stud dit studievalg 2011 rekrutteringsundersøgelse AARHUS UNIVERSITET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "stud dit studievalg 2011 rekrutteringsundersøgelse AARHUS UNIVERSITET"

Transkript

1 valg dit stud 2011 ie dit studievalg 2011 rekrutteringsundersøgelse au AARHUS UNIVERSITET

2 dit studievalg Indhold Intro... 2 Iagttagelser... 3 Metode... 5 Dataindsamling... 5 Databearbejdning... 8 Datamateriale og tabeller... 8 Undersøgelse af studiestartsbias... 8 Svarprocent... 9 De delvist besvarede spørgeskemaer Kendskab og svarprocent Beskrivelse af dem, der har sagt ja tak til studieplads på AU Respondenterne Tidspunkt for beslutning om at søge uddannelse i år prioritet Eksterne faktorers betydning for valget Aarhus Universitets omdømme Aarhus som studieby Rekrutteringsaktiviteter på Aarhus Universitet U-days Uddannelse uden grænser, januar/februar Studiepraktik på Aarhus Universitet Det Rullende Universitet Rekrutteringskampagne Hjemmesiden au.dk Uddannelsesguiden ug.dk Webstudieguiden og Bachelorbogen Vejledning Informations- og vejledningscenteret på Aarhus Universitet Vejledningssamtale i Informations- og vejledningscenteret Chat med en vejleder Studievejledning andre steder på Aarhus Universitet Nej tak til tilbud om optagelse på AU Forkortelser og kolofon... 56

3 2 dit studievalg 2011 INTRO Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg foretages årligt og er en del af Aarhus Universitets kvalitetssystem på uddannelsesområdet. Undersøgelsen er initieret gennem et samarbejde mellem Arbejdsgruppen for rekruttering af studerende, AU Kommunikation og AU Studieadministration, og undersøgelsen har i 2011 særligt fokus på Aarhus Universitets fælles rekrutteringsaktiviteter. Hensigten med undersøgelsen er at skaffe viden om uddannelsesvalget blandt de personer, der har søgt om optagelse gennem Den Koordinerede Tilmelding samt er blevet tilbudt en studieplads på Aarhus Universitet i Formålet er i 2011 yderligere præciseret ved: At opnå viden om de nye studerendes uddannelsesmæssige baggrund. At opnå indsigt i, hvor de nye studerende kommer fra. At få viden om de nye studerendes kendskab til forskellige rekrutteringsaktiviteter/informationskilder. At få viden om forskellige rekrutteringsaktiviteter/informationskilders betydning for de nye studerendes studievalg. At opnå viden om, hvordan de nye studerende søger informationer og benytter vejledningstilbud. At opnå dokumentation af effekten af nuværende aktiviteter. At få et grundlag for at udvikle og prioritere rekrutteringsindsatsen på AU. At få øget viden om, hvilken betydning Aarhus Universitets omdømme har for de nye studerendes studievalg. Der vil i rapporten ikke blive givet anbefalinger i forhold til det fremtidige rekrutteringsarbejde.rapportens resultater vil indgå i arbejdet i Arbejdsgruppen for rekruttering af studerende og bidrage til grundlaget for de beslutninger, der træffes i forhold til rekrutteringsarbejdet på AU.

4 dit studievalg IAGTTAGELSER Baggrundsinformationer om de studerende, der har fået tilbudt en studieplads: Aldersmæssigt er 55 % enten 20 eller 21 år, og 8 % er over 24 år. Der tilbydes studieplads til 7 % flere kvinder end mænd. 44 % tilbydes studieplads på BSS, 28 % på AR, 16 % på ST, og 11 % på HE. 63 % har stx som adgangsgivende eksamen. 20 % er dimitteret samme år fra deres adgangsgivende eksamen, og 83 % er dimitteret inden for de to seneste år inden ansøgningen om studieplads. Om respondenterne: 33 % af respondenterne traf deres endelige studievalg efter den 15. marts Fremtidige karrieremuligheder og fag på adgangsgivende uddannelsessted betyder mere for den studerendes valg af uddannelse end påvirkning fra forældre/familie, venner/kæreste, undervisere på adgangsgivende uddannelsessted samt studievejledere generelt. I forhold til AU s omdømme lagde respondenterne mest vægt på studiemiljøet og AU s faglige omdømme og mindre på undervisningens/undervisernes omdømme. 79 % siger, at Aarhus som studieby i høj grad eller i nogen grad har haft betydning for deres valg af uddannelse. 64 % svarer, at det i mindre eller i ingen grad havde betydning for studievalg, om de kunne få bolig i Aarhus ved studiestart. Om udvalgte rekrutteringsaktiviteter 2011: 91 % svarer, at de i høj grad eller i nogen grad har fået de fornødne informationer i forhold til at træffe studievalget. Kendskab til u-days er generelt meget stort. 75 % af de respondenter, der havde deltaget i u-days, vurderede kvaliteten af den information, de modtog, til god eller meget god. Ca. 40 % af respondenterne svarede, at de havde kendskab til uddannelsesmesserne. Studiepraktikkens betydning for studievalget vurderes højt, da 79 % svarer, at praktikken i høj grad eller i nogen grad har haft betydning for studievalget. På trods af at Det Rullende Universitet kun har besøgt et fåtal af landets gymnasier,er kendskabet blandt respondenterne på 10 %. 42 % svarer, at de har bemærket et eller flere elementer i rekrutteringskampagnen plakater, postkort, hængeskilte og annoncer på internettet. 99 % kender hjemmesiden au.dk. 79 % af respondenterne kender webstudieguiden, og 74 % kender Bachelorbogen, og begge har stor indflydelse på den studerendes uddannelsesvalg.

5 4 dit studievalg 2011 Om vejledning: 75 % af respondenterne svarede, at de i høj grad eller i nogen grad har fået den vejledning, de havde brug for i forhold til at træffe studievalget. 20 % af respondenterne kender Informations- og vejledningscenteret på AU. 36 % af respondenterne svarede, at de havde kendskab til Chat med en vejleder, og 10 %, at de havde benyttet sig af tilbuddet. 25 % af respondenterne havde benyttet sig af studievejledning andre steder på AU. Informationskvaliteten på Informations- og vejledningscenteret samt på studievejledningerne andre steder på AU vurderes højt. Nej tak til studieplads: 61 % svarer, at de har planer om at studere på AU næste år, og 23 % vil bruge tiden på et uddannelsesforløb på et andet universitet end AU.

6 dit studievalg METODE dataindsamling I 2011 har studerende fået tilbudt optag på en af Aarhus Universitets bacheloruddannelser. Heraf har 92 % (6.261) sagt ja til tilbuddet, og 8 % (516) har takket nej. Data til undersøgelsen består dels af baggrundsdata fra det studieadministrative system (Delfi) og dels fra en spørgeskemaundersøgelse. Spørgeskemaet blev udsendt til alle, der fik tilbudt studieplads på Aarhus Universitet. Respondenter med en dansk gymnasial uddannelse, der sagde ja til optag, modtog det fulde spørgeskema. Øvrige respondenter, herunder dem, som sagde nej tak til optag, samt ikke dansktalende studerende, modtog få særskilte spørgsmål. Følgende baggrundsdata er trukket fra Delfi (Aarhus Universitets studieadministrative system): Alder Køn Hovedområde Hvilket hovedområde den studerende er blevet tilbudt studieplads på (Arts, Health, Science and Technology, Business and Social Sciences). Prioritet Hvilken prioritet har den pågældende uddannelse været for den studerende. Nationalitet Hvilken nationalitet har den studerende (dansk nationalitet inkluderer respondenter fra Grønland grundet hensyn til ligebehandling). Adgangsgivende eksamen samt år for afslutning af denne Fra hvilken uddannelse har den studerende sin adgangsgivende eksamen, og i hvilket år er denne bestået. Dimissionsår Dimissionsår for adgangsgivende eksamen. Det elektroniske spørgeskema er udformet i programmet LimeSurvey, hvor hver respondent har fået en nøgle, således at den enkeltes besvarelse af spørgeskemaet har kunnet sættes sammen med den pågældendes information fra Delfi. Sammenligner man fordelingen af studerende, der har fået tilbudt en studieplads (fordelt på baggrundsdata), med respondenterne af spørgeskemaet, fordeler de sig nogenlunde ens på de fleste variable. Dette gælder dog ikke kønsfordelingen. Her har markant flere kvinder valgt at besvare spørgeskemaet (16 %) mod de 7 % flere kvinder, der er blevet tilbudt en studieplads. Dette betyder helt generelt, at undersøgelsen kan være påvirket af, at flere kvinder har valgt at svare end mænd.

7 6 dit studievalg 2011 Vi har lavet en del krydstest på, om mænd og kvinder svarer forskelligt på en række udvalgte spørgsmål, og det viser sig, som det også vil fremgå af rapporten, at dette er tilfældet på nogle spørgsmål (disse opgørelser viser procentfordelinger af, hvorledes hhv. mændene og kvinderne har svaret på spørgsmålene). Tabel A på næste side giver en kort overordnet karakteristik af de ansøgere, der har fået tilbudt en studieplads, opdelt på dem, der hhv. har valgt at besvare, hhv. ikke besvare spørgeskemaet. Kort om baggrunden for dem, der har fået tilbudt studieplads: Aldersmæssigt er 55 % enten 20 eller 21 år, og 8 % er over 24 år. Der tilbydes studieplads til 7 % flere kvinder end mænd. 94 % har dansk nationalitet. 44 % tilbydes studieplads på BSS, 28 % på AR, 16 % på ST, og 11 % på HE. 63 % har stx som adgangsgivende eksamen. 20 % er dimitteret samme år fra deres adgangsgivende eksamen, og 83 % er dimitteret inden for de to seneste år inden ansøgningen om studieplads.

8 dit studievalg Tabel A. Karakteristika for dem, der har fået tilbudt studieplads i alt, og dem, der har besvaret spørgeskemaundersøgelsen. Baggrundsvariabel Kategori Spørgeskema Total Chi-test Ikke besvaret Besvaret p-værdi Aldersgruppe < 20 år 20 år 21 år 22 år år > 24 år 13,7 % 27,2 % 27,1 % 14,6 % 9,6 % 7,8 % 18,6 % 29,4 % 25,2 % 11,0 % 7,5 % 8,3 % 16,3 % 28,4 % 26,1 % 12,7 % 8,5 % 8,1 % Total (Procent) 100 % 100 % 100 % 0,000 Køn Kvinder Mænd 48,0 % 52,0 % 58,2 % 41,8 % 53,4 % 46,6 % Total (Procent) 100 % 100 % 100 % 0,000 Hovedområde Arts Health Science and Technology Business and Social Sciences 28,0 % 9,3 % 13,8 % 48,9 % 28,2 % 13,2 % 18,4 % 40,3 % 28,1 % 11,4 % 16,2 % 44,3 % Total (Procent) 100 % 100 % 100 % 0,000 Nationalitet Danmark Norden Norden/EU Øvrige EU Øvrige verden 93,3 % 1,7 % 1,0 % 2,3 % 1,7 % 93,6 % 1,5 % 0,9 % 2,4 % 1,6 % 93,5 % 1,6 % 0,9 % 2,4 % 1,6 % Total (Procent) 100 % 100 % 100 % 0,950 Adgangsgivende eksamen Studentereksamen HH HF Htx Udenlandsk eksamen Andet 62,2 % 19,3 % 8,6 % 4,9 % 4,6 % 0,3 % 64,2 % 15,3 % 8,6 % 6,2 % 5,2 % 0,4 % 63,3 % 17,2 % 8,6 % 5,6 % 4,9 % 0,3 % Total (Procent) 100 % 100 % 100 % 0,000 Dimissionsår < 1991 Mangler 16,6 % 39,3 % 24,6 % 8,4 % 4,4 % 4,7 % 1,2 % 0,5 % 0,3 % 23,1 % 40,5 % 21,5 % 5,3 % 2,8 % 4,5 % 1,1 % 0,6 % 0,7 % 20,0 % 39,9 % 22,9 % 6,7 % 3,6 % 4,6 % 1,2 % 0,5 % 0,5 % Total (Procent) 100 % 100 % 100 % 0,000 Total (Antal) Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg 2011.

