsel, varmekøb m.v El, vand og kemikalier Drift, vedligehold og administration Renteudgifter Afskrivninger Omkostninger i alt Indtægter: Forbrugsafgifter Øvrige indtægter Indtægter i alt Årets underdækning Overdækning året før Akkumuleret underdækning Årets underdækning på 47,6 mio. kr. betyder, at den akkumulerede underdækning ultimo 2011 er på 16,8 mio. kr. Overdækningen vedr. ultimo 2006 var fuldt afviklet ved udgangen af 2010.

12 Da underdækningen er mindre end 20 mio. kr. foretages der en ingen takstændring pr. 1. juli Hvis der skulle laves en takstændring, ville de 14,7 mio. kr. skulle overføres til Varme. Varme Nedenstående oversigt viser prisregnskabet for Varme opgjort efter varmeforsyningsloven: Beløb i kr. R 2011 Omkostninger: Køb af varme mv El, vand, mv Drift, vedligehold og adm Energirådgivning Tab på debitorer Afskrivninger Driftsomkostninger i alt Indtægter: Salg af varme Renteindtægter 640 Øvrige indtægter 876 Indtægter i alt Årets overdækning Underdækning året før Akkumuleret overdækning Tilbagebetaling af overdækning via takstændring pr. 1. januar Resterende akkumuleret overdækning Årets overdækning er på 134,2 mio. kr. Den akkumulerede overdækning ultimo 2011 er på 122,9 mio. kr. Heraf er der allerede indregnet 95,8 mio. kr. via en takstnedsættelse pr. 1. januar Den resterende overdækning på 27,1 mio. kr. hvilket isoleret set medføre en takstændring pr. 1. juli Når underskuddet fra Varmeplan Aarhus medregnes, er der et samlet overskud på 12,4 mio. kr. Der sker derfor ingen takstændring pr. 1. juli Den historiske overdækning fra 2006 er fuldt afviklet ved udgangen af Øvrige rapporteringer Ifølge tidligere byrådsbeslutninger afrapporteres følgende i regnskabet: I 2011 er der tilsluttet ejendomme til fjernvarmenettet. Heraf er 740 nybygninger. Ved udgangen af 2011 udgør restmarkedet ca ejendomme med vandbaserede opvarmningsanlæg samt ca. 400 el-opvarmede ejendomme. Af de vandbaserede ejendomme udgør erhvervsejendommene ca I 2011 er der ikke tilsluttet ejendomme uden for Delplanens geografiske område. I 2011 er der indgået en ny aftale om køb af overskudsvarme fra Vestre Kirkegaard.

Planlægning og Byggeri

Planlægning og Byggeri - 85 - Planlægning og Byggeri 5. Ressourcer 5.1 Resumé af regnskab sammenholdt med budget Resumé af regnskab 2011 Sektor 220 Regnskab Budget Afvigelse mellem budget og regnskab Tillægsbevillinger og omplaceringer

Læs mere

Ejendomsforvaltningen

Ejendomsforvaltningen - 130 - Ejendomsforvaltningen 5. Ressourcer 5.1 Resumé af regnskab sammenholdt med budget Resumé af regnskab 2011 Sektor 250 Regnskab Budget Afvigelse mellem budget og regnskab Tillægsbevillinger og omplaceringer

Læs mere

Notat. Bilag til indstillingen vedrørende forventet regnskab og tillægsbevilling BA. 1. Resume

Notat. Bilag til indstillingen vedrørende forventet regnskab og tillægsbevilling BA. 1. Resume Notat Bilag til indstillingen Forventet Regnskab og tillægsbevil- Emne: ling - BA Til: Kopi: til: Byrådet Den 21. november 2012 Aarhus Kommune Kultur og Borgerservice Bilag til indstillingen vedrørende

