HELSINGØR KOMMUNE: OPFØRELSE OG DRIFT AF PLEJEHJEM I HELSINGØR KOMMUNE KONKURRENCEBETINGELSER. Version 4

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HELSINGØR KOMMUNE: OPFØRELSE OG DRIFT AF PLEJEHJEM I HELSINGØR KOMMUNE KONKURRENCEBETINGELSER. Version 4"

Transkript

1 Opførelse og drift af plejehjem i Helsingør Kommune - Konkurrencebetingelser Version 4 HELSINGØR KOMMUNE: OPFØRELSE OG DRIFT AF PLEJEHJEM I HELSINGØR KOMMUNE KONKURRENCEBETINGELSER c:\polweb2\work\files_3460_ \ _v1_konkurrencebetingelser endelige.docx

2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING KONTRAKTERNES OMFANG KONKURRENCEFORM OG RETSGRUNDLAG KONKURRENCEMATERIALET KONKURRENCESBETINGELSER ORDREGIVER TIDSPLAN FOR KONKURRENCENS GENNEMFØRELSE TILDELINGSKRITERIUM SAMMENFATNING AF KRAV TIL UDFORMNING AF TILBUD FORBEHOLD ALTERNATIVE TILBUD VEDSTÅELSESFRIST FORTROLIGHED VEDERLAG...25 Side 2

3 1. INDLEDNING Side KONTRAKTERNES OMFANG Helsingør Kommune (herefter "Kommunen") planlægger opførelsen af et plejehjem, beliggende på en del af Sauntevej 104, matrikel nr. 1a, Stenstrup B, 3300 Hornbæk bestående af en boligdel og en servicedel. Kommunen ønsker at indgå en hovedsamarbejdsaftale om opførelse og drift (bygningsdrift og plejedrift) med en non-profit organisation (herefter "Samarbejdspartneren") pr. 1. februar Hovedsamarbejdsaftalen indebærer, at Samarbejdspartneren skal oprette dels en Selvejende Almen Boliginstitution, der skal varetage opførelse og bygningsdrift af det nye plejehjem i henhold til særskilt samarbejdsaftale herom, dels en Selvejende Institution, som skal varetage plejedriften af plejehjemmet først på Bøgehøjgård og herefter på det nybyggede plejehjem, når dette er færdigbygget og indflytningsklart i henhold til en inhouse-driftsaftale. Samarbejdspartneren er bygherre og ejer af boligdelen, og Kommunen er bygherre og ejer af servicedelen. Kommunen ønsker tillige at indgå byggeforretningsføreraftale vedrørende opførelse af servicedelen. Kommunen forudsætter, at Samarbejdspartneren har foretaget de nødvendige formalia pr. 1. februar 2016 til brug for kontraktunderskrivelse og stiftelse af den selvejende institution og den selvejende almene boliginstitution. Det nye plejehjem i Hornbæk skal tages i brug i marts/april For perioden 1. januar 2017 til marts/april 2019 skal Samarbejdspartneren overtage og varetage plejedriften på det nuværende plejehjem Bøgehøjgård. Kommunen tager forbehold for, at tidsplanen kan ændres pga. byggeriet eller politiske beslutninger. Det følger af Byggeprogrammet, at der indregnes en option på udvidelse af plejehjemmet med 12 boliger. Optionen er del af byggeprojektet, men ikke en del af konkurrencebetingelserne. 1.2 OPGAVEN Følgende skal etableres:

4 Boligdel Side 4 48 plejeboliger, heraf 1 ægteparbolig. 3 aflastningsboliger. Fællesboligarealer. Servicedel Aktivitets- og træningslokaler mv. Café og produktionskøkken. Personalefaciliteter. Faciliteter for hjemmeplejen. 1.3 KONKURRENCEFORM OG RETSGRUNDLAG Kontrakten er ikke omfattet af EU-udbudsreglerne, idet kontraktgrundlaget indgås med Samarbejdspartneren dels efter in-house reglerne, dels reglerne i lov om almene boliger mv.. Kommunen har valgt at gennemføre en "konkurrence" mellem to mulige samarbejdspartnere. I konkurrenceforløbet er indlagt dialogmøder samt præsentation af de foreløbige oplæg med mulighed for tilpasning af oplægget indtil den endelige tilbudsfrist. De to mulige samarbejdspartnere benævnes i konkurrencebetingelserne "Konkurrencedeltager(erne)". Konkurrencedeltagerne skal til brug for tilbudsafgivelsen benytte og udfylde Tilbudsbilag 1-12, som efterfølgende vil indgå som bilag i konktraktgrundlaget. Konkurrencebetingelserne og den nærmere tidplan er beskrevet nedenstående. 1.4 KONKURRENCEMATERIALET Det samlede konkurrencemateriale består af følgende dokumenter: Konkurrencebetingelser (nærværende dokument) med tilbudsbilag Udkast til Hovedsamarbejdsaftale med bilag Udkast til aftale om udviklende partnerskab med bilag. Udkast til samarbejdsaftale vedrørende opførelse af og bygningsdrift af nyt plejehjem i Hornbæk med bilag Udkast til samarbejdsaftale vedrørende drift af plejehjemmet (inhouse-aftale) med bilag (inklusive købsaftaler).

5 Udkast til Vedtægter for den selvejende institution (alene visse af punkterne er obligatoriske). Udkast til Byggeforretningsføreraftale med bilag Udkast til Brugsretsaftale til servicearealerne (det nye plejehjem) med bilag Udkast til Brugsretsaftale til Bøgehøjgård med bilag Kravspecifikation til in house-driftsaftale, inklusive: o "Værdier for det gode plejehjemsliv". o Kvalitetsstandarder og øvrige krav. Byggeprogram af med tilhørende bilag (rumskema). Tilbudsliste. Hovedtidsplan af Side 5 Eventuelle rettelsesblade offentliggjort i tilbudsfasen. Eventuelle spørgsmål og svar offentliggjort i tilbudsfasen. Enhver henvisning til "konkurrencematerialet" i dette dokument eller i de dokumenter, som er nævnt herudover, skal forstås som en henvisning til de dokumenter, som fremgår af dette afsnit 1.4. Konkurrencematerialet fremsendes til Konkurrencedeltagerne pr. . Konkurrencedeltagerne bedes venligst bekræfte modtagelsen af det samlede konkurrencemateriale pr. til cku@horten.dk. Konkurrencedeltagerne bedes kontrollere, at materialet er komplet ifølge ovennævnte fortegnelse VEDTÆGTER Kommunen har udarbejdet et udkast til vedtægterne for den selvejende instition, som skal varetage plejedriften, jf. konkurrencebetingelserne pkt Konkurrencedeltagerne kan vedlægge egne udkast til vedtægterne. Såfremt Konkurrencedeltagerne vælger at vedlægge tilbuddet egne vedtægter, skal de som minimum, indeholde de krav (markeret med gul), som er fremhævet i "Udkast til Vedtægter for den selvejende institution", jf. dog konkurrencebetingelserne pkt Herudover skal tilbuddet vedlægges Konkurrencedeltagerens udkast til vedtægter for Den Selvejende Almene Boliginsitution (Selvejende Almen Ældreboliginstitution). Kommunens godkendelse heraf forudsætter, at disse vedtægter er baseret på normalvedtægten for selvejende almene ældreinstitution.

6 Kommunen skal fortsat godkende begge de endelige vedtægter i forbindelse med kontraktunderskrivelsen. Side KØBSAFTALER Som en del af samarbejdsaftalen vedrørende opførelse af og bygningsdrift af nyt plejehjem i Hornbæk indgår Den Selvejende Almene Boliginstitution og Kommunen en købsaftale om køb af en minimum m 2 stor grund, hvor det nye plejehjem skal opføres. Samtidig indgås der en købsaftale mellem samme parter om Kommunens erhvervelse af m 2 byggeretter med henblik på opførelse af servicearealer i tilknytning til plejeboligerne i plejehjemmet. Den grund, som Den Selveje Almene Boliginstitution skal købe, skal minimum være m 2. Såfremt Den Selvejende Almene Boliginstitution ønsker en større grund, vil dette være muligt, idet grunden skal udstykkes fra en større grund, som Kommunen er i gang med at erhverve. Såfremt grundens størrelse ønskes større end m 2, bedes dette angivet ved tilbudsafgivelsen. Købsaftalerne er betingede som nærmere anført i de ved konkurrencematerialet vedlagte udkast til købsaftaler. 2. KONKURRENCESBETINGELSER 2.1 ORDREGIVER Ordregiver er: Helsingør Kommune Stengade Helsingør Rådgiver er: Horten Advokatpartnerselskab Philip Heymans Allé Hellerup Att. Charlotte Kunckel Bascon A/S Baunegårdsvej 73A 2900 Hellerup Att. Henrik Goldschmidt Eventuelle henvendelser vedrørende konkurrencen skal ske til Charlotte Kunckel via cku@horten.dk.

7 Side 7 Alle henvendelser skal ske skriftligt. Der kan ikke rettes telefoniske eller personlige henvendelser, hverken direkte til Kommunen eller dennes rådgivere vedrørende konkurrencen. 2.2 TIDSPLAN FOR KONKURRENCENS GENNEMFØRELSE Kommunen forbeholder sig ret til at ændre på nedenstående tidsplan. Hovedtidsplanen for konkurrencens gennemførelse er som følger: AKTIVITET DATO Fremsendelse af konkurrencemateriale 27. oktober 2015 Besigtigelse af Bøgehøjgård (se afsnit 2.2.1) "Frist" for spørgsmål (forud for dialogmøde) (se afsnit 2.2.2) 6. november 2015 kl november 2015 Dialogmøde (se afsnit 2.2.3) 30. november 2015 "Frist" for spørgsmål (forud for tilbudsfrist) (se afsnit 2.2.4) 14. december 2015, dog 17. december 2015 kl f.s.v.a. spørgsmål til tilbudsliste version 2 Tilbudsfrist (se afsnit 2.2.5) 4. januar 2016 Præsentation af tilbud (se afsnit 2.2.6) 18. januar 2016 Underretning om tildelingsbeslutning (forventet) (se afsnit 2.2.7) Stand-still periode 22. januar dage Kontraktindgåelse (forventet) (se afsnit 2.2.8) 1. februar 2016 Kontraktstart - hovedsamarbejdsaftalen (forventet) 1. februar BESIGTIGELSE AF BØGEHØJGÅRD Kommunen inviterer de to Konkurrencedeltagere til at besøge Plejehjemmet Bøgehøjgård. På besigtigelsen kan der stilles spørgsmål omkring plejehjemmet til brug for tilbudsafgivelsen. Kommunen besvarer spørgsmålene, i det omfang det er muligt.