9 8 dit studievalg 2011 DATABEARBEJDNING Databehandlingen er foretaget i SPSS, og den grafiske fremstilling er foretaget i Excel og Word. Der er primært foretaget analyser på et deskriptivt niveau testet for statistisk signifikans med Pearsons Chi-2-test. Under tabellerne angives p-værdien for testen, hvor værdier > 0,05 indikerer, at sammenhængen mellem de to variable er tilfældig, mens værdier </= 0,05 indikerer en statistisk signifikant sammenhæng. Datamateriale og tabeller Der er udarbejdet en omfattende bilagssamling med tabeller og analyser, der danner baggrund for denne rapport. Disse kan downloades på hjemmesiden uddkvalitet/rekrutteringsundersoegelser eller kan rekvireres ved henvendelse til Kvalitetsenheden, AU Studieadministration. Brug af citat- og faktabokse Jævnt fordelt gennem rapporten er der anvendt faktabokse og citater, der bygger på kvalitative data indhentet via de seks åbne svarkategorier i det elektroniske spørgeskema. Disse kvalitative besvarelser er efterfølgende blevet overordnet kategoriseret i de for svarkategorien relevante temaer, emner eller ord. Hverken faktabokse eller citater er taget ud af en anden sammenhæng. Indholdet i disse og deres placering i rapporten hænger nøje sammen med besvarelserne inden for samme spørgsmålskategori i spørgeskemaet. Undersøgelse af studiestartsbias Nogle fag på Science and Technology (ST) havde studiestart allerede den 17. august 2011, hvilket var omkring to uger, inden spørgeskemaundersøgelsen blev lukket. Derfor kan man ikke udelukke, at det kan have resulteret i en studiestartsbias. Indledningsvis blev det undersøgt, om svarprocenten afveg fra de øvrige hovedområder, ved at se på, om der var forskel på svarprocenten før og efter studiestart på ST i forhold til de tre øvrige hovedområder. Undersøgelsen viste, at der ikke var signifikant forskel på svarprocenten på de fire hovedområder. Derefter blev det undersøgt, hvorvidt studiestarten havde påvirket besvarelsernes indhold. Antagelsen var, at eventuelle påvirkninger af svarene især ville fremtræde ved de svar, der omhandler betydningen af Aarhus Universitet. Derfor har vi som indikator valgt at se på, om der er forskel på besvarelserne af spørgsmålene vedrørende AU s faglige omdømme, undervisningen/undervisernes omdømme på AU eller studiemiljøet på AU. De indkomne svar fra de studerende på ST, der havde besvaret spørgeskemaet hhv. før og efter studiestart, blev sammenlignet. Heller ikke her viste der sig en sammenhæng mellem svarene. Vi har valgt at se dette som en stærk indikator på, at det ikke har haft betydning for undersøgelsen, at nogle af svarene fra ST er indkommet efter studiestart. Der er derfor ikke korrigeret for tidlig studiestart på ST i den videre analyse.

10 dit studievalg SVARPROCENT Af de 6.777, der fik tilbudt studieplads, og som modtog spørgeskemaet, har personer besvaret hele spørgeskemaet. Det giver en svarprocent på 53 %, hvilket er en betydelig forbedring af sidste års svarprocent på 29 % og mere end dette års målsætning om en svarprocent på 40 %. Spørgeskemaet er udsendt til alle, der fik tilbudt studieplads, men kun respondenter med en dansk gymnasial uddannelse har modtaget det fulde spørgeskema. Øvrige respondenter, herunder dem, som sagde nej tak til optag, samt engelsksprogede, modtog få særskilte spørgsmål. Spørgeskemaet blev sendt ud den 30. juli 2011 og var aktivt til og med den 8. september Svarprocenten er målt løbende, og udviklingen kan ses i figur 1, hvor dato for første og anden rykker også er angivet. Effekten af de gentagne henvendelser ses tydeligt i diagrammet. Figur 1. Antallet af daglige svar og udvikling i akkumuleret svarprocent , , Antal respondenter , 30, 20, Svarprocent Antal Akkumuleret procent , 0 0, Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Aarhus Universitet.

11 10 dit studievalg 2011 De delvist besvarede spørgeskemaer For de studerende, der kun delvist har besvaret spørgeskemaet, er det undersøgt, om der er tale om systematisk frafald. Undersøgelsen viste, at frafaldet er jævnt fordelt hen over spørgeskemaets længde, og det peger derfor ikke på et systematisk frafald ved bestemte spørgsmål. Kendskab og svarprocent For at sikre, at kendskabet til rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg 2011 blev udbredt til flest mulige af dem, som fik tilbudt studieplads, blev en række forskellige formidlingstiltag gennemført. Tanken bag dette var at gøre opmærksom på undersøgelsen gennem så mange og så forskellige relevante kanaler som muligt for dermed at øge svarprocenten. Det kom til udtryk ved nedenstående tiltag: Der blev arbejdet med spørgeskemaets udformning, spørgsmålsformuleringer og svarkategorier. Dette blev gjort dels for at øge præcisionen, dels for at skabe et godt flow i spørgeskemaet, med henblik på at respondenterne skulle bruge tiden så effektivt som muligt i besvarelsen. Der blev foretaget en pilottest af spørgeskemaet i juni 2011, for at sikre at spørgeskemaet kunne besvares efter hensigten, og for at der ikke var systematiske fejl. Der blev arbejdet med præcisering af tekst og formuleringer i de to planlagte rykkermails (med ekstra fokus på emnefeltet i ) som officielt blev beskrevet som opfordringsmails. I optagelsesbrevet blev der gjort opmærksom på spørgeskemaet, og det blev der også gjort ved den lokale information på velkomstdagen. Ligeledes er der orienteret om undersøgelsen til vejledningsansvarlige og prodekaner for uddannelse på hovedområderne. Undersøgelsen blev åbnet den 30. juli 2011 simultant med optagelsesbrevets udsendelse. Sidenhen er der blevet rykket for deltagelse to gange. Der blev informeret om undersøgelsen på relevante sider på AU s web og kommunikationsfolk og kontaktpersoner på hovedområderne fik tilsendt bannerreklame for undersøgelsen, som kunne lægges på de lokale websider for nye studerende. Desuden er der blevet informeret om undersøgelsen på mange af de elektroniske informationsskærme, som findes på hele AU.

12 dit studievalg BESKRIVELSE AF DEM, DER HAR SAGT JA TAK TIL STUDIEPLADS PÅ AU Respondenterne Analysen omhandler de personer, der har sagt ja til tilbuddet om optagelse på AU, som har svaret på spørgeskemaet herom, og som har en dansk adgangsgivende gymnasial uddannelse. For at tegne et billede af respondenternes adfærd blev de bedt om at svare på en række spørgsmål, der har betydning for deres studievalg, bl.a. tidspunkt for beslutning om studievalget, hvorvidt de har fået deres 1. prioritet opfyldt, en række ydre faktorers påvirkning samt betydning af Aarhus Universitets omdømme samt Aarhus som studieby. Resultaterne af analysen af disse spørgsmål følger i dette afsnit om respondenterne. Tidspunkt for beslutning om at søge uddannelse i år Beslutningen om, hvilket studium der søges ind på, er en beslutning, der bygges op over tid, og det kan være svært for de studerende præcist at angive, hvornår de traf deres endelige beslutning om at søge ind på netop den uddannelse, de fik tilbudt studieplads på. Der tegner sig alligevel et billede af beslutningstidspunktet og forskelligheden mellem hovedområderne, når de studerende bliver spurgt om, hvornår de traf det endelige studievalg. Lidt over halvdelen af respondenterne svarer, at de traf deres studievalg efter den 1. januar 2011, altså forholdsvis kort tid, inden de søgte ind på uddannelsen, og hele 33 % besluttede sig først endeligt efter den 15. marts Hvis man sammenligner med sidste års rekrutteringsundersøgelse, blev respondenterne bedt om at svare på samme spørgsmål. Her svarede 25 %, at de havde truffet det endelige studievalg efter den 15. marts. Dette kunne tyde på, at de studerende træffer deres endelige valg senere. Det ses, at der er signifikant forskel mellem hovedområderne. Respondenter fra HE skiller sig ud ved langt tidligere end andre respondenter at træffe deres endelige studievalg. Kun ca. 35 % traf deres studievalg efter den 1. januar Dette kan bl.a. skyldes de høje adgangskvotienter, der kræves for at komme ind på uddannelserne, hvilket kræver fokus tidligere fra den kommende studerende. Desuden er læge- og tandlægeuddannelserne begge professionsorienterede, og karrierevejene er synlige for de kommende studerende. Modsat HE er respondenterne på AR dem, der er senest til at træffe deres studievalg. Her viser det sig, at over 60 % traf deres endelige studievalg efter den 1. januar 2011.

13 12 dit studievalg 2011 Figur 2. Hvornår traf du din endelige beslutning om at søge netop denne uddannelse? 40, 35, 30, 25, 20, 15, 10, 5, Før Mellem 1. januar og 15. marts 2011 Mellem 16. marts og 15. juni 2011 Efter den 15. juni , Arts Health Science and Technology Business and Social Sciences Total n=3266. Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Aarhus Universitet. Chi-2-test: p=0,000. Der er blevet testet på hovedområdeniveau, om der skulle være forskel mellem mænd og kvinder på, hvornår de træffer deres studievalg. Det har vist sig ikke at være tilfældet. Ligeledes viste det sig, at hverken alder eller dimissionsår har indflydelse på tidspunktet for studievalget. 1. prioritet Langt de fleste, der søger optagelse på AU, får tilbudt deres 1. prioritet. Det gælder desværre ikke for alle, og der er signifikant forskel på, om respondenterne har fået opfyldt deres 1. prioritet, afhængig af hvilket hovedområde de er blevet optaget på. Figur 3. Har du fået opfyldt dit uddannelsesønske som 1. prioritet? ,7% 81,3% 9,9% 13,3% 14, 14,7% 90,1% 86,7% 86, 85,3% Arts Health Science and Technology Business and Social Sciences Total Nej Ja n=3266. Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Aarhus Universitet. Chi-2-test: p=0,000. Figur 3 viser, at respondenter fra HE i højere grad end andre grupper får opfyldt deres 1. prioritet, hvilket igen kan hænge sammen med de høje adgangskvotienter, der er på uddannelserne. Blandt de studerende fra AR, der har sagt ja til en studieplads, har 19 % svaret, at de ikke har fået tilbudt deres 1. prioritet. Ligeledes er der en signifikant forskel på, om man har fået opfyldt sin 1. prioritet, afhængig af om man er mand eller kvinde. Mænd får, som det kan ses i figur 4, i højere grad opfyldt deres 1. prioritet. Forskellen er lille, om end signifikant. Dette betyder med andre ord også, at flere kvinder end mænd har valgt at sige ja tak til en studieplads, der ikke er en 1. prioritet.

