Bilag 1: Udspecificering af forventet regnskab og anbefalede justeringer for Økonomiudvalgets budgetområder til budgetrevisionen pr. 31.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1: Udspecificering af forventet regnskab og anbefalede justeringer for Økonomiudvalgets budgetområder til budgetrevisionen pr. 31."

Transkript

1 Bilag 1: Udspecificering af forventet regnskab og anbefalede justeringer for Økonomiudvalgets områder til revisionen pr. 31. august 1. Forventet regnskabsresultat og beskrivelse af foreslåede justeringer til for Økonomiudvalgets områder Budgetrevisionen pr. 31. august for Økonomiudvalgets 6 områder 808 Lystbådehavne, 823 Erhverv, 824 Puljer, 825 Ejendomme og Bygningsforbedringer, 826 Administration og 827 Redningsberedskabet viser et samlet forventet mindreforbrug på kr., fordelt med et mindreforbrug på kr. på det rammestyrede område og et merforbrug på kr. på det ikke-rammestyrede område. Budget foreslås nedjusteret med i alt kr., jf. tabel 1.a til 1f. 1.1 Budgetområde 808, Lystbådehavne Tabel 1a Driftsområder for område 808, Lystbådehavne Årets priser, netto i kr. Oprindeligt Korrigeret Forbrug pr Forventet regnskab Mer/ mindreforbrug* Foreslåede justeringer til Rammestyret område: Lystbådehavne I alt *Merforbrug/mindreindtægt +, Mindreforbrug/merindtægt Budgettet søges nedjusteret med kr., der foreslås omplaceret til rengøringstet under område 825 Ejendomme og Bygningsforbedringer således, at rengøringen af toiletbygningerne på Nordhavnen kan forbedres.

2 1.2 Budgetområde 823, Erhverv Tabel 1b Driftsområder for område 823, Erhverv Årets priser, netto i kr. Oprindeligt Korrigeret Forbrug pr Forventet regnskab Mer/ mindreforbrug* Foreslåede justeringer til Rammestyret område: Erhverv Rådet for Almene Boliger I alt *Merforbrug/positiv regulering +, Mindreforbrug/negativ regulering I forventes der et samlet mindreforbrug på kr. på det rammestyrede område på område 823 Erhverv. Budgettet søges opjusteret med i alt kr. Erhverv Totalrammen Erhverv forventer et samlet mindreforbrug i på kr. Mindreforbruget skyldes primært, at Business & Events Elsinore er nedlagt pr. 31. august, og at der derfor ikke længere skal betales kontingent. Der forventes således et mindreforbrug på kr. som følge heraf. Der er på Byrådsmøde d forelagt særskilt sag om, hvad de resterende midler for Business & Events Elsinore skal anvendes til. Derudover forventes der et mindreforbrug på kr. på puljen Markedsføring - Erhvervsliv. Det anbefales, at tet nedjusteres med kr., svarende til mindreforbruget på puljen Markedsføring - Erhvervsliv. Rådet for Almene Boliger Der forventes i et mindreforbrug på kr. på totalrammen Rådet for Almene Boliger. Mindreforbruget skyldes primært, at projekter finansieret af Særtilskudspuljen er blevet forskudt henover årsskiftet. Derudover er der uforbrugte midler fra afsluttede helhedsplaner. Endelig har totalrammen udgifter til betjening af Tryghedsudvalget på i alt kr., men tet hertil på samme beløb er i første omgang blevet placeret under SSPK under område 512 Forebyggelse. Derfor anbefales det, at tet omplaceres til område 823 Erhverv, Rådet for almene boliger. Såfremt tet tilføres totalrammen, forventes mindreforbruget for totalrammen således at udgøre kr. Det skal i denne forbindelse nævnes, at det i forliget for blev aftalt, at

3 ikke-forbrugte midler for i alt kr. fra Tryghedsudvalget under område 823 delvist skal finansiere ny exitmedarbejder i Dette håndteres i forbindelse med overførslerne fra til 2016.

4 1.3 Budgetområde 824, Puljer Tabel 1c Driftsområder for område 824, Puljer Årets priser, netto i kr. Oprindeligt Korrigeret Forbrug pr Forventet regnskab Foreslåede justeringer til Rammestyret område: Lønpuljer Mer/mindreforbrug* Esco Projekt Adm. Udbetaling Danmark Ramme til servicedrift Puljen til større events a conto betaling NPV Aflæsning og opfølgn. på forbrug Udbud af tjenesteydelser (BY ) Indefrosne mindreforbrug Ikkerammestyret område: Seniorjob Beskæftigelses tilskud I alt *Merforbrug/positiv regulering +, Mindreforbrug/negativ regulering **Forudbetaling til NPV Der forventes et samlet mindreforbrug på kr., som hovedsagelig skyldes uforbrugte indefrosne mindreforbrug samt en uforbrugt ramme til servicedrift. Budgettet foreslås opjusteret med i alt kr.: Planlagte energibesparelser som følge af ESCO- og energirenoveringsprojekterne er indarbejdet som en pulje under område 824 til senere udmøntning. Der er til revisionen afsluttet energirenoveringer i 16 bygninger, som i medfører en besparelse på i alt kr., der udmøntes i revisionen på de relevante områder. Puljen nedjusteres med et tilsvarende beløb. Planlagte udbudsbesparelser på tjenesteydelser er ligeledes blevet indarbejdet som en pulje under område 824 til senere udmøntning. Der er til revisionen afsluttet 4 udbud, som giver en besparelse på i alt kr., der udmøntes i revisionen på de relevante områder. Puljen nedjusteres med et tilsvarende beløb. Regulering af Beskæftigelsestilskud: På område 722 Beskæftigelse justeres tet til de forsikrede ledige med det forventede mindreforbrug på kr. De kr. heraf tilfalder kommunens kassebeholdning, og de resterende

