Notat. Spłrgsm l vedrłrende genopretningsplanen til Byr dets spłrgetid juni Social- og arbejdsmarked

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat. Spłrgsm l vedrłrende genopretningsplanen til Byr dets spłrgetid juni Social- og arbejdsmarked"

Transkript

1 - 1 - Notat Forvaltning: Social- og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 16. juni 2010 Udf rdiget af: Torben Rugholm Vedrłrende: Spłrgsm l vedrłrende genopretningsplanen til Byr dets spłrgetid Notatet sendes/sendt til: KA Var det en tilsigtet konsekvens af byr dsflertallets beslutning om at spare 20 mio kr. p handicapomr det i 2010, at arbejdsstyrken p Center for Specialundervisning for Voksne skal fyre 6 ud af 31 ansatte, svarende til en nedsk ring p 20%? Personalesituationen p Center for Specialundervisning for Voksne (CSV) er, som det fremg r af spłrgsm let, ganske rigtig den at der er umiddelbart er tale om en personalenedgang p ca 18% svarende til en nedgang fra 0,6 til 0,5 stilling per elev. Den konkrete personaleudvikling i forhold til besparelsen p den s rligt tilrettelagte ungdomsuddannelse (STU) bliver i det kommende r p virket dels af en v kst i antal elever fra andre kommuner, dels af det forhold, at CSV har valgt at kłbe ydelser til brug i STUen hos fx Gaia o.a. svarende til 1,5 stillinger. Den aktuelle nedgang i antal ansatte er imidlertid ikke et resultat af den łkonomiske genopretning p handicapomr det. De 3,5 stilling er et resultat af byr dets beslutning i 2009 om nedl ggelse af rskursus. Videre har CSV et underskud, som de helt i overensstemmelse med Randersmodellen over de kommende 2 r łnsker at afvikle, samt kłb af STU ydelser hos andre leverandłrer Besparelsen vil imidlertid indeb re en reduktion pr. elev. Dette vil f til effekt, at CSV vil koncentrere kr fterne i bningstiden og ikke i s hłj grad som hidtil gennemfłre arrangementer efter skoletid. Videre vil der ske et langsommere udvikling af den IKT stłttede kommunikationsundervisning end det var planlagt for omr det. Gennemfłrelse af aktiviteter ud af huset vil fremover kun ske p dagsbasis og kun over flere dage, s fremt der kan skaffes den fornłdne finansiering. Endelig vil man igen, som det ogs har v ret tilf ldet tidligere, ophłre med svłmning som et af idr tstilbuddene.

2 - 2 - Kan borgmesteren bekr fte, at besparelsen p hanidcapomr det p 40 mio kr. i 2013 betyder en nedsk ring p ca. 120 hel rsstillinger indenfor handicapomr det? Som det fremg r af nedenst ende opgłrelse over de enkelte omr der, kłbes en del af ydelserne hos andre kommuner, Regionen eller andre leverandłrer. Forvaltningen kan derfor ikke vide, hvad de besk ftigelsesm ssige konsekvenser bliver af disse besparelser og oml gninger. Hvis man ser p nedenst ende liste er der tale om en reduktion p 52 stillinger. Det betyder imidlertid ikke at der er 52 ansatte, som skal omplaceres. Der er for en del af stillingerne allerede tale om vakante stillinger, ligesom der er en vis personaleoms tning som fłlge af pensionering, barsel og almindelig skriften job. Endelig er det for en r kke omr der sv rt at rekruttere personale, s ledes der ikke forvente de store problemer med gennemfłrslen. Den forelłbige forventning til omfanget af omplaceringer af konkrete personer ligger p Borgmesteren bedes oplyse, hvor mange stillinger der bliver nedlagt indenfor hver af de 17 n vnte nedsk ringsomr der jf. vedtagelserne p byr dsmłdet mandag d ? I nedenst ende er der en gennemgang af de enkelte omr der, og hvilke personalem ssige reduktioner der forventes p omr derne. At der er personalem ssige besparelser p et omr de er dog ikke ensbetydende med at der skal foretages flytning af personale. Voksen bo, dagbesk ftigelse og błrneomr det generelt Besparelserne p voksen bo omr det er p 5 mil i 2010 voksende til 10 mil i Besparelserne p omr det er lavet s ledes, at der et voksende besparelses krav over rene, for at give omr det har mulighed for at planl gge besparelserne. Dette er endnu ikke endelig gjort, men det er omr dets vurdering, at der ved fuld implementering g lder fłlgende: 8 ud af de 10 mil kr. vil omfatte personalereduktioner. Dette svare til ca. 21 stillinger. Af de 21 stillinger vil de 15,5 v re direkte borger rettet og de 5,5 stillinger vil omhandle strukturelle tiltag, som ledelsesstruktur, administrativ struktur m.v. Błrneomr det skal bespare 1,1 mil i 2010 voksende til 3 mil i 2014 Besparelserne p omr det er lavet s ledes, at der et voksende besparelses krav over rene, for at give omr det har mulighed for at planl gge besparelserne. Dette er endnu ikke endelig gjort, men det er omr dets vurdering, at der ved fuld implementering g lder fłlgende:

3 - 3 - At der skal spares 7,5 stilling, hvoraf de 5 vil v re direkte borger rettet og de 2,5 vil v re af strukturel karakter, s som administration, vaskeri, rengłringsstruktur osv. Dagbesk ftigelsesomr det skal bespare 2 mil i 2010 voksende til 3,5 mil i 2014 Besparelserne p omr det er lavet s ledes, at der et voksende besparelses krav over rene, for at give omr det har mulighed for at planl gge besparelserne. Dette er endnu ikke endelig gjort, men det er omr dets vurdering, at der ved fuld implementering g lder fłlgende: At der skal spares 7 stillinger, hvoraf de 6 er borger rettet og 1 stilling er af strukturel karakter, s som kłrselsstruktur. (1.000 kr.) Besparelse 2010-priser (1.000 kr.) Handicapomr det generelt Engangs besparelserne giver ikke ndring i personalenormeringen Bostłtte Specialteam Der er kłbt ydelser ved private leverandłrer i en periode. Disse opgaver klares fremover af omr det selv. Fuld implementeret er det bedłmt, at der skal spares 1 medarbejder Herudover er lederstillingen sl et sammen med lederstillingen for voksen bo (1.000 kr.) Gennemgang af dyre enkeltsager Det er ikke muligt at sige noget om personalesituationen p dette omr de, idet en del vil v re eksterne leverandłrer og der endnu ikke er sager, der er endelig nedsat (1.000 kr.) Gennemgang af dyre enkeltsager, hvor Randers Kommune kun er

4 - 4 - betalingskommune Det er ikke muligt at sige noget om personalesituationen p dette omr de, idet besparelser vil foreg i andre kommuner (1.000 kr.) Ledsagerordning En besparelse p dette omr de vil stort set betyde besparelse p personaledelen, hvilket vil betyde 6,5 stilling (1.000 kr.) Anvendelse af Randers Bo- og Erhvervstr ning Det er ikke muligt at sige hvad besparelserne betyder p personaleomr det. Langt hovedparten af besparelsen er foresl et af RBE selv og som privat udbyder ved vi ikke hvorledes de har sparet. (1.000 kr.) Aflastning voksne re at der skal spares 1 medar- Konsekvensen af besparelsen vil v bejder (1.000 kr.) Voksen bo Flytning af Garnisionsvej til voksenomr det Overgangen fra błrne- til voksenomr det betyder en besparelse p 4 medarbejdere. De resterende udgifter har v ret afholdt i forbindelse med etablering og andre mere midlertidige udgifter (1.000 kr.)

5 - 5 - Voksen bo reduktion af 8 pladser Der er ikke tale om personalem ssige besparelser p dette omr - de, idet boligerne ikke vil st tomme. Der er tale om hjemtagning af Randers borgere eller salg af pladser. Konsekvenser bliver derfor l ngere venteliste men ikke f rre ansatte Besparelse 2010-priser (1.000 kr.) Reducering i hjerneskadeundervisningen ved CSV Randers CSV Randers hjerneskadeundervisningen, har kunder b de fra Randers Kommune og fra andre kommuner. Endvidere har CSV hjerneskadeomr det t nkt sig at tilbyde andre ydelser ved overkapacitet. Det er ydelser som tidligere har v ret kłbt i andre kommuner, ved regionen eller lignende. Det forventes derfor ikke, at der foretages personalem ssige reduktioner p dette omr de (1.000 kr.) S rlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Se besvarelsen ovenfor (1.000 kr.) Besparelse Dagomr det ventelister Ventelisterne betyder ikke, at der skal bespares i personalet. Det betyder, at der ikke skal ans ttes flere Dagbesk ftigelse Flytning af aktiviteter fra Mediev rkstedet Ydelsen Mediev rkstedet kłbes af anden aktłr, nemlig FOF. Der er lavet aftale med FOF om at Mediev rkstedet lukker helt til december. Det betyder at der skal bruges lidt flere medarbejdere i Raners Kommune. Hvad nedl ggelsen totalt betyder for besk ftigelsen ved FOF ved Randers Kommune ikke.

6 - 6 - (1.000 kr.) Dagomr det - Flytning af aktiviteter fra Bifrost Ydelsen Bifrost kłbes af anden aktłr, nemlig FOF Der er lavet aftale med FOF om, at Bifrost skal levere ydelser p samme vilk r, som der ydes p dagomr det ved Randers Kommune. Aftalen betyder ogs at Bifrost udvider med 5 pladser. Hvad den besk ftigelsesm ssige situation er for FOF ved disse omstruktureringer ved Randers Kommune ikke. (1.000 kr.) Forebyggende foranstaltninger błrn Der har p dette omr de v ret arbejdet l nge med at f en bedre og mere m lrettet indsats p omr det. P grund af kapacitetsproblemer har en del błrn eksempelvis v ret aflastet p institution, selvom andre lłsninger havde v ret bedre. En del har v ret kłbt ved privat leverandłr, der kun vil s lge i pakker, selvom błrnene ikke har haft brug for en fuld pakke. Der er i det nye system tale om mere aflastning for f rre penge. Besk ftigelsesm ssigt ved Rander Kommune ikke hvad det betyder for de private udbydere. For egne institutioner, betyder det ikke at der skal bespares personale, idet der s lges ydelser til mange kommuner og der er stadig interesse for disse pladser. (1.000 kr.) Borgerstyret personlig assistance (BPA) En besparelse p dette omr de vil stort set betyde besparelse p personaledelen, hvilket vil betyde 3,5 stilling (1.000 kr.)

7 - 7 - Kan borgmesteren bekr fte, at n r besparelserne p handicapomr det er fuldt gennemfłrt, vil standarden indenfor handicapomr det v re ned p 80% af 2007 niveauet? Siden indg else af kommuneaftalen for 2010 har s vel regeringen som kommunerne tilkendegivet, at man łnskede en opbremsning af udgiftsniveauet p hele det specialiserede socialomr de herunder ogs handicapomr det. Dette h nger sammen med den konstante udgiftsudvikling som har v ret p omr det igennem de sidste 15 r. P landsplan er udgifterne p omr det gennemsnitligt steget med 1 mia.kr. om ret. Gennemfłrelsen af den łkonomiske genopretningsplan fłre udgiftsniveauet for handicapomr det tilbage til niveauet svarende til efter 1. budgetkontrol Dette indeb rer en v sentlig opbremsning, som naturligvis har konsekvenser. Alene det forhold at man stopper en gennemsnitlig hłj udgiftsv kst kan ikke undg at opleves som en meget v sentlig forringelse. Den konkrete beregning af hvor stor effekten bliver, kan ikke opgłres enkelt, men for den enkelte institution kan der p visse omr der opgłres meget hłje reduktionsprocenter, fx 20%. Dette er imidlertid ikke udtryk for den gennemsnitlige udvikling. Det mest pr cise udsagn vil v re, at reduktionen svarer til at man fastholder udgiftsniveauet fra medio Ser man p udgift per foranstaltning eller handicappede person afh nger reduktionen af hvor mange der i perioden er kommet til. En s dan opgłrelse er imidlertid meget kompliceret, men forvaltningen arbejder sammen med andre kommuner med at kunne fremstille s danne oplysninger lłbende. Dette forventes f rdigt i efter ret 2010.

- hvad de manglende muligheder betyder for sagsbehandlingen - hvilke łkonomiske konsekvenser, de manglende muligheder har for Randers

- hvad de manglende muligheder betyder for sagsbehandlingen - hvilke łkonomiske konsekvenser, de manglende muligheder har for Randers Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 2. november 2011 Udf rdiget af: TR Vedrłrende: Status for genopretningsplanen p psykiatri- og handicap Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Notat. 28. maj Social og arbejdsmarked. J.nr.: Br.nr.: rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: 1. budgetkontrol. Besparelser p handicapomr det

Notat. 28. maj Social og arbejdsmarked. J.nr.: Br.nr.: rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: 1. budgetkontrol. Besparelser p handicapomr det Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 28. maj 2009 Udf rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: 1. budgetkontrol. Besparelser p handicapomr det Notatet sendes/sendt til: Byr det

Læs mere

Notat. 3. august Social & Arbejdsmarked. 1. Indledning.

Notat. 3. august Social & Arbejdsmarked. 1. Indledning. Notat Forvaltning: Social & Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. august 2010 Udf Vedrłrende: rdiget af: Anne-Mette Harbo Andersen ndring af lov om retssikkerhed og administration p det sociale omr de

Læs mere

Notat. Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det. 19. april Social og arbejdsmarked

Notat. Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det. 19. april Social og arbejdsmarked Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 19. april 211 Udf rdiget af: Sine Louise Iversen Vedrłrende: Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

- 1 - Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Spłrgsm l fra Det Radikale Venstre i Randers vedr. aktivering af ledige

- 1 - Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Spłrgsm l fra Det Radikale Venstre i Randers vedr. aktivering af ledige - 1 - Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 27. august 2010 Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Spłrgsm l fra Det Radikale Venstre i Randers vedr. aktivering af ledige Notatet

Læs mere

Notat. 8. juni 2011 J.nr.: Social- og Arbejdsmarked. Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi

Notat. 8. juni 2011 J.nr.: Social- og Arbejdsmarked. Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: 8. juni 2011 J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi Notatet sendes/sendt til: Demografi

Læs mere

Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Redegłrelse for arbejde med Screenings-rapport i Błrn og familieafdelingen.

Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Redegłrelse for arbejde med Screenings-rapport i Błrn og familieafdelingen. Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 5. oktober Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Redegłrelse for arbejde med Screenings-rapport i Błrn og familieafdelingen. Notatet

Læs mere

Notat. Gaia Museums fremtidige organisering

Notat. Gaia Museums fremtidige organisering Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 11. maj 2011 Udf rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: Gaia Museum Notatet sendes/sendt til: Direktionen, Gaia Museums bestyrelse, Socialudvalget

Læs mere

Notat. 8. maj konomiafdelingen

Notat. 8. maj konomiafdelingen Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 8. maj 2008 Udf rdiget af: Susanne Risager Clausen Vedrłrende: Ledelsesinformation: Behov for og krav til ledelsesinformation Notatet sendes/sendt

Læs mere

Hłringsnotat vedr. genopretningsplan af łkonomien for

Hłringsnotat vedr. genopretningsplan af łkonomien for Notat Forvaltning: Socialomr det Dato: J.nr.: Br.nr.: 23.05.2011 Udf rdiget af: Keld Andersen og Anne E. Hegelund Vedrłrende: Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det. Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 5. oktober 2009 Udf rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter Notatet sendes/sendt

Læs mere

Demografi og generelle udviklingstendenser p handicapomr det i Randers Kommune

Demografi og generelle udviklingstendenser p handicapomr det i Randers Kommune Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi Notatet sendes/sendt til: Demografi og generelle

Læs mere

Status for genopretningsplan for handicap og psykiatri januar 2012

Status for genopretningsplan for handicap og psykiatri januar 2012 Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 2. januar 2012 Udf rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: Genopretningsplan for handicap og psykiatri Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Notat. 1. juni 2011 11/003134

Notat. 1. juni 2011 11/003134 Notat Forvaltning: Politik, Kommunikation og Digital service Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 1. juni 2011 11/003134 Udf rdiget af: Vedrłrende: Udbudsplan for kłrselsomr det Notatet sendes/sendt

Læs mere

Form let med dette notat er at danne grundlag for denne beslutning. Notatet best r af fłlgende 5 afsnit:

Form let med dette notat er at danne grundlag for denne beslutning. Notatet best r af fłlgende 5 afsnit: Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 18. september 2009 Udf rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: Valg mellem statsgaranti og selvbudgettering i 2010 Notatet sendes/sendt til: konomiudvalg

Læs mere

50 % refusion i perioder med lłntilskud, virksomhedspraktik, ordin r uddannelse eller delvis genoptagelse af arbejde,

50 % refusion i perioder med lłntilskud, virksomhedspraktik, ordin r uddannelse eller delvis genoptagelse af arbejde, Notat Forvaltning: S & A Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. november 2010 Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Konsekvenser for besk ftigelsesomr det af finanslov 2011 Notatet sendes/sendt til: Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

strategiplan for anbringelsesomr det

strategiplan for anbringelsesomr det i m l strategiplan for anbringelsesomr det 2010-2013 Baggrund I forbindelse med budgetforliget for 2010-2013 blev der vedtaget en łkonomisk ramme for familiesager vedrłrende anbringelser af błrn og unge

Læs mere

Der er ikke lavet en status p psykiatriomr det, da omr det ved starten af valgperioden jo ikke var en del af socialudvalgets ressort.

Der er ikke lavet en status p psykiatriomr det, da omr det ved starten af valgperioden jo ikke var en del af socialudvalgets ressort. Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 7. december 2011 Udf rdiget af: Torben Rugholm og Gitte Vesti Vedrłrende: Status for młdeafholdelse, arbejdsform og politiske milep le Notatet

Læs mere

Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Revisionsundersłgelse af łkonomistyringen i Social & Arbejdsmarked

Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Revisionsundersłgelse af łkonomistyringen i Social & Arbejdsmarked Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 8. juni 2010 Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Revisionsundersłgelse af łkonomistyringen i Social & Arbejdsmarked Notatet sendes/sendt

Læs mere

Ny aftale: Voksenbo

Ny aftale: Voksenbo Ny aftale: Voksenbo 2011-12 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med aftalestyringen

Læs mere

Kommissorium for indfłrelse af ESDH system p personsagsomr det

Kommissorium for indfłrelse af ESDH system p personsagsomr det Notat Forvaltning: Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 15. marts 2011 Udf rdiget af: Diana L bbert Pedersen (projektleder) Vedrłrende: Kommissorium for indfłrelse af ESDH system p personsagsomr

Læs mere

Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne.

Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne. Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne. 1 Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste Omr de Randers kommune skal yde d kning af hel eller delvis

Læs mere

Styrket łkonomistyring i Randers Kommune

Styrket łkonomistyring i Randers Kommune 1. Indledning Byr det i Randers kommune godkendte den 26. maj 2008 m l og regler for den łkonomiske styring af kommunen. Der er efterfłlgende (p byr dsmłdet den 14. december 2009) vedtaget nogle korrektioner

Læs mere

Familiehuset AFTALE NOVEMBER 2010

Familiehuset AFTALE NOVEMBER 2010 Familiehuset AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Der er udarbejdet en prognose for hver af de syv skoler. Desuden er der set p udvikling for de to omr der, som de syv distrikter d kker.

Der er udarbejdet en prognose for hver af de syv skoler. Desuden er der set p udvikling for de to omr der, som de syv distrikter d kker. Notat Forvaltning: Błrn og skoleforvaltningen Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. august 2009 09/005008 Udf rdiget af: Bitten Laursen Vedrłrende: Skoledistrikter i Randers Kommune Notatet sendes/sendt til: Błrn og

Læs mere

1. Beskrivelse af omr det

1. Beskrivelse af omr det (Udkast) 1. Beskrivelse af omr det Nedenst ende tabel viser hvilke omr der, der er omfattet af bevillingen. Desuden vises budgetbelłbene for 2013: Mio. kr. Udgift Indt gt Netto S rlige dagtilbud og s rlige

Læs mere

Forslag til prioritering af besk ftigelsesindsatsen i Randers Kommune i 2011

Forslag til prioritering af besk ftigelsesindsatsen i Randers Kommune i 2011 Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 25. januar 2011 Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Prioritering af besk ftigelsesindsatsen Notatet sendes/sendt til: Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Analyse af behov for dag- og dłgntilbud til błrn, unge og deres familier.

Analyse af behov for dag- og dłgntilbud til błrn, unge og deres familier. Notat Forvaltning: Błrn og Skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 14. april 2009 Udf rdiget af: Nina Leunbach Wang Vedrłrende: Behov for dag- og dłgntilbud p Błrn og Familieomr det Notatet sendes/sendt til: Błrn og

Læs mere

Notat. rlig drłftelse om kommunens politik p. kompetenceudviklingsomr det i Randers Kommune

Notat. rlig drłftelse om kommunens politik p. kompetenceudviklingsomr det i Randers Kommune Notat Forvaltning: Personale og HR afdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 28. august 2009 Udf rdiget af: Christina Willumsen/Mikael Steen/Anne Dahl Iversen Vedrłrende: rlig drłftelse om kommunens politik p Kommune

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere

Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere Socialafdelingen, Randers kommune 2012 Kvalitetsstandard for dagtilbud(beskyttet besk ftigelse) for borgere,

Læs mere

I november 2011 offentliggjorde regeringen sit lovprogram for folketings ret 2011/2012.

I november 2011 offentliggjorde regeringen sit lovprogram for folketings ret 2011/2012. Notat Forvaltning: Błrn, skole og kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 9. januar 2012 00.01.00I02 Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Regeringen lovprogram 2011/2012 Notatet sendes/sendt til: Błrn og skoleudvalget

Læs mere

Social udvalget 4.2 Tilbud til voksne med s rlige behov (handicap, misbrug og psykiatri)

Social udvalget 4.2 Tilbud til voksne med s rlige behov (handicap, misbrug og psykiatri) 1. Regnskabsresultatet Nedenst ende tabel viser, hvilke bevillingsomr der der er omfattet af bevillingen. Desuden vises regnskabsresultatet for 2011. Form l/ R 2010 Oprindeligt Till gs-overfłrt Korr. Regnskase

Læs mere

Ny aftale: for Błrnecenter Randers

Ny aftale: for Błrnecenter Randers Ny aftale: 2011-12 for Błrnecenter Randers 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l

Læs mere

Oplysningerne i n rv rende notat stammer fra forvaltningernes forskellige opgłrelsesmetoder, hvorfor tallene er beh ftet med en vis usikkerhed.

Oplysningerne i n rv rende notat stammer fra forvaltningernes forskellige opgłrelsesmetoder, hvorfor tallene er beh ftet med en vis usikkerhed. Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager Vedrłrende: Ekstern finansiering i Randers Kommune Notatet sendes/sendt til: Direktionen Ekstern

Læs mere

- 1 - J.nr.: Br.nr.: p, hvilke omr der Randers placerer sig som den kommune med det hłjeste eller n sthłjeste forbrug.

- 1 - J.nr.: Br.nr.: p, hvilke omr der Randers placerer sig som den kommune med det hłjeste eller n sthłjeste forbrug. Notat - 1 - Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 10. august 2011 Udf rdiget af: Vedrłrende: Publikationen Nłgletal 2011 med tal for byerne i 6-by samarbejdet og 7-by samarbejdet. Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

rdiget af: TR Vedrłrende: Analyse af omr det for udsatte błrn og unge samt omr det for błrnehandicap

rdiget af: TR Vedrłrende: Analyse af omr det for udsatte błrn og unge samt omr det for błrnehandicap Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. august Udf rdiget af: TR Vedrłrende: Analyse af omr det for udsatte błrn og unge samt omr det for błrnehandicap Notatet sendes/sendt til:

Læs mere

Notat. 17. november Kultur og Borgerservice. Indledning

Notat. 17. november Kultur og Borgerservice. Indledning Notat Forvaltning: Kultur og Borgerservice Dato: J.nr.: Br.nr.: 17. november 2009 Udf rdiget af: Lone Beltoft Clausen Vedrłrende: Budget 2010-2013 - forslag til budgetomplaceringer Notatet sendes/sendt

Læs mere

Nedenst ende beskrives grundlaget samt en tids- og procesplan for etableringen af en internationale

Nedenst ende beskrives grundlaget samt en tids- og procesplan for etableringen af en internationale Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 16. februar 2011 Udf rdiget af: Gina Renosto Vedrłrende: Etablering af en international skole i Randers Kommune Notatet sendes/sendt til: Etablering

Læs mere

Lokalt erhvervsklima Resultater for Randers

Lokalt erhvervsklima Resultater for Randers Notat Forvaltning: Erhverv & Udvikling Dato: J.nr.: Br.nr.: 1. september 2011 Udf rdiget af: Hanne Lykke Thonsgaard og Pernille Bouteloup Kofoed Vedrłrende: Resultater for Randers Kommune i DI erhvervsklima

Læs mere

En kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det

En kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det En kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det For ret 2010 1 Kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det Indledning Handicapomr det har dels som konsekvens

Læs mere

Notat. 25. august Błrn, Skole og Kultur

Notat. 25. august Błrn, Skole og Kultur Notat Forvaltning: Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 25. august 2011 Udf rdiget af: Lone Beltoft Clausen Vedrłrende: Nłgletal 2011 Notatet sendes/sendt til: Błrn - og skoleudvalget Indledning

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution Platang rdens błrnehave og Randers Kommune.

Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution Platang rdens błrnehave og Randers Kommune. Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution Platang rdens błrnehave og Randers Kommune. Driftsoverenskomst mellem Randers Kommune og institutionsbestyrelsen for Platang rden beliggende Platanvej

Læs mere

Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85

Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85 Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85 Ved henvendelse vurderes hvilken m lgruppe pgl. borger tilhłrer og sagen placeres hos

Læs mere

Bysekretariatet. Procesplan. Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby

Bysekretariatet. Procesplan. Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby Bysekretariatet Procesplan Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby 2013-2017 1 Indhold Indledning og baggrund...3 Helhedsplanens bidragsydere...3 Inddragelsesprocessen...3 Helhedsplanens

Læs mere

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet.

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. 1 Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet Omr de Lovgrundlag: Forebyggelse ift. błrn og unge med nedsat funktionsevne Stłtte fra familiekonsulent-teamet

Læs mere

Notat kr. i november Sundhed & ldre, sekretariatet. J.nr.: Br.nr.:

Notat kr. i november Sundhed & ldre, sekretariatet. J.nr.: Br.nr.: Notat Forvaltning: Sundhed & ldre, sekretariatet Dato: J.nr.: Br.nr.: 15. november 2011 Udf rdiget af: Per Adelhart Christensen Vedrłrende: Budgetfordelingsmodel p ldreomr det 2012. Notatet sendes/sendt

Læs mere

Notat. Rimeligt begrundede enkeltudgifter:

Notat. Rimeligt begrundede enkeltudgifter: - 1 - Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 5. marts 2010 Udf rdiget af: Jesper Cortes Vedrłrende: Hj lp efter aktivlovens kapitel 10 Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Samtidig blev det besluttet, at kommunens łvrige betalinger skulle analyseres n med henblik p eventuel optimering.

Samtidig blev det besluttet, at kommunens łvrige betalinger skulle analyseres n med henblik p eventuel optimering. Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 22. februar 2010 Udf rdiget af: Brian Hansen og Poul Hjłllund Vedrłrende: Optimering af ind- og udbetalinger Notatet sendes/sendt til: Direktionen

Læs mere

Orienteringsnotat vedrłrende tiltag p indkłbs- og udbudsomr det

Orienteringsnotat vedrłrende tiltag p indkłbs- og udbudsomr det Notat Forvaltning: konomi Dato: J.nr.: Br.nr.: Februar, 2011 Udf rdiget af: konomiafdelingen Vedrłrende: Orientering om tiltag p indkłbs- og udbudsomr det Notatet sendes/sendt til: Direktionen d. 24. februar

Læs mere

Byr det besluttede for budget at reducere antallet af undersłgelsesklinikker med 8 klinikker for at skabe en besparelse p kr.

Byr det besluttede for budget at reducere antallet af undersłgelsesklinikker med 8 klinikker for at skabe en besparelse p kr. Notat Forvaltning: Sundhed og ldre Dato: J.nr.: Br.nr.: 30. december 2010 Udf rdiget af: Lene Jensen og Lars Hłvenhoff Vedrłrende: Nedl ggelse af tandklinikker Notatet sendes/sendt til: Udvalget for sundhed

Læs mere

Notat. ttekamsanalyse. gning af eksisterende lejem l. R dhusservice. 22. juni 2011

Notat. ttekamsanalyse. gning af eksisterende lejem l. R dhusservice. 22. juni 2011 Notat Forvaltning: R dhusservice Dato: 22. juni 2011 Dokumentnr.: 11/001810-9 Afsender: Słren Fonseca Pedersen Vedrłrende: T ttekamsanalyse af ejendomme og lejem l: Afrapportering Notat sendes/sendt til:

Læs mere

Aftale med Błrnecenter Randers 2013-2014

Aftale med Błrnecenter Randers 2013-2014 Aftale med Błrnecenter Randers 2013-2014 Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med

Læs mere

Forvaltning: Dato: Revideret 18. december 2009. Fastl ggelse af serviceniveauet p omr det błrn og unge med s rlige behov for stłtte

Forvaltning: Dato: Revideret 18. december 2009. Fastl ggelse af serviceniveauet p omr det błrn og unge med s rlige behov for stłtte Notat Forvaltning: Dato: Revideret 18. december 2009 Błrn og skole J.nr.: Br.nr.: 7. december 2009 Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Fastl ggelse af serviceniveau p omr det błrn

Læs mere

Udf rdiget af: Torben Rugholm Vedrłrende: Tiltag vedr. hjemlłsestrategien ved flytning af Hjłrnestenen til bosted Tronholm

Udf rdiget af: Torben Rugholm Vedrłrende: Tiltag vedr. hjemlłsestrategien ved flytning af Hjłrnestenen til bosted Tronholm Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 4. januar 2012 Udf rdiget af: Torben Rugholm Vedrłrende: Tiltag vedr. hjemlłsestrategien ved flytning af Hjłrnestenen til bosted Tronholm

Læs mere

SPAREFORSLAG ADMINISTRATION 12.02.2010

SPAREFORSLAG ADMINISTRATION 12.02.2010 Generelt administrationen 1 Fortsat trimning af chef- og ledelsesstruktur 300 2.150 2.150 3,0 I perioden forventes gennemfłrt en fortsat trimning af chef- og ledelsestrukturen. Det foruds ttes, at reduktionen

Læs mere

Bopladsen AFTALE NOVEMBER 2010

Bopladsen AFTALE NOVEMBER 2010 Bopladsen AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Evaluering af handicappolitikkens sektorbidrag social og arbejdsmarked

Evaluering af handicappolitikkens sektorbidrag social og arbejdsmarked Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 30. januar 2009 Udf rdiget af: Vedrłrende: Notatet sendes/sendt til: Evaluering af handicappolitikkens sektorbidrag social og arbejdsmarked

Læs mere

Notat. Udviklingen i AC og HK ansatte 2008-2011. 27. juni 2011. Personale og HR. Baggrund

Notat. Udviklingen i AC og HK ansatte 2008-2011. 27. juni 2011. Personale og HR. Baggrund Notat Forvaltning: Personale og HR Dato: J.nr.: Br.nr.: 27. juni 2011 Udf rdiget af: Bjarne Vejrup Vedrłrende: Udviklingen i HK og AC ansatte 2008-2011 Notatet sendes/sendt til: Direktionen og Kresten

Læs mere

rdiget af: Anne-Mette Harbo Andersen og Jan Kjeldmann Vedrłrende: KMD-sag fremtidig organisering og praktisk vedligeholdelse af systemet.

rdiget af: Anne-Mette Harbo Andersen og Jan Kjeldmann Vedrłrende: KMD-sag fremtidig organisering og praktisk vedligeholdelse af systemet. Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 29. marts 2011 Udf rdiget af: Anne-Mette Harbo Andersen og Jan Kjeldmann Vedrłrende: KMD-sag fremtidig organisering og praktisk vedligeholdelse

Læs mere

Ressourcebanken oprettes som en konkret udmłntning af omstillingspolitikken.

Ressourcebanken oprettes som en konkret udmłntning af omstillingspolitikken. Notat Forvaltning: Dato: 23. juli 2010 Dokumentnr.: Personale & HR afdelingen 10/004728-2 Afsender: Jenny Oostwouder Vedrłrende: Forslag til ressourcebank Notat sendes/sendt til: Omstillingspolitikken

Læs mere

Forslag til kommissorium vedr. oprettelse af et kommunalt tilbud vedr. vederlagsfri fysioterapi.

Forslag til kommissorium vedr. oprettelse af et kommunalt tilbud vedr. vederlagsfri fysioterapi. Notat Forvaltning: Sundhed og ldre Dato: J.nr.: Br.nr.: 18. oktober 2010 Udf rdiget af: Lene Jensen Vedrłrende: Vederlagsfri fysioterapi - udkast til kommissorium Notatet sendes/sendt til: Udvalget for

Læs mere

rdiget af: LBC Vedrłrende: Hłringssvar i forbindelse med etablering af ferieinstitutioner i skolefritidsordningerne i Randers Kommune

rdiget af: LBC Vedrłrende: Hłringssvar i forbindelse med etablering af ferieinstitutioner i skolefritidsordningerne i Randers Kommune Notat Forvaltning: Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. marts 2012 Udf rdiget af: LBC Vedrłrende: Hłringssvar i forbindelse med etablering af ferieinstitutioner i skolefritidsordningerne i Randers

Læs mere

Notat. Ny strategi for den virksomhedsrettede aktivering. igangs ttelse af Nytteaktivering. 28. april 2011 S & A. Baggrund

Notat. Ny strategi for den virksomhedsrettede aktivering. igangs ttelse af Nytteaktivering. 28. april 2011 S & A. Baggrund Notat Forvaltning: S & A Dato: J.nr.: Br.nr.: 28. april 2011 Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Kommunens brug af virksomhedspraktikker og ans igangs ttelse af Nytteaktivering ttelse med lłntilskud

Læs mere

Notat. 30. juli Błrn og skole

Notat. 30. juli Błrn og skole Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 30. juli 2009 Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang Vedrłrende: Analyse af omr det for udsatte błrn og unge Notatet sendes/sendt til: Błrn og skoleudvalget

Læs mere

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: Budgetprocedure (herunder tids- og aktivitetsplan )

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: Budgetprocedure (herunder tids- og aktivitetsplan ) Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 12. december 2008 Udf rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: Budgetprocedure 2010-13 (herunder tids- og aktivitetsplan 2010-13) Notatet sendes/sendt

Læs mere

Aftale for Perron

Aftale for Perron 1. Form l med aftalen Aftale for Perron 4 2011-12 Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med aftalestyringen

Læs mere

Status p modersm lsundervisningen i Randers Kommune

Status p modersm lsundervisningen i Randers Kommune Status p modersm lsundervisningen i Randers Kommune Marts 2012 Randers Kommune Błrn, Skole og Kultur 1. Indledning Ifłlge folkeskolelovens 5 stk. 7 er Randers Kommune forpligtet til at tilbyde undervisning

Læs mere

Aftale 2012 med CBR-Randers Center for Besk ftigelse og Revalidering

Aftale 2012 med CBR-Randers Center for Besk ftigelse og Revalidering Aftale 2012 med CBR-Randers Center for Besk ftigelse og Revalidering 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

JobVeje i Randers Sundhedscenter

JobVeje i Randers Sundhedscenter JobVeje i Randers Sundhedscenter af JobVeje i Randers Sundhedscenter Rehabiliteringsenheden Jobcenter Randers Juni 2011 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund...3 2. Form l og m l...3 3. M lgruppe...4 4. Beskrivelse

Læs mere

Ny struktur p daginstitutionsomr det 0-5 r hłringssvar fra daginstitutioner (MED-udvalg), for ldrebestyrelser, organisationer og r d.

Ny struktur p daginstitutionsomr det 0-5 r hłringssvar fra daginstitutioner (MED-udvalg), for ldrebestyrelser, organisationer og r d. 1 Ny struktur p daginstitutionsomr det 0-5 r hłringssvar fra daginstitutioner (MED-udvalg), for ldrebestyrelser, organisationer og r d. Tilbagemelding i hłringssvar vedr. Forvaltningens kommentarer Struktur

Læs mere

Retningslinjer for udbud og udlicitering i Randers Kommune.

Retningslinjer for udbud og udlicitering i Randers Kommune. Retningslinjer for udbud og udlicitering i Randers Kommune. Revideret udgave - marts 2009 1 L sevejledning: Principper og retningslinjer for indkłb og udbud i Randers Kommune er beskrevet i flere niveauer:

Læs mere

BEHANDLINGSOVERSIGT. Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr. Behandlinger: - Sundheds- og ldreudvalget - 4. juni 2009

BEHANDLINGSOVERSIGT. Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr. Behandlinger: - Sundheds- og ldreudvalget - 4. juni 2009 Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr Behandlinger: - Sundheds- og ldreudvalget - 4. juni 2009 Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr Sagsnummer: 09/003384 Journalnummer: 16.08.36 P00 ResumØ

Læs mere

Aftale med driftsafdelingen for 2009 og 2010

Aftale med driftsafdelingen for 2009 og 2010 2. januar 2009 Aftale med driftsafdelingen for 2009 og 2010 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der skal indg s aftaler med alle aftaleenheder i Randers Kommune. De overordnede m l med

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UUR)

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UUR) Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UUR) AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i

Læs mere

Handleplan vedr. det anmeldte tilsyn p handicapdagtilbud 2008

Handleplan vedr. det anmeldte tilsyn p handicapdagtilbud 2008 Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarkedssekretariat Dato: J.nr.: Br.nr.: 20. maj 2009 Udf rdiget af: Inger Stampesłe Vedrłrende: Tilsyn p handicapomr dets dag- og aktivitetstilbud Notatet sendes/sendt

Læs mere

Sundhedspolitikken udarbejdes i overensstemmelse med de rammer, der centralt er beskrevet for udarbejdelse af de nye politikker.

Sundhedspolitikken udarbejdes i overensstemmelse med de rammer, der centralt er beskrevet for udarbejdelse af de nye politikker. Notat Forvaltning: Dato: Sundhed og ldre J.nr.: 23. januar 2011 Br.nr.: Udf rdiget af: Sundhedsteam, konsulenter og Lene Jensen Vedrłrende: Ny sundhedspolitik for Randers Kommune Notatet sendes/sendt til:

Læs mere

Udarbejdelsen af den nye frivilligpolitik er tidssat til 2. halv r Der sigtes mod en byr dsgodkendelse af politikken i december 2011.

Udarbejdelsen af den nye frivilligpolitik er tidssat til 2. halv r Der sigtes mod en byr dsgodkendelse af politikken i december 2011. Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. april 2011 Udf rdiget af: RHC Vedrłrende: Ny frivilligpolitik for Randers Kommune - tids- og procesplan Notatet sendes/sendt til: Socialudvalg

Læs mere

Randers Kommune har ved regeringsaftalen og indg else af overenskomsterne i 2008 f et tilfłrt midler som angivet i nedenst ende tabel.

Randers Kommune har ved regeringsaftalen og indg else af overenskomsterne i 2008 f et tilfłrt midler som angivet i nedenst ende tabel. Notat Forvaltning: Staben - Personale/HR Dato: J.nr.: Br.nr.: 20. november 2008 Udf rdiget af: Kenneth Thorsen Vedrłrende: Regeringsaftalen, Treparts-aftalen og nedl ggelse af den centrale uddannelsespulje.

Læs mere

Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap.

Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap. Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap. 1 Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov - Handicap Den samlede kvalitetsstandard

Læs mere

I alt

I alt Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 30. marts 09 Udf rdiget af: Brian Hansen og Hanne Buch Vedrłrende: Befolkningsprognose -22 en kort beskrivelse Notatet sendes/sendt til: Direktion

Læs mere

Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune

Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune Notat Forvaltning: Błrn og Skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 12. marts 2010 Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune Notatet sendes/sendt

Læs mere

Evaluering af indsatsomr der i Randers Kommunes handicappolitik

Evaluering af indsatsomr der i Randers Kommunes handicappolitik Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarkedssekretariat Dato: J.nr.: Br.nr.: 4. marts 2009 Udf rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: Randers Kommunes handicappolitik - indsatsomr der Notatet sendes/sendt

Læs mere

Notat. Status vedr. genoptr. Indledning.

Notat. Status vedr. genoptr. Indledning. Notat Forvaltning: Sundhed og ldre Dato: J.nr.: Br.nr.: 4. marts 2011 Udf rdiget af: Lene Jensen Vedrłrende: Status vedr. genoptr ningsplaner marts 2011 Notatet sendes/sendt til: Udvalget for sundhed og

Læs mere

Notat. Finanslovsaftale: Trepartsaftalen:

Notat. Finanslovsaftale: Trepartsaftalen: Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Udviklingssekretariatet Dato: J.nr.: Br.nr.: 14. november 2008 Udf rdiget af: Svend R. Jacobsen og Per Damgaard Petersen Vedrłrende: Nedbringelse af sygefrav

Læs mere

Błrnehaven Tagrenden. aftale 2009 2010 12.09 2008

Błrnehaven Tagrenden. aftale 2009 2010 12.09 2008 Błrnehaven Tagrenden aftale 2009 2010 12.09 2008 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Aftale for Rusmiddelcenter Randers

Aftale for Rusmiddelcenter Randers Aftale for Rusmiddelcenter Randers 2011-12 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk ftigelse) for borgere med udviklingsh mning

Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk ftigelse) for borgere med udviklingsh mning Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk ftigelse) for borgere med udviklingsh mning 1 Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk udviklingsh mning ftigelse) for borgere med Omr de Beskyttet

Læs mere

Kvalitetsstandard for ledsagerordninger.

Kvalitetsstandard for ledsagerordninger. Kvalitetsstandard for ledsagerordninger. 1 Kvalitetsstandard for ledsagerordninger Omr de Ledsagerordning til personer mellem 18 og 67 r, som p grund af betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk

Læs mere

Infanterivej 33 - familier

Infanterivej 33 - familier Infanterivej 33 - familier AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Vuggestuen Viborgvej. aftale

Vuggestuen Viborgvej. aftale Vuggestuen Viborgvej aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Aftaler for det specialiserede dagomr de 2013-2014

Aftaler for det specialiserede dagomr de 2013-2014 Aftaler for det specialiserede dagomr de 2013-2014 Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud (aktivitets- og samv rstilbud) for borgere med udviklingsh mning

Kvalitetsstandard for dagtilbud (aktivitets- og samv rstilbud) for borgere med udviklingsh mning Kvalitetsstandard for dagtilbud (aktivitets- og samv rstilbud) for borgere med udviklingsh mning 1 Kvalitetsstandard for dagtilbud (aktivitets- og samv rstilbud) Omr de Aktivitets- og samv rstilbud til

Læs mere

Notat. Weborganisering. Portalkonceptet. Kommunikation 10/

Notat. Weborganisering. Portalkonceptet. Kommunikation 10/ Notat Forvaltning: Dato: 22. november 2010 Dokumentnr.: Kommunikation 10/003241-1 Afsender: Jan Hyldgaard Engrob Vedrłrende: Weborganisering Notat sendes/sendt til: Karen Balling Radmer Weborganisering

Læs mere

SPAREFORSLAG ADMINISTRATION

SPAREFORSLAG ADMINISTRATION SPAREFORSLAG ADMINISTRATION Nettobelłb (1.000 kr.) Nr. Overskrift 2010 2011 2012 2013 Generelt administrationen 1 Fortsat trimning af chef- og ledelsesstruktur 300 2.150 2.150 3,0 2 Venskabsbysamarbejde

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Bevillingsomr de: Tilbud til voksne med s rlige behov (Handicap) 2010-priser (1.000 kr.) Budget 2009 Overslag 2010 Budget 2010 Budget 2011 Budget 2012 Budget 2013 Udgift 313.932

Læs mere

Notat. Indledning. 19. januar Błrn, skole og kultur

Notat. Indledning. 19. januar Błrn, skole og kultur Notat Forvaltning: Błrn, skole og kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 19. januar 2012 Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Kanalstrategi for Błrn, skole og kultur Notatet sendes/sendt til: Chefgruppen og Ulrik

Læs mere

Budget (del 1)

Budget (del 1) Budget 2011-14 (del 1) Beskrivelse af omr det Indsatsomr der Hovedtal [DEL 1 er m lrettet politikerne og borgerne/den brede offentlighed. Indeholder den mere beskrivende del af budgettet tal og foruds

Læs mere

Sammenfatning af hłringssvar fra skoler m.fl. vedrłrende forslaget til. den fremtidige organisering af specialundervisningsomr det.

Sammenfatning af hłringssvar fra skoler m.fl. vedrłrende forslaget til. den fremtidige organisering af specialundervisningsomr det. Sammenfatning af hłringssvar fra skoler m.fl. vedrłrende forslaget til den fremtidige organisering af specialundervisningsomr det Forslaget til den fremtidige organisering af specialundervisningsomr det

Læs mere

aftale

aftale Essenb kken aftale 2009 2010 12.09 2008 1 2 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m

Læs mere

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 6. juni 2017 Stillet af: Anna Ehrenreich (V) Besvarelse udsendt den: 10. juli 2017

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 6. juni 2017 Stillet af: Anna Ehrenreich (V) Besvarelse udsendt den: 10. juli 2017 Center for Økonomi Budget og Analyse Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang Blok C Afsnit 1. sal Telefon 38 66 50 00 Direkte 3866 5998 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk

Læs mere