8 Besigtigelsen finder sted den 6. november 2015 på Plejehjemmet Bøgehøjgård, Holmegårdsvej 50A, 3100 Hornbæk, kl Side 8 På besigtigelsen deltager plejehjemsleder Bodil Bækgård samt en medarbejder fra Kommunens økonomiafdeling samt Center for bygning og ejendomme. Den foreløbige dagsorden er følgende: 1. Velkomst 2. Præsentation af organisationen og værdier 3. Rundvisning 4. Styringsparadigme og decentrale aftaler 5. Budget og økonomi 6. Vedligeholdelsesplan Tilmelding sker til plejehjemsleder Bodil Bækgård, bob46@helsingor.dk. Hvis Konkurrencedeltagerne har yderligere ønsker eller spørgsmål til dagsorden, bedes disse fremsendes i forbindelse med tilmeldingen SPØRGSMÅL (FORUD FOR DIALOGMØDE) Eventuelle spørgsmål bedes fremsat via cku@horten.dk. Konkurrencedeltageren opfordres til at stille deres spørgsmål senest den 23. november Alle spørgsmål (også spørgsmål modtaget efter ovenstående "frist") vil blive besvaret, i det omfang det er muligt at fremkomme med en besvarelse senest 6 dage før dialogmødet. Spørgsmål og svar, samt eventuelle rettelser vil blive udsendt via cku@horten.dk DIALOGMØDE Kommunen ønsker at gennemføre individuelle dialogmøder, hvor Konkurrencedeltageren får mulighed for at fremlægge deres foreløbige oplæg. På dialogmødet deltager repræsentanter fra Kommunens styregruppe og projektgruppe. Konkurrencedeltagerne fremsender det foreløbige oplæg senest 5 dage før dialogmødet til Kommunen, således at Kommunen har mulighed for at forberede sig til mødet. Konkurrencedeltagerens oplæg skal berøre tre temaer:

9 1. Det udviklende partnerskab 2. Plejehjemsdrift "Det gode plejehjemsliv" 3. Foreløbige overvejelser omkring suppleringer, ændringer og uddybninger til byggeprogrammet Side 9 Derudover kan Konkurrencedeltageren stille opklarende spørgsmål til konkurrencematerialet. På dialogmødet fremlægger Konkurrencedeltageren et foreløbige oplæg i forhold til ovenstående temaer, og Kommunen stiller opklarende spørgsmål. På baggrund af dialogmødet færdiggør Konkurrencedeltagerne de endelige tilbud og oplæg til Kommunen. Dialogmøderne afholdes den 30. november 2015 kl og kl på adressen: Helsingør Kommune, Stengade 72, mødelokale "Til gården", 3000 Helsingør. Kommunen retter henvendelse til Konkurrencedeltagerne omkring de individuelle mødetidspunkter SPØRGSMÅL (FORUD FOR TILBUDSFRIST) Eventuelle spørgsmål bedes fremsat via cku@horten.dk. Konkurrencedeltageren opfordres til at stille deres spørgsmål senest den 14. december 2015, dog senest den 17. december 2015 kl f.s.v.a. spørgsmål til tilbudsliste version 2. Alle spørgsmål vil blive besvaret, i det omfang det er muligt at fremkomme med en besvarelse senest 18. december Spørgsmål og svar, samt eventuelle rettelser vil blive udsendt via cku@horten.dk TILBUDSFRIST Tilbudsfristen er den 4. januar 2016 kl Tilbud skal sendes eller afleveres til Kommunen i 1 fysisk eksemplarer og 1 USB stik, herudover bedes tilbuddet afleveres i 11 øvrige fysiske eksemplarer (dvs. i alt 12 fysiske eksemplarer) med henblik på udlevering til bedømmelsesudvalget. Tilbud sendes til eller afleveres på adressen: Helsingør Kommune, Stengade 59, 3000 Helsingør, Att. Katrine Rosholt Bremholm markeret "TILBUD - MÅ IKKE ÅBNES".

10 2.2.6 PRÆSENTATION AF TILBUD Side 10 Konkurrencedeltageren præsenterer det endelige tilbud for Kommunens bedømmelsesudvalg. Bedømmelsesudvalget vil bestå af: o Formanden for Økonomiudvalget o To politikere fra Socialudvalget o Kommunaldirektøren o Centerchef for Sundhed og Omsorg o Plejehjemsleder for Grønnehaven Plejehjem o Centerchef for Økonomi og Ejendomme o Områdeleder for Ejendomsadministration og Udvikling o 2 medarbejderrepræsentanter for MED-organisationen o Repræsentant for Ældrerådet Mødet skal primært indeholde en præsentation fra tilbudsgivernes side for bedømmelsesudvalget, men der vil også være lejlighed til, at der kan stilles spørgsmål til tilbudsgivernes tilbud fra bedømmelsesudvalget På baggrund af Konkurrencedeltagerens endelige tilbud og præsentation foretager Kommunen en evaluering af tilbuddene, jf. pkt Præsentationsmøderne afholdes den 18. januar 2016 på adressen: Helsingør Rådhus, Stengade 59, 3000 Helsingør, Røde Værelse kl (tilbudsgiver 1) og kl (tilbudsgiver 2) VURDERING AF TILBUD OG UNDERRETNING OM TILDELINGSBESLUTNING Efter præsentationen af de endelige tilbud foretager Kommunen en evaluering af tilbuddene i forhold til under- og delkriterierne, jf. afsnit 2.3, som indstilles til godkendelse hos bedømmelsesudvalget. På baggrund af evalueringen og indstillingens godkendelse underretter Kommunen elektronisk Konkurrencedeltagerne om, hvilket tilbud der er det økonomisk mest fordelagtige KONTRAKTINDGÅELSE Kontrakten indgås mellem Kommunen og den vindende Konkurrencedeltager på baggrund af de kontraktudkast, som indgår i konkurrencematerialet, jf. afsnit 1.4.

11 Kontrakten vil tidligst blive indgået efter udløbet af en standstillperiode på 10 kalenderdage. Standstill-perioden løber 10 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor Kommunen elektronisk har afsendt underretningen om tildelingsbeslutningen til Konkurrencedeltagerne. Side TILDELINGSKRITERIUM Tildelingskriteriet er "det økonomisk mest fordelagtige tilbud" for både byggeri og drift af plejehjemmet. Tilbuddene evalueres i forhold til følgende underkriterier (vægtning anført i parentes): "Pris" (25%)". "Kvalitet" (40%). "Udviklende partnerskab" (30%). "Implementering" (5%) PRIS (25%) Ved evalueringen af tilbuddene i forhold til underkriteriet "Pris" vil Kommunen lægge vægt på en evalueringspris, der består af to delpriser fra tilbudslisten vægtet som anført. Evalueringsprisen beregnes således på baggrund af følgende priser i tilbudslisten (med den vægtning, som fremgår i parentes herunder: Evalueringspris Tilbudslistens pkt. 9: Hononar for byggeforretningsføreropgave n (ekskl moms) (vægtet 50%). 1) Pris oplyst i tilbudslistens punkt 9 ekskl. moms x (gange) 50% Tilbudslistens pkt. 10 (Honorar for løbende bygningsadministration af Kommunens servicearealer pr. år (herunder budget, regnskab og 10. årig vedligeholdelsesplan)) over en 10 årig periode vægtet 2) 10 x prisen oplyst i tilbudslistens punkt 10 ekskl. moms x 50 %.

12 50%) Side 12 I alt 1)+2) Bemærk: En ikke-udfyldt post eller en post udfyldt med tegn eller bogstaver vil af Kommunen blive tolket således, at Konkurrencedeltageren har tilbudt den pågældende ydelse til 0 kr. Konkurrencencedeltageren vil være forpligtet til at levere den pågældende ydelse til 0 kr. Ved underskrivelse af tilbudslisten skal Konkurrencedeltageren samtidig på tro og love erklære ikke at have ubetalt, forfalden gæld til det offentlige, som overstiger kr. (Tilbudsbilag 1 kan anvendes hertil), jf. lovbekendtgørelse nr. 336 af 13. maj 1997 om begrænsning af skyldneres muligheder for at deltage i offentlige udbudsforretninger og om ændring af visse andre love KRAV TIL DOKUMENTATION Tilbuddet skal indeholde: - Udfyldt og underskreven tilbudsliste (oversigtsskemaet i tilbudslistens punkt 2.2 skal udfyldes (både røde og grønne felter), ligesom købesummen for grunden (inkl moms), jf. betinget købsaftale om grund, skal være angivet og svare til markedsprisen). - Udfyldt Tilbudsbilag 1 eller tilsvarende, herunder evt. særligt dokumentation for gæld til det offentlige "KVALITET" (40%) Underkriteriet "Kvalitet" består af to delkriterier, der vægtes som følger: Plejehjemsdrift (60%) og Byggeriet (40%) PLEJEHJEMSDRIFT (60%) Delkriteriet plejehjemsdrift består af følgende underkriterier: "Det gode plejehjemsliv" (90%), Tilkøbsydelser (5%) og Cafédrift (5%) Tilbudsbilag 2 - Det gode plejehjemsliv (90%) Kommunen ønsker en Samarbejdspartner, der kan etablere og drive et plejehjem af høj kvalitet. Til brug for tilbudsevalueringen skal Konkurrencedeltageren beskrive konkrete tiltag for plejehjemsdriften i hverdagen, der

13 lever op til værdierne inden for hvert af de nedenstående 9 temaer for "Værdier for det Gode Plejehjemsliv". Side 13 Konkurrencedeltageren skal i beskrivelsen inddrage og forholde sig til Kommunens overordnede principper og værdigrundlag på området samt beskrive det i forhold til hverdagen på et plejehjem. Temaer: "Værdier for det Gode Plejehjemsliv": 1. Overgangen til livet på plejehjem. 2. Faglighed. 3. Hjemlighed. 4. Medmenneskelighed. 5. Individuelle hensyn. 6. Bevarelse af funktionsevne. 7. Inddragelse af pårørende 8. Et levende sted. 9. Den sidste tid. Samarbejdspartneren skal derudover til enhver tid leve op til Kommunens kvalitetsstandarder på området samt øvrige krav. Kommunen vil ved evaluering af underkriteriet lægge vægt på følgende: - At Konkurrencedeltagerens konkrete tiltag for hverdagen er dækkende for alle 9 temaer i Kommunens værdigrundlag "Det Gode Plejehjemsliv". - Hvor bredt Konkurrencedeltagernes tiltag dækker, idet jo flere konkrete tiltag jo mere positivt evaluering. - At kvalitetsindholdet af de konkrete tiltag passer til plejehjemsbeboernes behov, kulturen og hverdagslivet på et plejehjem samt er realistiske i forhold til beboernes hverdag. - I hvor høj grad tiltagene forventes at kunne præge hverdagslivet på plejehjemmet året rundt. Konkurrencedeltageren bedes lægge mærke til, at Helsingør Kommune således ønsker beskrivelse af konkrete tiltag og det er disse, som vil blive vægtet ved evalueringen og ikke Konkurrencedeltagerens værdier (dvs. disse vurderes ikke direkte, men alene indirekte via hvilke konkrete tiltag disse værdier resulterer i) Tilbudsbilag 3 - Tilkøbsydelser (5 %)

14 Kommunen ønsker, at beboerne på plejehjemmet tilbydes forskellige tilkøbsydelser, såsom frisør, hundelufter mv. Side 14 Til brug for tilbudsevalueringen skal Konkurrencedeltagerne beskrive de tilkøbsydelser, som Konkurrencedeltageren kan tilbyde plejehjemsbeboerne, og som er relevante for beboernes dagligliv. Kommunen vil ved evaluering af underkriteriet lægge vægt på følgende: - At de tilbudte tilkøbsydelser er relevante for beboere på et plejehjeme samt antallet af de relevante tilbudte tilkøbsydelser Tilbudsbilag 4 - Cafédrift med kioskudsalg (5 %) Kommunen ønsker, at der etableres café og kioskudsalg i det nye plejehjem til glæde og gavn for alle, der benytter caféen, herunder plejehjemmets beboere og lokalsamfundet, jf. byggeprogram pkt Caféen skal bidrage til et levende hus og skabe et åbent og levende miljø. Til brug for tilbudsevalueringen skal Konkurrencedeltagerne beskrive de mulige rammer for cafédrift og kioskudsalg i de nye plejehjem, herunder åbningstider, basissortiment samt bemanding og betjening af café og kiosk. Kommunen vil ved evaluering af underkriteriet lægge vægt på følgende: - At cafédriften og kioskudsalget understøtter et levende og åbent miljø. - At åbniningstider og basissortimentet passer til et plejehjem og tilgodeser lokalsamfundet BYGGERIET (40%) Til brug for tilbudsevalueringen af delkriteriet "Byggeriet" skal Konkurrencedeltageren udfylde Tilbudsbilag 4-7: 1. Tilbudsbilag 5: Projektorganisation og nøglepersoner Nærværende bilag skal indeholde en beskrivelse af den projektorganisation samt CV er for de nøglepersoner (projektleder, teknisk chef og økonomichef) med relevant

15 erfaring, som tilbydes til at etablere bolig- og servicedelen i projektforløbet. Side 15 Konkurrencedeltageren skal vedlægge CV'er for de tre nøglepersoner. 2. Tilbudsbilag 6: Driftsorganisation, nøglepersoner og responstid Nærværende bilag skal indeholde en beskrivelse af den driftsorganisation samt funktionsbeskrivelser (inklusive angivelse af 1) ansvarsområde, 2) organisatorisk placering og 3) krav til kvalifikationer og erfaring) for de nøglepersoner (driftschef og driftsleder på stedet), som tilbydes til at drifte byggeriet efter ibrugtagning. Endvidere en beskrivelse af organisationens responstid på Kommunens henvendelser og akutopgaver samt driftschef og driftslederens ugentlige tilgængelighed pr. telefon eller . Konkurrencedeltageren kan vedlægge supplerende funktionsbeskrivelser for de to nøglepersoner som underbilag til tilbudsbilag 6. AD pkt. 1 og 2: På baggrund af Konkurrencedeltagerens beskrivelse af den tilbudte organisation for projekt- og driftsfasen, de tilbudte nøglepersoners CV er for projektorganisationen, jf. tilbudsbilag 5, og funktionsbeskrivelser for nøglepersoner i driftsorganisationen, jf. tilbudsbilag 6, vurderes Konkurrencedeltagerens tilbudte organisation, relevante erfaring og relevante kompetencer. Der vil blive lagt særlig vægt på, at Konkurrencedeltagerens beskrivelse af organisation og nøglepersoners kompetencer og erfaring (CV'er og funktionsbeskrivelser) sandsynliggør, at Konkurrencedeltageren organisatorisk og fagligt både evner og magter at gennemføre opgaven. Endvidere vil der blive lagt vægt på, at Konkurrencedeltagerens organisation er robust til at håndtere opgaven på sigt, og at de udvalgte nøglepersoner er beslutningsdygtige og handlekraftige i projekt- og drifsfasen. Evalueringen af pkt. 1 og 2 vil ske på baggrund af en samlet vurdering af tilbudsbilag 5 og 6 samt de vedlagte CV'er til tilbudsbilag 5 og eventuelt vedlagte supplerende funktionsbeskrivelser for driftsorganisationen, jf. tilbudsbilag Tilbudsbilag 7: Byggeforretningsførerrollen

16 Nærværende bilag skal indeholde en beskrivelse af, hvorledes Konkurrencedeltageren vil planlægge og varetage byggeforretningsførerrollen i projektforløbet, herunder CV for projektlederen hos Konkurrencedeltageren. Endvidere skal Konkurrencedeltageren beskrive, hvorledes kravet om anvendelse af IKT i offentligt og alment byggeri (jf. Bekendtgørelse om anvendelse af informations- og kommunikationsteknologi (IKT) i alment byggeri, nr. 119 af og Bekendtgørelse om krav til anvendelse af Informations- og Kommunikationsteknologi i offentligt byggeri, nr. 118 af ) vil gennemføres og styres på vegne af bygherrerne. Side 16 Konkurrencedeltageren skal desuden udarbejde en beskrivelse af, hvorledes Plan for Sikkerhed og Sundhed (PSS) for projektering og udførelse sikres implementeret og varetaget på vegne af bygherrerne. 4. Tilbudsbilag 8: Bygningsdriftsopgaven Nærværende bilag skal indeholde en beskrivelse af, hvorledes Konkurrencedeltageren vil varetage bygningsdriftsopgaven efter ibrugtagningen af det nye plejehjem, herunder en beskrivelse af funktionalitet og supportfunktion. Her beskrives endvidere, hvorledes Konkurrencedeltageren har varetaget administration af lignende byggerier. AD pkt. 3. og 4: På baggrund af Konkurrencedeltagerens beskrivelse af varetagelsen af bygherrerollen, bygningsdriftsopgaven samt erfaringer med administration af lignende byggerier, jf. tilbudsbilag 7 og 8, vurderes Konkurrencedeltagerens projektstyringsmæssige kompetencer og erfaringer, herunder opfyldelse af krav om IKT og PSS. Der vil blive lagt særlig vægt på, at Konkurrencedeltagerens beskrivelse af varetagelsen af bygherre- og bygningsdriftsopgaven sandsynliggør, at Konkurrencedeltageren besidder de nødvendige kompetencer og viden. Endvidere vil det vægtes positivt, såfremt Konkurrencedeltageren indarbejder supportfunktioner til understøtning af driften i eksempelvis tilfælde af sygdom. Evaluering af pkt. 3 og 4 vil ske på baggrund af en samlet vurdering af tilbudsbilag 7 (inklusive CV) og KRAV TIL DOKUMENTATION OG MAKSIMUM SIDEANTAL

17 Tilbuddet skal indeholde oplysninger og den nødvendige dokumentation, således at Kommunen kan evaluere tilbuddet i forhold til underkriteriet "Kvalitet". Side 17 Tilbudsskabelonerne kan anvendes til brug for tilbudsafgivelsen, men det er ikke et krav. : En beskrivelse af Konkurrencedeltagerens konkrete tiltag for plejehjemsdriften i hverdagen, der lever op til værdierne inden for hvert af de nedenstående 9 temaer for "Det Gode Plejehjemsliv" (Tilbudsbilag 2). (Maksimum 15 sider). En beskrivelse af tilkøbsydelser, antal og deres relevans for beboernes dagligliv (Tilbudsbilag 3). (Maksimum 5 sider). En beskrivelse af cafédrift og kioksudsalg, herunder åbningstider, basissortiment samt bemanding og betjening i café og kiosk (Tilbudsbilag 4). (Maksimum 10 sider). En beskrivelse af projektorganisation og nøglepersoner, driftsorganisation og nøglepersoner samt byggeforretningsførerrollen og bygningsdriftsopgaven samt udfyldt Tilbudsbilag 5-8 og vedlagte CV'er og eventuelt vedlagte supplerende funktionsbeskrivelser. Følgende maksimum gælder for sidetal: 1) Tilbudsbilag 5: Projektorganisation og nøglepersoner (maksimum 5 sider ekskl. CV'er, jf. punkt 5) 2) Tilbudsbilag 6: Driftsorganisation, nøglepersoner og responstid (maksimum 7 sider inklusive eventuelt supplerende funktionsbeskrivelser) 3) Tilbudsbilag 7: Byggeforretningsførerrollen (maksimum 12 sider ekskl. CV' for projektleder) 4) Tilbudsbilag 8: Bygningsdriftsopgaven (maksimum 12 sider) 5) CV må maksimalt fylde 3 sider pr. person og maksimalt 12 sider i alt. Såfremt de anførte maksimum på sideantal overskrides, vil der alene blive vurderet ud fra det antal sider, som er inden for maksimum (regnet fra begyndelsen af dokumenterne) "UDVIKLENDE PARTNERSKAB" (30%)

18 Kommunen ønsker at indgå et udviklende partnerskab med Samarbejdspartneren, jf. Udkast til aftale om udviklende partnerskab. Side 18 Formålet med det udviklende partnerskab er at opbygge et udviklende partnerskab, som skal skabe grobund for nytænkning omkring det nybyggede plejehjem både i byggefasen og i den efterfølgende driftsfase. Nytænkning skal sikre løbende fokus på udvikling af kvalitet og nærvær for borgerne, samtidig med at borgerne får mest muligt velfærd for pengene både på kort og lang sigt. For at sikre dette formål bedst muligt opstartes det udviklende partnerskab fra 1. januar 2017, således at der 1) kan udveksles erfaringer, 2) lægges planer for fremtidens fokus- og indsatsområder samt 3) forberede flytning til og drift på det nybyggede plejehjem. Underkriteriet "Udviklende partnerskab" består af to delkriterier, der vægtes som følger: Løsningsforslag til byggeprogrammet (50%) og Løsningsforslag til det udviklende partnerskab (50%) TILBUDSBILAG 9 - LØSNINGSFORSLAG TIL BYGGEPROGRAMMET (50%) For det udviklende partnerskab vedrørende byggeriet har Kommunen fokus på følgende overordnede punkter: Byggeri/indretning af det nye plejehjem, arbejdsflow i plejen samt beboernes muligheder for selv at bevæge sig rundt i huset skal spille sammen på bedst mulig vis. Via byggeri/indretning af det nye plejehjem skal der skabes den bedste mulighed for multifunktionalitet i bygningen, således at plejehjemmet fremtidssikres ift. ændrede behov i plejedriften og beboerbehov. Udnyttelse af velfærdsteknologiske muligheder (inden for de økonomiske rammer for byggeriet) for at understøtte et godt arbejdsmiljø for medarbejderne samt beboernes selvhjulpenhed. Relevansen af foreslåede øvrige velfærdsteknologiske løsninger ("fiktive velfærdsteknologiske løsninger"), jf. nærmere nedenfor. Til brug for tilbudsevalueringen skal Konkurrencedeltageren forholde sig til og komme med konkrete løsningsforslag til

19 suppleringer, uddybninger eller ændringer til byggeprogrammet, der understøtter Konkurrencedeltagerens ideer til det udviklende partnerskab. Side 19 Konkurrencedeltagerens forslag kan enten ændre, supplere eller uddybe det nuværende byggeprogram, og Konkurrencedeltageren skal lave konkrete henvisninger til byggeprogrammet. Herudover skal Konkurrencedeltageren i tilbudsbilag 9 opliste såkaldte "fiktive velfærdsteknologiske løsninger". Dette omfatter relevante velfærdsteknologiske løsninger, som Konkurrencedeltageren gerne vil implementere i byggeriet/på det nye plejehjem, såfremt der var afsat en ekstra pulje på kr. 5 mio. hertil. Konkurrencedeltageren skal tillige beskrive forventede resultater af disse fiktive velfærdsteknologiske løsninger. De velfærdsteknologiske løsninger og fiktive velfærdsteknologiske løsninger, der foreslås i forhold til byggeprgrammet i tilbudsbilag 9, skal være forskellige fra dem, der foreslås i forhold til det udviklende partnerskab i tilbudsbilag 10, jf. nedenfor. Ved velfærdsteknologiske løsninger forstå Helsingør Kommune i forhold til tilbudsbilag 9 og 10: "Velfærdsteknologi er teknologier og løsninger, der kan bidrage til at effektivisere/lette arbejdsgangene for medarbejderne og/eller bidrage til kvalitet/tryghed/selvhjulpenhed i forhold til borgerne." Endvidere ser Helsingør Kommune gerne, at Konkurrencedeltageren fremkomme med eventuelle forslag til nedbringelse af omfanget af servicereal. Disse forslag vil indgå i drøftelser om færdiggørelse af byggeprogrammet. Forslagene vil dog ikke indgå i tilbudsevalueringen. Kommunen vil således ved evaluering af underkriteriet lægge vægt på følgende: - At de konkrete forslag bidrager med noget nyt i forhold til det Kommunen har tænkt i forvejen i byggeprogrammet. - At de konkrete forslag bidrager med noget nyt og giver en højere kvalitet for beboerne og medarbejderne i hverdagen.

20 - At de konkrete forslag sikrer en mere smidig tilrettelæggelse af plejeopgaven som helhed. Side 20 - At de konkrete forslag viser, at løsningen giver resultater og sikrer effektivisering, forenkling og optimering af arbejdsgange. - At de konkrete forslag viser sammenhæng mellem byggeriet og driften af plejehjemmet TILBUDSBILAG 10 - LØSNINGSFORSLAG TIL DET UDVIKLENDE PARTNERSKAB (50%) For det udviklende partnerskab vedrørende drift af plejehjem har Kommunen fokus på følgende overordnede områder: Der skal være et vedvarende fokus på udvikling af plejedriften ift. at understøtte beboernes livskvalitet, ift. bevarelse af beboernes funktionsevne og ift. forebyggelse af hospitalsindlæggelser, herunder indførelse af relevant velfærdsteknologi. Der skal være et vedvarende fokus på bæredygtighed i bygningsdriften. Til brug for tilbudsevalueringen skal Konkurrencedeltageren beskrive: 1) Visioner/fokusområder Tre (3) visioner/fokusområder, som Konkurrencedeltageren anser som det nye/kommende inden for plejehjemsdrift. Visionerne/fokusområderne skal forventes at være gennemførbare inden for de første 5 år efter plejehjemsdriften er overtaget pr. 1. januar Minimum én af disse visioner/fokusområder skal vedrøre velfærdsteknologi. For hvert af de 3 fokusområder bedes følgende beskrives: Formålet med visionen/fokusområdet samt dets relevans Hovedindholdet i fokusområdet (konkrete tiltag) (NB: Én af visionerne skal vedrøre velfærdsteknologi) Forventede resultater Visionener skal kunne gennemføres af Konkurrencedeltageren inden for de økonomiske og juridiske rammer, som fremgår af udkast til aftale om udviklende partnerskab med bilag.

21 Side 21 2) Konkrete erfaringsbaserede udviklingsprojekter/-tiltag, der kan overføres til det nybyggede plejehjem Tre (3) konkrete udviklingsprojekter/-tiltag, som Konkurrencedeltageren allerede har gennemført/har været med til at gennemføre på andre plejehjem, og som kan overføres til det nye plejehjem i Hornbæk. Beskrivelsen af de 3 konkrete udviklingsprojekter/-tiltag bør som minimum indeholde følgende oplysninger: Formålet med udviklingsprojektet/-tiltag samt dets relevans Navn på plejehjemmet eller kommunen og årstal, hvor udviklingsprojektet/tiltag er gennemført Hovedindholdet i udviklingsprojektet/-tiltaget (konkrete tiltag) En beskrivelse af, hvordan erfaringerne for de 3 projekter kan overføres til det nye plejehjem i Hornbæk En beskrivelse af resultatet (konkrete forandringer i hverdagen samt økonomiske eller kvalitetsmæssige resultater) af de tre konkrete udviklingsprojekter/-tiltag Kommunen vil ved evaluering af underkriteriet lægge vægt på følgende: - At visionerne og de konkrete erfaringsbaserede udviklingsprojekter/-tiltag bidrager med noget nyt i forhold til det Kommunen gør i dag. - At formål og relevans af visionerne og de erfaringsbaserede udviklingsprojekter/-tiltag er begrundeet logisk ud fra et forbedringsfokus samt under hensyntagen til almen kendte udfordringer på plejehjemsområdet, herunder flere demente og stigende sundhedsomkostninger. - At visionerne og de konkrete erfaringsbaserede udviklingsprojekter/-tiltag er tilrettelagt helhedsorienteret under hensyn til både kvalitet, økonomi, drift, beboere og medarbejdere. - At visionerne og de konkrete erfaringsbaserede udviklingsprojekter/-tiltag giver/har givet varige resultater af en eller anden art i hverdagen for beboere og medarbejdere, så som forbedret kvalitet (bedømt ud fra Værdierne for det gode plejehjemsliv), effektivisering, forenkling og optimering af arbejdsgange og/eller økonomi.

22 Det skal således understreges, at det er væsentligt, at Konkurrencedeltageren beskriver forventede konkrete resultater, idet dette vil blive bedømt, jf. ovenfor. Side KRAV TIL DOKUMENTATION OG MAKSIMUM SIDEANTAL Tilbuddet skal indeholde oplysninger og den nødvendige dokumentation, således at Kommunen kan evaluere tilbuddet i forhold til underkriteriet "Udviklende partnerskab". Tilbudsskabelonerne kan anvendes til brug for tilbudsafgivelsen, men det er ikke et krav: En beskrivelse af konkrete løsningsforslag til ændring/supplering/uddybning af byggeprogrammet, der understøtter Konkurrencedeltagerens ideer til det udviklende partnerskab, herunder oplistning af fiktive velfærdsteknologiske løsninger og eventuelle forslag til nedbringelse af serviceareal (Bør udfyldes i tilbudsbilag 9). (Maksimalt 15 sider) En beskrivelse af 3 visioner (fokusområder) i forhold til den efterfølgende driftsfase (herunder skal ét af projekterne vedrøre veldfærdsteknologi) og 3 tidligere konkrete erfaringsbaserede udviklingsprojekter/-tiltag, der kan overføres til det nybyggede plejehjem (Bør udfyldes i tilbudsbilag 10). (Maksimalt 15 sider) Såfremt de anførte maksimum på sideantal overskrides, vil der alene blive vurderet ud fra det antal sider, som er inden for maksimum (regnet fra begyndelsen af dokumenterne) "IMPLEMENTERING" (5%) Konkurrencedeltageren skal overtage driften og sikre implementering af Plejehjemmet Bøgehøjgård pr. 1. januar 2017 samt varetage flytning af beboere og medarbejderne til det nye plejehjem i marts Tilbudsbilag 11 - Til brug for tilbudsevalueringen skal Konkurrencedeltageren beskrive, hvordan overtagelse og implementering pr. 1. januar 2017 forventes gennemført samt illustrere processen med en "implementeringsplan" i oversigtsform/procesplan.

23 Tilbudsbilag 12 Til brug for tilbudsevaleringen skal Konkurrencedeltageren endvidere beskrive flytning og implementering af beboere og medarbejdere til det nye plejehjem i marts 2019 samt inddragelse af lokalsamfundet. Konkurrencedeltageren skal illustrere processen med en "flytteplan" i oversigtsform/procesplan. Side 23 Kommunen vil ved evaluering af underkriteriet lægge vægt på følgende: - At beskrivelsen af implementering og overtagelse af driften på Plejehjemmet Bøgehøjgård i 2017 er fyldestgørende og tager de nødvendige hensyn til medarbejdere, beboere og pårørende. - At beskrivelsen af flytning og implementering til det nye plejehjem i 2019 er fyldestgørende og tager de nødvendige hensyn til medarbejdere, beboere og pårørende. - At "flytteplanen" gældende for marts 2019 er fyldestgørende i forhold til at gøre det nybyggede plejehjem til "et levende sted" og indeholder tiltag, der sikrer interaktion mellem plejehjem og lokalsamfundet. - At både "flytteplan" og "implementeringsplan" er klare og overskuelige for beboere og medarbejdere samt kan anvendes til formidling. - At der er klare rammer i forbindelse med medarbejderoverdragelse, der sikrer tryghed og gode arbejdsvilkår KRAV TIL DOKUMENTATION Og MAKSIMUM SIDEANTAL Tilbuddet skal indeholde oplysninger og tilvejebringe den nødvendige dokumentation, således at Kommunen kan evaluere tilbuddet i forhold til underkriteriet "Implementering". Tilbudsskabelonerne kan anvendes til brug for tilbudsafgivelsen, men det er ikke et krav: a. En beskrivelse af implementering og overtagelse af driften af Plejehjemmet Bøgehøjgård pr. 1. januar 2017, inklusive implementeringsplan for overtagelsen 1. januar 2017 (oversigt/procesplan) (Tilbudsbilag 11). (Maksimalt 15 sider).

24 b. En beskrivelse af flytning af beboere og medarbejderne til det nye plejehjem i marts En beskrivelse af inddragelse og orientering omkring flytningen til lokalsamfundet, inklusive flytteplan for flytning i marts/april 2019 (oversigt/procesplan) (Tilbudsbilag 12). (Maksimalt 15 sider). c. Side 24 Såfremt de anførte maksimum på sideantal overskrides, vil der alene blive vurderet ud fra det antal sider, som er inden for maksimum (regnet fra begyndelsen af dokumenterne). 2.4 SAMMENFATNING AF KRAV TIL UDFORMNING AF TILBUD Tilbuddet skal som minimum indeholde: 1. Udfyldt og underskreven tilbudsliste, se afsnit og afsnit Underskreven tro- og loveerklæring, se afsnit (Tilbudsbilag 1 kan bruges som skabelon) 3. Tilbudsbeskrivelse og udfyldte tilbudsbilag 2-12 (eller tilsvarende) for "Kvalitet", jf. afsnit 2.3.3, "Udviklende partnerskab", jf. afsnit og "Implementering", jf. afsnit CV'er for nøglepersoner for projektorganisation (gerne som bilag til tilbudsbilag 5) 5. Eventuel supplerende funktionsbeskrivelse for nøglepersoner i driftsorganisation (gerne som bilag til tilbudsbilag 6). 6. CV for projektleder for byggeforretningsføreropgaven (gerne som bilag til tilbudsbilag 7) 7. Evt. udkast til vedtægter for den selvejende institution (Inhouse-driftsaftalen), såftemt Konkurrencedeltageren ønsker at benytte egne vedtægter. 8. Udkast til vedtægt for den selvejende almene boliginstitution, jf. punkt Såfremt grundens størrelse ønskes større end m 2, bedes dette angivet ved tilbudsafgivelsen, jf. punkt

25 Tilbuddet skal affattes på dansk, dog accepteres dokumenter af teknisk, beskrivende karakter på engelsk. Side FORBEHOLD Konkurrencedeltageren opfordres til at afstå fra at tage forbehold, herunder standardforbehold og andre faglige forbehold. Såfremt Konkurrencedeltageren opfatter vilkår i konkurrencematerialet som uacceptable eller uhensigtsmæssige, opfordres Kokurrencedeltageren til at stille spørgsmål hertil frem for at tage forbehold. Kommunen vil herefter tage stilling til, om der skal foretages ændringer i konkurrencematerialet. Såfremt Konkurrencedeltageren har forslag til ændring af Udkast til Vedtægterne for den selvejende institution, eller Konkurrencedeltageren ønsker at vedlægge egne vedtægter, vil Kommunen vurdere ændringerne i forhold til in-house reglernes kontrolkriterie. Konkurrencedeltageren vil ikke blive erklæret ukonditionsmæssig af den grund, idet Kommunen i givet fald vil beslutte, hvilke ændringer, der skal ske i de pågældende vedtægter, for at vedtægterne biddrager til, at Kommunen sammen med det øvrige aftalegrundlag lever op til kontrolkriteriet Kommunen forbeholder sig ret til at tage kontakt til Konkurrencedeltagerne efter tilbudsfristen udløb, for afklaring af misforståelser, uklarheder eller forbehold i Konkurrencedeltagerens tilbud. 2.6 ALTERNATIVE TILBUD Konkurrencedeltageren er ikke berettiget til at afgive alternative tilbud. 2.7 VEDSTÅELSESFRIST Konkurrencedeltageren er forpligtet til at vedstå sit tilbud i mindst 6 måneder efter tilbudsfristens udløb, jf. afsnit Konkurrencedeltagerens vedståelsespligt berøres ikke af Kommunens beslutning om indgåelse af kontrakt med den valgte Samarbejdspartner.

26 2.8 FORTROLIGHED Side 26 Ethvert tilbud vil blive behandlet fortroligt af Kommunen og dennes rådgivere dog med de begrænsninger, der følger af lovgivningen, herunder offentlighedslovens regler om aktindsigt. Samtlige oplysninger, herunder materiale, som Konkurrencedeltageren modtager fra Kommunen i forbindelse med konkurrencen, skal behandles fortroligt. Dette gælder også, selvom Konkurrencedeltageren måtte vælge ikke at afgive tilbud. 2.9 VEDERLAG Der udbetales et vederlag til den tabende Konkurrencedeltager på kr. for udarbejdelsen af tilbuddet. Konkurrencedeltageren skal som minimum aflevere et endeligt tilbud og præsentere sit oplæg, jf. afsnit Tilbuddet skal være fyldestgørende, jf. afsnit 2.4., og gøre Kommunen i stand til at evaluere tilbuddet, førend retten til det nævnte vederlag er optjent. ***

HELSINGØR KOMMUNE: OPFØRELSE OG DRIFT AF PLEJEHJEM I HELSINGØR KOMMUNE KONKURRENCEBETINGELSER [22.09.15]

HELSINGØR KOMMUNE: OPFØRELSE OG DRIFT AF PLEJEHJEM I HELSINGØR KOMMUNE KONKURRENCEBETINGELSER [22.09.15] Opførelse og drift af plejehjem i Helsingør Kommune - Konkurrencebetingelser HELSINGØR KOMMUNE: OPFØRELSE OG DRIFT AF PLEJEHJEM I HELSINGØR KOMMUNE KONKURRENCEBETINGELSER [22.09.15] \\SRVADLIBPDF\AdlibJobFiles\7cbb4e26-dbd3-41e3-9737-10912ff580b9\Input\Konkurrencebetingelser

Læs mere

GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: "TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE)" UDBUDSBETINGELSER DECEMBER 2013

GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE) UDBUDSBETINGELSER DECEMBER 2013 Guldborgsund Spildevand A/S Tømning af bundfældningstanke (septiktanke, trixtanke og lignende) GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: "TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE)" UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER. EU-udbud, totalrådgivning

UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER. EU-udbud, totalrådgivning UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER EU-udbud, totalrådgivning 1. INDLEDNING Side 2 1.1 Kontraktens indhold Morbærhaven i Albertslund skal renoveres. I den forbindelse har Albertslund Ungdomsboliger

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNINGSYDELSER RENSEANLÆG A-Z BIOFOS A/S. post@biofos.dk www.biofos.dk

UDBUDSBETINGELSER RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNINGSYDELSER RENSEANLÆG A-Z BIOFOS A/S. post@biofos.dk www.biofos.dk BIOFOS A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K post@biofos.dk www.biofos.dk Tlf: +45 32 57 32 32 CVR nr. 25 60 19 20 UDBUDSBETINGELSER RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNINGSYDELSER RENSEANLÆG A-Z BIOFOS A/S Indhold

Læs mere

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN I/S Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Ordregiver... 2 3. Kontraktperiode... 3 4. Udbudsform og forhandlingsforløb...

Læs mere

Udbudsbetingelser. Rådgivning og detailprojektering af kalkfældningsanlæg. Side 1 af 11

Udbudsbetingelser. Rådgivning og detailprojektering af kalkfældningsanlæg. Side 1 af 11 Udbudsbetingelser Rådgivning og detailprojektering af kalkfældningsanlæg på Værket ved Marbjerg Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 2 UDBUDSMATERIALET... 3 3 KONTAKTPERSONER... 4

Læs mere

Copenhagen Business School Handelshøjskolen

Copenhagen Business School Handelshøjskolen Copenhagen Business School Handelshøjskolen Annoncering af køb af digitale penne, papir til digitale penne samt software vedligeholdelse og service af digitale penne Annonceringsbetingelser November 2016

Læs mere

TILBUDSINDHENTNING PLEJE AF GRØNNE OMRÅDER VAND OG VARME

TILBUDSINDHENTNING PLEJE AF GRØNNE OMRÅDER VAND OG VARME GULDBORGSUND VARME A/S GULDBORGSUND VAND A/S TILBUDSINDHENTNING PLEJE AF GRØNNE OMRÅDER VAND OG VARME TILBUDSBETINGELSER MARTS 2016 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 3 1.1 KONTRAKTENS OMFANG... 3

Læs mere

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen af Sekretariat for administration af tilskudsordning 1 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.3 Beskrivelse af projektet...

Læs mere

Udbudsbrev: Levering til kantine.

Udbudsbrev: Levering til kantine. Ægirsvej 4 3400 Hillerød 48 23 10 00/48 23 10 97 pd@hfors.dk hillerodforsyning.dk 28.11.2017 Udbudsbrev: Levering til kantine. Hillerød Service A/S anmoder hermed om tilbud på levering af mad m.m. til

Læs mere

Referat Socialudvalget

Referat Socialudvalget Referat Socialudvalget : Onsdag den 07. oktober 2015 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:24 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Forventet sluttidspunkt: kl. 16.40 Medlemmer: Ib

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed...

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed... UDBUDSBETINGELSER Indhold 1. Indledning... 2 2. Udbuddets formål... 2 3. Ordregivende myndighed... 2 3.1. Afdeling og kontaktperson... 2 4. Udbudsmateriale... 3 5. Fortrolighed... 4 6. Tidsplan... 4 7.

Læs mere

Børn og Unge, Aarhus Kommune

Børn og Unge, Aarhus Kommune Børn og Unge, Aarhus Kommune UDBUDSBETINGELSER Udbud af kontrakt om Hovedrapport og prioriteringskort i trivselsundersøgelse i Børn og Unge 2015 1 Indhold INDHOLD... 2 1. INDLEDNING... 3 2. ORDREGIVER...

Læs mere

Offentligt udbud. Levering af vejbelysningsarmaturer Udbudsbetingelser

Offentligt udbud. Levering af vejbelysningsarmaturer Udbudsbetingelser Offentligt udbud Levering af vejbelysningsarmaturer Udbudsbetingelser Juni 2015 Viborg Kommune Levering af vejbelysnings armaturer INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 BESTEMMELSER OM UDBUD OG

Læs mere

AFLØB BALLERUP INDKØB AF RECYCLER SLAMSUGER

AFLØB BALLERUP INDKØB AF RECYCLER SLAMSUGER AFLØB BALLERUP INDKØB AF RECYCLER SLAMSUGER UDBUDSBETINGELSER JULI 2014 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 3 1.1 AFTALENS OMFANG... 3 1.2 KONTRAKTPERIODE... 3 1.3 UDBUDSFORM OG RETSGRUNDLAG... 3 1.4

Læs mere

Udbudsbetingelser til offentligt udbud. flishugning på stormfaldsarealer

Udbudsbetingelser til offentligt udbud. flishugning på stormfaldsarealer Udbudsbetingelser til offentligt udbud af flishugning på stormfaldsarealer 1 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.2.1 Kontaktperson... 3 1.3 Beskrivelse af

Læs mere

Annoncering. Udbud af autolifte for: ERHVERVSSKOLEN NORDSJÆLLAND Milnervej 48 3400 Hillerød

Annoncering. Udbud af autolifte for: ERHVERVSSKOLEN NORDSJÆLLAND Milnervej 48 3400 Hillerød Annoncering Udbud af autolifte for: ERHVERVSSKOLEN NORDSJÆLLAND Milnervej 48 3400 Hillerød Januar 2014 1. Indledning... 2 1.1 Udbuddets omfang... 2 2. Udbudsbetingelser... 3 2.1 Udbudsform... 3 2.2 Tilbud

Læs mere

Opgaven annonceres som to separate kontrakter, 1 for rengøring og 1 for vinduespolering.

Opgaven annonceres som to separate kontrakter, 1 for rengøring og 1 for vinduespolering. Indledning Holbæk Service A/S inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på indendørs rengøring (14 lokationer) samt vinduespolering (7 lokationer) hos Holbæk

Læs mere

Udbudsbetingelser. Udbud af rammeaftale om levering af nødkaldssystemer. Rebild Kommune

Udbudsbetingelser. Udbud af rammeaftale om levering af nødkaldssystemer. Rebild Kommune Udbudsbetingelser Udbud af rammeaftale om levering af nødkaldssystemer Rebild Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Udbudsform 3 3. Ordregiver 3 4. Udbudsmaterialet 4 5. Den udbudte kontrakt 4

Læs mere

Udbudsbetingelser til offentligt udbud. Nordisk guide og samarbejde om grønne indkøb af tekstiler i hospitalssektoren

Udbudsbetingelser til offentligt udbud. Nordisk guide og samarbejde om grønne indkøb af tekstiler i hospitalssektoren Udbudsbetingelser til offentligt udbud af Nordisk guide og samarbejde om grønne indkøb af tekstiler i hospitalssektoren 1 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed...

Læs mere

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015.

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015. Nationalt udbud: Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015 Udbudsbetingelser Side 1 af 7 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4,

Læs mere

GULDBORGSUND VAND A/S RAMMEAFTALE INDKØB AF NOISELOGGERE MV.

GULDBORGSUND VAND A/S RAMMEAFTALE INDKØB AF NOISELOGGERE MV. GULDBORGSUND VAND A/S RAMMEAFTALE INDKØB AF NOISELOGGERE MV. UDBUDSBETINGELSER JUNI 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 3 1.1 RAMMEAFTALENS OMFANG... 3 1.2 KONTRAKTPERIODE... 3 1.3 UDBUDSFORM OG

Læs mere

Generelle vilkår for tilbudsafgivelse

Generelle vilkår for tilbudsafgivelse Generelle vilkår for tilbudsafgivelse Beskæftigelsesmin., sagsnr. 2010-0003721 17. maj 2010 1. Indledning/generelle forhold 1.1. Konkurrenceudsat udbud Dette udbud gennemføres i henhold til afsnit 2 i

Læs mere

Laboratoriemålinger af emissioner fra brændeovne ved forskellige fyringsteknikker

Laboratoriemålinger af emissioner fra brændeovne ved forskellige fyringsteknikker Udbudsbrev annoncering Laboratoriemålinger af emissioner fra brændeovne ved forskellige fyringsteknikker Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K Stine Sandermann Justesen 15. juni 2016 Indhold Indledning...

Læs mere

UDBUD. Rådgiverudbud Separatkloakering Ugerløse

UDBUD. Rådgiverudbud Separatkloakering Ugerløse UDBUD Rådgiverudbud Separatkloakering Ugerløse Marts 2014 Indhold 1. INDLEDNING... 3 1.1 RÅDGIVERAFTALENS OMFANG... 3 1.2 KONTRAKTPERIODE... 3 1.3 UDBUDSFORM OG RETSGRUNDLAG... 3 1.4 UDBUDSMATERIALET...

Læs mere

Væksthus Midtjylland udbyder opgaven vedrørende Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene

Væksthus Midtjylland udbyder opgaven vedrørende Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene Væksthus Midtjylland udbyder opgaven vedrørende Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene Generelle forhold omkring udbuddet Ordregiver er: Væksthus Midtjylland

Læs mere

Tilbudsliste (TBL) Post Ydelse Enhed Antal Enhedspris Samlet pris 1 Teknisk-biologisk. Stk. 1 forundersøgelse / projektforslag

Tilbudsliste (TBL) Post Ydelse Enhed Antal Enhedspris Samlet pris 1 Teknisk-biologisk. Stk. 1 forundersøgelse / projektforslag Tilbudsliste (TBL) Tilbudslisten skal suppleres med besvarelse af bilag 1-8. Tilbudsgiver er bekendt med indholdet af udbudsmaterialet af 1. oktober 2012 samt eventuelt udsendte rettelsesblade og spørgsmål

Læs mere

1. Indledning 1. 2. Den ordregivende myndighed 1. 3. Udbudsmaterialet 2. 4. Kontrolbud 2

1. Indledning 1. 2. Den ordregivende myndighed 1. 3. Udbudsmaterialet 2. 4. Kontrolbud 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 2. Den ordregivende myndighed 1 3. Udbudsmaterialet 2 4. Kontrolbud 2 5. Tidsplan for udbudsforretningen 2 5.1 Spørgemøde 2 5.2 Anmodninger om yderligere oplysninger

Læs mere

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 J.nr. 050784-0003 BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 Annoncering med prækvalifikation af ejendomsmæglerbistand til salg af erhvervsejendomme Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE

UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE INDHOLD 1. Indledning 1 2. Den ordregivende myndighed 1 3. Udbudsmaterialet 2 4. Tidsplan for udbudsforretningen

Læs mere

Tietgen 26-05-2014. AV udstyret skal være færdig monteret og fuldt funktionsdygtigt 1. oktober 2014

Tietgen 26-05-2014. AV udstyret skal være færdig monteret og fuldt funktionsdygtigt 1. oktober 2014 Indledning I forbindelse med etablering af ny hal og tilstødende lokaler og områder der bliver renoveret ønskes der AV udstyr til den nye hal. AV udstyret skal være færdig monteret og fuldt funktionsdygtigt

Læs mere

Udbudsbetingelser. Begrænset udbud af. Rammeaftaler om levering af håndværkerydelser. post@biofos.dk www.biofos.dk

Udbudsbetingelser. Begrænset udbud af. Rammeaftaler om levering af håndværkerydelser. post@biofos.dk www.biofos.dk BIOFOS A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K post@biofos.dk www.biofos.dk Tlf: +45 32 57 32 32 CVR nr. 25 60 19 20 Udbudsbetingelser Begrænset udbud af Rammeaftaler om levering af håndværkerydelser Udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Udbudsbetingelser Rammeaftaler vedrørende bygherrerådgivning til Arealudvikling Aarhus

Udbudsbetingelser Rammeaftaler vedrørende bygherrerådgivning til Arealudvikling Aarhus 20.12.2012 Udbudsbetingelser Rammeaftaler vedrørende bygherrerådgivning til Arealudvikling Aarhus Sagsnr. 12/017983 1. Indledning Arealudvikling Aarhus hører under Aarhus Kommune og er knyttet til Teknik

Læs mere

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark 10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende vil der være mulighed

Læs mere

Olieregenerering på transformatorer

Olieregenerering på transformatorer Olieregenerering på transformatorer Olieregenerering på transformatorer Journalnr. 16-07547 Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Olieregenerering på transformatorer Indhold

Læs mere

Betingelser for annoncering Indkøb af møbler til Landstingssalen

Betingelser for annoncering Indkøb af møbler til Landstingssalen Indkøb af møbler til Landstingssalen 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED Folketinget, Byggesekretariatet Christiansborg 1240 København K Kontaktperson: Kasper Jacoby kasper.jacoby@ft.dk Bemærk at tilbud ikke

Læs mere

Udbudsbetingelser. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter

Udbudsbetingelser. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter Udbudsbetingelser Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter 1. Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Den ordregivende myndighed... 2 3 Udbudsmaterialet... 3 3.1 Udbudsmateriale...

Læs mere

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på:

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Tilbudsindhentning Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Hovedentreprise vedr. etablering af et underjordisk dige om søerne i Sybergland, Kerteminde Kommune Miljø- og Kulturforvaltningen

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for OFFENTLIG ANNONCERING. Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem. Til. Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS)

UDBUDSBETINGELSER. for OFFENTLIG ANNONCERING. Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem. Til. Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) UDBUDSBETINGELSER for OFFENTLIG ANNONCERING af Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem Til Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) 1. juni 2017 Sagsnr. 0-10110-864/1 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udbudsbetingelser vedrørende levering af annoncetegning, layout, trykning, adressering og distribution af magasinet Dit Blad til Aalborg Kommune

Udbudsbetingelser vedrørende levering af annoncetegning, layout, trykning, adressering og distribution af magasinet Dit Blad til Aalborg Kommune Udbudsbetingelser EU-udbud vedrørende levering af annoncetegning, layout, trykning, adressering og distribution af magasinet Dit Blad til Aalborg Kommune Side 1 af 11 1 Indledning Nærværende udbud vedrører

Læs mere

PLEJE- OG REHABILITERINGSCENTER HUMLEBÆK SYD

PLEJE- OG REHABILITERINGSCENTER HUMLEBÆK SYD KONKURRENCE OM BYGHERRE- OG DRIFTHERREOOPGAVEN PLEJE- OG REHABILITERINGSCENTER HUMLEBÆK SYD Konkurrencebetingel- ser KONKURRENCE OM BYGHERRE- OG DRIFTSHERRE- OPGAVEN KONKURRENCE Side: 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udbudsbetingelser. vedr. levering af. LC-MS-system. til. Clinical Metabolomics Core Facility. Rigshospitalet. Region Hovedstaden

Udbudsbetingelser. vedr. levering af. LC-MS-system. til. Clinical Metabolomics Core Facility. Rigshospitalet. Region Hovedstaden Udbudsbetingelser vedr. levering af LC-MS-system til Clinical Metabolomics Core Facility Rigshospitalet Region Hovedstaden EU-udbud nr. 2015/S XXX-XXXXXX Indholdsfortegnelse 1. BILAG... 3 2. ORDREGIVER...

Læs mere

Vejledning og vilkår for udbud

Vejledning og vilkår for udbud Vejledning og vilkår for udbud Indhold 1. Indledning... 2 Udbyder... 2 Hosted løsning eller In-house-løsning... 2 Tidsplan... 2 2. Udbudsbetingelser... 3 Behandling af spørgsmål... 4 Vedståelsesfrist...

Læs mere

Udbud på levering af. frokostmåltider i daginstitutioner i Horsens Kommune BØRN OG UNGE

Udbud på levering af. frokostmåltider i daginstitutioner i Horsens Kommune BØRN OG UNGE Udbud på levering af frokostmåltider i daginstitutioner i Horsens Kommune BØRN OG UNGE Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...2 2. Den ordregivende myndighed...2 3. Udbudsmaterialet...2 4. Baggrund for udbuddet...3

Læs mere

Dagsorden Socialudvalget

Dagsorden Socialudvalget Dagsorden Socialudvalget Mødedato: Tirsdag den 09. februar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Forventet sluttid: kl. 15.20 Medlemmer: Duygu A. Ngotho (A) Jens Bertram

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Tilbudsindhentning på Vareudbringning til visiterede borgere i eget hjem 1. Indledning Vesthimmerlands Kommune indhenter tilbud på vareudbringning til visiterede borgere i eget

Læs mere

Udbudsbetingelser September 2014

Udbudsbetingelser September 2014 Svend Bjerregaard Advokat sbj@holst-law.com T +45 8934 1159 J.nr. 040704-0003 SBJ/MGL Udbudsbetingelser September 2014 Holst, Advokater Advokatpartnerselskab Hans Broges Gade 2 DK-8100 Aarhus C T, +45

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks UDBUDSBETINGELSER for Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er:

Læs mere

Udbudsbrev. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014

Udbudsbrev. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014 Udbud på Vintertjenester til Fredericia kommune Offentligt udbud Juni 2014 Tovholder for udbuddet: Fredericia Kommune: Att.: Malene Frederiksen Gothersgade 20 DK-7000 Fredericia Danmark malene.frederiksen1@fredericia.dk

Læs mere

UDBUD. Rådgiverudbud

UDBUD. Rådgiverudbud UDBUD Rådgiverudbud Nedlæggelse af Undløse, Ugerløse, Store Merløse og Østrup renseanlæg Marts 2014 Indhold 1. INDLEDNING... 3 1.1 RÅDGIVERAFTALENS OMFANG... 3 1.2 KONTRAKTPERIODE... 3 1.3 UDBUDSFORM OG

Læs mere

Udbud af jagt Fase 2

Udbud af jagt Fase 2 Forsvarets Bygnings- & Etablissementstjeneste Udbud af jagt Fase 2 Udbudsbetingelser Postadresse Arsenalvej 55 9800 Hjørring CVR: 16 28 71 80 EAN: 5798000201286 Telefon 72 31 30 00 Telefax 33 32 10 29

Læs mere

Kontrakten vedrører udlicitering af regelmæssig gennemførelse af uddannelser indenfor AMU kurser rettet imod transporterhvervet i Region MIDT.

Kontrakten vedrører udlicitering af regelmæssig gennemførelse af uddannelser indenfor AMU kurser rettet imod transporterhvervet i Region MIDT. Indledning: DEKRA AMU CENTER MIDTJYLLAND ApS inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på undervisning i specifikke AMU transportuddannelser. Baggrund og formål

Læs mere

KONKURRENCEBETINGELSER FORANALYSE TIL STANDARDKONTRAKT FOR OUTSOURCET IT-DRIFT

KONKURRENCEBETINGELSER FORANALYSE TIL STANDARDKONTRAKT FOR OUTSOURCET IT-DRIFT KONKURRENCEBETINGELSER FORANALYSE TIL STANDARDKONTRAKT FOR OUTSOURCET IT-DRIFT 1. INDLEDNING Digitaliseringsstyrelsen ønsker med denne konkurrenceudsættelse at indhente tilbud på løsning af opgaven Foranalyse

Læs mere

3. September 2010. Informationsmøde: Udbud af Lægevagtskørsel. Sagsnr. 10/2786

3. September 2010. Informationsmøde: Udbud af Lægevagtskørsel. Sagsnr. 10/2786 3. September 2010 Informationsmøde: Udbud af Lægevagtskørsel Sagsnr. 10/2786 Agenda Velkomst og praktiske detaljer Gennemgang af: Udbudsbetingelser Disposition for tilbud Kravspecifikation Tilbudspriser

Læs mere

BILAG 1 TIDS- OG AKTIVITETSPLAN

BILAG 1 TIDS- OG AKTIVITETSPLAN BIAG 1 TIDS- OG AKTIVITETSPAN INDHODSFORTEGNESE 1. Hovedtidsplan... 5 1.1 Ændring af tidsplanen... 6 2. Underbilag 1.a Milepæle for levering af licenser og evt. hardware... 6 3. Underbilag 1.b Detailplan

Læs mere

Udbudsbetingelser. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud 2014. Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Side1

Udbudsbetingelser. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud 2014. Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Side1 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Side1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Den ordregivende myndighed... 4 3. Udbudsmaterialet... 4 4. Tidsplan for

Læs mere

Udbudsbetingelser. Rammeaftale 17.05 Bygherrerådgivning

Udbudsbetingelser. Rammeaftale 17.05 Bygherrerådgivning Udbudsbetingelser Rammeaftale 17.05 Bygherrerådgivning Indholdsfortegnelse 1. Den ordregivende myndighed... 3 2. Udbudsmaterialets bestanddele... 4 3. Udbuddets indhold... 5 4. Tidsplan for udbudsforretningen...

Læs mere

UDBUD vedrørende. fodbehandling. Indgåelse af prisaftale vedrørende fodbehandling, bevilget til pensionister i Skanderborg Kommune

UDBUD vedrørende. fodbehandling. Indgåelse af prisaftale vedrørende fodbehandling, bevilget til pensionister i Skanderborg Kommune UDBUD vedrørende fodbehandling Indgåelse af prisaftale vedrørende fodbehandling, bevilget til pensionister i Skanderborg Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Leverancens art og omfang...

Læs mere

Generelle vilkår. Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service. Juli 2008

Generelle vilkår. Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service. Juli 2008 Generelle vilkår Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service Juli 2008 Indhold 0 Indledning/generelle forhold 0.1 Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service 0.1.1 Simpelt Mini-udbud

Læs mere

J. nr.: 25087. Udbudsbetingelser. Udbud af biogas. Skive Kommune

J. nr.: 25087. Udbudsbetingelser. Udbud af biogas. Skive Kommune J. nr.: 25087 Udbudsbetingelser Udbud af biogas Skive Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Udbudsform 3 3. Ordregiver 3 4. Udbudsmaterialet 4 5. Den udbudte kontrakt 4 6. Tidsplan 5 7. Betingelser

Læs mere

Bygherrerådgivning i forbindelse med udvidelse af Hanstholm Havn BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) JANUAR 2016

Bygherrerådgivning i forbindelse med udvidelse af Hanstholm Havn BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) JANUAR 2016 Bygherrerådgivning i forbindelse med udvidelse af Hanstholm Havn BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) JANUAR 2016 28-01-2016 UDKAST TIL BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) SIDE 2 af 7 1. ALMENT Bestemmelser

Læs mere

teleradiologiske undersøgelser

teleradiologiske undersøgelser Indkøb af teleradiologiske undersøgelser til Sygehus Lillebælt, Kolding Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse 1 Indkøbet og Indkøbets omfang... 3 2 Ordregivers kontaktoplysninger... 4 3 Annonceringsmateriale...

Læs mere

Annonceringsbetingelser offentlig annoncering Juli 2015. Udlejning af cykelværksted. til. Syddansk Universitet

Annonceringsbetingelser offentlig annoncering Juli 2015. Udlejning af cykelværksted. til. Syddansk Universitet Annonceringsbetingelser offentlig annoncering Juli 2015 Udlejning af cykelværksted til Syddansk Universitet 1 Indhold 1. Den ordregivende myndighed... 3 2. Annonceringens omfang... 3 2.1. BAGGRUND OG FORMÅL

Læs mere

Konkurrencebetingelser. Udarbejdelse og gennemførelse af udviklingsforløb for ledere med toplederpotentiale i den danske stat

Konkurrencebetingelser. Udarbejdelse og gennemførelse af udviklingsforløb for ledere med toplederpotentiale i den danske stat Konkurrencebetingelser Udarbejdelse og gennemførelse af udviklingsforløb for ledere med toplederpotentiale i den danske stat Version: 17. december 2015 Indholdsfortegnelse Side 1 af 16 1 INDLEDNING...

