Idrætshalanlæg i Danmark Tilstand og behov for økonomi til renovering Resultatet af spørgeskemaundersøgelse blandt halinspektører i Danmark September

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Idrætshalanlæg i Danmark Tilstand og behov for økonomi til renovering Resultatet af spørgeskemaundersøgelse blandt halinspektører i Danmark September"

Transkript

1 Idrætshalanlæg i Danmark Tilstand og behov for økonomi til renovering Resultatet af spørgeskemaundersøgelse blandt halinspektører i Danmark September 28

2 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 BAGGRUND 3 2 MATERIALE OG METODE Besvarelser Besøg på udvalgte halanlæg 5 3 RESULTATER Antal halanlæg og -bygninger Bruttoetageareal og bebygget areal Vurdering af behov for midler til renovering Vurdering af halanlæggenes generelle tilstand Tilstand af de enkelte bygninger/bygningsdele Planer for vedligehold og modernisering 22 4 OPSAMLING 23

3 Side 3 1 BAGGRUND Lokale- og Anlægsfonden har bedt Grontmij Carl Bro om gennemførelse af en spørgeskemaundersøgelse blandt halinspektørerne i Danmark. Ønsket har været at skabe et samlet groft overblik over halanlæggenes tilstand og det samlede behov for økonomi til renovering af anlæggene. Lokale- og Anlægsfonden havde forinden haft kontakt med Halinspektørforeningen i Danmark, der dækker et bredt udsnit af idrætshallerne i Danmark. Foreningen medlemmer skønnedes at have et godt indblik i idrætshallernes drift og tilstand. Foreningen tilbød hjælp med fremskaffelse af adresser på medlemmerne til brug for undersøgelsen. For at kunne udforme og afgrænse spørgsmålene har det været ønsket at inddrage byggeteknisk ekspertise. Denne ekspertise er også benyttet til vurdering af, hvorvidt halinspektørernes angivelser svarer til de vurderinger, byggetekniske eksperter ville give ved vurdering af halanlæggene. 2 MATERIALE OG METODE Undersøgelsen er foretaget blandt medlemmer af Halinspektørforeningen i Danmark. Fra foreningen blev leveret adresser på 374 medlemmer. Foreningen leverede postadresser på de resterende medlemmer af foreningen. Efter test af forståeligheden blandt 1 udvalgte halinspektører blev der : 11. april 28 udsendt 374 elektroniske skemaer fra Grontmij Carl Bro. 27. april 28 rykket elektronisk 1. gang 5. maj 28 rykket elektronisk 2. gang 14. april 28 udsendt 174 papirskemaer fra Lokale- og Anlægsfonden 23. april 28 rykket skriftligt 6. 9.maj 28 rykket telefonisk 16. maj undersøgelsen lukket Efter modtagelse af svarene blev 3 idrætsanlæg gennemgået fysisk for at vurdere, i hvilken grad der er overensstemmelse mellem besvarelserne i spørgeskemaet og de konkrete bygningsmæssige forhold, der er spurgt til i undersøgelsen. 2.1 Besvarelser Af de 374 udsendte elektroniske skemaer kunne de 33 ikke afleveres (fejl i adressen, forældede adresser). Blandt de resterende 341 blev 117 besvaret fuldt ud 12 har åbnet det elektroniske skema, men ikke fuldendt og afsendt skemaet (disse er ikke medregnet i opgørelsen) Svarprocent på den elektroniske undersøgelse: 117/(374 33) er 34.

4 Side 4 Af de 174 udsendte papirskemaer (heraf de 33, som ikke kunne sendes elektronisk) er: 43 besvaret fuldt ud, besvaret delvist (ikke medregnet i undersøgelsen) Svarprocent på papirundersøgelsen: 43/174 dvs. 25. Samlet svarprocent for undersøgelsen: 16/( ) er 31. Den samlede svarprocent vurderes at være ret lav det havde været ønskeligt med mindst 5 % besvarelse af hensyn til vurdering af hvorvidt resultaterne er repræsentative for medlemmernes besvarelser. 17 af de, der ikke har svaret, har sendt en mail om, hvorfor de ikke vil / kan svare. Årsagerne er typiske: Nyt job uden for branchen Sygdom Manglende indsigt i teknik og økonomi, da dette ligger i den kommunale forvaltning Ikke en idrætshal (men f.eks. en bankohal eller et kulturcenter) Kun en svømmehal I samme hal har flere ansatte fået skemaet, men de har valgt, at kun en af dem svarer Manglende adgang til oplysninger Grontmij Carl Bro har efterfølgende rettet telefonisk henvendelse til halinspektører, der ikke har svaret, og det viste at: 5 ud af 6 havde været i tidspres grundet andre opgaver og derfor nedprioriteret besvarelsen. 1 ud af 6 havde bare ikke fået svaret. Vurdering af resultater vedrørende behov for økonomi til renovering Med udgangspunkt i halinspektørernes samlede besvarelser, er der foretaget et skøn over de samlede udgifter til renovering af idrætshalanlæggene i Danmark. Skønnet er foretaget ud fra det samlede antal haller i Danmark indenfor de undersøgte haltyper i forhold til det tilsvarende antal haller, som halinspektørerne tilsammen har ansvar for. Der er i den samlede vurdering af økonomisk behov foretaget justeringer af de beløbsintervaller, som halinspektørernes besvarelser resulterer i. Disse justeringer er foretaget med udgangspunkt i besvarelserne fra hvert af områderne, fra bygningsgennemgangene og Grontmij Carl Bros øvrige erfaringer fra tilstandsvurdering og renovering af forskellige halanlæg se de enkelte afsnit og kap. 4. Opsamling.

5 Side Besøg på udvalgte halanlæg Der blev udvalgt tre halanlæg, som blev besigtiget med henblik på at tjekke besvarelserne. Disse blev udvalgt, da de første ca. 2 % af besvarelserne var modtaget. Det ene halanlæg er udvalgt, fordi der er brugt mange penge de sidste 5 år, og tilstanden er rimelig god, men det ligger i toppen af behovet for istandsættelse i forhold til de andre anlæg. Det andet halanlæg blev udvalgt, fordi de tidligere ikke har brugt ret mange penge til vedligeholdelse pr. m² og ligger generelt under middel i behovet for istandsættelse i forhold til de andre anlæg. Det tredje er udvalgt, fordi det er selvejende/privat. Generelt er de tre besvarelser fyldestgørende og svarende til de faktiske forhold på halanlæggene. Der var dog et par enkelte ting, som bør nævnes: Ingen af disse halinspektører kendte tilstanden på ledninger i jord, kloak m.m. Der var dog ingen visuelle problemer/skader på disse. Dette er også i overensstemmelse med vores erfaringer, det vurderes derfor, at der generelt i undersøgelsen ligger en overset udgift på dette område. Der var et af halanlæggene, hvor der manglede HPFI, og som ikke var bekendt med, at det er et lovkrav efter den 1. juli 28. Da dette er et nyt lovkrav, må det forventes, at dette ikke vil være det eneste halanlæg, der står i denne situation. Det har vi erfaring fra tidligere tilfælde i forbindelse med indførelse af ny lovgivning. 3 RESULTATER Halanlæggene, som 16 halinspektører har ansvar for, fordeler sig på postnumre som på figuren nedenfor. Det ses, at der er besvarelser fra alle landsdele. Der er dog overvægt af besvarelser fra Jylland (postnumre 6+), når det gælder de private/selvejende halanlæg. De kommunale anlæg er samlet ringere repræsenteret, men fordeler sig til gengæld jævnt over hele landet. Svar fordelt på halanlæggets postnummer og ejerforhold (N=158) 3 Antal svar Privat/selveje Kommunal 3.1 Antal halanlæg og -bygninger De enkelte halinspektører kan have ansvar for et eller flere halanlæg en enkelt af respondenterne har ansvar for 5 anlæg. I alt har de 16 halinspektører tilsammen angivet at have ansvar for 23 halanlæg. Af de 23 anlæg er de 155 selvejende/private og de 75 kommunale.

6 Side 6 Hvor mange halanlæg har du ansvar for? Procent Antal svar Total 1 % Antal halanlæg i alt Selvejen de/ privat Kommu nal Halanlæggene består af forskellige antal og kombinationer af haller, gymnastiklokaler, svømmefaciliteter m.m. Samlet har halinspektørerne ansvar for i alt 521 haller fordelt på følgende typer: Antal haller og fordeling på type Antal Idrætshaller over 8 m2, antal: 255 Idrætslokaler og gymnastiksale 3 m2-799 m2 74 Idrætslokaler/gymnastiksale under 3 m² 114 Svømmehaller min. 25 m bassin 61 Svømmehaller under 25 m 16 Skøjtehaller 1 Antal haller/ enheder i alt 521 Det samlede antal haller repræsenteret i undersøgelsen er ifølge halinspektørerne i alt 521. Lokale- og Anlægsfondens facilitetsstatistik for de tilsvarende haller udgør i alt ca. 49 haller altså ca. 1 gange så mange, som undersøgelsen dækker. Det er ikke muligt at opgøre typer af haller efter private/selvejende og kommunale, da der ved valg af metode har været lagt vægt på, at undersøgelsen var en grov undersøgelse og at halinspektørerne ikke skulle have arbejde med at give en række oplysninger for hver haltype. De enkelte halinspektører kun er blevet spurgt om det samlede antal af forskellige typer haller, som de har ansvar for også selv om de har ansvar for flere halanlæg.

7 Side Bruttoetageareal og bebygget areal Halinspektørerne har opgivet tal for dels det samlede bebyggede areal og det samlede bruttoareal for anlægget/anlæggene. Resultaterne er opdelt i private/selvejende halanlæg og kommunale anlæg. 3 halinspektører har ansvar for flere anlæg, der består af både kommunale og selvejende/private anlæg, og er trukket ud for sig. Samlet bruttoareal i m2 (N=158) 5 4 Antal svar Privat / selveje Kommunal Samlet bebyggede areal i m2 (N=158) 5 Antal svar Privat / selveje Kommunal Vurdering af behov for midler til renovering For at få et billede af det samlede behov for økonomi til renovering af idrætshallerne blev deltagerne bedt om at skønne omkostningerne til renovering på forskellige bygningsdele indenfor 6 beløbskategorier. Det var muligt at angive særligt store, specifikke beløb som supplement til svarkategoriernes beløbsrammer. En første beregning af det samlede behov blev foretaget ved at tage udgangspunkt i middelværdien for hver af svarkategoriernes beløbsrammer og multiplicere disse med antal svar i hver af kategorierne. Desuden blev medregnet de beløb, som var angivet i kategorien > 3 mio. kr. Halinspektørernes vurdering af behov for udgifter til renovering fremgår af nedenstående tabeller. De 16 halinspektørers angivelser viser efter denne metode et samlet skønnet behov for ca. ½ milliard kr. ( kr.) for de undersøgte halanlæg.

8 Side 8 Beløbene er fordelt efter, om halanlæggene er private/selvejende eller kommunale. Svar fra halinspektørerne, der er ansvarlige for både private og kommunale halanlæg, er opført under både og. Samlet beløb i alt Privat/selveje Kommunale Den samlede opgørelse af halinspektørernes angivne behov for økonomiske midler er baseret på sammentælling af oplysninger om behov for økonomi til renovering af forskellige bygningsdele og fremgår af tabeller og figurer nedenfor. Renovering facader, vurdering af udgift i kr. ekskl. moms Beregnet Antal Pro Samlet Privat/ Privat/ Kommu- Kommu- Svarkategori værdi cent beløb selveje selveje nale nale Ved ikke Ved ikke 19 11, , , , , mio , mio , Total ,5 > 3 mio. Andre beløb 4(2)* 2, Total * Tallet i parentes angiver det antal af besvarelserne i kategorien, der er opgivet som eksakt beløb de øvrige er indregnet med 3 mio. kr. Skønnet omkostning til renovering af facader i kr. ekskl. moms ( N = 16 ) Privat/selveje Kommunale 5 Ved ikke kr mio 1-3 mio kr > 3 mio. (beløb)

9 Side 9 I forhold til, at halvdelen af halinspektørerne vurderer de udvendige facaders tilstand som ringe eller meget ringe, burde væsentligt flere besvarelser ligge i intervallet kr. (se side 18) Ved justering herfor skønnes omkostningerne til renovering af facader at være af størrelsesorden mio. kr. for de undersøgte halanlæg. Renovering af tage, vurdering af udgift Svarkategori Midl.værdi Antal Pro Samlet Privat/ Privat/ Kommu- Kommucent beløb selveje selveje nale nale Ved ikke Ved ikke 29 18, , , , , , mio. 1-3 mio , Total ,8 > 3 mio. Andre beløb 2()* 1, Total * Tallet i parentes angiver det antal af besvarelserne i kategorien, der er opgivet som eksakt beløb de øvrige er indregnet med 3 mio. kr. Skønnet omkostning til renovering af tage i kr. ekskl. moms Privat/selveje Kommunale 5 Ved ikke kr mio 1-3 mio kr > 3 mio. (beløb) Tyngden af besvarelserne vurderes til at ligge lavt. Vi vurderer, at tyngden normalt ligger i området kr. Dette kan skyldes kommunernes forskellige måde at forvalte økonomien på fx, at ekstrabevillinger medregnes i beløb til almindelig løbende vedligeholdelse. Omkostninger til renovering af tage skønnes at være mio. kr.

10 Side 1 Renovering af indgang og foyer, vurdering af udgift Svarkategori Midl. Antal Procent Samlet Privat/ Privat/ Kommu- Kommu- Både værdi beløb Selveje Selveje nale nale og Ved ikke Ved ikke 26 16, , , , , mio , mio , Total ,8 > 3 mio. Andre beløb 2(1)* 1, Total * Tallet i parentes angiver det antal af besvarelserne i kategorien, der er opgivet som eksakt beløb de øvrige er indregnet med 3 mio. kr. Skønnet omkostning til renovering af indgang og foyer kr. ekskl. moms Privat/selveje Kommunale 1 5 Ved ikke kr mio 1-3 mio kr > 3 mio. (beløb) Omkostninger til renovering af indgange og foyer skønnes at udgøre mio. kr.

11 Side 11 Renovering af hallen, vurdering af udgift (ej svømmehal) Svarkategori Midl.værdi Antal Pro Samlet Privat/ Privat/ Kommu- Kommu- Både cent beløb selveje selveje nale Nale og Ved ikke Ved ikke 29 18, , , , , mio , mio , Total ,1 > 3 mio. Andre beløb 3(1)* 1, Total * Tallet i parentes angiver det antal af besvarelserne i kategorien, der er opgivet som eksakt beløb de øvrige er indregnet med 3 mio. kr. Skønnet omkostning til renovering af hallen( r ) i kr. ekskl. moms Privat/selveje Kommunale 5 Ved ikke kr mio 1-3 mio kr > 3 mio. (beløb) Samlet skønnes udgifter til indvendig renovering af hallerne at være mio. kr.

12 Side 12 Renovering Omklædning, bad, toilet, vurdering af udgift Svarkategori Midl.værdi An- Pro Samlet Privat/ Privat/ Kommu- Kommu- Både Både tal cent beløb selveje selveje nale Nale og og Ved ikke Ved ikke 14 8, , , , , mio , mio , Total ,5 > 3 mio. Andre beløb 4(3)* 2, Total * Tallet i parentes angiver det antal af besvarelserne i kategorien, der er opgivet som eksakt beløb de øvrige er indregnet med 3 mio. kr. Skønnet omkost ning t il renovering af omklædning bad og t oilet i kr. ekskl. moms Privat/selveje Kommunale 5 Ved ikke kr mio 1-3 mio kr > 3 mio. (beløb) Det vurderes, at generelt nedtones udgifter til renovering af omklædningsrum i forhold til andre rum, fx foyer m.m. Det er vores vurdering, at der ligger større udgifter gemt i disse rum, fordi der normalt kun udføres afhjælpning og ikke modernisering af rummene. Det skønnes, at der burde være flere vurderinger i området 35. kr. 1.mio kr. Justeret herfor skønnes behov for udgifter til renovering af omklædnings- og badeforhold at være mio. kr.

13 Side 13 Renovering af andre rum, vurdering af udgift Svarkategori Midl.værdi Antal Pro Samlet Privat/ Privat/ Kommu- Kommu- Både Både cent beløb selveje selveje nale nale og og Ved ikke Ved ikke 33 2, , , , , , mio. 1-3 mio , Total 16 1, > 3 mio. Andre beløb (beløb) Total Skønnet omkost ning t il renovering af andre rum i kr. ekskl. moms Privat/selveje Kommunale 5 Ved ikke kr mio 1-3 mio kr > 3 mio. (beløb) Behov for økonomi til renovering af andre rum f.eks. teknikrum, lokaler til administration m.v. skønnes at være af størrelsesorden 3 68 mio. kr.

14 Side 14 Renovering af svømmehal, vurdering af udgift (47 har svømmehal) Svarkategori Midl.værdi Antal Pro Samlet Privat/ Privat/ Kommu Kommu Både cent beløb selveje selveje nale nale og Ved ikke Ved ikke 7 14, , , , , mio , mio , Total 42 89,4 > 3 mio. Andre beløb 5(3)* 1, Total 47 1, * Tallet i parentes angiver det antal af besvarelserne i kategorien, der er opgivet som eksakt beløb de øvrige er indregnet med 3 mio. kr. Omkost ning t il renovering af svømmehaller i kr. ekskl. moms Privat/selveje Kommunale 1 Ved ikke kr mio 1-3 mio kr > 3 mio. (beløb) Det er tydeligt, at usikkerheden omkring udgifter til renovering af svømmehaller er stor, idet 7 ud af 47, der har svømmehal har angivet ved ikke. Vi vurderer at de oplyste beløb til renovering af svømmehaller er sat meget lavt. Det er kun 5, som har angivet højere beløb end 3 mio. kr. til renovering af svømmehaller. I Grontmij Carl Bro har vi erfaring for, at for 3 mio. kr. ikke er tilstrækkeligt til renovering af svømmehaller, hvor der typisk er skader i selve bassinerne. Generelt skønnes der behov for minimum mio. kr. til renovering af svømmehaller til det mest nødtørftige altså ikke en gennemgående renovering. Besvarelserne i kategorien 49. kr. skønnes snarere at skulle ligge i kategorien > 3 mio. kr. og medregnes med 15 2 mio.kr. Det skønnes, at behov for økonomi til renovering af de undersøgte svømmehaller samlet vil ligge i intervallet mio. kr.

15 Side 15 Renovering af parkeringsanlæg, vurdering af udgift Svarkatego ri Midl.værdi Ved ikke Ved ikke mio Frekve ns Pro cen t 26, 3 23, 1 15, 6 13, 1 Samlet beløb Privat / selvej e Privat/ selveje Komm u Nale Kommu nale Både og Både og , , mio ,6 > 3 mio. (beløb) Total 159 Andre beløb 99, Total ()*, * Tallet i parentes angiver det antal af besvarelserne i kategorien, der er opgivet som eksakt beløb de øvrige er indregnet med 3 mio. kr. Skønnet omkostning til renovering af parkeringsanlæg i kr. ekskl. moms Privat/selveje Kommunale 1 5 Ved ikke kr mio 1-3 mio kr > 3 mio. (beløb) Vi vurderer, at tyngden af besvarelserne ligger meget lavt, samtidig med at hver 4. har svaret ved ikke. Vi vurderer, der ligger to ting i dette. 1) P-pladserne er et område, hvor ansvaret ikke er klart afgrænset i forhold til, hvem der har ansvaret for hvad. 2) Der er ikke fokus på dette område, hvilket betyder, at der først sker noget, når der er huller i asfalten.

16 Side 16 Det skønnes, at flere af besvarelserne burde ligge i kategorierne kr. Ved justering herfor skønnes behov for økonomi til renovering af parkeringsanlæggene at være mio. kr. Renovering af installationer i jord, vurdering af udgift Svarkategori Midl.værdi Antal Pro Samlet Privat/ Privat/ Kommu Kommu Både cent beløb selveje selveje nale nale og Ved ikke Ved ikke 66 41, , , , , mio , mio , Total Skønnet omkostning til renovering af installationer i jord i kr. ekskl. moms Privat/selveje Kommunale 1 Ved ikke kr mio 1-3 mio kr Vi vurderer, at tyngden af besvarelserne ligger meget lavt, samtidig med at næsten hver 2. har svaret ved ikke. Det tyder på, at der ikke er fokus på dette område fx i drift- og vedligeholdelsesplanerne eller før at der er problemer. Derfor kan der ligge en udgift i at udbedring af ledningerne jævnfør resultaterne af besøg på halanlæggene, der viser, at der er ringe kendskab til status på installationer i jord (Se afsnit 2.2). Det skønnes, at en del flere besvarelser burde ligge i intervallet kr. Samlet skønnes behov for økonomi til renovering af installationer i jord for de undersøgte halanlæg at være mio. kr.

17 Side Vurdering af halanlæggenes generelle tilstand Halanlæggenes tilstand vurderes generelt som værende god såvel for bygninger og adgangsveje som for udendørs anlæg i øvrigt. Men på området handicapforhold er det ca. hver tredje halinspektør, som vurderer forholdene som ringe eller meget ringe. Generel tilstand, bygninger og adgangsveje Ringe/meget ringe Middel Rimelig god/meget god Generel tilstand, udendørs anlæg Ringe/meget ringe Middel Rimelig god/meget god 72 Generel tilstand, handicapforhold Ringe/meget ringe Middel Rimelig god/meget god 49 Halinspektørerne har svaret på, hvad der er blevet brugt til vedligehold de seneste 5 år. Figuren nedenfor viser fordeling af de brugte midler til renovering grupperet i kategorier. Det viser relativt mange halanlæg, hvor der er forbrugt 1-3 mio. kr. på vedligehold. Det kunne tyde på, at evt. ekstrabevillinger er medtaget. Det er da også næsten halvdelen af halinspektørerne, der angiver, at beløbet har omfattet moderniseringer/ombygninger i det brugte beløb.

18 Side 18 Brugt på vedligehold seneste 5 år Frekvens Justeret Ved at summere beløbene, som halinspektørerne har opgivet, fås i alt forbrugt til vedligehold: kr Imidlertid har en del af halinspektørerne angivet meget små beløb ( 9 kr.), hvilket tyder på, at de har angivet beløb i hele tusinde kr. Ved justering af disse værdier (multipliceret med 1) fås et justeret tal jævnfør fordelingen på figuren svarende til kr. ekskl. moms. Total Har det brugte beløb indeholdt større Procent Antal moderniseringer/ombygninger? Ja Nej Ved ikke 3 4 Total Tilstand af de enkelte bygninger/bygningsdele I de følgende figurer vises halinspektørernes vurdering af tilstanden på en række forskellige dele af bygninger/anlæg. Kategorierne ringe og meget ringe er slået sammen og tilsvarende er kategorierne rimelig god/meget god.

19 Side 19 Facader, vurdering af tilstand 32 7 Ringe/meget ringe Middel Rimelig god/meget god 58 Som det ses, er det næsten halvdelen af halinspektørerne, som vurderer de udvendige facaders tilstand som ringe eller meget ringe. Denne vurdering genspejles ikke i de tidligere nævnte vurderinger af behov for økonomi til renovering, idet der så burde have været flere vurderinger i den høje ende. Tage, vurdering af tilstand Ringe/meget ringe Middel Rimelig god/meget god 47 Ca. hver tredje halinspektør vurderer facader og tage som værende ringe eller meget ringe. Indgang og foyer, vurdering af tilstand Ringe/meget ringe Middel Rimelig god/meget god

20 Side 2 Hallen(erne) indvendigt, vurdering af tilstand Ringe/meget ringe Middel Rimelig god/meget god Vurdering af selve hallen indvendigt er noget mere positiv, idet over halvdelen vurderer, at tilstanden er rimelig god eller meget god. Omklædning, bad / toilet, vurdering af tilstand Ringe/meget ringe Middel Rimelig god/meget god 67 Vurdering af tilstand i omklædning, bad og toiletter, skønner vi, gennemsnitligt er lidt for optimistisk. De 3 bygningssyn, som supplerede undersøgelsen, viste, at bygningsgennemgangens resultat var knapt så positivt, som halinspektørerne vurderede på dette område. Det er desuden Grontmij Carl Bros erfaring fra besigtigelser af omklædnings- og baderum, at forholdene på de ældre haller generelt ikke er nutidige dvs. de lever ikke op til den bygningsstandard, der kræves i dag. Vi skønner, at der er en del halanlæg, som trænger til et løft for at leve op til dagens standard for disse rum. Andre områder / rum inde, vurdering af tilstand Ringe/meget ringe Middel Rimelig god/meget god 71

21 Side 21 Svømmehal, inde, vurdering af tilstand Ringe/meget ringe Middel Rimelig god/meget god 12 P arkeringsanlæg, vurdering af tilstand Ringe/meget ringe Middel Rimelig god/meget god 61 Installationer i jord, vurdering af tilstand Ringe/meget ringe Middel Rimelig god/meget god Lidt overraskende er det, at forholdene vedr. installationer i jord vurderes så positivt. Grontmij Carl Bros erfaring fra bygningsgennemgange er, installationer i jord typisk ikke medtages i bygningsejernes drift- og vedligeholdelsesplaner. Med en bygningsmasse af ældre dato har vi erfaring for, at der ofte er skader på kloakledninger i jord. Vi skønner derfor, at der meget vel kan være skjulte forhold, som trænger til renovering i de halanlæg, som undersøgelsen omfatter, hvilket også er nævnt i afsnit 2.2 og 3.3 om de skønnede omkostninger vedrørende installationer i jord.

22 Side Planer for vedligehold og modernisering Tilstand og vedligholdsplaner - Antal "ja" af 16 Der er foretaget tilstandsvurdering de seneste år (28%) Der er planer for drift- og vedligehold af anlægget (51%) Større vedligeholds-opgaver indgår i planerne (43%) Det er overraskende, at der er så få kun halvdelen af halinspektørerne svarer ja til, at der er en drifts- og vedligeholdelsesplan, godt nok på en lavt besvarelses procent, men alligevel. Halinspektørerne blev spurgt om, hvor meget der er afsat til vedligehold for 28, og har opgivet eksakte beløb resultatet vises i figuren nedenfor, grupperet i beløbsrammer. Afsat til vedligehold Ikke besvaret Frekvens Justeret Blandt de, der har svaret ja til, at beløbet til renovering indeholder større moderniseringer/ombygninger, er der flest, der omhandler nye tage indvendig modernisering af hallen nye installationer fx ventilationsanlæg og el Som tidligere er der en del, som har angivet meget lave beløb, så vi har justeret tallene, idet vi skønner, at man skal forstå, at disse beløb er opgivet i hele tusinde kr. Tilsammen opgiver halinspektørerne kr justeres beløbene, som tidligere nævnt bliver det samlede budget til renovering i 28 kr

23 Side % af halinspektørerne (88 besvarelser) har angivet, at der er moderniseringsplaner, der omfatter større løbende investeringer. Status på moderniseringsplanerne fremgår af figuren nedenfor. Svarene er fra de 88 halinspektører, der har bekræftet, at der er moderniseringsplaner for halanlægget (ene). Hvis ja, hvad er status på moderniseringen? Mangler der økonomi? 8% 15% 6% Er der planer om at søge midler? 69% 17% 14% Er der udarbejdet budget? 59% 33% 8% Er budgettet godkendt? 24% 65% 11% Er håndværkerne er startet? 1% 82% 8% % 1% 2% 3% 4% 5% 6% 7% 8% 9% 1% Ja Nej Ved ikke Blandt de 88 halinspektører angiver 55, hvilken budgetramme der er for modernisering i 28. Modernisering, Budgetramme 28 (N= 55) Frekvens Justeret Ved at summere de angivne budgetrammer, som hver af de 55 halinspektører angiver, fås en samlet budgetramme på kr (justeret som nævnt tidligere) altså knapt 1 milliard. (Det ujusterede samlede beløb udgør kr ).

24 Side 24 4 Opsamling Undersøgelse af halanlæggenes tilstand og behov for renovering har vist sig at være et kompliceret område, der ikke så nemt lader sig afdække gennem spørgeskemaundersøgelser udelukkende stilet til halinspektørerne gennem Halinspektørforeningen. Dels har det vist sig, at Halinspektørforeningens medlemmer ikke dækker antallet af halanlæg, og dels har antallet af indkomne svar været relativt lavt. Undersøgelsens samlede resultater må derfor tages med et vist forbehold. Forholdet mellem private/selvejende halanlæg, som der er flest repræsenterede af i undersøgelsen og de kommunale halanlæg, er modsat Lokale- og Anlægsfondens facilitetsstatistik. Dette har betydning for den samlede vurdering af behov for renovering og behov for økonomi hertil. Overraskende har undersøgelsen vist, at der kun er vedligeholdelsesplaner for ca. halvdelen af de halanlæg, som svarpersonerne har ansvar for. På baggrund af Grontmij Carl Bros generelle erfaringer fra drifts- og vedligehold af idrætshalanlæg og resultaterne af de 3 bygningsgennemgange, der sammenholder byggeteknikernes vurdering med Halinspektørernes, tyder undersøgelsens resultater på, at udgifter til omklædnings- og toiletforhold er undervurderet. Det skønnes, at standarden for disse områder generelt af halinspektørerne vurderes i bedre stand, end de reelt er. Tilsvarende skønnes det, at der kan forventes større behov for økonomi til installationer i jord, som ikke umiddelbart kan synes, men kræver nærmere undersøgelser at afdække. Endelig skønnes behovet for økonomi til renovering af facader at være højere, end halinspektørerne har vurderet for at stemme overens med byggeteknikernes vurdering af facadernes tilstand. Vurderinger af behov for økonomi til renovering af svømmehaller vurderes at ligge særligt lavt i forhold til Grontmij Carl Bros erfaringer for, hvad det generelt koster at renovere svømmehaller. Der må derfor forventes væsentligt større udgifter til renovering af svømmehallerne end undersøgelsen viser. Resultaterne af halinspektørernes samlede angivelser af vurderede udgifter til renovering af halanlæggene er skønsmæssigt justeret. Efterfølgende er der foretaget en forholdsmæssig beregning af det samlede behov i forhold til Lokale og Anlægsfondens opgørelser over antallet af haller i Danmark. De samlede udgifter til renovering af halanlæggene i Danmark skønnes herved samlet at ligge i intervallet 5,5-1,3 mia. kr.

Idrætsanlæg i Danmark

Idrætsanlæg i Danmark Idrætsanlæg i Danmark Tilstand og behov for økonomi til renovering Resultatet af spørgeskemaundersøgelse blandt halinspektører i Danmark September 11 Udgivelsesdato : Rev. 9.september 11 Projekt : 69.3.14

Læs mere

Er du arkitekt MAA? Undersøgelse kommunal arkitekturpolitik (Anonymiseret) Baggrund

Er du arkitekt MAA? Undersøgelse kommunal arkitekturpolitik (Anonymiseret) Baggrund Undersøgelse kommunal arkitekturpolitik (Anonymiseret) Baggrund I midten af april udsendte Arkitektforeningen et elektronisk spørgeskema, vedrørende den kommunale arkitekturpolitik, til samtlige af landet

Læs mere

TILSTANDS- OG VEDLIGEHOLDELSESRAPPORT

TILSTANDS- OG VEDLIGEHOLDELSESRAPPORT TILSTANDS- OG VEDLIGEHOLDELSESRAPPORT Ejendommen Kastrupvej 67 69 og Italiensvej 2, København S EF Schelenborg Vedligeholdelsesbudget for årene 2010 2021 Udgave : 1 Dato : juli 2010 Rev.dato : EKJ-sag

Læs mere

NOTAT Ledelsesrum og ledernes psykiske arbejdsmiljø

NOTAT Ledelsesrum og ledernes psykiske arbejdsmiljø Louise Kryspin Sørensen Juni 2016 NOTAT Ledelsesrum og ledernes psykiske arbejdsmiljø 44% af lederne angiver, at de i høj eller meget høj kan løse deres arbejde som leder inden for de rammer de er givet.

Læs mere

ANALYSE AF OPBAKNING TIL NY HÆRVEJSMOTORVEJ

ANALYSE AF OPBAKNING TIL NY HÆRVEJSMOTORVEJ ANALYSE AF OPBAKNING TIL NY HÆRVEJSMOTORVEJ Side 1 Udgivelsesdato : Februar 2015 Udarbejdet : René Fåborg Kristensen, Muhamed Jamil Eid Kontrolleret : Brian Gardner Mogensen Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse for Finansbacheloruddannelsen. Årgang 2010-2014 pr. 1. februar 2015

Beskæftigelsesundersøgelse for Finansbacheloruddannelsen. Årgang 2010-2014 pr. 1. februar 2015 Beskæftigelsesundersøgelse for Finansbacheloruddannelsen Årgang 2010-2014 pr. 1. februar 2015 Udarbejdet af Kvalitetsmedarbejder Ulrik Pontoppidan, Erhvervsakademi Aarhus, marts 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Lønstatistik 2012 Privatansatte løn og personalegoder

Lønstatistik 2012 Privatansatte løn og personalegoder Lønstatistik 2012 Privatansatte løn og personalegoder Vester Voldgade 111, 1552 København V Tlf.: +45 33 36 41 50 Fax + 45 33 36 41 60 email: kf@kf.dk - www.kf.dk INDHOLD INDHOLD... 1 1. INDLEDNING...

Læs mere

Metodenotat til analysen:

Metodenotat til analysen: Metodenotat til analysen: Betydning af forsinkelser ved Limfjorden for nordjyske virksomheder Dette metodenotat beskriver den anvendte metode i analysen Betydning af forsinkelser ved Limfjorden for nordjyske

Læs mere

Arbejdstempo, bemanding og stress

Arbejdstempo, bemanding og stress 19. august 2019 Arbejdstempo, bemanding og stress Seks ud af 10 (59 %) af FOAs medlemmer føler sig i meget høj, høj eller nogen grad stressede, og for størstedelen af disse (89 %) er arbejdet en vigtig

Læs mere

RAPPORT. Dimittendundersøgelse Pædagogisk Assistentuddannelse UCC [UDGAVE NOVEMBER 2015]

RAPPORT. Dimittendundersøgelse Pædagogisk Assistentuddannelse UCC [UDGAVE NOVEMBER 2015] RAPPORT Dimittendundersøgelse Pædagogisk Assistentuddannelse UCC 2015 [UDGAVE NOVEMBER 2015] Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Formål og fokus... 3 1.2 Design og indhold... 3 1.3 Distribution af

Læs mere

Lønstatistik 2012 Privatansatte

Lønstatistik 2012 Privatansatte Lønstatistik 2012 Privatansatte Vester Voldgade 111, 1552 København V Tlf.: +45 33 36 41 50 Fax + 45 33 36 41 60 email: kf@kf.dk - www.kf.dk INDHOLD INDHOLD... 1 1. INDLEDNING... 3 2. LØNTABELLER... 3

Læs mere

Tabeller fra LANDSORGANISATIONSUNDERSØGELSEN gennemført i 2004

Tabeller fra LANDSORGANISATIONSUNDERSØGELSEN gennemført i 2004 Tabeller fra LANDSORGANISATIONSUNDERSØGELSEN gennemført i 2004 Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet Se analyserne i Boje, T. og Ibsen, B. (2006): Frivillighed

Læs mere

Skolevægring. Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler

Skolevægring. Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler Skolevægring Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler Udarbejdet af Analyse & Tal for Institut for Menneskerettigheder juli 017 Indledning Udsendelse

Læs mere

Forhold til kolleger og ledelse

Forhold til kolleger og ledelse 16. marts 2016 Forhold til kolleger og ledelse Mere end 9 ud af 10 FOA-medlemmer har et godt forhold til deres kolleger, og næsten 2 ud af 3 medlemmer oplever, at de får støtte og hjælp fra deres kolleger.

Læs mere

Elevundersøgelse 2013-14

Elevundersøgelse 2013-14 Elevundersøgelse 13-14 Første del En undersøgelse af elevers oplevede pres i gymnasiet. Elevbevægelsens Hus Vibevej 31 2 København NV Indhold Indledning Datagrundlag 4 5 DEL 1: Profil på alle respondenter

Læs mere

Forhold til ledelsen. 20. november 2017

Forhold til ledelsen. 20. november 2017 20. november 2017 Forhold til ledelsen 2 ud af 3 FOA-medlemmer mener, at deres nærmeste leder er god til at lede sine medarbejdere, men kun lidt under halvdelen af medlemmerne oplever, at de får støtte

Læs mere

Analyse af kommunernes vedligeholdelsesefterslæb

Analyse af kommunernes vedligeholdelsesefterslæb Analyse af kommunernes vedligeholdelsesefterslæb Analyserapport nr. 1. April 29 1 Indholdsfortegnelse: Indledning side 1 Formål side 1 Fremgangsmåde side 2 Afgrænsning og usikkerhed side 3 Kommunernes

Læs mere

Arbejdsskader blandt FOAs medlemmer (survey)

Arbejdsskader blandt FOAs medlemmer (survey) 16. juni 2016 Arbejdsskader blandt FOAs medlemmer (survey) 43 procent af FOAs medlemmer har haft en arbejdsskade inden for de seneste 10 år. Travlhed er blandt de primære årsager til medlemmerne arbejdsskader.

Læs mere

Undersøgelsen er sendt til i alt 1810 medlemmer, hvilket giver en svarprocent på 29.

Undersøgelsen er sendt til i alt 1810 medlemmer, hvilket giver en svarprocent på 29. Undersøgelse om arbejdsskader og ulykker udelukkende skuespillere I alt 525 medlemmer har svaret på undersøgelsen. Surveyen er udsendt den 2. oktober 2014, og respondenterne har kunnet besvare spørgeskemaet

Læs mere

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. Oktober 2013

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. Oktober 2013 KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN KØBENHAVNS EJENDOMME Bilag 1 Oktober 2013 VEDLIGEHOLDELSESPLAN 2014 1. Indledning Vedligeholdelsesplanen specificerer kriterierne for udvælgelse af de udvendige vedligeholdelsesopgaver,

Læs mere

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. 14. juni 2012

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. 14. juni 2012 KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN KØBENHAVNS EJENDOMME Bilag 1 14. juni 2012 NOTAT OM PRIORITERINGSPRINCIPPPER 2013 1. Indledning Nærværende notat specificerer kriterierne for udvælgelse af de vedligeholdelsesopgaver,

Læs mere

OPGRADERINGSTEMAER. Fra god stand til moderniseringsklar Fremtidens skoler og dagtilbud

OPGRADERINGSTEMAER. Fra god stand til moderniseringsklar Fremtidens skoler og dagtilbud OPGRADERINGSTEMAER Fra god stand til moderniseringsklar 2015-2016 INDLEDNING Opgraderingstemaerne er en del af renoveringsplanen i forbindelse med projektet Fremtidens skoler og dagtilbud. Den første halvdel

Læs mere

Undersøgelse af arbejdstilrettelæggelse i dagtilbud

Undersøgelse af arbejdstilrettelæggelse i dagtilbud Emne Til Undersøgelse af arbejdstilrettelæggelse i ÅFO Side 1 af 10 Undersøgelse af arbejdstilrettelæggelse i Formålet med undersøgelsen har været at belyse bemandingen i to udvalgte : Mårslet Dagtilbud

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om klare mål og resultater

Det siger FOAs medlemmer om klare mål og resultater FOA - Analysesektionen Det siger FOAs medlemmer om klare mål og resultater 31. januar 2007 Regeringen afholder den 8. februar sit tredje temamøde om kvalitetsreformen. FOA er inviteret til mødet. Emnet,

Læs mere

6 ud af 10 medlemmer arbejder meget i bøjede og forvredne arbejdsstillinger. I undersøgelsen fra 2012 gjaldt det for 5 ud af 10 medlemmer.

6 ud af 10 medlemmer arbejder meget i bøjede og forvredne arbejdsstillinger. I undersøgelsen fra 2012 gjaldt det for 5 ud af 10 medlemmer. 22. december 2015 Fysisk arbejdsmiljø FOAs medlemmer vurderer, at deres arbejde er mere fysisk hårdt end danske lønmodtagere generelt. Den gennemsnitlige vurdering af, hvor hårdt det fysiske arbejdsmiljø

Læs mere

Samlet rapport for alle folkeskoler i Varde Kommune

Samlet rapport for alle folkeskoler i Varde Kommune 3505 Samlet rapport for alle folkeskoler i Varde Kommune Introduktion Varde Kommune har i starten af gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse blandt forældre til elever i Varde Kommunes folkeskoler

Læs mere

- Panelundersøgelse, Folkeskolen, september 2014

- Panelundersøgelse, Folkeskolen, september 2014 Svar på spørgsmål om understøttende undervisning og bevægelse, der indgik i Scharling-undersøgelse i Folkeskolens lærerpanel september 2014 Spm. 1: Har du fået mere bevægelse ind i din undervisning i fagene,

Læs mere

Kommunernes administrationsbygninger

Kommunernes administrationsbygninger Notat: Kommunernes administrationsbygninger - August 2012 Indholdsfortegnelse 1 Resumé... 3 2 Baggrund og formål... 4 3 Metode... 5 4 Analyseresultater... 9 4.1 Kommunernes administrative bygningsmasse...

Læs mere

Faktaark om psykisk arbejdsmiljø og jobtilfredshed 2014

Faktaark om psykisk arbejdsmiljø og jobtilfredshed 2014 Faktaark om psykisk og jobtilfredshed 2014 Ref. KAB/- 12.06.2015 Indhold Hovedresultater... 2 Jobtilfredshed... 3 Trivsel... 5 Psykisk... 5 Tale åbnet om psykisk... 7 Forbedring af det psykiske... 8 Dette

Læs mere

Hver 4. kvinde udsat for chikane på jobbet

Hver 4. kvinde udsat for chikane på jobbet Hver. kvinde udsat for chikane på jobbet 1 pct. af lønmodtagere har været udsat for chikane på jobbet indenfor de seneste 1 måneder. Det viser tal fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. De

Læs mere

Resultat af spørgeskemaundersøgelse blandt medlemmer

Resultat af spørgeskemaundersøgelse blandt medlemmer Resultat af spørgeskemaundersøgelse blandt medlemmer af Corona 214 Resultater Der blev udsendt 6 spørgeskemaer. 4 medlemmer har besvaret spørgeskemaundersøgelsen. Dette giver en svarprocent på 83,1 procent.

Læs mere

Forsamlingshuse i FMK 2018 analyse vedr. økonomi, aktiviteter og renoveringsbehov

Forsamlingshuse i FMK 2018 analyse vedr. økonomi, aktiviteter og renoveringsbehov Forsamlingshuse i FMK 2018 analyse vedr. økonomi, aktiviteter og renoveringsbehov Indhold Baggrund for analysen...1 Økonomi likviditet, gæld og årsresultat 2016...2 Renoveringsbehov...5 Lokale aktiviteter

Læs mere

Undersøgelse af kommunernes implementering af lovkravet om obligatorisk tilbud om sprogvurderinger til alle treårige

Undersøgelse af kommunernes implementering af lovkravet om obligatorisk tilbud om sprogvurderinger til alle treårige Notat Undersøgelse af kommunernes implementering af lovkravet om obligatorisk tilbud om sprogvurderinger til alle treårige Dette notat indeholder resultaterne af en spørgeskemaundersøgelse blandt alle

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE SAMARBEJDET MELLEM PLEJEFAMILIER OG KOMMUNER. Side

INDHOLDSFORTEGNELSE SAMARBEJDET MELLEM PLEJEFAMILIER OG KOMMUNER. Side Ankestyrelsens undersøgelse af Samarbejdet mellem plejefamilier og kommuner Delundersøgelse 4: Kortlægning af antal plejefamilier i Danmark september 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord 1 1 Opsummering

Læs mere

Borgerpanelsundersøgelse

Borgerpanelsundersøgelse Borgerpanelsundersøgelse Energi 2014 Datagrundlag Borgerpanelet i Ringkøbing-Skjern Kommune består af ca. 2.000 borgere, som repræsenterer et minibillede af befolkningen i kommunen. 1.350 respondenter

Læs mere

POLITIETS TRYGHEDSUNDERSØGELSE I GRØNLAND, 2017

POLITIETS TRYGHEDSUNDERSØGELSE I GRØNLAND, 2017 SYDSJÆLLAND POLITIETS TRYGHEDSUNDERSØGELSE I GRØNLAND, EN MÅLING AF TRYGHEDEN OG TILLIDEN TIL POLITIET I: HELE GRØNLAND NUUK BEBYGGELSE MED POLITISTATION BEBYGGELSE UDEN POLITISTATION MARTS 2018 1 INDHOLD

Læs mere

Undersøgelsen blev gennemført i perioden 22. juni 5. juli I alt medlemmer svarede på ét eller flere spørgsmål om indeklima.

Undersøgelsen blev gennemført i perioden 22. juni 5. juli I alt medlemmer svarede på ét eller flere spørgsmål om indeklima. 26. september 2018 Indeklima Flere end hvert tredje FOA-medlem synes, at indeklimaet på deres arbejdsplads er dårligt eller meget dårligt. Af dem har 83 procent i meget høj, høj eller nogen grad oplevet

Læs mere

Analyse af konsekvenserne af at være faldet ud af arbejdsmarkedet

Analyse af konsekvenserne af at være faldet ud af arbejdsmarkedet Analyse af konsekvenserne af at være faldet ud af arbejdsmarkedet Sommer 2014 Udarbejdet af: Tele-Mark A/S Carl Blochs Gade 37 8000 Århus C Tlf: 70 237 238 Partner Allan Falch www.tele-mark.dk info@tele-mark.dk

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA

Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA FOA Kampagne og Analyse 6. september 2012 Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA FOA har i perioden 27. april - 8. maj 2012 gennemført en undersøgelse om medlemmernes brug af

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse i Visitationsenheden 2011

Brugertilfredshedsundersøgelse i Visitationsenheden 2011 Brugertilfredshedsundersøgelse i Visitationsenheden 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 1.3 Metode... 4 2. Resultater... 5 2.1 Køn og alder... 6 2.2 Samlet tilfredshed,

Læs mere

Forventninger til salg, økonomi og ledighed - hvordan Business Danmarks medlemmer vurderer salgets udvikling i 2009 i lyset af den aktuelle krise

Forventninger til salg, økonomi og ledighed - hvordan Business Danmarks medlemmer vurderer salgets udvikling i 2009 i lyset af den aktuelle krise Forventninger til salg, økonomi og ledighed - hvordan Business Danmarks medlemmer vurderer salgets udvikling i 2009 i lyset af den aktuelle krise Business Danmark - april 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE HOVEDKONKLUSIONER...

Læs mere

Sygefravær og sygenærvær

Sygefravær og sygenærvær 3. september 2018 Sygefravær og sygenærvær 80 procent af FOAs medlemmer er inden for det seneste år taget på arbejde, selvom de var syge. Den primære grund er hensynet til kollegerne. I forlængelse af

Læs mere

Forebyggelse af arbejdsmiljøproblemer

Forebyggelse af arbejdsmiljøproblemer 8. juli 2016 Forebyggelse af arbejdsmiljøproblemer Der er en sammenhæng mellem og medlemmernes trivsel samt fysiske og psykiske sundhed. Det viser en undersøgelse, som FOA har udført blandt sine medlemmer.

Læs mere

Hver sjette er blevet mobbet på arbejdet

Hver sjette er blevet mobbet på arbejdet 5. marts 2015 Hver sjette er blevet mobbet på arbejdet FOA gennemførte i januar 2015 en undersøgelse, der viste, at hver sjette FOA-medlem inden for de seneste 12 måneder har været udsat for mobning, mens

Læs mere

Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild

Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Undersøgelsens resultater. 4 3. Vurdering af den telefoniske kommunikation..5 4. Vurdering

Læs mere

1. HVOR MANGE SKOLER, FORÆLDRE OG ELEVER DÆKKER UNDERSØGELSEN?

1. HVOR MANGE SKOLER, FORÆLDRE OG ELEVER DÆKKER UNDERSØGELSEN? Skole og Samfunds undersøgelse af Skolebestyrelsesvalget 2006 Indsamlingen af data er afsluttet pr. 4. april 2006. 1. HVOR MANGE SKOLER, FORÆLDRE OG ELEVER DÆKKER UNDERSØGELSEN? Antallet af skoleledere,

Læs mere

Idrætsanlægs fysiske tilstand i Ringkøbing-Skjern Kommune

Idrætsanlægs fysiske tilstand i Ringkøbing-Skjern Kommune Idrætsanlægs fysiske tilstand i Ringkøbing-Skjern Kommune Notat udarbejdet af: Jens Høyer-Kruse, Evald Bundgaard Iversen og Peter Forsberg Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk

Læs mere

Arbejdsmiljø blandt FOAs privatansatte medlemmer

Arbejdsmiljø blandt FOAs privatansatte medlemmer 11. januar 2016 Arbejdsmiljø blandt FOAs privatansatte medlemmer 68 procent af FOAs privatansatte medlemmer er helt eller delvist enige i, at arbejdsmiljøet generelt er godt på deres arbejdsplads. Det

Læs mere

9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje

9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 8. december 2015 9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje 15-040795 Sagsfremstilling På Børne- og Familieudvalgets møde den 24. marts

Læs mere

Handicaprådenes stemme udfordringer og fokus 2019

Handicaprådenes stemme udfordringer og fokus 2019 Handicaprådenes stemme udfordringer og fokus 2019 Det Centrale Handicapråd har i perioden december 2018 januar 2019 foretaget en spørgeskemaundersøgelse blandt formændene for de kommunale handicapråd.

Læs mere

Afsluttende statistisk evaluering af SSD-projektet, Vejle kommune

Afsluttende statistisk evaluering af SSD-projektet, Vejle kommune Afsluttende statistisk evaluering af SSD-projektet, Vejle kommune Nedenstående er en beskrivelse af den kvantitative evaluering af projekt Trivsel gennem bevægelseslæring og forflytningskundskab. Vær opmærksom

Læs mere

En kvantitativ undersøgelse Udarbejdet af Helle Willemoes Knøsgaard og Tobias Dam Christensen

En kvantitativ undersøgelse Udarbejdet af Helle Willemoes Knøsgaard og Tobias Dam Christensen Evaluering af MEDgrunduddannelsen En kvantitativ undersøgelse Udarbejdet af Helle Willemoes Knøsgaard og Tobias Dam Christensen Formål: Formålet med denne rapport er at evaluere MED-grunduddannelsen. MED

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 890 8 - Epost mag@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 1. marts 00 via Magistraten Tlf. nr.: 890 800 Jour. nr.:

Læs mere

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013 af FIOMA den 28.06.2013 Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund jernstøberi og maskinfabrik. Besigtigelsen er foretaget ved en visuel gennemgang og der er foretaget

Læs mere

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN Notat til: Syddjurs Kommune Marts 2017 INDHOLD 1. Indledning 2 2. Metode og aktiviteter 3 2.1 Dataindsamling 3 2.2 Konstruktion af spørgeskema og interviewguide 3 3. Resultater

Læs mere

Erfaring med selvmordstruede borgere

Erfaring med selvmordstruede borgere 20. maj 2019 Erfaring med selvmordstruede borgere Hvert tredje FOA-medlem har oplevet, at der er en eller flere borgere på deres arbejdsplads, der har begået selvmord. Det viser en undersøgelse, som FOA

Læs mere

April 2016. Højtuddannede i små og mellemstore virksomheder. Indhold

April 2016. Højtuddannede i små og mellemstore virksomheder. Indhold April 2016 Højtuddannede i små og mellemstore virksomheder Indhold Opsummering...2 Metode...2 Højtuddannede i små og mellemstore virksomheder...3 Ansættelse af studerende... 10 Tilskudsordninger... 11

Læs mere

Indstilling. Projekteringsbevillinger til genopretning af Århus Svømmehal og Lyseng Idrætsanlægs bygninger. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Projekteringsbevillinger til genopretning af Århus Svømmehal og Lyseng Idrætsanlægs bygninger. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 28. juni 2006 Århus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Projekteringsbevillinger til genopretning af Århus Svømmehal og

Læs mere

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Mobilitet)

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Mobilitet) Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Mobilitet) Undersøgelsen er foretaget som en spørgeskemaundersøgelse sendt ud til et tilfældigt udtræk af Djøfs erhvervsaktive medlemmer i maj/juni måned 2016. Der

Læs mere

Arbejdstid blandt FOAs medlemmer

Arbejdstid blandt FOAs medlemmer 8. december 2015 Arbejdstid blandt FOAs medlemmer Hvert fjerde medlem af FOA ønsker en anden arbejdstid end de har i dag. Det viser en undersøgelse om arbejdstid, som FOA har foretaget blandt sine medlemmer.

Læs mere

Notat vedr. udvendig bygningsvedligeholdelse i 2009 og Indledning.

Notat vedr. udvendig bygningsvedligeholdelse i 2009 og Indledning. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Bygningskontoret Notat vedr. udvendig bygningsvedligeholdelse i 2009 og 2010. Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk 1.

Læs mere

PCB I SKOLER INDHOLD. Indledning. 1 Indledning. PCB i materialer i skoler. PCB i indeluft i skoler. Sammenfattende vurdering

PCB I SKOLER INDHOLD. Indledning. 1 Indledning. PCB i materialer i skoler. PCB i indeluft i skoler. Sammenfattende vurdering Konsortiet Grontmij/Cowi ENERGISTYRELSEN PCB I SKOLER NOTAT, REVIDERET, 16 MAJ 2013 ADRESSE Grontmij A/S Granskoven 8 2600 Glostrup KONTAKT Majbrith Langeland MLS@Grontmij.dk Tlf: 98799876 Marie Kloppenborg

Læs mere

Rapport Hvidovre Kommune Fortovsregistrering April 2011

Rapport Hvidovre Kommune Fortovsregistrering April 2011 Rapport Hvidovre Kommune April 2011 Udgivelsesdato : 14. april 2011 Projekt : 22.0011.02 Udarbejdet : Ulrike Klasterer Kontrolleret : Erling Kristiansen Godkendt : Erling Kristiansen Hvidovre Kommune 1

Læs mere

UNDERSØGELSE BLANDT DØGNINSTITUTIONER OG OPHOLDSSTEDER FOR BØRN OG UNGE

UNDERSØGELSE BLANDT DØGNINSTITUTIONER OG OPHOLDSSTEDER FOR BØRN OG UNGE UNDERSØGELSE BLANDT DØGNINSTITUTIONER OG OPHOLDSSTEDER FOR BØRN OG UNGE Høring & ankesager januar 2012 Et samarbejde mellem 1 Denne rapport er lavet på baggrund af et elektronisk survey, som Socialpædagogerne

Læs mere

Løn- og ansættelsesforhold for køkkenpersonale

Løn- og ansættelsesforhold for køkkenpersonale 11. september 2018 Løn- og ansættelsesforhold for køkkenpersonale FOAs medlemmer, der arbejder i køkkener i daginstitutioner, laver i gennemsnit mad til 78 børn om dagen og næsten halvdelen sørger for

Læs mere

ARBEJDSSKADER OG -ULYKKER

ARBEJDSSKADER OG -ULYKKER ARBEJDSSKADER OG -ULYKKER En undersøgelse blandt medlemmer af Dansk Skuespillerforbund December 2014 Udarbejdet af: Dansk Skuespillerforbund Undersøgelse om arbejdsskader og -ulykker 525 medlemmer har

Læs mere

Underretninger om børn, der mistrives

Underretninger om børn, der mistrives 13. februar 2018 Underretninger om børn, der mistrives Næsten ni ud af ti af de ansatte i dagtilbud føler sig klædt på til at opdage børn, der mistrives, og hele 93 procent svarer, at de ved, hvad de skal

Læs mere

- Panelundersøgelse, Folkeskolen, februar 2013 FOLKESKOLEN. Undersøgelse om syn på kønnets betydning for fag- og uddannelsesvalg

- Panelundersøgelse, Folkeskolen, februar 2013 FOLKESKOLEN. Undersøgelse om syn på kønnets betydning for fag- og uddannelsesvalg FOLKESKOLEN Undersøgelse om syn på kønnets betydning for fag- og uddannelsesvalg 2013 Udarbejdet af Scharling Research for redaktionen af Folkeskolen, februar 2013 Formål Scharling.dk Side 1 af 14 Metode

Læs mere

Stress og tabu. 5. november 2018

Stress og tabu. 5. november 2018 5. november 2018 Stress og tabu 4 ud af 10 af FOAs stressramte medlemmer, oplever det som skamfuldt at være ramt af stress. Det viser en undersøgelse, som FOA gennemførte i juni 2018 blandt 4.444 medlemmer.

Læs mere

Opsamling på spørgeskemaundersøgelse i forlængelse af dialogmøder med lægerne på AUH, Risskov Børne- og ungdomspsykiatrien

Opsamling på spørgeskemaundersøgelse i forlængelse af dialogmøder med lægerne på AUH, Risskov Børne- og ungdomspsykiatrien Psykiatri og Social Administrationen Rapport for Børne- og ungdomspsykiatrien Kvalitet Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Opsamling på spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN

UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN FREDERIKSSUND KOMMUNE 5. april 2017 Indholdsfortegnelse Formål og metode 3 Hovedresultater 4 Spørgsmålsformuleringer 5 Repræsentativitet 6 Læsevejledning 7

Læs mere

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. 25. september 2012

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. 25. september 2012 KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN KØBENHAVNS EJENDOMME Bilag 1 25. september 2012 VEDLIGEHOLDELSESPLAN 2013 1. Indledning Vedligeholdelsesplanen specificerer kriterierne for udvælgelse af de vedligeholdelsesopgaver,

Læs mere

Faktaark: Ledelseskvalitet

Faktaark: Ledelseskvalitet Faktaark: Ledelseskvalitet Dette faktaark omhandler djøfernes vurdering af deres nærmeste personaleansvarlige leder i sammenhæng med forskellige faktorer i det psykiske arbejdsmiljø. Resultaterne stammer

Læs mere

Idrætsanlægs fysiske tilstand i Gladsaxe Kommune

Idrætsanlægs fysiske tilstand i Gladsaxe Kommune Idrætsanlægs fysiske tilstand i Kommune Notat udarbejdet af: Jens Høyer-Kruse, Evald Bundgaard Iversen og Peter Forsberg Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet Januar

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse for PBA i international handel og markedsføring. Årgang 2009-2011 pr. 1. februar 2012

Beskæftigelsesundersøgelse for PBA i international handel og markedsføring. Årgang 2009-2011 pr. 1. februar 2012 Beskæftigelsesundersøgelse for PBA i international handel og markedsføring Årgang 2009-2011 pr. 1. februar 2012 Udarbejdet af Gitte Damgaard, Erhvervsakademi Aarhus, April 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Kandidatintroduktion 2017 Ingeniøruddannelserne SDU Fakultetsniveau

Det Tekniske Fakultet. Kandidatintroduktion 2017 Ingeniøruddannelserne SDU Fakultetsniveau Det Tekniske Fakultet Kandidatintroduktion 2017 Ingeniøruddannelserne SDU Fakultetsniveau Uddannelseskvalitet Mar. 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens svarprocent... 3 Resultater...

Læs mere

Lønstatistik Vester Voldgade 111, 1552 København V Tlf.: Fax

Lønstatistik Vester Voldgade 111, 1552 København V Tlf.: Fax Lønstatistik 2011 Vester Voldgade 111, 1552 København V Tlf.: +45 33 36 41 50 Fax + 45 33 36 41 60 email: kf@kf.dk - www.kf.dk INDHOLD 1. METODE OG OMFANG... 3 1.1. Udsendelse... 3 1.2. Svarprocent...

Læs mere

Undersøgelse af sagstal på børnehandicapområdet blandt socialrådgivere og socialrådgiverledere

Undersøgelse af sagstal på børnehandicapområdet blandt socialrådgivere og socialrådgiverledere Undersøgelse af sagstal på børnehandicapområdet blandt socialrådgivere og socialrådgiverledere December 2014 Indhold Introduktion...2 1. Indledende bemærkninger og opsummering af resultaterne...3 1.1 Hovedresultater

Læs mere

Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold

Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold Bilag 3 Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold Der er fra Miljø og Teknik lavet en vurdering af hvert enkelt plejecenters bygningsmæssige tilstand, muligheder

Læs mere

Hvert femte FOA-medlem forventer ikke at kunne arbejde, til de når folkepensionalderen

Hvert femte FOA-medlem forventer ikke at kunne arbejde, til de når folkepensionalderen 13. november 2015 Hvert femte FOA-medlem forventer ikke at kunne arbejde, til de når folkepensionalderen Det viser en undersøgelse, som FOA har gennemført blandt 4.524 erhvervsaktive medlemmer af FOAs

Læs mere

Idrætsanlægs fysiske tilstand i Middelfart Kommune

Idrætsanlægs fysiske tilstand i Middelfart Kommune Idrætsanlægs fysiske tilstand i Middelfart Kommune Notat udarbejdet af: Jens Høyer-Kruse, Evald Bundgaard Iversen og Peter Forsberg Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet

Læs mere

Bygholm Dyrehospital. Kundetilfredshed 2012

Bygholm Dyrehospital. Kundetilfredshed 2012 Bygholm Dyrehospital Kundetilfredshed 2012 HOVEDKONKLUSIONER 114 gennemførte besvarelser giver umiddelbart et validt billede af tilfredsheden på Bygholm Dyrehospital, men antallet er relativt lavt dataindsamlingsperiodens

Læs mere

Analyse af fysisk sammenlægningspotentiale. (strukturbetingede investeringer)

Analyse af fysisk sammenlægningspotentiale. (strukturbetingede investeringer) 1 Analyse af fysisk sammenlægningspotentiale. (strukturbetingede investeringer) Analyserapport nr. 2. April 2009 2 Indholdsfortegnelse: Indledning 2 Formål 3 Resultater spørgeskema 1 4 Resultater spørgeskema

Læs mere

Idrætsanlægs fysiske tilstand i Faxe Kommune

Idrætsanlægs fysiske tilstand i Faxe Kommune Idrætsanlægs fysiske tilstand i Faxe Kommune Notat udarbejdet af: Jens Høyer-Kruse, Evald Bundgaard Iversen og Peter Forsberg Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet

Læs mere

Idrætsanlægs fysiske tilstand i Holstebro Kommune

Idrætsanlægs fysiske tilstand i Holstebro Kommune Idrætsanlægs fysiske tilstand i Holstebro Kommune Notat udarbejdet af: Jens Høyer-Kruse, Evald Bundgaard Iversen og Peter Forsberg Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet

Læs mere

BILAG til HOVEDRAPPORT

BILAG til HOVEDRAPPORT 2017 2017 Resultater fra Brugerundersøgelse 2017 Januar 2018 BILAG til HOVEDRAPPORT 2017 0 Arbejdstilsynets Brugerundersøgelse 2017 Bilag til Hovedrapport 8. Bilag 8.1 Datagrundlag 8.2 Spørgeskema 1 Arbejdstilsynets

Læs mere

FUTURE FOOD INNOVATION

FUTURE FOOD INNOVATION SPETEMBER 2016 REGION MIDTJYLLAND FUTURE FOOD INNOVATION TILLÆG TIL SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2016

Læs mere

Bygnings rapport med drift og vedligehold.

Bygnings rapport med drift og vedligehold. Bygnings rapport med drift og vedligehold. Marts 2012 Andelsboligforeningen Ulfbuen 2620 Albertslund. Michael Jensen Skibbroen 26, 2450 København SV. - telefon 20 15 06 42 - www.godtbyggeri.com - info@godtbyggeri.com

Læs mere

Idrætsanlægs fysiske tilstand i Mariagerfjord Kommune

Idrætsanlægs fysiske tilstand i Mariagerfjord Kommune Idrætsanlægs fysiske tilstand i Mariagerfjord Kommune Notat udarbejdet af: Jens Høyer-Kruse, Evald Bundgaard Iversen og Peter Forsberg Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet

Læs mere

Idrætsanlægs fysiske tilstand i Furesø Kommune

Idrætsanlægs fysiske tilstand i Furesø Kommune Idrætsanlægs fysiske tilstand i Furesø Kommune Notat udarbejdet af: Jens Høyer-Kruse, Evald Bundgaard Iversen og Peter Forsberg Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet

Læs mere

Genopretning og vedligehold af Aarhus Kommunes bygninger

Genopretning og vedligehold af Aarhus Kommunes bygninger Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 19. april 2017 Genopretning og vedligehold af Aarhus Kommunes bygninger Fremlæggelse af Bygningsrapport 2016 og godkendelse af principper

Læs mere

Selvledelse. Selvledelse blandt akademikere

Selvledelse. Selvledelse blandt akademikere Indholdsfortegnelse Selvledelse blandt akademikere... 1 Baggrundsvariable... 2 Indflydelse... 5 Klare mål og forventninger... 7 Psykisk arbejdsmiljø og selvledelse... 9 Stress og selvledelse... 10 Balance

Læs mere

Regeringens kasseeftersyn på itområdet. Juni 2018

Regeringens kasseeftersyn på itområdet. Juni 2018 Regeringens kasseeftersyn på itområdet Juni 2018 Indhold Resumé 3 1. Indledning 4 2. It-omkostninger 6 3. It-projekter 8 4. It-systemer 10 5. Metode 16 Side 3 af 17 Resumé Der er gennemført en opfølgning

Læs mere

STUDIELIVSUNDERSØGELSE PRAKTIK

STUDIELIVSUNDERSØGELSE PRAKTIK Resultaterne i dette faktaark stammer fra Djøfs studielivsundersøgelse 2016 og omhandler primært resultaterne om praktik i forbindelse med studiet. Undersøgelsen er foretaget som en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Idrætsanlægs fysiske tilstand i Herning Kommune

Idrætsanlægs fysiske tilstand i Herning Kommune Idrætsanlægs fysiske tilstand i Kommune Notat udarbejdet af: Jens Høyer-Kruse, Evald Bundgaard Iversen og Peter Forsberg Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet November

Læs mere

Resultater fra Lifs og Dansk Bioteks undersøgelse af kliniske forskningsaktiviteter i Danmark 2014

Resultater fra Lifs og Dansk Bioteks undersøgelse af kliniske forskningsaktiviteter i Danmark 2014 Resultater fra Lifs og Dansk Bioteks undersøgelse af kliniske forskningsaktiviteter i Danmark 2014 August 2015 2 Indholdsfortegnelse 1. Formål og baggrund 3 2. Samlede konklusioner - Medlemmer af Lif og

Læs mere

Der er medtaget 93 kommuner i undersøgelsen, idet de små ø-kommuner som Fanø og Samsø ikke indgår.

Der er medtaget 93 kommuner i undersøgelsen, idet de små ø-kommuner som Fanø og Samsø ikke indgår. Kultur & Fritidscenter Notat 31. oktober 2013 Sagsbehandler: Klaus Helsøe Telefon: 43 57 71 16 Email: klj@ishoj.dk Journal eller CPR-nummer: Analyse mine kommentarer 2 - klj Danmarks Idræts Forbund - Foreningsundersøgelse

Læs mere

Opgørelse af folkeskolernes computerudstyr pr. 1/1-2006

Opgørelse af folkeskolernes computerudstyr pr. 1/1-2006 Opgørelse af folkernes computerudstyr pr. 1/1-2006 Opgørelse af folkernes computerudstyr pr. 1/1-2006 UNI C februar 2007 af Simon Reusch Email: simon.reusch@uni-c.dk Indhold 1 Indledning... 4 2 Gennemgang

Læs mere

FOAs medlemmer om arbejdsmiljøet generelt

FOAs medlemmer om arbejdsmiljøet generelt 8. juli 2016 FOAs medlemmer om arbejdsmiljøet generelt 3 ud af 4 af FOAs medlemmer er helt eller delvist enige i, at deres arbejdsmiljø generelt er godt. Hver tiende er til gengæld helt uenige. Det viser

Læs mere

BESKÆFTIGELSESINDSATSEN IFØLGE BORGERNE I FRIKOMMUNER FEBRUAR 2014

BESKÆFTIGELSESINDSATSEN IFØLGE BORGERNE I FRIKOMMUNER FEBRUAR 2014 BESKÆFTIGELSESINDSATSEN IFØLGE BORGERNE I FRIKOMMUNER FEBRUAR 2014 BESKÆFTIGELSESINDSATSEN IFØLGE BORGERNE I FRIKOMMUNER SLOTSHOLM A/S KØBMAGERGADE 28 1150 KØBENHAVN K WWW.SLOTSHOLM.DK UDARBEJDET FOR KL

Læs mere