DAGSORDEN. Inge Nielsen Tinne Christiansen Kennet Hansen Birgitte Holsegaard Inge Kristiansen Carmen Rios forlod mødet efter behandling af punkt 2.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DAGSORDEN. Inge Nielsen Tinne Christiansen Kennet Hansen Birgitte Holsegaard Inge Kristiansen Carmen Rios forlod mødet efter behandling af punkt 2."

Transkript

1 Områdeudvalg børn og unge DAGSORDEN Møde nr. : 03/2009 Sted : Administrationsbygningen, Glesborg Dato : 14. september 2009 Start kl. : Slut kl. : Formøde for medarbejdersiden kl og ledelsen kl Der er sandwich til medarbejder kl i mødelokalet. Medarbejdersiden opfordres til at afsætte en time efter mødet til udarbejdelse af høringssvar vedr. budget 2010 til økonomiudvalget. Medlemmer (Ledelsen) Deltog Medlemmer (Medarbejdere) Deltog Finn Byrialsen X Else Holm Poulsen afbud Leo Pedersen X Michael Aagaard Laursen X Else Vadsholm X Annette Elsborg Bendtsen afbud Karsten Refsgaard X Lisbeth Skyum X Michael Grau X Bente Klausen X Carmen Rios X Karin Mathiesen X Doris Bang afbud Susanne D. Sørensen X Arne Niebuhr Hansen X Marie Louise Bilde afbud Anders Nielsen afbud Inge Kusk afbud Inge Nielsen X Tinne Christiansen afbud Kennet Hansen afbud Birgitte Holsegaard X Inge Kristiansen X Carmen Rios forlod mødet efter behandling af punkt 2.

2 Indhold 1. Godkendelse af referat fra sidste møde Budget Budgetopfølgning for børne- og ungdomsudvalget pr. 1. august Møde med sikkerhedsgrupperne Sygefravær Arbejdsskadestatistik for perioden 1. januar 30. juni Orientering og evaluering af mødet med børne- og ungdomsudvalget den 9. juni Orientering fra møder i hovedudvalget siden sidste møde Orientering fra ledelsen Orientering fra medarbejderne.... 8

3 1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendt.

4 2. Budget 2010 Økonomiudvalget behandler budgetforslag 2010 på møde den 9. september Budgetforslaget vil umiddelbart herefter være tilgængeligt på hjemmesiden. Medarbejdersiden anmodes om at afsætte en time efter mødet til udformning af høringssvar. Der blev orienteret om økonomiudvalgets budgetforslag for Medarbejdersiden udarbejder udtalelse til økonomiudvalget.

5 3. Budgetopfølgning for børne- og ungdomsudvalget pr. 1. august Ø I henhold til Forretningsgang vedrørende samlet budgetopfølgning i skal der foretages to store budgetopfølgninger om året. Den anden pr. 1. august 2009 foreligger nu med udgangspunkt i forbruget pr. 31. juli Budgetopfølgningen er udarbejdet af direktørområdet i samarbejde med økonomiafdelingen og viser følgende: Drift: Drift i kr. Korrigeret vedt. budget 2009 Forbrug ultimo juli 2009 Forventet resultat 2009 Forventet afvigelse 2009 Børne- og familieområdet *) Daginstitutionsområdet *) Undervisningsområdet *) I alt med overførselsadgang Børne- og familieområdet Daginstitutionsområdet Undervisningsområdet I alt uden overførselsadgang I alt børne- og ungdomsudvalgets område Foreslået finansiering Netto børne- og ungdomsudvalgets område = mindreudgift/merindtægt, + = merudgift/mindreindtægt *) Aftaleenheder kan overføre overskud/underskud til efterfølgende år, jf. principper for økonomistyring i../. Følgende bilag er vedlagt: Afvigelsesforklaringer til budgetopfølgningen pr. 1. august2009 for børne- og ungdomsudvalget. Afvigelsesforklaringer ved mere end +/- 5% for skoler og institutioner. Børne- og familieområdet områder med overførselsadgang

6 På børne- og familieområdet med overførselsadgang forventes der en afvigelse på -0,750 mio. kr. Beløbet omfatter: PPR med 0,091 mio. kr., kommunal tandpleje med -2,000 mio. kr., sundhedsplejen med -0,394 mio. kr., Familiehus Norddjurs med -0,314 mio. kr., Djurshøj med 1,914 mio. kr. samt forvaltningspuljer på -0,047 mio. kr. Familieafsnittet på Djurshøj har ikke fået tildelt et budget, der fuldt ud kan dække indskrivningen i Det skyldes, at budgettet for 2009 blev beregnet på baggrund af budgettet for 2008, som kun dækkede 9 måneder. Der mangler således budget for 3 måneder svarende til 1,681 mio. kr. Børne- og familieområdet områder uden overførselsadgang På børne- og familieområdet uden overførselsadgang forventes et merforbrug på 16,565 mio. kr. Omsorgs- og specialtandpleje hos private tandlæger og regionale tandklinikker: Der forventes et merforbrug på 0,45 mio. kr. Socialpædagogiske fripladser: Der forventes et mindreforbrug på 0,11 mio. kr. Anbringelse af børn og unge: Der forventes et merforbrug på 6,41 mio. kr., hvilket til dels skyldes, at der til budgettet for 2009 blev vedtaget en besparelse på området på 5 mio. kr. Samtidig er antallet af anbringelser steget. Derudover forventes der en stigning i refusionen til de særligt dyre enkeltsager på 1,46 mio. kr. Dette giver netto et forventet merforbrug på 4,95 mio. kr. Forebyggende foranstaltninger: Der forventes et merforbrug på 8,82 mio. kr. på følgende områder: Kontaktperson til barn/ung: 4,1 mio. kr. Døgnophold for hele familien: 1,2 mio. kr. Aflastninger: 1,6 mio. kr. Konsulentbistand/støtte: 1,9 mio. kr. Døgninstitutioner: Her forventes et merforbrug på netto 0,84 mio. kr. som følge af, at udgiften pr. anbringelse er større end forventet. Djurshøj: Her forventes en merindtægt på 0,333 mio. kr. som følge af, at der er sket indskrivninger på familieafsnittet fra anden kommune. Sikrede døgninstitutioner: Her forventes et merforbrug på 1,42 mio. kr. som følge af, at Norddjurs p.t. har udgifter til en anbringelse på en sikret døgninstitution. Kontaktperson- og ledsageordning: Der forventes et mindreforbrug på 0,018 mio. kr. Tabt arbejdsfortjeneste: Her forventes et merforbrug på 0,546 mio. kr.

7 Det kan oplyses, at kommunerne i forbindelse med midtvejsreguleringen i 2009 er kompenseret for udgiftsudviklingen på det specialiserede socialområde med 800 mio. kr. s andel heraf udgør 5,5 mio. kr. Daginstitutionsområdet områder med overførselsadgang På daginstitutionsområdet med overførselsadgang forventes et mindreforbrug på 0,809 mio. kr., der fordeler sig med 0,500 mio. kr. i merforbrug på støttekorpset 1,309 mio. kr. i forventede positive overførsler for institutionerne fra 2009 til Daginstitutionsområdet - områder uden overførselsadgang På daginstitutionsområdet uden overførselsadgang forventes et mindreforbrug på 3,504 mio. kr. Mindreforbruget relatere sig overvejende til reguleringer i forbindelse med faldende børnetal i dagpleje og daginstitutioner med 3,877 mio. kr., hvilket dog modsvares af effekten på forældrebetaling, søskendemoderation og fripladser med netto mindreindtægter på 0,915 mio. kr. Desuden forventes der mindreforbrug vedrørende mellemkommunale betalinger på 1,874 mio. kr. På området tilskud til private institutioner forventes netto merudgifter på 1,332 mio. kr. som følge af oprettelse og godkendelse af Glentereden som ny privat institution. Undervisningsområdet områder med overførselsadgang På undervisningsområdet med overførselsadgang forventes et merforbrug på 8,793 mio. kr. Overvejende er der tale om negative overførsler for skoler og SFO med 6,698 mio. kr., hvoraf Djurslandsskolens forventede merforbrug udgør 5,8 mio. kr. Undervisningsområdet er normeret til 3,5 konsulentstillinger, men ved budget 2008 blev der alene indregnet et budgetbeløb svarende til 3 konsulentstillinger. Der mangler således i budget 2009 midler til 0,5 konsulentstilling svarende til 0,245 mio. kr. Beløbet er søgt og bevilget som undtagelse for overførsel fra 2008 til 2009 samt som teknisk korrektion til budget I øvrigt søges midlerne på 1,575 mio. kr. til de 3 konsulentstillinger, der p.t. er aflønnet på konto 6 under økonomiudvalget, med virkning fra 1. januar 2009 overført til konto 3 under børne- og ungdomsudvalget, hvor også det manglende budgetbeløb på 0,245 mio. kr. skal placeres.

8 Varmebudgettet på Rougsøskolen har fra 2006 været anslået for lavt i forbindelse med installation af et nyt CTS-varmesystem. Der mangler i budget ,1 mio. kr. Beløbet indgår som teknisk korrektion til budget Der er et forventet mindreforbrug på indvendig vedligeholdelse, vedligeholdelse af udenomsarealer og forsikringer på 0,16 mio. kr. under folkeskoler fælles. Der har ikke været udgifter på kontiene i Ligeledes er der under folkeskoler fælles budgetlagt med lejeindtægter. Lejeindtægterne er bortfaldet. Der vil således være mindreindtægter på 0,173 kr. Beløbet indgår som teknisk korrektion til budget Til sygeundervisning forventes der et merforbrug på 0,34 mio. kr. Det er vanskeligt at budgettere behovet til sygeundervisning, da det varierer mellem årene. Der er merudgifter på 0,381 mio. kr. vedrørende elevbefordring på Djurslandsskolen, dels er der ikke taget højde for en afgiftsstigning med 9,8 % på diesel i forbindelse med kollektiv trafik, herunder den specielle rutekørsel med elever, og dels er taksten steget mere end fremskrivningen i. En del af merudgiften modsvares i den mellemkommunale betaling fra andre kommuner. I budgettet for UU Djursland var der i Syddjurs Kommune frem til budgetvedtagelsen i oktober 2008 uklarhed om serviceniveauet med hensyn til besparelser og nye opgaver. Derfor har det ikke været muligt at indregne denne del i budgettet grundet parallel vedtagelse af budgettet i Norddjurs og Syddjurs Kommune. Budgettet skal forøges med 0,924 mio. kr. i udgifter og 0,924 mio. kr. i indtægter. Der forventes et merforbrug på 0,092 mio. kr. vedrørende tilskud til statsligt finansierede selvejende institutioner, husholdningsskoler og ungdomshøjskoler. Undervisningsområdet - områder uden overførselsadgang På undervisningsområdet uden overførselsadgang forventes et merforbrug på 5,967 mio. kr. Overvejende er der tale om elevtalsregulering på Djurslandsskolen og øvrige specialundervisningstilbud med en samlet merudgift på 2,258 mio. kr. Under den ordinære undervisning klasse er der modsvarende en elevtalsregulering til skoleåret 2009/10 med mindreudgifter på 2,296 mio. kr. som følge af et netto fald i elevtallet på 158 elever.

9 På mellemkommunale betalinger forventes der under specialområdet et samlet netto merforbrug på 4,478 mio. kr. som følge af mindreindtægter vedrørende elever på Djurslandsskolen grundet forskydning i differentierede takster. Hovedparten af merudgiften skyldes dog betaling for elever, som går i specialskoler i andre kommuner. Der er løbende variation i antallet af indmeldte, og prisforskellen mellem de enkelte tilbud gør det vanskeligt at budgettere. På øvrige mellemkommunale betalinger forventes der samlet et netto merforbrug på 0,798 mio. kr. En væsentlig årsag hertil er forskydning i elevfordelingen mellem Norddjurs og Syddjurs Kommune og andre kommuner på 10. kl. Der forventes et netto merforbrug til intern skole ved private opholdssteder på 1,056 mio. kr. Der har været budgetteret med udgifter til 4 elever, men der er 5. Samtidig er der kun 1 elev fra andre kommuner, hvor der har været budgetlagt med 5 elever. Grundet fald i elevtallet i SFO til skoleåret 2009/10 med 18 børn forventes der mindreudgifter på 0,190 mio. kr. Mindreudgiften modsvares af mindreindtægt på 0,046 mio. kr. på forældrebetalingen efter søskendemoderation og fripladser. Budgetterne i SFO erne i gl. Grenaa Kommune indeholdt midler på 1,874 mio. kr. til tidlig SFO. Midlerne skulle have været omplaceret til kontoen for merindskrivning til tidlig SFO i forbindelse med budgetprocessen. Dette skete imidlertid ikke, hvorfor midlerne fortsat var budgetteret under SFO erne. Ved budgetopfølgningen pr. 31. marts beder forvaltningen om at få reduceret budgettet med disse beløb, da man fejlagtigt tror, at udgiften allerede er indregnet på kontoen for merindskrivning til tidlig SFO. Dette er imidlertid ikke tilfældet, da der alene på denne konto er indregnet 3,182 mio. kr. finansieret af merindskrivningspuljen på daginstitutionsområdet. Der mangler derfor budget på 1,874 mio. kr. på kontoen for merindskrivning til tidlig SFO. Det bemærkes, at beløbet er indregnet som teknisk korrektion til budget Der er merindtægter vedr. UU Djursland på 0,924 mio. kr., jf. redegørelse under undervisningsområdet med overførselsadgang. Som følge af ny refusionsordning for EGU med virkning fra 1. juli 2009 forventes der merindtægter på 0,2 mio. kr. Øvrige justeringer vedr. betaling for elever i andre uddannelsesformer udgør samlet mindreudgifter på 0,933 mio. kr. Finansiering

10 Forvaltningen har set på, om der kan findes finansiering for merudgifterne på områder uden overførselsadgang ved at reducere i budgetbeløb på områder med overførselsadgang. Der er i alt fundet finansiering på 1,842 mio. kr., som er indregnet i den ovenstående totaloversigt. Anlæg: Anlæg i kr. Korrigeret vedt. budget 2009 Forbrug ultimo juli 2009 Forventet resultat Forventet afvigelse Børne- og familieområdet Daginstitutionsområdet Undervisningsområdet I alt børne- og ungdomsudvalget *- = mindreudgift/merindtægt, + = merudgift/mindreindtægt Børne- og familieområdet Der er tale om anlæg vedrørende familiehuse i Allingåbro og Grenaa. Istandsættelsen af familiehuset i Allingåbro viser et mindreforbrug på 0,188 mio. kr. Daginstitutionsområdet Udvidelsen af børnehaven Bette-Bo og etablering af P-plads ved børnehaven er færdig og viser et merforbrug på 0,13 mio. kr. Undervisningsområdet Generelt forventes anlægsbudget anvendt i 2009 ifølge plan og byg, der er byggesagsstyrer på anlægsprojekterne. Det er et merforbrug på 0,038 mio. kr. i forbindelse med renovering af omklædnings-/bade- og toiletfaciliteter ved Anholt skole. Børne- og ungedirektøren indstiller, at 1. der overføres 1,575 mio. kr. fra konto 6 under økonomiudvalget til konto 3 under børne- og ungdomsudvalget vedr. 3 konsulentstillinger på undervisningsområdet 2. UU Djurslands budget søges forhøjet med 0,924 mio. kr. i udgifter og 0,924 mio. kr. i indtægter 3. børne- og ungdomsudvalget drøfter, hvordan der skal arbejdes videre med at finde finansiering af de forventede afvigelser samt 4. budgetopfølgningen tages til efterretning.

11 Til orientering.

12 4. Møde med sikkerhedsgrupperne. Mødet med sikkerhedsgrupperne afholdes tirsdag den 3. november 2009 i Ørum Aktivcenter fra kl /. Arbejdsgruppen har udarbejdet forslag til dagsordenen for dagen, forslaget er medsendt som bilag. Det indstilles, at programmet godkendes. Programmet godkendes. Alle fra områdeudvalget deltager i mødet. 1

13 5. Sygefravær. HR-afdelingen har udarbejdet fraværsstatistik for 1. halvår /. Fraværsstatistikken er vedlagt som bilag. Til orientering. 2

14 6. Arbejdsskadestatistik for perioden 1. januar 30. juni Det fremgår af statistikken, at der i perioden har været 1. januar 30. juni kvartal kvartal skader 51 skader 68 skader 394 sygedage 233 sygedage 161 sygedage Tilsvarende periode i 2008 viser 1. januar 30. juni kvartal kvartal skader 62 skader 56 skader 929 sygedage 406 sygedage 523 sygedage Det fremgår af skadestatistikken, at der i Andet har været 32 skader, disse fordeler sig således: 1. kvartal kvartal 2009 Briller 7 7 Tandskade 1 1 Hjernerystelse 2 1 Malerdampe 1 Sårskade 1 4 Øjenskade 2 Uoplyst 1 2 I alt En sammenligning mellem 1. halvår 2008 og 1. halvår 2009 viser, at antallet af skader er uforandret, mens der er et stort fald i antallet af sygedag, der skyldes arbejdsskader. Dette kan 3

15 forklares med, at der i 2008 har været en længerevarende rygskade samt 2 knoglebrud, ligeledes af lang varighed. Skadekategorierne Ryg og Psykisk som er under særlig observation, fordeler sig således: 1. kvartal kvartal 2009 Rygskader Psykisk 2 4 De 21 rygskader fordelser sig med 9 inden for voksen og pleje ogmed 5 i henholdsvis Handicap og psykiatri og Børn og unge. De sidste rygskader fordeler sig på andre måder../. Arbejdsskadestatistikken vedlægges dagsordenen. Arbejdsskadestatistikken blev behandlet på møde i hovedudvalget 20. august 2009, og der blev truffet følgende beslutning: Udvalget mener at opgørelsen giver et godt overblik over skaderne. Man drøftede, om arbejdspladserne indberettede alle skader. Hovedudvalget opfordrer til, at grænserne for indberetning af skader drøftes i lokal eller områdeudvalg. Statistikken blev taget til efterretning. Til efterretning. 4

16 7. Orientering og evaluering af mødet med børne- og ungdomsudvalget den 9. juni Følgende emner blev drøftet: Økonomi budget Harmonisering Besparelser Skolestruktur Visioner Positiv tilbagemelding fra medarbejdersiden, et konstruktiv møde og en god debat. Møderne med børne- og ungdomsudvalget er indarbejdet i årshjulet. 5

17 8. Orientering fra møder i hovedudvalget siden sidste møde. Møder afholdt i hovedudvalget siden sidste møde: den 28. maj 2009 den 25. juni 2009 den 20. august 2009 Til orientering. Evaluering af MED-strukturen igangsættes i efteråret

18 9. Orientering fra ledelsen Madordning på daginstitutionsområdet Befolkningsstatistik Handleplan for læsning Handleplan for IT Handleplan for anbringelsesområdet Revisionsberetning nr. 4 for 2008 Orientering om Østjydsk ledelsesakademi og en fælles lederuddannelse materiale medsendt som bilag. Til orientering. 7

19 10. Orientering fra medarbejderne. Intet 8

DAGSORDEN. Formøde for medarbejdersiden kl. 12.30 og ledelsen kl. 13.00. Der er sandwich til medarbejderne kl.. 12.30 i mødelokalet.

DAGSORDEN. Formøde for medarbejdersiden kl. 12.30 og ledelsen kl. 13.00. Der er sandwich til medarbejderne kl.. 12.30 i mødelokalet. Områdeudvalg børn og unge DAGSORDEN Møde nr. : 04/2010 Sted : Administrationsbygningen, Glesborg Dato : 8. november 2010 Start kl. : 14:00 Slut kl. : Formøde for medarbejdersiden kl. 12.30 og ledelsen

Læs mere

REFERAT. Områdeudvalg børn og unge

REFERAT. Områdeudvalg børn og unge Områdeudvalg børn og unge REFERAT Møde nr. : 2/09 Sted : Administrationsbygningen, Glesborg Dato : 4. maj 2009 Start kl. : 14.00 Slut kl. : 15.55 Formøde for medarbejdersiden kl. 12.30 og ledelsen kl.

Læs mere

REFERAT. Områdeudvalg børn og unge

REFERAT. Områdeudvalg børn og unge Områdeudvalg børn og unge REFERAT Møde nr. : 1/2009 Sted : Mødelokale 8, administrationsbygningen i Glesborg Dato : 02. februar 2009 Start kl. : 14.00 Slut kl. : 16.00 Formøde for medarbejdersiden kl.

Læs mere

Afvigelsesforklaringer til budgetopfølgningen pr. 1.april 2009 for børne- og ungdomsudvalget

Afvigelsesforklaringer til budgetopfølgningen pr. 1.april 2009 for børne- og ungdomsudvalget Notat Afvigelsesforklaringer til budgetopfølgningen pr. 1.april 2009 for børne- og ungdomsudvalget Børne- og familieområdet områder med overførselsadgang PPR og Specialpædagogisk bistand forventer at holde

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT. Områdeudvalg børn og unge

BESLUTNINGSREFERAT. Områdeudvalg børn og unge Områdeudvalg børn og unge BESLUTNINGSREFERAT Møde nr. : 08/2011 Sted : Mødelokal 8, Administrationsbygningen, Glesborg Dato : 13. september 2011 Start kl. : 9:00 Slut kl. : 11:15 Medlemmer (Ledelsen) Deltog

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Samlet oversigt Korrigeret Forventet Afvigelse* budget regnskab (Mio. kr.) Drift ekskl. overførte midler 667,4 663,0-4,4

Læs mere

DAGSORDEN. Formøde for medarbejdersiden kl og ledelsen kl Der er sandwich til medarbejderne kl i mødelokalet.

DAGSORDEN. Formøde for medarbejdersiden kl og ledelsen kl Der er sandwich til medarbejderne kl i mødelokalet. Områdeudvalg børn og unge DAGSORDEN Møde nr. : 02/2010 Sted : Administrationsbygningen i Glesborg Dato : 3. maj 2010 Start kl. : 14:00 Slut kl. : 16:00 Formøde for medarbejdersiden kl. 12.30 og ledelsen

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 1. august 2008 Samlet oversigt over beløb til udvalgsbehandling. Plejefamilier, opholdssteder m.v. for børn og unge 2.594.

Budgetopfølgning pr. 1. august 2008 Samlet oversigt over beløb til udvalgsbehandling. Plejefamilier, opholdssteder m.v. for børn og unge 2.594. Budgetopfølgning pr. 1. august 2008 Samlet oversigt over beløb til udvalgsbehandling Plejefamilier, opholdssteder m.v. for børn og unge 2.594.000 Siden sidste budgetopfølgning, er der iværksat 5 nye anbringelser

Læs mere

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr.

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. september 2011 Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 886.000 kr. På nuværende

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2 Voksen- og Plejeudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2008 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 3 Dato : 9. juni 2008 Start kl. : 14.00 Slut kl. : Medlemmer Valdemar Haumand (A) (Formand) Kai Hansen (V) (Næstformand)

Læs mere

Børn og Skoleudvalget

Børn og Skoleudvalget Børn og Skoleudvalget Kvartalsregnskab - pr. 30. september 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT. Hovedudvalget

BESLUTNINGSREFERAT. Hovedudvalget Hovedudvalget BESLUTNINGSREFERAT Møde nr. : 05/11 Sted : Grenaa Dato : 18. august 2011 Start kl. : 10:00 Slut kl. : 12:30 efter frokost er der møde med økonomiudvalget frem til kl. 14. Medlemmer (Ledelse)

Læs mere

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt UDDANNELSES-, SOCIAL- OG KULTURUDVALGET Uddannelse incl. SFO 142.521 36.443 141.321-1.200 Musik- og ungdomsskole 4.671 1.235 4.671 Børn og unge 99.209 21.521 97.745-1.464 Idrætshaller 1.010 267 1.010 Kultur

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Netto Børne- og Skoleudvalget 409.363 407.691-1.672-2.708 Anden undervisning og kultur 11.962 11.962 0 0 Dagtilbud til børn og unge 96.808 97.086 278 278 Folkeskolen 166.266 166.498

Læs mere

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni Drifts og statsrefusion ,

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni Drifts og statsrefusion , Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 2019 2019 2018 Noter Hele 1.000 kr. Oprindeligt budget Korrigeret budget Forventet regnskab Forventet rest budget* Drifts og statsrefusion 659.077 661.747

Læs mere

BOP BUL

BOP BUL BOP 1 2018 BUL 10.04.18 Anita Iversen april 2018 stevns kommune 1 BUL Samlet overblik Samlet overblik på politikområder: Forventet overskud på rammeaftaler og lønsumsstyring Forventet merforbrug på øvrig

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2019 forventes regnskabet

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Pasningsordninger for børn 3.110 5.10 Betaling mellem kommuner (plejebørn mv.)

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT. Hovedudvalget. Møde nr. : 12/01 Sted : Rådsalen, Grenaa Dato : 09.02.2012 Start kl. : 13:00 Slut kl. : 16:00

BESLUTNINGSREFERAT. Hovedudvalget. Møde nr. : 12/01 Sted : Rådsalen, Grenaa Dato : 09.02.2012 Start kl. : 13:00 Slut kl. : 16:00 Hovedudvalget Møde nr. : 12/01 Sted : Rådsalen, Grenaa Dato : 09.02.2012 Start kl. : 13:00 Slut kl. : 16:00 BESLUTNINGSREFERAT Medlemmer (Ledelse) Deltog Medlemmer (Medarbejdere) Deltog Jesper Kaas Schmidt

Læs mere

Regulering af kommunens driftbudget som følge af ændret skøn for pris- og lønudviklingen ift. det skøn, der blev anvendt ved budgetvedtagelsen

Regulering af kommunens driftbudget som følge af ændret skøn for pris- og lønudviklingen ift. det skøn, der blev anvendt ved budgetvedtagelsen Pl regulering februar 2014 Korrektionsårsag Teknisk ændring Byrådet den: Indtastningsdato Korrektionsnr 4 Fagudvalg den: Regulering af kommunens driftbudget som følge af ændret skøn for pris- og lønudviklingen

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012 Referat mandag den 5. november 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager -

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. januar 2013 for arbejdsmarkedsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. januar 2013 for arbejdsmarkedsudvalget Bilag til budgetopfølgningen pr. januar for arbejdsmarkedsudvalget Samlet oversigt (1.000) kr. Opr. budget Overført fra tidl. år Tillægsbevillinger Korr. Budget Afvigelse* Forventet regnskab Drift 514.052

Læs mere

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Budgetkontrol juni 2012 Udvalget for Økonomi

Budgetkontrol juni 2012 Udvalget for Økonomi Side 1 af 7 Økonomisk oversigt () Løbende priser Regnskab 2011 Vedtaget budget 2012 Korrigeret budget 2012 Forventet regnskab 2012 Afvigelse i forhold til korr. budget Renter Renteindtægter -5,9-7,8-7,3-3,4

Læs mere

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE) 127 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE) BEMÆRKNINGER 128 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.737 Netto 1.737 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning, Skole og Politi). I 2013-budgettet

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde : 10 Børn og Unge I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2013-priser 2013 2014 2015 2016 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 258.442 256.726

Læs mere

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget Pkt.nr. 2 Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482 Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget 1. at Økonomirapporteringen pr. 31. juli 2007 tages til efterretning 2. at Forvaltningerne

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Budget 2009 til 1. behandling

Budget 2009 til 1. behandling 50.50. Serviceområdet handler om særlig støtte til børn og unge i henhold til serviceloven kapitlerne 11 og 12. Formålet er at yde støtte til børn og unge, der har særligt behov for denne, er at skabe

Læs mere

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT Spørgsmål Til spørgsmålet vedr. 10. klasse spørger vi til sammenlægning med Kattegatskolen, vil også gerne have belyst konsekvenserne ved en sammenlægning med Ung Norddjurs.

Læs mere

Børne- og Uddannelsesudvalget

Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalgets oprindelige bevilling udgør 30 % af Assens Kommunes samlede budget. Bevillingen indeholder budget til: Sundhedspleje for mødre og småbørn, samt

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Notat. 1. budgetopfølgning 2015 - Skoleudvalget. Pr. 28. februar. Dato: 3. marts 2015 Sagsnr.: 2015-002615-1

Notat. 1. budgetopfølgning 2015 - Skoleudvalget. Pr. 28. februar. Dato: 3. marts 2015 Sagsnr.: 2015-002615-1 Løn og Økonomi - Team Økonomi Middelfart Kommune Søndergade 65 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5046 cvr.: 29189684 Dato: 3. marts 2015 Sagsnr.: 2015-002615-1 Morten.AastrupLaustsen@middelfart.dk

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Bilag: BR2 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Skoler 0.-9. klasse På Skoleområdet forventer vi et merforbrug på 2,6 mio. kr. Uddybende beskrivelse af afvigelser

Læs mere

Områdeudvalg administrationen BESLUTNINGSREFERAT. Jakob Therchilsen (AC) Vakant - (FTF) Grethe Wehner Andersen (AMR) Jytte Skiffard (HK)

Områdeudvalg administrationen BESLUTNINGSREFERAT. Jakob Therchilsen (AC) Vakant - (FTF) Grethe Wehner Andersen (AMR) Jytte Skiffard (HK) BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 2, rådhuset Dato: Onsdag den 3 december 2014 Start kl: 12:30 Slut kl: 13:15 Medlemmer: Eva Iversen (Formand) Peter Kirchhoff Larsen (HK) Kim Bruun Nielsen (Ledelse)

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2018 for Børne-, Fritids- og. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 1 for perioden 1. januar 30. marts 2018 forventes et for Børne-, Fritids- og samlet

Læs mere

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab Sundhedsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 7. Ekstraordinær møde Mødedato: Mødevarighed: 08.30-10.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ingerlise Thaysen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Rapportering Økonomisk rapportering pr. 30. juni Halvårsregnskab inkl. tillægsbevillingsansøgninger Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Indledning Den økonomiske rapportering

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september 2018 forventes regnskabet

Læs mere

Renter m.v. 41.354 38.038-38.038-3.316. A. Resultat af ordinær virksomhed -65.719-67.382-17.412-84.794-19.075

Renter m.v. 41.354 38.038-38.038-3.316. A. Resultat af ordinær virksomhed -65.719-67.382-17.412-84.794-19.075 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2013 Økonomi har i løbet af juli og august måned udarbejdet budgetopfølgning pr. 30. juni 2013, som gennemgås i det følgende. Gennemgangen består af følgende afsnit: Samlet

Læs mere

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 2018 2017 Hele 1.000 kr. Oprindeligt Korrigeret Forbrug pr. 30. sept. regnskab afvigelse * Forbrug pr. 30. sept. Forbrugspct. Forbrugspct.

Læs mere

Høringssvar til Økonomiudvalget ifm. Drøftelse af budget 2016 med særligt fokus på planlagt 1% besparelse på konto 6

Høringssvar til Økonomiudvalget ifm. Drøftelse af budget 2016 med særligt fokus på planlagt 1% besparelse på konto 6 Høringssvar til Økonomiudvalget ifm. Drøftelse af budget 2016 med særligt fokus på planlagt 1% besparelse på konto 6 Medarbejderne i CenterMED i Center for familie, ønsker i lighed med tidligere år at

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der

Læs mere

Note 1 Økonomiudvalget

Note 1 Økonomiudvalget Noter til regnskabsopgørelse Note 1 Økonomiudvalget Økonomiudvalget samlet oversigt regnskab Afvigelse* Drift ekskl. overførte midler** 276,6 272,5-4,2 Overførte driftsmidler 39,9 15,0-24,9 Drift i alt**

Læs mere

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012 212-11725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 212 1. Resume Drift Oprindeligt 212 med O/U 212 uden O/U 212 Forventet resultat (Ift. kor. uden O/U) Afvigelse I 1. kr. Drift i alt 386.975 392.486

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen REFERAT BYRÅDET den 27.08.2012 i Byrådssalen Afbud: Ingen Orlov: Anders Kronborg (A) Stedfortræder: Rut Sydbøge (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budgetrevision pr. 30. juni 2012 - Alle

Læs mere

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 2019 2019 2018 Noter Hele 1.000 kr. Oprindeligt Korrigeret regnskab rest * Drifts og statsrefusion 659.077 660.976 148.440 22,46 664.805-3.829 144.602 21,86

Læs mere

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift Børne- og Familieudvalget Serviceområde 10, Dagtilbud for børn SO 10 Dagtilbud På serviceområde 10 forventes samlet et netto overskud på

Læs mere

DAGSORDEN. Områdeudvalget for Administrationen

DAGSORDEN. Områdeudvalget for Administrationen Områdeudvalget for Administrationen DAGSORDEN Møde nr. : 03/2007 Sted : Administrationsbygningen i Glesborg, Mødelokale 8 Dato : 14. november 2007 Start kl. : 14.00 Slut kl. : 16.00 Medlemmer Jesper Kaas

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 Bevilling: 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

NOTAT. 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget

NOTAT. 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget NOTAT Dato Børne- og Uddannelsesforvaltningen BUF-Sekretariat 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget Børne- og Uddannelsesforvaltningen har foretaget budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 på Børneudvalgets

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Børne- og Familieudvalget

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Børne- og Familieudvalget Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på -11,5 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2015. Udvalg for Børn og Undervisning 00 Byudvikling bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2015. Udvalg for Børn og Undervisning 00 Byudvikling bolig- og miljøforanstaltninger Bemærkninger - regnskab Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalg for Børn og Undervisning 00 Byudvikling bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme Samlet regnskab: Korrigeret budget 143.942 42.058

Læs mere

BU 02.02.16 Temadrøftelse økonomi

BU 02.02.16 Temadrøftelse økonomi BU 02.02.16 Temadrøftelse økonomi Gule lamper i forhold til foreløbigt regnskab 2015 Gule lamper i forhold til budgetopfølgning 3 2015 Børneudvalgets input til budget 2017 Balancekatalog til budget 2016

Læs mere

HJØRRING KOMMUNE INDENFOR RAMMEN BUDGET 2014-2017 Børne- og Undervisningsudvalget

HJØRRING KOMMUNE INDENFOR RAMMEN BUDGET 2014-2017 Børne- og Undervisningsudvalget Omprioritering indenfor rammen Af budgetproceduren fremgår følgende: Fagudvalgene har mulighed for at omprioritere indenfor den udmeldte budgetramme med henblik på vedvarende at sikre optimering af de

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger 610 Opholdssteder m.v. 19.087

Læs mere

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning.

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Dato 12. september 2014 Lb.nr. 118340-14 Sagsnr. 14-2023 Ref. Jette Poulsen Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Skoleområdet: Folkeskoleområdet/SFO-området:

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelseset. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2016 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 11,6 mio. kr. Børne- Skole

Læs mere

HJØRRING KOMMUNE REGNSKAB 2014 Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget

HJØRRING KOMMUNE REGNSKAB 2014 Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Sektorer Oprindeligt Tillægsbev./ Korrigeret Regnskab Afvigelse Budget omplaceringer Budget 2014 2014 2014 Sektor Undervisning 594,806 6,211 601,017 606,694 5,677 Sektor Dagtilbud 241,244 8,298 249,542

Læs mere

Overblik - Børneudvalget

Overblik - Børneudvalget Overblik - Børneudvalget I 1000 kr. 2014-prisniveau Børneudvalg Regnskab 2013 13-pl. Opr. budget 2014 Basisbudget 2015 Overførselsudgifter 3.966 3.018 3.018 3.018 3.018 3.018 Børn 3.966 3.018 3.018 3.018

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget

Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget samlet oversigt Korrigeret budget Forventet regnskab Afvigelse* (Mio. kr.) Drift ekskl. overførte midler 523,3 496,8-26,5 Overførte

Læs mere

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet.

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet. Socialudvalget -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Nej der forventes et merforbrug på 24,2 mio. kr. før omplaceringer. Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet

Læs mere

Tekniske korrektioner Voksen- og plejeudvalgets område

Tekniske korrektioner Voksen- og plejeudvalgets område Tekniske korrektioner s område Oversigt over tekniske korrektioner på voksen- og plejeområdet 14. august 2008 2009 2010 2011 2012 Doknr. Socialområdet Botilbud Sødisbakke stigende takster 2.249 2.249 2.249

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Budget 2016 2 3 Godkendelse

Læs mere

Mængdereguleringer Budget

Mængdereguleringer Budget Mængdereguleringer Budget 2016-2019 Mængder budget 2016-2019 Udvalg Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Økonomiudvalget M101 Administrationsudgifter skal følge kommunens demografi -0,401-0,434-0,401-0,480 Økonomiudvalget

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 22. august 2013 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Elise Andersen, Allan S. Andersen, Camilla

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 10.1 10 Social

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme Dagsorden Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 3 Mødedato: 25.06.2009 Mødetid: 16.00 Mødested: Mødelokale 4 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SU BMI undersøgelse Horsens kommune 2006/2007 2 SU Temadrøftelse

Læs mere

REFERAT. Bemærkninger:

REFERAT. Bemærkninger: REFERAT Område MED - Specialrådgivningen Mødedato: Tirsdag den 3. september 2013 Mødested: Mødelokalet 1. sal, Nørregade 41, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Karl Kristian

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne- og Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne - og skoleudvalget 1/1-30/4-2019 Hele året Periodens Forbrug Oprindeligt Korrigeret Forventet Forventede Beløb i 1.000 kr. netto budget pr.

Læs mere

Regnskabsbemærkninger

Regnskabsbemærkninger Regnskabsbemærkninger Udvalget for familie og institutioner Udvalget for familie og institutioner har i 2018 en samlet bevilling til drift på netto 660,5 mio. kr., hvortil der er givet tillægsbevillinger

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. juni 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. juni 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. juni 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. juni 2016 viser en samlet forventet afvigelse på 30,5 mio. kr. i mindreforbrug.

Læs mere

Budget Talspecifikationer Børne- og ungdomsudvalget

Budget Talspecifikationer Børne- og ungdomsudvalget Budget 2018-2021 Talspecifikationer Børne- og ungdomsudvalget Børne- og ungdomsudvalget 684.004 678.463 670.897 668.846 666.663 Skoleområdet 374.360 364.919 360.717 358.270 354.059 032201 Folkeskoler 213.622

Læs mere

Tabel 1. Frederiksberg Kommunes resultat af lov- og cirkulæreprogrammet 2011/12

Tabel 1. Frederiksberg Kommunes resultat af lov- og cirkulæreprogrammet 2011/12 Bilag 3 Lov- og cirkulæreprogrammet ekskl. budgetgaranti samt aktivitetsbestemtmedfinansiering 20. juli 2012 Sagsbehandler: ASH Dok.nr.: 2012/0062713-1 Kommunaldirektørområdet Økonomiafdelingen På baggrund

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr.

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Socialudvalget -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Merforbruget dækker over et merforbrug på voksenspecial på 6,9 mio. kr. og et mindreforbrug på børnespecialområdet

Læs mere

Justering praktisk pædagogisk støtte

Justering praktisk pædagogisk støtte Justering praktisk pædagogisk støtte Serviceudgift Børne- og Familie Forebyggende foranstaltninger Kontonr.: 5212000509 Budget ændring 0,000 0,000-1,441-2,016 Nedjustering af rammen til praktisk pædagogisk

Læs mere

Udvalget for familie og institutioner

Udvalget for familie og institutioner Indholdsfortegnelse Udvalget for familie og institutioner...2 11.528 Børn, Unge og Familier drift...3 11.322 Skoleområdet drift...4 11.322 Skoleområdet anlæg...4 11.525 Dagtilbud til børn og unge drift...5

Læs mere

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15 22-06-2015 Indtastningsdato 09-04-2015 Korrektionsnr 6 Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15. Reduceret med 2.500.000 kr. i 2015 2018.

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

Områdeudvalg skole- og dagtilbud BESLUTNINGSREFERAT

Områdeudvalg skole- og dagtilbud BESLUTNINGSREFERAT BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 9, Glesborg (Formøde for medarbejdersiden kl. 10.00-12.00) (Medarbejdersiden udarbejder høringssvar kl. 15.00-15.30) Dato: Mandag den 2. september 2013 Start kl.: 12:30

Læs mere

Områdeudvalg skole- og dagtilbud BESLUTNINGSREFERAT

Områdeudvalg skole- og dagtilbud BESLUTNINGSREFERAT Områdeudvalg skole- og dagtilbud BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 8, Glesborg Der er formøde for medarbejdersiden kl. 15.00-15.30 Dato: Mandag den 17. juni 2013 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 16:00 Medlemmer:

Læs mere

Budget 2018 samt overslagsårene i 2018-prisniveau

Budget 2018 samt overslagsårene i 2018-prisniveau Skole- og Børneudvalget 3.01 Skoler 032201 Folkeskoler 1 Drift 296.458.968 296.482.269 296.482.269 296.482.269 296.458.968 296.482.269 296.482.269 296.482.269 Staben for HR, Udvikling & It 253.265 253.265

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse R 13 i 14-priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014 2014 TB 3.

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget for Børn og Skole forventes et samlet merforbrug på 9,5 mio.kr. Det forventede merforbrug skyldes hovedsageligt Bidraget

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 11. september 2014 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla Schwalbe, Jan

Læs mere

Samlede afvigelser. Dagtilbud Dagplejen drift (er indberettet i 2010-budgettet) Fripladser i Dagplejen 0 Fripladser i Daginstitutioner 0

Samlede afvigelser. Dagtilbud Dagplejen drift (er indberettet i 2010-budgettet) Fripladser i Dagplejen 0 Fripladser i Daginstitutioner 0 Udvalget for Børn og Familie Afvigelse 1. kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Familie Plejefamilier og opholdssteder m.v. for børn og unge Forebyggende foranstaltninger

Læs mere

Bilag 4 - Opgørelse af merforbrug i 2010

Bilag 4 - Opgørelse af merforbrug i 2010 Økonomidirektøren April 2011 Bilag 4 - Opgørelse af merforbrug i Opgørelsen merforbruget udarbejdes på aftaleenhedsniveau. På økonomiudvalgets område er opgørelsen dog foretaget på direktørområder med

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter TB 610 Opholdssteder

Læs mere

Budgetopfølgning 30. juni 2008

Budgetopfølgning 30. juni 2008 Generelt Budgettet indenfor består af følgende: Undervisning PPR Dagpleje og daginstitutioner Børn og unge Sundhedsplejen Forbrug Oprindeligt Tillægs- Ompla- Korrigeret 1-6 budget bevilling cering budget

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. november 2018

Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Politikområde Børn og Unge i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 30/9 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 Aktivitetsområder Anbringelser 114.523 94.507 129.000 14.477

Læs mere

Ekstraordinært møde Økonomiudvalget fredag den 29. august 2014. Kl. 16:15 i Sagnlandet

Ekstraordinært møde Økonomiudvalget fredag den 29. august 2014. Kl. 16:15 i Sagnlandet Ekstraordinært møde fredag den 29. august 2014 Kl. 16:15 i Sagnlandet Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Forventet Regnskab 2014-2...2 29-08-2014 Side 1 1. ØU - Godkendelse

Læs mere

Mængdekorrektioner Budget

Mængdekorrektioner Budget Mængdekorrektioner Budget 2017-2020 1 Mængder -2020 Udvalg Nr. Tekst 2017 2018 2019 2020 Økonomiudvalget M101 Administrationsudgifter skal følge kommunens demografi 3,201 4,210 4,212 4,167 Økonomiudvalget

Læs mere

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 08. september Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henrik Aarup-Kristensen Hanne Sander Jensen Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen Else Marie

Læs mere