Mulighederne ser vi i den strategiske position Randers har i det łstjyske byb nd.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mulighederne ser vi i den strategiske position Randers har i det łstjyske byb nd."

Transkript

1 Vision 2017 Vi vil mulighederne! Med denne vision vil Randers byr d s udvikle sig frem mod tte en retning for, hvordan Randers Kommune skal Mulighederne ser vi i den strategiske position Randers har i det łstjyske byb nd. Mulighederne ser vi i at skabe grobund for en bred vifte af arbejdspladser og livlig handel. Mulighederne ser vi i, at flere har lyst til at bos p land. tte sig i Randers kommune b de i by og Mulighederne ser vi i at investere i udvikling og gode rammer for borgerens hele liv og i at investere i ny infrastruktur, der underbygger v kst. Mulighederne ser vi i, at vi bruger vores fantastiske natur til oplevelser, leg, bev l ring. gelse og Mulighederne ser vi i, at vi vil opfłre os klimam ssigt ansvarligt og samtidig udnytte vores styrkeposition inden for klima- og energisektoren. Mulighederne ser vi i at skabe rammer, der sikrer, at vores błrn og unge f r en uddannelse. Mulighederne ser vi i offensivt at styrke sundheden. Mulighederne ser vi i at skabe bredde og styrke i vores aktiviteter inden for kunst og kultur. lles demo- Mulighederne ser vi i, at borgerne tager ansvar for og deltager aktivt i vores f krati, i foreningslivet og i udviklingen af vores f llesskab. Mulighederne ser vi i vores mange tusinde medarbejdere i Randers Kommune og i de vidt forskellige kompetencer, de har. Randers byr d

2 - 2 - Del 1. Fokusering og prioritering A. Randers som attraktiv by i det łstjyske byb nd Byr det ser Randers Kommunes strategiske positionering s ledes: Randers Kommunes stłrste (konkurrence)aktiv b de for nuv rende og kommende borgere og virksomheder er den tiltr kkende - og p nationalt niveau store Randers by i kombination med n rheden til rhus. Randers har den historiske sj l og mulighederne for at skabe b de tiltr kkende, p ne, hyggelige bymiljłer og attraktive rammer for erhvervslivet. N r det g r rhus godt, g r det Randers by godt. N r det g r Randers by godt, g r det hele kommunen godt. DØt perspektiv er en markant styrkeposition. Bos tningsmulighederne i Randers by og i de sm og store omkringliggende lokalsamfund er mangfoldige. Randers Kommune har en fin placering i det łstjyske byb nd centralt i den nationale infrastruktur og med Aalborg mod nord. Randers Kommune har store udfordringer vedrłrende bl.a. den lokale infrastruktur, uddannelsesniveau, fastholdelse af unge, omstilling af arbejdskraft og erhverv, fortsat udvikling af rammer for bos tning og den generelle sundhedstilstand. Det vil byr det głre noget ved! B. Randers Kommune skal investere i udvikling og image For byr det er investeringer i udvikling og et fortsat solidt serviceniveau hinandens foruds tninger. Nuv rende og nye borgere og virksomheder skal v re med til at sikre et skattegrundlag, der kan fastholde et solidt serviceniveau. Det foruds tter investeringer, som bidrager til at skabe rammer for borgernes hele liv, og som ogs motiverer den enkelte til at blive boende eller flytte hertil. I perioden vil byr det arbejde for investeringer p bl.a. fłlgende omr der: Infrastruktur: Bolv rkslinjen / Fortsat udbygning af cykelstinet / Etablering af bilfrit centrum i Randers by / Ny łstforbindelse over fjorden (med ekstern finansiering) Kultur og idr t: Nyt svłmmebad ved stadion (med ekstern finansiering) / Nyt kunstmuseum p Toyotagrunden (med ekstern finansiering) / Den fjerde tribune p stadion Byudvikling mv.: F rdigudbygning af Thorgrunden / Byforskłnnelse i Randers centrum / Etablering af P-pladser med hurtig adgang til centrum Skoleomr det: Renovering og evt. nybygninger C. konomisk prioritering Randers Kommune oms tter rligt for ca. 5,5 mia. kr. I 2010 bruger vi ca. 3,3 procent af budgettet til anl g. Det svarer til 180 mio. kroner. 96,7 procent anvender vi til drift og g ldsafvikling. De udviklingsinvesteringer byr det har peget p her ovenfor, l gger byr det ind i en investeringsplan for Byr det vurderer, at der skal arbejdes med rlige investeringer

3 - 3 - tningen for at kunne udvikle kom- for ca. 4 procent af det samlede budget. Det er foruds munen s kraftfuldt som nłdvendigt. At investere i udvikling skal bl.a. sikre, at flest mulige nuv rende og nye borgere er i erhverv p attraktive arbejdspladser med solide indt gtsforhold. Det har afgłrende betydning for det kommunale indt gtsgrundlag i Og det har igen betydning for Randers Kommunes evne til at levere solide serviceydelser til borgerne. Byr det s tter samtidig fokus p, hvordan man p alle kommunale opgaveomr der kan blive endnu dygtigere til at sikre mest mulig service og drift for de łkonomiske og personalem ssige ressourcer. Det betyder blandt andet, at der kommer et łget fokus p forebyggelse, effektiviseringer, andre organisations- og ledelsesformer og nye samspil mellem den faglige ekspertise og civilsamfundet. Byr det er s ledes ogs klar til at informere og inddrage borgerne i de kommende rs prioriteringer mellem de langsigtede m l og de sv re serviceudfordringer hør og nu. D. Randers styrkepositioner skal kendes! Byr det er bevidst om at styrkerne som er beskrevet i vision 2017, udfordrer markedsfłringen p alle niveauer. Det g lder b de internt i forhold til borgerne og eksternt i forhold til potentielle nye borgere og virksomheder.

4 - 4 - Del 2. Maj 2017 et nutidsbillede Fokusomr de 1. Det udvikler os! og det lever vi af uddannelse, erhverv og besk ftigelse Uddannelse 1) I Randers kommune gennemfłrer 95 procent af en ungdoms rgang nu en ungdomsuddannelse. (I 2009 var det 85 procent.) 2) Randers Kommune skaber rammer for et godt studiemiljł, gode ungdomsboligforhold og attraktive ungdomsmiljłer. Antallet af uddannelsespladser i Randers er łget med 25 procent siden ) Randers Kommune indg r i og udvikler uddannelser i et netv rk med uddannelsesmiljłerne i rhus og Aalborg. 4) I Randers Kommune er antallet af unge under uddannelse med bop l i kommunen łget med 25 procent siden ) I Randers Kommune indbefatter fokus p unges uddannelse ogs fokus p det sammenh ngende forlłb, der starter i dagtilbuddet, forts tter i skolen og g r videre til det formelle ungdomsuddannelsesmiljł. Erhverv og handel 1) Randers Kommune har en bred vifte af arbejdspladser i private virksomheder indenfor service, viden-erhverv, energi, emballageindustri, fłdevarer, vedvarende energi, oplevelsesłkonomi etc. Siden 2012 er der fra r til r sket en v kst i antallet af virksomheder og nye arbejdspladser. 2) Vi har etableret samarbejder med universiteter, virksomheder, Randers Regnskov mv. omkring forskningsaktiviteter, og Randers er Danmarks genbank. 3) N rheden til det łstjyske byb nd og den midtjyske region skaber iv rks tter- og innovationsmiljłer p tv rs af kommunerne og til gavn for alle virksomheder. 4) Indkłbscentret i Paderup med pladskr vende forretninger fastholder fra r til r en stigning i besłg og salg. 5) I Randers by er de mange ubrudte forretningsstrłg i det bilfri, levende centrum den helt store magnet. Det udendłrs handelsmiljł passer ind i det gamle centrums samlede, attraktive miljł for borgere i alle aldre. Forretningerne fort ller om łgede salgstal. 6) Randers julemarked blev sammenlignet med markedet i L beck og trak 200 procent flere borgere til centrum i december end i Besk ftigelse 1) Borgerne udtrykker, at de har et stort arbejdsmarked med en stor bredde i jobmulighederne inden for en rimelig transportafstand i rhus-randers-aksen. 2) Randers Kommune indg r i et t t samarbejde med virksomhederne for at sikre hurtig opl ring af borgere, der er s rbare i forhold til fremtidens kompetencekrav.

5 - 5-3) Randers Kommune har de seneste 3 r ligget i den bedste halvdel blandt regionens kommuner vedrłrende besk ftigelsesgrad. 4) Gennem samarbejde med omegnskommunerne, uddannelsesinstitutioner og forskningsenheder har Randers Kommunen skubbet p, at der er sammenh mellem virksomhedernes kompetencekrav og borgernes opkvalificering. ng 5) Randers Kommune er med medarbejdere den stłrste arbejdsplads i kommunen. Det medfłrer et s rligt ansvar, og derfor arbejder kommunen systematisk med efter- og videreuddannelsesaktiviteter for ledere og medarbejdere i samarbejde med de lokale uddannelsesinstitutioner, og kommunen etablerer lłbende flere uddannelsesstillinger og praktikpladser i kommunen. Fokusomr de 2. Det er vores rammer infrastruktur, miljł, klima, bos tning Infrastruktur 1) I bymiljłer, hvor folk trives, der trives handelslivet. Derfor har Randers Kommune etableret et bilfrit centrum. 2) Den nye bro (Bolv rkslinjen) understłtter et sammenh ngende bilfrit centrum og, at transporten over vandet er lettere. Byen, havnen og vandet udvikles i sammenh ng. Bolv rkslinjen styrker den igangv rende flytning af havnen. 3) Brugen af kollektiv trafik og cykelstinettet er łget med 30 procent siden ) Str kninger med attraktiv cykel- og gangtransport er fordoblet i forhold til ) Borgerne oplever bustransporten internt i kommunen og mellem Randers og omegnskommunerne som brugervenlig, billig og let tilg ngelig. 6) Kommunen arbejder lłbende med at forbedre den klimavenlige mobilitet. 7) Nye parkeringsanl g n r motorvejen og Guden en giver adgang til naturomr - derne og byen. 8) stforbindelsen er under projektering med statslig og anden ekstern finansiering. Klima, miljł og naturbeskyttelse 1) I Randers Kommune fłlger vi klimaplanen frem mod 2030 (75 procent reduktion af CO2niveauet fra 1990). 2) Randers Kommune har etableret skove og v domr der. De nye skovomr der bidrager til beskyttelse af drikkevand, forbedring af landskabets grłnne forbindelser og etablering af attraktive og rekreative omr der for borgerne. 3) Randers Kommune er kendt for sin offensive natur- og miljłprofil. Den betyder, at vi kan se den n ste generation i łjnene. 4) Randers Kommunes erhvervsliv fokuserer p energiteknologi og andre udviklingsomr der knyttet til klima, miljł og naturbeskyttelse.

6 - 6 - Bos tning 1) Randers Kommune har passeret indbyggere i r 2) Den markante efterspłrgsel efter boliger i RK inden for de senere r forts tter. 20 procent af medarbejderne p de nye arbejdspladser i rhus Nord bor i Randers Kommune. 3) Der er i forhold til 2010 etableret 25 procent flere boliger i bycentrum. Det g lder b de ejer- og lejeboliger af alle typer og til alle aldre. 4) Nogle af de tidligere erhvervsomr der fremst r nu som attraktive og trygge boligomr der, fordi der er gennemfłrt byfort tning og byomdannelse. 5) Vi har etableret byn re, attraktive lejeboliger og kollegier til ungemiljłer i Randers. 6) I hele kommunen har vi et varieret udbud af boliger. 7) Udviklingen i landsbyerne tager afs t i Randers Kommunes politik for landdistriktsudvikling samt v kstforums erhvervsudviklingsstrategi. Bymiljł i Randers Kommune 1) Randers by bner sig mod Guden en. Besłgende ser en levende, velholdt og anderledes, kroget by, som man har l st godt om f r lyst til at besłge og opleve igen. Byen byder p attraktiv detailhandel, levende cafeliv, parker, levende pladser og torve og plads til leg og idr t. Man nikker anerkendende til de nye akser fra den gamle midtby til Jens Otto Kraghs Plads, fra Thors Bakke til vandet og fra Regnskoven til R dhustorvet. Man g r i den bilfri midtby. 2) En sammenlignende analyse af centrumsbesłgende fra viser, at den gennemsnitlige besłgende brugte 30 minutter l ngere tid i ) stervolds nye aktivitets- og kulturprofil har v ret positivt omtalt i nationale medier. 4) Borgerne betragter helt naturligt aktiviteterne ved vandet som integreret med det hyggelige bycentrum. De halvtreds kajakker, der ses en almindelig dag i maj, cafelivet ved kunstmuseet, kulturen ude i byen, de rekreative arealer vest for Regnskoven etc. 5) Planet Randers, Tidsrejsen som fłrste etape, er etableret, og projektet er under fortsat udvikling som den store turistmagnet med rlige besłgende. De kombinerer besłget med en tur i centrum. 6) (Lands)bycentrene overalt i kommunen er levende, p ne og sammenh ngende. Fokusomr de 3. Det giver os kr fter! det levende samfund kultur, fritid, integration, idr t, det civile/frivillige samfund Kultur 1) V rket, Kunstmuseet og Randers Regnskov er fyrt rne, der rager op. 2) Randers Kommune nyder respekt hos borgerne for den store bredde af kulturaktiviteter inden for kunst og kultur, herunder Egnsteatret, Kammerorkestret, Kulturhisto-

7 - 7 - risk museum, Randers Bibliotek, suppleret af events og rammer omkring den rytmiske musik. 3) Det nye kunstmuseum ved en n r bymidten er anerkendt som en arkitektonisk perle og som et kunstmuseum p nationalt hłjt niveau. 4) Kunstskolen og de łvrige kulturtilbud, herunder Designhłjskolen og MGK, er ramme om błrn og unges udłvelse og tr ning. Antallet af unge, der dygtiggłr sig inden for kunst og kultur m lrettet frem mod videre uddannelse, er fordoblet i perioden ) Magnetskoler i Randers styrker błrn og unges muligheder for at dygtiggłre sig inden for kunst og kultur. 6) Randers fremtr der med levende pladser, byrum og v resteder, hvor man kan opleve og udfolde sig og hvor kunst og kultur kommer ud til borgerne. Fritid 1) Borgerne bruger naturen, vandet, det bne land og byrummene til oplevelser og aktivitet alene og sammen med andre og b de i formelle foreninger og uformelle netv rk. 95 procent af borgerne giver udtryk for, at rammerne ER der. 2) Naturskolen er ramme om błrn og unges oplevelser, l ring og fysiske aktivitet. 3) Det nye svłmme- og aktivitetsbad ved Stadion er p nationalt topniveau og har besłgstal, der ligger 100 procent over det gamle svłmmebad anno procent af de besłgende kommer fra andre kommuner. 15 procent af de besłgende kombinerer med besłg i Randers centrum og/eller centret i Paderup. 4) Randers Fjord og Guden en har landskendte utraditionelle aktivitetsomr der. 5) Parker og naturomr der danner sammen med de sp ndende byrum rammer for borgernes udfoldelse. 6) Randers Kommune udnytter Team Danmark kontrakten, herunder med aktiviteter som motorsport, der er med til at skabe rammer for bredde og elite. Integration 1) I Randers Kommune er traditionen for at skabe rammer for kulturel forskellighed fortsat en helt naturlig indgang for borgere og offentlige institutioner etc. Kommunen er kendt for, at samspillet mellem mange kulturer fungerer. Idr t 1) Breddeidr t, foreningsliv og den selvorganiserede idr t i Randers Kommune fungerer fordi borgerne og foreningerne er aktive og tager initiativ. Randers Kommune udbygger fortsat faciliteter p mange niveauer. 2) I Randers Kommune kan man opleve eliteidr t p hłjt nationalt, og p nogle omr der internationalt niveau. Rammerne matcher fłrende danske idr tsbyer.

8 - 8-3) Randers er fortsat Team Danmark Kommune og Elitesportscollege st r over for endnu en udvidelse. Det civile-, frivillige samfund 1) Det civile samfund, borgernes personlige ansvarlighed og engagement, supplerer den kommunale opgavevaretagelse. 2) Randers Kommune er ben over for borgernes engagement p alle velf rdsomr - der, og arbejder bevidst p inddragelse af frivillige p dagtilbuds-, skole og l- dreomr det. 3) Randers Kommune er kendt som frivillighedens kommune, hvor mere end halvdelen af borgerne er frivillige i de sociale institutioner, p fritidsomr det, til kulturelle arrangementer etc.. 4) Randers Kommune har partneraftaler med en lang r kke frivillige organisationer. Fokusomr de 4. Det giver os styrke Sundhed. Sundhed 1) Randers Kommune lłfter den generelle sundhedstilstand gennem helhedst nkning p tv rs af bos tning, infrastruktur, daginstitutioner, skoler, brug af naturen etc. 2) I Randers Kommune understłtter sundhedsaktiviteterne den sociale lighed. 3) Sundhedsprofilen i Randers Kommune (bl.a. KRAM kost, rygning, alkohol, motion) er n et op p regionalt gennemsnit. 4) Randers Kommune er spydspids p sundhedsfremme og forebyggelse, bl.a. via Projekt forebyggende helbredssamtaler. 5) Borgerne oplever Øn indgang til sundhedsv snet via Sundhedscenter Randers, fordi Randers Kommune skaber et samspil med region og praksissektor. 6) Gennem et samarbejde mellem for ldre, bestyrelser og medarbejdere arbejder Randers Kommune offensivt for at styrke błrn og unges livskvalitet b de fysisk og psykisk. Vi arbejder m lrettet med kost, motion, rygning, stoffer, seksuel sundhed, alkohol og med błrns og unges n rmiljł etc. 7) Randers Kommune halverede antallet af unge rygere under 21 r allerede i 2013, og ligger nu igen 20 procent under 2013 tallet. Antallet af błrn med overv gt er halveret siden ) Selvstyrende ldreforeninger skaber rammer for ldres fysiske aktivitet og livskvalitet. Det har givet national genlyd.