5 kr. søges omplaceret til puljen på område 824 vedr. regulering af beskæftigelsestilskuddet i. Indefrosne mindreforbrug: kr. tilfalder kommunens kassebeholdning, da projekterne ECO-City og ØRIBIII er afsluttede, og der ikke vil komme yderligere forbrug på disse projekter. Der er det forbehold, at EU's revision inden for de næste 4 år kan komme med indvendinger til det godkendte regnskab for ECO-Cityprojektet.

6 1.4 Budgetområde 825, Ejendomme og Bygningsforbedring Tabel 1d Driftsområder for område 825, Ejendomme og Bygningsforbedring Årets priser, netto i kr. Oprindelig t Korrigere t Forbrug pr Forventet regnskab Mer/mindre -forbrug* Foreslåed e justeringe r til Rammestyret område: Ejendomsadministratio n og udvikling Bygninger Rengøring Ikke-rammestyret område: Ejendomsadministratio n og udvikling Bygninger Rengøring I alt *Merforbrug/positiv regulering +, Mindreforbrug/negativ regulering I forventes der et samlet merforbrug på kr. på det rammestyrede område, og det anbefales, at tet opjusteres med i alt kr. Ejendomsadministration og udvikling Budgettet til forbrugsafgifter under Ejendomsadministration- og Udvikling nedjusteres med kr. i som følge af ESCO- og energirenoveringsbesparelserne. Det blev under 2. behandlingen af besluttet at nedlægge Bygningsforbedringsudvalget og dermed den årlige anlægspulje Spredt Byfornyelse. Ved en fejl blev der i forbindelse hermed også udmøntet en besparelse på kr. på driften på område 825. Det anbefales, at dette tilbageføres til området. Såfremt pengene ikke tilbageføres til området, forventes der et merforbrug på et tilsvarende beløb. Den Selvejende Institutionen Løntoften er tom. Kommunen har anvisningsretten, hvorfor kommunen betaler lejen for de tomme lejligheder (Sagen blev behandlet af Byrådet ). Helsingør Kommune har drøftet en løsning med bestyrelsen for institutionen, men der er endnu ikke fundet en løsning, hvorfor kommunen også skal betale lejen i 2. halvår af. Dette er der ikke afsat til, hvorfor det anbefales, at til husleje opjusteres med kr. Bygninger Totalrammen Bygninger har reserveret midler til finansiering af to anlægsprojekter. I forbindelse med vedtagelsen af anlægsprojektet Eventklare haller blev det aftalt, at kr. af udgifterne skal dækkes af tet til vedligeholdelse af værftshallerne under Bygninger. Beløbet søges omplaceret til anlægsprojektet. Ligeledes forventes der er merforbrug på anlægsprojektet Renovering af Stengade 59. Det anbefales, at dette merforbrug delvist dækkes ind af kr. af tet under Bygninger. Dette beløb søges ligeledes

7 omplaceret til det pågældende anlæg. Det resterende merforbrug på kr. finansieres af Ejendomsservice under område 826 Administration. Budgettet til elevatorer og liftservice nedjusteres med kr. i og kr. i 2016 og frem, som følge af udbudsbesparelse på området. Rengøring Det anbefales, at tet til kommunal rengøring under område 826 Center for Økonomi og Ejendomme på i alt kr. til omplaceres til område 825 Ejendomme på i alt kr. Yderligere søges i alt kr. i og kr. i 2016 og frem omplaceret til rengøring under området, da ansvaret for rengøring på Parkeringsservice, Seniorhuset, Hornbæk pensionat og Nordhavnen overføres til totalrammen.

8 1.5 Budgetområde 826, Administration og Planlægning Tabel 1e Driftsområder for område 826, Administration og Planlægning Årets priser, netto i kr. Rammestyret område/center: Teknik, Miljø og Klima Kultur, Idræt og Byudvikling Sundhed og Omsorg Dagtilbud og Skoler Særlig Social Indsats Job og Uddannelse Børn, Unge og Familier Økonomi og Ejendomme Borgerservice, IT og Digt. Erhverv, Politik og Organisation Oprindeligt Korrigeret Forbrug pr Forventet regnskab Mer/mindreforbrug* Foreslåede justeringer til I alt *Merforbrug/positiv regulering +, Mindreforbrug/negativ regulering I forventes der et samlet mindreforbrug på kr. på det rammestyrede område, og der anbefales nedjusteringer af tet for i alt kr. Center for Teknik, Miljø og Klima forventer et mindreforbrug til julebelysning på kr. idet leasingaftalen er udløbet. I forbindelse med revision er konsekvenser af Lov- og cirkulære program indarbejdet: Lov om offentlige veje Med den nye vejlov foretages der en lang række ændringer, der i vid udstrækning har været efterspurgt af både KL og kommunerne. Sagen indeholder knap 20 forskellige underpunkter, der imidlertid er forhandlet som en samlet pakke. Loven træder i kraft pr. 1. juli, og derfor er der kun halv effekt i. Løntet nedjusteres med kr. i. Lov om randzoner Implementeringen af den oprindelige randzonelov i 2012 medførte betydeligt merarbejde i kommunerne. Forhandlingerne om kompensation er nu endeligt afsluttet. Der er opnået enighed mellem KL og Fødevareministeriet om DUT-kompensation i. Løntet opjusteres med kr. i.

9 Center for Kultur, Idræt og Byudvikling forventer et mindreforbrug på kr. Mindreforbruget forventes primært på fællesrammen, og især på HH-samarbejdet og sammenhæng mellem Byen og Kulturhavne. Der forventes også et mindreforbrug på løntet på grund af vakant centerchef stilling. Center for Sundhed og Omsorg forventer et mindreforbrug på kr., som primært kan forklares med overført mindreforbrug fra tidligere år på kr. samt uforbrugte midler til kurser m.m. Center for Dagtilbud og skoler forventer et mindreforbrug på kr. Budgettet nedreguleres med kr. som følge af udbudsbesparelser vedr. tolkebistand. Center for Særlig Social Indsats forventer et mindreforbrug på kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt vakante stillinger. Center for Job og Uddannelse forventer et merforbrug på kr. Merforbruget vedrører hovedsageligt ekstraordinære personaleudgifter som følge af ændret lovgivning i forbindelse med beskæftigelsesreformen på kr. samt flytning af til intern mentorstilling og anden aktør (eksterne konsulenter) fra område 722 Beskæftigelse til 826 Center for Job og Uddannelse på i alt kr. Forslåede justeringer til : Der flyttes en intern mentorstilling, da denne stilling i forbindelse med den stigende flygtningekvote er blevet brugt som boligkoordinater, som er en myndighedsopgave på integrationsområdet. Denne opgave ligger under område 826 Administration. Der flyttes derfor et på kr. fra område 722 til område 826. Teknisk omplacering af vedrørende anden aktør (eksterne konsulenter). Udgiften hertil har været afholdt på område 722 konto 5. Center for Job og Uddannelse er blevet opmærksom på, at denne udgift skal bogføres på konto 6. Derfor omplaceres kr. fra område 722 til område 826 Job og Uddannelse, hvor konto 6-udgifter bogføres. I forbindelse med revisionen pr vil effekterne af Lov og Cirkulæreprogrammet på i alt kr. blive indarbejdet i tet. Reguleringen vedrører hovedsageligt indsatsdelen af beskæftigelsesreformen (ekstra samtaler). Hvilket har medført øgede personaleudgifter. Budgetomplacering af udgifter til ledelsesinformationsmedarbejder fra område 826 Center for Job og Uddannelse til Budgetområde 826 Center for Økonomi og Ejendomme. I alt kr. Budgettet nedjusteres med kr. som følge af udbudsbesparelse på sprogtolkeservice. Budgetomplacering af udgifter til IT system til Jobrotation fra område 826 Center for Job og Uddannelse til område 826 Center for Borgerservice, It og Digitalisering. I alt kr. Center for Børn, Unge og familier forventer et merforbrug på kr. Budgettet nedreguleres med kr. som følge af udbudsbesparelser vedr. tolkebistand. Center for Økonomi og Ejendomme forventer et mindreforbrug på kr. Mindreforbruget skyldes hovedsagligt: Vakante stillinger på området i. Kommunal rengøring, som er flyttet til område 825 Ejendomme.

10 Mindreforbrug på fællerammen til ejendomsdrift til forbrugsudgifter på Rådhuset. Foreslåede justeringer til : Merudgift vedr. renovering af Rådhuset, der omplaceres kr. fra område 826 Økonomi og Ejendomme, til anlægsramme vedrørende Rådhuset. Omplacering af vedrørende den kommunale rengøring fra område 826 Administration - Center for Økonomi og Ejendomme til område 825 Ejendomme og Bygningsforbedringer på i alt kr. Omplacering af udgifter til LIS medarbejder fra område 826 Center for Job og Uddannelse og Center for Sundhed og Omsorg til område 826 Center for Økonomi og Ejendomme. I alt kr. Udbudsbesparelser på elevator og liftservice på kr. Besparelse vedrørende energirenovering af Rådhuset på i alt kr kr. til kompensation for stillingskift fra tjenestemand til anden overenskomst for 2 medarbejder. Center for Borgerservice, It og Digitalisering forventer et mindreforbrug på kr. Mindreforbruget fordeler sig med kr. i færre udgifter til telefonabonnementer og kr. i mindreudgifter til digitaliseringsprojekter. Endvidere er en påtænkt anskaffelse til et overvågningssystem af mobile enheder (smartphones og tablets m.v.) skrinlagt og vil medføre mindreudgifter på kr. Herudover tilføres området kr. fra Center for Job og Uddannelse som følge af udgiftsneutral omplacering af udgifter til It-håndtering af system til jobrotationssager. Samtidig foreligger der udbudsbesparelser på kr. til tolkebistand. Det samlede mindreforbrug tilføres kommunekassen. Center for Erhverv, Politik og Organisation forventer et samlet mindreforbrug på i alt kr. De væsentligste årsager til mindreforbruget er følgende: Mindreforbrug på tjenestemandspension på i alt kr., som består af o kr. i mindreforbrug på præmieindbetalinger til tjenestemandspensioner; og o kr. i mindreforbrug på udbetalinger af tjenestemandspensioner. Mindreforbrug på lønpuljer på i alt kr., som består af o kr. i mindreforbrug på barselsudligningsordning; o kr. i mindreforbrug på tillidsrepræsentanter til H-MED; o kr. i mindreforbrug på fratrædelser i forbindelse med åremålsansættelser; o kr. i mindreforbrug på jubilæumsgratialer; og o kr. i mindreforbrug på pensionsbidrag uden løn under barsel. Mindreforbrug på fællesannoncer på kr. Mindreforbrug på løn til området Udvikling, Kommunikation og Erhverv på kr. Mindreforbruget skyldes vakante stillinger. Ovenstående giver samlet et mindreforbrug på kr., hvilket delvist modsvares af et forventet merforbrug på kr. Dette merforbrug skyldes primært: Højere udgifter i forbindelse med Folketingsvalget samt udgifter til folkeafstemning om retsforbeholdet i december på i alt kr. Merforbrug på medfinansiering af et fælles EU-kontor for kommunerne i hovedstadsregionen. Udgifterne til medlemsskabet er ikke blevet indarbejdet i

11 tet, hvorfor dette søges indarbejdet i indeværende revision for. Udgifterne til medlemsskabet udgør i alt kr. Merforbrug til ansatte i projekt rigtige jobs på kr. Projektet blev stoppet fra og frem, dog med undtagelse af, at der afholdes udgifter til de sidste medarbejdere, som blev ansat under ordningen i Denne udgift er ikke lagt og udgør kr kr. til kompensation for stillingskift fra tjenestemand til anden overenskomst (lønpuljer) for fire medarbejdere, som hører under område 309 Kulturen, 515 Dagtilbud og Specialbørnehaver og 826 Administration Økonomi og Ejendomme. Det resterende merforbrug på kr. fordeler sig over marginale merforbrug på flere poster. Budgettet for søges nedjusteret med i alt kr., svarende til de forventede mindreforbrug på tjenestemandspension, lønpuljer, fællesannoncer, de forventede merforbrug på valg, medfinansiering af EU-kontor for kommunerne i hovedstadsregionen, ansatte i projekt rigtige jobs og kompensation for stillingskift fra tjenestemand til anden overenskomst jf. ovenfor.

12 1.6 Budgetområde 827, Redningsberedskab Tabel 1f Driftsområder for område 827, Redningsberedskab Årets priser, netto i kr. Rammestyret område: Oprindeligt Korrigeret Forbrug pr Forventet regnskab Mer/ mindreforbrug* Foreslåede justeringer til Redningsberedskab I alt *Merforbrug/positiv regulering +, Mindreforbrug/negativ regulering I forventes det, at forbruget på det rammestyrede område, vil svare til det korrigerede.

Budgetområde: 826 Administration

Budgetområde: 826 Administration Regnskab På budgetområde 826 Administration udgør størstedelen af budgettet administrative personaleudgifter i kommunens 7 fagcentre og 4 fællescentre i. Derudover er der udgifter til IT, administrationsbygninger,

Læs mere

Uddybning af forventet regnskabsresultat og beskrivelse af foreslåede korrektioner til budget 2016 for Beskæftigelsesudvalget

Uddybning af forventet regnskabsresultat og beskrivelse af foreslåede korrektioner til budget 2016 for Beskæftigelsesudvalget 1 Uddybning af forventet regnskabsresultat og beskrivelse af foreslåede korrektioner til budget for Beskæftigelsesudvalget 1. Indledning Budgetrevisionen pr. 30. april for Beskæftigelsesudvalgets budgetområde

Læs mere

Dagsorden Defekte Testudvalg - april 2014

Dagsorden Defekte Testudvalg - april 2014 Dagsorden Defekte Testudvalg - april : Mandag den 03. november Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Byrådssalen, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jeannette Blicher Testcf Andersen Anna Acadre Asger Ringsing

Læs mere

Referat Økonomiudvalget

Referat Økonomiudvalget Referat Økonomiudvalget : Mandag den 19. oktober 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:15 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær (C) Anders Drachmann

Læs mere

Budgetområde: 825 Ejendomme og Bygningsforbedring

Budgetområde: 825 Ejendomme og Bygningsforbedring Regnskab Indsatserne på Ejendomme og Bygningsforbedring omfatter: Investeringsforvaltning (udvikling og optimering af ejendomsporteføljen via køb/salg, nybyggeri, ombygning/renovering). Administrativ og

Læs mere

Mer-/ mindrefor brug Budgetområdet i alt- drift 461.393 294 5.757 467.444 455.118 12.326. Overførsel fra 2013*

Mer-/ mindrefor brug Budgetområdet i alt- drift 461.393 294 5.757 467.444 455.118 12.326. Overførsel fra 2013* Regnskab Beskæftigelsesudvalget har ansvaret for alle tilbud og ydelser inden for det beskæftigelsesrettede område. Formålet er at give borgere uden uddannelse, arbejde og borgere med nedsat arbejdsevne

Læs mere

Uddybning af forventet regnskabsresultat og beskrivelse af foreslåede korrektioner til budget 2016 for Børne- og Uddannelsesudvalget

Uddybning af forventet regnskabsresultat og beskrivelse af foreslåede korrektioner til budget 2016 for Børne- og Uddannelsesudvalget 1 Bilag 1 Uddybning af forventet sresultat og beskrivelse af foreslåede korrektioner til for Børne- og Uddannelsesudvalget 1. Indledning Budgetrevisionen pr. 30. april for Børne- og Uddannelsesudvalgets

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

1. Budgetområdet i hovedtal

1. Budgetområdet i hovedtal Regnskab Budgetområdet indeholder til folkeskolen, skolefritidsordninger, befordring af skolebørn, kommunens specialskoler, sprogstimulering af førskolebørn, bidrag til statslige og private skoler, efterskoler,

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Styring

Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Styring Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Styring Udarbejdet af Team Budget, Ledelsesinformation & Analyse Vedtaget af Byrådet d. 24. juni 2014 Formål med den Økonomiske politik Den

Læs mere

Beretning 2011 for politikområderne:

Beretning 2011 for politikområderne: Beretning 2011 for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud): (i 1000 kr.) Oprindeligt

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Side 1 af 6 sider Halvårsregnskab og forventet regnskab 2017 Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Forv. Forv. Forventet Halvårs- Pct. budget bev. og

Læs mere

Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Ejendomme

Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Ejendomme Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Ejendomme Udarbejdet af Team Budget, Ledelsesinformation & Analyse Vedtaget af Byrådet d. xx. Januar 2016 Formål med den Økonomiske politik

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2012 TIL Udvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag

OVERFØRSEL FRA 2012 TIL Udvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag OVERFØRSEL FRA 2012 TIL 2013 DRIFT Sammendrag Funktion Tekst Vedtaget Tillægsbev. Genbevil- Korrigeret Resultat Afvigelse Søges ovf. Beløb i 1.000 kr. Budget omplacer. linger Budget 2013 - = merudg - =

Læs mere

Tabel 1.1 viser forventet driftsregnskab fordelt på Økonomiudvalgets aktivitetsområder. Omplaceringer

Tabel 1.1 viser forventet driftsregnskab fordelt på Økonomiudvalgets aktivitetsområder. Omplaceringer NOTAT Dato Klik her for at angive tekst. Økonomisk afdeling 4. november 206 205-007648-8. Økonomiske Redegørelse. Driftsområdet Den. Økonomiske Redegørelse er baseret på udvalgenes gennemgang af budgetforudsætningerne

Læs mere

Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Styring

Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Styring Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Styring Udarbejdet af Team Budget, Ledelsesinformation & Analyse Formål med den Økonomiske politik Den Økonomiske politik for Helsingør Kommune

Læs mere

Budgetområde: 722-Beskæftigelse

Budgetområde: 722-Beskæftigelse Regnskab Beskæftigelsesudvalget har ansvaret for alle tilbud og ydelser inden for det beskæftigelsesrettede område. Formålet er at give borgere uden uddannelse, arbejde og borgere med nedsat arbejdsevne

Læs mere

Tillægsbevilling. Omplaceringer. forbrug 2014

Tillægsbevilling. Omplaceringer. forbrug 2014 NOTAT Fælles- og Kulturforvaltningen 07-10- -13342-132673 4. Økonomiske Redegørelse - Økonomiudvalget Økonomisk afdeling Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge 1.1 Driftsområdet Den 4. Økonomiske Redegørelse er

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Godkendelse af aktuel status Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling

Godkendelse af aktuel status Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling Punkt 3. Godkendelse af aktuel status 2018 - Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling 2018-069312 Borgmesterens Forvaltning indstiller, at byrådet godkender, at der til sektor Administration, gives

Læs mere

Tabel 1.1 viser forventet driftsregnskab fordelt på Økonomiudvalgets aktivitetsområder. Tillægsbevilling Omplaceringer. Korrigeret budget 2016

Tabel 1.1 viser forventet driftsregnskab fordelt på Økonomiudvalgets aktivitetsområder. Tillægsbevilling Omplaceringer. Korrigeret budget 2016 NOTAT Dato Klik her for at angive tekst. Økonomisk afdeling 4. november 2015-007648-8 4. Økonomiske Redegørelse 1.1 Driftsområdet Den 4. Økonomiske Redegørelse er baseret på udvalgenes forventninger til

Læs mere

Budgetområde: 825 Ejendomme og Bygningsforbedring

Budgetområde: 825 Ejendomme og Bygningsforbedring Regnskab Indsatserne på Ejendomme og Bygningsforbedring omfatter: Investeringsforvaltning (udvikling og optimering af ejendomsporteføljen via køb/salg, nybyggeri, ombygning/renovering). Administrativ og

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Ejendomme

Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Ejendomme Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Ejendomme Revideret 23/11-2016 Godkendt af Byrådet 20/11-2016 Formål med den Økonomiske politik Den Økonomiske politik for Helsingør Kommune

Læs mere

Budgetområde: 619 Sundhed og Omsorg

Budgetområde: 619 Sundhed og Omsorg Regnskab Kerneydelserne på Sundhed og Omsorgs område er pleje, omsorg, træning og aktivering af ældre og handicappede. Afgørelse om og levering af de forskellige ydelser er organiseret efter en såkaldt

Læs mere

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Dato Sagsnummer Dokumentnummer 09-10-2014 2014-16891 2014-133798 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 4 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 5 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse

Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse Regnskab Indsatsen på kulturområdet omfatter: Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse Fokus- og udviklingsområderne musik, børn og unge, kulturarv, billedkunst,

Læs mere

Ansøgning om overførsel af mindreforbrug over 3 pct. af korrigeret budget

Ansøgning om overførsel af mindreforbrug over 3 pct. af korrigeret budget 823 Rådet for almene Boliger 8232 Rådet for almene Boliger Korrigeret budget 2014 for totalrammen: 10.805 Samlet mindreforbrug på totalrammen: 2.848 Automatisk overførsel under 3 pct. 33 Mindreforbrug

Læs mere

Halvårsregnskab for Holbæk Kommune 2017

Halvårsregnskab for Holbæk Kommune 2017 Halvårsregnskab for Holbæk Kommune 2017 Lovgrundlag Social- og Indenrigsministeriet har indgået aftale om, at kommunerne fra 2011 skal udarbejde halvårsregnskaber. Folketinget vedtog i februar måned 2011

Læs mere

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr.

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et forbrug, der er 40,4 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget.

Læs mere

Det samlede budget på området udgør netto 474,6 mio. kr. i 2016. Af disse er ca. 69 % lønudgifter.

Det samlede budget på området udgør netto 474,6 mio. kr. i 2016. Af disse er ca. 69 % lønudgifter. Indledning Helsingør Kommunes administrative organisation består af 10 centre. På, er størstedelen af budgettet administrative personaleudgifter, herunder løn. Derudover er der udgifter til blandt andet

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Økonomiudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3

Økonomiudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3 Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? er forventes et forbrug, der er 32,0 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Mindreforbruget kan henføres til Administration med 29,5 mio.

Læs mere

Det betyder, at der på nuværende tidspunkt mangler handlinger, der kan sænke forbruget minimum 41 mio. kr. for, at budgettet kan overholdes.

Det betyder, at der på nuværende tidspunkt mangler handlinger, der kan sænke forbruget minimum 41 mio. kr. for, at budgettet kan overholdes. Økonomiudvalget Budgetrevision 1 Februar Holbæk Kommune Samlet set skal Holbæk Kommune i sænke forbruget på driften med 180 mio. kr. i forhold til forbruget i 2016. Det forventede regnskab for 2016 er

Læs mere

1.1 Driftsområdet Den 3. Økonomiske Redegørelse 2017 er baseret på udvalgenes forventet regnskab for 2017 på driftsområdet pr. 30. juni 2017.

1.1 Driftsområdet Den 3. Økonomiske Redegørelse 2017 er baseret på udvalgenes forventet regnskab for 2017 på driftsområdet pr. 30. juni 2017. NOTAT Klik her for at angive tekst. Økonomisk afdeling 6. maj 205-007648-8 3. Økonomiske Redegørelse. Driftsområdet Den 3. Økonomiske Redegørelse er baseret på udvalgenes forventet regnskab for på driftsområdet

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø revision 3 September Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

1. Budgetområdet i hovedtal

1. Budgetområdet i hovedtal Regnskab Budgetområdet indeholder vuggestuer, børnehaver, integrerede institutioner, fritidsklubber og private daginstitutioner samt socialpædagogiske fritidstilbud. Der gives desuden tilskud til pasning

Læs mere

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler)

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. marts 2013 Økonomiudvalget

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første halvår 2014. Kompetence

Læs mere

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned Forbrugsprocent Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Marts 2014 regnskab 2014 BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5 2.021,5-3,0 DRIFTSVIRKSOMHED

Læs mere

Frederikshavn Kommune Økonomiudvalget

Frederikshavn Kommune Økonomiudvalget Økonomiafdelingen, d. 13. april 2015 Dok. 218875-14 Frederikshavn Kommune Økonomiudvalget Generelle bemærkninger regnskab 2014 1 "-" = overskud "+" = underskud i 1.000 kr. Drift Korrigeret Center Forbrug

Læs mere

Aarhus Kommune Opsparingsopgørelse 2012

Aarhus Kommune Opsparingsopgørelse 2012 Bilag til indstilling Bilag 4: Beskrivelse af regnskabsresultatet B4.1 De decentraliserede områder Regnskabsresultatet for de decentraliserede skattefinansierede områder Tabellen Opsparingsopgørelse 2012

Læs mere

Halvårsregnskabet er opfølgningsmæssigt anderledes end alle øvrige budgetopfølgninger i løbet af budgetåret.

Halvårsregnskabet er opfølgningsmæssigt anderledes end alle øvrige budgetopfølgninger i løbet af budgetåret. Halvårsregnskab, Holbæk Kommune Økonomi & effekt Lovgrundlag Social- og Indenrigsministeriet har indgået aftale om, at kommunerne fra 2011 skal udarbejde halvårsregnskaber. Folketingen vedtog i februar

Læs mere

Budgetområde: 513 Skoler og fritidsområdet

Budgetområde: 513 Skoler og fritidsområdet Budgetområdet indeholder til folkeskolen, skolefritidsordninger, fritidsklubber, befordring af skolebørn, kommunens specialskoler, sprogstimulering af førskolebørn, bidrag til statslige og private skoler,

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger Halvårsregnskab 2014 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2014 og det forventede regnskab

Læs mere

Budgetområde: 825 Ejendomme og Bygningsforbedring

Budgetområde: 825 Ejendomme og Bygningsforbedring Indsatserne på Ejendomme og Bygningsforbedring omfatter: Investeringsforvaltning (udvikling og optimering af ejendomsporteføljen via køb/salg, nybyggeri, ombygning/renovering). Administrativ og økonomisk

Læs mere

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler)

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/8-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. august 2013

Læs mere

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 35,9 mio. kr. lavere end det korrigerede budget.

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 35,9 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 35,9 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Der forventes mindreforbrug på 3 politikområder

Læs mere

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 37,1 mio. kr. lavere end det korrigerede budget.

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 37,1 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 37,1 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. er forventes mindreforbrug på 3 politikområder

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D. 26.06.2014 Politikområde: 02 Politikere 1) Ændringer i budgettet DRIFT i 1.000 kr. - = mindreudgift og + = merudgift Merudgift til aflønning af

Læs mere

Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse

Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse Regnskab Indsatsen på kulturområdet omfatter: Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse Fokus- og udviklingsområderne musik, børn og unge, kulturarv, billedkunst,

Læs mere

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler:

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: 1. Overførsler vedrørende Én pose penge 2. Formålsbestemte

Læs mere

Budgetrevision 1 ultimo februar 2017 Samlet oversigt. Budgetrevision 1. Forventning til regnskab 2017, ultimo februar

Budgetrevision 1 ultimo februar 2017 Samlet oversigt. Budgetrevision 1. Forventning til regnskab 2017, ultimo februar Budgetrevision 1 Forventning til regnskab, ultimo februar 1 Samlet oversigt... 3 Uddybende forklaring... 7 Resultat... 7 Indtægter... 7 Driftsudgifter... 7 Forbrugsskøn på politik områder... 8 Lån... 10

Læs mere

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen REFERAT BYRÅDET den 27.08.2012 i Byrådssalen Afbud: Ingen Orlov: Anders Kronborg (A) Stedfortræder: Rut Sydbøge (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budgetrevision pr. 30. juni 2012 - Alle

Læs mere

Budgetrevision 2 ultimo marts 2017 Samlet oversigt. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2017, ultimo marts

Budgetrevision 2 ultimo marts 2017 Samlet oversigt. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2017, ultimo marts Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2017, ultimo marts 1 Samlet oversigt... 3 Samlet vurdering... 5 Indtægter... 8 Driftsudgifter... 9 Anlæg... 11 Finansiering... 12 Likviditet... 13 2 Samlet oversigt

Læs mere

Beretning 2010 for politikområderne:

Beretning 2010 for politikområderne: Beretning for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Forsørgelse Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud):

Læs mere

Overførsler fra 2012. Korrigeret budget. til 2013

Overførsler fra 2012. Korrigeret budget. til 2013 Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("- "=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/5-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. maj 2013 Økonomiudvalget

Læs mere

Kerneopgaven Alle Kan Bidrage

Kerneopgaven Alle Kan Bidrage Kerneopgaven Alle Kan Bidrage Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Oktober 2014 regnskab 2014 Tabel 1 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventninger INDTÆGTER -2.024,5-2.020,5-2.020,5

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget. Budgetopfølgning pr. 30. september 2016

Økonomi- og Erhvervsudvalget. Budgetopfølgning pr. 30. september 2016 Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 1 Direktørerklæring for Økonomi- og Erhvervsudvalgets område På baggrund af økonomiopfølgningen pr. 30. september forventes driftsudgifterne,

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Den centrale administrative funktion viser følgende for regnskabsåret 2016:

ØKONOMIUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Den centrale administrative funktion viser følgende for regnskabsåret 2016: Bevillingsramme 60.62 Den centrale administrative funktion Ansvarligt udvalg Økonomiudvalget Sammendrag Bevillingsramme 60.62 Den centrale administrative funktion viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

BUDGET DRIFTSKORREKTION

BUDGET DRIFTSKORREKTION BUDGET - - DRIFTSKORREKTION Kontanthjælp, uddannelseshjælp og forrevalidering Indtastningsdato 20-04-2015 Korrektionsnr 15 Som følge af refusionsreformen bliver refusionssatserne ændret og det er vanskeligt

Læs mere

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Rapportering Økonomisk rapportering pr. 30. juni Halvårsregnskab inkl. tillægsbevillingsansøgninger Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Indledning Den økonomiske rapportering

Læs mere

Forbr. pct Forventet regnskab Afvigelse mellem korr. Budget og forventet regnskab

Forbr. pct Forventet regnskab Afvigelse mellem korr. Budget og forventet regnskab Bilag 4 A opfølgning pr. 30.9. Økonomiudvalget Driftsvirksomheden U/ Forbrug pr ult. 9- Forbr. pct og Økonomiudvalget U 283.687 288.808 209.598 73 284.808-4.000-16.408-16.598-17.764 109-16.598 00 Byudvikling,

Læs mere

Tabel 1.1 viser forventet driftsregnskab fordelt på Økonomiudvalgets aktivitetsområder. Tillægsbevilling Omplaceringer. Korrigeret budget 2016

Tabel 1.1 viser forventet driftsregnskab fordelt på Økonomiudvalgets aktivitetsområder. Tillægsbevilling Omplaceringer. Korrigeret budget 2016 NOTAT Dato Klik her for at angive tekst. Økonomisk afdeling 4. juli 205 2050076488 3. Økonomiske Redegørelse. Driftsområdet Den 3. Økonomiske Redegørelse er baseret på udvalgenes forventninger til forventninger

Læs mere

Indhold. Regnskab Centralforvaltningen

Indhold. Regnskab Centralforvaltningen Indhold sbemærkninger for Økonomiudvalget... 2 Politisk organisation... 2... 2... 2 Administrativ organisation rådhuspersonale mv.... 3... 3... 3 Lønpuljer mv... 4... 4... 4 Fællesudgifter... 5... 5...

Læs mere

Halvårsregnskab 2017

Halvårsregnskab 2017 Halvårsregnskab 2017 Regnskabsopgørelse pr. 30-06-2017 Alle beløb i 1.000 kr. Vedtaget Omplac og Korrigeret Halvårs Administrativt Forventet Afvigelse - = indtægt/overskud / + = udgift/underskud budget

Læs mere

Mindreforbruget er sammensat af forskellige mer- og mindreforbrug samt omplaceringer.

Mindreforbruget er sammensat af forskellige mer- og mindreforbrug samt omplaceringer. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 - Vurdering Holder det korrigerede budget? er forventes et forbrug, der er 20,7 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Mindreforbruget er sammensat af forskellige

Læs mere

Budget for administrationsområdet

Budget for administrationsområdet opfølgning pr. 31. august Hovedkonto 6, administration 10.30 Politisk Administration Generel beskrivelse Området dækker udgifter til kommunalbestyrelsen for, tilskud til politiske partier, øvrige råd og

Læs mere

Generelle bemærkninger til regnskab 2015

Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Regnskabet overholder de fire overordnede målsætninger: Regnskab 2015 viser overordnet et godt resultat. Det overholder de fire overordnede økonomiske mål for den

Læs mere

Halvårs- regnskab 2013

Halvårs- regnskab 2013 1 Halvårsregnskab 213 Regnskabsopgørelse i 1. kr. Forbrug pr. 3.6.213 regnskab Korrigeret budget Budget 213 Det skattefinansierede område Indtægter Skatter Generelle tilskud mv. 1.68.436 498.22 2.14.939

Læs mere

Notat. Bilag til indstillingen vedrørende forventet regnskab og tillægsbevilling BA. 1. Resume

Notat. Bilag til indstillingen vedrørende forventet regnskab og tillægsbevilling BA. 1. Resume Notat Bilag til indstillingen Forventet Regnskab og tillægsbevil- Emne: ling - BA Til: Kopi: til: Byrådet Den 21. november 2012 Aarhus Kommune Kultur og Borgerservice Bilag til indstillingen vedrørende

Læs mere

Tiltag til imødegåelse af overskridelsen af servicerammen på 9,3 mio. kr. i forventet regnskab pr. 31. juli 2018

Tiltag til imødegåelse af overskridelsen af servicerammen på 9,3 mio. kr. i forventet regnskab pr. 31. juli 2018 Tiltag til imødegåelse af overskridelsen af servicerammen på 9,3 mio. kr. i regnskab pr. 31. juli 2018 Tiltagene forelægges fagudvalgene sammen med det forventede regnskab pr 31. juli 2018. Opgjort pr.

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 6

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. december 2012 for økonomiudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. december 2012 for økonomiudvalget Bilag til opfølgningen pr. december for økonomiudvalget Samlet oversigt (1.000) kr. Opr. Overført fra tidl. år Tillægsbevillinger* Korr. Budget Afvigelse** Drift 257.233 20.233-20.830 256.636-12.455 227.484

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første kvartal 2014. Kompetence

Læs mere

Halvårs- regnskab 2012

Halvårs- regnskab 2012 1 Halvårsregnskab 2012 Regnskabsopgørelse i 1.000 kr. Forbrug pr. 30.6.2012 regnskab Korrigeret budget Budget 2012 Det skattefinansierede område Indtægter Skatter Generelle tilskud mv. Indtægter i alt

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo juli 2016 for økonomiudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo juli 2016 for økonomiudvalget Bilag til opfølgningen pr. ultimo juli for økonomiudvalget Samlet oversigt Økonomiudvalget samlet oversigt Korrigeret regnskab Afvigelse* Drift ekskl. overførte midler 298,7 297,4-1,3 0,0 Overførte driftsmidler**

Læs mere

Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015

Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015 Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015 Dette bilag indeholder en kort gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede

Læs mere

Helsingør Kommune Budgetrevision pr. 31. august 2014

Helsingør Kommune Budgetrevision pr. 31. august 2014 Helsingør Kommune Budgetrevision 31. august Center for Økonomi og Styring 10. oktober 1 Indhold 1. Overblik 3 1.1 Forventet forbrug 3 1.2 Likviditet og finansiering 5 1.3 Balanceforskydning 5 2. Teknik,

Læs mere

Økonomiudvalg og Byråd

Økonomiudvalg og Byråd Økonomiudvalg og Byråd Økonomi- og aktivitetsopfølgning August, 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

Overførsler fra 2011 til. Korrigeret budget inkl. Overførsler

Overførsler fra 2011 til. Korrigeret budget inkl. Overførsler Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/5-2012 Overførsler fra 2011 til 2012 Korrigeret inkl. Overførsler Oprindeligt Budget 31.05.2012 Økonomiudvalget

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2014 for miljø- og teknikudvalget.

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2014 for miljø- og teknikudvalget. Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2014 for miljø- og teknikudvalget. Miljø- og teknikudvalget samlet oversigt Korrigeret Forventet Afvigelse* Forventet budget regnskab tillægsbevillingsbehov

Læs mere

1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13

1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 skema 1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013 FR

Læs mere

Økonomiopfølgning januar juli inklusiv budgetrevision

Økonomiopfølgning januar juli inklusiv budgetrevision Økonomiopfølgning januar juli inklusiv budgetrevision September 2015 Koncernøkonomi og udvikling Økonomi og indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Økonomiopfølgning januar juli inklusiv bud på budgetrevision

Læs mere