Læs mere

Indstilling. Takstændringer pr. 1. juli 2013 for varmeområdet. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Takstændringer pr. 1. juli 2013 for varmeområdet. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 21. maj 2013 Aarhus Kommune AffaldVarme Aarhus Teknik og Miljø 1. Resume Indstillingen vedrører takstændringer pr. 1. juli 2013 for varmeområdet

Læs mere

Natur og Miljø

Natur og Miljø - 118 - Natur og Miljø 5. Ressourcer 5.1 Resumé af regnskab sammenholdt med budget Resumé af regnskab 2011 Sektor 240 Regnskab Budget Afvigelse mellem budget og regnskab Tillægsbevillinger og omplaceringer

Læs mere

Aarhus Kommune Opsparingsopgørelse 2012

Aarhus Kommune Opsparingsopgørelse 2012 Bilag til indstilling Bilag 4: Beskrivelse af regnskabsresultatet B4.1 De decentraliserede områder Regnskabsresultatet for de decentraliserede skattefinansierede områder Tabellen Opsparingsopgørelse 2012

Læs mere

Indstilling. Takststigning pr. 1. januar 2009 for varmeområdet. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Teknik Miljø. Den 22.

Indstilling. Takststigning pr. 1. januar 2009 for varmeområdet. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Teknik Miljø. Den 22. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik Miljø Den 22. oktober 2008 AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune Takststigning pr. 1. januar 2009 for varmeområdet 1. Resume Da forventet regnskab

Læs mere

Aarhus Kommunes regnskab for 2018

Aarhus Kommunes regnskab for 2018 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 3. april 2019 Aarhus Kommunes regnskab for 2018 1. Resume Driftsresultatet for 2018 viser en forbedring på 326 mio. kr. i forhold

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 11. september under AffaldVarme Århus.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 11. september under AffaldVarme Århus. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 11. september 2009 AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune Takstændringer pr. 1. oktober 2009 for AffaldVarme Århus 1. Resume Indstillingen

Læs mere

Takstændringer pr. 1. juli 2015 for varmeområdet under AffaldVarme Aarhus gældende for resten af 2015.

Takstændringer pr. 1. juli 2015 for varmeområdet under AffaldVarme Aarhus gældende for resten af 2015. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 28. maj 2015 under AffaldVarme Aarhus gældende for resten af 2015. 1. Resume Takstændringerne foretages på baggrund af regnskab 2014

Læs mere

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 -

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 - - 318-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 8 indeholder dels årets forskydninger i beholdningen af aktiver og passiver og dels hele finansieringssiden af regnskabet. Under

Læs mere

Takstændringer pr. 1. januar 2015 for varmeområdet under AffaldVarme Aarhus.

Takstændringer pr. 1. januar 2015 for varmeområdet under AffaldVarme Aarhus. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 12. november 2014, varmeområdet under AffaldVarme Aarhus. 1. Resume Indstillingen vedrører takstændringer pr. 1. januar 2015 under

Læs mere

Indstilling. Takstændringer pr. 1. januar 2012 for AffaldVarme. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. AffaldVarme Aarhus. Den 2.

Indstilling. Takstændringer pr. 1. januar 2012 for AffaldVarme. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. AffaldVarme Aarhus. Den 2. Indstilling Til Byråd via Magistraten Den 2. november 2011 AffaldVarme Teknik og Miljø Kommune 1. Resume Indstillingen vedrører takstændringer pr. 1. januar 2012 for Affald- Varme. AffaldsCenter (Forbrændingsanlægget)

Læs mere

Nærværende notat forholder sig til status på takstområdet med udgangen af september 2012 og det forventede regnskab.

Nærværende notat forholder sig til status på takstområdet med udgangen af september 2012 og det forventede regnskab. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Bilag 9 - Takstfinansieret drift Baggrund Bevillingen Takstfinansieret drift ligger i 2012 under bevillingstypen Efterspørgselsstyrede

Læs mere

Takstændringer pr. 1. juli 2014 for varmeområdet under AffaldVarme Aarhus.