9 - 9 - Fokusomr de 5. DØt er vores f lles ansvar! n r der er behov for s rlige hensyn borgere med s rlige behov rlige behov p grund af nedsat fysisk, psykisk eller social funkti- Borgere med s onsevne 1) Beboer- og p rłrendehłringen bekr fter, at Randers Kommune i tidssvarende, fysiske rammer fastholder den gode omsorg og kvaliteten i genoptr ning. 2) Gennem intenst fokus p den forebyggende indsats, har vi i forhold til 2010 flyttet 40 procent af udgifterne fra praktisk bistand til forebyggelse og til bedre rammer for genoptr ning og sociale aktiviteter. 3) I Randers Kommune er der ingen hjemlłse. Alle borgere har en bolig og mulighed for samv r med andre. Błrn og familier med s rlige behov 1) Gennem en łget forebyggende indsats i det almindelige tilbud p daginstitutioner og skoler, er det lykkedes at halvere antallet af alvorlige indgreb i familierne (anbringelser). 2) Gennem en tidlig indsats er det lykkedes at opn langt bedre resultater i de situationer, hvor et alvorligt indgreb har v ret nłdvendigt. Fokusomr de 6. DØt er vores f lles fremtid! błrn og unge! Fłrskoleomr det 1) Daginstitutionerne med de sunde vaner, hvor drenge og piger f r brugt deres potentiale fysisk, socialt og intellektuelt, er Øt af flagskibene i Randers Kommunes błrnepolitik. 2) Den tidlige indsats i forhold til błrn/familier med s rlige udfordringer har v ret med til at bryde kurven med senere meget belastende foranstaltninger for błrnene. 3) For ldrene p tager sig ansvaret for, at błrnene er parate til daginstitutionen. For ldre og błrneinstitutioner udfordrer hinanden vedrłrende de m der, man omg s p i daginstitutionens sociale f llesskab. 4) For ldre og błrn fort ller enstemmigt om den smidige og velfungerende overgang mellem daginstitution og skole. 5) I dagtilbuddet arbejdes der m lrettet og i et rummeligt og socialt f llesskab p at understłtte błrnenes muligheder for at tilegne sig viden, kunnen, kreativitet og f rdigheder. 6) For ldre og medarbejdere arbejder sammen om de gode vaner vedrłrende blandt andet turen mellem hjem og institution og andre fysiske aktiviteter for błrnene. 7) Flere daginstitutioner har indg et partnerskaber med foreninger og civilsamfundet vedrłrende inddragelse af s rlige tiltag inden for idr t, kunst og kultur.

10 Skolen 1) Skolerne i Randers Kommune motiverer og kvalificerer de unge til at l re mere og słge mod videreg ende uddannelse (jf. de nye tal for gennemfłrelse). 2) Alle skoler har s rlige spidskompetencer i l ringsmiljłer, hvor man kan udforske nye p dagogiske veje og udvikle sig forskelligt. 3) Błrnene bliver undervist i velholdte og energivenlige bygninger med et sundt indeklima. 4) Skole og for ldre kvalificerer alle błrn til at agere hensynsfuldt og ansvarligt og sikrer, at alle błrn har et optimalt l ringsmiljł, og at de oplever at v re en del af et f llesskab. 5) Fastholdelsen af błrn fra normalklassen er łget med 25 procent i perioden ) 10. klasses skolen er integreret i miljłerne ved ungdomsuddannelserne med et varieret tilbud af kompetenceunderstłttende indhold. Maj 2010

Med denne vision vil Randers byråd sætte en retning for, hvordan Randers Kommune skal udvikle sig frem mod 2017.

Med denne vision vil Randers byråd sætte en retning for, hvordan Randers Kommune skal udvikle sig frem mod 2017. Vision 2017 Vi vil mulighederne! Med denne vision vil Randers byråd sætte en retning for, hvordan Randers Kommune skal udvikle sig frem mod 2017. Mulighederne ser vi i den strategiske position Randers

Læs mere

Udkast til partnerskabsaftale mellem Randers Kommune og DGI stjylland

Udkast til partnerskabsaftale mellem Randers Kommune og DGI stjylland Udkast til partnerskabsaftale mellem Randers Kommune og DGI stjylland Indledning Der har gennem en rr kke v ret et t t samarbejde mellem Randers kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning og DGI stjylland.

Læs mere

Aftale for Rusmiddelcenter Randers

Aftale for Rusmiddelcenter Randers Aftale for Rusmiddelcenter Randers 2011-12 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l

Læs mere

Forslag til Infrastrukturpolitik

Forslag til Infrastrukturpolitik Forslag til Infrastrukturpolitik Indledning Vision 2016 I for ret 2007 vedtog Randers Byr d en vision for udviklingen af Randers Kommune frem til 2016, Vision 2016 (se bilag). Visionerne angiver retningen

Læs mere

Aftale med De Socialpsykiatriske Aktivitetstilbud for

Aftale med De Socialpsykiatriske Aktivitetstilbud for Aftale med De Socialpsykiatriske Aktivitetstilbud for 2009-10 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle

Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle Vi er kendt for Vi t nker nyt og skaber holdbare lłsninger. Vi holder, hvad vi lover. Vi er nemme at komme i kontakt med, vi

Læs mere

Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres

Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres Hver eneste dag udfłrer rigtig mange mennesker en eller anden form for frivillig indsats,

Læs mere

NATURFAGLIG STRATEGI FOR RANDERS KOMMUNE

NATURFAGLIG STRATEGI FOR RANDERS KOMMUNE NATURFAGLIG STRATEGI FOR RANDERS KOMMUNE Randers er en Science-Kommune Kommunen har til hensigt at styrke interessen for naturvidenskab hos błrn og unge ved at: styrke samarbejdet mellem de interne ressourcer

Læs mere

Błrnehaven Tagrenden. aftale 2009 2010 12.09 2008

Błrnehaven Tagrenden. aftale 2009 2010 12.09 2008 Błrnehaven Tagrenden aftale 2009 2010 12.09 2008 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

strategiplan for anbringelsesomr det

strategiplan for anbringelsesomr det i m l strategiplan for anbringelsesomr det 2010-2013 Baggrund I forbindelse med budgetforliget for 2010-2013 blev der vedtaget en łkonomisk ramme for familiesager vedrłrende anbringelser af błrn og unge

Læs mere

Vuggestuen Minimax. aftale

Vuggestuen Minimax. aftale Vuggestuen Minimax aftale 2009 2010 12.09.2008 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Oplysningerne i n rv rende notat stammer fra forvaltningernes forskellige opgłrelsesmetoder, hvorfor tallene er beh ftet med en vis usikkerhed.

Oplysningerne i n rv rende notat stammer fra forvaltningernes forskellige opgłrelsesmetoder, hvorfor tallene er beh ftet med en vis usikkerhed. Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager Vedrłrende: Ekstern finansiering i Randers Kommune Notatet sendes/sendt til: Direktionen Ekstern

Læs mere

Aftale for Perron

Aftale for Perron 1. Form l med aftalen Aftale for Perron 4 2011-12 Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med aftalestyringen

Læs mere

To gange om ret sendes implementeringsplanen til orientering til Sundheds- og ldreudvalget.

To gange om ret sendes implementeringsplanen til orientering til Sundheds- og ldreudvalget. INDHOLDSFORTEGNELSE HVAD ER EN IMPLEMENTERINGSPLAN? SUNDHED FOR B RN OG UNGE - 0-25 R SUNDHED FOR VOKSNE SUNDHED FOR LDRE SUNDHED FOR UDSATTE GRUPPER I BEFOLKNINGEN NATUR OG TRAFIK SUNDT ARBEJDSLIV FRA

Læs mere

Asferg Skole AFTALE JUNI 2010

Asferg Skole AFTALE JUNI 2010 Asferg Skole AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Analyse af behov for dag- og dłgntilbud til błrn, unge og deres familier.

Analyse af behov for dag- og dłgntilbud til błrn, unge og deres familier. Notat Forvaltning: Błrn og Skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 14. april 2009 Udf rdiget af: Nina Leunbach Wang Vedrłrende: Behov for dag- og dłgntilbud p Błrn og Familieomr det Notatet sendes/sendt til: Błrn og

Læs mere

Notat. Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det. 19. april Social og arbejdsmarked

Notat. Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det. 19. april Social og arbejdsmarked Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 19. april 211 Udf rdiget af: Sine Louise Iversen Vedrłrende: Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Vuggestuen Viborgvej. aftale

Vuggestuen Viborgvej. aftale Vuggestuen Viborgvej aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Fussingø Naturbørnehave

Fussingø Naturbørnehave Fussingø Naturbørnehave aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Notat. 8. maj konomiafdelingen

Notat. 8. maj konomiafdelingen Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 8. maj 2008 Udf rdiget af: Susanne Risager Clausen Vedrłrende: Ledelsesinformation: Behov for og krav til ledelsesinformation Notatet sendes/sendt

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UUR)

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UUR) Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UUR) AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i

Læs mere

Aftale med Błrnecenter Randers 2013-2014

Aftale med Błrnecenter Randers 2013-2014 Aftale med Błrnecenter Randers 2013-2014 Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med

Læs mere

Aftale om vidensamarbejde mellem Randers Kommune og Aalborg Universitet

Aftale om vidensamarbejde mellem Randers Kommune og Aalborg Universitet Aftale om vidensamarbejde mellem Randers Kommune og Aalborg Universitet Aftalens parter Aftalen er indg et mellem Randers Kommune og Aalborg Universitet (AAU). Aftaleperiode Aftalen g lder for juni 2012

Læs mere

Budget (del 1)

Budget (del 1) Budget 2011-14 (del 1) Błrn 0-6 r Visioner M l og indsatsomr der Nłgletal Danmarks bedste błrneby (af udvalgsformand Bjarne Overmark) Byr det har fastsat en meget ambitiłs vision for Randers. Nemlig at

Læs mere

Randers Kommune Handleplan for digitaliseringsprojekter 2009/2010

Randers Kommune Handleplan for digitaliseringsprojekter 2009/2010 Randers Kommune Handleplan for digitaliseringsprojekter /2010 1 Randers Kommunes digitaliseringsstrategi indeholder 3 indsatsomr der; Digital service og selvbetjening Digitalt lederskab og attraktive arbejdspladser

Læs mere

Forvaltningens behandling af indkomne hłringssvar til Randers Kommunes erhvervspolitik Partnerskab for V kst.

Forvaltningens behandling af indkomne hłringssvar til Randers Kommunes erhvervspolitik Partnerskab for V kst. Forvaltningens behandling af indkomne hłringssvar til Randers Kommunes erhvervspolitik Partnerskab for V kst. Hłringsafgiver Hłringssvar Forvaltningens forslag til ndring 1 Dansk Industri 1. Efterlyser

Læs mere

Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012

Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012 1 Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012 Hellig ndshuset Fritidscentret www.fritidscentret.dk 2 Indhold: 1. Form l med aftalen 2. Politiske visioner, m l og krav 3. Fritidscentret hvem

Læs mere

Børnehaven Skovly. aftale 2009 2010 11.11.2008

Børnehaven Skovly. aftale 2009 2010 11.11.2008 Børnehaven Skovly aftale 2009 2010 11.11.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Bysekretariatet. Procesplan. Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby

Bysekretariatet. Procesplan. Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby Bysekretariatet Procesplan Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby 2013-2017 1 Indhold Indledning og baggrund...3 Helhedsplanens bidragsydere...3 Inddragelsesprocessen...3 Helhedsplanens

Læs mere

Hald-Kærby Skole og Børnehuset i Hald

Hald-Kærby Skole og Børnehuset i Hald Hald-Kærby Skole og Børnehuset i Hald AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

1. Projektets titel og j. nr. Netv rk som udviklingsdynamo til virksomhedsdrevet udvikling p landet, j.nr

1. Projektets titel og j. nr. Netv rk som udviklingsdynamo til virksomhedsdrevet udvikling p landet, j.nr EVALUERING AF TILSKUD FRA VELF RDSMINISTERIETS LANDDISTRIKTSPULJE 1. Projektets titel og j. nr. Netv rk som udviklingsdynamo til virksomhedsdrevet udvikling p landet, j.nr. 2008-8338 2. Projektets form

Læs mere

Vejen til et mere attraktivt F rup og omegn

Vejen til et mere attraktivt F rup og omegn Oplysninger om ansłger Borgerforeningen for F rup og omegn. Foreningen som er veletableret har ca. 80 husstands medlemmer alle er borgere i landsbyerne F rup, Nłrb k, rrild mm. Borgerforeningen, som har

Læs mere

En god dag i skolen. Randers Kommunes sektorpolitik for skoleomr det

En god dag i skolen. Randers Kommunes sektorpolitik for skoleomr det En god dag i skolen Randers Kommunes sektorpolitik for skoleomr det Indledning Sektorpolitikken for skoleomr det er en pr sentation af de m l og de holdninger, som skal v re kendetegnende for skolerne

Læs mere

Indhold. 1. Form l med aftalen. 2. Politiske visioner og krav. 3. Randers Bibliotek Hvem er vi? 4. M l i aftalen. 5. Opfłlgning p m l. 6.

Indhold. 1. Form l med aftalen. 2. Politiske visioner og krav. 3. Randers Bibliotek Hvem er vi? 4. M l i aftalen. 5. Opfłlgning p m l. 6. 1 Indhold 1. Form l med aftalen 2. Politiske visioner og krav 3. Randers Bibliotek Hvem er vi? 4. M l i aftalen 5. Opfłlgning p m l 6. konomi 7. Gensidige aftaleforhold 2 1. Form l med aftalen Randers

Læs mere

Notat. 8. juni 2011 J.nr.: Social- og Arbejdsmarked. Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi

Notat. 8. juni 2011 J.nr.: Social- og Arbejdsmarked. Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: 8. juni 2011 J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi Notatet sendes/sendt til: Demografi

Læs mere

Ansłgning om łkonomisk stłtte til. ungdomsnetv. - en ungesatsning, der skal głre RgF til en fed forening at v re ung i!

Ansłgning om łkonomisk stłtte til. ungdomsnetv. - en ungesatsning, der skal głre RgF til en fed forening at v re ung i! Folkeoplysningsudvalget Udviklingsmidler Laksetorvet 8900 Randers C Ansłgning om łkonomisk stłtte til Randers, den 11. juli 2009 ungdomsnetv rk - en ungesatsning, der skal głre RgF til en fed forening

Læs mere

Barnets Reform indeb rer b de lov ndringer og en r kke initiativer, som skal udvikle indsatsen bedre gennem styrket fokus p resultater.

Barnets Reform indeb rer b de lov ndringer og en r kke initiativer, som skal udvikle indsatsen bedre gennem styrket fokus p resultater. Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 21. juli 2010 Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang Vedrłrende: Barnets Reform Notatet sendes/sendt til: Barnets Reform Juni 2010 vedtog Folketinget Lov

Læs mere

Odder Kommunes vision

Odder Kommunes vision Odder Kommunes vision 2014-2018 Dokumentnummer: 727-2014-95229 side 1 Odder Kommune skaber rammerne for det gode liv gennem fællesskab, nærhed og åbenhed I Odder Kommune har borgerne mulighederne for et

Læs mere

Værum-Ørum Børnehave. aftale

Værum-Ørum Børnehave. aftale Værum-Ørum Børnehave aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

En god dag i skolen. Randers Kommunes sektorpolitik for skoleomr det

En god dag i skolen. Randers Kommunes sektorpolitik for skoleomr det En god dag i skolen Randers Kommunes sektorpolitik for skoleomr det Indledning Sektorpolitikken for skoleomr det er en beskrivelse af de m l og de holdninger, som skal v re kendetegnende for skolerne i

Læs mere

Vestervangsskolen AFTALE JUNI 2010

Vestervangsskolen AFTALE JUNI 2010 Vestervangsskolen AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Forvaltning: Dato: Revideret 18. december 2009. Fastl ggelse af serviceniveauet p omr det błrn og unge med s rlige behov for stłtte

Forvaltning: Dato: Revideret 18. december 2009. Fastl ggelse af serviceniveauet p omr det błrn og unge med s rlige behov for stłtte Notat Forvaltning: Dato: Revideret 18. december 2009 Błrn og skole J.nr.: Br.nr.: 7. december 2009 Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Fastl ggelse af serviceniveau p omr det błrn

Læs mere

Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne.

Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne. Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne. 1 Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste Omr de Randers kommune skal yde d kning af hel eller delvis

Læs mere

Budget (del 1)

Budget (del 1) Budget 2011-14 (del 1) Beskrivelse af omr det Indsatsomr der Hovedtal [DEL 1 er m lrettet politikerne og borgerne/den brede offentlighed. Indeholder den mere beskrivende del af budgettet tal og foruds

Læs mere

Słndermarkskolen AFTALE JUNI 2010

Słndermarkskolen AFTALE JUNI 2010 Słndermarkskolen AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Tirsdalens Børnehave. aftale

Tirsdalens Børnehave. aftale Tirsdalens Børnehave aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der:

Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der: Projekttitel: Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der: Oplysning om ansłger Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave er beliggende i forbindelse med Fussingł-Egnens Friskole i Słnderb

Læs mere

UDKAST TIL INTEGRATIONSPOLITIK FOR RANDERS KOMMUNE. Indholdsfortegnelse. Indledning. P.2. Indsatsomr de: Bos tning. P.5

UDKAST TIL INTEGRATIONSPOLITIK FOR RANDERS KOMMUNE. Indholdsfortegnelse. Indledning. P.2. Indsatsomr de: Bos tning. P.5 UDKAST TIL INTEGRATIONSPOLITIK FOR RANDERS KOMMUNE. Indholdsfortegnelse. Indledning. P.2 Indsatsomr de: Bos tning. P.5 Indsatsomr de: Błrn og Skole. P.7 Indsatsomr de: Uddannelse og Arbejdsmarked. P.9

Læs mere

Notat. Weborganisering. Portalkonceptet. Kommunikation 10/

Notat. Weborganisering. Portalkonceptet. Kommunikation 10/ Notat Forvaltning: Dato: 22. november 2010 Dokumentnr.: Kommunikation 10/003241-1 Afsender: Jan Hyldgaard Engrob Vedrłrende: Weborganisering Notat sendes/sendt til: Karen Balling Radmer Weborganisering

Læs mere

Błrnehaven lykke. aftale 2009 2010 12.09 2008

Błrnehaven lykke. aftale 2009 2010 12.09 2008 Błrnehaven lykke aftale 2009 2010 12.09 2008 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Børnehaven Smørhullet

Børnehaven Smørhullet Børnehaven Smørhullet aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune

Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune Notat Forvaltning: Błrn og Skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 12. marts 2010 Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune Notatet sendes/sendt

Læs mere

Bopladsen AFTALE NOVEMBER 2010

Bopladsen AFTALE NOVEMBER 2010 Bopladsen AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

aftale

aftale Błrnehaven K rnehuset aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Indledning. Der er i samarbejde mellem aftaleenhederne, fagchef og forvaltningen udarbejdet forslag til budgetłnsker

Indledning. Der er i samarbejde mellem aftaleenhederne, fagchef og forvaltningen udarbejdet forslag til budgetłnsker Notat Forvaltning: Social- og arbejdsmarkedsafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 13. april 2009 Udf rdiget af: Jan B. Kjeldmann Vedrłrende: Handicapafdelingen budget 2010 opl g til dialogmłde. Notatet sendes/sendt

Læs mere

Lokalt erhvervsklima Resultater for Randers

Lokalt erhvervsklima Resultater for Randers Notat Forvaltning: Erhverv & Udvikling Dato: J.nr.: Br.nr.: 1. september 2011 Udf rdiget af: Hanne Lykke Thonsgaard og Pernille Bouteloup Kofoed Vedrłrende: Resultater for Randers Kommune i DI erhvervsklima

Læs mere

Børnehuset Mariendal. aftale

Børnehuset Mariendal. aftale Børnehuset Mariendal aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

aftale

aftale Essenb kken aftale 2009 2010 12.09 2008 1 2 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m

Læs mere

Børnehaven Orkestervej

Børnehaven Orkestervej Børnehaven Orkestervej aftale 2009 2010 11.11.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

RANDERS B RNEASYL. aftale

RANDERS B RNEASYL. aftale RANDERS B RNEASYL aftale 2009 2010 23.10.2008 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

1. Status p udmłntningen af den overordnede błrn og ungepolitik

1. Status p udmłntningen af den overordnede błrn og ungepolitik 1. Status p udmłntningen af den overordnede błrn og ungepolitik 1.1 Baggrund I den overordnede błrn og ungepolitik fremg r det, at der i tredje kvartal 2009 skal orienteres om status p udmłntningen af

Læs mere

INDSKOLINGEN P HORNB K SKOLE

INDSKOLINGEN P HORNB K SKOLE INDSKOLINGEN P HORNB K SKOLE 1 INDSKOLINGEN P HORNB K SKOLE 1. Beslutningsprocessen for forarbejdet Tovholdere p udviklingsprocessen: Henrik Kragh (SFO souschef) Hanne Hansen (SFO-leder) Styregruppen:

Læs mere

Børnehaven Bredstrupsgade

Børnehaven Bredstrupsgade Børnehaven Bredstrupsgade aftale 2009 2010 23.10.2008 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

- hvad de manglende muligheder betyder for sagsbehandlingen - hvilke łkonomiske konsekvenser, de manglende muligheder har for Randers

- hvad de manglende muligheder betyder for sagsbehandlingen - hvilke łkonomiske konsekvenser, de manglende muligheder har for Randers Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 2. november 2011 Udf rdiget af: TR Vedrłrende: Status for genopretningsplanen p psykiatri- og handicap Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Nłrrevangsskolen AFTALE JUNI 2010

Nłrrevangsskolen AFTALE JUNI 2010 Nłrrevangsskolen AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Indhold. Indledning 2. Błrn og Kultur 4. Rytmisk musik 8. Kultur og identitet 10

Indhold. Indledning 2. Błrn og Kultur 4. Rytmisk musik 8. Kultur og identitet 10 Indhold Indledning 2 Błrn og Kultur 4 Rytmisk musik 8 Kultur og identitet 10 Indledning Vision 2016 I for ret 2007 vedtog Randers Byr d en vision for udviklingen af Randers Kommune frem til 2016, Vision

Læs mere

Projektbeskrivelse kologisk Fłdevaremarked i Randers januar 2009

Projektbeskrivelse kologisk Fłdevaremarked i Randers januar 2009 Projekttitel kologisk Fłdevaremarked Randers Oplysninger om ansłger Underv rket v. Poul Jeberg Stemannsgade 9 C 8900 Randers Tlf. 86 43 86 88 cvr nr. 21 67 74 34 mail: upp@undervaerket.dk www.undervaerket.dk

Læs mere

Vuggestuen Firkløveren

Vuggestuen Firkløveren Vuggestuen Firkløveren aftale 2009 2010 12.09 2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Randers Ungdomsskole AFTALE JUNI 2010

Randers Ungdomsskole AFTALE JUNI 2010 Randers Ungdomsskole AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Nedenst ende beskrives grundlaget samt en tids- og procesplan for etableringen af en internationale

Nedenst ende beskrives grundlaget samt en tids- og procesplan for etableringen af en internationale Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 16. februar 2011 Udf rdiget af: Gina Renosto Vedrłrende: Etablering af en international skole i Randers Kommune Notatet sendes/sendt til: Etablering

Læs mere

MUNKHOLMSKOLEN INDSKOLINGSMODELLEN P

MUNKHOLMSKOLEN INDSKOLINGSMODELLEN P INDSKOLINGSMODELLEN P MUNKHOLMSKOLEN Grundlaget for beskrivelsen er bl.a. Indskolingsmodel for folkeskolerne i Randers Kommune 10. november 2008. Af indledningen fremg r det s ledes Der eksisterer p nuv

Læs mere

Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg

Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg Indledning Et godt socialt netværk kan både give støtte, omsorg og bidrage med praktisk hjælp i hverdagen. Derfor spiller pårørende ofte en betydningsfuld

Læs mere

Projektbeskrivelse Hłrninghus som konferencecenter

Projektbeskrivelse Hłrninghus som konferencecenter Projektbeskrivelse Hłrninghus som konferencecenter Oplysninger om ansłger Hłrninghus SI Langgade 52 B; Hłrning 8960 Randers S SE nr. 28219911 Mail aage@aagemathiesen.dk/ hsb@randers.dk www.hoerninghus.dk

Læs mere

Notat. 17. november Kultur og Borgerservice. Indledning

Notat. 17. november Kultur og Borgerservice. Indledning Notat Forvaltning: Kultur og Borgerservice Dato: J.nr.: Br.nr.: 17. november 2009 Udf rdiget af: Lone Beltoft Clausen Vedrłrende: Budget 2010-2013 - forslag til budgetomplaceringer Notatet sendes/sendt

Læs mere

Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitik

Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitik Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitik 2018-2021 - Politikken Introduktion til Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitikken for Tønder Kommune. Kultur- og Fritidsudvalget formulerede i november 2016

Læs mere

Forslag til ny organisering af stłtteindsatsen błrn 0-5 r

Forslag til ny organisering af stłtteindsatsen błrn 0-5 r Forslag til ny organisering af stłtteindsatsen błrn 0-5 r Indledning I forbindelse med budgetforliget 2011-14 og vedtagelsen af den nye dagtilbudsstruktur blev det besluttet, at der skal ses p en ny struktur

Læs mere

Platang rdens vuggestue. ionsnavn

Platang rdens vuggestue. ionsnavn Platang rdens vuggestue aftale 2009 2010 ionsnavn 12.09 2008 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Vejen Byråd Politikområder

Vejen Byråd Politikområder Vejen Byråd 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Vejen Kommune Foto: Colourbox og Vejen Kommune Ordrenr.: 863-18 Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Juni 2018 Vejen Byråd Vejen Kommune er et godt sted, hvor det gode

Læs mere

Aftale for Alkoholbehandlingen

Aftale for Alkoholbehandlingen 1. Form l med aftalen Aftale for Alkoholbehandlingen 2011-12 Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med

Læs mere

Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85

Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85 Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85 Ved henvendelse vurderes hvilken m lgruppe pgl. borger tilhłrer og sagen placeres hos

Læs mere

Randers Kommunes sektorpolitik for familie- og handicapomr derne

Randers Kommunes sektorpolitik for familie- og handicapomr derne N r błrn og unge har s rlige behov for stłtte Randers Kommunes sektorpolitik for familie- og handicapomr derne 18. februar 2010 2 Indledning Politikken N r błrn og unge har behov for stłtte er en pr sentation

Læs mere

Romalt Børnehave. aftale

Romalt Børnehave. aftale Romalt Børnehave aftale 2009 2010 23.10.2008 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Notat. rlig drłftelse om kommunens politik p. kompetenceudviklingsomr det i Randers Kommune

Notat. rlig drłftelse om kommunens politik p. kompetenceudviklingsomr det i Randers Kommune Notat Forvaltning: Personale og HR afdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 28. august 2009 Udf rdiget af: Christina Willumsen/Mikael Steen/Anne Dahl Iversen Vedrłrende: rlig drłftelse om kommunens politik p Kommune

Læs mere

Projektbeskrivelse. Projekttitel: Aktivitetshallen i Tłrring

Projektbeskrivelse. Projekttitel: Aktivitetshallen i Tłrring Projektbeskrivelse Projekttitel: Aktivitetshallen i Tłrring Lokalt er der behov for indendłrs faciliteter, dels for Tłrring Rideklub, dels for de lokale indbyggere, og det er derfor blevet besluttet at

Læs mere

Hobrovejens Skole AFTALE JUNI 2010

Hobrovejens Skole AFTALE JUNI 2010 Hobrovejens Skole AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Familiehuset AFTALE NOVEMBER 2010

Familiehuset AFTALE NOVEMBER 2010 Familiehuset AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Infanterivej 33 - familier

Infanterivej 33 - familier Infanterivej 33 - familier AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Spentrup Børnehave. aftale

Spentrup Børnehave. aftale Spentrup Børnehave aftale 2009 2010 11.11.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Udarbejdelsen af den nye frivilligpolitik er tidssat til 2. halv r Der sigtes mod en byr dsgodkendelse af politikken i december 2011.

Udarbejdelsen af den nye frivilligpolitik er tidssat til 2. halv r Der sigtes mod en byr dsgodkendelse af politikken i december 2011. Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. april 2011 Udf rdiget af: RHC Vedrłrende: Ny frivilligpolitik for Randers Kommune - tids- og procesplan Notatet sendes/sendt til: Socialudvalg

Læs mere

Indskoling Rismłlleskolen. Randers Kommune

Indskoling Rismłlleskolen. Randers Kommune Indskoling 2009 2012 Rismłlleskolen Randers Kommune 1 BESKRIVELSE AF INDSKOLINGSMODEL. Grundlaget for beskrivelsen er bl.a. Indskolingsmodel for folkeskolerne i Randers Kommune 10. november 2008. Af indledningen

Læs mere

Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet

Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet 2018-2020 Indledning Dagtilbud i Ringsted Kommune bygger både et lovmæssigt og værdimæssigt grundlag. Det betyder konkret, at den pædagogiske praksis sker

Læs mere

Drift - nsker. Pol org. Overskrift Nettobelłb (1.000 kr.) Information, kommunikation og teknologi (IKT) p alle handicaptilbud

Drift - nsker. Pol org. Overskrift Nettobelłb (1.000 kr.) Information, kommunikation og teknologi (IKT) p alle handicaptilbud Drift - nsker Pol org Nettobelłb (1.000 kr.) Overskrift 2010 2011 2012 2013 4.1 - Information, kommunikation og teknologi (IKT) p alle handicaptilbud 1.070,0 4.3 Ans tttelse af 1 medarbejder til koordinering

Læs mere

Tjærbyvejens Børnehave

Tjærbyvejens Børnehave Tjærbyvejens Børnehave aftale 2009 2010 23. oktober 2008 1 2 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Svalereden. aftale

Svalereden. aftale Svalereden aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m

Læs mere

Błrnehuset Himmeldalen

Błrnehuset Himmeldalen Błrnehuset Himmeldalen aftale 2009 2010 12.09.2008 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Fritidshjemmet Glentevej

Fritidshjemmet Glentevej Fritidshjemmet Glentevej AFTALE 2011 2012 1. DECEMBER 2010 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De

Læs mere

Notat. 27. april 2012. Politik, Kommunikation og Digital Service. J.nr.: Br.nr.: Vedrłrende: Notatet sendes/sendt til:

Notat. 27. april 2012. Politik, Kommunikation og Digital Service. J.nr.: Br.nr.: Vedrłrende: Notatet sendes/sendt til: Notat Forvaltning: Politik, Kommunikation og Digital Service Dato: J.nr.: Br.nr.: 27. april 2012 Udf rdiget af: Vedrłrende: Strategi for MitRanders og sammenh ng til Borger.dk Notatet sendes/sendt til:

Læs mere

Glokal: Storbyen i naturen Grænseland: Det bedste fra to verdener Handlekraft: Vi får det til at ske

Glokal: Storbyen i naturen Grænseland: Det bedste fra to verdener Handlekraft: Vi får det til at ske Fremad på et solidt grundlag Flertalsgruppens politiske budgetoplæg 2018-21 1 Udgangspunktet Nationalt er konjunkturerne bedret de seneste år. Vi har økonomisk fremgang på overordnet niveau. Der er vækst.

Læs mere

Gjerlev-Enslev Skole AFTALE JUNI 2010

Gjerlev-Enslev Skole AFTALE JUNI 2010 Gjerlev-Enslev Skole AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere