Å r s r a p p o r t f o r. D a n m a r k s D e s i g n s k o l e

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Å r s r a p p o r t 2 0 0 7. f o r. D a n m a r k s D e s i g n s k o l e"

Transkript

1 Å r s r a p p o r t f o r D a n m a r k s D e s i g n s k o l e

2 Oversigt over tabeller, noter og bilag 3 1. Beretning Præsentation af virksomheden Årets faglige resultater Årets økonomiske resultat Forventninger til kommende år 9 2. Målrapportering Målrapporteringens første del skematisk oversigt Målrapporteringens anden del uddybende analyser og vurderinger Regnskab Anvendt Regnskabspraksis Resultatopgørelse Balancen Egenkapitalforklaring Opfølgning på likviditetsordningen hen over året Opfølgning på lønsumsloft Bevillingsregnskabet Påtegning af det samlede regnskab Bilag til årsrapporten Supplerende noter

3 -3 - Oversigt over tabeller, noter og bilag Beretning og Målrapportering Tabel 1: Omkostninger og resultatkrav Figur 1: Indtægter og omkostninger Figur 2: Balancens sammensætning Figur 3: Egenkapitalens sammensætning Figur 4: Låneramme og SKB-gæld Tabel 2: Virksomhedens administrerede udgifter og indtægter Tabel 3: Sammenfatning af økonomi for virksomhedens produkter/ydelser Regnskabstabeller Tabel 4: Resultatopgørelse Tabel 5: Resultatdisponering Tabel 6: Balancen Tabel 7: Egenkapitalforklaring Tabel 8: Inddækning af merforbrug Tabel 9: Bevillingsregnskab Obligatoriske noter Note 1: Personaleomkostninger Note 2: Immaterielle anlægsaktiver Note 3: Materielle anlægsaktiver Obligatoriske bilag Bilag 1: Årets resultatopfyldelse Bilag 2: Tilskudsfinansieret forskningsvirksomhed (underkonto 95) Bilag 3: Andre tilskudsfinansierede aktiviteter (underkonto 97) Øvrige tabeller Bilag 4: Aktivitetsoplysninger Bilag 5: Klare mål for brugerrettede opgaver Bilag 6: Metode til omkostningsfordeling Bilag 7: Nøgletal Supplerende noter til regnskabet Nedskrivninger

4 -4-1. Beretning 1.1. Præsentation af virksomheden Danmarks Designskole (DKDS) er en statsinstitution under Kulturministeriet. Hovedopgaver Skolen har i henhold til lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner under Kulturministeriet til opgave at give uddannelse inden for kunsthåndværk, design og beslægtede fag. Det overordnede regelgrundlag for Danmarks Designskole er: Lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner under Kulturministeriet, jf. lovbekendtgørelse nr. 889 af 21. september Bekendtgørelse om styrelse af DKDS, jf. Kulturministeriets bekendtgørelse nr. 753 af 27. september Bekendtgørelse nr. 617 af 27.juni 2003 om designuddannelsen ved DKDS og Designskolen Kolding. I forlængelse af den politiske flerårsaftale for Kulturministeriets videregående uddannelser er mellem skolen og Kulturministeriet indgået en resultatkontrakt for perioden Kontrakten indeholder væsentlige målsætninger og resultatkrav, der retter sig mod skolens kerneydelser - uddannelse samt forskning og udvikling. Uddannelse Danmarks Designskole udbyder en 5-årig videregående uddannelse. Uddannelsen er opbygget med en 3-årig grunduddannelse, der kvalificerer de studerende i de grundlæggende designfaglige discipliner samt en 2-årig overbygningsuddannelse, der kvalificerer de studerende inden for en eller flere designfaglige discipliner. Uddannelsens form og struktur og kvalitetsniveau er tilrettelagt i overensstemmelse med normer for bachelor- og kandidatuddannelser og peger således frem mod akkreditering og status som højere uddannelse. Forskning og udvikling Danmarks Designskole udfører forskning med henblik på at frembringe og nyttiggøre ny designviden og som grundlag for skolens forskningsbaserede uddannelse. Danmarks Designskole samarbejder med Kunstakademiets Arkitektskole, Designskolen Kolding og Arkitektskolen i Aarhus om Center for Designforskning (CDF). Parallelt med forskningen satser DKDS på udviklingsarbejde på højt niveau med baggrund i designfagets praksis og fagligheder. Dette skal i samspil med forskningen berige den nye designuddannelse og sikre skolens fortsatte udvikling. Mission Som beskrevet i bekendtgørelsen om designuddannelsen:

5 -5 - Formålet med designuddannelsen er at give den studerende faglig viden, metodisk færdighed og professionel kompetence i designfagets discipliner med henblik på beskæftigelse som designer, herunder kunsthåndværker. Designuddannelsen udvikler på et kunstnerisk grundlag den studerendes evner for æstetik, innovativ formgivning og problemløsning i en vekslen mellem konkrete, materialenære tilgange og abstrakte, teoretiske tilgange, så den studerende kvalificeres til at løse både konkrete, teoretiske og abstrakte designopgaver. Der kan indgå forskningsbaseret undervisning i designuddannelsen. Vision Danmarks Designskole skal med en markant faglig profil være nationalt og internationalt ledende inden for design, uddannelse af designere og udvikling af ny viden om design. Hovedkonti Årsrapporten aflægges for hovedkonto: Danmarks Designskole Årets faglige resultater Studenteroptag, aktive studerende og færdiguddannede Søgningen til skolens uddannelser ligger på et højt og stabilt niveau. Med 1077 ansøgere til grunduddannelsens 105 studiepladser i 2007 er designuddannelsen på Danmarks Designskole forsat en af de mest søgte og sværeste uddannelser at blive optaget på. Med et årligt optag på 105 til den 3-årige grunduddannelse og ca. 25 til den 2-årige overbygningsuddannelse er studentertallet stabiliseret. I 2007 havde skolen i alt 567 aktive finansårsstuderende heraf 503 inden for den normerede studietid på 5 år. Niveauet ligger således lidt lavere end resultatkontraktens prognose på 548 studerende. Der henvises til afsnit 2.2 for nærmere analyse og til Bilag 4. Aktivitetsoplysninger. Antallet af færdiguddannede steg fra 105 i 2006 til 115 i Prøveakkreditering DKDS har efter aftale med Kulturministeriet i 2007 gennemført en prøve-akkreditering af skolens uddannelser. Prøve-akkrediteringen er udført af Evalueringscentret (EVA) med sigte på at afprøve og fastlægge akkrediteringskriterierne forud for den kommende akkreditering af Kulturministeriets uddannelser. DKDS har fået mulighed for at påvirke udformningen af de kriterier, som uddannelsen vil blive vurderet i forhold til. Prøveakkrediteringen er forløbet godt og har bidraget til identificering af områder indenfor uddannelsen, hvor skolen har behov for øget opmærksomhed frem mod den egentlige akkreditering.

6 -6 - Opfyldelse af resultatkrav i 2007 Tabel 1: Omkostninger og resultatkrav Produkt/opgave Omkostninger Opfyldte resultatkrav Delvist opfyldte resultatkrav Ikke opfyldte resultatkrav 1000 kr. Antal Antal Antal Uddannelse 65292, Forskning og udvikling 12170, I alt 77462, I skolens resultatkontrakt med Kulturministeriet for perioden er opstillet 10 krav for Uddannelse og 4 krav for Forskning og Udvikling i Målopfyldelsen fremgår af Bilag 1. Af Tabel 1 fremgår, at DKDS i 2007 har opfyldt 8 af 14 resultatkrav. Yderligere 5 resultatkrav er delvist opfyldt med en målopfyldelsesgrad på 72 eller derover. Et resultatkrav er ikke indfriet. Samtidig har skolen indfriet kravene til alle Klare Mål for brugerrettede opgaver, jf. Bilag 5. Det samlede resultat vurderes på den baggrund tilfredsstillende. Skolens resultater skal også ses i lyset af, at 2007 i flere henseender har været et særligt år med skift på rektorposten og ekstraordinær fokus på skolens økonomi og bygninger, herunder forhandlinger med udlejer (Kræftens Bekæmpelse) om lejeniveau, arealafgivelse, moderniseing og evt. fælles auditorium m.v. Det har været afgørende for skolen at sikre størst mulig klarhed om de økonomiske og bygningsmæssige rammer som grundlag for gennemførelse af en række faglige udviklingsinitiativer Årets økonomiske resultat Figur 1: Indtægter og omkostninger Tusind kr , , , , , , , , ,0 0, Bevilling Indtægter Afskrivninger Øvrige omkostninger Løn Figur 1 viser, at sammensætningen af indtægter og omkostninger er stabil i begge år.

7 -7 - Figur 2: Balancens sammensætning Af Figur 2 fremgår, at aktiver og passiver i 2007 er steget med ca. 2,7 mio. kr. sammenholdt med For aktiverne ligger stigningen på omsætningsaktiver, hvor der er registreret større tilgodehavender pr hos studerende (grundbetaling), kommuner (betaling for studerende under revalidering) samt virksomheder og institutioner, som bidrager til tilskudsfinansieret forskning. På passivsiden er den kortfristede gæld, som vedrører fakturaer modtaget i den regnskabsmæssige supplementsperiode, steget.

8 Figur 3: Egenkapitalens sammensætning Figur 3 viser, at skolens egenkapital ultimo 2007 er sammensat af en startkapital på ca. 1,5 mio. kr. og overført overskud på ca. 1,4 mio. kr. Egenkapitalen forventes halveret ved udgangen af 2008, idet skolen har budgetteret med forbrug af opsparet overskud, jf. afsnit 3.5 og 3.7. Figur 4: Låneramme og SKB-gæld 8000,0 6000,0 Tusind kr. 4000,0 2000,0 0,0-2000,0-4000, Kassekredit Bygge- og IT-kredit Langfristet gæld Låneramme Den samlede udnyttelsesgrad af lånerammen er ultimo 2007 på 79%. Danmarks Designskole har i løbet af 2007 i følgende måneder (maj, juni, juli, oktober og november) udnyttet lånerammen med op til 478%. For en nærmere forklaring se afsnit 3.5. Skolen anser det samlede økonomiske resultat i 2007 for tilfredsstillende.