Takstændringer pr. 1. juli 2014 for varmeområdet under AffaldVarme Aarhus. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 30. maj 2014 under AffaldVarme Aarhus. 1. Resume Indstillingen vedrører takstændringer pr. 1. juli 2014 for under AffaldVarme Aarhus.

Læs mere

Takstændringer pr. 1. januar 2017 for AffaldVarme Aarhus

Takstændringer pr. 1. januar 2017 for AffaldVarme Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. november 2016 Takstændringer pr. 1. januar 2017 for AffaldVarme Aarhus Ændringer af de allerede godkendte takster på affaldsområdet

Læs mere

Takstændringer pr. 1. januar 2018, Affald- Varme Aarhus

Takstændringer pr. 1. januar 2018, Affald- Varme Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 10. november 2017, Affald- Varme Aarhus Ændringer af de allerede godkendte takster på affaldsområdet og fjernvarmeområdet på baggrund

Læs mere

De seks første funktioner ( ) administreres af CAG, mens den sidste funktion ( ) består af KMC.

De seks første funktioner ( ) administreres af CAG, mens den sidste funktion ( ) består af KMC. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Ressourser NOTAT Bilag 9 - Takstfinansieret drift Indledning Notatet omhandler den takstfinansierede drift i Center for Affald og Genbrug (CAG)

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

Foreløbigt regnskab 2016

Foreløbigt regnskab 2016 Foreløbigt regnskab 2016 Hermed fremsendes bemærkninger til det foreløbige regnskab 2016 for Aalborg Kommune under følgende overskrifter: 1. Foreløbig resultatopgørelse pr. 7. marts 2017 2. Forventet overførsel

Læs mere

Hovedkonto 7. Renter og finansiering

Hovedkonto 7. Renter og finansiering Hovedkonto 7. Renter og finansiering - 318-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 7 består af renter, tilskud og udligning, skatter m.v. Renterne omfatter renteindtægter

Læs mere

Takstændringer pr. 1. juli 2018 for Affald- Varme Aarhus

Takstændringer pr. 1. juli 2018 for Affald- Varme Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 17. maj 2018 Takstændringer pr. 1. juli 2018 for Affald- Varme Aarhus Takstændringer pr. 1. juli 2018 for AffaldVarme Aarhus gældende

Læs mere

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2)

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2) Bilag 1 til indstilling om forventet regnskab 2015 for Aarhus Kommune Den 10. december 2015 Uddybende kommentarer til Aarhus Kommunes forventede regnskab pr. ultimo september 2015 Det forventede regnskab

Læs mere

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Side 1 af 6 sider Halvårsregnskab og forventet regnskab 2017 Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Forv. Forv. Forventet Halvårs- Pct. budget bev. og

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2017 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det forventede regnskab for 2017. 1 Indhold Indledning...

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2016 samt forventet regnskab 2016... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. maj 2016 rev. 12.8.16 Samlet overblik budgetopfølgning 2-2016 Samlet set viser budgetopfølgningen et driftsoverskud på 45,8 mio. kr., hvilket er 4,8 mio. kr. bedre end det korrigerede

Læs mere

Indstilling. Indstilling om forventet regnskab for 2007 pr. ultimo juni Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Indstilling om forventet regnskab for 2007 pr. ultimo juni Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 17. september 2007 Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Indstilling om forventet regnskab for 2007 pr. ultimo juni

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1. ens primære opgaver Primære aktiviteter De primære aktiviteter for affaldshåndteringen omfatter: o Administration af affaldsordningerne for private og erhverv o Dagrenovationsordningen o Ordningen for

Læs mere

Hovedkonto 7. Renter og finansiering

Hovedkonto 7. Renter og finansiering Hovedkonto 7. Renter og finansiering 300 1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 7 består af renter, tilskud og udligning, skatter m.v. Renterne omfatter renteindtægter af