14 dit studievalg Figur 4. Har du fået opfyldt dit uddannelsesønske som 1. prioritet? Kønsfordeling blandt jasigere og nejsigere ,8% 13,3% 84,2% 86,7% kvinder mænd n=3266. Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Aarhus Universitet. Chi-2-test: p=0,043. Nej Ja Respondenter, der ikke fik opfyldt deres 1. prioritet, er endvidere blevet spurgt om, hvordan deres 1. prioritet ligner den uddannelse, de er kommet ind på. Figur 5. Når du nu ikke har fået opfyldt dit uddannelsesønske som 1. prioritet, hvordan ligner den tilbudte plads så din 1. prioritet? Arts Health Science and Technology Business and Social Sciences Total En anden uddannelse og i en anden by I samme by, men en anden uddannelse Samme uddannelse, men i en anden by n=481. Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Aarhus Universitet. Chi-2-test: p=0,000. Figur 5 viser, at det hyppigste svar fra respondenter fra AR, ST og BSS er, at de har sagt ja til en anden uddannelse, der er placeret i samme by. Figuren viser også, at respondenter fra AR og ST sjældent har sagt ja til den samme uddannelse i en anden by (6-7 %), mens det i højere grad er tilfældet for BSS (20 %) og i meget højere grad er tilfældet for HE (48 %). De studerende, der er optaget på HE, har valgt at lægge mere vægt på uddannelsen end på den by, hvor uddannelsen er blevet udbudt. De er med andre ord mere villige til at flytte by for at starte på deres 1. prioritet end studerende fra de øvrige hovedområder.

15 14 dit studievalg 2011 Figur 6. Har du allerede nu planer om at genansøge din 1. prioritet næste år, selvom du starter på en anden uddannelse nu? ,1% 20, 59,1% 67,5% 42, 45,7% 21,9% 26,4% 69,7% 61,5% 15,8% 12,5% 12,3% 8,4% 12,1% Arts Health Science and Technology Business and Social Sciences Total Nej Ja n=481. Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Aarhus Universitet. Chi-2-test: p=0,004. Det ses af figur 6, at samlet set vil 12 % af de respondenter, der ikke har fået opfyldt deres 1. prioritet, genansøge deres 1. prioritet næste år. Der er en signifikant forskel mellem hovedområderne angående de studerendes valg om genansøgning. På AR er det 16 %, der svarer, at de vil genansøge, mens det samme tal er 8 % for BSS. Samtidig er der en større andel af de studerende, der ikke ved, om de vil genansøge på ST (42 %). Det tilsvarende tal er noget lavere (20-27 %) på de andre hovedområder. Eksterne faktorers betydning for valget Respondenterne er blevet spurgt om en række eksterne faktorers betydning for deres uddannelsesvalg. Det drejer sig om påvirkning fra venner, familie, fag på tidligere uddannelsessted, fremtidige karrieremuligheder osv. Figur 7 nedenfor giver en oversigt over, hvor stor en andel af de optagne der har svaret, at de eksterne faktorer har nogen betydning eller stor betydning for valget af uddannelse. Figur 7. Eksterne faktorers betydning (nogen/høj grad) for valg af uddannelse. 100, 90, 80, Forældre/familie 70, Venner/kæreste 60, 50, 40, 30, Lærer på adgangsgivende uddannelsessted Fag på adgangsgivende uddannelsessted 20, Studievejledere generelt 10, 0, Arts Health Science and Technology Business and Social Sciences Total Fremtidige karrieremuligheder n=481. Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Aarhus Universitet. Chi-2-test: p=0,004.

16 dit studievalg På alle fire hovedområder er det fremtidige karrieremuligheder og fag på adgangsgivende uddannelsessted, der betyder mest for den studerendes valg af uddannelse. Og som det fremgår af figur 7, betyder de fremtidige karrieremuligheder mest på HE (88 %) og på BSS (88 %) og mindst på AR (59 %), hvilket kan hænge sammen med, at såvel HE som BSS rummer flere meget professionsrettede uddannelser med tydelige karriereveje. Fagene på det adgangsgivende uddannelsessteds betydning er højst på ST (72 %) og mindst på AR (59 %). Forældre/familie, venner/kæreste samt lærere på adgangsgivende uddannelsessted har også forholdsvis stor indflydelse på den studerendes studievalg. Specielt respondenter fra HE (57 %) vurderer forældres/families betydning højt for valget af uddannelse. Hvis man ser på, hvorvidt de to køn påvirkes lige meget af forældre/familie, så viser der sig en lille, men signifikant forskel på kvinder og mænd (figur 8). Figur 8. I hvilken grad har forældre/familie haft betydning for dit valg af uddannelse? Forskel mellem kønnene ,9% 29,7% 30,2% 28,3% 31,7% 27,5% 14,9% 13,8% Kvinder Mænd I ingen grad I mindre grad I nogen grad I høj grad n=3266. Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Aarhus Universitet. Chi-2-test: p=0,000. Kvinder svarer i højere grad end mænd, at familie og forældre har betydning for deres studievalg. Andelen af kvinder, der svarer høj grad eller nogen grad af betydning, er næsten 47 %, mens det samme tal for mænd er 41 %.

17 16 dit studievalg 2011 Figur 9. I hvilken grad har forældre/familie haft betydning for dit valg af uddannelse? Forskel mellem aldersgrupper ,7% 22,1% 22,9% 27,3% 31,5% 47,5% 23,9% 29,6% 31,8% 29,8% 33,6% 33,1% 28,7% 32,3% 31,4% 29,8% 20,7% 17,2% 18,8% 15,7% 13,3% 12,8% 13,7% 5,7% < 20 år 20 år 21 år 22 år år > 24 år I ingen grad I mindre grad I nogen grad I høj grad n=3266. Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Aarhus Universitet. Chi-2-test: p=0,000. Ovenstående figur viser ligeledes, at der er en signifikant forskel mellem aldersgrupperne. Der ses en tydelig tendens til at tilskrive forældre og familie mindre betydning, jo ældre respondenterne bliver. Specielt er forskellen tydelig for gruppen over 24 år, mens der ikke ses den store forskel mellem dem, der er yngre end 20 år, og gruppen på 21 og 22 år. Altså begynder betydningen af forældre og familie først at aftage efter det 22. år. Høj faglighed, godt studiemiljø, moderne universitet. Citat fra Rekrutteringsundersøgelsen, Dit Studievalg 2011.

18 dit studievalg Aarhus Universitets omdømme Undersøgelsen belyser betydningen af universitetets faglige omdømme, undervisernes faglige omdømme og studiemiljøets betydning for studievalget. De studerende er blevet bedt om at vurdere, i hvor høj grad de tre forskellige faktorer har haft betydning for deres studievalg. Figur 10 nedenfor viser andelen af respondenter, der har svaret høj grad/nogen grad af betydning for studievalget. Det ses, at fordelingen er næsten identisk for de fire hovedområder. Mindst vægt lægges der på undervisningens/undervisernes omdømme, og mest vægt lægges der på studiemiljøet og AU s faglige omdømme. Respondenter fra HE og BSS lægger en smule mere vægt på studiemiljøet og AU s faglige omdømme, når de skal vælge uddannelse, end respondenterne fra AR og ST. Der er undersøgt for, om der var kønsforskelle i forhold til den betydning, hhv. de kvindelige og de mandlige respondenter tillagde de tre faktorer. Her viste der sig ingen signifikant forskel i betydningen af AU s faglige omdømme og undervisningens/undervisernes faglige omdømme blandt kønnene. Det var kun i forhold til studiemiljøet, at der viste sig kønsforskel, og her tilskrev kvinderne fra ST samt kvinderne fra BSS studiemiljøet signifikant mere betydning for deres valg af uddannelse, end deres mandlige medstuderende gjorde. Figur 10. Betydning (nogen/høj grad) af AU s omdømme. 80, 70, 60, 50, 40, 30, AU's faglige omdømme Undervisning/undervisers omdømme Studiemiljøet på uddannelsen 20, 10, 0, Arts Health Science and Business and Technology Social Sciences Total n=3266. Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Aarhus Universitet. Fakta Respondenterne skulle med tre ord give deres egen karakteristik af Aarhus Universitet besvarede dette med ord, og en toptre over de mest anvendte ord ser således ud: 1. Faglighed (1139) 2. Studiemiljø (1046) 3. Moderne (367) Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg 2011.

19 18 dit studievalg 2011 Aarhus som studieby Respondenterne blev spurgt om en række spørgsmål, der knytter sig til Aarhus som studieby. De blev bedt om at forholde sig til den betydning, som byen Aarhus havde haft for uddannelsesvalget, samt i hvilket omfang respondenterne enten var flyttet eller havde planer om at flytte til Aarhus på grund af uddannelsen. Respondenterne blev desuden bedt om at svare på, om muligheden for at få en bolig til studiestart havde påvirket deres valg af uddannelse. Figur 11 nedenfor viser, hvorledes respondenterne fra de forskellige hovedområder vægter betydningen af Aarhus som studieby. Generelt tillægger respondenterne Aarhus stor betydning (79 % kategoriserer totalt set betydningen som i høj grad eller i nogen grad). Størst forskel ses blandt respondenterne fra hhv. HE (89 %) og AR (77 %). Der er i spørgeskemaet ikke blevet skelnet mellem, om den bacheloruddannelse, den studerende er blevet tilbudt plads på, har campus i Aarhus eller ej. Det vil sige, at der er en mindre gruppe for hvilken, Aarhus som studieby ikke er relevant. Dette kan have resulteret i, at kategorien i ingen grad er en smule forhøjet. Det er en rigtig hyggelig, ung by med et topmoderne universitet og perfekte rammer for mit valg af uddannelse. Citat fra Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Figur 11. I hvilken grad har Aarhus som studieby haft betydning for dit valg af uddannelse? Forskel mellem hovedområder % 1 26% 51% 6% 31% 58% 6% 9% 9% 14% % Arts Health Science and Technology 23% 26% 56% 53% Business and Social Sciences Total I ingen grad I mindre grad I nogen grad I høj grad n=3266. Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Aarhus Universitet. Chi-2-test: p=0,000. Hvis man ser på, hvilken landsdel respondenterne kommer fra (defineret ud fra, hvor respondenterne har taget deres adgangsgivende eksamen), er der signifikant forskel på, hvor meget indflydelse Aarhus som studieby har, når uddannelsesvalget skal træffes. Som det fremgår af figur 12 nedenfor, vægter respondenter fra hhv. Sjælland og Hovedstaden ikke Aarhus som studieby så højt som respondenterne fra de øvrige områder, når de skal vælge uddannelse. Mest markant er dog respondenter fra Hovedstaden, hvor 26 % siger, at Aarhus som studieby ingen grad af betydning har haft for studievalget.

20 dit studievalg Figur 12. I hvilken grad har Aarhus som studieby haft betydning for dit valg af uddannelse? Forskel mellem landsdele ,8% 11, 10,6% 5, 12,3% 13,1% 7,7% 8,5% 11,8% 27,3% 24,7% 27,1% 28,2% 19,3% 54,3% 50,2% 54,7% 57,1% 58,5% 25,7% 20,7% 31, 37,4% 6,3% 19,8% 50,5% 7,4% 48,1% 40,7% Flensborg og Slesvig n=3266. Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Aarhus Universitet. Chi-2-test: p=0,000. I ingen grad I mindre grad I nogen grad I høj grad Der blev desuden undersøgt for, om der skulle være forskel på den betydning, som kvinder og mænd lægger på Aarhus som studieby (figur 13), og her viser der sig en lille, men signifikant forskel på kønnene, hvor kvinderne tillagde Aarhus som studieby en smule mere vægt end mændene. Figur 13. I hvilken grad har Aarhus som studieby haft betydning for dit valg af uddannelse? Forskel mellem kønnene % 1 9% 9% 11% 1 25% 27% 26% 56% 5 53% Kvinder Mænd Total I ingen grad I mindre grad I nogen grad I høj grad n=3266. Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Aarhus Universitet. Chi-2-test: p=0,028.

21 20 dit studievalg 2011 De studerende blev bedt om at forholde sig til, om de havde planer om eller allerede var flyttet til Aarhus for at påbegynde deres uddannelse på AU. Som det blev nævnt tidligere, er de studerende ikke blevet spurgt om, hvorvidt de var blevet tilbudt studieplads på en uddannelse, der er placeret geografisk i Aarhus, og dette har formentlig resulteret i en for stor nejgruppe. Figur 14. Har du planer om, eller er du flyttet til Aarhus for at starte på din nye uddannelse på Aarhus Universitet? Forskel mellem hovedområder % 72% 21% 26% 25% 8 79% 74% 75% Arts Health Science and Technology Business and Social Sciences Total Nej Ja n=3266. Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Aarhus Universitet. Chi-2-test: p=0,002. Af figur 14 fremgår det, at samlet set svarer tre fjerdedele af respondenterne, at de enten er flyttet eller forventer at flytte til Aarhus for at påbegynde deres studium på AU. (Tallene for AR og BSS kan være påvirket af besvarelser fra respondenter fra hhv. Campus Emdrup og AU Herning.) Det er desuden blevet undersøgt, hvorvidt der er forskel mellem kønnene på de enkelte hovedområder. Det viste sig ikke at være tilfældet. Der tales meget om boligsituationen i Aarhus og betydningen af muligheden for at kunne få en studiebolig, når studievalget træffes. De respondenter, der havde svaret, at de havde planer om eller var flyttet til Aarhus, blev derfor spurgt om, hvor meget betydning muligheden for at få en bolig ved studiestart har haft på uddannelsesvalget. 64 % svarede, at det kun i mindre grad eller i ingen grad havde haft betydning for valg af uddannelse. Når dette holdes op mod de 75 %, som svarer, at de har planer om eller er flyttet i forbindelse med deres studiestart, kan det forekomme overraskende, at så stor en procentdel vurderer, at det ikke har den store betydning, om man kan få en bolig. Selvom de studerende ikke vægter muligheden for at få en bolig til studiestart højt, er det en konkret problemstilling, den studerende skal forholde sig til inden studiestart. Der er undersøgt for, om der skulle være forskel på, hvorledes mænd og kvinder vurderede betydningen af, hvorvidt de kunne få en bolig ved studiestart. Igen viste der sig ingen signifikant kønsforskel. Det er desuden undersøgt, hvad det betyder i forhold til, hvor de studerende kommer fra (i forhold til sted for adgangsgivende eksamen). Byen Århus har haft stor indfly delse på mit valg af uddannelse, pga. dens størrelse og atmosfæren. Eneste ulempe har været, at det er så svært at finde bolig til studiestart (det gælder både lejligheder og ventetiden på kollegierne). Citat fra Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg 2011.

22 dit studievalg Det ses af figur 15, at respondenter fra Hovedstaden og Sjælland tilskriver muligheden for at have en bolig ved studiestart større betydning i forhold til deres studievalg. Figuren viser også, at jo længere væk fra Aarhus respondenten kommer, jo større betydning vægter respondenten muligheden for bolig ved studiestart i forhold til sit valg af uddannelse. Figur 15. I hvilken grad har muligheden for at få en bolig i Aarhus ved studiestart haft betydning for dit valg af uddannelse? Forskel mellem landsdele % 12% 24% 26% 24% 25% 17% 17% 12% 15% 1 15% 13% 17% 18% 26% 17% 15% 15% 15% 3 25% 21% 15% Flensborg og Slesvig I ingen grad I mindre grad I nogen grad I høj grad n=2451. Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Aarhus Universitet. Chi-2-test: p=0,000. Iagttagelser i forhold til respondenterne 33 % af respondenterne traf deres endelige studievalg efter den 15. marts Fremtidige karrieremuligheder og fag på adgangsgivende uddannelsessted betyder mere for den studerendes valg af uddannelse end påvirkning fra forældre/familie, venner/kæreste, undervisere på adgangsgivende uddannelsessted samt studievejledere generelt. Respondenterne lægger mest vægt på studiemiljøet og AU s faglige omdømme og mindre på undervisningens/undervisernes omdømme, og kvinderne fra ST og BSS tillægger studiemiljøet signifikant mere betydning for deres valg af uddannelse, end deres mandlige medstuderende gør. 79 % af respondenterne siger, at Aarhus som studieby i høj grad eller i nogen grad har haft betydning for deres valg af uddannelse. 64 % svarer, at det kun i mindre grad eller i ingen grad havde haft betydning for valg af uddannelse, om de kunne få en bolig i Aarhus ved studiestart.

23 22 dit studievalg 2011 REKRUTTERINGSAKTIVITETER PÅ AARHUS UNIVERSITET 2011 Som tidligere nævnt er rekrutteringsaktiviteterne på Aarhus Universitet 2011 i fokus i rekrutteringsanalysen Dit Studievalg 2011, og i de kommende afsnit følger en analyse af en række udvalgte rekrutteringstiltag, som har været anvendt i forbindelse med studievalg Inden selve analysen af de udvalgte rekrutteringsaktiviteter præsenteres, følger her en kort introduktionsbeskrivelse af de overordnede bærende principper og tankerne bag de forskellige rekrutteringsaktiviteter. Tankerne bag rekrutteringsaktiviteterne Det bærende princip for alle universitetets rekrutteringsaktiviteter er, at de forløber hele året rundt, og at de er sammensat, så universitetet i videst muligt omfang når de relevante målgrupper på de for målgruppen relevante tidspunkter. Set i sammenhæng over et år tilbyder AU studieafklarende aktiviteter til: Unge, som har brug for en introduktion til universitetsstudier (fx uddannelsesmesser, foredrag, Det Rullende Universitet, webstudieguide, studievejledning, Bachelorbogen). Unge, som vil vide mere om en bestemt uddannelse (fx u-days/åbent hus, webstudieguide, studievejledning, Bachelorbogen). Unge, som har brug for afklaring i forhold til deres valg (studiepraktik, u-days/åbent hus, webstudieguide, studievejledning). Der arbejdes sideløbende målrettet med at skabe og udnytte indre sammenhæng i aktiviteterne dels en genkendelse i det grafiske udtryk, dels ved at et arrangement leder videre til det næste. Aktiviteterne bygger som hovedregel på, at: Studievejledningen på AU er lettilgængelig og kan kontaktes via telefon, ved at møde personligt op, via mail og via chat. AU har et solidt samarbejde med gymnasieverdenen med seriøse tilbud til både elever og lærere på tidspunkter, som er tilrettelagt i samarbejde med gymnasieskolerne. Uanset i hvilken sammenhæng man møder AU, bydes der på seriøs og vedkommende vejledning. AU arbejder bevidst med at have tilbud til den uddannelsessøgende, uanset hvor vedkommende befinder sig i processen med at træffe sit uddannelsesvalg. Besøgsordninger Mange fagområder tilbyder forskellige besøgsordninger, hvor hold eller klasser kan besøge universitetet og få rundvisninger, laboratoriehjælp eller lignende. Gymnasieelever kan også få hjælp til større skriftlige opgaver. AU sender også forskere ud på fx gymnasieskoler for at holde foredrag,

24 dit studievalg AU s museer tilbyder forskellige aktiviteter i deres skoletjenester, og de fleste fagområder holder inspirationsdage for gymnasielærere en gang om året, ligesom Det Rullende Universitet besøger op mod 25 gymnasier årligt. Kerneaktiviteter Ud over de forskellige besøgsordninger har AU et større antal rekrutteringsaktiviteter, som anses for kerneaktiviteter og er fælles for alle fagområder. Herunder uddannelsesmesser, u-days og åbent hus på Campus Emdrup og AU Herning, studiepraktik og naturligvis studievejledning, som også findes året rundt. Webstudieguiden ( og Bachelorbogen er også en væsentlig aktivitet i arbejdet med rekruttering. Alle aktiviteterne bakkes op af en årlig rekrutteringskampagne, som via forskellige medier gør de unge opmærksomme på muligheder for at studere ved Aarhus Universitet og ikke mindst mulighederne for at få hjælp til at træffe et kvalificeret uddannelsesvalg. Har respondenterne fået den fornødne information for at træffe studievalget? I tabellen nedenfor ses en oversigt over respondenternes vurdering af, hvorvidt de samlet set fik den information, de havde brug for, i forbindelse med at de skulle træffe deres studievalg. Her svarer 38 % af respondenterne, at de i høj grad har fået den information, de har brug for, og 91 % svarer, at de i høj grad eller i nogen grad har fået de fornødne informationer for at træffe studievalget. Tabel B. Har du generelt fået den information, som du havde brug for i forhold til at foretage dit studievalg? Hovedområde Arts Health Science and Technology Business and Social Sciences Total I høj grad 37,7 % 41,0 % 42,2 % 35,5 % 38,1 % I nogen grad 52,7 % 52,1 % 49,7 % 55,1 % 53,0 % I mindre grad 7,5 % 4,4 % 5,0 % 7,4 % 6,6 % Slet ikke 1,1 % 0,2 % 1,1 % 1,2 % 1,0 % 1,0 % 2,2 % 1,9 % 0,8 % 1,3 % Total 100 % 100 % 100 % 100 % 100 % Total (Antal) n=3266. Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Aarhus Universitet. Chi-2-test: p=0,007. På de næste sider følger en gennemgang af udvalgte rekrutteringsaktiviteter, der har været anvendt op til studiestart Det drejer sig mere konkret om u-days, uddannelsesmessen Uddannelse uden grænser i januar 2011 i Aarhus, uddannelsesmessen Uddannelse uden grænser i januar og februar 2011 i Aalborg, Herning, Odense eller København, studiepraktik, Det Rullende Universitet, webstudieguiden, www. au.dk, Bachelorbogen og den årlige rekrutteringskampagne (plakater, postkort, hængeskilte og annoncer på internettet, annonce i dagbladet Politiken) samt uddannelsesguiden ug.dk. I den bilagsmappe, der er beskrevet i afsnittet Databearbejdning, kan der desuden ses tabeller over respondenternes svar på spørgsmål vedrørende besøg af studerende eller forskere fra Aarhus Universitet på deres uddannelsessted ud over Det Rullende Universitet, Åbent Hus Campus Emdrup, april 2011, og Åbent Hus Campus Herning, april 2011.

