Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Brønderslev Kommune Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 19. marts 2007 Lokale: 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt:

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/16 Mål og indhold for interne projekter i Jobcentret i Brønderslev Kommune /17 De interne projekter i Jobcentret. Åbningstider, arbejdstøj og fordeling af avance m.m /18 Ressourceafklaringsforløb for sygemeldte /19 Strategiplan for Det Lokale Beskæftigelsesråd /20 Orientering Lukkede sager: 06/21 Orientering

3 Beskæftigelsesudvalget, 19. marts 2007 Side 18 Åbne sager: 01/16 Mål og indhold for interne projekter i Jobcentret i Brønderslev Kommune J.nr.: T:\Sag\Beskæftigelsesudvalget\Sager\ \Interne projekter i kommunen.doc ÅBEN SAG BE Indstilling: Fagenheden for Sundhed og Beskæftigelse foreslår, at Beskæftigelsesudvalget godkender mål for og indhold i de tre interne projekter: Virksomheden Springbrættet, De Grønne Områder, Basisprojektet. Sagsfremstilling: Beskrivelse af de interne projekter i Brønderslev Kommune. Brønderslev Kommune har tre interne projekter: Projekt Virksomheden Springbrættet, Eventyrvej 25, 9700 Brønderslev. Projekt De Grønne Områder, Eventyrvej 25, 9700 Brønderslev. Basisprojektet Karetmagervej 15, 9330 Dronninglund. 1. Personale Organisatorisk er projekterne placeret i Jobcentret under afdelingslederen for Tværgående Aktiviteter. Der er en projektkoordinator, som skal koordinere i forhold til de 3 interne projekter. Opgaven for projektkoordinatoren er at sikre høj socialfaglig kvalitet. På Projekt Virksomheden Springbrættet: Træværkstedet: 1 fuldtidsansat værkstedsmedarbejder. Derudover er der normeret en fleksjob stilling, denne er dog p.t. ikke besat. Pakke/montageværkstedet: 1 fuldtidsansat værkstedsmedarbejder samt én fleksjobber. På projekt De Grønne Områder: 2 fuldtidsansatte tilsynsførende. På projekt Basisprojektet: 2 fuldtidsansatte værkstedsmedarbejdere.

4 Beskæftigelsesudvalget, 19. marts 2007 Side Kapacitet og indhold 3.1. Projekt Virksomheden Springbrættet Projekt Virksomheden Springbrættet er etableret med 2 værksteder; et træværksted med plads til 12 personer et pakkemontageværksted med plads til 18 personer. Træværkstedets arbejdsopgaver reparation og vedligeholdelsesarbejde, fremstilling og produktion af indkomne ordrer for primært kommunale institutioner og sekundært for private virksomheder. Pakke/montageværkstedets arbejdsopgaver Forskellige pakke/montage opgaver som underleverandør for private virksomheder på forretningsmæssige betingelser. Der vil endvidere være praktiske opgaver i forhold til rengøring, køkken og kantine samt havearbejde/snerydning for virksomheden Springbrættet Projekt De Grønne Områder Projekt De Grønne Områder dækker også projekt Ren By. Projekt De Grønne Områder er etableret med en kapacitet på 30 personer. De grønne områders arbejdsopgaver: vedligeholdelse af læbælter og kommunale skovarealer, holde Brønderslev midtby og indfaldsveje rene og præsentable Basis projektet Basisprojektet er etableret med et træværksted med kapacitet til 15 personer. Træværkstedets arbejdsopgaver reparations og vedligeholdelses arbejde, fremstilling og produktion af indkomne ordrer primært for kommunale institutioner og sekundært for private virksomheder. Der vil endvidere være praktiske opgaver, såsom rengøring, køkken og kantine samt havearbejde/snerydning Vejledning og undervisning Efter en konkret individuel vurdering tilbydes borgerne, sideløbende med den praktiske aktivitet, forskellige undervisningsaktiviteter, f.eks. i form af grundlæggende danskundervisning, undervisning i samfundsforhold, styrketræning/sport eller jobsøgning. Undervisningen vil i nogle tilfælde forgå eksternt f.eks. på VUC.

5 Beskæftigelsesudvalget, 19. marts 2007 Side 20 Der er yderligere mulighed for individuel eller gruppevis rådgivning og vejledning vedrørende personlige og sociale forhold. Det er projektkoordinatoren, der varetager disse opgaver. Der vil ligeledes på de enkelte værksteder være undervisning/instruktion i sikkerhed og brug af maskiner. 4. Mål At borgerne bliver afklaret om ressourcer og barrierer i forhold til personlige og sociale forhold og opnår en placering på arbejdsmarkedet i form af ordinært arbejde, påbegyndelse af uddannelse, job med løntilskud, fleksjob eller skånejob. Sekundært afklares borgerne i forhold til andre foranstaltninger f.eks. pension Delmål At borgerne forbedrer deres sociale og faglige kompetencer og livskvalitet. 5. Målgruppe 5.1. Generelt Kontanthjælpsmodtagere, som pga. dårlig personlig og/eller manglende sociale kompetencer ikke kan deltage i en erhvervsmæssig aktivering samt sygedagpengemodtagere, som har behov for en afklaring af deres situation. Gruppen er karakteriseret ved at have et stort behov for vejledning og bearbejdning af deres problemer, før de er parate til at påbegynde en uddannelse eller placering på arbejdsmarkedet (ordinært arbejde, fleksjob eller lignende). Gruppen har typisk et eller flere af følgende kendetegn dårlige skolekundskaber, såsom manglende grundlæggende læse og skrive færdigheder, store barrierer i forhold til at påbegynde en uddannelse, ringe eller ingen tilknytning til arbejdsmarkedet, begivenheder, der har ført til personlig og socialt deroute, deltaget i mange tiltag og forløb, som ikke har ført til noget, sygdom såvel fysisk som psykisk, manglende positivt netværk. Samlet set kan de interne projekter både rumme borgere kvalitets- og kvantitetsmæssigt. Det vil f.eks. sige personer, som primært har behov for et aktiveringstilbud som motivationsfaktor til at finde ordinært arbejde. Derudover personer med store skånehensyn og personer, som har behov for en arbejdsprøvning i forbindelse med en sygedagpengesag (da de interne projekter ikke kan rumme alle relevante borgere i kommunen benyttes der også eksterne leverandører).

6 Beskæftigelsesudvalget, 19. marts 2007 Side Metode 6.1. Generelt For alle de interne projekter i Brønderslev Kommune gælder det, at det forventes, at borgeren får en fornemmelse af, hvordan det er at være en del af et arbejdsfællesskab på en arbejdsplads. Arbejdsopgaverne er tilpasset den enkeltes skånehensyn, og hensigten er, at borgeren vil kunne få afprøvet sine ressourcer og kunne opleve øget selvtillid og opleve succes i forhold til arbejdsidentitet. Dette søges opnået gennem praktisk arbejde på værkstederne herunder undervisning i brug af maskiner og medinddragelse i opgave løsning samt værkstedsmøder. Hensigten er endvidere at skabe et miljø, hvor der i større omfang kan tages udgangspunkt i deltagernes individuelle ressourcer, situation og behov. Det vil således være muligt at etablere mere specielle forløb, hvor der tilbydes forskellige aktiviteter, som kan give deltagerne energi, tillid, motivation og gå på mod til at skabe en positiv forandring i deres tilværelse. Dette søges opnået gennem: individuelle eller gruppevis rådgivning/vejledning, fremadrettet positiv tænkning, identifikation og bearbejdning af automatiske negative tanker, assertionstræning, etablering af specielle forløb, hvor der f.eks. arbejdet med motion, styrketræning og sundhed, kombinationsforløb mellem aktivering og f.eks. familiecenter, VUC eller lignende, opsøgende virksomhed i form af hjemmebesøg i forhold til borgere som udebliver eller har længerevarende sygdom, mulighed for ledsagelse til f.eks. læge/psykolog/alkohol ambulatorium eller lignende. Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 19. marts 2007 Fraværende: Steen Christensen Fremadrettet skal der ligge statistik over antal og indslusning i alle projekter. Hvilke Matchgrupper og hvordan bevæger de sig. Springbrættet evalueringsmål er 3 måneder. Mål og indhold godkendt.

7 Beskæftigelsesudvalget, 19. marts 2007 Side 22 02/17 De interne projekter i Jobcentret. Åbningstider, arbejdstøj og fordeling af avance m.m. J.nr.: T:\Sag\Beskæftigelsesudvalget\Sager\ \De interne projekter.doc Indstilling: Fagenheden for Sundhed og Beskæftigelse foreslår, at Beskæftigelsesudvalget drøfter og beslutter mødetider for borgere i interne projekter, godkender indkøb af arbejdstøj til projektdeltagerne, godkender avance og fordeling af denne, godkender køb af brugt container. Finansiering sker indenfor for rammen af projektmidlerne. ÅBEN SAG BE Sagsfremstilling: Der ønskes politisk stillingtagen omkring åbningstider, udlevering af arbejdstøj, fastsættelse og fordeling af avance samt køb/leje af container. 1. Åbningstider Fagenheden foreslår en af følgende åbningstider for projekterne: Forslag 1 Mødetider for borgeren (32 timer inkl. pauser): Mandag: kl Tirsdag: kl Onsdag: kl Torsdag: kl Fredag: bruges til jobsøgning, almindelig læge/tandlægebesøg m.m. Argumenter: Fordelene ved ovenstående er, at man har mulighed for at afprøve borgeren i forhold til hele arbejdsdage. Dette er især en fordel ved arbejdsprøvning, hvor det ofte er på de sidste timer, at man kan lave observationer på nedsat arbejdstempo, koncentrations og hukommelsesproblemer. Medarbejderne i projekterne har fredag mulighed for en sammenhængende dag til møder, planlægning, administrative opgaver og opfølgning på den enkelte borger. Ovenstående mødetider eksisterer allerede på projekterne i Brønderslev i dag.

8 Beskæftigelsesudvalget, 19. marts 2007 Side 23 Forslag 2 Mødetider for borgeren (30 timer inkl. pauser): Mandag: kl Tirsdag: kl Onsdag: kl Torsdag: kl Fredag: kl Argumenter: Fordelene ved dette er, at borgerne får mulighed for en 5 dags arbejdsuge, som på de fleste virksomheder, og personalet har mulighed for administrativt arbejde samt møder om eftermiddagen. Mødetider for personalet: Mandag: kl Tirsdag: kl Onsdag: kl Torsdag: kl Fredag: kl Arbejdstøj Fagenheden foreslår, at der på samtlige projekter udleveres arbejdstøj til borgeren. Dette har været normal procedure i projekterne i Brønderslev, mens borgerne på Basisprojektet i Dronninglund benytter deres eget tøj. Begrundelsen for at udlevere arbejdstøj til borgeren er, at arbejdstøj er en del af kulturen på mange arbejdspladser og kan være en medvirkende faktor til at skabe korpsånd på arbejdspladsen. Endvidere er arbejdsopgaverne af en sådan karakter, at borgeren vil kunne få eget tøj ødelagt af maling, lak, lim og lign. Sikkerhedsmæssigt er det et krav, at borgeren skal anvende sikkerhedsfodtøj. Udgiften i dag er ca kr. årligt. Såfremt det udvides til også at omfatte Basisprojektet, vil prisen totalt være ca kr. årligt det første år, hvorefter det i de efterfølgende år vil være ca kr. årligt. Udgiften vil kunne afholdes indenfor det eksisterende budget. 3. Avance 3.1. Avanceprocent Fagenheden foreslår, at projekterne, i forhold til de kommunale institutioner, har en avance på 15 %. Dette er gældende på Virksomheden Springbrættet i dag, hvorimod Basisprojektet ikke har opereret med en avanceprocent, men alene har fået kostomkostningerne dækket. I forhold til de eksterne kunder er projekterne underlagt kalkulationsreglerne.

9 Beskæftigelsesudvalget, 19. marts 2007 Side Fordeling af avancen Det foreslås, at avancen tilfalder projekterne, hvor de tidligere er tilgået kommunekassen. Begrundelsen for dette er, at der i forbindelse med de enkelte projekter forekommer spild, slid/reparationer på maskiner samt behov for almindelige nyanskaffelser på baggrund af almindelig slidtage. 4. Køb/leje af container Pakkeværkstedet på Springbrættet har gennem en årrække opbygget et godt samarbejde med virksomheden Millex i Brønderslev, hvor Pakkeværkstedet har udført montage- og pakkeriopgaver for Millex. Virksomheden har været meget tilfreds med samarbejdet pga. den høje kvalitet samt den fleksible/hurtige leveringstid. Opgaverne fra virksomheden har nu typisk karakter at pakkeopgaver, da montagen oftest udliciteres til udlandet. Millex har nu et nyt produktprogram indenfor knager, som de ønsker at Pakkeværkstedet skal varetage. Denne opgave vil mindst kræve en lagerplads på 15 pallepladser på Springbrættet, som ikke er til rådighed i dag. Der ønskes derfor anskaffelse af container til lagerplads.containeren kan købes (brugt eller ny). Den kan efterfølgende sælges videre, hvis ikke produktionen (mod forventning) fortsætter. Alternativt kan containeren lejes. Køb af brugt container: kr. Køb af ny container: kr. leje af container (1 år): kr. (25 kr./pr dag) (Ovenstående priser er ekskl. moms + levering. Levering ca kr.) Det foreslås, at containeren købes brugt, da det vil være den billigste løsning på sigt. Økonominotat - interne projekter Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 19. marts 2007 Fraværende: Steen Christensen 1. Mødetider for borgeren: forslag 1 godkendt. 2. Arbejdstøj: indkøbes efter behov vurderes af projektleder. 3. Avance og fordeling: godkendt 15 % avance som i 2007, tilfalder projekterne. I 2008 harmoniseres projekterne. 4. Container: godkendt.

10 Beskæftigelsesudvalget, 19. marts 2007 Side 25 03/18 Ressourceafklaringsforløb for sygemeldte J.nr.: T:\Sag\Beskæftigelsesudvalget\Sager\ \Ressourceafklaringsforløb.doc Indstilling: ÅBEN SAG BE Fagenheden for Sundhed og Beskæftigelse foreslår, at Beskæftigelsesudvalget tager stilling til, hvorvidt der kan ansættes projektmedarbejder med henblik på start af processen, så processen kan sættes i gang hurtigst muligt. Sagsfremstilling: Af forskellige årsager er antallet af sygemeldte højere, end det var forventet i forbindelse med budgetlægningen for Jobcentret ønsker på baggrund af dette at optimere indsatsen for de sygemeldte, som er i risiko for at blive langvarigt syge. En anerkendt metode til at sikre en kortere sygemelding er, at sikre et højt vidensniveau om de sygemeldte, så vejledningen sikres rettet mod det mest nødvendige. For at kunne iværksætte målrettede tiltag for denne gruppe, skal der være udarbejdet en ressourceprofil, som grundlag for iværksættelse af tilbud. Denne opgave er administrativ tung og meget omfattende. Ressourceprofilen bliver sædvanligvis først udarbejdet efter en periode på sygedagpenge. Jobcentret ønsker at denne udarbejdes tidligere i forløbet, så den kan benyttes mere målrettet. Jobcentret ønsker at etablere et ressourceafklaringsforløb for sygemeldte i kategori 2. Forløbet forventes at bestå af et 2 ugers forløb, hvor borgeren vejledes i at udarbejde sin egen ressourceprofil. Dette vil medføre to væsentlige fordele for sygeforløbet. For det første vil det sikre, at borgeren holdes aktiv allerede fra starten af sygeforløbet, hvilket forskning indenfor området har vist er godt for at sikre korte sygemeldinger. Derudover vil sagsbehandleren indenfor kort tid have meget viden om borgeren og borgeren vil have en oplevelse af selv at have udarbejdet vidensgrundlaget. Jobcentret råder over lokaler som er egnede til gennemførelse af ressourceafklaringsforløb (Karetmagervej i Dronninglund, Valdemarsgade og Eventyrvej i Brønderslev) I forbindelse med IT sammenlægningen er der en del PC ere som ikke længere bruges. Disse kan opgraderes til at kunne benyttes til arbejdsredskaber for borgeren i forbindelse med forløbet. Proces for etablering af forløb: der ansættes en projektmedarbejder, som skal udarbejde projektbeskrivelse til politisk stillingtagen, projektmedarbejderen skal sikre en god proces før opstart af forløbet eksempelvis sikre lægernes positive medvirken, projektmedarbejderen skal sikre en hurtig opstart af forløbet. Økonomi Der er ikke ansat ny projektleder på basisprojektet i Dronninglund. Projektet oprethol-

11 Beskæftigelsesudvalget, 19. marts 2007 Side 26 des med eksisterende personaleressourcer. Denne stilling ønskes i stedet anvendt til ressourceafklaring af sygemeldte. Opgradering af de gamle pc ere magtes ikke pt. i IT-afdelingen, men dette forventes af koste mellem 200 og kr. pr. maskine inkl. licens. Der skal benyttes ca. 10 stk. Ansættelse af projektmedarbejder Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 19. marts 2007 Fraværende: Steen Christensen Der købes foreløbigt 4 forløb på BUC/AOF, forløb a 2 uger. Igangsættes hurtigst muligt. Der ansættes projektmedarbejder i forbindelse med ressourceafklaringsforløb for sygemeldte. Det hele finansieres indenfor rammen.

12 Beskæftigelsesudvalget, 19. marts 2007 Side 27 04/19 Strategiplan for Det Lokale Beskæftigelsesråd J.nr.: T:\Sag\Beskæftigelsesudvalget\Sager\ \Strategiplan for Det Lokale Beskæftigelsesråd.doc ÅBEN SAG BE Indstilling: Fagenheden for Sundhed og Beskæftigelse foreslår, at Beskæftigelseudvalget godkender strategi og handleplan for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Sagsfremstilling: Det Lokale Beskæftigelsesråd har hvert år midler til rådighed, som de kan benytte til en særlig indsats i forhold til lokale problemstillinger på arbejdsmarkedet. I den forbindelse har rådet udarbejdet en strategiplan for Af strategiplanen fremgår det, at Det Lokale Beskæftigelsesråd i 2007 primært ønsker at koncentrere indsatsen omkring de særlige problematikker for unge. Herunder særligt på "drop ud" problematikker og samarbejdet mellem Ungdommens Uddannelsesvejledning, Uddannelsesinstitutioner og Jobcentret. Midlerne skal benyttes indenfor rammerne af Beskæftigelsesplanen for Strategi og handleplan for 2007 Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 19. marts 2007 Fraværende: Steen Christensen Til efterretning.

13 Beskæftigelsesudvalget, 19. marts 2007 Side 28 05/20 Orientering T:\Sag\Beskæftigelsesudvalget\Sager\ \Orientering.doc ÅBEN SAG 1. Tiltag i Jobcentret for nye ledige Både i gammel Brønderslev Kommune og gammel Dronninglund Kommune har indsatsen for de nye ledige været intensiv jobsøgning allerede fra starten af ledighedsforløbet. I Jobcentret er denne indsats blevet koordineret og de forsikrede ledige er blevet omfattet af indsatsen. Job eller Uddannelse BESK 2. Tiltag i Jobcentret for nye sygemeldte I gammel Brønderslev Kommune havde man informationsmøder ugentligt for nye sygemeldte. Dette har vist sig effektivt for at sikre, at borgeren er bekendt med de formelle opfølgningsregler for sygemeldte. Informationsmøde for nye sygemeldte 3. Interne forretningsgange for de interne projekter Interne forretningsgange 4. Satellitkontor i Dronninglund Jobcentret har etableret satellitkontor i Dronninglund. Vedlagte bilag er til orientering om satellitkontorets organisering. Satellitkontor i Dronninglund 5. KL KL har udarbejdet notat vedrørende de ændringer velfærdsaftalen har betydet. Der er i notatet fremhævet ikrafttræden for de forskellige ændringer. Velfærdsreformen

14 Beskæftigelsesudvalget, 19. marts 2007 Side Indvielse af Jobcentret Notat om forslag til indvielse er vedlagt. Det foreslås at indvielsen bliver fredag den 27. april 2007 kl Indvielse Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 19. marts 2007 Fraværende: Steen Christensen 1. Til efterretning. 2. Til efterretning. 3. Til efterretning. 4. Til efterretning. 5. Udsættes april 2007, kl indvielse af Jobcenter. 21. og 22. maj 2007 JobCamp tilmelding til Lone Becker 26. og 27. september 2007 KL s arrangement for Pilotjobcentre.

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 26. april 2007 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/21 Kursus i rundbordssamtale...

Læs mere

Nye initiativer vedr. sygefravær på baggrund af trepartsforhandlinger samt administrative forretningsgange vedr. opfølgning i sygedagpengesager

Nye initiativer vedr. sygefravær på baggrund af trepartsforhandlinger samt administrative forretningsgange vedr. opfølgning i sygedagpengesager Pkt.nr. 3 Nye initiativer vedr. sygefravær på baggrund af trepartsforhandlinger samt administrative forretningsgange vedr. opfølgning i sygedagpengesager 651636 Indstilling: Arbejdsmarkedsforvaltningen

Læs mere

Gladiatorerne. Hvad skal der til, for at få den tunge borgergruppe ud af misbrug og ledighed og ind i kampen om en positiv fremtid?

Gladiatorerne. Hvad skal der til, for at få den tunge borgergruppe ud af misbrug og ledighed og ind i kampen om en positiv fremtid? Gladiatorerne Hvad skal der til, for at få den tunge borgergruppe ud af misbrug og ledighed og ind i kampen om en positiv fremtid? Mål Vi har uofficielt afprøvet en selvlavet metode på 4 Gladiatorer, hvor

Læs mere

Oversigt over cases i forbindelse med budgetforslag

Oversigt over cases i forbindelse med budgetforslag Oversigt over cases i forbindelse med budgetforslag December 2015 Nedenstående cases beskriver cases på de budgetforslag der er beskrevet i det samlede besparelseskatalog for arbejdsmarkedsområdet. Indsats

Læs mere

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. juni 2008 Lokale: Jobcentret Tidspunkt: kl. 15.30-17.55 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/131 Jobsøgningskursus for

Læs mere

Brønderslev Kommune. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol Dato: 26. maj 2008 Lokale: Jobcentret Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/104 Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Administrationsgrundlag for sygedagpengeområdet

Administrationsgrundlag for sygedagpengeområdet 9. maj 2012 Administrationsgrundlag for sygedagpengeområdet Dette notat indeholder grundlaget for Silkeborg Kommunes administration af sygedagpengeområdet. Notatet beskriver de centrale retningslinjer

Læs mere

Pkt.nr. 4. Aktiverings- og sociale projekter - forslag til tilretning 311255

Pkt.nr. 4. Aktiverings- og sociale projekter - forslag til tilretning 311255 Pkt.nr. 4 Aktiverings og sociale projekter forslag til tilretning 311255 Indstilling: Det indstilles til Arbejdsmarkedsudvalget, 1. at forslag til tilretning af aktiverings og sociale projekter godkendes.

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET. den 02.11.2010 i Borgmesterens mødelokale

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET. den 02.11.2010 i Borgmesterens mødelokale REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 02.11.2010 i Borgmesterens mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Orientering om behandling af sager om førtidspension... 4 3 Information, forespørgsler

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Mobilt sundhedstilbud til aktivander i Svendborg Kommune Projektperiode

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 09. juni 2011 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 21:01 Mødelokale: Medlemmer: Fravær med afbud: Poppelgården Kenneth F. Christensen, Carsten Jelund, Katrine Høybye Frederiksen,

Læs mere

EN FÆLLES STRATEGI FOR UDSATTE OG SYGE BORGERE I BIF, SUF OG SOF

EN FÆLLES STRATEGI FOR UDSATTE OG SYGE BORGERE I BIF, SUF OG SOF EN FÆLLES STRATEGI FOR UDSATTE OG SYGE BORGERE I BIF, SUF OG SOF En fælles strategi for udsatte og syge borgere i BIF, SUF og SOF Mange københavnere er syge eller har andre sundhedsmæssige problemer. Nogle

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Sidenr. 1 Protokol Mødedato: 9. februar 2011 Mødetidspunkt: 13:00 Sluttidspunkt: 16:00 Mødelokale: Fraværende: Udvalgsværelset, Nicolaiplads 6, 4. etage Erik Lund, Christian Kloppenborg-Skrumsager GODKENDELSE

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Dagsorden

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Dagsorden Det Lokale Beskæftigelsesråd Dagsorden Dato: 17. december 2009 Lokale: Restaurant Hedelund i Brønderslev Tidspunkt: Kl. 15:30 Jytte Thisted, Formand Carsten Jespersgaard Jørgen Kruse Jensen Hanne Christensen

Læs mere

Notat. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens 2010k3 2010k4 2011k1 2011k2 2011k3 2011k4 2012k1 2012k2 2012k3 2012k4 2013k1 2013k2 2013k3 2013k4* Notat Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Reform af sygedagpengesystemet

Læs mere

10 forslag til at forbedre dagpengesystemet

10 forslag til at forbedre dagpengesystemet 10 forslag til at forbedre dagpengesystemet 1 I foråret 2010 gennemførte HK en undersøgelse blandt 5000 ledige medlemmer. Formålet var at tage temperaturen på, om dagpengesystemet fungerer, som det skal

Læs mere

Notat. Status - ungeindsatsen 2. kvartal 2013

Notat. Status - ungeindsatsen 2. kvartal 2013 Notat Status - ungeindsatsen 2. kvartal 213 I budget 213-16 blev der afsat en innovationsblok på 1,5 mio. kr. årligt til en styrket indsats over for unge. Dette forventes, at medføre en besparelse på 1

Læs mere

BIU 1 Øget brug af deltidssygemeldinger på korte sygedagpengeforløb reduktion

BIU 1 Øget brug af deltidssygemeldinger på korte sygedagpengeforløb reduktion BIU 1 Øget brug af deltidssygemeldinger på korte sygedagpengeforløb reduktion Økonomiske konsekvenser i Budget og overslagsårene -priser Udgifter -3.000-3.000-3.000-3.000 Indtægter 1.500 1.500 1.500 1.500

Læs mere

Det offentliges rolle i forhold til sygefravær, kontanthjælp, førtidspension mv.

Det offentliges rolle i forhold til sygefravær, kontanthjælp, førtidspension mv. Det offentliges rolle i forhold til sygefravær, kontanthjælp, førtidspension mv. Seminar i Arbejdsmarkedskommissionen Thomas Mølsted Jørgensen Juni 2008 1 Andelen af modtagere af sygedagpenge, der ender

Læs mere

Vordingborg Kommunes Arbejdsmarkedspolitik. Overordnede mål og indsatsområder

Vordingborg Kommunes Arbejdsmarkedspolitik. Overordnede mål og indsatsområder Vordingborg Kommunes Arbejdsmarkedspolitik Overordnede mål og indsatsområder Udarbejdet Januar 2007 Arbejdsmarkedspolitikkens indhold: Visioner s.3 Lovgrundlag s.4 Udfordringer s.4 Grundlag s.4 Mål for

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. for. Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 4. december 2008, Kl. 18.30 i Multihuset.

HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. for. Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 4. december 2008, Kl. 18.30 i Multihuset. HVIDOVRE KOMMUNE Dagsorden for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 4. december 2008, Kl. 18.30 i Multihuset. INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1... 1 Meddelelser... 1 Pkt.nr. 2... 1 Status på sygedagpengeområdet...

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Fyn. AMK-Syd 10-03-2016

Status på reformer og indsats RAR Fyn. AMK-Syd 10-03-2016 Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 10-03-2016 Marts 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

SYGEMELDT. Korrektur. Hvad skal du vide? Horsens

SYGEMELDT. Korrektur. Hvad skal du vide? Horsens SYGEMELDT Hvad skal du vide? Horsens Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Sygemeldt og aktiv...side 3 Udbetaling af sygedagpenge...side 4 Når vi modtager din sygemelding...side 6 Opfølgning det videre

Læs mere

Denne folder henvender sig primært til socialrådgivere og sagsbehandlere i kommunerne Proces fra beskyttet beskæftigelse til skånejob

Denne folder henvender sig primært til socialrådgivere og sagsbehandlere i kommunerne Proces fra beskyttet beskæftigelse til skånejob Denne folder henvender sig primært til socialrådgivere og sagsbehandlere i kommunerne Proces fra beskyttet beskæftigelse til skånejob (Job med løntilskud) Indledning... side 3 Beskyttet beskæftigelse iht.

Læs mere

Status et øjebliksbillede i maj/juni 2013

Status et øjebliksbillede i maj/juni 2013 Status et øjebliksbillede i maj/juni 013 Nærværende status bygger på opgørelser i hver af de 8 medvirkende kommuner og en opgørelse på tværs af kommunerne pr. maj/juni 013 (se tabel 1 og ): Hvor mange

Læs mere

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse.

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse. Kvalitetsstandard for beskæftigelse. Lovgrundlag: Ydelser inden for 103 i Lov om Social Service (LSS). Ydelser i relation til beskæftigelse kan omfatte: Beskæftigelse i et værksted Beskæftigelse udenfor

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Erhvervshavn Horsens Havn 2 ØK Trivselsmåling i Horsens Kommune

Læs mere

Opsamlingsnotat. Fællesseminar mellem Det lokale Beskæftigelsesråd og Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i Allerød Kommune

Opsamlingsnotat. Fællesseminar mellem Det lokale Beskæftigelsesråd og Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i Allerød Kommune Opsamlingsnotat Fællesseminar mellem Det lokale Beskæftigelsesråd og Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i Allerød Kommune 7. februar 2011 Indledning Det lokale Beskæftigelsesråd og Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET 2. GENERATION ARBEJDSMARKEDSUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand René Christensen Rammer og vision Med udspring i kommuneplanen og Byrådets visioner er det Arbejdsmarkedsudvalgets strategi for de kommende

Læs mere

Det fremtidige arbejde med ressourceforløb

Det fremtidige arbejde med ressourceforløb R A P P O R T Det fremtidige arbejde med ressourceforløb RAPPORTTITEL Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 1.1. Baggrund... 3 1.2. Status på arbejdet med ressourceforløb... 3 2. Målgruppen for

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015 Evaluering af and+ og videreførelse i TAP Evaluering af det 3-årige Center for Arkitektur,

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 28.10.13. Aarhus Kommune

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 28.10.13. Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 28.10.13 Implementering af kontanthjælpsreformen Omsætning af kontanthjælpsreformen i Aarhus Kommunes Beskæftigelsesforvaltning.

Læs mere

Indledning Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd

Indledning Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd Indledning For at højne trivslen på de sociale centre i Region Syddanmark tilbydes hjælp fra en målrettet konsulentfunktion, som hedder Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd. Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd sigter

Læs mere

Projektbeskrivelse og forslag til fremtidig aktivitet i Cykel- og metalværkstedet under Hørsholm Kommunes Jobhus

Projektbeskrivelse og forslag til fremtidig aktivitet i Cykel- og metalværkstedet under Hørsholm Kommunes Jobhus Projektbeskrivelse og forslag til fremtidig aktivitet i Cykel- og metalværkstedet under Hørsholm Kommunes Jobhus Baggrund for projektet Det grundlæggende for aktiviteterne i Jobhusets cykel/metalværkstedet

Læs mere

Hvad kan jobcentret tilbyde unge med( særlige behov) udfordringer ud over ledighed.

Hvad kan jobcentret tilbyde unge med( særlige behov) udfordringer ud over ledighed. Hvad kan jobcentret tilbyde unge med( særlige behov) udfordringer ud over ledighed. Jobcentret skal som udgangspunkt hjælpe unge ledige til at komme i selvforsørgelse via uddannelse. Dette gøres gennem

Læs mere

Daruplund er et beskæftigelsetilbud for 18-25 årige psykisk og socialt skrøbelige, match 2 borgere, og nomeret til 40 årspladser.

Daruplund er et beskæftigelsetilbud for 18-25 årige psykisk og socialt skrøbelige, match 2 borgere, og nomeret til 40 årspladser. Opgørelse over resultater i 2012 for Daruplund og Jobpoint Resultater for Daruplund 2012 Resultatkrav 1: 40 årspersoner Daruplund er et beskæftigelsetilbud for 18-25 årige psykisk og socialt skrøbelige,

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Egedal

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Egedal Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Egedal Januar 2016 Indhold Denne rapport er udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og indeholder en status på de beskæftigelsespolitiske

Læs mere

Debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked

Debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked Debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked Regeringen, maj 2 Debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked Regeringen, maj 2 Regeringen, maj 2 Et debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked Publikationen kan

Læs mere

Etablering af kommunale fleksjob med få arbejdstimer

Etablering af kommunale fleksjob med få arbejdstimer 7. november 2013 Etablering af kommunale fleksjob med få arbejdstimer Resumé Efter 18 måneder på ledighedsydelse har mange fleksjobvisiterede mistet troen på at komme i job og samtidig modtager kommunen

Læs mere

Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi

Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi Projekt: Sund i job Dato: 15.01.13 Rettet af: SIHA Version: 12 Stamdata Projektnavn Projektejer Direktørområde Projektleder Projektidé

Læs mere

Beskæftigelsesplanen er årlig og skal fremsendes til Beskæftigelsesregionen/Arbejdsmarkedsstyrelsen

Beskæftigelsesplanen er årlig og skal fremsendes til Beskæftigelsesregionen/Arbejdsmarkedsstyrelsen Postadresse Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 14. december 2011 Sagsbehandler Birgit Søtrup Telefon direkte 76 16 73 22 Sagsid 2011-22236 Notat om Beskæftigelsespolitikken i Esbjerg

Læs mere

Rum til flere hos IKEA

Rum til flere hos IKEA Rum til flere hos IKEA Partnerskab mellem Huset Venture Nordjylland og IKEA Aalborg skaber jobmuligheder til personer på kanten af arbejdsmarkedet. Huset Venture Nordjylland får en træningsplatform til

Læs mere

Forvaltningen undersøger hvorvidt der kræves ren straffeattest for at tilgå job i transportsektoren.

Forvaltningen undersøger hvorvidt der kræves ren straffeattest for at tilgå job i transportsektoren. Pkt.nr. 6 Safaribus skitseforslag 665106 Indstilling: Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Arbejdsmarkedsudvalget 1. at Safaribussens kapacitet udnyttes yderligere ved A. at der køres ture for nye

Læs mere

Virksomhedsinklusion. Af borgere, der er udsatte i uddannelses- og beskæftigelsessammenhæng

Virksomhedsinklusion. Af borgere, der er udsatte i uddannelses- og beskæftigelsessammenhæng Virksomhedsinklusion Af borgere, der er udsatte i uddannelses- og beskæftigelsessammenhæng Refusionsomlægningen fordrer styring af virksomehdsindsatsen Med refusionsomlægningen får vi startskuddet på en

Læs mere

Notat vedr. reform af sygedagpengesystemet

Notat vedr. reform af sygedagpengesystemet Notat vedr. reform af sygedagpengesystemet Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance har den 18. december 2013 indgået aftale om en reform af sygedagpengesystemet

Læs mere

Arbejdet med gennemførelse af Lov 564 i Norddjurs Kommune Struktur på oplæg til politisk behandling

Arbejdet med gennemførelse af Lov 564 i Norddjurs Kommune Struktur på oplæg til politisk behandling Arbejdet med gennemførelse af Lov 564 i Norddjurs Kommune Struktur på oplæg til politisk behandling Side 1.Indledning 1 2. Lovgivning.. 1 3. Målgruppeafgrænsning. 3 4. Opgørelse af målgruppen i Norddjurs

Læs mere

Klinisk Socialmedicin & Rehabilitering

Klinisk Socialmedicin & Rehabilitering Klinisk Socialmedicin & Rehabilitering Faglig Temadag 20. november 2012 Reform af førtidspension og fleksjob Anette Larsen Socialfaglig konsulent Mål for reformen Flest mulige i arbejde og størst mulige

Læs mere

Referat af møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd

Referat af møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Gentofte Referat af møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato 20. april 2010 Mødetidspunkt klokken 16.00 Mødelokale Udvalgsværelse 1 Mødet hævet kl.: xx.xx Til stede Fraværende Hans Toft (Gentofte Kommune)

Læs mere

Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget

Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget for oktober måned 2012 Der er i oktober sket en stigning i antallet af borgere i Assens kommune der modtager midlertidig offentlig forsørgelse. Dette gælder

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 17.45 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 8. april 2014 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 08. september 2011 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 18:36 Mødelokale: Medlemmer: Det røde mødelokale Carsten Jelund, Annette Møller Sjøbeck, Niels Ulsing Fravær med afbud:

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 2. november 2015. Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 2. november 2015. Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus. Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 18.00. Sidetal:

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget Beslutningsprotokol

Arbejdsmarkedsudvalget Beslutningsprotokol Arbejdsmarkedsudvalget Beslutningsprotokol 19-02-2014 11:00 Skanderborg Park, Skovsvinget 10, 8660 Skanderborg Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk

Læs mere

Åbent møde for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 12. april 2011 kl. 08:00 i Mødelokale SDP

Åbent møde for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 12. april 2011 kl. 08:00 i Mødelokale SDP Åbent møde for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 12. april 2011 kl. 08:00 i Mødelokale SDP Indholdsfortegnelse 013. Godkendelse af dagsorden 19 014. Godkendelse af referat 20 015. Orientering om LBR

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2011/2012

Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2011/2012 Norddjurs Kommune Den 8. december 2011 KS Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2011/2012 Onsdag den 26. januar, kl. 14.00-15.30 Mødet afholdes i mødelokale 3 på rådhuset i Orientering af indholdet i

Læs mere

ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP

ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP Vestmanna Allé 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Online

Læs mere

Afklarings og ressourceforløb. ved Aktivitetshusene Skovly & Magneten SKIVEKOMMUNE. Skive det er RENT LIV

Afklarings og ressourceforløb. ved Aktivitetshusene Skovly & Magneten SKIVEKOMMUNE. Skive det er RENT LIV Skive det er RENT LIV Afklarings og ressourceforløb ved Aktivitetshusene Skovly & Magneten Ressourceforløb. Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft. Reformen betyder, at

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. december 2008 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:30-17:35 Carsten Jespersgaard, Formand (V) Steen Christensen (A) Kim Toft

Læs mere

H v i s d u b l i v e r s y g

H v i s d u b l i v e r s y g H v i s d u b l i v e r s y g R e t t i g h e d e r P l i g t e r M u l i g h e d e r Slagelse E n t i d l i g i n d s at s va r e r l æ n g s t Indhold 2 En tidlig indsats varer længst 4 Roller og ansvarsfordeling

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2009 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-18:00 Jytte Thisted, Formand Carsten Jespersgaard Jørgen Kruse Jensen Hanne Christensen

Læs mere

Notat beskæftigelsesstrategi på jobcenter og målgruppeniveau Jobcenter Svendborg

Notat beskæftigelsesstrategi på jobcenter og målgruppeniveau Jobcenter Svendborg MAJ 2013 Notat beskæftigelsesstrategi på jobcenter og målgruppeniveau Jobcenter Svendborg Svendborg Notat beskæftigelsesstrategi på jobcenter- og målgruppeniveau 2 Notat beskæftigelsesstrategi på jobcenter-

Læs mere

Aftale mellem Sundhedscentret og Jobcenter Ringkøbing-Skjern

Aftale mellem Sundhedscentret og Jobcenter Ringkøbing-Skjern Aftale mellem Sundhedscentret og Jobcenter Ringkøbing-Skjern om et Motivations- og afklaringsforløb for borgere, som har et problematisk forbrug af rusmidler Aftale om Motivations- og afklaringsforløb

Læs mere

Notat om regler om visitation af sygedagpengemodtagere

Notat om regler om visitation af sygedagpengemodtagere 19. april 2010 Notat om regler om visitation af sygedagpengemodtagere J.nr.2010-0005276 3.kt. Det er besluttet at ændre bekendtgørelsen om sygedagpenge for at fastsætte nærmere regler om visitation af

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 31. maj 2007 Lokale: Jobcentret, Brønderslev Tidspunkt: 9.00-12.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/29 Ansættelse af

Læs mere

Erfaringer med aktivering af personer med stress/psykiske lidelser. De Nordjyske Jobcentre 11. Juni 2009

Erfaringer med aktivering af personer med stress/psykiske lidelser. De Nordjyske Jobcentre 11. Juni 2009 Erfaringer med aktivering af personer med stress/psykiske lidelser Lars Aakerlund Speciallæge i psykiatri, ph.d. PPclinic Behandling af psykiske lidelser med fokus på funktionsevne Fastholdelse og integration

Læs mere

Vi understøtter alle borgere i at deltage aktivt i fællesskabet og udnytte deres personlige ressourcer

Vi understøtter alle borgere i at deltage aktivt i fællesskabet og udnytte deres personlige ressourcer Det vil vi i 2015 I Randers Kommune er hovedopgaven på arbejdsmarkedsområdet at få nedbragt antallet af borgere på offentlig ydelse og øge udbuddet af kvalificeret arbejdskraft. Det betyder at vi skal

Læs mere

Fastholdelse via tidlig virksomhedsrettet indsats

Fastholdelse via tidlig virksomhedsrettet indsats Fastholdelse via tidlig virksomhedsrettet indsats Ålborg den 18. september 1 opstartsseminar om sygedagpengereformen Den tidlige virksomhedsrettede indsats Formål 2 Den tidlige virksomhedsrettede indsats

Læs mere

Bekendtgørelse om en a-kasses pligt til at vejlede mv.

Bekendtgørelse om en a-kasses pligt til at vejlede mv. BEK nr 700 af 27/05/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 2015-0002998

Læs mere

Orientering fra Fleksjobteamet Fleksjobteamet en del af Jobservice & UU

Orientering fra Fleksjobteamet Fleksjobteamet en del af Jobservice & UU Orientering fra Fleksjobteamet Fleksjobteamet en del af Jobservice & UU Ca 220 ledige fleksjobbere Varig og betydelig nedsat arbejdsevne min 50% Størstedelen ufaglærte Kan arbejde fra ganske få timer til

Læs mere

Oplæg fra DUKH overgang fra barn til voksen

Oplæg fra DUKH overgang fra barn til voksen Oplæg fra DUKH overgang fra barn til voksen Landsforeningen Autisme Kreds Roskilde d. 14. januar 2016 V/ Socialfaglig konsulent Ditte Lindegaard Dagens Program! Præsentation af DUKH! Retssikkerhed! Pligter

Læs mere

trivsels politik - for ansatte i guldborgsund kommune

trivsels politik - for ansatte i guldborgsund kommune trivsels politik - for ansatte i guldborgsund kommune 1 2 Indhold trivsel er velvære og balance i hverdagen Indledning... 4 Hvad er trivsel?... 6 Grundlag for trivselspolitikken... 7 Ledelses- og administrative

Læs mere

STU-FORLØB I PGU - DAGTILBUD :

STU-FORLØB I PGU - DAGTILBUD : STU-FORLØB I PGU - DAGTILBUD : - En almentdannende ungdomsuddannelse med fokus på udvikling af personlige, sociale og faglige kompetencer: PGU tilbyder STU-forløb i dagtilbud. Pris: Forløbet koster kr:

Læs mere

Indenrigs- og Socialministeriet 15.75.21.10 Pulje om bostøtteforløb til hjemløse borgere. Hjemløsestrategien.

Indenrigs- og Socialministeriet 15.75.21.10 Pulje om bostøtteforløb til hjemløse borgere. Hjemløsestrategien. Indenrigs- og Socialministeriet 15.75.21.10 Pulje om bostøtteforløb til hjemløse borgere. Hjemløsestrategien. Ansøgning sendes til: Indenrigs- og Socialministeriet, Tilskudskontoret, Landemærket 11, 1119

Læs mere

Notat om anvendelse af begrebet uarbejdsdygtighed i sygedagpengesager

Notat om anvendelse af begrebet uarbejdsdygtighed i sygedagpengesager Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Dato 06.09 2011 Notat om anvendelse af begrebet uarbejdsdygtighed i sygedagpengesager Formålet med dette notat er at afdække begrebet uarbejdsdygtighed i sygedagpengesager.

Læs mere

Pkt.nr. 12. Evaluering af Jobcenter. Indstilling: Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Arbejdsmarkedsudvalget

Pkt.nr. 12. Evaluering af Jobcenter. Indstilling: Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Arbejdsmarkedsudvalget Pkt.nr. 12 Evaluering af Jobcenter 521067 Indstilling: Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Arbejdsmarkedsudvalget 1. at udvalget tager evalueringen til efterretning Politisk beslutning: Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Sygedagpengeopfølgning

Sygedagpengeopfølgning Sygedagpengeopfølgning Muligheder i sygedagpengereformen Viden om tidlig virksomhedsrettet indsats Forventningsafstemning 1. Sygedagpengereformen 2. Viden om en tidlig og aktiv virksomhedsindsats for sygemeldte

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Vordingborg Sociale Virksomhed Vordingborg Kommune. Pakke og montage, Vordingborg og Præstø, Køkken og Kantine og Butikken

Anmeldt tilsyn på Vordingborg Sociale Virksomhed Vordingborg Kommune. Pakke og montage, Vordingborg og Præstø, Køkken og Kantine og Butikken TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Vordingborg Sociale Virksomhed Vordingborg Kommune Pakke og montage, Vordingborg og Præstø, Køkken og Kantine og Butikken Torsdag den 20. juni 2013 fra kl. 10 Indledning

Læs mere

Notat. vedr. Forskelle samt fordele og ulemper. ved henholdsvis. Jobcenter. Pilot-jobcenter

Notat. vedr. Forskelle samt fordele og ulemper. ved henholdsvis. Jobcenter. Pilot-jobcenter Notat vedr. Forskelle samt fordele og ulemper ved henholdsvis Jobcenter & Pilot-jobcenter Udarbejdet af Fokusgruppen Social- og Arbejdsmarked Indledning I den fremtidige kommunestruktur flytter den statslige

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012 / handicapområdet voksne. Kulturhuset

Årsrapport for tilsyn 2012 / handicapområdet voksne. Kulturhuset Årsrapport for tilsyn 2012 / handicapområdet voksne Kulturhuset Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn: Kulturhuset, Levisonsvej 22, st., 6000 Kolding Tlf.: 75 54 34 43 E-mail: kulturhuset@kolding.dk

Læs mere

Lovovervågning L21 - redegørelse til Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Lovovervågning L21 - redegørelse til Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg 08-0689 - JEHØ - 15.04.2008 Kontakt: Jette Høy - jeho@ftf.dk - Tlf: 3336 8800 Lovovervågning L21 - redegørelse til Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg FTF s vurdering af L21 i henhold til formålet med loven:

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016-2020. Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning

Beskæftigelsesplan 2016-2020. Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning Beskæftigelsesplan 2016-2020 Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning Indhold Indhold... 2 1 Indledning... 3 2 Københavns Vision 2020... 3 3 Ministermål 2016... 4 4 Status, udfordringer

Læs mere

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september Aktiviteter i Jobboxen Tilmelding via hjemmesiden Juli august september 2016 Kurser Skab overskud i hverdagen med en sund privatøkonomi På kurset sætter vi fokus på den nemme vej til en sund privatøkonomi.

Læs mere

Lovgrundlag. Målgruppen. Formål. Indhold

Lovgrundlag. Målgruppen. Formål. Indhold Lovgrundlag Målgruppen Formål Indhold Aktiveringsindsatsen udføres i overensstemmelse med lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, jf. lovbekendtgørelse nr. 1428 med ændringer gjort til d.d. samt gældende

Læs mere

Referat. LBR - Det Lokale Beskæftigelsesråd

Referat. LBR - Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat LBR - Det Lokale Beskæftigelsesråd Tid mandag den 20. august 2012 kl. 8:30 Sted Jobcentret - Mødelokalet bag kantinen Afbud Niels Erik Olsen, Karsten Edal, Bjarne Dideriksen, Lars Elfvengren Indholdsfortegnelse:

Læs mere

NOTAT. Udviklingen sygedagpengeområdet og beskæftigelse for Integranter I 1. kvartal 2008 i

NOTAT. Udviklingen sygedagpengeområdet og beskæftigelse for Integranter I 1. kvartal 2008 i 1 NOTAT Udviklingen sygedagpengeområdet og beskæftigelse for Integranter I 1. kvartal 2008 i Notatet supplerer plancher fra Beskæftigelsesregionen til møde mellem det regionale Beskæftigelsesråd og det

Læs mere

Førtidspensionister i job Hvordan? II Konkrete erfaringer med jobformidling til førtidspensionister

Førtidspensionister i job Hvordan? II Konkrete erfaringer med jobformidling til førtidspensionister Førtidspensionister i job Hvordan? II Konkrete erfaringer med jobformidling til førtidspensionister Ballerup Kommunes medvirken i to projekter igangsat af Arbejdsmarkedsstyrelsen: Flere førtidspensionister

Læs mere

Afbureaukratisering anbefalinger til jobcentrenes modtagelse

Afbureaukratisering anbefalinger til jobcentrenes modtagelse NOTAT 13. juni 2008 Afbureaukratisering anbefalinger til jobcentrenes modtagelse Baggrund for afbureaukratiseringen Reglerne på beskæftigelsesområdet er over mange år blevet ændret og justeret gennem politiske

Læs mere

Status på Hjørring Kommunes ungeindsats 2015 Bilag, AU, 13. april 2015

Status på Hjørring Kommunes ungeindsats 2015 Bilag, AU, 13. april 2015 Hjørring Kommune Arbejdsmarkedsforvaltningen Afd.: Initialer: Adm. & Service RCT NOTATARK Hjørring, april 2015 Status på Hjørring Kommunes ungeindsats 2015 Bilag, AU, 13. april 2015 Tilbud til de uddannelsesparate

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016. Jobcenter Jammerbugt

Beskæftigelsesplan 2016. Jobcenter Jammerbugt Beskæftigelsesplan 2016 Jobcenter Jammerbugt 1 2 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Overordnede fokusområder i Jammerbugt Kommune... 4 Rammevilkår for indsatserne... 5 Fokusområderne... 7 Ungeindsats...

Læs mere

SYGEDAGPENGEREFORMEN. De nye sygedagpengeregler. Mandag den 8. december 2014. Underviser: Socialrådgiver Louise Flensborg

SYGEDAGPENGEREFORMEN. De nye sygedagpengeregler. Mandag den 8. december 2014. Underviser: Socialrådgiver Louise Flensborg SYGEDAGPENGEREFORMEN De nye sygedagpengeregler Mandag den 8. december 2014 Underviser: Socialrådgiver Louise Flensborg SYGEDAGPENGEREFORMEN FAKTA TAL FØR REFORMEN 400.000 personer modtager hvert år sygedagpenge

Læs mere

Ledige fleksjobberettigede

Ledige fleksjobberettigede Ledige fleksjobberettigede Formål med pjecen: At give borger en introduktion til lovgivningen omkring pligter og rettigheder At oplyse borger om metoder til jobsøgning At oplyse borger om de individuelle

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. januar 2008 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.30-16.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side

Læs mere

Ændringer i reglerne for seniorførtidspension

Ændringer i reglerne for seniorførtidspension Sagsnr. 15-1295 Vores ref. csoe Den 6. januar 2016 Ændringer i reglerne for seniorførtidspension Seniorførtidspensionsordningen blev udarbejdet som en del af tilbagetrækningsreformen og blev lanceret som

Læs mere

Arbejdspladsvurdering for Peder Lykke Skolen

Arbejdspladsvurdering for Peder Lykke Skolen Arbejdspladsvurdering for Peder Lykke Skolen Arbejdspladsvurderingen på Peder Lykke Skolen er vedtaget af skolens Sikkerhedsgruppe, som har valgt at benytte projektleder for Offensiv Strategi (BUF, Kontor

Læs mere

Forsøg med en sammentænkt indsats mellem kommuner og arbejdsformidlingen

Forsøg med en sammentænkt indsats mellem kommuner og arbejdsformidlingen Arbejdsmarkedsstyrelsen Policycenteret Arbejdsmarkedscentre: Forsøg med en sammentænkt indsats mellem kommuner og arbejdsformidlingen For at sikre en fremtidig udvikling af velfærdssamfundet, bliver det

Læs mere

Ansøgningskema. Projektets succeskriterier. Come-Back ApS Odense C. Mette Stryhn. Job- og sundhedsmentor

Ansøgningskema. Projektets succeskriterier. Come-Back ApS Odense C. Mette Stryhn. Job- og sundhedsmentor Ansøgningskema Ansøger Come-Back ApS Adresse Falen 24 Post nr. / By 5000 Odense C Telefonnummer 28 10 80 53 Email Kontaktperson Projekttitel Projektresumé ms@come-back.dk Mette Stryhn Job- og sundhedsmentor

Læs mere

Vejledning. ved. sygefravær.

Vejledning. ved. sygefravær. Vejledning ved sygefravær. Fjordkredsens rådgivning og bistand til medlemmer i forbindelse med sygedagpengeopfølgning, revalidering, beskæftigelse på særlige vilkår, offentlig social pension m.v. samt

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.15-14.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/66 Institutionsbesøg...

Læs mere