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger givet et overblik over grundlaget for regnskabet. Regnskab 6 GENERELLE BEMÆRKNINGER Formålet med de generelle bemærkninger er at give et samlet overblik over den økonomiske side af regnskabet. De generelle

Læs mere

Indstilling. Indstilling om forventet regnskab for 2005 pr. ultimo juli Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Indstilling om forventet regnskab for 2005 pr. ultimo juli Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 7. september Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Indstilling om forventet for pr. ultimo juli 1. Resume Kommunerne

Læs mere

Hovedkonto 8. Balanceforskydninger

Hovedkonto 8. Balanceforskydninger Hovedkonto 8. Balanceforskydninger - 306-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 8 indeholder dels årets forskydninger i beholdningen af aktiver og passiver og dels hele

Læs mere

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011 Side 1 af 5 Økonomisk oversigt () Løbende priser Renter, Finansiering, Finansforskydninger og kapitalposter Regnskab 2010 Vedtaget budget 2011 Korrigeret budget 2011 Forventet regnskab 2011 Afvigelse i

Læs mere

på 66,2 mio. kr. til etablering af genvinding af varme fra forbrændingsanlægget. på 5,0 mio. kr. til nedlæggelse af vekslerstation på Randersvej.

på 66,2 mio. kr. til etablering af genvinding af varme fra forbrændingsanlægget. på 5,0 mio. kr. til nedlæggelse af vekslerstation på Randersvej. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 29. april 2008 Teknik og Miljø Århus Kommune Affaldscenter Århus - genvinding af varme fra forbrændingsanlægget, anlægsbevilling og tillægsbevilling 1. Resume

Læs mere

Bilag til indstillingen om forventet regnskab for Aarhus Kommune og tillægsbevilling til budgetreserverne og de finansielle konti. 1.

Bilag til indstillingen om forventet regnskab for Aarhus Kommune og tillægsbevilling til budgetreserverne og de finansielle konti. 1. Bilag 2 til indstilling om forventet regnskab 2012 for Aarhus Kommune Den 6. december 2012 Bilag til indstillingen om forventet regnskab for Aarhus Kommune og tillægsbevilling til budgetreserverne og de

Læs mere

egnskabsredegørelse 2016

egnskabsredegørelse 2016 Furesø Kommune Regnskab R egnskabsredegørelse Driftsregnskab for regnskabsår (udgiftsbaseret regnskab) Furesø Kommunes samlede regnskabsresultat på det skattefinansierede område, opgjort efter, at årets

Læs mere

Godkendelse af Budget 2017 og takstændringer og tillægsbevilling

Godkendelse af Budget 2017 og takstændringer og tillægsbevilling Punkt 2. Godkendelse af Budget 2017 og 2018 - takstændringer og tillægsbevilling 2017-019232 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender, at der til det brugerfinansierede drifts- og

Læs mere

Halvårsregnskab Greve Kommune

Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårsregnskab Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 2 Tillægsbevillinger 2 Bemærkninger

Læs mere

Bilag 4 - Det takstfinansierede område. Sagsnr Indledning. Dokumentnr

Bilag 4 - Det takstfinansierede område. Sagsnr Indledning. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Affald og Genbrug NOTAT Bilag 4 - Det takstfinansierede område Indledning Notatet indledes med en afrapportering omkring status på genopretningsplanen

Læs mere

1 Generelt 3. 1.0 Affald mission... 3. 1.1 Affald vision... 3. 1.2 Affald ydre vilkår... 3. 1.3 Investerings- og renoveringsplan for 2015 2024...

1 Generelt 3. 1.0 Affald mission... 3. 1.1 Affald vision... 3. 1.2 Affald ydre vilkår... 3. 1.3 Investerings- og renoveringsplan for 2015 2024... Indholdsfortegnelse 1 Generelt 3 1.0 Affald mission... 3 1.1 Affald vision... 3 1.2 Affald ydre vilkår... 3 1.3 Investerings- og renoveringsplan for 2015 2024... 3 1.4 Afskrivninger... 4 1.5 Affald takststruktur...

Læs mere

Halvårsregnskab 2017

Halvårsregnskab 2017 Halvårsregnskab 2017 Regnskabsopgørelse pr. 30-06-2017 Alle beløb i 1.000 kr. Vedtaget Omplac og Korrigeret Halvårs Administrativt Forventet Afvigelse - = indtægt/overskud / + = udgift/underskud budget

Læs mere

Den 9. maj 2007 Århus Kommune

Den 9. maj 2007 Århus Kommune Til Århus Byråd via Magistraten Den 9. maj 2007 Århus Kommune Borgmesterens Afdeling Indstilling vedrørende Århus Kommunes regnskab for 2006 1. Resume Regnskabet for 2006 viser et overskud på det skattefinansierede

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V INDSTILLING Til Århus Byråd Den 18. maj 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 1553 Jour. nr.: 00.01A00, ÅKV/2004/01189

Læs mere

Anbefaling: Budgetrevision 2015, tillægsbevilling/takstjustering

Anbefaling: Budgetrevision 2015, tillægsbevilling/takstjustering Punkt 11. Anbefaling: Budgetrevision 2015, tillægsbevilling/takstjustering 2015-003795 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender, at der til drifts- og anlægsbudgettet for 2015 gives

Læs mere

Forsyningsvirksomhederne - Budget Tillægsbevillinger og takstændringer.

Forsyningsvirksomhederne - Budget Tillægsbevillinger og takstændringer. Punkt 1. Forsyningsvirksomhederne - Budget 2013. Tillægsbevillinger og takstændringer. 2013-6380. Forsyningsudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der til drifts- og anlægsbudgettet for 2013 gives

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Halvårsregnskab 2012

Halvårsregnskab 2012 Halvårsregnskab 2012 August 2012 Indhold INDHOLD... 1 REGNSKABSFORKLARING 1. HALVÅR 2012... 1 INDLEDNING... 1 BAGGRUND FOR HALVÅRSREGNSKABET... 1 HALVÅRSREGNSKABET I HALSNÆS... 1 CENTRALE REGNSKABSBEGREBER...

Læs mere

1. Resume Borgmesterens Afdeling har opgjort forventningerne til det samlede forbrug i 2015 sammenholdt med det ajourførte budget.

1. Resume Borgmesterens Afdeling har opgjort forventningerne til det samlede forbrug i 2015 sammenholdt med det ajourførte budget. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. oktober 2015 regnskab 2015 og tillægsbevillinger - BA 1. Resume Borgmesterens Afdeling har opgjort forventningerne til det

Læs mere

Godkendelse af forårsbudgetrevision 2019 for Miljø- og Energiforvaltningen

Godkendelse af forårsbudgetrevision 2019 for Miljø- og Energiforvaltningen Punkt 3. Godkendelse af forårsbudgetrevision 2019 for Miljø- og Energiforvaltningen 2019-031836 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der til det brugerfinansierede drifts- og anlægsbudget

Læs mere

Sagsnr Bilag 4. Det takstfinansierede område. Dokumentnr Indledning

Sagsnr Bilag 4. Det takstfinansierede område. Dokumentnr Indledning KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Ressourcer NOTAT 24-10-2013 Bilag 4 Det takstfinansierede område Indledning Notatet omhandler det takstfinansierede område i Center for Affald

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger Halvårsregnskab 2014 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2014 og det forventede regnskab

Læs mere

Halvårsregnskab og forventet regnskab for 2016

Halvårsregnskab og forventet regnskab for 2016 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 6. september 2016 Halvårsregnskab og forventet regnskab for 2016 1. Resume Magistratsafdelingerne har udarbejdet skøn over regnskabet

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 Budgetopfølgning 1 30. april Nedenfor vises resultatopgørelsen for 2019. Det forventede regnskab (kolonne 4) er udarbejdet med udgangspunkt i forvaltningernes budgetopfølgning

Læs mere

Hovedkonto 9. Balance

Hovedkonto 9. Balance Hovedkonto 9. Balance - 321-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Aarhus Kommunes balance er en oversigt over kommunens aktiver og passiver. Den aktuelle balance tager udgangspunkt

Læs mere

Orientering: Virksomhedsrapportering pr. 30. juni skattefinansieret område

Orientering: Virksomhedsrapportering pr. 30. juni skattefinansieret område Punkt 5. Orientering: Virksomhedsrapportering pr. 30. juni 2015 - skattefinansieret område 2015-008934 Miljø- og Energiforvaltningen fremsender til Miljø- og Energiudvalgets orientering regnskabsrapportering

Læs mere

Hovedkonto 9. Balance

Hovedkonto 9. Balance Hovedkonto 9. Balance - 311-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Aarhus Kommunes balance er en oversigt over kommunens aktiver og passiver. Den aktuelle balance tager udgangspunkt

Læs mere

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger.

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger. NOTAT 03-03-2017 Sammenfatning af kommunens årsregnskab Høje-Taastrup Kommune har fortsat en robust økonomi, men har i løbet af året været udfordret på servicerammen. I har den økonomiske styring således

Læs mere

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger Halvårsregnskab 2013 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2013 og det forventede regnskab

Læs mere

Indstilling. Elfyret spids- og reservelastkedel. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 25. juni 2013 Aarhus Kommune

Indstilling. Elfyret spids- og reservelastkedel. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 25. juni 2013 Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. juni 2013 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Elfyret spids- og reservelastkedel 1. Resume Den nødvendige spids- og reservelast kapacitet

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj viser det forventede for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Økonomisk

Læs mere

Acadre: marts 2014

Acadre: marts 2014 NOTAT Acadre: 13-1294 13. marts 214 er nu afsluttet. et udviser et samlet driftsoverskud inkl. renter på 157,8 mio. kr. sammenholdt med et overskud på 1,6 mio. kr. i oprindeligt, svarende til en forbedring

Læs mere

Generelle bemærkninger til regnskab 2015

Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Regnskabet overholder de fire overordnede målsætninger: Regnskab 2015 viser overordnet et godt resultat. Det overholder de fire overordnede økonomiske mål for den

Læs mere

Finansielle tilskud (B1) Pantebreve (B2) Langfristede tilgodehavender (B)

Finansielle tilskud (B1) Pantebreve (B2) Langfristede tilgodehavender (B) Notat Bilag 2 Den 30. juli 2006 Nøgletalsbegreberne overskud og finansiel egenkapital Den overordnede økonomistyring i Århus Kommune er baseret på udviklingen i to centrale nøgletal: Over-/underskud på

Læs mere

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2)

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2) Bilag 1 til indstilling om forventet regnskab 2014 for Aarhus Kommune Den 4. december 2014 Resume af Aarhus Kommunes forventede ultimo september 2014 Det forventede regnskab for 2014 pr. ultimo september

Læs mere

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende:

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende: Foreløbig budgetbalance for budget 2011-2014. Byrådet fik på møde den 22. juni 2010 gennemgået status på budget 2011 samt økonomiaftalen for kommunerne i 2011, med de usikkerheder dette tidlige tidspunkt

Læs mere

Den 17. maj 2006 Århus Kommune

Den 17. maj 2006 Århus Kommune Til Århus Byråd via Magistraten Den 17. maj 2006 Århus Kommune Borgmesterens Afdeling Indstilling vedrørende Århus Kommunes regnskab for 2005 1. Resume Regnskabet for 2005 viser et underskud på det skattefinansierede

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første halvår 2014. Kompetence

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar 2018

Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar Budgetopfølgning 1 Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar viser det forventede regnskab for. Foto: Vallø Slotspark ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indstilling. Indstilling om forventet regnskab for 2006 pr. ultimo juni Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Indstilling om forventet regnskab for 2006 pr. ultimo juni Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 7. september Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Indstilling om forventet for pr. ultimo juni 1. Resume På baggrund

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. august AffaldVarme Århus

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. august AffaldVarme Århus Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 13. august 2010 AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume Der er behov for at ændre regnskabsprincipperne på varmeområdet.

Læs mere

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet.

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Nedenstående regler er gældende fra tidspunktet for revisionens godkendelse

Læs mere

Renter mv. Korrigeret budget Regnskab Afvigelse Funktion Udgift Indtægt Udgift Indtægt netto 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr.

Renter mv. Korrigeret budget Regnskab Afvigelse Funktion Udgift Indtægt Udgift Indtægt netto 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr. Regnskab 2014 Finansposter. Renter mv. Funktion Udgift Indtægt Udgift Indtægt netto 7.28.15 Andre tilgodehavender vedrørende hovedkonto 0-8 7.28.18 Finansielle aktiver tilhørende selvejende institutioner

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2018 1 Sektor Aalborg Renovation Regnskab - sektor Aalborg Renovation Beløb i 1.000 kr. Oprindeligt Regnskab Korrigeret Afvigelse Brugerfinansierede udgifter

Læs mere

Økonomirapport nr. 1 for Afrapportering pr. 29. februar Til DIF Til ØU Økonomi og Stab 17.

Økonomirapport nr. 1 for Afrapportering pr. 29. februar Til DIF Til ØU Økonomi og Stab 17. Afrapportering pr. 29. februar 216 Til DIF 18.3.216 Til ØU 5.4.216 Økonomi og Stab 17. marts 216 Økonomirapport nr. 1 for 216 Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2 262 Albertslund SIDE 2 Indhold 1. Status

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts viser det forventede regnskab for ØKONOMI, HR & IT 0 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts

Læs mere

Hovedkonto 9. Balance

Hovedkonto 9. Balance Hovedkonto 9. Balance - 321-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Aarhus Kommunes balance er en oversigt over kommunens aktiver og passiver. Den aktuelle balance tager udgangspunkt

Læs mere

Kommunens salg af byggegrunde er så småt kommet i gang igen, 2 byggegrunde blev solgt i 2015.

Kommunens salg af byggegrunde er så småt kommet i gang igen, 2 byggegrunde blev solgt i 2015. Regnskabsresultat Det skattefinansierede område 2015 har i årets begyndelse været præget af en optøning af lavkonjunkturen. Der har været en stigende interesse for at bosætte sig på Fanø, hvilket har afspejlet

Læs mere

Hovedkonto 9. Balance

Hovedkonto 9. Balance Hovedkonto 9. Balance 340 1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Aarhus Kommunes balance er en oversigt over kommunens aktiver og passiver. Den aktuelle balance tager udgangspunkt

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. oktober 2016 rev. 29.11.16 Samlet overblik budgetopfølgning 3-2016 Dette overblik over resultaterne af budgetopfølgning 3-2016 er en sammenskrivning af budgetopfølgningerne på de

Læs mere

Økonomiopfølgning Januar-oktober inklusiv budgetrevision

Økonomiopfølgning Januar-oktober inklusiv budgetrevision Økonomiopfølgning Januar-oktober inklusiv budgetrevision Oktober 2015 Koncernøkonomi og udvikling Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Økonomiopfølgning januar oktober inklusiv bud

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 27. maj 2008. Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 27. maj 2008. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 27. maj 2008 Overdragelse af den kommunale ejendom Grundtvigsvej 10-16, 8260 Viby J. og herunder aflæggelse af anlægsregnskabet

Læs mere

Indstilling. Biomassefyret kraftvarmeværk, projektering. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 15.

Indstilling. Biomassefyret kraftvarmeværk, projektering. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 15. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 15. oktober 2013 Anlægsbevilling til fase 2: Planlægning og projektering af et biomassefyret kraftvarmeværk samt tilhørende fjernvarmetransmissionsanlæg.

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2018

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 3 pr. 30. september Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september viser det forventede regnskab for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling revision 31.5.2014 August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for revisionen pr. 31. maj 2014 1. Status maj 2014 grafisk overblik 2. Tværgående

Læs mere

Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter set over en periode skal balancere.

Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter set over en periode skal balancere. Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af alle udgifter og indtægter i forbindelse med affaldshåndtering og rottebekæmpelse. Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter

Læs mere

På den ikke-decentraliserede drift forventes en merudgift på 1,4 mio. kr., primært som følge af udgifter til Udbetaling Danmark.

På den ikke-decentraliserede drift forventes en merudgift på 1,4 mio. kr., primært som følge af udgifter til Udbetaling Danmark. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur Dato 7. november 2016 og Borgerservice 1. Resumé Kultur har opgjort forventningerne til regnskabet for 2016. På den decentraliserede drift forventes

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

På det brugerfinansierede område er det samlede resultat af virksomheden i 2011 en forbedring på 5,4 mio. kr. Regnskab 2010

På det brugerfinansierede område er det samlede resultat af virksomheden i 2011 en forbedring på 5,4 mio. kr. Regnskab 2010 Indledende afsnit 1.1 Hvordan gik det i Da Byrådet i vedtog budgettet for var det samlet forudsat, at budgettet stort set balancerede med en øget beholdning af likvide aktiver på 7,6 mio. kr. et for viser

Læs mere

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012 212-11725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 212 1. Resume Drift Oprindeligt 212 med O/U 212 uden O/U 212 Forventet resultat (Ift. kor. uden O/U) Afvigelse I 1. kr. Drift i alt 386.975 392.486

Læs mere

INVESTERINGSPLAN. Varmeplan Aarhus

INVESTERINGSPLAN. Varmeplan Aarhus INVESTERINGSPLAN Varmeplan Aarhus 2011-2020 Indholdsfortegnelse 1 Organisationsdiagram.... 3 2 Indledning... 4 3 Varmeplan Aarhus... 5 4 ANLÆGSARBEJDER 2011 til 2020... 7 4.0 Anlægsbevillinger... 7 4.0.1

Læs mere

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011 Side 1 af 7 Økonomisk oversigt () Løbende priser Renter, Finansiering, Finansforskydninger og kapitalposter Regnskab 2010 Vedtaget budget 2011 Korrigeret budget 2011 Forventet regnskab 2011 Afvigelse i

Læs mere

GENERELLE OPLYSNINGER...

GENERELLE OPLYSNINGER... BILAG 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse GENERELLE OPLYSNINGER... 2 KOMMUNEOPLYSNINGER... 2 REGNSKABSOPLYSNINGER... 3 TAL DEL... 5 REGNSKABSOPGØRELSE... 5 REGNSKABSOVERSIGT... 6 Halvårsregnskab

Læs mere

Godkendelse af Efterårsbudgetrevision Miljø- og Energiforvaltningen

Godkendelse af Efterårsbudgetrevision Miljø- og Energiforvaltningen Punkt 3. Godkendelse af Efterårsbudgetrevision 2018 - Miljø- og Energiforvaltningen 2018-028720 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender, at der til det brugerfinansierede drifts-

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Trafik og Grønne områder

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Trafik og Grønne områder Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af udgifter til veje og grønne områder, herunder udgifter til offentlige toiletter, Park og Vej s driftsbygninger og pladser, parkering, vejbelægninger,

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2017 1 Sektor Aalborg Renovation - sektor Aalborg Renovation Beløb i 1.000 kr. Oprindeligt Afvigelse Brugerfinansierede udgifter Udgifter 264.483 276.174

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V INDSTILLING Til Århus Byråd Den 3. november 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 1550 Jour. nr.: 00.01A00, ÅKV/2004/02410

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2015 samt forventet regnskab 2015... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere