OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI"

Transkript

1 OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Parker og legepladser Skove og naturområder Strandområder Kolonihaver Idrætsanlæg Vandløb Materielgårde Vejvedligeholdelse Vintertjeneste Overførselsudgifter: ingen Brugerfinansierede udgifter: ingen ØKONOMI Drift: i kr. Budget BO1 BO2 BO3 Faste priser Grønne områder og naturpladser Stadions, idrætsanlæg og svømmehaller Skove Vedligeholdelse af vandløb Bidrag for vedligeholdelsesarbejde m.v Fælles formål Arbejder for fremmed regning Driftsbygninger og -pladser Vejvedligeholdelse m.v Belægninger m.v Vintertjeneste I alt drift, netto Heraf overførselsudgifter Heraf serviceudgifter Anlæg: i kr. Budget BO1 BO2 BO3 Faste priser Veje og cykelstier incl. Forbindelse til fordelingsvej Ådalen I alt anlæg, netto POLITISKE MÅLSÆTNINGER Den politiske målsætning for hele kommunen er, at den fremstår som en oplevelsesrig, blomstrende og vel vedligeholdt kommune, med velholdte rabatter ved indfaldsvejene. En grøn kommune hvor idrætsanlæg kan anvendes til de godkendte formål og vedligeholdelse af de forskellige områder gør, at de bedst muligt kan tilgodese brugernes ønsker. Hvor publikum i naturområderne kan opleve naturen på tæt hold og på naturens egne præmisser.

2 På vejområdet er målsætningen at opnå størst mulig trafiksikkerhed, tryghed og komfort for de forskellige kategorier af trafikanter, at tage miljømæssige og æstetiske hensyn i forhold til omgivelserne og at søge de begrænsede midler anvendt, så de investerede midler i vejanlæg m.v. ikke forringes. På vandløbsområdet er det en målsætning at vedligeholde og restaurere vandløbene for at sikre, at vandløbene kan benyttes til afledning af vand under hensyn til de miljømæssige krav. Til udførelse af vedligeholdelses- og reparationsopgaver på maskinparken opretholdes et kommunalt værksted. Det er en målsætning at råde over en maskinpark, som er hensigtsmæssig for løsningen af drifts- og anlægsopgaver. Endvidere er det også vigtigt at maskinparken fornyes/opgraderes, da virksomheden udfører meget entreprenørarbejde for fremmede. Det er en målsætning at opretholde en kommunal gartner-, vej- og værkstedsfunktion med en størrelse og kapacitet, som er tilpasset til udførelse af de løbende driftsopgaver m.v. Dele af driftsopgaverne udføres ved fremmed entreprenør eks. vandløbsoprensning, og forstærkning af veje. Det er endvidere en målsætning, at driftsområdet udfører indtægtsdækket virksomhed, enten via licitation eller ved konkret beslutning, idet der ved beslutningen tages hensyn til arbejdets størrelse, arbejdets karakter, samarbejde med lokale entreprenører, udnyttelse af det kommunale kapacitetsgrundlag m.v. AKTIVITETER FOR POLITIKOMRÅDET Området omfatter udgifter og indtægter i forbindelse med driftsområderne: - Gartner- og parkområdet - Vej- og entreprenørområdet - Vandløb - Værkstedsområdet (maskiner og materiel) samt vedrørende vejvæsen i øvrigt (trafiksikkerhedsfremmende foranstaltninger m.v.) Gartner- og parkområdet Området omfatter alle aktiviteter i forbindelse med - Drift og vedligeholdelse af kommunens grønne områder generelt - Kommunale idrætsanlæg - Grønne arealer ved kommunale institutioner - Kommunale skove - Vedligeholdelse og restaurering af naturområder og stier - Indtægtsdækket virksomhed Vej- og entreprenørområdet Området omfatter alle aktiviteter i forbindelse med - Drift og vedligeholdelse af kommunale veje, stier, parkeringspladser m.v. D.v.s. budget for opretholdelse af en kommunal vej- og entreprenørfunktion. - Materielgårde - Trafiksikkerhedsfremmende foranstaltninger m.v. - Vintertjeneste - Indtægtsdækket virksomhed Vandløb Området omfatter aktiviteter i forbindelse med - Vedligeholdelse og mindre restaureringer m.v. af ca. 380 km kommunevandløb og ca. 50 km rørlagte kommunevandløb. - Mindre restaureringer af vandløbene efter konkret vurdering. - Oprensning og slåning af vandløb med tilknytning til kloakforsyningen

3 Maskiner, materiel og værksted Området omfatter alle aktiviteter i forbindelse med - Udskiftning, drift og vedligeholdelse, klargøring og reparation af den samlede maskinpark samt nyanskaffelser. - Drift af værksted - Indtægtsdækket virksomhed STATUS Park (parker, skove, strandområder, idrætsanlæg samt øvrige grønne områder) Veje - Drift og vedligeholdelse af kommunale parker og anlæg, herunder: o Rhododendronparken o Rekreativt område Ådalen o Dronninglund Anlægget Rørholtvej, Kolonihaveparken o Anlægget i Agersted o Flauenskjold - byparken og Europasøparken o Klokkerholm Møllesø - Vedligeholdelse af træer, skove og læbælter indenfor bygrænserne. - Vedligeholdelse af naturstier på kommunale områder, samt øvrige stier i rekreative områder. - Vedligeholdelse med gode publikumsfaciliteter af Asaa og Gerå Strand. - Bymidten i samtlige kommunens byer ren- og vedligeholdes. Der foretages beskæring af træer, krukker og søjler ved indfaldsvejene, beplantning af bede m.v. såvel med træer som med sommerblomster. - Der vedligeholdes idrætsanlæg fordelt på anlæg til foreninger samt skolerne. Skole og idrætsbaner klippes 1 x ugentligt, kampbaner klippes 2 x ugentligt. I perioder med stor vækst udføres arbejdet med mindre interval. Derudover udføres der vertikalskæring, top-dressing, plæneluftning, strigling/tromling og slæbenet efter behov. - Basisydelsen, for kommunale institutioner, består af fejning, klipning af græs efter behov, hækklipning 1 x årligt og vedligeholdelse af beplantning samt vintervedligeholdelse af fortov. Basisydelsen er ens for alle. - Ud over kommunale institutioner udføres græsklipning for forsyningen samt ejerlav mod betaling. - Grønne områder: Opfyldning af blomsterbede giver merudgift på varekøb gartner, men sparer på længere sigt på vedligehold af bede. Der er ikke tilført yderligere ressourcer til området som led i beslutningen om giftfri ukrudtsbekæmpelse samt udvikling af nye boligområder med meget græsklipning m.v., hvorfor vedligeholdelsesniveauet generelt set er lavere end tidligere. Vej- og Parkvirksomheden har i Ådalen, Brønderslev overtaget vedligeholdelsen af alle græsrabatter samt det rekreative område ved søen, hvilket giver beskæftigelse til en dag om ugen. Drift og vedligeholdelse af: - Asfaltveje/færdselsbaner o Skader, som kan være til fare for trafikanterne.

4 o Hvert år efter vinterperiodens ophør vurderes vejene med henblik på, hvilke veje/gader der bør oprettes/forstærkes eller have slidlag/overfladebelægning. Planen koordineres i størst mulig omfang med ledningsrenoveringer m.v. og godkendes i Miljø- og Teknikudvalget. Arbejdet udføres ved fremmede entreprenører efter afholdt licitation. Vedligeholdelsen af vejene er meget afhængig af budgettet på anlæg, da der er meget begrænsede midler på driftsbudgettet. - Fortove og stier o Fortove udgør ca. 290 km. o I størst mulig udstrækning tilrettelægges arbejdet således, at det koordineres med ledningsrenoveringer. - Cykelstier o I 2010 er der anlagt 8 km nye cykelstier i kommunen, som medfører øgede driftsudgifter. - Kantforstærkning o Asfaltbelægningen og dens begrænsede bæreevne gør det nødvendigt med en regelmæssig tilføjelse af knust asfalt/beton som kantforstærkning, da asfaltkanten ellers vil revne yderligere på grund af lastbilernes store akseltryk. - Grusveje o Udgør ca. 140 km og skrabes 4-5 gang årligt afhængig af nedbørsmængden. - Afstribning, skilte, rabatsten m.v. o Afstribninger/skilte m.v. som har sikkerhedsmæssig betydning, har første prioritet, derefter kommer indsats med hensyn til vejledning, vejvisning og information. Afstribninger males løbende op. Fodgængerfelterne og hajtænderne erstattes inden for en årrække med termoplast, som er dyrere, men kræver mindre vedligeholdelse. Vejskilte bliver gennemgået og udskiftet jfr. den vedtagne Vejvisningsplan. - Vejafvanding, vejbrønde o Der udføres kun de arbejder, som er sikkerhedsmæssigt begrundet, og som er nødvendige for at hindre blivende skader på vejanlægget. Sidebrænde slamsuges forår og efterår. Den samme procedure sker for de enkelte ejerlav mod betaling. - Vejrabatter o Afhøvling for sikring af vandafledning. Rabatklipning foretages kun, hvor det er sikkerhedsmæssigt begrundet, dvs. i oversigtsarealer inden Skt. Hans. - Vejgrøfter o Der bliver kun oprenset de steder, hvor der konstateres opstuvning af vand. - Færdselsregulerende og sikkerhedsfremmende foranstaltninger o Kampagner m.v. i samarbejde med skoler og politi m.fl. - Renholdelse o Renholdelse foretages kun i gågader, forretningskvarterer m. v. - Vintervedligeholdelse o Glatførebekæmpelse udføres i henhold til vintervedligeholdelsesplanen/-regulativ. o Vintertjenesten udføres af et rådighedsberedskab. o Glatførebekæmpelsen udføres primært af egne medarbejdere. o Snerydning i byer og bymæssige bebyggelser foretages af egne medarbejdere. o Udenfor byer og bymæssige bebyggelser foretages snerydning af private entreprenører efter licitation. Vandløb - Vedligeholdelse af kommunevandløb o Vandløbsvedligeholdelse udføres i henhold til de enkelte regulativer.

5 o I tilknytning til vandløbsoprensningen udføres mindre reguleringsarbejder, nødvendige sikringsarbejder, miljøforbedrende arbejder, udskiftning af rør i overkørsler samt mindre rørlægningsarbejder m.v. Maskiner, Materiel og Værksted - Værksted på materielgården i Brønderslev og Dronninglund o Forebyggende vedligehold, hovedeftersyn, reparationer, klargøring og udskiftning af maskinparken. AKTIVITETSÆNDRINGER I BUDGETTET Fra budget 2012 til budget 2013 er der sket følgende beløbsmæssige ændringer på politikområdet: i kr. Budget 2013 Overslag 2014 Overslag 2015 Overslag 2016 BUDGET Ændringer jfr. tidligere politiske beslutninger: Ekstra besparelse prisregulering i Interne overflytninger "0-korrektioner" Lønregulering til 2013 pl Prisregulering til 2013 pl Prisregulering til 2013 (brændstof maskiner m. m.) BUDGET 2012-BUDGET I 2013 PL BASISBUDGET korrektioner mellem P-områder i 2013 pl: Fordeling af lønpulje Politisk besluttede aktivitetsændringer: Andel af 2,2 mio. kr. i manglende prisfremskrivning Andel af 5,0 mio. kr. i reduktion på lønkonto Rammebesparelse på teknisk udvalgs område Vejvedligeholdelse/anlæg overflyttet fra anlæg VEDTAGET BUDGET AFTALEPUNKTER FRA BUDGETAFTALEN Pulje vedr. reduktion af lønbudget med 0,5%. Puljen udmøntes ved at lønbudgetterne på alle afdelinger og institutioner reduceres med 0,5%. Det er den enkelte institution eller afdelings ansvar at besparelsen findes. Det forventes at reduktion af vikarforbrug og størst mulig tilbageholdenhed med genbesættelser af ledige stillinger prioriteres inden andre værktøjer, såsom generel reduktion af normering, tages i anvendelse. Konsekvenserne for den enkelte borger skal minimeres mest muligt. De konkrete udmøntninger pr. politikområde forelægges fagudvalg til godkendelse. Indtægtsdækket virksomhed. Der skal skabes en større gennemsigtighed i forhold til det overskud, der årligt genereres i forbindelse med indtægtsdækket virksomhed (fremmed arbejde) på Vej- og Parkområdet. Der skal således aflægges et særskilt årligt regnskab vedrørende fremmed arbejde og der skal skabes mulighed for, at et eventuelt overskud kan prioriteres politisk. Det skal desuden for Vej- og Parkområdet udarbejdes et oplæg til nye procedurer for hvordan større maskinindkøb håndteres.

6 UDVIKLINGSTENDENSER Til politikområdet hører der følgende takster: TAKSTER Oprensning af rendestensbrønde ,00 kr.

OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI

OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI 801 Vej og Park 801 Vej og Park OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Parker og legepladser, projekt nr. 20 Skove og naturområder, projekt nr. 20 Strandområder, projekt nr. 20 Kolonihaver, projekt nr. 20 Idrætsanlæg,

Læs mere

103 Forsikring, beredskab og bygninger

103 Forsikring, beredskab og bygninger 103 Forsikring, beredskab og bygninger OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Forsikringer Risikostyring Arbejdsskadeerstatninger AES Beredskab Bygningsvedligeholdelse Faste ejendomme, ejendomsadministration beboelsesejendomme

Læs mere

FORSLAG FRA MILJØ- OG PLANUDVALGET

FORSLAG FRA MILJØ- OG PLANUDVALGET Oversigt: M01. Udvendig bygningsvedligeholdelse (930.000 kr.)...2 M02. Administrationsbygninger (300.000 kr.)...2 M03. Offentlige toiletter (311.000 kr.)...2 M04. Grønne områder og naturområder (692.000

Læs mere

Veje, Grønne områder og kollektiv trafiks samlede budgetramme 2020 i kr.

Veje, Grønne områder og kollektiv trafiks samlede budgetramme 2020 i kr. Fordeling af MTP s Driftsudgifter i 1.000 kr. Miljø og Natur 8.588 kr. Kommunale bygninger 9.666 kr. Veje, Grønne områder og kollektiv trafik 82.538 kr. Miljø og Natur Veje, Grønne områder og kollektiv

Læs mere

302 Børnepasning OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI

302 Børnepasning OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Dagpleje for de 0 2 årige Vuggestuer for de 0 2 årige Børnehave eller Landsbyordning for de 3 5 årige Skolefritidsordninger for bh.kl. 3. klasse Udvidet skolefritidsordning

Læs mere

Vælg bloktypevælg blok nr.

Vælg bloktypevælg blok nr. Grønne områder - Badebroer nedlægge badebroen ved Aborg Strand -40-40 -40 Badebroen ved Aborg Strand kræver inden for en kort årrække en større renovering med udskiftning af pæle med mere, udgiften vil

Læs mere

303 Udsatte børn og unge

303 Udsatte børn og unge OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Udsatte børn og unge Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge Forebyggende foranstaltninger for børn og unge Døgninstitutioner for børn og unge Gademedarbejdere Overførselsudgifter:

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune

Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Det samlede budget til at varetage opgaver på politikområdet Park & Vej udgør følgende:

Det samlede budget til at varetage opgaver på politikområdet Park & Vej udgør følgende: 4.1 Park & Vej Det samlede budget til at varetage opgaver på politikområdet Park & Vej udgør følgende: 73.702.100 kr. -2.328.200 kr. Opgaver og målsætninger: Politikområdet Park & Vej har følgende hovedopgaver:

Læs mere

Trafik- og Teknikudvalget Punkt 26, bilag 1 By- og Miljøforvaltningen Driftsafdelingen

Trafik- og Teknikudvalget Punkt 26, bilag 1 By- og Miljøforvaltningen Driftsafdelingen By- og Miljøforvaltningen Driftsafdelingen Organisationsplan Ledelse Sekretariat- Projektkontor Vejområdet Grønne områder Kommunale Autoværksted Genbrugsstation ejendomme Driftsafdelingens hovedområder

Læs mere

Notat 5. juli 2018 J-nr.: / Pæn fremgang i kommunernes udliciteringen på de tekniske områder

Notat 5. juli 2018 J-nr.: / Pæn fremgang i kommunernes udliciteringen på de tekniske områder Notat 5. juli 2018 J-nr.: 81855 / 2521246 Pæn fremgang i kommunernes udliciteringen på de tekniske områder Den gennemsnitlige udliciteringsprocent i kommunerne på de tekniske områder var på 44,1 procent

Læs mere

Miljø, Teknik og Plan

Miljø, Teknik og Plan Oversigt pr. 01.04.19 Medtagne blokke Netto i hele 1000 kr. 2020 2021 2022 Grønne områder badebroer nedlægge badebroen ved Aborg Strand -40-40 -40 Vejområdet hegnsklipning -200-200 -200 Idrætsanlæg driftsopgave

Læs mere

Flere kommuner udliciterer vejservice og grønne områder

Flere kommuner udliciterer vejservice og grønne områder Notat 21. jul 2014 Flere kommuner udliciterer vejservice og grønne områder En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at kommunerne sidste år udliciterede flere vej- og parkopgaver end nogensinde før. I 2013

Læs mere

NOTAT Teknisk Udvalg

NOTAT Teknisk Udvalg NOTA 18. maj 2011 Teknisk Udvalg Teknisk Udvalg har ansvaret for ca. 170 km kommunale veje, 160 km private fællesveje, 120 km cykelstier og 150 km fortove og gangstier. Derudover varetager Teknisk Udvalg

Læs mere

Notat 16. juni 2017 J-nr.: /

Notat 16. juni 2017 J-nr.: / Notat 16. juni 2017 J-nr.: 81855 / 2407252 Udliciteringen på de tekniske områder er gået i stå Udliciteringen på de tekniske områder i kommunerne er på 42,4 procent i 2016. Det er en lille tilbagegang

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Trafik og Grønne områder

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Trafik og Grønne områder Politikområdet består af udgifter til veje og grønne områder, herunder udgifter til offentlige toiletter, Park og Vej s driftsbygninger og pladser, parkering, vejbelægninger, vintervedligeholdelse og kollektiv

Læs mere

Notat 4. oktober 2016 J-nr.: /

Notat 4. oktober 2016 J-nr.: / Notat 4. oktober 2016 J-nr.: 81855 / 2313517 Fremgang i udliciteringen på de tekniske områder Udliciteringen på de tekniske områder i kommunerne er på 42,5 procent i 2015. Det er en fremgang på 2,4 procentpoint

Læs mere

TRAFIK- OG TEKNIKUDVALGET

TRAFIK- OG TEKNIKUDVALGET TRAFIK- OG TEKNIKUDVALGET s budgetområder: Administration og planlægning af veje, trafik og grønne områder s. og vedligeholdelse af veje, grønne områder og forsyningsvirksomheder s. Byggesagsbehandling

Læs mere

Balancekatalog PTU den 9. juni 2015:

Balancekatalog PTU den 9. juni 2015: IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Plan og Teknikudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 PTU den : 50.000 Materielgården af gadekær, herunder

Læs mere

301 Skoler og undervisning

301 Skoler og undervisning OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Folkeskolen Skolebibliotekerne Syge- og hjemmeundervisning Pædagogisk psykologisk rådgivning m.v. Befordring af elever Specialundervisning for børn Specialundervisning for

Læs mere

Serv. Kom. vicekatalog. som

Serv. Kom. vicekatalog. som Serv vicekatalog Kom mmunale vejee Servicekataloget for kommunale veje er enn beskrivelse af de opgaver, som Vej & Park udførerr i forbindelse med drift og vedligeholdelse. Indledning Servicekataloget

Læs mere

Notat 13. juli 2015 J-nr.: 81855 / 2214155

Notat 13. juli 2015 J-nr.: 81855 / 2214155 Notat 13. juli 2015 J-nr.: 81855 / 2214155 Udliciteringen på de tekniske områder står i stampe En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at udliciteringen på de tekniske områder i kommunerne er på 40,1 procent,

Læs mere

Veje, Grønne områder og Miljø Budget Budgetbeskrivelse Veje, grønne områder og miljø

Veje, Grønne områder og Miljø Budget Budgetbeskrivelse Veje, grønne områder og miljø Budget 2017-2020 Budgetbeskrivelse Veje, grønne områder og miljø Side 1 af 6 1. Det overordnede budget Politikområdet Veje, Grønne områder og Miljø hører under Udvalget for Miljø og Teknik, og har et samlet

Læs mere

Dette materiale i form af præsentationsplancher er tænkt som baggrundsmateriale til den første introduktion til driftsbudgettet for

Dette materiale i form af præsentationsplancher er tænkt som baggrundsmateriale til den første introduktion til driftsbudgettet for Dette materiale i form af præsentationsplancher er tænkt som baggrundsmateriale til den første introduktion til driftsbudgettet for 2020-23. Emnet vil indgå i By- og Landskabsudvalgets drøftelser på møderne

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Plan og Teknikudvalget

Budgetopfølgning 3 Plan og Teknikudvalget Budgetopfølgning 3 Plan og Teknikudvalget Pr. 30. september Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr. budget Korr. budget Forv. regnsk. incl. over- /underskud incl.

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 133.743 133.562 133.296 133.296

Læs mere

Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1.000 kr. 2015 prisniveau

Læs mere

2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde?

2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde? 1 2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde? 4.. Hvordan oplever du niveauet for de forskellige fortovsbelægninger? 5. Hvordan

Læs mere

Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt

Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt BUDGETOPFØLGNING PR. UDVALGET FOR TRAFIK, TEKNIK OG MILJØ Tekst Jordforsyning 0-1 0 Faste ejendomme 2.877 36 3.077 200 Fritidsområder, fritidsfaciliteter, natur og miljø 5.424 986 5.377-47 Redningsberedskab

Læs mere

2 Asfaltbelægninger 2.459.200. 3 Grusbelægninger 140.000. 4 Sten- og flisearealer 3.800.000. 5 Rabatter 1.900.000. 6 Vejafvanding 2.700.

2 Asfaltbelægninger 2.459.200. 3 Grusbelægninger 140.000. 4 Sten- og flisearealer 3.800.000. 5 Rabatter 1.900.000. 6 Vejafvanding 2.700. side 1 Faaborg - Midtfyn Kommune Park- og vejdrift mv. Drift og vedligeholdelse af veje Prisliste Samlet pris 2 Asfaltbelægninger 2.459.200 3 Grusbelægninger 140.000 4 Sten- og flisearealer 3.800.000 5

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr.

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Teknik og Miljøudvalget Udgiftsbaseret Mio. kr. Samlet resultat 63,4 Driftsafdelingen 40,0 Gartnerafdelingen 8,9 Driftsbygninger og materiel 5,8 Vej 25,3 Kollektiv trafik 10,0 Fælles formål 0,3 Busdrift

Læs mere

Plan- og Teknikudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Plan- og Teknikudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Plan- og Teknikudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2018-2021 Ændringer Regnskab 2016 Opr. 2017 Basisb 2018 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 PTU's Beslutning - - - -906-906 -906-906 Kollektiv trafik

Læs mere

2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde?

2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde? 1 2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde? 4.. Hvordan oplever du niveauet for de forskellige fortovsbelægninger? 5. Hvordan

Læs mere

OVERFØRSLER FRA DRIFT

OVERFØRSLER FRA DRIFT Aftaleområde: Kirkegårde Konti: 003540 Kirkegårde Lønninger... 26.900 kr. Øvrig drift... 300.700 kr. Fastfrosset:... 0 kr. Underskuddet på øvrig drift skyldes merudgifter til maskiner, som følge af en

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Pr. ultimo oktober 2015 Teknik- og Miljøudvalget Tillægsbevillinger Omplaceringer s procent 73.959-1.012 0 72.947 42.217 57,9 71.389-1.558 0 Natur og miljø 16.644-1.020 0 15.624 12.457 79,7 14.066-1.558

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr.

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Samlet resultat 60,7 Driftsafdelingen 38,0 Gartnerafdelingen 8,5 Driftsbygninger og materiel 5,7 Vej 23,8 Kollektiv trafik 10,0 Fælles formål

Læs mere

Budgetområde: 204 Trafik, Vej og Grønne områder

Budgetområde: 204 Trafik, Vej og Grønne områder Regnskab Indledning Drift og vedligehold af veje og stier Bestillerne i Trafik & Infrastruktur varetager vedligeholdelsen af kommunens veje og stier, herunder asfaltering af veje og stier, belægning på

Læs mere

Grundejerforeningen Sletten

Grundejerforeningen Sletten Varde d. 28/03-2010 Referat fra Generalforsamlingen d. 24/03-2010. Generalforsamlingen blev afholdt i et af Lerpøthallens lokaler, 15 personer incl. bestyrelsen mødte op, heraf var 11 stemmeberettigede.

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET BEVILLINGSOMRÅDE 10.12

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET BEVILLINGSOMRÅDE 10.12 Bevillingsområde 10.12 Fritidsområder mv. Ansvarligt udvalg Teknik- og Miljøudvalget Sammendrag Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet viser en nettoudgift på 13,0 mio. kr., hvilket svarer

Læs mere

Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Overblik Plan og Teknikudvalget I 1.000 kr. 2015 prisniveau Regnskab 2014 Opr. budget 2015

Læs mere

Notat. Udgifter ved omklassificering af veje. Økonomi. Nedklassificering

Notat. Udgifter ved omklassificering af veje. Økonomi. Nedklassificering Notat Udgifter ved omklassificering af veje Byrådet vedtog på møde 25. august 2015, at der skal foretages en omklassificering af en række veje, for at opnå en harmonisering i kommunen. Beslutningen er

Læs mere

Budgetforudsætninger Plan og Teknikudvalg

Budgetforudsætninger Plan og Teknikudvalg Budgetforudsætninger Plan og Teknikudvalg I 1.000 kr. I 2014- prisniveau Plan- og Teknikudvalg Serviceudgifter Vejvæsen Km.veje, stier, pladser m.v (myndighed) Regnskab 2013 13-pl Opr. budget 2014 2014-pl

Læs mere

Nordsjællands Park & Vej - et tværkommunalt fællesskab

Nordsjællands Park & Vej - et tværkommunalt fællesskab Nordsjællands Park & Vej - et tværkommunalt fællesskab Etableret 2014 www.nspv.dk Niels Christian Koefoed Nordsjællands Park & Vej er et tværkommunalt samarbejde Struense og McKinsey, maj 2015 Analyse

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI

Fritids- og Kulturudvalget OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI 401 Fritid 401 Fritid OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Fritid og Kultur, projekt nr. 18. Overførselsudgifter: Brugerfinansierede udgifter: ØKONOMI Drift: Serviceudgifter, netto 32.113 32.298 32.031 32.031

Læs mere

budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Ændringer version 2 til basis budget BO BO BO - serviceudgifter BF2016 2017 2018 2019 Afledt drift 95 123 123 123 Børneudvalget 0 20 20 20 Natur- Fritids- og kulturudvalget 95 103 103 103 IKKE

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Plan og Teknikudvalget

Budgetopfølgning 2 Plan og Teknikudvalget Budgetopfølgning 2 Plan og Teknikudvalget Pr. 31. maj Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr. budget Korr. budget Forv. regnsk. incl. over- /underskud incl. over-

Læs mere

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Politikområdet Trafik og Grønne områder består af følgende delområder: 1. Udenfor selvforvaltning 1.1.

Læs mere

Veje og grønne områder side 1

Veje og grønne områder side 1 Veje og grønne områder side 1 Indhold 0.20 Grønne områder og naturpladser Legepladser... 2 0.31 Stadion og idrætsanlæg... 3 0.35 Skøjtebanen... 4 2.01 Vejvæsen, fælles formål... 5 2.03 Vejvæsen, arbejder

Læs mere

Reduktionskatalog til Budget Teknik- og Miljøudvalgets område

Reduktionskatalog til Budget Teknik- og Miljøudvalgets område Reduktionskatalog til Budget 2019-2022 Teknik- og Miljøudvalgets område Reduktion/navn mio. kr. 2019 2020 2021 2022 Reduktion/beskrivelse Reduktionsmål i alt 1,123 3,047 4,971 4,971 Reduktion i årsværker:

Læs mere

Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune

Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune 1 1. Indledning...3 2. Kommunale veje, stier og pladser...3 3. Kommunens opgaver...3 4. Grundejernes forpligtelser...5 5.

Læs mere

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab 2011

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab 2011 Sektorbeskrivelse for Miljø- og teknik udvalget (note X) 1.000 kr., netto Oprindeligt budget 2011 Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret budget 2011 Regnskab 2011 Afvigelse til korr. budget 2011 *

Læs mere

REGULATIV. for. udførelse af overkørsler. Hørsholm Kommune. Gældende fra 29. oktober 2007

REGULATIV. for. udførelse af overkørsler. Hørsholm Kommune. Gældende fra 29. oktober 2007 REGULATIV for udførelse af overkørsler i Hørsholm Kommune Gældende fra 29. oktober 2007 Indledning Under henvisning til lov om offentlige veje og lov om private fællesveje bestemmes herved, at overkørsler

Læs mere

Resultatet på de enkelte politikområder fremgår af nedenstående tabel og er uddybet i de efterfølgende afsnit.

Resultatet på de enkelte politikområder fremgår af nedenstående tabel og er uddybet i de efterfølgende afsnit. Samlenotat for Miljø- og teknikudvalget 1. budgetopfølgning pr. 30. april 2010 1. Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Miljø og Teknik, at der forventes et merforbrug på i alt 3.573.000

Læs mere

NFK : Anbefales til 8 prioritering 4008

NFK : Anbefales til 8 prioritering 4008 IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Natur- Fritids og Kulturudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 - Nye anlæg 4006 03851 Hårlev Byskov 45

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Pr. 28. februar Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr.

Læs mere

- XV - Bilag 15. Sektorbeskrivelser som følge af organisationsændringen

- XV - Bilag 15. Sektorbeskrivelser som følge af organisationsændringen Regnskab 2012 XV Generelle Bemærkninger Bilag 15 Sektorbeskrivelser som følge af organisationsændringen i Teknik og Miljø Regnskab 2014 Decentraliseringsordning Sektor 2.01: Administration, stabsfunktioner

Læs mere

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Politikområdet Trafik og Grønne områder består af følgende delområder: 1. Udenfor selvforvaltning 1.1.

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 29 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Plan og kultur Indkøb, udbud og konkurrenceudsættelse Udbud af vandløbsvedligeholdelse

Læs mere

Ny Driftsstrategi for offentlige veje og parker - udgangspunkt 2007 Bilag 2. Nøgletal - samlet og fordelt på bydele og ydelsesområder.

Ny Driftsstrategi for offentlige veje og parker - udgangspunkt 2007 Bilag 2. Nøgletal - samlet og fordelt på bydele og ydelsesområder. Ny Driftsstrategi for offentlige veje og parker - udgangspunkt Bilag 2. - samlet og fordelt på bydele og ydelsesområder. Indhold Tabel 1. Samlet oversigt... 2 Tabel 2. Vedligeholdelse, Park og Natur...

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget (side 162-183) Jf. vedtægten for styrelsen af de kommunale anliggender i Nordfyns Kommune varetager udvalget den umiddelbare forvaltning af kommunens opgaver på det tekniske og miljømæssige område og på

Læs mere

Effektiviserings- og prioriteringskatalog

Effektiviserings- og prioriteringskatalog 23. maj 2017 Effektiviserings- og prioriteringskatalog Indhold PT1. Ophør med Blå Flag ved strandene i Varde Kommune IKKE MEDTAGET... 29 PT2. Ophør med kystsikring ved Blåvand INDGÅR I BUDGETTET 2018-2021...30

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Pr. ultimo oktober 2016 Teknik- og Miljøudvalget Tillægs- Om- Forbrug Forbrugs Anmodning Anmodning bevillinger placeringer procent om- placeringer tillægsbev. 68.110 1.972 0 70.082 31.161 44,5 69.599-483

Læs mere

Årsregnskab 2013. Bygningsvedligeholdelsesområdet udviser samlet et netto mindreforbrug på i alt 0,6 mio. kr.

Årsregnskab 2013. Bygningsvedligeholdelsesområdet udviser samlet et netto mindreforbrug på i alt 0,6 mio. kr. Resultat på drift, Byfornyelse Årsregnskab 2013 Bygningsvedligeholdelse Opr. Budget Korr. budget Regnskab 2013 Mer- /mindre forbrug (i f.t. korr. budget) (tal i 1.000 kr.) Samlet resultat: -2.701-458 -521-63

Læs mere

Funktionskontrakter. Erfaringer fra Aalborg Kommune. Temadag om funktionskontrakter 16. september 2015 Lise Gansted-Mortensen

Funktionskontrakter. Erfaringer fra Aalborg Kommune. Temadag om funktionskontrakter 16. september 2015 Lise Gansted-Mortensen Funktionskontrakter Erfaringer fra Aalborg Kommune Temadag om funktionskontrakter 16. september 2015 Lise Gansted-Mortensen Projektleder infrastrukturkapitalbevarelse Aalborg Kommune Aalborg Kommune Fakta

Læs mere

Skabelon af spørgeskema på nøgletalsområdet denne skabelon kan ikke indsendes.

Skabelon af spørgeskema på nøgletalsområdet denne skabelon kan ikke indsendes. Skabelon af spørgeskema på nøgletalsområdet denne skabelon kan ikke indsendes. Velkommen til spørgeskemaet om "Nøgletal på vejområdet" Spørgeskemaet er opdelt i tre dele Del 1 Spørgsmål til Fakta og Enheder

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Pr. 28. februar Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr.

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget (side 142-157) Jf. vedtægten for styrelsen af de kommunale anliggender i Nordfyns Kommune varetager udvalget den umiddelbare forvaltning af kommunens opgaver på det tekniske og miljømæssige område og på

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø Budgetrevision 3 August Holbæk Kommune Hovedhistorie udvalgsnotaterne Ved Budgetrevision 2 besluttede Byrådet udgiftsreduktion for 35 mio. kr. og derudover at overførslerne

Læs mere

Naturbeskyttelse Vintervedligeholdelse Trafiksikkerhed Bygningsvedligeholdelse Klima og energirigtige løsninger Planlægning

Naturbeskyttelse Vintervedligeholdelse Trafiksikkerhed Bygningsvedligeholdelse Klima og energirigtige løsninger Planlægning MILJØ OG TEKNIKUDVALGET OVERSIGT OVER SERVICEMÅL 2013 Miljøpolitik Veje, grønne områder og kollektiv trafik Vedligeholdelse kommunale bygninger Adgang til natur Naturbeskyttelse Vintervedligeholdelse Trafiksikkerhed

Læs mere

Grundejerforeningen Lundegårdsparken

Grundejerforeningen Lundegårdsparken Hermed fremsendes som aftalt materiale vedrørende licitation for vedligeholdelse af foreningens grønne områder m.v. Materialet indeholder: 1. Beskrivelse 2. Tilbudsblanket 1,2 og 3 3. Almindelige betingelser

Læs mere

Regulativ. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje i Silkeborg Kommune

Regulativ. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje i Silkeborg Kommune Regulativ Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje i Silkeborg Kommune 1 1. januar 2013 Indhold 1. Indledning... 3 2. Kommunale veje... 4 2.1 Snerydning... 4 2.2 Bekæmpelse af glat føre... 5 2.3 Renholdelse...

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område Sagsnr. 286217 Brevid. 2486696 NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område 16. januar 2017 Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget for 2017 fremgår,

Læs mere

17. VEJE, GRØNNE OMRÅDER OG MILJØ

17. VEJE, GRØNNE OMRÅDER OG MILJØ 17. VEJE, GRØNNE OMRÅDER OG MILJØ Vejområdet har haft travlt i det forløbende år og travlheden fortsætter i 2014. Der er udført trafiksikkerhedsprojekter for ca. 3 mio. kr. i 2013. Pengene var afsat i

Læs mere

Spareforslag vedr. budget Plan- og Teknikudvalget maj mødet

Spareforslag vedr. budget Plan- og Teknikudvalget maj mødet Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3149651 Ref. PIBE Dir. tlf. 46 31 30 65 piaberring@roskilde.dk Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Plan- og Teknikudvalget maj mødet 1. maj 2019 Her fremlæger

Læs mere

Tilsynsrapport. Veje og grønne områder. Center for Teknik. Maj 2014

Tilsynsrapport. Veje og grønne områder. Center for Teknik. Maj 2014 Tilsynsrapport 2013 Veje og grønne områder Center for Teknik Maj 2014 lndholdsfortegnelse Generelt 2 Indledning Ændringer i udbud Kvalitetskrav Kvalitetskontrol 3 Almen vejdrift Græsslåning i landområder

Læs mere

Vinterseminar 23 24. april 2015

Vinterseminar 23 24. april 2015 Vinterseminar 23 24. april 2015 Cyklisterne og deres forventninger til vintertjeneste på cykelstier i Aarhus. 323.000 indbyggere 1350 km kommuneveje 700 km private fællesveje 700 km stier Hovedoverskrifter

Læs mere

1. Teknisk Udvalgs budgetdokument 2015 2018

1. Teknisk Udvalgs budgetdokument 2015 2018 NOTA ØDC Økonomistyring 4-11- 1. Teknisk Udvalgs budgetdokument 2015 2018 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af to politikområder: Trafik og grønne områder Forsyningsvirksomheder Trafik

Læs mere

Samlet for Teknik- og Miljøudvalget 2.600 5.200 5.200 5.200

Samlet for Teknik- og Miljøudvalget 2.600 5.200 5.200 5.200 PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2012-2015 F = for (forslaget indgår i prioriteringsrummet) I = imod (forslaget indgår ikke i prioriteringsrummet) U = undlader at stemme Center 2012 2013 2014 2015 A C O V Teknik-

Læs mere

Erfaringer fra udbud på vej- og park området i Svendborg Kommune v/ingeniør Kim Jensen

Erfaringer fra udbud på vej- og park området i Svendborg Kommune v/ingeniør Kim Jensen Erfaringer fra udbud på vej- og park området i Svendborg Kommune v/ingeniør Kim Jensen Svendborg Kommune Indbyggere: Ca. 58.000 Areal: ca. 416 km 2 Vejlængde: Grønne områder: ca. 850 km offentlig vej ca.

Læs mere

Grundejerforeningen Vistoftgårdens Jorder 8471 Sabro

Grundejerforeningen Vistoftgårdens Jorder 8471 Sabro Grundejerforeningen Vistoftgårdens Jorder 8471 Sabro 1 Generalforsamlingen 16. juni 2016 Velkommen til foreningens årlige generalforsamling 16. juni 2016 2 Generalforsamlingen 16. juni 2016 Dagsorden pkt.

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde

Referat Bestyrelsesmøde Grundejerforeningen Vistoftgårdens Jorder V/ Jørgen Lakjer Ranunkelvej 171 8471 Sabro Tlf.: 75 53 31 39 Mobil: 30 70 31 39 E-mail: jorgen.lakjer@mail.dk Sabro, Referat Nr. 003-12 25. september 2012 Dato:

Læs mere

REGULATIV. om renholdelse af veje, stier, fortove og pladser

REGULATIV. om renholdelse af veje, stier, fortove og pladser REGULATIV om renholdelse af veje, stier, fortove og pladser AUGUST 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Lovgrundlag 3. Renholdelse 4. Mandskab 5. Grundejere 6. Private veje og stier 7. Forskrifter

Læs mere

Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser

Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser Randers Kommune Indholdsfortegnelse: 1 ALMENT 4 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG -STIER MV. 5 2.1 Snerydning 5 2.2 Glatførebekæmpelse

Læs mere

BELLAHØJ FÆLLES HAVE. Møde om evt. udlicitering af pleje og drift af grønne arealer Peter Juhl Landskabsarkitekt, mdl

BELLAHØJ FÆLLES HAVE. Møde om evt. udlicitering af pleje og drift af grønne arealer Peter Juhl Landskabsarkitekt, mdl BELLAHØJ FÆLLES HAVE Møde om evt. udlicitering af pleje og drift af grønne arealer 18.04.2016 Peter Juhl Landskabsarkitekt, mdl 1. Møde med driftspersonale for gennemgang af processen 2. Gennemgang af

Læs mere

Hovedkonto 2 Trafik og Infrastruktur

Hovedkonto 2 Trafik og Infrastruktur Budget- og regnskabssystem 4.2 - side 1 Hovedkonto 2 Trafik og Infrastruktur Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter vedrørende det kommunale vejvæsen samt udgifter og indtægter i forbindelse med

Læs mere

Vejvæsen. 1. Baggrund. 2. Mål Sektor 2.50 Vejvæsen omfatter følgende undersektorer:

Vejvæsen. 1. Baggrund. 2. Mål Sektor 2.50 Vejvæsen omfatter følgende undersektorer: - 93-1. Baggrund Vejvæsen Sektor omfatter følgende undersektorer: 2.51 Vejkontoret, decentraliseret område 2.52 Vejkontoret, ikke-decentraliseret område 2.53 Vej- og Kloakvedligeholdelsen, decentraliseret

Læs mere

00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Hovedfunktion: 22 Jordforsyning Bevillingsniveau

00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Hovedfunktion: 22 Jordforsyning Bevillingsniveau 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Hovedfunktion: 22 Jordforsyning Bevillingsniveau Regnskab 2013 Budget 2014 05 Ubestemte formål 8.465 10.370 10.370 I alt bevilling 8.465 10.370 10.370 0.05

Læs mere

Teknik- og miljøudvalg. Veje og forsyning

Teknik- og miljøudvalg. Veje og forsyning Området kan opdeles i: Jordforsyning Fælles funktioner (vejområdet) Kommunale veje Havne Kystbeskyttelse Veje og forsyning En yderligere beskrivelse findes under hver af disse områder. Budgetbemærkninger

Læs mere

Regulativ. for vintervedligeholdelse og renholdelse. af veje, stier og pladser

Regulativ. for vintervedligeholdelse og renholdelse. af veje, stier og pladser Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser 1. Indledning side 3 2. Vintertjeneste for offentlige veje og stier side 4 2.1. Aalborg Kommunes forpligtigelser ved vintervedligeholdelse

Læs mere

Offentlige toiletter Nordfyns Kommune har offentlige toiletter som skal rengøres og vedligeholdes.

Offentlige toiletter Nordfyns Kommune har offentlige toiletter som skal rengøres og vedligeholdes. Budget for Teknik og miljøudvalget Generelle bemærkninger Der er taget udgangspunkt i 96 % af de 3 kommuners budgetter for 2006. Samtidig er der tillagt budgettal for de opgaver der overtages fra amtet.

Læs mere

HJØRRING KOMMUNE REDUKTIONSFORSLAG

HJØRRING KOMMUNE REDUKTIONSFORSLAG Budget 215 Budget 216 Budget 217 Budget 218 TM drift 1,944 4,43 6,82 9,251 TM knt 6,565 1,248 1,937 2,627 TM i alt 2,59 5,651 8,757 11,878 Forslag til besparelser i mio. kr. Forslag Sektor Forslagets navn

Læs mere

Besparelsesmuligheder til budgetforslag

Besparelsesmuligheder til budgetforslag Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget Nr.: 1 Vejtrafik, Trafiksikkerhed mv Kort titel for reduktionsmulighed: Mindre sikkerhedsfremmende arbejder Det foreslås, at budgettet til gennemførelse af mindre trafiksikkerhedsfremmende

Læs mere

Drift af grønne områder ved skoler

Drift af grønne områder ved skoler Drift af grønne områder ved skoler Park & Natur har ansvaret for vedligeholdelse af alt det grønne omkring institutionerne i Aalborg kommune. For at brugernes forventninger svarer til det, der udføres

Læs mere

Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier

Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier Natur og Udvikling Information til dig som grundejer Beskæring af træer og buske langs veje og stier Mange steder i kommunen er der træer, hække

Læs mere

Evaluering af Materielgården Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal kommune

Evaluering af Materielgården Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal kommune Evaluering af Materielgården 2014 Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal kommune 1 Indhold 1. Metode 2. Snerydning, saltning og asfalt 3. Fejning, bekæmpelse af ukrudt

Læs mere

Bevilling 53 Veje, parker og anlæg

Bevilling 53 Veje, parker og anlæg Bevilling 53 Veje, parker og anlæg Bevilling 53 Vej, park og anlæg hører under Teknik- og Miljøudvalget. Bevillingen omfatter planlægning af og drift af veje, grønne områder og skove i Center for Ejendomme

Læs mere

Oversigt over udmøntning af reduktion i servicerammen. Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget Budget 2017

Oversigt over udmøntning af reduktion i servicerammen. Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget Budget 2017 Oversigt over udmøntning af reduktion i servicerammen 18-08-2016 Udvalg: Budget 2017 Nr Projektnavn Basis 2017 2017 2018 2019 2020 Prioritet 1 Tilsyn, vandløbsvæsen 0,124-0,075-0,075-0,075-0,075 2 Bekæmpelse

Læs mere

Grundejerforeningen Vistoftgårdens Jorder 8471 Sabro. Velkommen til Foreningens årlige Generalforsamling 29. April 2015

Grundejerforeningen Vistoftgårdens Jorder 8471 Sabro. Velkommen til Foreningens årlige Generalforsamling 29. April 2015 Grundejerforeningen Vistoftgårdens Jorder 8471 Sabro Velkommen til Foreningens årlige Generalforsamling 29. April 2015 1 Generalforsamlingen den 29. april Dagsorden Pkt. 1 Valg af dirigent 2 Dagsorden

Læs mere

F A X E K O M M U N E

F A X E K O M M U N E F A X E K O M M U N E VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 2 Kommunens pligter Offentlige veje og stier mv., der administreres af kommunen...4 2.1 Snerydning...4

Læs mere

Økonomisk overblik Vej & Materielgård

Økonomisk overblik Vej & Materielgård Økonomisk overblik Vej & Materielgård Jacob Asbjørn Jacobsen 1 Baggrund Det vurderes at de budgettal der foreligger for 2019 ikke er tilstrækkelige for at kunne opretholde de tidligere serviceniveauer

Læs mere