25 24 dit studievalg 2011 U-days U-days er et veletableret samarbejde mellem alle videregående uddannelsesinstitutioner i Aarhus, og helt konkret er u-days åbent hus på 135 uddannelser i Aarhus. Over tre dage i marts åbner de videregående uddannelsesinstitutioner dørene med det formål at give kommende studerende lejlighed til at opleve uddannelserne indefra med prøveforelæsninger, rundvisninger, møde med undervisere, studerende, studievejledere, kandidater i første job m.m. U-days går et lag dybere end uddannelsesmesserne. I 2011 besøgte u-days, og heraf besøgte knap Aarhus Universitet. Arrangementet er åbent og uden tilmelding og retter sig primært mod de årige. Generelt er kendskabet til u-days højt. Samlet set svarer 75 % af respondenterne, at de kender u-days, og 37 % svarer, at de har benyttet sig af tilbuddet. Kendskabet er højt på alle fire hovedområder, og der er ikke signifikant forskel hovedområderne imellem. Der er undersøgt for, om der skulle være køns- og aldersforskelle i forhold til kendskab og deltagelse i u-days, og her fandt vi signifikant forskel mellem kønnene. Figur 16. Hvad er dit kendskab til u-days (åbent hus)? Forskel mellem kønnene ,7 32,1 25,5 39,0 36, 37,9 Kender ikke u-days Kender u-days, men har ikke brugt det 40, 31,5 36, Kender u-days og har deltaget i det Kvinder Mænd Total n=3266. Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Aarhus Universitet. Chi-2-test: p=0,000. Bemærkelsesværdigt er det, at kendskabet til u-days er 12 % højere blandt gruppen af kvinder end blandt mændene. Også deltagelsen er højere for kvinderne. Her er det over halvdelen af kvinderne, der kender u-days, som også deltager i arrangementet, mens det samme tal er lidt under halvdelen for mændene. Der er med andre ord et potentiale for at øge både kendskab og deltagelse blandt de mandlige ansøgere. Det blev desuden undersøgt, om der skulle være forskel på kendskabet til u-days, hvis man ser på aldersfordelingen blandt respondenterne. Figur 17. Hvad er dit kendskab til u-days (åbent hus)? Forskel mellem aldersgrupper ,5% 24, 23,9% 20,8% 27,8% 36,9% 25,5% 38, 38, 37,6% 38,8% 39,8% 35,2% 37,9% 34,5% 38,1% 38,4% 40,4% 32,4% 27,9% 36,6% < 20 år 20 år 21 år 22 år år > 24 år Total Kender u-days og har deltaget i det Kender u-days, men har ikke brugt det Kender ikke u-days n=3266. Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Aarhus Universitet. Chi-2-test: p=0,001.

26 dit studievalg Figur 17 viser et generelt stort kendskab til u-days for alle aldersgrupper. Det ses dog, at aldersgruppen over 24 år skiller sig ud. Trods et relativt stort kendskab i aldersgruppen er der signifikant færre, der kender u-days, for gruppen over 24 år end i grupperne, der er under 24 år. Vi valgte derefter at undersøge, hvorvidt der skulle være forskel på kendskab til og deltagelse i u-days i forhold til, hvilken adgangsgivende eksamen den studerende har. Figur 18. Hvad er dit kendskab til u-days (åbent hus)? Forskel mellem adgangsgivende eksamener , 8 31,3% 30,2% 29,7% 25,5% 7 39, 5 33,6% 41,6% 32,9% 37,9% 3 38, 35,1% 37,4% 28,2% 1 36,6% Studentereksamen HH HF Htx Total Kender ikke u-days Kender u-days, men har ikke brugt det Kender u-days og har deltaget i det n=3266. Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Aarhus Universitet. Chi-2-test: p=0,000. Det ses af figur 18, at kendskabet til u-days er signifikant størst blandt respondenter, der har taget en stx (studentereksamen). I denne gruppe kender 77 % u-days. Kendskabet blandt studerende med anden gymnasial baggrund er også højt, og det varierer ikke meget. Det bør dog yderligere bemærkes, at for alle grupper med undtagelse af HF erne er det ca. halvdelen eller over halvdelen af dem, der kender til u-days, som også benytter sig af tilbuddet. Hos studerende med HF-baggrund er deltagelsen markant lavere: Her har 70 % kendskab til u-days, men kun 30 % har benyttet sig af tilbuddet. U-days foregår i Aarhus (Østjylland), men der rekrutteres fra hele landet. Ikke overraskende viser figur 19, at kendskabet til u-days er stort (90 %) i Østjylland, hvor også over halvdelen af dem, der kender til u-days, har deltaget i arrangementet. Kendskabet og deltagelsen er lavest i København, i Nordjylland og på Sjælland. Figur 19. Hvad er dit kendskab til u-days (åbent hus)? Forskel mellem landsdele. Kender u-days og har deltaget i det Kender u-days, men har ikke brugt det Kender ikke u -days Flensborg og Slesvig Sjælland Hovedstaden Øvrige Syddanmark Fyn Nordjylland Øvrige Midtjylland Østjylland 29,6% 37, 20,7% 24,3% 19,3% 21,1% 35, 37,1% 22,4% 36,6% 20,7% 24,3% 31,3% 37,2% 48,4% 33,3% 55, 59,6% 27,9% 41, 55, 31,5% 42,9% 8,7% n=3266. Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Aarhus Universitet. Chi-2-test: p=0,000.

27 26 dit studievalg 2011 De studerende, der havde deltaget i u-days, blev spurgt om, i hvilken grad u-days havde haft betydning for deres studievalg. Betydningen af u-days er stor, og to tredjedele af alle respondenterne har svaret, at u-days i høj eller i nogen grad har haft betydning for deres studievalg. Der blev ikke fundet signifikant forskel på u-days betydning hovedområderne imellem. Det viste sig, at der var kønsforskelle på, hvorledes mænd og kvinder vægter u-days betydning for studievalget. Kønsfordelingen fremgår af figur 20, hvor det ses, at 69 % af kvinderne svarer, at u-days har haft høj grad eller nogen grad af betydning for deres studievalg, hvor det gælder for 62 % af mændene. Figur 20. Betydning af u-days for studievalget blandt mænd og kvinder ,7 11,3 11,0 19,8 26,9 22,3 41, 42, 41,7 27, 19, 24, Kvinder Mænd Total I ingen grad I mindre grad I nogen grad I høj grad n=1196. Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Aarhus Universitet. Chi-2-test: p=0,005. Også i forbindelse med aldersfordelingen ses signifikante forskelle i tildeling af u-days betydning for respondenternes studievalg. Trods den høje grad af betydning for alle aldersgrupper fremgår det af figur 21, at u-days betydning for studievalget er markant lavere for gruppen over 24 år. Her svarer 25 %, at u-days ingen grad af betydning har haft, hvorimod samme tal ligger på 8-12 % for andre aldersgrupper. De ældre respondenter har muligvis været mere afklarede og har derfor ikke tilskrevet informationsarrangementet helt så stor betydning for valget. Figur 21. Betydning af u-days for studievalget blandt forskellige aldersgrupper ,6% 8,2% 11,3% 12,2% 11,5% 11, 25, 21,4% 26,3% 20,6% 17,6% 22,3% 28,2% 27,9% 43,1% 40,5% 35,9% 46,9% 41,7% 37,2% 33,8% 27,8% 27,2% 29,1% 21,2% 20,5% 24,6% 11,8% < 20 år 20 år 21 år 22 år år > 24 år Total I ingen grad I mindre grad I nogen grad I høj grad n=1196. Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Aarhus Universitet. Chi-2-test: p=0,000.

28 dit studievalg Kvaliteten af den information, de studerende har modtaget på u-days, vurderes meget højt. 75 % af respondenterne vurderer den til god eller meget god, og kun en meget lille gruppe på tilsammen 2 % vurderer informationen som dårlig og meget dårlig. Det skal bemærkes, at der ingen signifikante forskelle er på, hvorledes de studerende vurderer kvaliteten af den information, de modtog på u-days, hverken på hovedområdeniveau, blandt kønnene, i aldersfordelingen eller i forhold til den adgangsgivende eksamen, den studerende søgte ind på baggrund af. Figur 22. Hvordan vurderer du kvaliteten af den information, du fik gennem dit besøg på u-days (åbent hus)? ,6% 52,1% 25,5% Meget dårlig Dårlig Middel God Meget god n=1196. Kilde: Rekrutteringsundersøgelsen Dit Studievalg Aarhus Universitet. Iagttagelser i forhold til u-days Generelt meget stort kendskab til u-days. Kendskabet til u-days blandt respondenter fra Østjylland er på 90 %. Kendskabet til u-days er 12 % højere blandt de kvindelige respondenter end blandt de mandlige, og blandt de respondenter, der har deltaget i u-days, er graden af betydning for studievalg også højere hos kvinderne end hos mændene. Trods et stort kendskab i alle aldersgrupper er der signifikant færre, der kender u-days i gruppen over 24 år end i de øvrige aldersgrupper. Også u-days betydning for studievalget er lavere for gruppen over 24 år. Der er stort kendskab til u-days hos alle grupper opdelt på adgangsgivende eksamen, men studerende med stx (studentereksamen) har størst kendskab til u-days. Trods et også stort kendskab hos respondenter med HF-baggrund (70 %) deltager kun 28 % i u-days. 75 % af respondenterne vurderede kvaliteten af den information, de modtog på u-days, til god eller meget god.

stud dit studievalg 2012 rekrutteringsundersøgelse AARHUS UNIVERSITET

stud dit studievalg 2012 rekrutteringsundersøgelse AARHUS UNIVERSITET valg dit stud 2012 ie dit studievalg 2012 rekrutteringsundersøgelse au AARHUS UNIVERSITET 2 Analysegruppe Jesper Bo Jensen, Kommunikationskonsulent, AU Kommunikation Gitte Stavad Andersen, Specialkonsulent,

Læs mere

2 DIT STUDIEVALG 2014

2 DIT STUDIEVALG 2014 2 DIT STUDIEVALG 2014 Analysegruppe Events og Kommunikationsstøtte, AU Forskning og Eksterne Relationer Vejledning og Studieinformation, AU Uddannelse Uddannelsesstrategisk Sekretariat, AU Uddannelse Anvendte

Læs mere

UTTE REKR REKRUTTERING 2010. Resultater og oversigt

UTTE REKR REKRUTTERING 2010. Resultater og oversigt UTTE REKR AU RING Resultater og oversigt Analysegruppe Terkel Rørkær Sigh, AC-Fuldmægtig, Kvalitet og Udvikling, AU Studieadministration Julie Lykke Madsen, AC-Fuldmægtig, Kvalitet og Udvikling, AU Studieadministration

Læs mere

DIT STUDIEVALG 2012. stud DIT STUDIEVALG 2012 REKRUTTERINGSUNDERSØGELSE BILAGSMAPPE AARHUS UNIVERSITET

DIT STUDIEVALG 2012. stud DIT STUDIEVALG 2012 REKRUTTERINGSUNDERSØGELSE BILAGSMAPPE AARHUS UNIVERSITET DIT STUDIEVALG 2012 1 valg dit stud 2012 ie DIT STUDIEVALG 2012 REKRUTTERINGSUNDERSØGELSE BILAGSMAPPE au AARHUS UNIVERSITET Bilag Dit Studievalg 2012 DEL 1: De danske BA-studerende... 7 Om respondenterne

Læs mere

Vi skal understrege, at din besvarelse vil blive behandlet fortroligt, og at svarene kun vil blive offentliggjort som generelle oversigter.

Vi skal understrege, at din besvarelse vil blive behandlet fortroligt, og at svarene kun vil blive offentliggjort som generelle oversigter. Dit Studievalg 2014 Velkommen til spørgeskemaundersøgelsen Dit studievalg 2014. Tak fordi du vil deltage i vores undersøgelse. Aarhus Universitet ønsker at give den bedst mulige uddannelsesinformation

Læs mere

Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus Efterår 2012

Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus Efterår 2012 Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus 2012 Februar 2013 Karin Løntoft Degn-Andersen 1 1. Indholdsfortegnelse 2. INDLEDNING... 3 3.

Læs mere

Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus Efterår 2014

Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus Efterår 2014 Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus 2014 December 2014 Alexander Clausen 1 1. Indholdsfortegnelse 1. INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 2.

Læs mere

Skolevægring. Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler

Skolevægring. Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler Skolevægring Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler Udarbejdet af Analyse & Tal for Institut for Menneskerettigheder juli 017 Indledning Udsendelse

Læs mere

Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole - Aarhus. Efterår 2011.

Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole - Aarhus. Efterår 2011. Side 1 af 10 Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole - Aarhus. Efterår 2011. (September 2012 Christina Falkenberg) Side 2 af 10 1. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Elevundersøgelse 2013-14

Elevundersøgelse 2013-14 Elevundersøgelse 13-14 Første del En undersøgelse af elevers oplevede pres i gymnasiet. Elevbevægelsens Hus Vibevej 31 2 København NV Indhold Indledning Datagrundlag 4 5 DEL 1: Profil på alle respondenter

Læs mere

Medlemmernes vurdering af arbejdsforholdene på skolerne

Medlemmernes vurdering af arbejdsforholdene på skolerne ANALYSENOTAT Februar 2014 Medlemmernes vurdering af arbejdsforholdene på skolerne I perioden november 2013 til januar 2014 har Danmarks Lærerforening gennemført en spørgeskemaundersøgelse om arbejdsforholdene

Læs mere

Undersøgelse af nye BA-studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Foråret 2017

Undersøgelse af nye BA-studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Foråret 2017 Undersøgelse af nye BA-studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Foråret 2017 (Udarbejdet af Christina Falkenberg juni 2017) 1 1. Indholdsfortegnelse: 1. Indholdsfortegnelse.. 2 2. Indledning...

Læs mere

Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus Efterår 2013

Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus Efterår 2013 Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus 2013 November 2014 Alexander Clausen 1 1. Indholdsfortegnelse 2. INDLEDNING... 3 3. MARKANTE

Læs mere

FADLs 12. semesterundersøgelse efteråret 2013

FADLs 12. semesterundersøgelse efteråret 2013 FADLs 12. semesterundersøgelse efteråret 2013 I 2008 gennemførte Sundhedsministeriet en række ændringer i uddannelsen af speciallæger, herunder den meget omtalte 4-årsregel. Ændringerne var en del af en

Læs mere

Analyse af social uddannelsesmobilitet og frafald på lange videregående uddannelser

Analyse af social uddannelsesmobilitet og frafald på lange videregående uddannelser Bilag 6 Analyse af social uddannelsesmobilitet og frafald på lange videregående uddannelser I dette notat undersøges, om der er eventuelle sociale skævheder forbundet med frafaldet på de lange videregående

Læs mere

ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD

ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD I foråret 2015 besøgte CompanYoung tre af landets universiteters åbent hus-arrangementer. Formålet hermed var at give indblik i effekten af åbent hus og

Læs mere

Dimittendundersøgelse for UCN s Fysioterapeutuddannelse 2015

Dimittendundersøgelse for UCN s Fysioterapeutuddannelse 2015 Dimittendundersøgelse for UCN s Fysioterapeutuddannelse 2015 Indhold Indledning... 2 Lidt om dimittenderne... 2 Beskæftigelsessituation... 3 Dimittender i ansættelsesforhold... 3 Selvstændige/iværksætter...

Læs mere

Praktikvirksomheders adfærd i forbindelse med merkantile elevers overgang til hovedforløb

Praktikvirksomheders adfærd i forbindelse med merkantile elevers overgang til hovedforløb Praktikvirksomheders adfærd i forbindelse med merkantile elevers overgang til hovedforløb INDHOLD Praktikvirksomheders adfærd i forbindelse med merkantile elevers overgang til hovedforløb 1 Resumé 4 2

Læs mere

Vejledning om valg af uddannelse og erhverv. Kvantitativ undersøgelse blandt elever i grundskolen og de gymnasiale uddannelser

Vejledning om valg af uddannelse og erhverv. Kvantitativ undersøgelse blandt elever i grundskolen og de gymnasiale uddannelser Vejledning om valg af uddannelse og erhverv Kvantitativ undersøgelse blandt elever i grundskolen og de gymnasiale uddannelser Vejledning om valg af uddannelse og erhverv Kvantitativ undersøgelse blandt

Læs mere

Optag bachelor KUA 2014

Optag bachelor KUA 2014 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Optag bachelor KUA 0 Profil af de studerende 0--0 Forord Profilen på de nyoptagne studerende baserer sig på data trukket fra STADS torsdag den. november. Antallet

Læs mere

Elever i søgekøen og deres oplevede barrierer i forhold til at finde en praktikplads

Elever i søgekøen og deres oplevede barrierer i forhold til at finde en praktikplads Elever i søgekøen og deres oplevede barrierer i forhold til at finde en praktikplads Som en del af udmøntningen af Aftale om en vækstpakke 2014 blev det besluttet at igangsætte en kvalitativ gennemgang

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Ingeniøruddannelserne på SDU Det Tekniske Fakultet

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Ingeniøruddannelserne på SDU Det Tekniske Fakultet Det Tekniske Fakultet Velkomstundersøgelsen 2018 Ingeniøruddannelserne på SDU Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse Jan. 2019 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens svarprocent...

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Civilingeniøruddannelsen i fysik og teknologi Det Tekniske Fakultet

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Civilingeniøruddannelsen i fysik og teknologi Det Tekniske Fakultet Det Tekniske Fakultet Velkomstundersøgelsen 2018 Civilingeniøruddannelsen i fysik og teknologi Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse Jan. 2019 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens

Læs mere

Kortlægning af seksuelle krænkelser. Dansk Journalistforbund

Kortlægning af seksuelle krænkelser. Dansk Journalistforbund Kortlægning af seksuelle krænkelser Dansk Journalistforbund Udarbejdet af: Flemming Pedersen og Søren Vejlstrup Grove Marts 2018 KORTLÆGNING AF SEKSUELLE KRÆNKELSER Udarbejdet af: Flemming Pedersen og

Læs mere

Tryk på "language"-knappen nedenfor og vælg "English" hvis du ønsker en engelsk version af spørgeskemaet. Tryk "next" for at fortsætte.

Tryk på language-knappen nedenfor og vælg English hvis du ønsker en engelsk version af spørgeskemaet. Tryk next for at fortsætte. Velkommen til Introundersøgelsen // Welcome to the Introduction Survey Tryk på "language"-knappen nedenfor og vælg "English" hvis du ønsker en engelsk version af spørgeskemaet. Tryk "next" for at fortsætte.

Læs mere

StudenterFokus. Frafaldet på uddannelserne i UC SYD for forårsoptagene i studieårene 2015/ /2018

StudenterFokus. Frafaldet på uddannelserne i UC SYD for forårsoptagene i studieårene 2015/ /2018 StudenterFokus Frafaldet på uddannelserne i UC SYD for forårsoptagene i studieårene 2015/2016-2017/2018 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Frafald indenfor det første studieår (overordnet)... 2 Køn...

Læs mere

Evaluering af Studiepraktik 2015. Evalueringsrapport: Studiepraktik 2015

Evaluering af Studiepraktik 2015. Evalueringsrapport: Studiepraktik 2015 Evalueringsrapport: Studiepraktik 2015 Praktikanternes evaluering af Studiepraktik 2015 1 Indhold Om evalueringsrapporten...3 Overordnede tal for Studiepraktik 2015...4 Institutioner og uddannelser...4

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Diplomingeniøruddannelsen i elektrisk energiteknologi Det Tekniske Fakultet

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Diplomingeniøruddannelsen i elektrisk energiteknologi Det Tekniske Fakultet Det Tekniske Fakultet Velkomstundersøgelsen 2018 Diplomingeniøruddannelsen i elektrisk energiteknologi Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse Jan. 2019 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens

Læs mere

Surveyundersøgelse af danske kiropraktorpatienter

Surveyundersøgelse af danske kiropraktorpatienter Surveyundersøgelse af danske kiropraktorpatienter Foto: Uffe Johansen Dansk Kiropraktor Forening København 2013 Indhold 1 Baggrund for undersøgelsen.. 2 2 Indkomstniveau. 3 Kiropraktorpatienters årlige

Læs mere

RAPPORT. Dimittendundersøgelse Pædagogisk Assistentuddannelse UCC [UDGAVE NOVEMBER 2015]

RAPPORT. Dimittendundersøgelse Pædagogisk Assistentuddannelse UCC [UDGAVE NOVEMBER 2015] RAPPORT Dimittendundersøgelse Pædagogisk Assistentuddannelse UCC 2015 [UDGAVE NOVEMBER 2015] Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Formål og fokus... 3 1.2 Design og indhold... 3 1.3 Distribution af

Læs mere

Indberettet sager Indberettet sager Sag afvist Sag behandlet Antal Procent 100% 14% 86%

Indberettet sager Indberettet sager Sag afvist Sag behandlet Antal Procent 100% 14% 86% Modtager(e): Uddannelsesbåndet, uddannelseschefer Notat Internt notat: Eksamensnydesager 2012 Dette notat samler op på registrering af sager vedrørende eksamenssnyd i 2012 1. Overordnet set blev 110 sager

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse for Finansbacheloruddannelsen. Årgang 2010-2014 pr. 1. februar 2015

Beskæftigelsesundersøgelse for Finansbacheloruddannelsen. Årgang 2010-2014 pr. 1. februar 2015 Beskæftigelsesundersøgelse for Finansbacheloruddannelsen Årgang 2010-2014 pr. 1. februar 2015 Udarbejdet af Kvalitetsmedarbejder Ulrik Pontoppidan, Erhvervsakademi Aarhus, marts 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Undersøgelse af alle nye studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Foråret 2016

Undersøgelse af alle nye studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Foråret 2016 x Undersøgelse af alle nye studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Foråret 2016 (Udarbejdet af Christina Falkenberg april 2017) 1 1. Indholdsfortegnelse: 1. Indholdsfortegnelse: 2 2. Indledning...

Læs mere

Danske professionshøjskoleog

Danske professionshøjskoleog Danske professionshøjskoleog erhvervsakademistuderendes UNI C juni 2009 Danske professionshøjskole- og erhvervsakademistuderendes UNI C juni 2009 Af Jeppe Krag og Bertel Ståhle Indhold 1 Introduktion...

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i miljøteknologi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i miljøteknologi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i miljøteknologi 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Nordjysk Uddannelsesindblik 2015 - temaindblik: Elevsammensætning og social mobilitet på ungdomsuddannelserne

Nordjysk Uddannelsesindblik 2015 - temaindblik: Elevsammensætning og social mobilitet på ungdomsuddannelserne Nordjysk Uddannelsesindblik 2015 - temaindblik: Elevsammensætning og social mobilitet på ungdomsuddannelserne Denne publikation er en del af Region s årlige uddannelsesindblik. I denne publikation beskrives

Læs mere

Undersøgelse af danske skolebørns viden om menneskerettigheder og børnekonventionen

Undersøgelse af danske skolebørns viden om menneskerettigheder og børnekonventionen Undersøgelse af danske skolebørns viden om menneskerettigheder og børnekonventionen . Indledning. Baggrund for undersøgelsen TNS Gallup har for UNICEF Danmark og Institut for Menneskerettigheder gennemført

Læs mere

Akademikernes fremtid i nordjylland. Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse

Akademikernes fremtid i nordjylland. Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse Akademikernes fremtid i nordjylland Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse Datagrundlag Karrierecentret, Aalborg Universitet, har stået for dataindsamlingen, databearbejdelsen samt udarbejdelsen af

Læs mere

Mobning på arbejdspladsen. En undersøgelse af oplevelser med mobning blandt STEM-ansatte

Mobning på arbejdspladsen. En undersøgelse af oplevelser med mobning blandt STEM-ansatte Mobning på arbejdspladsen En undersøgelse af oplevelser med mobning blandt STEM-ansatte September 2018 Mobning på arbejdspladsen Resumé Inden for STEM (Science, Technology, Engineering & Math) var der

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Diplomingeniøruddannelsen i produktion Det Tekniske Fakultet

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Diplomingeniøruddannelsen i produktion Det Tekniske Fakultet Det Tekniske Fakultet Velkomstundersøgelsen 2018 Diplomingeniøruddannelsen i produktion Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse Jan. 2019 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens svarprocent...