9 Forventninger til kommende år På det uddannelsesmæssige og fagligt udviklingsmæssige plan har Danmarks Designskole store ambitioner og en tilsvarende forventning om inden 2010 at opnå status som højere uddannelse. Forberedelsen har stået på i en årrække, og den overordnede vurdering er, at uddannelsen, forskningen og skolens dimmitender har et niveau, der fuldt lever op til den standard, der leveres af sammenlignelige institutioner med universitetsstaus, og som DKDS typisk ville kunne benchmarkes mod. I de kommende år vil skolen have særlige fokus på generel kvalitetssikring og på at give begrebet forskningsbaseret uddannelse yderligere dybde. Det skal bl.a. ske gennem en opdateret forskningsplan, der forventes at sætte et styrket fokus på designfeltet og på gennemførelse af innovationsprojekter, hvor forskere og designfaglige medarbejdere arbejder tæt sammen. Tværfagligt samarbejde på indre liner, forstærket projektsamarbejde med erhvervslivet, eksternt finansierede forskningsprojekter og tværinstitutionelle projekter, hvori der indgår ansøgning om ekstern finansiering, vokser i omfang. Det er en meget positiv udvikling, men det må også konstateres, at det betydelige administrative og faglige forberedelsesarbejde, der er forbundet med aktiviteterne, er en konstant udfordring for medarbejderstaben. Danmarks Designskole har indenfor det seneste år gennemført omkostningsreduktioner og budgetomlægninger svarende til godt 10 % af skolens bevilling. Tilpasningen har været nødvendig for at sikre balance i skolens økonomi, og for at skabe begrænset, men helt nødvendigt råderum for intern omprioritering af aktiviteter og ressourcer. Skolens økonomiske situation er i konsekvens af omkostningsreduktionen i balance, og budgettet for 2008 afspejler i store træk det planlagte aktivitetsniveau på de basale uddannelses-, drifts- og administrationsområder. Til gengæld er der ikke i budgettet plads til afvigelser mellem forventede og realiserede omkostninger. Skolen oplever også et behov for at opprioritere vedligeholdelsen af skolens fysiske rammer, herunder både bygninger og udstyr til brug i undervisningen. For skolen er det en væsentlig udfordring for at sikre vedligeholdelse af skolen, et bæredygtigt energiforbrug og et optimalt brutto/nettoforhold i det lejede areal. Ved gennemgangen af skolens udstyr, systemer og rutiner i 2007 er det samtidig konstateret, at den systemmæssige understøtning af det studieadministrative område fungerer uhensigtsmæssigt og derved belaster daglige rutiner og medarbejdere. Skolen er derfor i samarbejde de øvrige uddannelsesinstitutioner taget initiativ til at sikre et nyt studieadministrationssystem, der vil sikre kvaliteten i studieadministrationen. Skolen har altså iværksat og planlagt initiativer for at løfte standarden på de nævnte områder. De forøgede omkostninger til bygningsvedligeholdelse har sammen med en forøget lejeomkostning som konsekvens, at vægtningen i ressourceanvendelsen forskydes fra de primære formål (at uddanne, forske og udvikle på højt niveau) til fordel for sekundære funktioner (bygningsdrift og vedligeholdelse). Det er vurderingen, at en højere standard ift de bygningsmæs-

10 -10 - sige rammer, udstyr til brug i undervisningen og studieadministration vil sikre, at skolen fastholder uddannelse og forskning på højeste niveau, og at skolen er en moderne uddannelsesinstitution, hvor udviklingen af designuddannelsen forsætter. 2. Målrapportering 2.1. Målrapporteringens første del skematisk oversigt Tabel 2: Sammenfatning af økonomi for virksomhedens produkter/opgaver 1000 kr., løbende priser Indtægtsført bevilling Øvrige indtægter Omkostninger Andel af årets overskud i kr. Andel opfyldte resultatkrav Uddannelse ,0-3976, ,1 215,9 6 af 10 Forskning og udvikling ,0-1787, ,4-417,1 2 af 4 I alt ,0-5763, ,5-201,2 8 af 14 Fordelingen af bevilling, øvrige indtægter og omkostninger på produkter/opgaver bygger på en kombination af skolens interne regnskab og skøn, jf. bilag 6 om omkostningsfordeling. De samlede omkostninger er i 2007 opgjort til ca. 77,5 mio. kr., der fordeler sig med ca. 84% til Uddannelse og ca. 16% til Forskning og Udvikling. Langt hovedparten af aktiviteten er bevillingsfinansieret, mens øvrige driftsindtægter tegner sig for ca. 7 % af finansieringen. For Uddannelse indeholder resultatkontrakten med Kulturministeriet i alt 10 resultatkrav for Af disse er 6 opfyldt og 4 delvist opfyldt. De direkte omkostninger ved opfyldelse af resultatkravene under Uddannelse skønnes at udgøre ca. 0,7 mio. kr. i For Forskning og Udvikling rummer resultatkontrakten i alt 4 resultatkrav for Af disse er 2 opfyldt, 1 delvist opfyldt og 1 ikke opfyldt. De direkte omkostninger ved opfyldelse af resultatkravene under Forskning og Udvikling skønnes at udgøre ca. 0,2 mio. kr. i For en nærmere uddybning af resultaterne henvises til bilag 1. Skolen anser årets opfyldelse af resultatkravene for tilfredsstillende. For resultatkrav, der ikke er opfyldt eller ikke opfyldt fuldt ud, har skolen iværksat initiativer, der sigter mod at indfri resultatkravene (og de overliggende mål) indenfor kontraktperioden, jf. analyser og vurderinger i afsnit Målrapporteringens anden del uddybende analyser og vurderinger Antal aktive studerende I resultatkontrakten er fastsat måltal for antallet af aktive finansårsstuderende indenfor normeret studietid. Måltallet for 2007 var 548 aktive studerende. Danmarks Design-

11 -11 - skole har opgjort det realiserede antal aktive finansstuderende indenfor normeret studietid til 503, d.v.s. 45 færre end stipuleret, jf. Aktivitetsoversigten i bilag 4. Udviklingen skyldes et samspil mellem flere faktorer. Generelt kan konstateres en øget anvendelse af orlov, overførsel til andre danske og udenlandske uddannelsesinstitutioner og forlængelse af studietiden af personlige/familiemæssige årsager. Undersøgelser peger på, at studerende på skolen særligt fra årgang 2001 og 2002, i forøget omfang har valgt at udskyde afgangseksamen. Dette mønster er afspejlet i opgørelsen af aktive studerende. Mens antallet af aktive studerende som helhed kun faldt marginalt (fra 571 i 2006 til 567 i 2007) var nedgangen i antal aktive finansårsstuderende indenfor normeret studietid væsentlig større (fra 536 i 2006 til 503 i 2007). Skolen har iværksat en indsats på flere fronter for at fastholde og forbedre niveauet for antal aktive studerende. Der anvendes standby-pladser og venteliste ved optagelsen til grunduddannelsen. Tilsvarende arbejder skolen med en mere målrettet procedure for optag til overbygningsuddannelsen, hvilket samtidig indgår i forberedelsen til en situation med generelt større fleksibilitet og mobilitet mellem uddannelserne. Endelig vil en styrket og målrettet vejledningsindsats samt generelle forbedringer af skolens studiemiljø og faciliteter kunne bidrage til at vende udviklingen. Studerende i meritgivende praktik I forbindelse med resultatkontrakten skal Danmarks Designskole tage en række initiativer til at styrke viden om og fokus på beskæftigelse for skolens færdiguddannede. Ét af initiativområderne er praktik og faglig relevant beskæftigelse i studietiden. Det er ambitionen, at alle studerende kommer i praktik. Resultatkontrakten indeholder det konkrete resultatkrav, at antallet af studerende i meritgivende praktik årligt er mindst 75. I 2007 har Danmarks Designskole registreret 62 i meritgivende praktik. Dette svarer til en målopfyldelse på 83 %. Det lavere antal studerende i meritgivende praktik i 2007 afspejler muligvis, at praktikordningen nu er formaliseret i den nye studieordning, og at dette kræver et fuldt semesters praktik samt aflevering af praktikrapport og evaluering for at få godkendt praktikforløbet. Danmarks Designskole planlægger (i samspil med Dansk Design Center m.fl.) en række initiativer til udvikling og optimering af den nuværende praktikordning: Bedre information om praktikforløbet med yderligere inddragelse af virksomheder i praktiksøgningsprocessen; bedre sammenhæng mellem praktikforløb og resten af studieforløbet. I overvejelserne indgår muligheden for en kortere indledende praktikperiode allerede på grunduddannelsen og en mere fleksibel praktikperiode.

12 -12 - Studerende i praktik i EU-lande har fra 1. september 2007 fået mulighed for at opnå Erasmusstipendium på lige fod med udvekslingsstuderende på studieophold. Dette vil formentlig gøre det ekstra attraktivt for skolens studerende at søge praktikophold i udlandet. Det er på den baggrund forventningen, at resultatkravet vil kunne indfries i kontraktperioden. Karrierevejledning Resultatkontrakten indeholder det resultatkrav, at Danmarks Designskole etablerer karrierevejledning i Karrierevejledning skal sammen med en række andre initiativer ruste de studerende bedst muligt til arbejdsmarkedet og dermed forbedre beskæftigelsesudsigterne. Målgruppen for karrierevejledning Danmarks Designskole er ansøgere, studerende og dimittender. Karrierevejledningen foregår i forskellige sammenhænge såvel centralt ved studievejleder som decentralt i de faglige miljøer ved undervisere. Informationer om erhverv og karriere på skolens hjemmeside samt planlagt opstart af en dimittendforening indgår ligeledes i den samlede karrierevejledning. I 2007 har studievejledningen øget fokus på studerendes karrierebevidsthed ved at inddrage karrierespørgsmål i samtaler med studerende. Studievejlederen har gennemført et længere efteruddannelsesforløb bl.a. med henblik på at understøtte karrierevejledning. Skolens hjemmeside opdateres løbende med information, der er relevant i karriereøjemed: Beskrivelser af, hvordan studerede klarer sig i konkurrencer, erhvervssamarbejder m.m. Informationer, som giver et billede af spændvidden i de fremtidige beskæftigelsesmuligheder. De resultater, der er nået i 2007 med etablering af karrierevejledning, modsvarer efter skolens skøn en målopfyldelse på 75%. Etablering af karrierevejledning er imidlertid ikke en enkeltstående indsats men en proces i stadig udvikling. I den nye modulbaserede uddannelse, som iværksættes til september 2008, er det hensigten, at hver studerende får tilknyttet en fast vejleder, som bl.a. skal rådgive om valg af studieaktiviteter i forhold til ønske om karrieremæssig specialisering. Det er således skolens forventning, at resultatkravet vil kunne indfries i de kommende år. Erhvervs-ph.d er Det er et krav i resultatkontrakten, at Danmarks Designskole har mindst 2 erhvervs ph.d. studerende fra Erhvervs ph.d. ordningen er interessant som instrument for videnoverførsel og samarbejde mellem erhvervslivet og uddannelses- og forskningsinstitutioner og som supplerende kilde til finansiering af forskeruddannelse.

13 -13 - Skolen har ikke indfriet resultatkravet i Skolen arbejder målrettet på, at det kan indfries fra Med forskningsplanen for den kommende 3-års periode vil der blive fokus på et intensiveret samarbejde med virksomheder og der er i foråret 2008 planlagt et informationsarrangement med en række særligt inviterede virksomheder med henblik på at skabe interesse for erhvervs ph.d.-ordningen og formidle kontakt mellem virksomheder og potentielle kandidater med henblik på konkrete samarbejder. Det kan tilføjes, at skolen ved udgangen af 2007 var involveret i 4 samfinansierede, ordinære ph.d.forløb med forskellige virksomheder og kulturinstitutioner (IO Interactive, Kvadrat, Guldagergaard Keramik Center og Kunstindustrimuseet). Skolen har gode erfaringer med den type samarbejder, som fortsat vil være en mulighed for samarbejde med erhvervsvirksomheder m.v. om forskeruddannelse ved siden af den særlige erhvervs ph.d.ordning. Kunstnerisk virksomhed I resultatkontrakten er et krav om, at kunstnerisk virksomhed udgør mindst 25% af den samlede forskning og kunstneriske virksomhed målt i forhold til den samlede ordinære bevilling. I 2007 er andelen til kunstnerisk virksomhed opgjort til ca.18 %. Resultatkravet er dermed delvist opfyldt (med 72%). I 2007 blev der truffet beslutning om ikke at genbesætte 2 gæstedesignerstillinger, hvori kunstnerisk virksomhed indgår med ca. 50% af ansættelsen. Stillingsvakancer er således forklaringen på, at målet om en andel på 25% ikke blev indfriet. Center for Designforskning Center for Designforskning er etableret som fælles paraply for designforskningen ved Arkitektskolen i Aarhus, Danmarks Designskole, Designskolen Kolding og Kunstakademiets Arkitektskole. Centret har frem mod 2010 bl.a. til opgave at understøtte og udvikle den forskning, de fire skoler hver især står for. DKDS deltager aktivt i og understøtter opbygningen af danske designforskning gennem Center for Designforskning. Blandt konkrete bidrag i 2007 kan nævnes medvirken til afholdelse af en række nationale såvel som internationale seminarer og forskertræf, der i løbet af 2007 har været afholdt i regi af Center for Designforskning. Forskerne ved DKDS har både indgået i planlægningsarbejdet samt bidraget som oplægsholdere ved disse lejligheder. Derudover tegner forskergruppen ved DKDS sig for en betragtelig andel af de publikationer i kategorierne bøger. I denne kategori tegner DKDS forskerne sig for 2/3 af de anførte titler: 4 ud af 6. For papers/proceedings/artikler (peer review) tegner DKDS forskerne sig ligeledes 2/3 af de anførte bidrag: 34 ud af 52, der anføres i Center for Designforsknings årsberetning 2007.

