Spjald Skole. SPECIALCENTER ØST et specialundervisningstilbud organiseret i specialklasser.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spjald Skole. SPECIALCENTER ØST et specialundervisningstilbud organiseret i specialklasser."

Transkript

1 Spjald Skole SPECIALCENTER ØST et specialundervisningstilbud organiseret i specialklasser. Indledning/baggrund Børne- og familieudvalget i Ringkøbing Skjern Kommune udsendte et debatoplæg i forbindelse med skolestrukturdebatten i begyndelsen af Heri ønskede man at frigøre økonomisk råderum til gennemførelse af Skolegade 12 kvalitetsudvikling i folkeskolen herunder centralisering af specialklasser bl.a Spjald med begrundelsen at skabe pædagogisk bæredygtige enheder. Det er Telefon: skolens opfattelse, at Ringkøbing Skjern Kommune ønsker at skabe et samlet Fax: undervisningstilbud, der i henhold til Bekendtgørelse om specialundervisning vagn.gravesen@rksk.dk og anden specialpædagogisk bistand fra 2005 sikrer og fremmer udviklingen Vagn Gravesen hos elever med særlige behov i overensstemmelse med de krav, der er Dato: 25. september 2008 angivet i folkeskoleloven, herunder at eleverne ved skolegangens ophør har Sagsmappe:skolebes forudsætninger for fortsat uddannelse, erhvervsmæssig beskæftigelse eller anden beskæftigelse. På Spjald Skole har vi gennem de seneste ca. 8 år arbejdet med udvikling af en metode til at undervise specialklasseelever i specialklasser, således at de samtidig er i tæt kontakt med elever fra normalklasser, som påpeges i Bekendtgørelsens 9 stk. 1. Succeskriteriet med denne praksis er, at eleven ikke i samme grad bliver specialklasseelev som ved at være elev på fuld tid i en specialklasse. I det følgende beskriver vi, hvordan Specialcenter Øst kan udvikles, således at undervisningstilbudet i højere grad lever op til Ringkøbing Skjern Kommunes og Bekendtgørelsens kvalitetsmæssige intentioner. Specialcenter Øst er organiseret i følgende afdelinger: Specialklasseafsnittet Dråberne-Hulen for elever, der har en sent udviklingsproblematik. Klasserne er organiseret i 3 dobbeltklasser* med 22 elever Specialklasseafsnittet Dueslaget for elever med socio- emotionelle vanskeligheder mv. eller ADHD. Klasserne er organiseret i 3 dobbeltklasser* med 18 elever. Specialpasningsafsnit i nær tilknytning til skolens almindelige SFO. Der er fastsat en normering til 10 børn. Specialpasningstilbudet Højbo under Dagpasning. * Fysisk råder klasserne over 2 delelokaler, hvor skiftende holddannelser i henhold til folkeskolelovens 18 praktiseres. Til klasserne er tilknyttet 2 medarbejdere. Succeskriterier I Dueslaget: Alle opnår øget livsduelighed Sociallæring Faglig læring evt. afgangsprøve. (type 1 elever) bliver fuldt udslusede til den skole/klasse de kom fra eller anden skole/klasse indenfor en periode på ca. 2 år. (type 2 elever) eleverne udsluses delvis til normalklasse og får på den måde et vindue til omverden, som normaliserer dem. Disse elever er ikke i stand til at klare sig uden en specialklassetilknytning. Tilknytningen kan være af forskellig grad. Ringkøbing - Skjern Kommune

2 I Dråbe/hule afdelingen: Alle opnår øget livsduelighed. Tilegnelse af almindelige skolekundskaber og praktiske færdigheder Skabelse af socialt netværk Eleverne forberedes på et liv efter folkeskolen Alle eleverne i Dråbeklasserne har en tilknytning til en stamklasse i forskellig grad. Tilknytningen bliver oftest mindre med alderen. I Hulen er det ikke alle, der har en stamklassetilknytning. I specialpasningsafsnittet: Børnene opnår tillid og tryghed i en struktureret hverdag med den voksne som coachende element. Børnene etablerer legerelationer med børn fra den almene SFO større inkludering. Børnene tilegner sig social læring gennem legerelationer. Beskrivelse af en vision for afdelingerne under Specialcenter Øst: Specialklasseafsnittet Dråberne-Hulen bilag 1. Specialklasseafsnittet Dueslaget bilag 2. Specialpasningsafsnittet bilag 3. Personalenormering En fast personalenormering er afgørende for at sikre kvaliteten i tilbudene og dermed bedre muligheder for at tiltrække/fastholde kvalificeret personale i afdelingerne. I Dueslaget: 1 lærer for hver 4 elever samt 1 støttepædagog I Dråbe/Hule afdelingen: 1 lærer for hver 5 elever samt 1 støttepædagog Skolefritidsordning: 2 pædagogstillinger til en fast normering på 10 elever Ledelsestid: 1 stilling specialpasningsafsnittet medregnet. Sekretærtid: 0,6 stilling - specialpasningsafsnittet medregnet. Til hele centret tilknyttes fast andre fagpersoner det kunne være familieterapeut/fysioterapeut Økonomi Driftsøkonomitildeling sker i henhold til gældende nøgletal for specialcentre. Herudover skal sikres en tildeling til specialpasningsafsnittet. Principper for skole-hjemsamarbejdet - bilag 4. Skolerenovering Det er planen, at der gennemføres en skolerenovering på Spjald Skole med forventet start i I forbindelse med denne renovering sikres det, at Specialcenter Øst får optimale fysiske rammer. Det er ligeledes uhyre vigtigt, at legepladsarealet indtænkes i renoveringsprojektet, således at elever i Specialcenter Øst har et naturligt mødested i forhold til skolens øvrige elever legepladsen som læringssted. Drøftet i skolebestyrelsen den 25. september 2008.

3 Bilag 1 Vision for Specialcenter Øst afdeling for generelle indlæringsvanskeligheder Elevantal og klasser Der undervises maximalt 24 elever i afdelingen. Der undervises i 3 klasser Dråbe 1, Dråbe 2 og Hulen Undervisningen tilrettelægges individuelt Målsætning for eleverne Eleverne i denne afdeling har alle generelle indlæringsvanskeligheder. Antallet af elever med en dobbelt problematik begrænses mest muligt. Elever i Dråbe klasserne kommer alle i en stamklasse, hvor de deltager et antal timer. For elever i Hulen er det ikke altid tilfældet. Elevernes deltagelse i normalklasser evalueres og justeres løbende. Målet med deltagelse i normalklasserne er først og fremmest sociallæring. Pædagogik Undervisningen tager ofte afsæt i noget praktisk arbejde og teori kobles i passende mængde. IT bruges som kompenserende specialundervisning i højere grad end i almindelige klasser, især i Dråbe 2 og i Hulen. Opbygge tradition for udeskole. Personale Der er mindst to gennemgående medarbejdere i hver klasse. Personalet i de tre klasser arbejder hen mod at blive et selvstyrende team fra august Til den proces som skal føre frem mod at teamet bliver selvstyrende afsættes udviklingstid i skoleåret 08/09. Dråbe 1, Dråbe 2 og Hulen udgør sammen med andre specialklasser og specialpasning ved Spjald Skole Specialcenter Øst. For hele Specialcenter Øst er der månedlige afdelingsmøder. Desuden er der et antal møder kun for personalet i Dråbe 1, Dråbe 2 og Hulen. En gang månedlig deltager afdelingslederen i møde med det selvstyrende team. Vikardækning foretages af teamkoordinator og kontoret. Personale ønskes tilgodeset med efter- og videreuddannelseskurser. Supervision Der gennemføres regelmæssig supervision for personalet af PPR psykolog, som er tilknyttet klasserne. Mødevirksomhed For elever i Dråbe 1, Dråbe 2 og Hulen gennemføres et statusmøde årligt i perioden fra oktober til januar, mødet tjener både som et statusmøde og et revisitationsmøde. Til opfølgningsmødet udarbejdes både en statusbeskrivelse og et udkast til individuel elev handleplan. Afdelingsleder deltager i statusmødet og skriver referat herfra. Er der lang tid fra opstart til statusmøde gennemføres et opstartsmøde efter en til to måneder.

4 I perioden fra marts til maj gennemføresopfølgningsmøde. Der skrives ligeledes referat af opfølgningsmødet, det er kontaktlæreren, som skriver dette referat. Fysiske rammer Som det er nu, er de tre klasser spredt på skolen. I forbindelse med renoveringsrunde på skolen ønskes de tre klasser samlet. Til fælles afbenyttelse ønskes et køkken, et værkstedsrum samt et motorikrum. Pasningsordningen søges fysisk placeret i forbindelse med specialklasserne. Elev arkiv Alle elevmapper for specialklasser ønskes samlet i et arkiv. Arkivering af sagsakter foregår i lærerintra for alle elever tilknyttet Specialcenter Øst. Grå børn Ordningen med tildeling af timer til enkeltintegrerede børn ønskes politisk afviklet, da det er svært at fastholde kvalificeret personale, når der kun kan tilbydes midlertidige og kortere ansættelsesforhold. I stedet ønskes en fast normering. Buffer Den buffer på fem elever uden finansiering, som vi har arbejdet med i skoleåret 08/09 ønskes afskaffet da den er særdeles uhensigtsmæssigt. Normering og kvalitet skrider når der placeres ekstra elever på denne måde. Ressourcer Ressource tildeling og opgavetyper (elevtyper) skal matche hinanden. Viser det sig, at det ikke er tilfældet, kan der enten justeres på ressourcen eller på elevklientellet.

5 Bilag 2 Vision for Specialcenter Øst afdeling Dueslaget Elevantal og klasser Der undervises maximalt 20 elever i afdelingen. Der undervises i 3 klasser Due 1, Due 2 og Due 3. Undervisningen tilrettelægges individuelt. Generel målsætning for eleverne Alle elever er normalt begavede med sociale-og emotionelle- eller specifikkevanskeligheder. Udslusning til normal klasse helt eller delvis er målet for alle elever. Elever, der tilknyttes Dueslaget, skal derfor have et udslusningspotentiale. Det Flow, der søges opretholdt ved elev omsætning, er afgørende for den positive spiral, som løfter mange af centerets elever op på et niveau, hvor udslusning til normalklasse bliver en realistisk mulighed. Skulle der være elever, som er lang tid om at blive udslusningsparate, eller elever som ikke har potentialet, må de ikke bremse for andre elever, der har potentialet, ved at personalets tid bruges på perspektivløs konfliktløsning. Handlemulighederne er i sådanne tilfælde overflytning til anden specialafdeling i Ringkøbing Skjern Kommune, der har flere ressourcer til rådighed eller der peges over for visitationsudvalget på en placering uden for kommunen, hvis det er nødvendigt (jvf. intentionen i Specialundervisningscirkulæret om, at den enkelte elev skal have det rigtige pædagogiske tilbud). Alternativet er, at gruppere elever, som ikke egner sig til udslusning, for sig selv med en anden individuel og generel målsætning end ovennævnte. Personale Der er to gennemgående medarbejdere i alle klasser. Personalet kan godt have undervisning i flere klasser. Medarbejderne i alle tre Dueslagsklasser udgør et selvstyrende team. Vikardækning foretages inden for det selvstyrende team. Teamet har en koordinator for interne skemaændringer og vikardækning. Dueslaget udgør, sammen med andre specialklasser ved Spjald Skole, Specialcenter Øst. For hele Specialcenter Øst er der månedlige afdelingsmøder. I Dueslagsafdelingen er der desuden minimum et møde i ugen. Afdelingslederen deltager månedlig i møde med det selvstyrende team. Personale ønskes tilgodeset med efter- og videreuddanelseskurser. Udslusning I forhold til social normalisering er udslusningsværktøjet det stærkeste værktøj Dueslaget og Spjald Skole råder over. Det skal bruges med omhu og under behørig hensyntagen til den enkelte elev og de klasser, som der udsluses til. Efter endt udslusning iværksættes efterværn hvor eleven samtaler med personale fra Dueslaget en gang hver eller hver anden uge.

6 Mødevirksomhed For elever i Dueslaget gennemføres et statusmøde årligt i perioden fra oktober til januar, mødet tjener både som et statusmøde og et revisitationsmøde. Til statusmødet udarbejdes både en statusbeskrivelse og et udkast til individuel elev handleplan. Afdelingsleder deltager i statusmødet og skriver referat herfra. Er der lang tid til statusmøde ved start af ny elev afholdes der et opstartsmøde efter en til to måneder. I perioden fra marts til maj gennemføres et opfølgningsmøde. Der skrives ligeledes referat af opfølgningsmødet, det er kontaktlæreren som skriver dette referat. Supervision Regelmæssig supervision af personale team i Dueslaget fra PPR psykolog tilknyttet Dueslaget. Fx 5 gange på et skoleår. Familiebehandling Det er et ønske at familiekonsulent tilknyttes familier til elever i Dueslaget fast og deltager i teamsamarbejdet. Som alternativ uddannes en medarbejder til systemisk familieterapeut. Ressourcer Ressource tildeling og opgavetyper (elevtyper) skal matche hinanden. Viser det sig, at det ikke er tilfældet, kan der enten justeres på ressourcen eller på elevklientellet. Ekstra opgaver Erfarings vis dukker der med jævne mellemrum ekstraopgaver som hjemundervisning og mentor virksomhed op i forhold til elever og tidligere elever. Disse opgaver kan indarbejdes i normering eller afregnes særskilt. Er de indregnet fra skoleårets start vil der være tale om et kommunalt beredskab. Personalet i Dueslaget er alle kvalificerede til at løse den slags opgaver. Fysisk ramme Den gamle Brejning Skole beliggende i skolegården. Hen over sommerferien 08/09 blev lokaler til de ældste elever renoveret. Bygningen har en perfekt beliggenhed ud til fælles skolegård og tæt på skolens andre klasser. Pasning Elever fra Dueslaget passes fortrinsvis i tilbud på Børnegården Højbo.

7 Bilag 3 Vision for specialpasning ved Specialcenter afdeling Øst Elevtal/målgruppe Der passes maximalt 10 elever i pasningsordningen. Eleverne kan være fra kl. Ordningen er fortrinsvis et tilbud til eleverne i klasser med generelle indlæringsvanskeligheder. Der skal være særlige grunde til at elever fra Dueslaget eller andre klasser kommer i specialpasningen. Elever fra Dueslaget skal fortrinsvis passes på Højbo. Elever visiteres til tilbudet af visitationsudvalget. Skolegade Spjald Telefon: Fax: spjaldskole@rksk.dk Dato: Sagsmappe: Skoleårets planlægning 08/09 Ledelse SFO lederen i Tusindfryd er daglig leder for specialpasningen under skolelederen ved Spjald skole. Personalenormering To faste medarbejdere. Derefter ansættes der efter princippet 1 voksen til 5 børn afhængig af elevantallet. Der skal være vikardækning, så normeringen kan opretholdes ved sygdom, kursus, opfølgningsmøder, samarbejde med skolen og andet. Der skal altid være en fra specialpasningen, som har en morgen vagt, da det har stor betydning for børnene hvordan dagen starter, derfor må der påregnes delt tjeneste. Pædagogik En videreførelse af den pædagogik som disse børn møder i skolen. Pasning og skole har et tæt samarbejde. Der samarbejdes også med SFO Tusindfryd i sammenhænge hvor det giver mening for begge elevgrupper. Udepædagogik er et væsentligt element i specialpasningen. Åbningstid Morgenpasning fra , samt fra eleverne får fri til Fredag kl. 16 Skoleferier fra Fysiske rammer Der anvendes lokaler i Dueslaget indtil Spjald Skole bliver renoveret i I den forbindelse indrettes egne lokaler i forbindelse med Dråbe klassernes og Hulens placering på skolen. Supervision Foretages regelmæssigt af PPR psykolog sammen med personale i Dråbe 1, Dråbe 2 og Hulen. Mødevirksomhed Der deltages minimum i et opfølgningsmøde samt et skole/hjem møde sammen med skolen. Der udarbejdes en statusbeskrivelse til opfølgningsmødet.

8 SKOLE/HJEM SAMARBEJDET I SPECIALCENTER ØST PÅ SPJALD SKOLE Principperne er gældende for elever i specialklasserne i Dueslaget, Dråberne, Hulen og elever med individuelle støttetimer fra central pulje. Statusmøde Der afholdes ét statusmøde omkring hver elev i perioden oktober december. Ved dette møde fremlægges den individuelle handleplan (elevplan) for eleven. Den individuelle handleplan udarbejdes med anvendelse af den kommunale skabelon for specialklassecentre. Her foretages en intern revisitation. Ved statusmødet deltager alle implicerede fagpersoner fra Børn og Familieafdelingen sagsbehandlere, familiekonsulenter, PPR mv. Indkaldelse til statusmødet varetages af afdelingslederen for specialklasser. Mødetidspunktet varsles mødedeltagerne med mindst én måned og afvikles normalt mellem kl. 12 og kl. 16 på skoledage. Det er ligeledes afdelingslederen, der leder mødet og udfærdiger et referat. Opfølgningsmøde I forårsmånederne afholdes ét opfølgningsmøde - fagpersoner fra PPR kan deltage. Opfølgningsmødet er en opfølgning i forhold til statusmødet. Den individuelle handleplan ajourføres i overensstemmelse med den aktuelle statusbeskrivelse. Indkaldelse til opfølgningsmødet varetages af elevens klasselærer. Det er ligeledes klasselæreren, der leder mødet og udfærdiger et referat ved anvendelse af referatskabelon. Klasselæreren sørger for, at statusbeskrivelser, mødeindkaldelser og referater fremsendes elektronisk til afdelingslederen for specialklasser, således at dokumenterne kan placeres på elevens elektroniske sagsmappe. Skole-hjemsamtaler. Der henvises til skolebestyrelsens principper for de almindelige klasser, således at: 1. Der afholdes 2 forældremøder/arrangementer om året. 2. Der kan afvikles 2 skole-hjemsamtaler om året. Ved skolestart på skolen vil den ene samtale være i forbindelse med primærlærernes besøg i hjemmet. Vedtaget i skolebestyrelsen den 22. maj 2008.

Specialcenter Øst er organiseret i følgende afdelinger:

Specialcenter Øst er organiseret i følgende afdelinger: 1 2 Indledning. I forbindelse med Ringkøbing-Skjern Kommunes ønske om kvalitetsudvikling af folkeskolen og centralisering af specialklasser i kommunen etablerede man 3 specialcentre i kommunen: Specialcenter

Læs mere

Specialcenter Øst. Huleafdelingen. Elever der er forsinket i deres udvikling. Spjald Skole

Specialcenter Øst. Huleafdelingen. Elever der er forsinket i deres udvikling. Spjald Skole Specialcenter Øst Huleafdelingen Elever der er forsinket i deres udvikling Spjald Skole Indledning I forbindelse med Ringkøbing Skjern Kommunes ønske om kvalitetsudvikling af folkeskolen og centralisering

Læs mere

Specialcenter Øst er organiseret i følgende afdelinger:

Specialcenter Øst er organiseret i følgende afdelinger: 1 2 Indledning. I forbindelse med Ringkøbing-Skjern Kommunes ønske om kvalitetsudvikling af folkeskolen og centralisering af specialklasser i kommunen etablerede man 3 specialcentre i kommunen: Specialcenter

Læs mere

Specialcenter Øst. Dueslaget. Elever med socioemotionelle vanskeligheder, ADHD, NLD m.v. Spjald Skole

Specialcenter Øst. Dueslaget. Elever med socioemotionelle vanskeligheder, ADHD, NLD m.v. Spjald Skole Specialcenter Øst Dueslaget Elever med socioemotionelle vanskeligheder, ADHD, NLD m.v. Spjald Skole Indledning I forbindelse med Ringkøbing Skjern Kommunes ønske om kvalitetsudvikling af folkeskolen og

Læs mere

En bæredygtig skole et 5 årig perspektiv. for. Møldrup skole

En bæredygtig skole et 5 årig perspektiv. for. Møldrup skole En bæredygtig skole et 5 årig perspektiv for Møldrup skole 2012 2016 Første udgave juni 2012 Forord På Møldrup skole har vi formuleret en vision om, hvordan vi ser skolen, når vi tegner et billede af fremtiden

Læs mere

Rønde skoles special-klasser

Rønde skoles special-klasser Rønde skoles special-klasser Special-klasserne på Rønde skole er et skoletilbud for børn og unge med generelle indlærings vanskeligheder, hvis udvikling kræver særlig hensynstagen, der ikke kan tilgodeses

Læs mere

PURHUS KOMMUNE Social- og kulturforvaltningen

PURHUS KOMMUNE Social- og kulturforvaltningen PURHUS KOMMUNE Social- og kulturforvaltningen Bakkevænget 16, 8990 Fårup Telefon 86 45 21 11, telefax 86 45 26 80 Eksp. 10-12, torsdag tillige 15-16.30 Tlf.eksp. Mandag-torsdag 8-15, fredag 8-12.30 Postgirokonto

Læs mere

Virksomhedsgrundlag. Heldagshuset. Oktober 2013

Virksomhedsgrundlag. Heldagshuset. Oktober 2013 Virksomhedsgrundlag Heldagshuset Oktober 2013 1 Målgruppe Målgruppen er normaltbegavede elever, der er præget af adfærdsmæssige, følelsesmæssige eller sociale problematikker; AKT-problematikker. Der er

Læs mere

Notatet er udarbejdet på baggrund af drøftelser på kommunalbestyrelsens budgetseminar august 2015.

Notatet er udarbejdet på baggrund af drøftelser på kommunalbestyrelsens budgetseminar august 2015. Notat vedr. Heldagsklassetilbud i Faaborg-Midtfyn Kommune Notatet er udarbejdet på baggrund af drøftelser på kommunalbestyrelsens budgetseminar august 2015. Notatet indeholder en beskrivelse af en ændring

Læs mere

Kvalitetsrapport. Faglighed, der giver eleven en basisviden, som kan danne grundlag for videre læring

Kvalitetsrapport. Faglighed, der giver eleven en basisviden, som kan danne grundlag for videre læring Skolens navn: Kjellerup Skole Pædagogiske processer: Skolens værdigrundlag/målsætning: Skolens målsætning Kjellerup Skole - På vej... Kvalitetsrapport Vedtagne principper: Pædagogiske principper På Kjellerup

Læs mere

Kvalitetsrapport. Vestre Skole er en kommunal folkeskole. Skolens virksomhed bygger på Folkeskoleloven og det kommunale selvstyres vedtagelser.

Kvalitetsrapport. Vestre Skole er en kommunal folkeskole. Skolens virksomhed bygger på Folkeskoleloven og det kommunale selvstyres vedtagelser. Skolens navn: Vestre Skole Pædagogiske processer: Skolens værdigrundlag/målsætning: Vision for Vestre Skole Kvalitetsrapport Vestre Skole består af en Undervisningsafdeling og en Fritidsafdeling. Det er

Læs mere

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER Kære forældre I denne pjece kan I læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn i en specialklasse på Skæring Skole. Der er fra skoleåret 2019-2020

Læs mere

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Tema Organisering Grundoplysninger I skoleåret 2012-13 har vi på Viby Skole fem specialklasser. 3 klasser for elever med specifikke vanskeligheder

Læs mere

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Tema Organisering Grundoplysninger Hasle Skole har to specialklasser. Begge begyndt som børnehaveklasse i henholdsvis 2010 og 2011. Klasserne har

Læs mere

Moltrup Skole Kvalitetsrapport 2007 / 2008

Moltrup Skole Kvalitetsrapport 2007 / 2008 Moltrup Skole Kvalitetsrapport 2007 / 2008 Skolebestyrelsen juni 2008: Anna Grethe Smith, Formand Morten Finnemann, Næstformand Margit Jensen, Forældrerepræsentant Susanne Spindler, Forældrerepræsentant

Læs mere

Kvalitetsrapport 2008/2009. Over Jerstal Skole Haderslev Kommune 2008-09

Kvalitetsrapport 2008/2009. Over Jerstal Skole Haderslev Kommune 2008-09 Kvalitetsrapport 2008/2009 Over Jerstal Skole Haderslev Kommune 2008-09 1 Indholdsfortegnelse. Side 3. Kapitel 1. Resumé med konklusioner. Side 4. Kapitel 2. Tal og tabeller Side 5. Kapitel 3 Fagligt niveau

Læs mere

Høringssvar i forhold til foreslået skolestruktur:

Høringssvar i forhold til foreslået skolestruktur: skole@frederikssund.dk Dato 23. januar 2015 Sagsnr. GYLDENSTENSKOLEN Gyldenstenskolens MED-udvalg og Skolebestyrelse har ved møder torsdag den 22. januar 2015 drøftet høringsforslaget om ændret fremtidig

Læs mere

Spiregruppen, Bremdal Dagtilbud

Spiregruppen, Bremdal Dagtilbud Spiregruppen, Bremdal Dagtilbud Indledning. Spiregruppen er Struer Kommunes specialtilbud til børn i 3 6 års alderen, undtagelsesvis også 0 3 års alderen. Specialgruppen er organiseret i henhold til Dagtilbudsloven,

Læs mere

Visitation til specialundervisning 2010/2011

Visitation til specialundervisning 2010/2011 Ishøj Kommune PPR Center Ishøj - Pædagogisk Psykologisk Rådgivning for Ishøj og Vallensbæk Visitation til specialundervisning 2010/2011 30. august 2010 Notatet er en justering af det tilsvarende notat

Læs mere

Visitationsprocedurer Vejen Kommune

Visitationsprocedurer Vejen Kommune Visitationsprocedurer Vejen Kommune Hvem kan visiteres til et specialtilbud?... 2 Hvad skal skolen gøre, når en elev skal visiteres til et specialtilbud?... 2 Visitationsproceduren i Dagtilbud & Skoleafdelingen...

Læs mere

27-01-2014. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2014-0020938. Dokumentnr. 2014-0020938-1

27-01-2014. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2014-0020938. Dokumentnr. 2014-0020938-1 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Regler for holddannelse Reglerne for holddannelse er blevet justeret i den ny folkeskolelov. Dette

Læs mere

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER Kære forældre I denne pjece kan I læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn i en specialklasse på Skæring Skole. Vi håber, at vi på denne måde

Læs mere

Arbejdsgrundlag for gruppeordningen Gruppe26/27

Arbejdsgrundlag for gruppeordningen Gruppe26/27 Indledning Hvidovre november 2011 Arbejdsgrundlag for gruppeordningen Gruppe26/27 Gruppe 26/27 (Gr. 26/27) er et undervisningstilbud til børn i Hvidovre Kommune. Børnene i Gr. 26/27 er normaltbegavede

Læs mere

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse Indskolingen på Randers Realskole 1. klasses undervisning - lige fra børnehaveklasse 1 Udvikling med tradition Selvom Randers Realskole er blandt landets største skoler, så fungerer indskolingen i en lille,

Læs mere

Forældrefolder Østre. stre. vang. øndermark. Rønneskolen. Rønneskolen. Åvang. Søndermark. Aktiviteter & Fokusområder 2012-2013

Forældrefolder Østre. stre. vang. øndermark. Rønneskolen. Rønneskolen. Åvang. Søndermark. Aktiviteter & Fokusområder 2012-2013 stre Forældrefolder Østre Åvang Søndermark Aktiviteter & Fokusområder 2012-2013 vang øndermark Rønneskolen Rønneskolen Indhold Visioner og værdier... side 04 Inklusion... side 06 Trivsel og tryghed...

Læs mere

Slotsskolen. Vision og præsentation

Slotsskolen. Vision og præsentation Slotsskolen Vision og præsentation oktober 2010 Vision for Slotsskolen Slotsskolen skal være folkeskole for alle børn i Vestbyen. Med udgangspunkt i anerkendelse, respekt og fællesskab, tilrettelægges

Læs mere

E klasserne på Vildbjerg Skole

E klasserne på Vildbjerg Skole VILDBJERG SKOLE - EN SKOLE I BEVÆGELSE BJØRNKÆRVEJ 2 7480 VILDBJERG E klasserne på Vildbjerg Skole Specialklasserækken består af flg.: 2. E med elever fortrinsvis fra 0. kl. til 3. kl. 5. E med elever

Læs mere

Lautrupgårdskolens handleplan for inklusion.

Lautrupgårdskolens handleplan for inklusion. Lautrupgårdskolens handleplan for inklusion. 1. Lautrupgårdskolen udarbejder handleplan for inklusion. Mål: Inklusionsstrategien skal implementeres som en naturlig del af hverdagen. Succeskriteriet: At

Læs mere

Serviceniveau for specialundervisning og specialpædagogisk bistand Gladsaxe Kommune

Serviceniveau for specialundervisning og specialpædagogisk bistand Gladsaxe Kommune Serviceniveau for specialundervisning og specialpædagogisk bistand Gladsaxe Kommune Småbørnsområdet Folkeskolen tilbyder specialpædagogisk bistand til børn der endnu ikke er påbegyndt folkeskolen jf. 4

Læs mere

Længe leve mangfoldigheden

Længe leve mangfoldigheden Man kan godt være en af mange selv om man er anderledes (ADHD-elev) Unge med særlige behov på almen Efterskole. Ølgod Efterskole Længe leve mangfoldigheden Hvis jeg ikke forsøger, kan jeg jo heller ikke

Læs mere

Skole/hjem samarbejde på Engstrandskolen

Skole/hjem samarbejde på Engstrandskolen Skole/hjem samarbejde på Engstrandskolen Indhold Engstrandskolens principper for skole/hjem samarbejde Skole/hjem samtaler Skole/hjem aktiviteter for hele skolen Skole/hjem aktiviteter for den enkelte

Læs mere

Visitationsprocedurer Vejen Kommune 2019/2020

Visitationsprocedurer Vejen Kommune 2019/2020 Visitationsprocedurer Vejen Kommune 2019/2020 Hvem kan visiteres til et specialtilbud?... 2 Hvad skal Vejen Kommunes Folkeskoler og Friskoler gøre, når en elev skal visiteres til et specialtilbud?... 2

Læs mere

1. SKOLENS ORGANISATION 3 2. FAGFORDELING 4 3. TIMEFORDELING 4 4. HOLDDANNELSE/DELETIMER 4 5. SKEMALÆGNING. 4 6. BUDGETPROCEDURE 5

1. SKOLENS ORGANISATION 3 2. FAGFORDELING 4 3. TIMEFORDELING 4 4. HOLDDANNELSE/DELETIMER 4 5. SKEMALÆGNING. 4 6. BUDGETPROCEDURE 5 Principper Indholdsfortegnelse 1. SKOLENS ORGANISATION 3 2. FAGFORDELING 4 3. TIMEFORDELING 4 4. HOLDDANNELSE/DELETIMER 4 5. SKEMALÆGNING. 4 6. BUDGETPROCEDURE 5 7. RESSOURCEANVENDELSE 5 8. SKOLE/HJEM-SAMARBEJDE

Læs mere

Kontaktklasserne. Arden Skole

Kontaktklasserne. Arden Skole Kontaktklasserne Arden Skole 1 Målgruppe Kontaktklasserne med tilhørende SFO er en del af Mariagerfjord Kommunes undervisningstilbud til elever med vanskeligheder indenfor Autismespektret og tilgrænsende

Læs mere

Politik for inklusion i Mariagerfjord kommune

Politik for inklusion i Mariagerfjord kommune Politik for inklusion i Mariagerfjord kommune Baggrund: Den vedtagne politik bygger på Mariagerfjord kommunes børnepolitik. Inklusionspolitikken skal ligeledes ses i sammenhæng anbefalingerne fra regeringens

Læs mere

Kvalitetsstandard for støtte fra Familieteamet.

Kvalitetsstandard for støtte fra Familieteamet. Kvalitetsstandard for støtte fra Familieteamet. 1 Kvalitetsstandard for støtte fra Familieteamet Område Lovgrundlag: Forebyggelse ift. børn og unge med nedsat funktionsevne Støtte fra familiekonsulent-teamet

Læs mere

Grundlag for Roskilde kommunes specialklasser og tilhørende fritidstilbud for børn med generelle indlæringsvanskeligheder Udarbejdet i samarbejde mell

Grundlag for Roskilde kommunes specialklasser og tilhørende fritidstilbud for børn med generelle indlæringsvanskeligheder Udarbejdet i samarbejde mell Grundlag for Roskilde kommunes specialklasser og tilhørende fritidstilbud for børn med generelle indlæringsvanskeligheder Udarbejdet i samarbejde mellem Tjørnegårdskolen og PPR Formål med specialklasserne

Læs mere

Tilsynsrapport for specialtilbud/entreen

Tilsynsrapport for specialtilbud/entreen Tilsynsrapport for specialtilbud/entreen Tilbuddets navn: Entreen Dato for tilsyn: 01.06.2015 Adresse: Svanehøjvej 27, Gårde, 6870 Ølgod Deltagere i tilsynet: Forstander Aksel Rask, Afdelingsleder Sanne

Læs mere

Til. Svalegruppen. Indholdsfortegnelse:

Til. Svalegruppen. Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse: Velkommen til Svalegruppe: 2 Svalegruppens personale: 2 Visitering til Svalegruppen 2 Start i Svalegruppe: 3 Primærpædagogens rolle: 3 Forældresamarbejde 4 Opfølgningssamtale og handleplan:

Læs mere

Referat fra skolebestyrelsesmødet den 12.11.2012 kl. 19.00 21.00. Tilbuddet i kantinen er ændret efter besøg fra Arbejdstilsynet.

Referat fra skolebestyrelsesmødet den 12.11.2012 kl. 19.00 21.00. Tilbuddet i kantinen er ændret efter besøg fra Arbejdstilsynet. Til skolebestyrelsen Nyløkke 4 DK-6200 Aabenraa Tlf. 7376 8300 Fax 7462 6673 Dato: 6.11.2012 hojekolstrupskole@aabenraa.dk www.hkolstrupskole.dk Referat fra skolebestyrelsesmødet den 12.11.2012 kl. 19.00

Læs mere

Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige indsatser eller støtte

Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige indsatser eller støtte Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige er eller støtte NOTAT 19. september 2013 I forbindelse med arbejdet med inklusion i Frederikssund kommunes skoler, er det besluttet at der på alle kommunens

Læs mere

Egelundskolen som praktikskole for læreruddannelsen

Egelundskolen som praktikskole for læreruddannelsen Egelundskolen som praktikskole for læreruddannelsen Kontaktoplysninger Adresse: Egelundsvej 8-10, 2620 Albertslund, tlf.: 43 64 73 50 Praktikansvarlig: Skoleleder Annelise Weng Praktikkoordinator: Nina

Læs mere

Holme skoles specialklasser. - en naturlig del af skolen

Holme skoles specialklasser. - en naturlig del af skolen Holme skoles specialklasser - en naturlig del af skolen Profil for Holme Skoles specialklasser Kære forældre I denne pjece kan du læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn

Læs mere

1. PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE: Beskrivelse af praktiksted

1. PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE: Beskrivelse af praktiksted 1. PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE: Beskrivelse af praktiksted Bekendtgørelsens tekst 14: Praktikstedet udarbejder en praktikstedsbeskrivelse, der skal indeholde følgende: 1)Beskrivelse af praktikstedet, herunder

Læs mere

Skolereform & skolebestyrelse

Skolereform & skolebestyrelse Skolereform & skolebestyrelse v/ Pædagogisk udviklingskonsulent Thomas Petersen Overordnede mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

KOMPETENCEBASERET - RULLENDE - ALDERSINTEGRERET - INDSKOLING

KOMPETENCEBASERET - RULLENDE - ALDERSINTEGRERET - INDSKOLING KRAI, skoleåret 2016-17 En ny skolestart i Nim Skole og Børnehus, udarbejdet april 2016 KOMPETENCEBASERET - RULLENDE - ALDERSINTEGRERET - INDSKOLING Øget faglighed, øget trivsel og større sammenhæng i

Læs mere

Specialcenter Kongehøj specialklasser med OU-funktion

Specialcenter Kongehøj specialklasser med OU-funktion Specialcenter Kongehøj specialklasser med OU-funktion Specialcenter Kongehøj er et af Aabenraa Kommunes tilbud til elever, der har særlige behov. Specialcenteret er en selvstændig afdeling af Kongehøjskolen.

Læs mere

BUU behandlede på sit møde den 5. februar 2014 medlemsforslag om øget brug af holddannelse og undervisning i mindre grupper på folkeskolerne.

BUU behandlede på sit møde den 5. februar 2014 medlemsforslag om øget brug af holddannelse og undervisning i mindre grupper på folkeskolerne. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Vejledning og inspirationsmateriale om holddannelse BUU behandlede på sit møde den 5. februar

Læs mere

Helhed i Barnets hverdag. et indskolingskoncept på Bakkeskolen Kolding.

Helhed i Barnets hverdag. et indskolingskoncept på Bakkeskolen Kolding. Helhed i Barnets hverdag et indskolingskoncept på Bakkeskolen Kolding. 2012/2013 Bakkeskolen Kære medarbejdere! Kolding d. 13/8-12 Seestvej 6-8, Seest 6000 Kolding Telefon 79 79 79 50 E-mail bakkeskolen@kolding.dk

Læs mere

Kommunalt grundlag for lokale specialgrupper

Kommunalt grundlag for lokale specialgrupper Kommunalt grundlag for lokale specialgrupper Ved spørgsmål kontakt Specialpædagogisk konsulent Kristina Wetche Nikolaisen krn@norddjurs.dk Tlf. 24 96 55 32 I Norddjurs Kommune vil vi arbejde målrettet

Læs mere

Forældrefolder Østre. stre. vang. øndermark. Rønneskolen. Rønneskolen. Åvang. Søndermark. Aktiviteter & Fokusområder 2013-2014

Forældrefolder Østre. stre. vang. øndermark. Rønneskolen. Rønneskolen. Åvang. Søndermark. Aktiviteter & Fokusområder 2013-2014 stre Forældrefolder Østre Åvang Søndermark Aktiviteter & Fokusområder 2013-2014 vang øndermark Rønneskolen Rønneskolen Indhold Visioner og værdier... side 04 Udfordringer for alle... side 06 Inklusion...

Læs mere

INDHOLD. 2 Velkommen i skole KÆRE FORÆLDRE EN GOD SKOLESTART PARAT TIL SKOLEN? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN SKOLEFRITIDSORDNINGEN (SFO)

INDHOLD. 2 Velkommen i skole KÆRE FORÆLDRE EN GOD SKOLESTART PARAT TIL SKOLEN? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN SKOLEFRITIDSORDNINGEN (SFO) VELKOMMEN I SKOLE 2016 INDHOLD 3 5 6 7 8 10 12 14 15 17 18 21 22 KÆRE FORÆLDRE EN GOD SKOLESTART PARAT TIL SKOLEN? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN SKOLEFRITIDSORDNINGEN (SFO) SAMARBEJDET MELLEM SKOLE

Læs mere

Kvalitetsrapport for Ramme Skole 2012/13. 01 Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling. Side 1 af 19. 02 stk. 2

Kvalitetsrapport for Ramme Skole 2012/13. 01 Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling. Side 1 af 19. 02 stk. 2 01 Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling 02 stk. 2 Skolens prioritering af hovedindsatsen på Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling er: 4. Skolens vurdering, af i hvor høj grad indsatsen på hovedområdet

Læs mere

Længe leve mangfoldigheden

Længe leve mangfoldigheden Man kan godt være en af mange selv om man er anderledes (ADHD-elev) Unge med særlige behov på almen Efterskole. Ølgod Efterskole Længe leve mangfoldigheden Hvis jeg ikke forsøger, kan jeg jo heller ikke

Læs mere

Åbningstiderne vil være identiske med skolens: Fra kl. 06.45-16.00 med mulighed for forlængelse til 16.30.

Åbningstiderne vil være identiske med skolens: Fra kl. 06.45-16.00 med mulighed for forlængelse til 16.30. Notat Center Børn og Unge Journalnr: 27.18.12-A00-1-16 Dato: 26-05-2016 Børnehaven Skibsted efter paragraf 32 i serviceloven Der er mulighed for to elevgrupper, som vil have hver deres økonomiske takst.

Læs mere

Indskoling og mellemtrin på Hanebjerg Skole afd. Uvelse er kendetegnet ved:

Indskoling og mellemtrin på Hanebjerg Skole afd. Uvelse er kendetegnet ved: Indskoling og mellemtrin på Hanebjerg Skole afd. Uvelse er kendetegnet ved: Kendetegn Ses i hverdagen ved: Spejling til værdigrundlag SAMARBEJDET MELLEM SKOLE OG HJEM Samarbejdet opfordrer forældrene til

Læs mere

Dansk som andetsprog (DSA)

Dansk som andetsprog (DSA) Side 1 af 6 Dansk som andetsprog (DSA) Skolens navn: Dalumskolen Skoleår: 2007-2008 Undervisningstimer Dette skema omhandler ikke timer udlagt til undervisning i dansk som andetsprog i modtagelsesklasser

Læs mere

Gårdskolen. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

Gårdskolen. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Gårdskolen - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Kære forældre Denne folder er en generel beskrivelse af Gårdskolen. Hvis du ønsker at vide mere, er du velkommen til at kontakte Nørholm skole.

Læs mere

Undervisningstilbud til elever i store læsevanskeligheder Udkast

Undervisningstilbud til elever i store læsevanskeligheder Udkast Placering Tingagerskolen har to mulige lokaler. Tilbudet placeres i første omgang på Tingagerskolen/ Ikke stedmæssigt forankret, opstart med beliggenhed på Tingagerskolen, men med mulighed for placering

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR TØNDER KOMMUNES SKOLEVÆSEN VURDERING OG HANDLEPLANER

KVALITETSRAPPORT FOR TØNDER KOMMUNES SKOLEVÆSEN VURDERING OG HANDLEPLANER KVALITETSRAPPORT FOR TØNDER KOMMUNES SKOLEVÆSEN VURDERING OG HANDLEPLANER Med udgangspunkt i skolernes kvalitetsrapport for skoleåret 2006/2007 vil nedenstående redegøre for generelle oplysninger om og

Læs mere

Anerkendelse fællesskab lyst til at lære SPECIALKLASSEN

Anerkendelse fællesskab lyst til at lære SPECIALKLASSEN Anerkendelse fællesskab lyst til at lære SPECIALKLASSEN Profil for specialklasserne på Specialklasserne på Haldum-Hinnerup er fortrinsvist et skoletilbud for børn og unge med generelle indlæringsvanskeligheder.

Læs mere

Kvalitetsrapport - indholdsfortegnelse

Kvalitetsrapport - indholdsfortegnelse 1 Kvalitetsrapport - indholdsfortegnelse $ % & (( 2 1. Indledning ( $ % & ( * % * * $ % $ (, - * % $. ( * * / * ( 0 $ 1 3 1. Indledning - 2 - % ( ( ( % 33 ( 4 4 4 ( % & ( ( ( $, 1 %, 5 $$ %- /%4 $$&- 4

Læs mere

Kvalitetsrapport 2014

Kvalitetsrapport 2014 Kolding Kommunale Skolevæsens Kvalitetsrapport 2014 Skoleåret 2013-14 Delrapport fra Grønnebakken ved Skanderup Hjarup Forbundsskole KONKLUSIONER KVALITETSSIKRING AF ELEVERNES UDBYTTE For at sikre elevernes

Læs mere

www.ungdomsskolen.silkeborg.dk

www.ungdomsskolen.silkeborg.dk 10. Klasse (200) GFU (46) Ungdomsklub (13) SSP-konsulent Opsøgende team Silkeborg Ungdomsskole Pigeprojektet Step 2 Eneundervisningsforløb Højmark- Skolen (A-klasse) 31 elever Den almene undervisning (Ca.

Læs mere

Oplysningsmappe. Skoleåret 2013-2014. Ådalskolen, Centerklasserne Dalgas Allé 22 7800 Skive

Oplysningsmappe. Skoleåret 2013-2014. Ådalskolen, Centerklasserne Dalgas Allé 22 7800 Skive Oplysningsmappe Skoleåret 2013-2014 Ådalskolen, Centerklasserne Dalgas Allé 22 7800 Skive 9915 3430 Centerklasserne 9915 3400 Ådalskolen Fax: 9915 3415 E-mail: anel@skivekommune.dk 1 Index: Index: 2 Ledelse:

Læs mere

5.08 Mejrup Skole Kvalitetsrapport for folkeskolen 2008

5.08 Mejrup Skole Kvalitetsrapport for folkeskolen 2008 5.08 Indhold 5.08.1 Forord ved skolelederen...2 5.08.2 Vurdering af skolens faglige niveau...2 5.08.2.1 Skolens arbejde med kommunale fokusområder...2 Ledelse...2 Evalueringskultur...3 Faglighed og inklusion

Læs mere

Dato? What? Why? How? Who? Kendskab til børn i supplerende skoletilbud. Kendskab til børn i specialundervisningstilbud

Dato? What? Why? How? Who? Kendskab til børn i supplerende skoletilbud. Kendskab til børn i specialundervisningstilbud Dato? What? Why? How? Who? Visitationsdrøftelser lokalt på skolerne. Hele året. Det aftales lokalt hvor ofte man mødes. Samarbejde læringskonsulent og inklusionsmedarbejder. Læringskonsulent holder faste

Læs mere

- bevægelsen mod en inkluderende skole i Esbjerg Kommune. Vejledning vedr. Det Centrale Visitationsudvalg (DUS) Juni 2013 3.

- bevægelsen mod en inkluderende skole i Esbjerg Kommune. Vejledning vedr. Det Centrale Visitationsudvalg (DUS) Juni 2013 3. - bevægelsen mod en inkluderende skole i Esbjerg Kommune Vejledning vedr. Det Centrale Visitationsudvalg (DUS) Juni 2013 3. udgave Indholdsfortegnelse 1. Indledning og formål.... 2 2. Den politiske beslutning....

Læs mere

Skolen i Tveje-Merløse. Tilsyn på Skolen i Tveje-Merløse tirsdag den 30.9.2013. Mar@holb.dk

Skolen i Tveje-Merløse. Tilsyn på Skolen i Tveje-Merløse tirsdag den 30.9.2013. Mar@holb.dk Skolen i Tveje-Merløse Dato: Sagsb.: Marianne Jeppesen Sagsnr.: Dir.tlf.: 7236 6393 E-mail: Mar@holb.dk Tilsyn på Skolen i Tveje-Merløse tirsdag den 30.9.2013 Tilsynets formål Formålet med tilsynet er

Læs mere

Ledelse: Skoleleder / aftaleholder Afdelingsleder med ansvar for administrativ og pædagogisk ledelse af specialklasserne Viceskoleleder

Ledelse: Skoleleder / aftaleholder Afdelingsleder med ansvar for administrativ og pædagogisk ledelse af specialklasserne Viceskoleleder Specialklasserække på Ådalsskolen Ådalsskolen er en kommunal folkeskole med ca. 350 elever beliggende i den vestlige del af Syddjurs kommune. På Ådalsskolen er der desuden en specialklasserække, der er

Læs mere

Overenskomst om undervisning i dagbehandlingstilbud mellem Søstjerneskolen og Københavns kommune, Børne og Ungdomsforvaltningen

Overenskomst om undervisning i dagbehandlingstilbud mellem Søstjerneskolen og Københavns kommune, Børne og Ungdomsforvaltningen Overenskomst om undervisning i dagbehandlingstilbud mellem Søstjerneskolen og Københavns kommune, Børne og Ungdomsforvaltningen 1 Parter og lovgivning Nærværende overenskomst er indgået mellem skole, Søstjerneskolen

Læs mere

Beskrivelse af AKT-tilbuddet

Beskrivelse af AKT-tilbuddet Jammerbugt Kommunes AKT-tilbud på Fjerritslev Skole og Aabybro Skole Beskrivelse af AKT-tilbuddet Formål... 2 Grundlagsforståelsen... 2 Konsekvenser for praksis... 4 Visitation... 5 Visitationsgrundlaget...

Læs mere

Kære Læsere. Selvom Skolen på Kastelsvej er en amtskommunal folkeskole er vi forskellige fra den øvrige folkeskole le på visse punkter:

Kære Læsere. Selvom Skolen på Kastelsvej er en amtskommunal folkeskole er vi forskellige fra den øvrige folkeskole le på visse punkter: Kære Læsere Skolebestyrelsen vil med denne beskrivelse af skolen i tekst og billeder, give information om skolens hverdag og undervisning. Vi håber, at kommende forældre og andre interesserede gennem læsning

Læs mere

Nedenfor sammenholdes de opnåede resultater med de opstillede mål.

Nedenfor sammenholdes de opnåede resultater med de opstillede mål. REGNSKAB 2004 Bevillingsområde 3.32. Øvrig folkeskolevirksomhed Udvalg Skole- og Uddannelsesudvalget Udvalgets sammenfatning og vurdering Det samlede regnskabsresultat udgør netto 63,2 mio. kr. Nettobevilling

Læs mere

Computerstøttet undervisning på 3. årgang.

Computerstøttet undervisning på 3. årgang. Marts 2006 PROJEKTBESKRIVELSE Computerstøttet undervisning på 3. årgang. Projektets mål. Målet er at udvikle praksisformer, som inddrager it til støtte for ALLE elevers læse- og skriveudvikling. Målet

Læs mere

Supercenter Sorø Borgerskole. Komplekse indlæringsvanskeligheder

Supercenter Sorø Borgerskole. Komplekse indlæringsvanskeligheder Supercenter Sorø Borgerskole Komplekse indlæringsvanskeligheder Sorø Kommune har etableret 4 særlige specialundervisningstilbud, kaldet Supercentre, som er oprettet efter Folkeskolelovens 20 stk. 2. Supercentrene

Læs mere

Jammerbugt Kommunes skolepolitik. "Jammerbugt Kommunes skolepolitik" er Jammerbugt Kommunes første formulerede politik for folkeskolen.

Jammerbugt Kommunes skolepolitik. Jammerbugt Kommunes skolepolitik er Jammerbugt Kommunes første formulerede politik for folkeskolen. Version: 28.1.2008 "Jammerbugt Kommunes skolepolitik" er Jammerbugt Kommunes første formulerede politik for folkeskolen. Det er målet, at "Skolepolitik i Jammerbugt Kommune" vil bidrage til, at vi i Jammerbugt

Læs mere

NOTAT vedr. ansættelse af viceskoleleder på Højgårdskolen

NOTAT vedr. ansættelse af viceskoleleder på Højgårdskolen NOTAT vedr. ansættelse af viceskoleleder på Højgårdskolen 1. Indledning Højgårdskolen søger ny viceskoleleder med tiltrædelse 1. maj 2016. Stillingen annonceres i Job Midt/Vest og på www.herning.dk med

Læs mere

Visitation januar 2016

Visitation januar 2016 Visitation januar 2016 Et historisk rids Skoleår Antal indstillinger Antal visitationer 2010/11 165 1 2011/12 189 1 Inklusionsressourcen omlægges delvist 2012/13 146 1 2013/14 135 1 Inklusionsressourcen

Læs mere

Rapport for anmeldt tilsyn den 30.10.07 på. Fredericiaskolen. Af Else Pedersen og Bjørn Petersen

Rapport for anmeldt tilsyn den 30.10.07 på. Fredericiaskolen. Af Else Pedersen og Bjørn Petersen Rapport for anmeldt tilsyn den 30.10.07 på Fredericiaskolen Af Else Pedersen og Bjørn Petersen Sammenfattende vurdering... 2 Generelt om stedet... 2 Målgruppe for skoleafdelingen...2 Målsætning for skoleafdelingen...3

Læs mere

Formålet med notatet er at give foreningens forskellige led et politisk redskab til at komme i offensiven i debatten om specialundervisningen.

Formålet med notatet er at give foreningens forskellige led et politisk redskab til at komme i offensiven i debatten om specialundervisningen. E.1 Kvaliteten af specialundervisningen efter kommunalreformen Den 17. september 2009 Emne: Kvalitet i specialundervisningen Notatet Kvalitet i specialundervisningen er et baggrundspapir til hovedstyrelsens

Læs mere

Figur 8. Meningsfulde vitaliserende fællesskaber

Figur 8. Meningsfulde vitaliserende fællesskaber Ude-hjemme-organisering af læring På Buskelundskolen har vi valgt at organisere os på en måde, hvor skoledagen er opdelt i hjemmetid og uderum for at kunne understøtte elevens læring bedst. Det er pædagogens

Læs mere

Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune Frederikshavn Kommune Børne- og Ungdomsudvalgsmøde Den 2. november 2015 Indhold Organisering af undervisningen af de tosprogede elever i Frederikshavn Kommune.... 2 Baggrunden for arbejdet... 2 Folkeskolelovens

Læs mere

I - Implementering af ny Folkeskolelov i Høje-Taastrup Kommune, 1. behandling - ISU

I - Implementering af ny Folkeskolelov i Høje-Taastrup Kommune, 1. behandling - ISU I - Implementering af ny Folkeskolelov i Høje-Taastrup Kommune, 1. behandling - ISU Sagstype: Åben Type: Institutions- og Skolecentret I Sagsnr.: 13/21062 Baggrund 01-08-14 træder den nye Folkeskolelov

Læs mere

Indskolingen 0.-3. klasse - læring, trivsel og glæde

Indskolingen 0.-3. klasse - læring, trivsel og glæde Indskolingen 0.-3. klasse - læring, trivsel og glæde Når børn starter i skole, glæder de sig til at lære nyt og få nye udfordringer. Langt de fleste børn er vant til at gå i børnehave og er dermed vant

Læs mere

Englegårdskolen. Skole med dagbehandling for særligt sensitive børn og unge med angst og traumer.

Englegårdskolen. Skole med dagbehandling for særligt sensitive børn og unge med angst og traumer. Englegårdskolen Skole med dagbehandling for særligt sensitive børn og unge med angst og traumer. Hersnap Bygade 14 5380 Dalby Tlf. 65 34 12 10 E-mail: info@englegaardskolen.dk Hjemmeside: www.englegaardskolen.dk

Læs mere

Kvalitetsrapport 2010

Kvalitetsrapport 2010 Kolding Kommunale Skolevæsens Kvalitetsrapport 20 Skoleåret 2009- Delrapport fra Brændkjærskolen ved Niels E. Danielsen KONKLUSIONER KVALITETSSIKRING AF ELEVERNES UDBYTTE Med udgangspunkt i Skolepasset

Læs mere

Høringsnotat. Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Inklusion af elever med særlige behov i den almindelige undervisning)

Høringsnotat. Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Inklusion af elever med særlige behov i den almindelige undervisning) Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 L 103 Bilag 2 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning Januar 2012 Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Inklusion af elever med

Læs mere

PARADISBAKKESKOLEN Nexø Svaneke

PARADISBAKKESKOLEN Nexø Svaneke Undervisningens organisering og skole-hjem-samarbejde mv. i Paradisbakkeskolen Til behandling på skolebestyrelsesmøder januar-februar 2011. Elevernes timetal: Senest 1. juni: forud for det kommende skoleår

Læs mere

Princip nr. 1 - Elevernes valg af valgfag i 7. klasse for Vaarst- Fjellerad skole

Princip nr. 1 - Elevernes valg af valgfag i 7. klasse for Vaarst- Fjellerad skole Princip nr. 1 - Elevernes valg af valgfag i 7. klasse for Vaarst- Fjellerad skole Såfremt eleven opfylder kommunens minimumskrav for ugentlige lektioner kan der ikke kræves at eleven yderligere vælger

Læs mere

Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177

Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177 Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177 Sagsfremstilling Sag nr. 178 Finansiering af folkeskolereformen blev udsat på mødet i Børneudvalget den 28. oktober. Sagen fremlægges nu med et supplement

Læs mere

Analyse af visiteringen til specialundervisning i ekskluderende undervisningstilbud på skoleområdet

Analyse af visiteringen til specialundervisning i ekskluderende undervisningstilbud på skoleområdet Analyse af visiteringen til specialundervisning i ekskluderende undervisningstilbud på skoleområdet Maj 2016 Indledning Børne-, Unge- og Familieudvalget har i forbindelse med behandlingen af en samlet

Læs mere

Specialklasser Vorrevangskolen 2017/2018

Specialklasser Vorrevangskolen 2017/2018 Specialklasser Vorrevangskolen 2017/2018 Organisering Normering Vorrevangskolen har i skoleåret 2017/2018 15 specialklasser, der fordeler sig på 12 klasser for elever med generelle indlæringsvanskeligheder.

Læs mere

Beskrivelse af specialklasserne

Beskrivelse af specialklasserne Beskrivelse af specialklasserne Tema Organisering Grundoplysninger Specialklasserne på Holme skole er i princippet aldersmæssigt fordelt over alle årgange på 6 klasser. Vi har for tiden tre 4. klasser

Læs mere

Uddannelsesplan for 1. og 2. årgang

Uddannelsesplan for 1. og 2. årgang Uddannelsesplan for 1. og 2. årgang 1 Indhold Vigtige oplysninger... 3 Velkomst... 4 Beskrivelse af Virupskolen... 4 Virupskolens vision... 5 Psykisk arbejdsmiljø... 5 It... 6 Studerende på Virupskolen...

Læs mere

Handleguide v/bekymrende fravær fra skolen

Handleguide v/bekymrende fravær fra skolen Februar 2016 Læring i Skolen Handleguide v/bekymrende fravær fra skolen Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted.dk 1 Bekymrende fravær Formål For at forhindre længerevarende fravær

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelser. for skolefritidsordninger,

Mål- og indholdsbeskrivelser. for skolefritidsordninger, Mål- og indholdsbeskrivelser for skolefritidsordninger, April 2015 Mål -og indholdsbeskrivelse for: Institutionens navn: Begrundelse for mål- og indholdsbeskrivelse i skolefritidsordningen. 1 Offentliggørelse

Læs mere

Notat. Dato: 26. august 2013 Sagsnr.: 2013-007997-19. Intentioner og rammesætning af folkeskolereformen i Middelfart kommune

Notat. Dato: 26. august 2013 Sagsnr.: 2013-007997-19. Intentioner og rammesætning af folkeskolereformen i Middelfart kommune Skoleafdelingen Middelfart Kommune Anlægsvej 4 5592 Ejby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte 8888 5325 Fax +45 8888 5501 Dato: 26. august 2013 Sagsnr.: 2013-007997-19 Pia.Werborg@middelfart.dk

Læs mere

Formåls og indholdsbeskrivelse for Specialcenter Syd

Formåls og indholdsbeskrivelse for Specialcenter Syd Formåls og indholdsbeskrivelse for Specialcenter Syd Indledning I forbindelse med Ringkøbing-Skjern Kommunes ønske om kvalitetsudvikling af folkeskolen og centralisering af specialklasser i kommunen etablerede

Læs mere

Kvalitetsrapport 2014

Kvalitetsrapport 2014 Kvalitetsrapport 204 Virksomhedsplan for Oddense Skole Oversigt A. Beskrivelse af skolen Side B. Indsatsområder Skoleåret 20-204 - Evaluering Fælleskommunale indsatsområder Fleksibilitet i undervisningen

Læs mere