Læs mere

Virksomhedernes brug af og tilfredshed med Jobnet

Virksomhedernes brug af og tilfredshed med Jobnet Virksomhedernes brug af og tilfredshed med Jobnet Capacent Epinion for Arbejdsmarkedsstyrelsen November 2008 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning og formål... 4 1.1 Rapportens opbygning... 4 1.2 Respondentgrundlag...

Læs mere

Elevundersøgelse 2013-14

Elevundersøgelse 2013-14 Elevundersøgelse 2013-14 Andel del En undersøgelse af det fysiske undervisningsmiljø i gymnasiet. Elevbevægelsens Hus Vibevej 31 2400 København NV Indhold Indledning Datagrundlag 3 4 AFSNIT 1: Profil på

Læs mere

Evaluering af Studiepraktik 2013

Evaluering af Studiepraktik 2013 Evaluering af Studiepraktik 2013 Indhold Overordnede tal for Studiepraktik 2013... 3 Uddannelser... 3 Ansøgere... 3 Prioriteter... 3 Fordeling af pladser... 4 Endelig fordeling af pladser... 4 Et danmarkskort

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2011

Beskæftigelsesundersøgelse 2011 Beskæftigelsesundersøgelse 2011 Rapport for kandidatdimittender Januar 2012 For 2011 findes også rapporter for bachelordimittender og ph.d.-dimittender samt et notat med en opsummering af årets resultater.

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse

Spørgeskemaundersøgelse Spørgeskemaundersøgelse FOAs ledermedlemmer marts 2007 0 FOA-medlemsundersøgelse blandt samtlige medlemmer i Lederzonen Arbejdet som leder... 2 Kommunalreformen... 4 Ledernes baggrund... 7 Lederudvikling

Læs mere

Ledelsesforventninger blandt unge 2001. Ledelsesforventninger blandt unge

Ledelsesforventninger blandt unge 2001. Ledelsesforventninger blandt unge Ledelsesforventninger blandt unge Ledernes Hovedorganisation Juni 2001 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Ambitionen om at blive leder... 3 Fordele ved en karriere som leder... 5 Barrierer... 6 Undervisning

Læs mere

Indhold. Undersøgelsen er udarbejdet af: Manova A/S. Videnscenter for Generation YZ. Ragnagade 17. 2100 København Ø

Indhold. Undersøgelsen er udarbejdet af: Manova A/S. Videnscenter for Generation YZ. Ragnagade 17. 2100 København Ø ... unge på sabbatår 15 Indhold Indledning... 2 Metode... 3 Key findings... 7 Temaer Intentioner for sabbatår og fremtid... 8 Indflydelse på og holdning til sabbatår... 11 Information om job- og uddannelsesmuligheder...

Læs mere

Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed

Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed Rockwool Fondens Forskningsenhed Arbejdspapir 36 Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed Jens Bonke København 1 Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed Arbejdspapir 36 Udgivet af: Rockwool

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse for PBA i international handel og markedsføring. Årgang 2009-2011 pr. 1. februar 2012

Beskæftigelsesundersøgelse for PBA i international handel og markedsføring. Årgang 2009-2011 pr. 1. februar 2012 Beskæftigelsesundersøgelse for PBA i international handel og markedsføring Årgang 2009-2011 pr. 1. februar 2012 Udarbejdet af Gitte Damgaard, Erhvervsakademi Aarhus, April 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 diplomingeniøruddannelsen i kemi og bioteknologi Det Tekniske Fakultet

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 diplomingeniøruddannelsen i kemi og bioteknologi Det Tekniske Fakultet Det Tekniske Fakultet Velkomstundersøgelsen 2018 diplomingeniøruddannelsen i kemi og bioteknologi Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse Jan. 2019 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens

Læs mere

10 respondenter (52,6 %) er kvinder, 9 er mænd og de har en gennemsnitsalder på 28 år.

10 respondenter (52,6 %) er kvinder, 9 er mænd og de har en gennemsnitsalder på 28 år. Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i produktionsteknik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Diplomingeniøruddannelsen i elektronik Det Tekniske Fakultet

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Diplomingeniøruddannelsen i elektronik Det Tekniske Fakultet Det Tekniske Fakultet Velkomstundersøgelsen 2018 Diplomingeniøruddannelsen i elektronik Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse Jan. 2019 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens svarprocent...

Læs mere

Elevundersøgelse 2013-14

Elevundersøgelse 2013-14 Elevundersøgelse 2013-14 Tredje del En undersøgelse af brugerbetaling i gymnasiet. Elevbevægelsens Hus Vibevej 31 2400 København NV Indhold Indledning Om Danske Gymnasieelevers Sammenslutning Datagrundlag

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Diplomingeniøruddannelsen i bygningsteknik Det Tekniske Fakultet

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Diplomingeniøruddannelsen i bygningsteknik Det Tekniske Fakultet Det Tekniske Fakultet Velkomstundersøgelsen 2018 Diplomingeniøruddannelsen i bygningsteknik Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse Dec. 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens

Læs mere

Optag bachelor KUA 2013

Optag bachelor KUA 2013 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Optag bachelor KUA 1 Profil af de studerende 16-10- Forord Data på de nyoptagne studerende baserer sig på data fra KOT modtaget. august 1, og består i alt af 6

Læs mere

Rigets tilstand. Survey blandt EASJs danske nyoptagne studerende

Rigets tilstand. Survey blandt EASJs danske nyoptagne studerende Rigets tilstand Survey blandt EASJs danske nyoptagne studerende Efterår 2013 Om evalueringen Undersøgelsen er blevet gennemført af 248 respondenter ud af et samlet optag på 1158 (baseret på optagsindberetning

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2014

Beskæftigelsesundersøgelse 2014 Beskæftigelsesundersøgelse 2014 Rapport for kandidatdimittender Maj 2015 For 2014 findes også rapport for ph.d.-dimittender samt et notat med en opsummering af årets resultater. Aarhus Universitets beskæftigelsesundersøgelse

Læs mere

Q1 Dit køn: Hvordan vælger du uddannelse? 1 / 24. Answered: 1,475 Skipped: 0. Kvinde. Mand 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% 70.

Q1 Dit køn: Hvordan vælger du uddannelse? 1 / 24. Answered: 1,475 Skipped: 0. Kvinde. Mand 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% 70. Q1 Dit køn: Answered: 1,475 Skipped: 0 Kvinde Mand Kvinde Mand 70.24% 1,036 29.76% 439 Total 1,475 1 / 24 Q2 Hvor gammel er du? Answered: 1,475 Skipped: 0 15-17 år 18-20 år 21-25 år 26-30 år 31 + 15-17

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Civilingeniøruddannelsen i energiteknologi Det Tekniske Fakultet

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Civilingeniøruddannelsen i energiteknologi Det Tekniske Fakultet Det Tekniske Fakultet Velkomstundersøgelsen 2018 Civilingeniøruddannelsen i energiteknologi Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse Jan. 2019 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Civilingeniøruddannelsen i kemi og bioteknologi (BA) Det Tekniske Fakultet

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Civilingeniøruddannelsen i kemi og bioteknologi (BA) Det Tekniske Fakultet Det Tekniske Fakultet Velkomstundersøgelsen 2018 Civilingeniøruddannelsen i kemi og bioteknologi (BA) Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse Jan. 2019 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens

Læs mere

Unges valg af videregående uddannelse. Carsten Yndigegn

Unges valg af videregående uddannelse. Carsten Yndigegn Unges valg af videregående uddannelse Carsten Yndigegn Institut for grænseregionsforskning 2003 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1 Sammenfatning... 13 2 Problemstilling, formål og metode... 22 2.1 Indledning...

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Diplomingeniøruddannelsen i softwareteknologi Det Tekniske Fakultet

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Diplomingeniøruddannelsen i softwareteknologi Det Tekniske Fakultet Det Tekniske Fakultet Velkomstundersøgelsen 2018 Diplomingeniøruddannelsen i softwareteknologi Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse Jan. 2019 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens

Læs mere

INDHOLD. Udført i samarbejde mellem KADK Arkitektskolen Aarhus Designskolen Kolding Aalborg Universitet Forbundet Arkitekter og Designere

INDHOLD. Udført i samarbejde mellem KADK Arkitektskolen Aarhus Designskolen Kolding Aalborg Universitet Forbundet Arkitekter og Designere PRATIKANTUNDERSØGELSEN 2016 INDHOLD 1. Konklusioner i undersøgelsen... 1 2. Om undersøgelsen... 3 3. Studiearbejde og selvstændig virksomhed... 5 4. Praktikstedets geografiske placering... 7 5. Arbejdspladstype...

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2016 Diplomingeniøruddannelsen i elektronik og datateknik

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2016 Diplomingeniøruddannelsen i elektronik og datateknik Det Tekniske Fakultet Velkomstundersøgelsen 16 Diplomingeniøruddannelsen i elektronik og datateknik TEK Uddannelseskvalitet Nov. 16 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Metode... 1 Resultater... 2 Opsummering

Læs mere

Studievalgscentrenes samarbejde med de enkelte uddannelses institutioner 2006

Studievalgscentrenes samarbejde med de enkelte uddannelses institutioner 2006 Rapport vedr. Studievalgscentrenes samarbejde med de enkelte uddannelses institutioner 2006 1. Indledning I oktober og november blev de gymnasiale uddannelser, HF, HHX, HTX, STX, VUC og Studenterkurser

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Civilingeniøruddannelsen i lærings- og oplevelsesteknologi Det Tekniske Fakultet

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Civilingeniøruddannelsen i lærings- og oplevelsesteknologi Det Tekniske Fakultet Det Tekniske Fakultet Velkomstundersøgelsen 2018 Civilingeniøruddannelsen i lærings- og oplevelsesteknologi Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse Jan. 2019 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode...

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2011

Beskæftigelsesundersøgelse 2011 Beskæftigelsesundersøgelse 2011 Rapport for bachelordimittender Januar 2012 For 2011 findes også rapporter for kandidatdimittender og ph.d.-dimittender samt et notat med en opsummering af årets resultater.

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Civilingeniøruddannelsen i velfærdsteknologi

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Civilingeniøruddannelsen i velfærdsteknologi Det Tekniske Fakultet Velkomstundersøgelsen 2018 Civilingeniøruddannelsen i velfærdsteknologi Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse Jan. 2019 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse Rapport for masterdimittender

Beskæftigelsesundersøgelse Rapport for masterdimittender Beskæftigelsesundersøgelse 2012 Rapport for masterdimittender Januar 2013 AU Beskæftigelsesundersøgelsen 2012 er udført af Dansk Center for Forskningsanalyse, Institut for Statskundskab, School of Business

Læs mere

Evaluering af Studiepraktik 2014

Evaluering af Studiepraktik 2014 Evaluering af Studiepraktik 2014 Indhold Overordnede tal for Studiepraktik 2014... 1 Institutioner og uddannelser... 1 Ansøgere... 1 Hvor mange prioriteter søgte praktikanterne i 1. ansøgningsrunde?...

Læs mere

Praktikanternes evaluering af Studiepraktik 2012

Praktikanternes evaluering af Studiepraktik 2012 Praktikanternes evaluering af Studiepraktik 2012 Indhold Oversigt... 1 Fordeling af praktikanter... 2 Den typiske Studiepraktikant... 3 Hvorfor praktikanterne tager i praktik... 6 Hvor praktikanterne har

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Global Management and Manufacturing

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Global Management and Manufacturing 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser. Undersøgelsen er rettet mod dimittender fra perioden 1. januar

Læs mere

HVEM ER GF1 ELEVERNE?