14 Regnskab I dette afsnit af årsrapporten er anvendt uddata fra Statens Koncern System Anvendt Regnskabspraksis Regnskabspraksis tager udgangspunkt i de regnskabsregler og principper, som Økonomistyrelsen har opstillet for omkostningsregnskaber og bevillinger. Årsrapporten for 2007 er opstillet efter Økonomistyrelsens regnskabsprincipper Resultatopgørelse Tabel 3: Resultatopgørelse 1000 kr., løbende priser Regnskab Budget note: Ordinære driftsindtægter Indtægtsført bevilling Bevilling , ,0 Anvendt af tidligere års reserverede bevillinger 0,0 0,0 Reserveret af indeværende års bevillinger 0,0 0,0 Indtægtsført bevilling i alt , ,0 Salg af varer og tjenesteydelser , ,0 Tilskud til egen drift , ,0 Gebyrer 0,0 0,0 Ordinære driftsindtægter i alt , ,0 Ordinære driftsomkostninger Ændring i lagre 749,5 500,0 Forbrugsomkostninger Husleje , ,0 Forbrugsomkostninger i alt , ,0 1 Personaleomkostninger Lønninger , ,0 Andre personaleomkostninger 139,0 50,0 Pension 4.582, ,0 Lønrefusion , ,0 Personaleomkostninger i alt , ,0 Af- og nedskrivninger 1.765, ,0 Andre ordinære driftsomkostninger , ,0 Ordinære driftsomkostninger i alt , ,0 Resultat af ordinær drift , ,0 Andre driftsposter Andre driftsindtægter -398,4 0,0 Andre driftsomkostninger 4.119, ,0

15 -15 - Resultat før finansielle poster -493, ,0 Finansielle poster Finansielle indtægter -40,7-40,0 Finansielle omkostninger 332,8 400,0 Resultat før ekstraordinære poster -201, ,0 Ekstraordinære poster Ekstraordinære indtægter 0,0 0,0 Ekstraordinære omkostninger 0,0 0,0 Årets resultat -201, ,0 Årets resultat i 2007 er forklaret i afsnit 3.7 Bevillingsregnskabet. I 2008 har skolen budgetteret med et underskud på ca. 1,4 mio. kr., som vil kunne finansieres af en opsparingssaldo (ultimo 2007) af samme størrelse. Merforbruget i forhold til årets bevilling er nødvendig for at realisere en planlagt fortætning (arealafgivelse og deraf afledt omflytning) samt genopretning af den bygningernes vedligeholdelsesstandard. Tabel 4: Resultatdisponering 1000 kr., løbende priser Regnskab Budget note: Disponeret til bortfald 0,0 0,0 Disponeret til reserveret egenkapital 0,0 0,0 Disponeret udbytte til statskassen 0,0 0,0 Disponeret til overført overskud 201, ,0

16 Balancen Tabel 5: Balancen, 1000 kr. Aktiver Primo Ultimo Passiver Primo Ultimo Note: note: Anlægsaktiver: Egenkapital 2 Immaterielle anlægsaktiver Startkapital 1.516, ,0 Færdiggjorte udviklingsprojekter Opskrivninger 0,0 0, ,2 704,0 Erhvervede koncenssioner, Reserveret egenkapital 0,0 0,0 patenter m.v. 143,0 82,6 Udviklingsprojekter under Bortfald af årets resultat 0,0 0,0 opførelse 0,0 0,0 Immaterielle anlægsaktiver i Udbytte til staten 0,0 0,0 alt 967,2 786,6 Materielle anlægsaktiver Overført overskud 1.231, ,0 Grunde, arealer og bygninger Infrastruktur Transportmateriel Produktionsanlæg og maskiner Inventar og IT-udstyr Igangværende arbejder for egen regning Materielle anlægsaktiver i alt Statsforskrivning Øvrige finansielle anlægsaktiver Finansielle anlægsaktiver i alt Anlægsaktiver i alt Omsætningsaktiver: 2.153, ,0 0,0 0,0 0,0 0, , ,8 918, ,5 0,0 0, , , , ,0 0,0 0, , , , ,9 Egenkapital i alt 2.747, ,0 Hensatte forpligtelser 474,0 112,4 Langfristede gældsposter FF4 Langfristet gæld 5.025, ,1 FF6 Bygge og IT-kredit 0,0 0,0 Donationer 43,0 0,0 Prioritetsgæld 0,0 0,0 Anden langfristet gæld 0,0 0,0 Langfristet gæld i alt 5.068, ,1 Varebeholdning 1.066,5 907,1 Kortfristede gældsposter Tilgodehavender Leverandører af varer og 560, , , ,5 tjenesteydelser Værdipapirer 0,0 0,0 Anden kortfristet gæld 1.097, ,1 Likvide beholdninger Skyldige feriepenge 3.994, ,5 FF5 Uforrentet konto , ,8 Reserveret bevilling 0,0 0,0 FF7 Finansieringskonto Igangværende arbejder for 0,0 160, , ,1 fremmed regning Andre likvider 319,4 835,0 Periodeafgrænsningsposter 77,0 0,0 Likvide beholdninger i alt , ,7 Kortfristet gæld i alt 5.729, ,3 Omsætningsaktiver i alt 7.435, ,9 Gæld i alt , ,4 Aktiver i alt , ,8 Passiver i alt , ,8 Forskellen i Tilgodehavender primo og ultimo 2007 skyldes ikke-fradragsberettiget købsmoms på 19,6 mio. kr. vedrørende 2006, som i 2007 er overført til Økonomistyrelsen. Beløbet er med tilslutning fra Kulturministeriet og Økonomistyrelsen trukket på FF5 (uforrentet konto), som derfor udviser en negativ saldo pr. ultimo 2007.

17 -17 - Hensatte forpligtelser er i 2007 reduceret ved udbetaling af fratrædelsesbeløb ved udløb af åremålsansættelse. Saldoen ultimo 2007 er hensat til fratrædelsesbeløb for nuværende åremålsansatte. Gælden til leverandører af varer og tjenesteydelser er i 2007 steget med ca. 1,5 mio.kr. Stigningen kan primært henføres til fakturaer modtaget i den regnskabsmæssige supplementsperiode Egenkapitalforklaring Tabel 6: Egenkapitalforklaring 1000 kr., løbende priser Note: Egenkapital primo R-året 2747,3 Startkapital primo Ændring i startkapital 0 Startkapital ultimo 1516 Opskrivninger primo 0 +Ændringer i opskrivninger 0 Opskrivninger ultimo 0 Reserveret egenkapital primo 0 +Ændring i reserveret egenkapital 0 Reserveret egenkapital ultimo 0 Overført overskud primo 1231,3 +Primoregulering/flytning mellem bogføringskredse 0 +Regulering af det overførte overskud 2,5 +Overført fra årets resultat 201,2 - Bortfald af årets resultat 0 - Udbytte til staten 0 Overført overskud ultimo 1435 Egenkapital ultimo R-året 2951 Regulering af overført overskud (2,5) skyldes en difference mellem registreringer i SKS og Statens Budgetsystem i forbindelse med udsaldering af FF1 kontoen. Problemet vil blive søgt løst i samarbejde med Økonomistyrelsen i Opfølgning på likviditetsordningen hen over året Danmarks Designskole har i følgende måneder (maj, juni, juli, oktober og november) i 2007 haft en udnyttelse af lånerammen med op til 478%. Finansministeriet har i brev af 18. september 2007 givet statsinstitutioner under Kulturministeriet tilladelse til at overskride lånerammen mod, at forholdet er bragt i orden inden årets udgang. Danmarks Designskole modtog først likviditetstildeling i maj måned Når dette sammenholdes med det samlede likviditetstræk i årets første 5 måneder kan opgøres en udnyttelse af lånerammen på 478%. I juni har der været et overtræk på ca. 0,9 mio. kr. som følge af manglende modtagelse af refusionsmoms for første kvartal I månederne juli og oktober er

18 -18 - overtræk på hhv. 4 mio. kr. og 1,8 mio. kr. primært som følge af kvartalsvis betaling af husleje. I november er lånerammen overskredet med 2,4 mio. kr. som følge af kontering af likviditetstildeling på en konto, der ikke modregnes i lånerammen. Fejlen er rettet primo december I øvrige måneder er lånerammen overholdt. Ultimo 2007 er lånerammen udnyttet med ca. 79% Opfølgning på lønsumsloft Tabel 7: Inddækning af merforbrug 1000 kr., løbende priser Akk. opsparing 2007 ultimo 2006 Lønsumsloft 45400,0 Lønforbrug 40938,8 Difference 1308,5 4461,2 Danmarks Designskoles forbrug af lønsum ligger indenfor lønsumsloftet Bevillingsregnskabet Tabel 8: Bevillingsregnskab ( ) 1000 kr., løbende priser Regnskab 2007 Difference Budget 2008 Budget 2007 Nettoudgiftsbevilling , ,0 1000, ,0 Nettoforbrug af reservation 0,0 0,0 0,0 0,0 Indtægter -5500,0-5763,7 263,7-5040,0 Indtægter i alt , ,7 1263, ,0 Udgifter 77600, ,5 137, ,0 Årets resultat 1200,0-201,2 1401,2 1400,0 DKDS har i 2007 haft driftsindtægter (incl. bevillinger) på 77,7 mio. kr. De samlede udgifter beløb sig til 77,5 mio. kr. Det økonomiske årsresultat er således et overskud på 0,2 mio. kr. Ved udarbejdelsen af Årsrapport 2006 forventedes et underskud på ca. 1,2 mio. kr. i Det forbedrede resultat (ca. 1,4 mio. kr.) skyldes en kontraktbevilling på 0,2 mio. kr. fra Kulturministeriet, udskudt tilbagebetaling af lån til Kulturministeriet på 0,8 mio. kr., nye indtægter på ca. 0,5 mio. kr. som følge af omlægning af betaling for studerende under revalidering. Endelig er der i løbet af 2007 disponeret tilbageholdende med stillingsbesættelser og drift i lyset af en forventet nedgang i bevillingsniveauet i I 2008 har skolen budgetteret med et underskud på 1,4 mio. kr. finansieret af opsparet overskud.

