Bestyrelsesmøde - referat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsesmøde - referat"

Transkript

1 Pkt. Dagsorden Bestyrelsesmøde - referat 21. marts 2013 kl Ryesgade 3F, 4. sal 0. Tilstedeværende til bestyrelsesmødet 1. Godkendelse af referat fra mødet d. 13. december 2012 Tilstede fra Bestyrelsen: Henrik Salée Jørgen Juul Rasmussen Simon Tøgern Anja Trier Wang Claus Hensing Jesper H. Pedersen Søren Slotsaa Bo Møller Sørensen Thomas Blom Hansen Henning Christensen Anders Herning Afbud fra: Allan Holst Simon Jespersen Laust Joen Jakobsen Hans Schjær-Jakobsen Lena Haraldsson Henrik Fugmann Tilforordnede: Ingo Østerskov, Jesper Rasmussen Charlotte Lundsgaard (referent). KEAs revisor, Søren Jensen fra Deloitte, deltog under punkt 1-3. Referat af møde den 13. december 2012 blev godkendt med følgende bemærkning: Under punkt 10 (udviklingskontrakten) fremgik det, at bestyrelsen gerne havde set et særskilt mål om EUD ernes adgang til KEAs uddannelser samt en større inddragelse ifm. kontraktens tilblivelse. Vigtigheden af de to punkter blev understreget med forventning om, at direktionen har fokus på EUD ernes adgang til KEAs uddannelser, og at bestyrelsen fremover vil blive inddraget tidligere i processen. Endvidere orienterede Henrik Salée om kontraktens underskrivelse den 17. december i Uddannelsesministeriet. Ved denne lejlighed påpegede Henrik Salée over for ministeren, at arbejdsvilkårene og den forhastede proces har gjort det vanskeligt at involvere bestyrelsen, hvilket er beklageligt.

2 2. Årsrapport og - regnskab Jesper Rasmussen præsenterede årsrapporten for Fra 2011 til 2012 er omsætningen steget med 55 mio. kr., og regnskabet viser et resultat på 7,3 mio. kr. i Årets resultat betyder, at egenkapitalen er vokset fra 105 mio. kr. til 111 mio. kr., og likviditetsgraden lå på 82%, hvilket er godt bl.a. i betragtning af taxametrenes bagudbetaling kombineret med en fortsat vækst i antal STÅ på KEA. STÅ-antallet voksede fra 3733 STÅ i 2011 til 4122 STÅ i Og udviklingen ser ud til at fortsætte, idet de aktuelle søgetal via kvote 2 viser en stigning på 93% sammenlignet med sidste år. Det er forventningen, at KEA snart når op på minimum 10 fuldtidsuddannelser, som har 200 STÅ, hvilket giver grundlag for en mere bæredygtig økonomi på uddannelserne. Søgningen er imidlertid ikke den eneste faktor af betydning for uddannelsernes vækst, idet KEA er dimensioneret på bl.a. designteknologuddannelsen. På deltidsuddannelserne udgør indsatsen for ledige 51% af det samlede antal STÅ. Dertil kommer åben uddannelse med 21% og de såkaldte virksomhedsrettede hold med 28%. Deltidsområdet er i sin natur mindre stabilt end fuldtidsområdet, og KEA har stor fokus på, at reglerne på området overholdes. Antallet af samarbejdspartnere er på denne baggrund reduceret væsentligt med indførelsen af en kontraktmodel med omfattende kvalitetssikring og krav om videntilbageløb. Imidlertid må man også sande, at brancheorienterede konsulentvirksomheder ofte er tættere knyttet til virksomhederne end en offentlig uddannelsesinstitution er i stand til. I 2012 havde KEA 300 underviserårsværk ud af 430 årsværk i alt. Siden 2011 har der været en stigning i omkostningerne til ledelse og administration på 35%. Stigningen skyldes primært, at en række af de pågældende omkostninger før lå under uddannelserne, men de er nu udskilt i regnskabet. Samtidig har KEA i perioden ansat henholdsvis en bygningschef og en økonomi- og regnskabschef. Desuden er omkostningerne til bygningsdrift vokset, hvilket er udtryk for en bedre kvalitet på de enkelte adresser. KEA har oprustet (også økonomisk) i forbindelse med etableringen af de tværgående centre, og bestyrelsen ønsker derfor en præsentation af centrene på næste møde. Præsentationen skal bl.a. indeholde kommissorierne for centrene samt de bagvedliggende tanker og idéer med indsatserne. Bestyrelsen godkendte årsregnskabet 2012, og bestyrelsen bemyndigede rektor til at signere den elektroniske indberetning af årsrapporten digitalt. Bestyrelsens øvrige bemærkninger til årsrapporten blev givet under punkt 3 om revisionsprotokollatet.

3 3. Revisionsprotokollat Revisor indledte med at sige, at revisionsprotokollatet er meget fint, og at der kun er meget begrænset kritik på enkelte poster. Det er revisors overordnede vurdering, at årsregnskabet giver et retvisende billede, og revisionen af årsrapport 2012 har ikke givet anledning til forbehold. Yderligere er det revisors opfattelse, at der er en konstruktiv dialog om ændringsforslag, og der udarbejdes gode analyser fra KEAs side, hvilket har givet forbedringer løbende. I revisionsprotokollatet af 26. marts 2012 bemærkede revisor, at der ikke var sammenhæng mellem de enkelte projektregnskaber og projektformålskoderne i Navision Stat. Dette forhold er udbedret, men det er vigtigt med fortsat fokus på styringen heraf. Revisor har gennemgået KEAs forretningsgange og interne kontroller, hvilket ikke har givet anledning til bemærkninger. I forhold til KEAs regnskabsinstruks blev det primo december bemærket, at instruksen herunder disponeringsoversigten ikke var fuldt opdateret. Disponeringsoversigten er opdateret og behandlet på bestyrelsesmødet den 13. december, og en ajourført version af instruksen forventes færdig den 15. april. På lønområdet forventes en række påbegyndte tiltag at ville imødegå revisionens bemærkninger jf. revisionsprotokol af 4. december. Endvidere har revisor konstateret, at resultatlønnen for den øverste ledelse optjent i fortsat ikke er udbetalt. Der følges op på dette forhold. Revisor bemærkede, at forretningsgangene for indberetning til ministeriet som grundlag for udbetaling af statstilskud er blevet forbedret væsentligt med ansættelsen af en controller. Fortsat fokus på området anbefales. I forbindelse med egenkapitalens udvikling nævnte revisor, at egenkapitalen er påvirket negativt af dagsværdien af renteswap pr. 31. december For så vidt angår momskompensation har revisor konstateret, at SKAT-momsangivelsen for 4. kvt ikke indeholdt momsandelen af fællesomkostningerne, hvilket betyder, at KEA har penge til gode. Endelig er det revisors vurdering, at KEA har en fin forvaltning af institutionens midler. Alt i alt giver dette anledning til, at tjeklisten udfyldes med et ja ud for alle kontrolområder, og revisor vil påtegne årsregnskab og ledelsesberetning uden forbehold eller supplerende oplysninger.

4 3. Revisionsprotokollat Bestyrelsen udtrykte tilfredshed med den pæne påtegning fra revisor og kvitterede for indsatsen til Jesper Ramussen og økonomi-teamet. På denne baggrund godkendte bestyrelsen årsregnskabet 2012 og det tilhørende revisionsprotokollat. Med udgangspunkt i revisors bemærkninger vil bestyrelsen have fortsat fokus på styring af projektøkonomien og KEAs indberetninger til ministeriet som grundlag for udbetaling af statstilskud. Desuden følges op på udbetaling af resultatlønnen for den øverste ledelse optjent i Med afsæt i bemærkningerne på bestyrelsesmødet udarbejdes i lighed med sidste år en skrivelse til Uddannelsesministeriet med bestyrelsens kommentarer til årsrapporten samt revisionsprotokollatet. Henrik Salée underskriver dokumentet på vegne af bestyrelsen.

5 4. Campus Nørrebro Campus-byggeriet skrider frem som planmæssigt, og der var rejsegilde den 20. marts. Jesper Rasmussen gennemgik tidsplanen i forbindelse med campusbyggeriet og den meget omfattende flytning: I perioden marts - maj fastlægges den endelige disponeringsplan, kantineydelser sendes i udbud, der udarbejdes mock-up af mobile vægge, og inventar sendes i udbud. I juni august bliver der indflytning i administrationslokaler samt undervisningsområder, og renoveringen af Lersø Parkallé påbegyndes. I september er der studiestart. I oktober til december afsluttes renoveringen af Lygten 16, PBA i økonomi og it flyttes fra Lyngbyvej til Lygten, renoveringen af Lersø Parkallé afsluttes, og installationsuddannelserne mv. flytter til Lersø Parkallé. Der er et ønske om, at KEAs studerende involveres i campusprojektet. I processen frem til nu er det bl.a. sket ved, at de studerende har indgået i produktionen af campus-filmene, herunder de anvendte animationer. Og der vil komme nye projekter vedrørende indretning, som er relevante for bl.a. bygningskonstruktørerne. På campus økonomiseres så vidt muligt ved at genbruge eksisterende møbler fra de KEA-adresser, som i dag huser aktiviteterne. Dette sker dog under hensyntagen til en gennemgående designlinje inden for de enkelte områder på campus, og receptionsområdet får særlig opmærksomhed. Endelig blev det nævnt, at udgifterne til et låsesikringssystem på campus bliver 2 mio. kr. dyrere end forventet.

6 5. OK13 Ingo Østerskov orienterede om OK13, herunder retssagen mellem CO10 og Moderniseringsstyrelsen vedrørende aftaleretten. Aftalen mellem AC og Finansministeriet udvider ledelsesrummet markant og ændrer ledelsesopgaven radikalt, idet akademierne skal til at lede opgaven og output/outcome heraf inkl. vidensomsætning. I den forbindelse drøftede bestyrelsen behovet for nye værktøjer til mellemlederne. En ubekendt faktor er dog det omtalte timeregistreringssystem, som ikke kendes endnu. Den kommende stillingsstruktur på akademierne er et andet nyt element, som får store konsekvenser for KEA. Stillingsstrukturen omfatter kategorierne: adjunkt, lektor og docent med tilhørende tillægsstruktur. De nuværende undervisere på KEA, må selv bestemme, om de ønsker at søge lektorkvalificering, mens det bliver obligatorisk for alle nyansatte undervisere fremadrettet. Mange undervisere hilser den nye stillingsstruktur velkommen, da det etablerer en mulig karrierevej. Den nye stillingsstruktur skal udfoldes begrebsmæssigt og indholdsmæssigt. Lektorstillingen kommer til at indeholde undervisning, praksis- og forskningstilknytning samt udviklings- og internationale opgaver i varierende omfang for den enkelte. På KEA vurderes underviserne samlet set at være bedst funderet på praksisrelationen, hvis det måles op imod forskningsdimensionen. Bestyrelsen fandt det afgørende, at lektorkvalificeringen ikke fører til en akademisering af underviserne på bekostning af det erhvervsrettede fokus i undervisningen. Derfor er det meget vigtigt at sikre erhvervslivsrepræsentanter i bedømmelsesudvalgene, som kan være garanter for praksistilknytningen. KEA vil arbejde for dette i alle relevante sammenhænge, herunder i regi af Danske Erhvervsakademier. Udgifterne til lektortillæg skal hentes ind på anden vis via effektiviseringer eller tiltag, som udnytter synergier på tværs af KEAs uddannelser fx en fælles materialepool (denne kunne også tænkes på landsplan). Der er igangsat et arbejde med at afdække de faktiske ressourcer, som i dag anvendes på KEA inden for følgende kategorier: undervisning, forberedelse, forskningsaktiviteter, erhvervskontakt og øvrige aktiviteter. Imidlertid understregede Ingo Østerskov, at KEA fortsat skal ligge på et solidt niveau for omfanget af undervisning til de studerende. Emnet vil blive genstand for videre drøftelse på bestyrelsens junimøde.

7 6. Status på fusionsdrøftelserne med CBA Bestyrelsen drøftede forløbet af det fælles bestyrelsesmøde med CBA den 7. januar i Lyngby. KEA gik positivt ind i dialogen om fusion, og Henrik Salée fremlagde en lang række perspektiver herfor på mødet. Formændene for de to akademier mødtes på erhvervsakademiernes årsdag, og Ingo Østerskov kunne desuden oplyse, at der blev afholdt et møde den 20. marts om datagrundlaget for fusionen. På mødet aftalte man den videre plan for færdiggørelse af datagrundlaget inden sommer. Planen involverer en validering af data via de to akademiers revisorer. Det gælder blandt andet bygningskapaciteten og akademiernes likviditetskonsolidering mv. CBA har bestyrelsesmøde primo april hvorefter de nyeste tal fra årsregnskaberne kan inddrages. Endvidere lovede CBA at udforme et kort notat med deres bud på perspektiverne i en fusion. KEA forsøger at sætte tryk på processen frem mod en afklaring til sommer. Til den tid kendes resultatet af sektorevalueringen sandsynligvis også, hvilket vil være en fordel. 7. Evaluering af EAsektoren På KEAs indre linjer drøftes p.t. en ny organisering i en række programområder med klynger af beslægtede uddannelser, der retter sig mod bestemte brancher. Programområdestrukturen har den fordel, at den i givet fald kan være et bud på en fremtidig organisering af et samlet akademi i region Hovedstaden. Den 28. januar var Rambøll på institutionsbesøg på KEA i forbindelse med den igangværende evaluering af erhvervsakademisektoren. Der var en positiv stemning ved besøget, hvilket også var indtrykket ved de tilsvarende besøg hos kollegaerne på de andre akademier. Til trods for de positive takter alle steder, er det vigtigt at holde sig for øje, at der fortsat er en lang række indsatsområder for akademierne. Det gælder ikke mindst kongevejen og en afdækning af, hvor de studerende går hen efter endt uddannelse. Dimittenderne skal i beskæftigelse, og der skal særlig opmærksomhed på beskæftigelsen for KEAs dimittender med en gymnasial baggrund.

8 7. Evaluering af EAsektoren I forbindelse med udviklingskontrakten følges op på de nævnte udfordringer. Konkret benyttes Forskningens Døgn som anledning til at lave en event rettet mod EUD-elever, og et CRM-system er ved at blive implementeret, så KEA bl.a. kan følge dimittenderne efter endt uddannelse. I det første udkast til udviklingskontrakten havde KEA desuden foreslået en indkomst- og brancheanalyse for KEAs dimittender. Efter ønske fra ministeriet blev den dog taget ud af kontrakten med henblik på et initiativ fra ministeriets side, som nu afventes. 8. Akkreditering af uddannelser og udbud Det er p.t. uklart, hvornår der kommer en politisk fortolkning af evalueringen, idet vi kun ved, at indholdet af sektorrapporten sendes i høring medio april. Evalueringen står imidlertid ikke alene den skal ses i sammenhæng med en lang række andre eksterne tiltag, som påvirker og rammesætter KEAs udvikling (oversigt udsendes sammen med referatet). Ingo Østerskov orienterede kort om ansøgning om screening af akademiuddannelsen i energiteknologi og status på EAK i Byggeri og Business (byggekoordinator). Desuden er det planen at lave en mindre konkurrentanalyse. 9. Eventuelt Ingo Østerskov orienterede om, at KEAs 2 uddannelsesdirektører stopper. Steen Kildesgaard har fået nyt job i Københavns Kommune som ressourcedirektør i Børne og Unge Forvaltningen, og Ulla Skram stopper efter gensidig aftale. Endelig blev det oplyst, at KEA har fået ny efteruddannelseschef, som tiltræder 1. april: Sanne Juul Nielsen, der kommer fra en stilling som centerchef på Teknologisk Institut.

Bestyrelsesmøde 12. juni 2012 kl. 16.00-18.00 Bispevej 5, mødelokale London på 2. sal, 2400 København NV Pkt. Dagsorden Referat

Bestyrelsesmøde 12. juni 2012 kl. 16.00-18.00 Bispevej 5, mødelokale London på 2. sal, 2400 København NV Pkt. Dagsorden Referat Tilstedeværende til bestyrelsesmødet Tilstede fra Bestyrelsen: Henrik Salée Jørgen Juul Rasmussen Simon Tøgern Anja Trier Wang Lena Haraldsson Allan Holst Claus Hensing Laust Joen Jakobsen Hans Schjær-Jakobsen

Læs mere

Møde: Bestyrelsesmøde Dato: 9. december 2010 Sted: Frederikkevej 8-10, 2900 Hellerup

Møde: Bestyrelsesmøde Dato: 9. december 2010 Sted: Frederikkevej 8-10, 2900 Hellerup Tilstedeværende til bestyrelsesmødet Tilstede fra Bestyrelsen: Henrik Salée, Per H. Madsen, Anja Trier Wang, Simon Tøgern, Lena Haraldsson, Henrik Fugmann, Ole Bundgaard, Claus Hensing, Søren Slotsaa,

Læs mere

Møde: Bestyrelsesmøde Dato: 8. juni 2011 Sted: Frederikkevej 8, 2900 Hellerup. Afbud fra: Allan Holst og Jesper L. Sørensen

Møde: Bestyrelsesmøde Dato: 8. juni 2011 Sted: Frederikkevej 8, 2900 Hellerup. Afbud fra: Allan Holst og Jesper L. Sørensen Tilstedeværende til bestyrelsesmødet Tilstede fra Bestyrelsen: Henrik Salée, Per H. Madsen, Anja Trier Wang, Simon Tøgern, Lena Haraldsson, Henrik Fugmann, Bo Møller Sørensen, Claus Hensing, Søren Slotsaa,

Læs mere

Møde: Bestyrelsesmøde Dato: 21. marts 2011 Sted: Lygten 37, 2400 København NV. Afbud fra: Per H. Madsen, Laust Joen Jacobsen.

Møde: Bestyrelsesmøde Dato: 21. marts 2011 Sted: Lygten 37, 2400 København NV. Afbud fra: Per H. Madsen, Laust Joen Jacobsen. Tilstedeværende til bestyrelsesmødet Tilstede fra Bestyrelsen: Henrik Salée, Anja Trier Wang, Simon Tøgern, Lena Haraldsson, Henrik Fugmann, Bo Møller Sørensen, Claus Hensing, Søren Slotsaa, Lars Rosenkilde,

Læs mere

Ingen bemærkninger til punktet.

Ingen bemærkninger til punktet. Tilstede fra bestyrelsen: Henrik Salée, Ole Bundgaard, Eva Hofman Bang, Bo Møller Sørensen, Karsten Skyum Pedersen, Mogens Nielsen, Flemming Krogh, Alexander Keogh Rasmussen, Sia Møller, Anette Havkær,

Læs mere

Bestyrelsesmøde REFERAT. Tirsdag den 19. marts 2013

Bestyrelsesmøde REFERAT. Tirsdag den 19. marts 2013 REFERAT Bestyrelsesmøde Ledelsessekretariatet 19. marts 2013 Tirsdag den 19. marts 2013 Til stede: Afbud: Mødeleder: Referent: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Ove E. Dalsgaard, Leo H. Knudsen, Lone

Læs mere

Side: 1 Klokken: Slut: Møde: Bestyrelsesmøde Dato: 22. september 2010 Sted: Ryesgade 3F, 4., 2200 København N. Pkt.

Side: 1 Klokken: Slut: Møde: Bestyrelsesmøde Dato: 22. september 2010 Sted: Ryesgade 3F, 4., 2200 København N. Pkt. Tilstedeværende til bestyrelsesmødet Tilstede fra Bestyrelsen: Henrik Salée, Per H. Madsen, Anja Trier Wang, Simon Tøgern, Lena Haraldsson, Henrik Fugmann, Ole Bundgaard, Claus Hensing, Søren Slotsaa,

Læs mere

Bestyrelsesmøde 18. september 2013 kl. 16.00 Guldbergsgade 29N 2200 København N

Bestyrelsesmøde 18. september 2013 kl. 16.00 Guldbergsgade 29N 2200 København N Bestyrelsesmøde 18. september 2013 kl. 16.00 Guldbergsgade 29N 2200 København N Pkt. Dagsorden Bilag Mødet blev indledt med en rundvisning i KEAs nye bygninger i Guldbergsgade. 0. Tilstedeværende til bestyrelsesmødet

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug)

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) 28. marts kl. 17.30-19.00 i Vognmagergade 8 Tilstede: Knud Henning Andersen, Ingo Østerskov, Jens Christensen, Camilla Woller Nielsen,

Læs mere

Bestyrelsesmøde 26. marts 2012 kl

Bestyrelsesmøde 26. marts 2012 kl Tilstedeværende til bestyrelsesmødet Tilstede fra Bestyrelsen: Henrik Salée Jørgen Juul Rasmussen Simon Tøgern Anja Trier Wang Lena Haraldsson Allan Holst Bo Møller Sørensen Claus Hensing Laust Joen Jakobsen

Læs mere

Tilforordnede: Ingo Østerskov og Jesper Rasmussen.

Tilforordnede: Ingo Østerskov og Jesper Rasmussen. Tilstedeværende til bestyrelsesmødet Tilstede fra Bestyrelsen: Henrik Salée, Per H. Madsen, Simon Tøgern, Lena Haraldsson, Henrik Fugmann, Ole Bundgaard, Claus Hensing, Søren Slotsaa, Lars Rosenkilde,

Læs mere

Bestyrelsesmøde 8. december 2011 kl. 16.00-18.05 Ryesgade 3F, 4., 2200 København N Pkt. Dagsorden Referat

Bestyrelsesmøde 8. december 2011 kl. 16.00-18.05 Ryesgade 3F, 4., 2200 København N Pkt. Dagsorden Referat Tilstedeværende til bestyrelsesmødet Tilstede fra Bestyrelsen: Henrik Salée, Jørgen Juul Rasmussen, Simon Tøgern, Anja Trier Wang, Lena Haraldsson, Henrik Fugmann, Bo Møller Sørensen, Claus Hensing, Søren

Læs mere

Afbud fra: Allan Holst Anders Herning Simon Jespersen. Tilforordnede: Ingo Østerskov, Jesper Rasmussen Charlotte Lundsgaard (referent).

Afbud fra: Allan Holst Anders Herning Simon Jespersen. Tilforordnede: Ingo Østerskov, Jesper Rasmussen Charlotte Lundsgaard (referent). Bestyrelsesmøde - referat 13. december 2012 kl. 16.00 Ryesgade 3F / 4. sal 2200 København N Pkt. Dagsorden Referat 0. Tilstedeværende til Tilstede fra Bestyrelsen: bestyrelsesmødet Henrik Salée Jørgen

Læs mere

Møde: Strategiseminar Dato: 6. oktober 2010 Sted: Skuespilhuset, Sankt Annæ Plads 36, København. Side: 1 Klokken: 13.00 Slut: 18.

Møde: Strategiseminar Dato: 6. oktober 2010 Sted: Skuespilhuset, Sankt Annæ Plads 36, København. Side: 1 Klokken: 13.00 Slut: 18. Tilstedeværende til strategiseminaret Tilstede fra Bestyrelsen: Henrik Salée, Per H. Madsen, Anja Trier Wang, Simon Tøgern, Lena Haraldsson, Ole Bundgaard, Søren Slotsaa, Lars Rosenkilde, Allan Holst,

Læs mere

Referat fra HSU møde den 19. marts 2012

Referat fra HSU møde den 19. marts 2012 Referat fra HSU møde den 19. marts 2012 Tid: kl. 14.00-16.30 Sted: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Deltagere: Mads Kofod MKO Lars Vesløv LV Signe Saabye Ottosen SSO Henrik Kofoed Svendsen HAKS

Læs mere

Bestyrelsesmøde - referat

Bestyrelsesmøde - referat Bestyrelsesmøde - referat 12. juni 2013 kl. 16.00 Ryesgade 3F, 4. sal DK-2200 København N Pkt. Dagsorden 0. Tilstedeværende til bestyrelsesmødet 1. Godkendelse af referat fra mødet d. 21. marts 2013 -

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Bestyrelsesmøde 21. september 2011 kl. 16.00-17.50 Ryesgade 3F, 4., 2200 København N

Bestyrelsesmøde 21. september 2011 kl. 16.00-17.50 Ryesgade 3F, 4., 2200 København N Tilstedeværende til bestyrelsesmødet Tilstede fra Bestyrelsen: Henrik Salée, Jørgen Juul Rasmussen, Anja Trier Wang, Simon Tøgern, Lena Haraldsson, Bo Møller Sørensen, Claus Hensing, Søren Slotsaa, Henning

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 Side 1 af 4 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olsen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob Brask.

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00.

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Afbud: Torben Busk, Helle Lindkvist Kjeldsen. Statsautoriseret revisor Helle Lorenzen fra YE deltager ved punkt

Læs mere

CphBusiness HSU. 27. juni 2012. Referat af 1. møde 25. juni kl. 15.00 17.00 CphBusiness, Valby. I mødet deltog:

CphBusiness HSU. 27. juni 2012. Referat af 1. møde 25. juni kl. 15.00 17.00 CphBusiness, Valby. I mødet deltog: 27. juni 2012 CphBusiness HSU Referat af 1. møde 25. juni kl. 15.00 17.00 CphBusiness, Valby I mødet deltog: OGR Ole Gram-Olesen Rektor GC Gregers Christensen Uddannelsesdirektør JJER Jacob Jersild Ressourcedirektør

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 23. marts 2017

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 23. marts 2017 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 23. marts 2017 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Christian Holm Donatzky, Lisbeth Harsvik, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Emma

Læs mere

Tilstede: Bestyrelse: Tilforordnede:

Tilstede: Bestyrelse: Tilforordnede: Tilstede: Bestyrelse: Henrik Salée, Per H. Madsen, Leif Bille, Ole Bundgaard, Eva Hofman Bang, Søren Slotsaa, Karsten Skyum Pedersen, Mogens Nielsen, Flemming Krogh, Alexander Keogh Rasmussen, Sia Møller,

Læs mere

REFERAT fra EASJ Bestyrelsesmøde den 15. marts 2018 (nr. 45)

REFERAT fra EASJ Bestyrelsesmøde den 15. marts 2018 (nr. 45) REFERAT fra EASJ Bestyrelsesmøde den 15. marts 2018 (nr. 45) Møde: EASJ bestyrelsesmøde nr. 45 Indkaldt af: Susanne Lundvald, bestyrelsesformand Tid og Sted: Torsdag den 15. marts kl. 16.00 17.30 på Campusbuen

Læs mere

Bilag A. BESTYRELSESPROTOKOL FOR:

Bilag A. BESTYRELSESPROTOKOL FOR: 15. april 2014 Bilag A. BESTYRELSESPROTOKOL FOR: Mødegruppe: Bestyrelsesmøde for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Mødetid: 25. marts 2014 Mødested: Campus Aarhus Dokument: Beslutningsreferat Til stede:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på. Erhvervsakademi SydVest. Torsdag den 28. marts kl

Referat af bestyrelsesmøde på. Erhvervsakademi SydVest. Torsdag den 28. marts kl Referat af bestyrelsesmøde på Erhvervsakademi SydVest Torsdag den 28. marts kl. 15.00 17.00 Deltagere: Johanne Gregersen, Niels Sørensen, Allan Østergaard, Dan Alsted Nielsen, Erik Lauritzen, Peter Amstrup,

Læs mere

Referat fra EASJ bestyrelsesmøde nr. 33. (18/3 2015)

Referat fra EASJ bestyrelsesmøde nr. 33. (18/3 2015) Side 1 af Referat fra EASJ bestyrelsesmøde nr. 33. (18/3 201) Møde: EASJ bestyrelsesmøde nr. 33 Indkaldt af: Formand Susanne Lundvald Tid og Sted: Erhvervsakademi Sjælland, onsdag den 18. marts kl. 16.00

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts 2012. kl. 16.00 19.30. Afbud: Arne Kjær, Anne-Marie Illum, Patrick Strunge Andersen. Statsautoriseret revisor Allan Hess Andersen

Læs mere

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 25. marts 2015 klokken Mødet afholdes i mødelokalet på VUC i Holstebro, Vald. Poulsens Vej 8.

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 25. marts 2015 klokken Mødet afholdes i mødelokalet på VUC i Holstebro, Vald. Poulsens Vej 8. Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 25. marts 2015 klokken 15.00 17.00 Mødet afholdes i mødelokalet på VUC i Holstebro, Vald. Poulsens Vej 8. 1. Godkendelse af referat 2. Bestyrelsesvederlag Bestyrelsen

Læs mere

Afbud fra: Klaus Markussen, Dorthe Heide, Liselotte Olsen (Christian Holm Donatsky fratrådt) Sekretær: Ruth Kirkegaard Referent: Trine Larsen

Afbud fra: Klaus Markussen, Dorthe Heide, Liselotte Olsen (Christian Holm Donatsky fratrådt) Sekretær: Ruth Kirkegaard Referent: Trine Larsen Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 21. marts 2018 Til stede: Bolette Christensen, Lisbeth Harsvik, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Emma Martens Jafari, Kursistrådsrepræsentant

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde: Tid: Mandag den 10. september 2018 kl Sted: Restauranten, Minervavej 1, Rønne. Med følgende dagsorden:

Referat fra bestyrelsesmøde: Tid: Mandag den 10. september 2018 kl Sted: Restauranten, Minervavej 1, Rønne. Med følgende dagsorden: Til bestyrelsen for Campus Bornholm: Steen Nielsen (Dansk Industri) Mette Hansen (Dansk Erhverv og Dansk Byggeri i forening) Klaus Holm (LO Sektion Bornholm) Jonna Nielsen (LO Sektion Bornholm) Winni Grosbøll

Læs mere

Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej, Holstebro. Gæst revisor Klaus Grønbæk Jakobsen

Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej, Holstebro. Gæst revisor Klaus Grønbæk Jakobsen Referat bestyrelsesmøde i Erhvervsakademi MidtVest 2017-1 Mødedato: 4. april 2017 Kl. 14.00-16.00 Mødested: Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej, Holstebro Mødedeltagere: Formand Tage Hjortkjær

Læs mere

Gæster: Finn Thomassen (FT), E&Y deltog under behandlingen af pkt. 4.

Gæster: Finn Thomassen (FT), E&Y deltog under behandlingen af pkt. 4. Gribvand A/S Bestyrelse 16. april 2018 Referat af Bestyrelsesmøde d. 10. april 2018 Mødedato / sted: 10. april 2018 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18c kl. 15:00-16:00. Mødedeltagere: Bo Jul Nielsen

Læs mere

Institutionsbeskrivelse vedrørende Københavns Erhvervsakademi (KEA) Indhold: 1. Generel institutionsbeskrivelse 2. Akkrediteringshistorik 3.

Institutionsbeskrivelse vedrørende Københavns Erhvervsakademi (KEA) Indhold: 1. Generel institutionsbeskrivelse 2. Akkrediteringshistorik 3. Institutionsbeskrivelse vedrørende Københavns Erhvervsakademi (K) Indhold: 1. Generel institutionsbeskrivelse 2. Akkrediteringshistorik 3. Nøgletal 1. GENEREL INSTITUTIONSBESKRIVELSE Institutionsadresse

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde d. 3. april 2013

Referat Bestyrelsesmøde d. 3. april 2013 Referat Bestyrelsesmøde d. 3. april 2013 Afbud: Ninna Thomsen, Katja Kayser og Tina Græsted. Jakob Lange deltog fra kl. 17.00. Medarbejderrepræsentanterne var ramt af lock-out, og er derfor ikke pt. medlemmer

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Christian Jeppesen (Deltog fra kl. 15.00) Steen Colberg Jensen Michael

Læs mere

Dagsorden til bestyrelsesmøde den 19. marts 2013 klokken på VUC i Holstebro

Dagsorden til bestyrelsesmøde den 19. marts 2013 klokken på VUC i Holstebro Dagsorden til bestyrelsesmøde den 19. marts 2013 klokken 15.00 17.00 på VUC i Holstebro Holstebro den 12. marts 2013 1. Godkendelse af referat 2. Godkendelse af årsrapport og revisorprotokol Årsregnskabet

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Onsdag den 18. marts 2015 kl. 12:00-16:00

Referat af bestyrelsesmøde Onsdag den 18. marts 2015 kl. 12:00-16:00 Referat af bestyrelsesmøde Onsdag den 18. marts 2015 kl. 12:00-16:00 stede: Niels Vangkilde (NV) Rasmus Ingemann (RI) Eva Rix (ER) Søren Rasmussen (SR, ingen stemmeret) Mads Bonde Therkelsen (MT) Magnus

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde: Tid: Fredag den 23. marts 2018 kl Sted: Lokale 530, Sandemandsvej 11, Rønne

Referat fra bestyrelsesmøde: Tid: Fredag den 23. marts 2018 kl Sted: Lokale 530, Sandemandsvej 11, Rønne Til bestyrelsen for Campus Bornholm: Kenn Ivan Kjellberg (Dansk Industri) Claus Rosenkrands Olsen (Dansk Erhverv og Dansk Byggeri i forening) Klaus Holm (LO Sektion Bornholm) Jonna Nielsen (LO Sektion

Læs mere

Møde: 4. Bestyrelsesmøde Dato: 2.12.2009 Sted: KEA, Frederikkevej 8 10, Hellerup. Tilstede fra bestyrelsen:

Møde: 4. Bestyrelsesmøde Dato: 2.12.2009 Sted: KEA, Frederikkevej 8 10, Hellerup. Tilstede fra bestyrelsen: Tilstede fra bestyrelsen: Henrik Salée, Per H. Madsen, Leif Bille, Ole Bundgaard, Eva Hofman Bang, Søren Slotsaa, Bo Møller Sørensen, Karsten Skyum Pedersen, Mogens Nielsen, Flemming Krogh, Alexander Keogh

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 19. marts 2014 kl. 16.00 18.00

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 19. marts 2014 kl. 16.00 18.00 Deltagere Bestyrelsen: Preben Astrup, formand Kirsten Dyrholm Hansen Anette Byriel Andersen Angela Kühl Jensen Inge Hynkemejer Peter Petersen Niels Lind Brunsborg Afbud: Birthe Hesdorf, næstformand Alis

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Kirsa Ahlebæk Nils Pedersen Michael Dam Steen Colberg Jensen Karen Bladt

Læs mere

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer Referat af bestyrelsens møde tirsdag den 29. marts 2011 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lone Ryg Olsen (LRO) Jonna Fonnesbæk Hansen (JF), Preben Sørensen (PS), Lars Ole Vestergaard (LOV), Nils Henrik

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 19

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 19 Referat fra bestyrelsesmøde nr. 19 22. marts 2017 kl. 15:00 18.00 Bestyrelsesmødet var indkaldt af direktør Inge Prip på vegne af formandskabet. Mødested: Esnord, Milnersvej 48, 3400 Hillerød Deltagere:

Læs mere

Referatet blev godkendt.

Referatet blev godkendt. Fremmødte: Henrik Salée, Ingo Østerskov, Leif Bille, Ole Bundgaard, Eva Hofman Bang, Søren Slotsaa, Karsten Skyum Pedersen, Claus Spiegelhauer, Mogens Nielsen, Kurt Pedersen, Flemming Krogh, Abbas Razvi,

Læs mere

Mette Skougaard (MS), Hanne Frederiksen (HF) og Katherine Richardson (KR).

Mette Skougaard (MS), Hanne Frederiksen (HF) og Katherine Richardson (KR). Referat af bestyrelsesmøde den 27. marts 2014. Til stede: Lars Kirdan (LK), Thomas Vang-Christensen (TV), Rune Weber (RW), Carsten Filskov Sørensen (FS), Jacob Redecker 3n (JR), Mathias Dahl Christensen

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 4. april 2017 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D 010 Deltagere: Mødesekretær: Bestyrelsen Nanna

Læs mere

07.04.2013/DSC. 20. møde i bestyrelsen torsdag den 4. april 2013 REFERAT. Bestyrelsen:

07.04.2013/DSC. 20. møde i bestyrelsen torsdag den 4. april 2013 REFERAT. Bestyrelsen: 07.04.2013/DSC 20. møde i bestyrelsen torsdag den 4. april 2013 REFERAT Bestyrelsen: Bent Greve, formand BG Ernst Lykke Nielsen, ELN Jes Damsted JDA Else-Marie Dupont EMD Anders Jensen AJ Annette Kreiner

Læs mere

Mødedato / sted: 29. april 2015 / Holtvej 18c, Græsted / kl. 16:30-17:30. Mai Hartz, revisor Deloitte deltog under behandling af pkt.

Mødedato / sted: 29. april 2015 / Holtvej 18c, Græsted / kl. 16:30-17:30. Mai Hartz, revisor Deloitte deltog under behandling af pkt. Gribvand A/S Bestyrelse 13. maj 2015 Referat af Bestyrelsesmøde d. 29. april 2015 Mødedato / sted: 29. april 2015 / Holtvej 18c, Græsted / kl. 16:30-17:30 Mødedeltagere: Jannich Petersen (JP) Flemming

Læs mere

Lars Tonø, Roskilde kommune Mette Dyrelund Pedersen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon

Lars Tonø, Roskilde kommune Mette Dyrelund Pedersen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon REFERAT Bestyrelsesmøde 22. marts 2019 21. marts 2019 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Steffen Lund, formand Bjarne Andersen, Køge Kommune Peter Friis, medarbejderrepræsentant, GL Ulla

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag 3. april kl

Bestyrelsesmøde tirsdag 3. april kl Bestyrelsesmøde tirsdag 3. april kl. 16-18 Deltagere: Bestyrelsesformand Laust Joen Jakobsen Næstformand Jakob Skovgaard Koed DI-repræsentant Niels Madsen Repræsentant for grundskolen Thomas Berlin Hovmand

Læs mere

Bestyrelsesmøde 10. december 2013 kl. 17.00-19.00 Guldbergsgade 29N KEA Forskning & Innovation 2200 København N. Tilstede fra Bestyrelsen:

Bestyrelsesmøde 10. december 2013 kl. 17.00-19.00 Guldbergsgade 29N KEA Forskning & Innovation 2200 København N. Tilstede fra Bestyrelsen: Pkt. Dagsorden Bilag Bestyrelsesmøde 10. december 2013 kl. 17.00-19.00 Guldbergsgade 29N KEA Forskning & Innovation 2200 København N 0. Tilstedeværende til bestyrelsesmødet Tilstede fra Bestyrelsen: Henrik

Læs mere

BESTYRELSESPROTOKOL. Bestyrelsesmøde nr. 5 Referat 26.3.2015. Kl. 16.00 19.00. Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af formandskabet

BESTYRELSESPROTOKOL. Bestyrelsesmøde nr. 5 Referat 26.3.2015. Kl. 16.00 19.00. Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af formandskabet BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 5 Referat 26.3.2015 Kl. 16.00 19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af formandskabet Sted: Deltagere: Auditoriet, Milnersvej 48, 3400 Hillerød Per Gotfredsen

Læs mere

Bjarne Wahlgren, Leif Luxhøj Pedersen, Sivan Gülen (kursistrepræsentant), Inge Voller (uddannelseschef), René Bamberger (HR-chef)

Bjarne Wahlgren, Leif Luxhøj Pedersen, Sivan Gülen (kursistrepræsentant), Inge Voller (uddannelseschef), René Bamberger (HR-chef) Til stede: Afbud: Andre deltagere: Gregers Christensen, Thorkild Baltzer, Peter Kay Mortensen, Nedim Yasar (kursistrepræsentant), Anette Holm (medarbejderrepræsentant), Niels Humble (medarbejderrepræsentant,

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: RESC Dato: 22. december 2011

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: RESC Dato: 22. december 2011 Mødeindkaldelse J.nr.: U0200-7-04-118- 10 Ref: RESC Dato: 22. december 2011 Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Dato: 16.11.2011 Tid: 14-17 Sted: Psykomotorikuddannelsen i Randers,

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde i EA Kolding den 10. april 2018

Referat. Bestyrelsesmøde i EA Kolding den 10. april 2018 165 Referat Bestyrelsesmøde i EA Kolding den 10. april 2018 Følgende bestyrelsesmedlemmer deltog i mødet: Formand Jørn Pedersen Gitte Skare Erik Jepsen Brian Stein Ole Kjær Merlina Xhaferi Følgende bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde onsdag d. 25. marts 2015 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Per Lyngberg-Andersen,

Læs mere

Bestyrelsen ved HF & VUC FYN. 20. april 2015. Referat fra bestyrelsesmøde onsdag den 25. marts 2015.

Bestyrelsen ved HF & VUC FYN. 20. april 2015. Referat fra bestyrelsesmøde onsdag den 25. marts 2015. Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 20. april 2015 Referat fra bestyrelsesmøde onsdag den 25. marts 2015. Fra bestyrelsen deltog: Kristian Grønbæk Andersen (formand), Poul Skov Dahl, Anne Jensen, Jens Mejer Pedersen,

Læs mere

Referat fra 8. møde i bestyrelsen den 3. juni 2009

Referat fra 8. møde i bestyrelsen den 3. juni 2009 Bestyrelsen side 1 af 5 Referatfra8.mødeibestyrelsenden3.juni2009 Tilstede: TimChristensen,(TC)KøgeHandelsskole(formand) ElseErikstrup,Slagteriskolen(næstformand) BeritBirkelund,HandelsskolenSjællandSyd

Læs mere

Bestyrelsesmøde REFERAT. 30. september 2014

Bestyrelsesmøde REFERAT. 30. september 2014 REFERAT Bestyrelsesmøde Ledelsessekretariatet 30. september 2014 Til stede: Afbud: Mødeleder: Referent: Carsten Koch, Klaus Nørskov, Michael Egelund, Niels Peter Møller, Jesper Würtzen, Kirsten Jensen,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 8. februar 2013

Referat fra bestyrelsesmøde den 8. februar 2013 Referat fra bestyrelsesmøde den 8. februar 2013 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Lars Goldschmidt Ingolf Lind-Holm Roar Bendtsen Schou Steen Colberg Jensen Jonna Nielsen Nils Pedersen Michael

Læs mere

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 22. marts 2017 (kl. 17:00 19:30)

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 22. marts 2017 (kl. 17:00 19:30) 15. marts 2017 Til bestyrelsen for Alssundgymnasiet Sønderborg: Jens Jørgen Nielsen, Linak (formand) - afbud Claus Christensen, Broager skole (næstformand) Tage Petersen, Sønderborg Kommune Arne Bilberg,

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017 Medlemmer af bestyrelsen: Claus Michelsen Professor, SDU Formand. Udpeget af Syddansk Universitet Helle Stryhn Uddannelseschef,

Læs mere

Referat af revisornetværksmødet den 12. december 2013. 20. februar 2014 Sags nr.: 105.72J.271. Deltagere:

Referat af revisornetværksmødet den 12. december 2013. 20. februar 2014 Sags nr.: 105.72J.271. Deltagere: Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail ktst@ktst.dk www.ktst.dk CVR nr. 29634750 Referat af revisornetværksmødet den 12. december 2013

Læs mere

Bestyrelsesmøde 24. Dagsorden: Tirsdag den 27. marts 2012 Kl 17.30 21.00

Bestyrelsesmøde 24. Dagsorden: Tirsdag den 27. marts 2012 Kl 17.30 21.00 Bestyrelsesmøde 24 Tirsdag den 27. marts 2012 Kl 17.30 21.00 Dagsorden: 1. Er der punkter på dagsordenen, som skal holdes for lukkede døre? (Se pkt 6?) 2 Referatet fra den 13. december 2011 3 Regnskab

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Dagsorden

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Dagsorden Få tankerne ned VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College (2015-02) Sted: Skejbyvej 1, 8240 Risskov, mødelokale 2 Mødedato: Fredag den 27. marts 2015, kl. 12.30-15.30 Der serveres

Læs mere

REFERAT fra EASJ Bestyrelsesmøde den 6. juni 2018 (nr. 47)

REFERAT fra EASJ Bestyrelsesmøde den 6. juni 2018 (nr. 47) REFERAT fra EASJ Bestyrelsesmøde den 6. juni 2018 (nr. 47) Møde: EASJ bestyrelsesmøde nr. 47 Indkaldt af: Susanne Lundvald, bestyrelsesformand Tid og Sted: Onsdag den 6. juni kl. 16.00 18.00 på Maglegårdsvej

Læs mere

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 15. september 2016 (kl. 17:00-19:00)

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 15. september 2016 (kl. 17:00-19:00) 8. september 2016 Til bestyrelsen for Alssundgymnasiet Sønderborg: Jens Jørgen Nielsen, Linak (formand) Claus Christensen, Broager skole (næstformand) Tage Petersen, Sønderborg Kommune Arne Bilberg, Syddansk

Læs mere

VIRUM GYMNASIUM / BESTYRELSEN

VIRUM GYMNASIUM / BESTYRELSEN Dagsorden til bestyrelsesmødet den 16. marts 2016 kl. 17.00 21.00 på Virum Gymnasium. Under mødet vil der blive serveret en let anretning. Revisionen deltager Mødested: Dansk 2 1. Kommentarer til dagsorden

Læs mere

PROTOKOL. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium kl kl

PROTOKOL. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium kl kl PROTOKOL for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium 21.03.2016 kl. 19.00 kl. 21.00 Medlemmer: Jens Engelbrecht Mortensen Jytte Nielsen Magnus Riskjær Andreas Frost Andersen Lars Kold Jensen Thomas Frost

Læs mere

Notat udarbejdet på baggrund af strategiseminaret i Manchester udsendes med referatet.

Notat udarbejdet på baggrund af strategiseminaret i Manchester udsendes med referatet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 17. december 2014 Bispegade 5. 4800 Nykøbing F. E-mail nhe@vucstor.dk Tlf. 5488 1700 Tlf. direkte 5488 1712 Mobil 3035 9491 Telefax 7248 2805 Dato 18. december

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 18. marts 2014

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 18. marts 2014 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 18. marts 2014 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Referat 11. april 2014 Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Dato: Fredag den 4. april Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Væksthus Hovedstadsregionen

Læs mere

Bestyrelsen for VUC Roskilde

Bestyrelsen for VUC Roskilde Bestyrelsen for VUC Roskilde Referat af bestyrelsesmøde torsdag den 12. marts 2015, kl. 17.00 19.00 i Roskilde. Til stede: Astrid Dahl, formand Simone Wrona, kursistrådet Bjarne Andersen, Køge Kommune,

Læs mere

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl ! 14.marts 2017 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl. 15.30 17.00 Velkommen til nye bestyrelsesmedlemmer: Ny repræsentant fra UC Syddanmark: Institutchef

Læs mere

Mødedato / sted: 17. april 2012 / Nordkysten, Pårupvej 183-185, 3250 Gilleleje. kl. 16-19:30

Mødedato / sted: 17. april 2012 / Nordkysten, Pårupvej 183-185, 3250 Gilleleje. kl. 16-19:30 Gribvand Spildevand A/S Bestyrelsen 23. april 2012 Referat af bestyrelsesmøde d. 17. april 2012 Mødedato / sted: 17. april 2012 / Nordkysten, Pårupvej 183-185, 3250 Gilleleje. kl. 16-19:30 Mødedeltagere:

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 27. Marts 2019 Tid: kl. 16.00 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Axel Grøndahl Kristiansen Johan Klingberg Müller Peter Haldor

Læs mere

Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus

Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus Tidspunkt og sted: Torsdag 19. marts 2015 kl. 16.00-19.00, Sønderhøj 30, 8260 Viby J. Deltagere: Finn Lund Andersen, Camilla Kølsen, Gitte

Læs mere

KONTRAKTER TILSYN AKKREDITERING OG REGULERING PERSONALE OG ANSÆTTELSE ØKONOMI OG REVISION ADMINISTRATIVE INDBERETNINGER OG KRAV

KONTRAKTER TILSYN AKKREDITERING OG REGULERING PERSONALE OG ANSÆTTELSE ØKONOMI OG REVISION ADMINISTRATIVE INDBERETNINGER OG KRAV KONTRAKTER RESULTATKONTRAKT MED REKTOR Afsender Bestyrelsen/bestyrelsesformanden TILSYN Type Hård er bundet op på løn og indeholder ofte flere elementer AKKREDITERING OG REGULERING UDVIKLINGSKONTRAKTER

Læs mere

Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn

Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn Mødedato: Onsdag den 17. december 2008 Mødested: Social- og Sundhedsskolen Fyn, Odense-afdelingen, Athenevænget 4, 5250 Odense SV Til stede: Rektor

Læs mere

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 21. marts 2018 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet med orientering om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06 RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 4/05 om digitale løsninger i staten

Læs mere

Dagsorden blev herefter godkendt.

Dagsorden blev herefter godkendt. REFERAT Bestyrelsesmøde Ledelsessekretariatet 26. marts 2014 Torsdag den 27. marts 2014 kl. 8.00-10.00 Buddinge Hovedgade 80, Søborg, Auditoriet Til stede: Afbud: Mødeleder: Referent: Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 6. april kl

Referat af ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 6. april kl Referat af ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 6. april kl. 14.00-16.00 Deltagere: Thøger Johnsen, Birgit Kjeldgaard, Gitte Tørnkvist, Marianne Jerslev, Lene Omann, Susanne Mortensen og JAO (referent)

Læs mere

3. Forelæggelse af eventuelle indførsler i revisionsprotokollen og stillingstagen hertil.

3. Forelæggelse af eventuelle indførsler i revisionsprotokollen og stillingstagen hertil. Bestyrelsen 17. april 2013 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. april 2013 Mødedato / sted: 9. april 2013 / Holtvej 18c, Græsted kl. 15-19:00 Mødedeltagere: Flemming Møller (FM) Mogens Pedersen (MP) Bo Jul

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl til 14.30

Referat. Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl til 14.30 Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl. 13.00 til 14.30 Tilstede: Ursula Dybmose, KL, formand Joan Prahl, FOA, næstformand Jette Hovedskov, Danske regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 5. maj 2003 RN B105/03

RIGSREVISIONEN København, den 5. maj 2003 RN B105/03 RIGSREVISIONEN København, den 5. maj 2003 RN B105/03 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Undervisningsministeriets økonomiske og faglige styring på erhvervsskoleområdet (beretning

Læs mere

Referat af EASJ bestyrelsesmøde nr. 27. (17/12 2013)

Referat af EASJ bestyrelsesmøde nr. 27. (17/12 2013) Side 1 af 5 Referat af EASJ bestyrelsesmøde nr. 27. (17/12 2013) Møde: EASJ Bestyrelsesmøde nr.27 Indkaldt af: Formand Tim Christensen Tid og Sted: Erhvervsakademi Sjælland, tirsdag den 17. december kl.

Læs mere

Bestyrelsesmøde Tid og sted: Mandag d. 19. marts 2018 kl

Bestyrelsesmøde Tid og sted: Mandag d. 19. marts 2018 kl Bestyrelsesmøde Tid og sted: Mandag d. 19. marts 2018 kl. 16.00 18.00 Deltagere: Afbud: Peter Norman, Solveig Andersen, Hans Jørgen Rømer Andersen, Mette Boysen, Frank Hoffmann, Else Bock, Lena Andresen,

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Afbud: Gitte Høj Nielsen. 1. Velkommen til Laura Borum, 3.f der er udpeget til bestyrelsen af elevrådet

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Administrationsbygningen i Hammel, mødelokale 1 Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 1. - Årsregnskab 2013 - ÅBENT 2 2. - Budgetopfølgning pr. 28.2.2014

Læs mere

Referat af møde den 19. november 2014 i Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens. 24. februar 2015 Sags nr.: 027.94M.271. Deltagere:

Referat af møde den 19. november 2014 i Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens. 24. februar 2015 Sags nr.: 027.94M.271. Deltagere: Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail ktst@ktst.dk www.ktst.dk CVR nr. 29634750 Referat af møde den 19. november 2014 i Kvalitets-

Læs mere

Til bestyrelsen for Campus Bornholm:

Til bestyrelsen for Campus Bornholm: Til bestyrelsen for Campus Bornholm: Michael Engkær (Dansk Industri) Ingolf Lind - Holm (Dansk Erhverv og Dansk Byggeri i forening) Klaus Holm (LO Sektion Bornholm) Jonna Nielsen (LO Sektion Bornholm)

Læs mere

Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden blev godkendt. REFERAT Bestyrelsesmøde Ledelsessekretariatet 19. juni 2013 Onsdag den 19. juni 2013 Til stede: Afbud: Mødeleder: Referent: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Ove E. Dalsgaard, Leo H. Knudsen, Pernille

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 29. marts 2016 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D 0.21 Deltagere: Mødesekretær: Bestyrelsen

Læs mere

7. bestyrelsesmøde torsdag den 18. marts 2010 REFERAT. Erhvervsakademiet Copenhagen Business 06.04.2010. Bestyrelsen:

7. bestyrelsesmøde torsdag den 18. marts 2010 REFERAT. Erhvervsakademiet Copenhagen Business 06.04.2010. Bestyrelsen: Erhvervsakademiet Copenhagen Business 06.04.2010 7. bestyrelsesmøde torsdag den 18. marts 2010 REFERAT Bestyrelsen: Ernst Lykke Nielsen Else-Marie Dupont Anders Jensen Finn Vestergaard Preben Rasmussen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet ved Ribe Katedralskole torsdag den 8. marts 2018

Referat af bestyrelsesmødet ved Ribe Katedralskole torsdag den 8. marts 2018 Referat af bestyrelsesmødet ved Ribe Katedralskole torsdag den 8. marts 2018 Tilstede: biskop Elisabeth Dons Christensen (EDC), direktør Jørn Henriksen (JH), direktør Keld Vestergaard (KV), centerleder

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 26. marts 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 26. marts 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 26. marts 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Christian Jeppesen Michael Dam Kirsa Ahlebæk Karen Bladt Nils Pedersen Klaus

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole tirsdag den 24-03-2015 kl. 15.00-17.00

Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole tirsdag den 24-03-2015 kl. 15.00-17.00 Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole tirsdag den 24-03-2015 kl. 15.00-17.00 Tilstede fra bestyrelsen: Byrådsmedlem Kurt Jakobsen, biskop Elisabeth Dons Christensen, centerleder Jens Bo Holm-

Læs mere