HVEM ER GF1 ELEVERNE? HVEM ER GF1 ELEVERNE? Statistik 2014-2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.1 DET NYE GRUNDFORLØB 1... 2 1.2 FÆRRE ELEVER PÅ GF1... 4 1.3 DRENGENE DOMINERER GF1... 5 1.4 10. KLASSE TOPPER... 6 1.5 HOVEDSTADEN LEVERER

Læs mere

Danskernes e-julehandel i 2013 Gang i e-julegavehandlen

Danskernes e-julehandel i 2013 Gang i e-julegavehandlen Notat Danskernes e-julehandel i 2013 Traditionen tro er julehandlen gået i gang, og danskerne bruger meget tid og mange penge på at købe julegaver til familie og venner. Dansk Erhverv har, på baggrund

Læs mere

HVEM ER GF1 ELEVERNE?

HVEM ER GF1 ELEVERNE? HVEM ER GF1 ELEVERNE? Statistik 2014-2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.1 DET NYE GRUNDFORLØB... 2 1.2 FÆRRE ELEVER... 4 1.3 DRENGENE DOMINERER... 5 1.4 10. KLASSE TOPPER... 6 1.5 FÆRREST GF1-ELEVER I NORDJYLLAND...

Læs mere

AARHUS KOMMUNE LGBT+ PERSONERS SYN PÅ AARHUS RAPPORT MARTS 2019

AARHUS KOMMUNE LGBT+ PERSONERS SYN PÅ AARHUS RAPPORT MARTS 2019 AARHUS KOMMUNE LGBT+ PERSONERS SYN PÅ AARHUS RAPPORT MARTS 2019 INDHOLD 3 BAGGRUND OG FORMÅL 4 HOVEDKONKLUSIONER 5-7 RESPONDENTERNES BAGGRUND 8-12 AARHUS EN GOD BY FOR ALLE 13-15 TRIVSEL OG ENSOMHED 16-19

Læs mere

Helårsrapport på baggrund af henvendelsesstatistik på tværs af Vejledning og Studieinformation, AU Studier

Helårsrapport på baggrund af henvendelsesstatistik på tværs af Vejledning og Studieinformation, AU Studier ering Evalu Måling af studievejledningsaktiviteter på AU i 2013 Helårsrapport på baggrund af henvendelsesstatistik på tværs af Vejledning og Studieinformation, AU Studier Faglig rapport fra de fire hovedområder

Læs mere

Undersøgelse af nye BA-studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Efteråret 2017

Undersøgelse af nye BA-studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Efteråret 2017 Undersøgelse af nye BA-studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Efteråret 2017 (Udarbejdet af Anne-Cathrine List, juni 2018) 1 1. Indholdsfortegnelse: 1. Indholdsfortegnelse.. 2 2. Indledning...

Læs mere

KOT optaget på Syddansk Universitet pr. 30. juli 2010

KOT optaget på Syddansk Universitet pr. 30. juli 2010 KOT optaget på Syddansk Universitet pr. 30. juli 2010 KOT optaget på Syddansk Universitet pr. 30. juli 2010 Juli 2010 Kristian Grundvad Kvist Analyse og kvalitetsudvikling, Studiekontoret Syddansk Universitet

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering DJM 2009

Undervisningsmiljøvurdering DJM 2009 Undervisningsmiljøvurdering DJM 2009 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Datagrundlag... 3 2.1 Deltagernes fordeling... 4 2.2 Usikkerhed... 4 3 BA/KA Besvarelser... 5 3.1 BA/KA kønsfordeling og rette

Læs mere

Tabel 2.1. Sikkerhedsrepræsentanter og beskæftigede på organisation

Tabel 2.1. Sikkerhedsrepræsentanter og beskæftigede på organisation 2. HVEM ER SIKKERHEDSREPRÆSENTAN- TERNE I dette afsnit gives en kort beskrivelse af de sikkerhedsrepræsentanter, der har deltaget i FTF s undersøgelse af sikkerhedsorganisationen. Der beskrives en række

Læs mere

Undersøgelse af alle nye studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Efteråret 2015

Undersøgelse af alle nye studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Efteråret 2015 Undersøgelse af alle nye studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Efteråret 2015 (Udarbejdet af Christina Falkenberg maj 2016) 1 1. Indholdsfortegnelse: 1. Indholdsfortegnelse: 2 2. Indledning:...

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse Rapport for masterdimittender

Beskæftigelsesundersøgelse Rapport for masterdimittender Beskæftigelsesundersøgelse 2015 Rapport for masterdimittender Juni 2016 Aarhus Universitets beskæftigelsesundersøgelse 2015 er udført af Dansk Center for Forskningsanalyse, Institut for Statskundskab,

Læs mere

UDKAST! Evaluering Studiepraktik 2011. Introtekst til survey:

UDKAST! Evaluering Studiepraktik 2011. Introtekst til survey: UDKAST! Evaluering Studiepraktik 2011 Introtekst til survey: Hjælp os og de videregående uddannelser med at gøre Studiepraktik bedre. Vi beder dig besvare følgende spørgsmål, som tager 2-10 min. at besvare.

Læs mere

- Panelundersøgelse, Folkeskolen, februar 2013 FOLKESKOLEN. Undersøgelse om syn på kønnets betydning for fag- og uddannelsesvalg

- Panelundersøgelse, Folkeskolen, februar 2013 FOLKESKOLEN. Undersøgelse om syn på kønnets betydning for fag- og uddannelsesvalg FOLKESKOLEN Undersøgelse om syn på kønnets betydning for fag- og uddannelsesvalg 2013 Udarbejdet af Scharling Research for redaktionen af Folkeskolen, februar 2013 Formål Scharling.dk Side 1 af 14 Metode

Læs mere

1. INDLEDNING... 2 2. MARKANTE RESULTATER RESUMÉ... 2 3. GENERALISERBARHED... 3 4. DEMOGRAFI...

1. INDLEDNING... 2 2. MARKANTE RESULTATER RESUMÉ... 2 3. GENERALISERBARHED... 3 4. DEMOGRAFI... Undersøgelse af Journalisthøjskolens nye studerende Foråret 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 2 2. MARKANTE RESULTATER RESUMÉ... 2 3. GENERALISERBARHED... 3 4. DEMOGRAFI... 3 4.1 KØNSFORDELING...

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Kandidatintroduktion 2017 Ingeniøruddannelserne SDU Fakultetsniveau

Det Tekniske Fakultet. Kandidatintroduktion 2017 Ingeniøruddannelserne SDU Fakultetsniveau Det Tekniske Fakultet Kandidatintroduktion 2017 Ingeniøruddannelserne SDU Fakultetsniveau Uddannelseskvalitet Mar. 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens svarprocent... 3 Resultater...

Læs mere

Fri og uafhængig Selvstændiges motivation

Fri og uafhængig Selvstændiges motivation Fri og uafhængig Selvstændiges motivation Uafhængighed af andre og frihed til at tilrettelægge sit eget arbejde er de stærkeste drivkræfter for et flertal af Danmarks selvstændige erhvervdrivende. For

Læs mere

For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014

For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 Brugertilfredshedsundersøgelse For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 UDGIVER Socialforvaltningen Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Birthe

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2016

Beskæftigelsesundersøgelse 2016 Beskæftigelsesundersøgelse 2016 Opsummering af årets resultater Februar 2017 For 2016 findes separate rapporter for kandidatdimittender og ph.d.-dimittender. Aarhus Universitets beskæftigelsesundersøgelse

Læs mere

Rekruttering af nye censorer. Tabelrapport fra spørgeskemaundersøgelse blandt censorformænd

Rekruttering af nye censorer. Tabelrapport fra spørgeskemaundersøgelse blandt censorformænd Rekruttering af nye censorer Tabelrapport fra spørgeskemaundersøgelse blandt censorformænd Rekruttering af nye censorer Tabelrapport fra spørgeskemaundersøgelse blandt censorformænd 2016 Rekruttering

Læs mere

RAPPORT. Dimittendundersøgelse. Pædagogisk Assistentuddannelse UCC

RAPPORT. Dimittendundersøgelse. Pædagogisk Assistentuddannelse UCC RAPPORT Dimittendundersøgelse Pædagogisk Assistentuddannelse UCC 22. september 2017 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Formål og fokus... 3 1.2 Design og indhold... 3 1.3 Distribution... 3 1.4 Population

Læs mere

Evaluering af meritpraksis på erhvervsakademier og professionshøjskoler. Tabelrapport

Evaluering af meritpraksis på erhvervsakademier og professionshøjskoler. Tabelrapport Evaluering af meritpraksis på erhvervsakademier og professionshøjskoler Tabelrapport 1 DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT 2 Indhold Indledning s. 4 Indledende spørgsmål s. 5 Meritansøgningen s. 5 Resultat af

Læs mere

For Myndighedsafdelingen Voksenhandicap 2013

For Myndighedsafdelingen Voksenhandicap 2013 Brugertilfredshedsundersøgelse For Myndighedsafdelingen Voksenhandicap 2013 UDGIVER Socialforvaltningen Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Birthe Kabel, udviklingskonsulent

Læs mere

Dette er en introduktion til dimittendundersøgelser i UCC samt en analyse af dimittendundersøgelsen på Tegnsprogstolkeuddannelsen.

Dette er en introduktion til dimittendundersøgelser i UCC samt en analyse af dimittendundersøgelsen på Tegnsprogstolkeuddannelsen. Dimittendundersøgelse på Tegnsprogstolkeuddannelsen UCC 2013 Enheden for kvalitetsudvikling 20. juni 2012 Dimittendundersøgelse på Tegnsprogstolkeuddannelsen UCC Forår 2013 (2) Introduktion Dette er en

Læs mere

3. Profil af studerende under åben uddannelse

3. Profil af studerende under åben uddannelse 3. Profil af studerende under åben uddannelse I det følgende afsnit beskriver vi de studerende under åben uddannelse på baggrund af deres tilknytning til arbejdsmarkedet, deres arbejdsområder og deres

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Civilingeniøruddannelsen i PDI (BA)

Det Tekniske Fakultet. Velkomstundersøgelsen 2018 Civilingeniøruddannelsen i PDI (BA) Det Tekniske Fakultet Velkomstundersøgelsen 2018 Civilingeniøruddannelsen i PDI (BA) Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse Dec. 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens svarprocent...

Læs mere

Kortlægning af nyankomne og unge grønlændere i Aalborg i perioden 1.1.2008 31.12.2008

Kortlægning af nyankomne og unge grønlændere i Aalborg i perioden 1.1.2008 31.12.2008 Kortlægning af nyankomne og unge grønlændere i Aalborg i perioden 1.1.2008 31.12.2008 En undersøgelse foretaget af Brobyggerselskabet De udstødte ved CMU i Aalborg kommune, perioden 1.1.2008 31.12.2008

Læs mere

Analyse af dagpengesystemet

Analyse af dagpengesystemet Analyse af dagpengesystemet Udarbejdet september/oktober 2011 BD272 Indhold Indledning... 2 Metode og validitet... 2 Dataindsamling fra... 2 Dataindsamling fra den øvrige befolkning... 2 Forventninger

Læs mere

Undersøgelse af frivillighed på danske folkebiblioteker

Undersøgelse af frivillighed på danske folkebiblioteker Undersøgelse af frivillighed på danske folkebiblioteker Indholdsfortegnelse 1 FRIVILLIGHED PÅ DE DANSKE FOLKEBIBLIOTEKER... 3 1.1 SAMMENFATNING AF UNDERSØGELSENS RESULTATER... 3 1.2 HVOR MANGE FRIVILLIGE

Læs mere