19 Påtegning af det samlede regnskab Årsrapporten omfatter Årsrapporten omfatter de hovedkonti på finansloven, som Danmarks Designskole, CVRnummer er ansvarlig for: , herunder de regnskabsmæssige forklaringer, som skal tilgå Rigsrevisionen i forbindelse med bevillingskontrollen for Påtegning Det tilkendegives hermed: 1. at årsrapporten er rigtig, dvs. at årsrapporten ikke indeholder væsentlige fejlinformationer eller udeladelser, herunder at målopstillingen og målrapporteringen i årsrapporten er fyldestgørende, 2. at de dispositioner, som er omfattet af regnskabsaflæggelsen, er i overensstemmelse med meddelte bevillinger, love og andre forskrifter samt med indgåede aftaler og sædvanlig praksis, og 3. at der er etableret forretningsgange, der sikrer en økonomisk hensigtsmæssig forvaltning af de midler og ved driften af de institutioner, der er omfattet af årsrapporten

20 Bilag til årsrapporten 5.1 Noter til resultatopgørelse og balance Note 1: Personaleomkostninger årsværk/antal Regnskab 2004 Regnskab 2005 Regnskab 2006 Regnskab 2007 Budget 2008 Antal årsværk 106,0 103,0 101,4 99,2 96,5 Tilgang af medarbejdere 11,0 17,0 22,0 17,0 17,0 Afgang af medarbejdere 16,0 29,0 27,0 17,0 17,0 Lektorer, adjunkter m.v. med tjenestested på Danmarks Designskole er tilknyttet Center for Designforskning. De er ansat af og aflønnes fra Kunstakademiets Arkitektskole, idet Danmarks Designskole refunderer lønudgiften. Omkostningen hertil er bogført på en driftskonto. I note 1. Personaleomkostninger, er årsværk for denne medarbejdergruppe medregnet ved opgørelsen af årsværk ved Danmarks Designskole. Note 2: Immaterielle anlægsaktiver 1000 kr. Færdiggjorte udviklingsprojekter Erhvervede koncessioner, patenter, licenser mv. I alt Primobeholdning 824,2 143,0 967,2 Opskrivning 0,0 0,0 0,0 Kostpris pr (før afskr.) 824,2 143,0 967,2 Tilgang 176,7 99,1 275,8 Afgang 0,0 0,0 0,0 Kostpris pr (før afskr.) 1000,9 242,1 1243,0 Akk. Afskrivninger 296,9 159,5 456,4 Akk. Nedskrivninger 0,0 0,0 0,0 Akk. af- og nedskrivninger ,9 159,5 456,4 Regnskabsmæssig værdi pr ,0 82,6 786,6 Årets afskrivninger 296,9 159,5 456,4 Årets nedskrivninger 0,0 0,0 0,0 Årets af- og nedskrivninger 296,9 159,5 456,4 Afskrivningsperiode/år 5+8 3

21 -21 - Udviklingsprojekter under opførelse Primosaldo pr ,0 Tilgang 0,0 Nedskrivninger 0,0 Afgang 0,0 Kostpris pr ,0 Note 3: Materielle anlægsaktiver [vælg mio. el. tusinder] Grunde, arealer og bygninger Infrastruktur Produktionsanlæg og maskiner Transportmateriel Inventar og ITudstyr I alt Primobeholdning 2153,3 0,0 1029,4 0,0 918,0 4100,7 Opskrivning 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Kostpris pr (før afskr.) 2153,3 0,0 1029,4 0,0 918,0 4100,7 Tilgang 0,0 0,0 316,2 0,0 1114,5 1430,7 Afgang 0,0 0,0 94,4 0,0 0,0 94,4 Kostpris pr (før afskr.) 2153,3 0,0 1251,2 0,0 2032,5 5437,0 Akk. afskrivninger 528,3 0,0 181,4 0,0 642,0 1351,7 Akk. nedskrivninger 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Akk. af- og nedskrivninger ,3 0,0 181,4 0,0 642,0 1351,7 Regnskabsmæssig værdi pr ,0 0,0 1069,8 0,0 1390,5 4085,3 Årets afskrivninger 528,3 0,0 181,4 0,0 642,0 1351,7 Årets nedskrivninger 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Årets af- og nedskrivninger 528,3 0,0 181,4 0,0 0,0 709,7 Afskrivningsperiode/år 10 antal år 15 antal år % I gangværende arbejder for egen regning Primosaldo pr ,0 Tilgang 0,0 Nedskrivninger 0,0 Overført til færdige materielle anlægsaktiver 0,0 Kostpris pr ,0

22 Årets resultatopfyldelse (skematisk målrapportering) Bilag 1: Oversigt over målopfyldelse Indsatsområde/ Målopfyldelse hovedformål Resultatkrav i 2007 Resultat % Produkt: Uddannede Mål Resultatkrav i 2007 Resultat % DKDS lever op til de fastsatte aktivitetskrav Antallet af aktive finansårs-studerende indenfor normeret studietid er aktive studerende indenfor normeret studietid 92 Mål Resultatkrav i 2007 Resultat % Højere kvalitet i uddannelsen Ingen - Mål Resultatkrav i 2007 Resultat % Øget fokus på beskæftigelse Antallet af studerende i meritgivende praktik er mindst studerende i meritgivende praktik 83 Øget fokus på beskæftigelse Mindst 3 aktive partnerskaber med bl.a. erhvervslivet med fokus på undervisning, praktik- eller mentorordninger I 2007 er gennemført succesfulde samarbejder med virksomheder som f.eks. Synoptik, Knaus, Magasin, ECCO Sko og Fritz Hansen om opgaver og konkurrencer med undervisning indlejret i optakt, vejledning og gennemgang. 100 Øget fokus på beskæftigelse Institutionen udarbejder sammen med øvrige uddannelses-institutioner under Kulturministeriet en årlig rapport om beskæftigelses-situationen for de færdiguddannede fra institutionen KUR-rapport udarbejdet og offentliggjort januar 2008 (med forsinkelse på grund af statistikleverance fra Danmarks Statistik) 75 Øget fokus på beskæftigelse Øget fokus på beskæftigelse Oplysning om uddannelsens jobmuligheder er tilgængelig på DKDS hjemmeside Karrierevejledning er etableret Oplysning om jobmuligheder tilgængelig på hjemmeside 100 Karrierevejledning er under etablering 75

23 -23 - Øget fokus på beskæftigelse Der er gennemført markedsføringstiltag, der er målrettet en forbedring af beskæftigelsessituationen Markedsføring sker især ved kommunikation af relevante aktiviteter til en bredere kreds af interessenter, herunder via website og netværks-aktiviteter. Skolen har indledt et samarbejde med Carlsberg Ejendomme om afgangsudstilling m.v. 100 Øget fokus på beskæftigelse Antallet af studerende fra DKDS på spiluddannelsen på Det Danske Akademi for Digital, Interaktiv Underholdning er mindst studerende fra DKDS på spiluddannelsen i Mål Resultatkrav Resultat % Styrket internationalisering Der er mindst 3 kvalificerede samarbejdsaftaler med relevante/førende uddannelser i udlandet om udveksling af studerende, undervisere og forskere, projekter eller andre fagspecifikke samarbejder DKDS havde i 2007 i alt 66 aftaler om udveksling: 17 i norden, 41 i resten af Europa og 8 i den øvrige verden. Aftalerne med TAIK (tidligere UIAH) i Helsinki og LCC (London College of Communication) er ekemspler på bredere samarbejder. 100 Styrket internationalisering Antallet af studerende på meritgivende studie- og praktikophold i udlandet er mindst studerende på meritgivende studieophold og 16 på praktikophold i udlandet 98 Produkt: Forskning og Udvikling Mål Resultatkrav Resultat % DKDS udfører forskning på højeste niveau DKDS udfører forskning på højeste niveau DKDS egenfinansiering suppleres med en ekstern finansiering på min. 50% DKDS har mindst 2 erhvervs-ph.d.-studerende Ekstern finansieret forskning svarer til ca. 53% af den forskning, der er finansieret af ordinær bevilling. 100 Ingen erhvervs- Ph.d.studerende i

24 -24 - DKDS udfører forskning på højeste niveau DKDS deltager aktivt i CDF og understøtter herved den fælles kapacitetsopbygning indenfor dansk designforskning DKDS deltager aktivt i centrets koordinerende aktiviteter, i konferencer, seminarer, løbende forskersamarbejder og leverer undervisning til masteruddannelsen i design. I 2007 er udgivet i MOKO regi rapporten Dansk Mode - Historie, Design, Identitet. 100 DKDS udfører kunstnerisk virksomhed på højeste niveau Andelen af den kunstneriske virksomhed udgør mindst 25% af den samlede forskning og kunstnerisk virksomhed målt i forhold til den ordinære bevilling Kunstnerisk virksomhed udgør ca. 18% af samlede forskning og kunstneriske virksomhed under ordinær bevilling 72

25 -25 - Bilag 2: Tilskudsfinansieret forskningsvirksomhed Bilag 2: Tilskudsfinansieret forskningsvirksomhed Underkonto 95 Løbende priser, 1000 kr. Modtagne tilskud Udgift Ph.d. bevillinger - Maria Rigels 305,3 305,3 Ph.d. bevillinger - Cecilie Bendixen 247,2 247,2 Nykredits Fond - Martin Kaldahl 429,2 429,2 Ph.d. bevillinger - Flemming Tvede 272,0 272,0 Kunstrådet - Gæsteprofessorat 225,0 225,0 Ph.d. bevillinger - Alessandro Canossa 65,2 65,2 Hvidbog om tekstiler i byggeriet 75,7 75,7 Tekstilkonsortiet 70,0 70,0 Modekonsortiet 16,5 16,5 I alt 1.706, ,1 Bilag 3: Andre tilskudsfinansierede aktiviteter Bilag 3: Andre tilskudsfinansierede aktiviteter Underkonto 97 Løbende priser, 1000 kr. Modtagne tilskud Udgift KUA 35,0 35,0 ERASMUS 200,0 200,0 NORDPLUS 100,0 100,0 DIS, møbelprogram 403,9 403,9 DIS, Tekstil program 82,4 82,4 SCKK 93,2 93,2 Fritz Hansen 18,4 18,4 DIS, Keramik & Glas program 50,8 50,8 Kompetencefond Master i Design 37,2 37,2 Oplevelsesdesign 150,7 150,7 Afgangsmodeshow ,6 149,6 Individuel kompetenceudvikling 33,5 33,5 Copenhagen Furniture Fair ,9 31,9 I alt 1.386, ,6

26 -26 - Bilag 4: Aktivitetsoplysninger Antal ansøgere, optagne og færdiguddannede Antal ansøgere Antal optagne pr. 1. oktober Optagne i % af ansøgere 9% 9% 9% 10% Færdiguddannede kandidater Aktive Finansårsstuderende indenfor normeret studietid Finansårsstuderende Antal aktive finansårsstuderende indenfor normeret studietid heraf konverteret til efter- og videreuddannelse heraf udenlandske studerende fra ikke-eu lande Aktive F-årsstud. forudsat i forbindelse med resultatkontrakten Afvigelse Efteruddannelsesaktiviteter Kurser Antal udbudte kurser Antal gennemførte kurser Antal gennemførte kurser i pct. af udbudte Deltagere Deltagerbetaling (IV, kroner, årets priser) Antal kursister Antal gennemførte kursustimer (totaltimer) Antal årskursister Videreuddannelse (master- og diplomuddannelser) Antal ansøgere Antal optagne Optagne i % af antal ansøgere Antal færdiguddannede Supplerende uddannelsesoplysninger Midler anvendt til efteruddannelse af lærere (1000 kr., priser)

27 -27 - Bilag 5: Klare mål for brugerrettede opgaver Bilag 11: Klare mål for brugerrettede opgaver Danmarks Designskole Dimension Produkt Klare mål Vurderingsskala. Kriterier for tilfredsstillende (T), på vej (P) og utilfredsstillende (U) Målemetode Bedømmelse TG Uddannede TG Uddannede /kunstnerisk og almen kulturel virksomhed TG Uddannede /kunstnerisk og almen kulturel virksomhed Oplysning om uddannelsens jobmuligheder er tilgængelig på DKDS's hjemmeside DKDS's hjemmeside er opdateret med aktuelle informationer om uddannelserne og udadvendte aktiviteter DKDS's hjemmeside opnår 3 netkroner (ud af frem) i IT-og Telestyrelsens "Bedst T P U T P U T P oplysninger om jobmuligheder for samtlige uddannelser er offentliggjort Aktuelle oplysninger om jobmuligheder for nogle af uddannelserne er offentliggjort Ingen aktuelle oplysninger om jobmuligheder er offentliggjort Aktuelle informationer er tilgængelige [kriterium] Aktuelle informationer er ikke tilgængelige 3 netkroner 2 netkroner på nettet evaluering" U Under 2 netkroner Konstatering Konstatering Årlig bedømmelse fra ettet.dk Tilfredsstillende Tilfredsstillende Tilfredsstillende FK Uddannede FK Uddannede FK = faglig kvalitet T P 100% af klagerne behandlet og besvaret inden for tidsfristen 80% af klagerne behandlet og besvaret inden for Eventuelle kalger over ikke at være blevet optaget er behandlet og besvaret senest 10 hverdage efter, at de er modta- tidsfristen get. U Under 80% af klagerne behandlet og besvaret inden for tidsfristen Alle ansøgere får kvittering for modtagelse af ansøgningen seenst 8 hverdage efter KOTansøgningsfristen T P U 100% af ansøgerne kvitteret inden for tidsfristen 90% af ansøgerne kvitteret inden for tidsfristen Under 90% af ansøgerne kvitteret inden for tidsfristen Optælling Optælling Tilfredsstillende Tilfredsstillende OK = oplevet kvalitet TG = tilgængelighed A = andet

28 -28 - Bilag 6: Metode til omkostningsfordeling Danmarks Designskole har foretaget en fordeling af bevilling, øvrige indtægter og omkostninger på produkter/opgaver efter følgende principper: Fordeling af bevilling: Skolens bevilling er ikke opdelt på hhv. Uddannelse - og Forskning og Udvikling. Bevillingen er ud fra skolens interne budgettering fordelt med 85% til uddannelse og 15% til forskning og udvikling. Fordeling af indtægter: Fordelingen er foretaget ud fra skolens kontoplan (der følger fælles retningslinier for arkitektskoler og designskoler) og regnskabsmæssige registreringer i kombination med en fordelingsnøgle for indtægter og omkostninger, der ikke direkte henføres til de to hovedopgaver. Til Uddannelse medregnes: Indtægter under delregnskab 1 (almindelig virksomhed), der i regnskabet er registreret under Uddannelse 85% af indtægter indenfor generel ledelse og administration og hjælpefunktioner Indtægter under delregnskab 4 (Andre tilskudsfinansierede aktiviteter) med mindre det konkrete projekt kan henføres til Forskning og Udvikling Til Forskning og Udvikling medregnes: Indtægter under delregnskab 1 (almindelig virksomhed), der i regnskabet er registreret under Forskning og Udvikling 15% af indtægter indenfor generel ledelse og administration og hjælpefunktioner Indtægter under delregnskab 3 (Tilskudsfinansieret forskning) Fordeling af omkostninger: Fordelingen af omkostninger sker efter samme princip som indtægter. Til Uddannelse medregnes: Omkostninger under delregnskab 1 (almindelig virksomhed), der i regnskabet er registreret under Uddannelse 85% af omkostninger indenfor generel ledelse og administration og hjælpefunktioner Omkostninger under delregnskab 4 (Andre tilskudsfinansierede aktiviteter) med mindre det konkrete projekt kan henføres til Forskning og Udvikling Til Forskning og Udvikling medregnes: Omkostninger under delregnskab 1 (almindelig virksomhed), der i regnskabet er registreret under Forskning og Udvikling 15% af omkostninger indenfor generel ledelse og administration og hjælpefunktioner Omkostninger under delregnskab 3 (Tilskudsfinansieret forskning)

29 -29 - Bilag 7: Nøgletal Oversigt over nøgletal 1000 kr Negativ udsvingsrate 94,7% 2 Akkummuleret overskudsgrad - 3 Udnyttelsesgrad af låneramme 78,5% 4 Overskudsgrad -0,3% 5 Bevillingsandel 93,1% 6a Ekstraordinære poster, udgifter 0,0% 6b Ekstraordinære poster, indtægter 0,0% 7 Tab på debitorer 0,0% 8 Kapitalandel 1,9% 9 Nedskrivningsratio 0,0% 10 Opretholdelsesgrad 146,3% 11 Gennemsnitlig årsværkspris (tkr.) Soliditetsgrad 17,6% 13 Reservationsflow - 14 Reservationsandel 0,0% 15 Akk. reservationsandel 0,0% 6. Supplerende noter Nedskrivninger Danmarks Designskole har i 2007 fået Kulturministeriets tilladelse til at foretage en straksafskrivning af 3 ovne. Derved er balancen reduceret med ca under produktionsanlæg og maskiner og samtidig er tabet på ca kr. bogført på resultatopgørelsen.

Å r s r a p p o r t 2 0 0 7. F o r. M e d i e r å d e t f o r B ø r n o g U n g e

Å r s r a p p o r t 2 0 0 7. F o r. M e d i e r å d e t f o r B ø r n o g U n g e Å r s r a p p o r t 2 0 0 7 F o r M e d i e r å d e t f o r B ø r n o g U n g e Oversigt over tabeller, noter og bilag 3 1. Beretning 4 1.1. Præsentation af virksomheden 4 1.2. Årets faglige resultater

Læs mere

STATSMINISTERIET. Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement

STATSMINISTERIET. Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement STATSMINISTERIET Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement ÅRSRAPPORT Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement Indholdsfortegnelse Indledning 3 1. Påtegning af det samlede

Læs mere

Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2007 kontoplanen

Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2007 kontoplanen Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2007 kontoplanen - til institutioner, der modtager omkostningsbaserede bevillinger Økonomistyrelsen 14. september 2009 Anvendelsen

Læs mere

Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2011 kontoplanen

Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2011 kontoplanen Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2011 kontoplanen - til institutioner, der modtager omkostningsbaserede bevillinger Moderniseringsstyrelsen 14. marts 2012 Anvendelsen

Læs mere

RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND. Årsrapport for regnskabsåret Rigsombudsmanden i Grønland

RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND. Årsrapport for regnskabsåret Rigsombudsmanden i Grønland Årsrapport for regnskabsåret 2015 Rigsombudsmanden i Grønland Årsrapport for regnskabsåret 2015 Rigsombudsmanden i Grønland Indholdsfortegnelse Indledning 3 1. Påtegning af det samlede regnskab 3 2. Beretning

Læs mere

Indledning. Årets økonomiske resultat

Indledning. Årets økonomiske resultat Indledning Havarikommissionen for Vejtrafikulykker er en institution under Transport og Energiministeriet. Havarikommissionen blev nedsat i 2001 og etableret med et formandskab, et antal medlemmer og et

Læs mere

Finansiel årsrapport 2014

Finansiel årsrapport 2014 Finansiel årsrapport 2014 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning af det samlede regnskab... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af Økonomi- og Indenrigsministeriet... 4 2.2 Årets økonomiske resultat... 4 2.3

Læs mere

Årsrapport for regnskabsåret 2015

Årsrapport for regnskabsåret 2015 Rigsombudsmanden på Færøerne Årsrapport for regnskabsåret 2015 RIGSOMBUDSMANDEN PÅ FÆRØERNE ÅRSRAPPORT 2015 Årsrapport for regnskabsåret 2015 Rigsombudsmanden på Færøerne Indholdsfortegnelse Indledning

Læs mere

Årsrapport 2008 for. Statens Værksteder for Kunst og Håndværk i Gammel Dok Pakhus

Årsrapport 2008 for. Statens Værksteder for Kunst og Håndværk i Gammel Dok Pakhus Årsrapport 2008 for Statens Værksteder for Kunst og Håndværk i Gammel Dok Pakhus -2- Oversigt over tabeller, noter og bilag 3 1. Beretning 4 1.1. Præsentation af virksomheden 4 1.2. Årets faglige resultater

Læs mere

Finansiel årsrapport 2015

Finansiel årsrapport 2015 Finansiel årsrapport 2015 Marts 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1 Præsentation af Økonomi- og Indenrigsministeriet... 3 2.2 Årets økonomiske resultat...

Læs mere

Beretning 1.1 Præsentation 2 1.2 Årets faglige resultater 3 1.3 Årets økonomiske resultat 4 1.4 Opgaver og ressourcer 7

Beretning 1.1 Præsentation 2 1.2 Årets faglige resultater 3 1.3 Årets økonomiske resultat 4 1.4 Opgaver og ressourcer 7 Forsvarsministeriets finansielle regnskab 21 Indholdsfortegnelse 1. 2. 3. 4. Beretning 1.1 Præsentation 2 1.2 Årets faglige resultater 3 1.3 Årets økonomiske resultat 4 1.4 Opgaver og ressourcer 7 Regnskab

Læs mere

Å r s r a p p o r t 2 0 0 7. f o r. B i l l e d k u n s t s k o l e r n e

Å r s r a p p o r t 2 0 0 7. f o r. B i l l e d k u n s t s k o l e r n e Å r s r a p p o r t 2 0 0 7 f o r B i l l e d k u n s t s k o l e r n e April 2008 -2- Indholdsfortegnelse Oversigt over tabeller, noter og bilag...3 1. Beretning...4 1.1. Præsentation af virksomheden...4

Læs mere

Å r s r a p p o r t 2 0 0 7 f o r. G l a s o g K e r a m i k s k o l e n p å B o r n h o l m

Å r s r a p p o r t 2 0 0 7 f o r. G l a s o g K e r a m i k s k o l e n p å B o r n h o l m Å r s r a p p o r t 2 0 0 7 f o r G l a s o g K e r a m i k s k o l e n p å B o r n h o l m -2- Oversigt over tabeller, noter og bilag...3 1. Beretning...4 1.1. Præsentation af virksomheden...4 1.2. Årets

Læs mere

INDHOLD ÅRSRAPPORT 2008 / VIDENS- OG FORSKNINGSCENTER FOR ALTERNATIV BEHANDLING SIDE 2/22

INDHOLD ÅRSRAPPORT 2008 / VIDENS- OG FORSKNINGSCENTER FOR ALTERNATIV BEHANDLING SIDE 2/22 Årsrapport 2008 INDHOLD 1. Beretning... 3 1.1 Præsentation af virksomheden... 3 1.2 Årets faglige resultater... 3 1.3 Årets økonomiske resultat... 5 1.4 Forventninger til det kommende år... 7 2. Målrapportering...

Læs mere

Årsrapportskabelonen følger samme struktur som ifm. udarbejdelse af sidste års årsrapport.

Årsrapportskabelonen følger samme struktur som ifm. udarbejdelse af sidste års årsrapport. NOTAT Til Kulturministeriets statsinstitutioner med rammeaftale 19. januar 2016 Moderniseringsstyrelsens vejledning om årsrapporten 2015 Dette notat indeholder departementets kommentarer og råd om, hvordan

Læs mere

Årsrapport for regnskabsåret 2014

Årsrapport for regnskabsåret 2014 Årsrapport for regnskabsåret 2014 Digital adgang til oplysninger i forbindelse med ejendomshandel (DIADEM) Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K Tlf. 33 92 29 00 mbbl@mbbl.dk

Læs mere

Vejledning om årsrapport for statslige institutioner. Januar 2016

Vejledning om årsrapport for statslige institutioner. Januar 2016 Vejledning om årsrapport for statslige institutioner Januar 2016 Indhold Forord 3 Indledning 4 I.1 Regelsæt 4 I.2 Dispensation 5 I.3 Aflevering og ressortdepartementernes ansvar 5 I.4 Årsrapportens indhold

Læs mere

Indhold. 3.3 Redegørelse for reservation...17 4.0 Regnskab...18 4.1 Anvendt regnskabspraksis...19 4.2 Resultatatopgørelse... 20

Indhold. 3.3 Redegørelse for reservation...17 4.0 Regnskab...18 4.1 Anvendt regnskabspraksis...19 4.2 Resultatatopgørelse... 20 Indhold 1.0 Indledning... 3 1.1 Årsrapportens formål og interessenter... 4 1.2 Regelsæt... 4 2.0 Beretning... 5 2.1 Præsentation af Elsparefonden... 6 2.2 Årets faglige resultater... 7 2.3 Årets økonomiske

Læs mere

Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2012 kontoplanen

Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2012 kontoplanen Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2012 kontoplanen - til institutioner, der modtager omkostningsbaserede bevillinger Moderniseringsstyrelsen 25. februar 2013 1

Læs mere

Finansiel årsrapport 2012

Finansiel årsrapport 2012 Finansiel årsrapport 2012 April 2013 Indholdsfortegnelse 1. Beretning...3 1.1 Præsentation af virksomheden...3 1.2 Årets økonomiske resultat...3 1.3 Finansielle nøgletal...5 1.4 Forventninger til kommende

Læs mere

Årsrapport for 2014. Erhvervs- og Vækstministeriets departement

Årsrapport for 2014. Erhvervs- og Vækstministeriets departement Årsrapport for 2014 Erhvervs- og Vækstministeriets departement Erhvervs- og Vækstministeriet Årsrapport 2014 Marts 2015 Udgiver: Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Telefon:

Læs mere

- til institutioner, der modtager omkostningsbaserede

- til institutioner, der modtager omkostningsbaserede Kravspecifikation til regnskabsrapporter til årsrapporten 2014 - til institutioner, der modtager omkostningsbaserede bevillinger Moderniseringsstyrelsen 16. januar 2015 Version 1.03 25. februar 2015. (I

Læs mere

Årsrapport Energiklagenævnet. Marts 2016

Årsrapport Energiklagenævnet. Marts 2016 Årsrapport 2015 Energiklagenævnet Marts 2016 2 Energiklagenævnet/ Årsrapport 2015 Indhold 1. Påtegning af det samlede regnskab 4 2. Beretning 5 2.1 Præsentation af virksomheden 5 2.2 Ledelsesberetning

Læs mere

Beretning 1.1 Generelt Årets økonomiske resultat Reservation, hovedkonto Departementet Forventninger til kommende år 6

Beretning 1.1 Generelt Årets økonomiske resultat Reservation, hovedkonto Departementet Forventninger til kommende år 6 Forsvarsministeriets finansielle regnskab 28 Indholdsfortegnelse 1. 2. 3. 4. 5. Beretning 1.1 Generelt 2 1.2 Årets økonomiske resultat 3 1.3 Reservation, hovedkonto 12.11.1. Departementet 6 1.4 Forventninger

Læs mere

Finansielt regnskab 2014. for. Klima-, Energi-, og Bygningsministeriets departement. Marts 2015

Finansielt regnskab 2014. for. Klima-, Energi-, og Bygningsministeriets departement. Marts 2015 Finansielt regnskab 2014 for Klima-, Energi-, og Bygningsministeriets departement Marts 2015 1 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning 3 2. Beretning 4 2.1 Præsentation af Klima- Energi-, og 4 Bygningsministeriets

Læs mere

Finansielt regnskab 2016 Skatteministeriets departement

Finansielt regnskab 2016 Skatteministeriets departement Finansielt regnskab 2016 Skatteministeriets departement Finansielt regnskab 2016 Skatteministeriets departement Forord 2 Indledende bemærkninger Finansielt regnskab 2016 Skatteministeriets departement

Læs mere

Beretning 1.1 Generelt Årets økonomiske resultat Opgaver og ressourcer 6

Beretning 1.1 Generelt Årets økonomiske resultat Opgaver og ressourcer 6 Forsvarsministeriets finansielle regnskab 29 Indholdsfortegnelse 1. 2. 3. 4. Beretning 1.1 Generelt 2 1.2 Årets økonomiske resultat 3 1.3 Opgaver og ressourcer 6 Regnskab 2.1 Anvendt regnskabspraksis 6

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 144 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 144 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 144 Offentligt Spillemyndigheden sætter rammerne for fair spil i Danmark. Vores arbejdsgrundlag og udgangspunkt er at sikre et ordentligt og velreguleret spilmarked

Læs mere

Finansielt regnskab 2015 for Klimarådet

Finansielt regnskab 2015 for Klimarådet Finansielt regnskab 2015 for Klimarådet marts 2016 Side 1 Indhold Finansielt regnskab 2015 for Klimarådet... 1 1. Påtegning... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af Klimarådet... 4 2.2 Ledelsesberetning...

Læs mere

Om håndtering af donationer

Om håndtering af donationer Om håndtering af donationer Januar 2011 Indhold 1 Indledning 3 2 Donationer under 1 mio.kr. 4 3 Donationer under 1 mio.kr. modtaget før 1. januar 2011 6 4 Donationer over 1 mio.kr. 7 5 Donationer og den

Læs mere

Årsrapport for. Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane

Årsrapport for. Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane Årsrapport 2011 for Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane April 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Beretning... 3 2.1 Årets økonomiske resultat... 3 2.2 Opgaver og ressourcer...

Læs mere

DATATILSYNETS ÅRSRAPPORT 2006

DATATILSYNETS ÅRSRAPPORT 2006 DATATILSYNETS ÅRSRAPPORT 2006 Datatilsynet Borgergade 28, 5., 1300 København K Telefon 3319 3200 Fax 3319 3218 dt@datatilsynet.dk www.datatilsynet.dk 1 INDLEDNING... 3 2 BERETNING... 3 2.1 PRÆSENTATION

Læs mere

Årsrapport for regnskabsåret 2013

Årsrapport for regnskabsåret 2013 Årsrapport for regnskabsåret 2013 Digital adgang til oplysninger i forbindelse med ejendomshandel (DIADEM) Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mont 4 1117 København K Tlf. 33 92 29 00 mbbl@mbbl.dk

Læs mere

DANMARKS DESIGNSKOLES OMVERDENSANALYSE. Indledning. 28. april 2006

DANMARKS DESIGNSKOLES OMVERDENSANALYSE. Indledning. 28. april 2006 DANMARKS DESIGNSKOLES OMVERDENSANALYSE Gøsta Knudsen tlf. (+45) 3527 7508 28. april 2006 fax (+45) 3527 7601 gkn@dkds.dk Indledning I erhvervsredegørelser og i regeringens designpolitik fremhæves design

Læs mere

Finansielt regnskab Finansielt regnskab 2015 Skatteministeriets departement Kapitel 2 5

Finansielt regnskab Finansielt regnskab 2015 Skatteministeriets departement Kapitel 2 5 Finansielt regnskab 2015 Skatteministeriets departement Kapitel 2 5 2. Beretning 2.1 Præsentation af Skatteministeriets departement Skatteministeriets departement varetager opgaver vedrørende lovgivning,

Læs mere

Til Kulturministeriets statsinstitutioner 19. januar 2010

Til Kulturministeriets statsinstitutioner 19. januar 2010 NOTAT Til Kulturministeriets statsinstitutioner 19. januar 2010 Økonomistyrelsens vejledning om årsrapporten 2009 Problemstilling Dette notat indeholder departementets kommentarer og råd om, hvordan Kulturministeriets

Læs mere

Finanstilsynets. årsrapport. Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København

Finanstilsynets. årsrapport. Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Finanstilsynets 2015 årsrapport Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 3 2. Beretning... 4 2.1. Præsentation af Finanstilsynet... 4 2.2. Ledelsesberetning... 4

Læs mere

Årsrapport Miljø- og Fødevareministeriet Departementet

Årsrapport Miljø- og Fødevareministeriet Departementet Årsrapport 2016 Miljø- og Fødevareministeriet Departementet Marts 2017 Redaktion: Miljø- og Fødevareministeriet Tekst: Koncern Økonomi 2 Miljø- og Fødevareministeriet departement / Årsrapport 2015 - Miljøministeriets

Læs mere

Årsrapport 2007. Christian 3., detalje, tilhører Frederiksborgmuseet, A 4630. Det Kongelige Danske Kunstakademi Konservatorskolen

Årsrapport 2007. Christian 3., detalje, tilhører Frederiksborgmuseet, A 4630. Det Kongelige Danske Kunstakademi Konservatorskolen Årsrapport 2007 Christian 3., detalje, tilhører Frederiksborgmuseet, A 4630 Det Kongelige Danske Kunstakademi Konservatorskolen -2- Oversigt over figurer, tabeller, noter og bilag...3 1. Beretning...4

Læs mere

Årsrapport 2009 for Statens Teaterskole

Årsrapport 2009 for Statens Teaterskole Årsrapport 2009 for Statens Teaterskole -2- Oversigt over tabeller, noter og bilag 3 1. Beretning 4 1.1. Præsentation af virksomheden 4 1.2. Årets faglige resultater 5 1.3. Årets økonomiske resultat 7

Læs mere

Årsrapport Energiklagenævnet

Årsrapport Energiklagenævnet Årsrapport 2016 Energiklagenævnet 2 Energiklagenævnet/ Årsrapport 2016 Indhold 1. Påtegning af det samlede regnskab 4 2. Beretning 5 2.1 Præsentation af virksomheden 5 2.2 Ledelsesberetning 5 2.3 Kerneopgaver

Læs mere

Redaktion: Miljø- og Fødevareministeriet. Tekst: Koncern Økonomi. 2 Miljø- Og Fødevareministeriet / Årsrapport Miljøministeriets departement

Redaktion: Miljø- og Fødevareministeriet. Tekst: Koncern Økonomi. 2 Miljø- Og Fødevareministeriet / Årsrapport Miljøministeriets departement Redaktion: Miljø- og Fødevareministeriet Tekst: Koncern Økonomi 2 Miljø- Og Fødevareministeriet / Årsrapport 2015 - Miljøministeriets departement Indhold 1. Påtegning af det samlede regnskab 4 2. Beretning

Læs mere

Årsrapport 2015. for. Statens Værksteder for Kunst

Årsrapport 2015. for. Statens Værksteder for Kunst Årsrapport 2015 for Statens Værksteder for Kunst Side 2 Indhold Oversigt over tabeller, noter og bilag... 3 1. Påtegning af det samlede regnskab... 4 2. Beretning... 5 2.1. Præsentation af virksomheden...

Læs mere

Finansielt regnskab 2016 for Klimarådet

Finansielt regnskab 2016 for Klimarådet Finansielt regnskab 2016 for Klimarådet Marts 2017. Side 1 Indhold Finansielt regnskab 2016 for Klimarådet... 1 1. Påtegning... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af Klimarådet... 4 2.2 Ledelsesberetning...

Læs mere

11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015

11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015 11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015 Sagsfremstilling Driftsresultatet efter 1. halvår viser et overskud på godt 65 mio. kr., hvilket er 74 mio. kr. bedre end det budgetterede underskud

Læs mere

Bilag - Principper for økonomisk styring

Bilag - Principper for økonomisk styring Bilag - Principper for økonomisk styring Anvendt regnskabspraksis Udkast til økonomiudvalgsmøde den 18. januar 2011 Allerød Kommune Januar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Regnskabsopgørelse

Læs mere

1. Påtegning 3 2. Beretning 4

1. Påtegning 3 2. Beretning 4 Årsrapport 2013 Årsrapport 2013 1. Påtegning 3 2. Beretning 4 2.1 Præsentation af virksomheden 4 2.2 Årets faglige resultater 5 2.3 Årets Økonomiske resultat 6 2.4 Målrapportering 7 2.5 Reservationer 7

Læs mere

Bilag 17. Økonomiudvalget (1.000 kr.)

Bilag 17. Økonomiudvalget (1.000 kr.) Økonomiudvalget (1.000 kr.) Grunde 3.373 3.373 Bygninger 709 3.423 Tekniske anlæg 45.056 38.849 Inventar 66.193 82.474 Aktiver under opførelse 16.481 25.044 Materielle anlægsaktiver 131.813 153.164 Immaterielle

Læs mere

4. Økonomi efter 1. kvartal 2015. Sagsfremstilling

4. Økonomi efter 1. kvartal 2015. Sagsfremstilling 4. Økonomi efter 1. kvartal Sagsfremstilling Indledende bemærkninger Det indstilles til bestyrelsen under dagsordenens punkt 9, at der optages et realkreditlån på 1mia. kr. i. Det er 500 mio. kr. mere,

Læs mere

Til NASDAQ OMX Nordic Copenhagen GlobeNewswire

Til NASDAQ OMX Nordic Copenhagen GlobeNewswire Til NASDAQ OMX Nordic Copenhagen GlobeNewswire Faaborg, den 20. august 2009 Selskabsmeddelelse nr. 11/2009 Delårsrapport for 1. halvår 2009 Bestyrelsen og direktionen har i dag behandlet og godkendt delårsrapporten

Læs mere

1.1 Forbrugerstyrelsen præsentation Forbrugerstyrelsen er én af i alt ni styrelser i Økonomi- og Erhvervsministeriet.

1.1 Forbrugerstyrelsen præsentation Forbrugerstyrelsen er én af i alt ni styrelser i Økonomi- og Erhvervsministeriet. 1. Beretning I årsrapporten redegøres for de økonomiske og faglige resultater, som Forbrugerstyrelsen har opnået i perioden januar til december 2009. Årsrapporten afdækker primært de resultater, som er

Læs mere

Frederiksberg Gartner- og Vejservice Årsregnskab 2013

Frederiksberg Gartner- og Vejservice Årsregnskab 2013 Frederiksberg Gartner- og Vejservice Årsregnskab 2013 Indholdsfortegnelse Indhold Ledelsespåtegning... 3 Revisor erklæring... 4 Ledelsesberetning... 5 Anvendt regnskabspraksis... 7 Resultatopgørelse 1.

Læs mere

Delårsrapport 1. halvår 2004 for Aalborg Boldspilklub A/S.

Delårsrapport 1. halvår 2004 for Aalborg Boldspilklub A/S. Københavns Fondsbørs Børsmeddelelse nr. 2004/17 Aalborg den 26.august 2004 for Aalborg Boldspilklub A/S. Hovedkonklusionerne for første halvår 2004: - Resultatet før skat (EBT) for 2. kvartal 2004 er et

Læs mere

BEK nr 1524 af 16/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 24. juni 2016

BEK nr 1524 af 16/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 24. juni 2016 BEK nr 1524 af 16/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 24. juni 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen

Læs mere

Årsrapport for 2014. De Økonomiske Råd

Årsrapport for 2014. De Økonomiske Råd Årsrapport for 2014 De Økonomiske Råd Marts 2015 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning af det samlede regnskab... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af De Økonomiske Råd... 4 2.2 Virksomhedens omfang... 5

Læs mere

Indholdsfortegnelse ! "! "! #! $ %! &! &'!( )!, - (!!!./ ( / !,23 ' ' 4 7! - 3: :< =::>>===

Indholdsfortegnelse ! ! ! #! $ %! &! &'!( )!, - (!!!./ ( / !,23 ' ' 4 7! - 3: :< =::>>=== Indholdsfortegnelse " " # $ % & &'( )* +* ), - (./ ( /. 0 1 0 1,23 ' 4 0 1 523 ' 4 6& 7 - (+' -#3089 7:0*( ";:0*( 3: :< :< :< =::>>=== 1. Beretning 1.1. Statsbibliotekets mission og hovedopgaver # 0*.

Læs mere

Side 1 af 19 Vejledning til anlægsmodulet

Side 1 af 19 Vejledning til anlægsmodulet Side 1 af 19 Vejledning til anlægsmodulet 9. september 2008 Indledning Denne vejledning får du svar på de hyppigst stillede spørgsmål til anlægsmodulet. Vejledningen tager udgangspunkt i den nye kontoplan

Læs mere

Finansielt regnskab for de centralt styrede konti

Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 1 Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 12.11.02. Centralt styrede initiativer (Driftsbevilling) 12.29.01. Bidrag til NATOs militære driftsbudgetter mv. (Reservationsbevilling) 12.29.11. Bidrag

Læs mere

Årsrapport 2013. Nordsøenheden

Årsrapport 2013. Nordsøenheden Årsrapport 2013 Nordsøenheden 1 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning 3 2. Beretning 5 2.1. Præsentation 6 2.2. Virksomhedens omfang 7 2.3. Årets faglige resultater 7 2.4. Årets økonomiske resultat 9 2.4.1.

Læs mere

DEN SELVEJENDE INSTITUTION HOLBO HERREDS KULTURHISTORISKE CENTRE VESTREBROGADE 56, GILLELEJE ÅRSREGNSKAB

DEN SELVEJENDE INSTITUTION HOLBO HERREDS KULTURHISTORISKE CENTRE VESTREBROGADE 56, GILLELEJE ÅRSREGNSKAB DEN SELVEJENDE INSTITUTION HOLBO HERREDS KULTURHISTORISKE CENTRE VESTREBROGADE 56, GILLELEJE ÅRSREGNSKAB 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Oplysninger om museet Oplysninger om museet... 2 Påtegninger Ledelsespåtegning...

Læs mere

ANVENDT REGNSKABSPRAKSIS

ANVENDT REGNSKABSPRAKSIS ANVENDT REGNSKABSPRAKSIS Generelt Odense Kommunes regnskab aflægges i henhold til gældende lovgivning og efter de retningslinier, der er fastlagt af Økonomi- og Indenrigsministeriet i Budget- og Regnskabssystem

Læs mere

BOX BYG TOTALENTREPRISER A/S

BOX BYG TOTALENTREPRISER A/S BOX BYG TOTALENTREPRISER A/S Årsrapport 1. juli 2011-30. juni 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29/10/2012 Helle Johansen Dirigent Side 2 af 16 Indhold

Læs mere

Harmonie Huse ApS Gærdet 9 6715 Esbjerg N. CVR-nummer: 30 70 29 72. ÅRSRAPPORT 1. januar 2012 til 31. december 2012

Harmonie Huse ApS Gærdet 9 6715 Esbjerg N. CVR-nummer: 30 70 29 72. ÅRSRAPPORT 1. januar 2012 til 31. december 2012 Harmonie Huse ApS Gærdet 9 6715 Esbjerg N CVR-nummer: 30 70 29 72 ÅRSRAPPORT 1. januar 2012 til 31. december 2012 (5. regnskabsår) Godkendt på selskabets generalforsamling, den 8/6 2013 Brian Madsen Indholdsfortegnelse

Læs mere

BOX BYG TOTALENTREPRISER A/S

BOX BYG TOTALENTREPRISER A/S BOX BYG TOTALENTREPRISER A/S Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/10/2013 Lasse Kammersgård Johansen Dirigent Side

Læs mere

Ansager Varmeværk A.m.b.a. Øster Alle 2 6823 Ansager. CVR-nummer: 62749814. ÅRSRAPPORT 1. juni 2014-31. maj 2015. Side 1

Ansager Varmeværk A.m.b.a. Øster Alle 2 6823 Ansager. CVR-nummer: 62749814. ÅRSRAPPORT 1. juni 2014-31. maj 2015. Side 1 Ansager Varmeværk A.m.b.a. Øster Alle 2 6823 Ansager CVR-nummer: 62749814 ÅRSRAPPORT 1. juni 2014-31. maj 2015 ORDINÆR GENERALFORSAMLING afholdes på Ansager Hotel den 27. august 2015 med følgende dagsorden

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli 2008-31. marts 2009

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli 2008-31. marts 2009 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 e-mail:ps@dantax-radio.dk CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ OMX Copenhagen A/S Pandrup, den 12. maj 2009 Delårsrapport

Læs mere

Selskabsmeddelelse nr. 3 2015. København, den 23. april 2015 DELÅRSRAPPORT FOR 1. KVARTAL 2015

Selskabsmeddelelse nr. 3 2015. København, den 23. april 2015 DELÅRSRAPPORT FOR 1. KVARTAL 2015 Selskabsmeddelelse nr. 3 2015 NTR Holding A/S Sankt Annæ Plads 13, 3. 1250 København K Tel: +45 70 25 10 56 Fax: +45 70 25 10 75 E-mail: ntr@ntr.dk www.ntr.dk København, den 23. april 2015 DELÅRSRAPPORT

Læs mere

Ringsted Forsyning A/S

Ringsted Forsyning A/S Ringsted Forsyning A/S CVR-nr. 29 77 73 73 Budget for 2010 Indholdsfortegnelse Side Ledelsens budgetberetning 1 Ledelsens erklæring 2 Budgetforudsætninger 3 Resultatbudget 7 Balancebudget 8 Pengestrømsopgørelse

Læs mere

Å r s r a p p o r t 2 0 0 9 f o r S t a t e n s V æ r k s t e d e r

Å r s r a p p o r t 2 0 0 9 f o r S t a t e n s V æ r k s t e d e r Å r s r a p p o r t 2 0 0 9 f o r S t a t e n s V æ r k s t e d e r Oversigt over tabeller, noter og bilag 3 1. Beretning 4 1.1. Præsentation af virksomheden 4 1.2. Årets faglige resultater 4 1.3. Årets

Læs mere

Oversigt over tabeller, noter og bilag 1. Beretning 1.1. Præsentation af virksomheden 1.2. Årets faglige resultater 1.3. Årets økonomiske resultat

Oversigt over tabeller, noter og bilag 1. Beretning 1.1. Præsentation af virksomheden 1.2. Årets faglige resultater 1.3. Årets økonomiske resultat Å r s r a p p o r t 2 0 1 0 f o r K u l t u r a r v s s t y r e l s e n Oversigt over tabeller, noter og bilag 3 1. Beretning 4 1.1. Præsentation af virksomheden 4 1.2. Årets faglige resultater 5 1.3.

Læs mere

Andersen & Busch ApS. Årsrapport 18. september 2013-31. december 2014

Andersen & Busch ApS. Årsrapport 18. september 2013-31. december 2014 Andersen & Busch ApS Årsrapport 18. september 2013-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 02/05/2015 Jesper Galle Dirigent Side 2 af 14 Indhold

Læs mere

Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender. Departementet. Årsrapport 2007. April 2008

Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender. Departementet. Årsrapport 2007. April 2008 Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender Departementet Årsrapport 2007 April 2008 Årsrapport 2007 for Familie- og Forbrugerministeriets departement Udgivet af: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug

Læs mere

Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2005

Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2005 Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2005 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Formål, opgaver, mission og værdier... 2 3. Vision... 3 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder...

Læs mere

Å r s r a p p o r t S t a t e n s V æ r k s t e d e r f o r K u n s t o g H å n d v æ r k

Å r s r a p p o r t S t a t e n s V æ r k s t e d e r f o r K u n s t o g H å n d v æ r k Å r s r a p p o r t 2 0 0 7 S t a t e n s V æ r k s t e d e r f o r K u n s t o g H å n d v æ r k -2- Oversigt over tabeller, noter og bilag... 3 1. Beretning... 4 1.1. Præsentation af virksomheden...4

Læs mere

Bilag Økonomirapport. Regnskab august 2017 ØKONOMI

Bilag Økonomirapport. Regnskab august 2017 ØKONOMI Bilag 6.5 20171211 Økonomirapport Regnskab august 2017 ØKONOMI Indhold Konklusion... 3 Indtægter... 4 Omkostninger... 4 Finansielle poster... 8 Balance... 8 Likviditet... 9 Tabel 1. Overblik... 3 Tabel

Læs mere

Bestyrelsesmøde 29. maj 2015

Bestyrelsesmøde 29. maj 2015 BIOFOS Holding A/S Refshalevej 250 DK-1432 København post@biofos.dk www.biofos.dk Tlf: +45 32 57 32 32 CVR nr. 25 60 89 25 Bestyrelsesmøde 29. maj 2015 21. maj 2015 Pkt. 5. Rapportering for 1. kvartal

Læs mere

INDHOLD ÅRSRAPPORT 2011 / VIDENS- OG FORSKNINGSCENTER FOR ALTERNATIV BEHANDLING SIDE 2/20

INDHOLD ÅRSRAPPORT 2011 / VIDENS- OG FORSKNINGSCENTER FOR ALTERNATIV BEHANDLING SIDE 2/20 Årsrapport 2011 INDHOLD 1. Beretning... 3 1.1 Præsentation af virksomheden... 3 1.2 Årets faglige resultater... 4 1.3 Årets økonomiske resultat... 5 1.4 Opgaver og ressourcer... 6 1.5 Administrerede udgifter

Læs mere

KPMG Acor Tax P/S. Tuborg Havnevej 18, 5, 2900 Hellerup. Årsrapport for

KPMG Acor Tax P/S. Tuborg Havnevej 18, 5, 2900 Hellerup. Årsrapport for Edison Park 4 DK-6715 Esbjerg N Tlf. 76 11 44 00 Fax 76 11 44 01 www.martinsen.dk CVR-nr. 32 28 52 01 KPMG Acor Tax P/S Tuborg Havnevej 18, 5, 2900 Hellerup Årsrapport for 2015 CVR-nr. 34 08 22 00 Årsrapporten

Læs mere

Årsrapport 2015 HAVARIKOMMISSIONEN FOR VEJTRAFIKULYKKER

Årsrapport 2015 HAVARIKOMMISSIONEN FOR VEJTRAFIKULYKKER Årsrapport 2015 HAVARIKOMMISSIONEN FOR VEJTRAFIKULYKKER c/o Vejdirektoratet Telefon 7244 3333 CVR 35634398 Niels Juels Gade 13 www.havarikommissionen.dk SE 60729018 1022 København K EAN 5798000893450 Årsrapport

Læs mere

Årsrapport 2017 Departementet

Årsrapport 2017 Departementet Årsrapport 2017 Departementet Marts 2018 2 Miljø- og Fødevareministeriet / Årsrapport 2017 Indhold 1. Påtegning af det samlede regnskab 4 2. Beretning 5 2.1 Præsentation af virksomheden 5 2.2 Ledelsesberetning

Læs mere

Udbud af uddannelse til professionsbachelor som diplomingeniør i bæredygtig energiteknik ved Aalborg Universitet

Udbud af uddannelse til professionsbachelor som diplomingeniør i bæredygtig energiteknik ved Aalborg Universitet Udbud af uddannelse til professionsbachelor som diplomingeniør i bæredygtig energiteknik ved Aalborg Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse Journalnummer: 2008-538/GRZ DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT

Læs mere

NOTAT. Udkast til delregnskaber for 2011. CVR-nr. 30 82 37 02. 13. april 2012

NOTAT. Udkast til delregnskaber for 2011. CVR-nr. 30 82 37 02. 13. april 2012 NOTAT Udkast til delregnskaber for 2011 13. april 2012 CVR-nr. 30 82 37 02 Indholdsfortegnelse Side 2 af 8 Side Ledelsens regnskabspåtegning... 3 Resultatopgørelse... 4 Balance... 5 Anvendt regnskabspraksis...

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Oversigt over tabeller, noter og bilag 3

Indholdsfortegnelse: Oversigt over tabeller, noter og bilag 3 ÅRSRAPPORT 2007 Indholdsfortegnelse: Oversigt over tabeller, noter og bilag 3 1. Beretning 4 1.1 Præsentation af virksomheden 4 1.2 Årets faglige resultater 4 1.3 Årets økonomiske resultater 5 1.4 Forventninger

Læs mere

Professionshøjskolerne. Styrkelse af kvalitet, faglighed og sammenhæng ml. teori og praksis 185,2 18,5

Professionshøjskolerne. Styrkelse af kvalitet, faglighed og sammenhæng ml. teori og praksis 185,2 18,5 Bilag 2.1. Afdeling/enhed: Økonomiadministrationen Oprettelsesdato: 26 - januar - 2010 Sagsbehandler: Journalnummer: Behandles af: Bestyrelsen Mødedato: 9. februar 2010 Budget for 2010 samt budget/prognose

Læs mere

Resultatkontrakt 2006

Resultatkontrakt 2006 Resultatkontrakt 2006 1. Indledning...3 2. Formål, opgaver, mission og værdier...3 3. Vision...4 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder...7 4.1 Resultatkrav vedr. forankring og formidling af viden:...8

Læs mere

Nordsøenhedens årsrapport 2006

Nordsøenhedens årsrapport 2006 Nordsøenhedens årsrapport 2006 1. Beretning... 3 1.1. Præsentation... 3 1.2 Nordsøenhedens mission og vision... 3 1.3 Årets resultat... 4 1.4 Faglige resultater i 2006... 4 1.5 Forventninger til det kommende

Læs mere

Bilag A til punkt 2 Forretningsudvalgets møde Den 14. april 2015. DANMARKS LÆRERFORENING Uddrag af årsrapport 2014

Bilag A til punkt 2 Forretningsudvalgets møde Den 14. april 2015. DANMARKS LÆRERFORENING Uddrag af årsrapport 2014 Bilag A til punkt 2 Forretningsudvalgets møde Den 14. april 2015 DANMARKS LÆRERFORENING Uddrag af årsrapport 2014 Regnskab Danmarks Lærerforening pr. 31/12-2014 Indholdsfortegnelse Driftsresultat Hovedkassen

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Klovborg-Tyrsting Sognes Menighedsråd. i Ikast-Brande Provsti. i Ikast-Brande Kommune, Horsens Kommune. Myndighedskode 8005

ÅRSREGNSKAB 2013. for Klovborg-Tyrsting Sognes Menighedsråd. i Ikast-Brande Provsti. i Ikast-Brande Kommune, Horsens Kommune. Myndighedskode 8005 ÅRSREGNSKAB for Klovborg-Tyrsting Sognes Menighedsråd i Ikast-Brande Provsti i Ikast-Brande Kommune, Horsens Kommune Myndighedskode 8005 CVR-nr. 34759030 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring

Læs mere

Budgettering af balance og drift. - en vejledning for institutioner, der modtager opgaver fra amterne i forbindelse med ÆF07

Budgettering af balance og drift. - en vejledning for institutioner, der modtager opgaver fra amterne i forbindelse med ÆF07 Budgettering af balance og drift - en vejledning for institutioner, der modtager opgaver fra amterne i forbindelse med ÆF07 5. udgave juni 2006 Budgettering af balance og drift Kapitel 1. Indledning...3

Læs mere

Årsrapporten omfatter Årsrapporten omfatter de hovedkonti på finansloven, som Patientombuddet, CVR nr. 3304 3066, er ansvarlig for:

Årsrapporten omfatter Årsrapporten omfatter de hovedkonti på finansloven, som Patientombuddet, CVR nr. 3304 3066, er ansvarlig for: Årsrapport 2015 1 1. Påtegning Årsrapporten omfatter Årsrapporten omfatter de hovedkonti på finansloven, som Patientombuddet, CVR nr. 3304 3066, er ansvarlig for: 16.11.22. Patientombuddet, 16.11.26. Erstatninger

Læs mere

Nota Årsrapport 2010

Nota Årsrapport 2010 2010 Nota Årsrapport 2010 -2- Oversigt over tabeller, noter og bilag 3 1. Beretning 4 1.1. Præsentation af virksomheden 4 1.2.1 Årets faglige resultater 5 1.2.2. Årets økonomiske resultat 8 1.4. Opgaver

Læs mere

PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for 2014. Rødovre Gymnasium

PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for 2014. Rødovre Gymnasium PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for 2014 Til ledelsen på de almengymnasiale institutioner i Danmark 21. september 2015 PwC's benchmarkanalyse for gymnasier 2014 Vi har her fornøjelsen at sende dig

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. januar 2006 Etablering af et forskningsbaseret produktionsnetværk inden for digital kunst og it-baserede oplevelser - med tilskud

Læs mere

Undervisningsministeriets departement Årsrapport 2009

Undervisningsministeriets departement Årsrapport 2009 År sr appor t2009 f or Under vi sni ngsmi ni st er i et sdepar t ement Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. Beretning...2 2.1 Præsentation af departementet...2 2.2 Årets økonomiske resultat...3 2.3

Læs mere

Årsrapport Marts 2014

Årsrapport Marts 2014 Årsrapport Marts 2014 Indhold 1. Påtegning af det samlede regnskab 3 2. Beretning 5 2.1 Præsentation af virksomheden 5 2.2 Virksomhedens omfang 6 2.3 Årets faglige resultater 7 2.4 Årets økonomiske resultat

Læs mere

Årsregnskab for moderselskabet. Københavns Lufthavne A/S

Årsregnskab for moderselskabet. Københavns Lufthavne A/S Københavns Lufthavne A/S Lufthavnsboulevarden 6 2770 Kastrup CVR-nr. 14 70 72 04 Årsregnskab for moderselskabet Københavns Lufthavne A/S 2005 Årsregnskabet for moderselskabet Købehavns Lufthavne A/S er

Læs mere

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 12.11.02 Generelle puljer og reserver (Driftsbevilling) 12.29.01 Bidrag til NATOs militære driftsbudgetter mv. (Reservationsbevilling) 12.29.11 Bidrag

Læs mere

Nordsøenheden. Årsrapport for 2008

Nordsøenheden. Årsrapport for 2008 Nordsøenheden Årsrapport for 2008 Indholdsfortegnelse 1. Beretning........................................................ 3 2. Målrapportering.................................................. 6 3. Regnskab........................................................

Læs mere

DENTOOL ApS. Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 02/05/2013

DENTOOL ApS. Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 02/05/2013 DENTOOL ApS Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 02/05/2013 John Ole Petersen Dirigent Side 2 af 15 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Nordicom A/S Koncernen Q1 Delårsrapport 2006

Nordicom A/S Koncernen Q1 Delårsrapport 2006 17. maj Delårsrapport Nordicom A/S Koncernen Delårsrapport Nordicoms resultat udgør 129,3 mio. kr. før skat, hvilket er en fremgang på 101,9 mio. kr. ( 2005: 27,4 mio. kr.). Omsætningen i perioden udgør

Læs mere