Læs mere

FORELØBIG 6. AUGUST 2015

FORELØBIG 6. AUGUST 2015 SEPTEMBER 2015 VORDINGBORG KOMMUNE OPS om etablering og teknisk drift af Vandhuset i Vordingborg APPENDIKS 3 Udbudsvilkår FORELØBIG 6. AUGUST 2015 2 INDHOLD 1 Indledning 4 2 Det endelige udbudsmateriale

Læs mere

Tilbudsbetingelser. for. CSR i små og mellemstore virksomheder: Fra princip til praksis under team CSR v/erhvervsstyrelsen

Tilbudsbetingelser. for. CSR i små og mellemstore virksomheder: Fra princip til praksis under team CSR v/erhvervsstyrelsen Tilbudsbetingelser for CSR i små og mellemstore virksomheder: Fra princip til praksis under team CSR v/erhvervsstyrelsen 1 1. ORIENTERING 1.1 Udbuddet Erhvervsstyrelsen udbyder hermed opgaven CSR i små

Læs mere

Assens Kommune. Udbudsbetingelser - Indkøb af 3 stk kg ladbiler

Assens Kommune. Udbudsbetingelser - Indkøb af 3 stk kg ladbiler Assens Kommune Udbudsbetingelser - Indkøb af 3 stk. 3500 kg ladbiler Marts 2016 Side 2 Indhold Side 1. INDLEDNING... 3 2. TIDSPLAN... 3 3. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED... 3 4. OPGAVENS OMFANG... 3 5. UDBUDSMATERIALE...

Læs mere

Tilbudsbetingelser. for. Konsulentbistand vedr. tilstrækkelig bredbåndsdækning for digital velfærd

Tilbudsbetingelser. for. Konsulentbistand vedr. tilstrækkelig bredbåndsdækning for digital velfærd Tilbudsbetingelser for Konsulentbistand vedr. tilstrækkelig bredbåndsdækning for digital velfærd 1 ORIENTERING 1.1 Udbuddet udbyder hermed opgaven Konsulentbistand vedr. tilstrækkelig bredbåndsdækning

Læs mere

Annonceringsmateriale 28. januar 2016

Annonceringsmateriale 28. januar 2016 Annonceringsmateriale 28. januar 2016 Annoncering af opgave med at tilvejebringe analyse- og evidensgrundlag for rumområdet med udgangspunkt i Danmark 0. Bilagsoversigt Bilag 1: Kommissorium for udarbejdelse

Læs mere

Bilag 3: Udbudsbetingelser - Miniudbud (Paradigma)

Bilag 3: Udbudsbetingelser - Miniudbud (Paradigma) Forhold markeret med gult er forhold, som skal præciseres i det konkrete udbud Tina Braad Partner tbr@holst-law.com T +45 8934 1116 Bilag 3: Udbudsbetingelser - Miniudbud (Paradigma) J.nr. K5724-0022 TBR/HAI

Læs mere

Udbudsbetingelser. vedr. udbud af Ledsageordning for voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne i henhold til Lov om Social Service 97.

Udbudsbetingelser. vedr. udbud af Ledsageordning for voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne i henhold til Lov om Social Service 97. Udbudsbetingelser vedr. udbud af Ledsageordning for voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne i henhold til Lov om Social Service 97. 1. Indhold 2. Indledning... 3 3. Udbudsmaterialet... 3 4.

Læs mere

Udbudsbetingelser for udbud. af kantinedrift i Nyropsgade 30. NaturErhvervstyrelsen

Udbudsbetingelser for udbud. af kantinedrift i Nyropsgade 30. NaturErhvervstyrelsen Udbudsbetingelser for udbud af kantinedrift i Nyropsgade 30 NaturErhvervstyrelsen Side 0 af 13 Indhold Introduktion... 3 Den ordregivende myndighed... 3 Offentliggørelse af udbudsforretningen... 3 Udbudsmaterialets

Læs mere

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud I. Ordregivende myndighed Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Holbergsgade 6 1057 København K Att: Kontoret for Integrationspolitik

Læs mere

Udbudsbetingelser. Kontrakt om levering af rejse- og udlægssystem. Aalborg Universitet

Udbudsbetingelser. Kontrakt om levering af rejse- og udlægssystem. Aalborg Universitet Udbudsbetingelser Kontrakt om levering af rejse- og udlægssystem Aalborg Universitet Indholdsfortegnelse 1. Ordregiver og kontaktperson... 3 2. Udbudsmateriale... 3 3. Opgavens omfang... 3 4. Kontraktvilkår...

Læs mere

Udbudsbetingelser. Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene".

Udbudsbetingelser. Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene. Udbudsbetingelser Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene". Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Generelle forhold... 3 3. Udbudsmateriale... 4 4. De udbudte aftaler... 5

Læs mere

Rådgiverydelse i forbindelse med projektering af Paamiut Nød elværk.

Rådgiverydelse i forbindelse med projektering af Paamiut Nød elværk. Rådgiverydelse i forbindelse med projektering af Paamiut Nød elværk. Afgivelse af tilbud: Bud fremsendes eller overbringes til: Nukissiorfiit, Issortarfimmut 3, Postboks 1080, 3900 Nuuk. Kuverter med tilbud

Læs mere

UDBUDSBETINGEL- SER FOR ASFALTUDLÆGGER

UDBUDSBETINGEL- SER FOR ASFALTUDLÆGGER Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGEL- SER FOR ASFALTUDLÆGGER DATO: 23.2.2015 Sags nr. 2014-0240583 Dokument nr. 2014-0240583-1 OFFENTLIGT UDBUD Udbudsbetingelser Asfaltudlægger

Læs mere

Udbudsbetingelser for totalrådgiverydelse Nyt korttidscenter, Leos Plejecenter, Bargumsvej 2, 6270 Tønder. Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder

Udbudsbetingelser for totalrådgiverydelse Nyt korttidscenter, Leos Plejecenter, Bargumsvej 2, 6270 Tønder. Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder Udbudsbetingelser for totalrådgiverydelse Nyt korttidscenter, Leos Plejecenter, Bargumsvej 2, 6270 Tønder - Kongevej 57 6270 Tønder Oktober 2012 Team Ejendomme 1 Indholdsfortegnelse Indhold Almindelig

Læs mere

Udbudsbetingelser indhentning af tilbud. til. Kortlægning af jordstrømme

Udbudsbetingelser indhentning af tilbud. til. Kortlægning af jordstrømme Udbudsbetingelser indhentning af tilbud til Kortlægning af jordstrømme Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K. Ole Kiilerich 8. september 2016 1 Indhold 1 Indledning 3 2 Beskrivelse af projektet

Læs mere

Udbudsbetingelser i forbindelse med offentligt EU-udbud Ortopædisk fodtøj ortopædiske indlæg

Udbudsbetingelser i forbindelse med offentligt EU-udbud Ortopædisk fodtøj ortopædiske indlæg Udbudsbetingelser i forbindelse med offentligt EU-udbud af Ortopædisk fodtøj og ortopædiske indlæg 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Udbudsform... 3 3. Udbuddets omfang... 3 4. Udbudsmaterialets dokumenter...

Læs mere

OPS om etablering og teknisk drift af Vandhuset i Vordingborg

OPS om etablering og teknisk drift af Vandhuset i Vordingborg OPS om etablering og teknisk drift af Vandhuset i Vordingborg Udbudsvilkår for deltagelse i konkurrencepræget dialog om OPS-aftale vedrørende Vandhuset på Panteren i Vordingborg 18. NOVEMBER 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Udbudsbetingelser Indkøb af skilte til affaldsoplag

Udbudsbetingelser Indkøb af skilte til affaldsoplag Indkøb af skilte til affaldsoplag INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. INDLEDNING.... 1 2. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED.... 1 3. UDBUDSMATERIALET.... 1 4. UDBUDDETS OMFANG.... 2 5. TILDELING AF KONTRAKT.... 2 5.1. Tildelingskriterier....

Læs mere

Assens Kommune Aftalemateriale Tilbudsindhentning Prisaftale på bandager og ortoser Kontraktstart

Assens Kommune Aftalemateriale Tilbudsindhentning Prisaftale på bandager og ortoser Kontraktstart Assens Kommune Aftalemateriale Tilbudsindhentning Prisaftale på bandager og ortoser Kontraktstart 01.09.2016 Indhold Prisaftale på bandager og ortoser i Assens Kommune... 3 1. Indledning... 3 1.1 Generel

Læs mere

Udbudsbetingelser. i forbindelse med begrænset udbud af Energiplan for Allerød Kommunes bygninger

Udbudsbetingelser. i forbindelse med begrænset udbud af Energiplan for Allerød Kommunes bygninger Udbudsbetingelser i forbindelse med begrænset udbud af Energiplan for Allerød Kommunes bygninger 1. INDLEDNING Allerød Kommune (herefter "Ordregiver") udbyder i medfør af Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud I. Ordregivende myndighed Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Kontoret for Beskæftigelse og Uddannelse Holbergsgade 6

Læs mere

en digital løsning til offentliggørelse af Natur- og Miljøklagenævnets afgørelser

en digital løsning til offentliggørelse af Natur- og Miljøklagenævnets afgørelser 31. august 2015 Udbudsbetingelser til offentligt udbud af en digital løsning til offentliggørelse af Natur- og Miljøklagenævnets afgørelser J.nr. 044-01064 1 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed...

Læs mere

UDBUDSBREV - KRAVDATABASE

UDBUDSBREV - KRAVDATABASE Nyt Hospital Hvidovre Hvidovre Hospital Kettegård Allé 30 2650 Hvidovre UDBUDSBREV - KRAVDATABASE Opgang 1 Afsnit 139 Til: Interesserede tilbudsgivere Dato: 4. december 2013 Udbud af kravdatabase mv.:

Læs mere

Offentligt udbud af totalrådgivning i forbindelse med:

Offentligt udbud af totalrådgivning i forbindelse med: Tilbudsbetingelser Offentligt udbud af totalrådgivning i forbindelse med: Udvidelse af Fur havn Skive Kommune 08-05-2014 Indhold Orientering... 3 Klient... 3 Tilbudsgrundlag... 3 Spørgsmål i tilbudsfasen...

Læs mere

Udbudsbetingelser til offentligt EU-udbud Agronomisk og naturfaglig bistand til sagsforberedende arbejde på husdyrbrugområdet

Udbudsbetingelser til offentligt EU-udbud Agronomisk og naturfaglig bistand til sagsforberedende arbejde på husdyrbrugområdet Udbudsbetingelser til offentligt EU-udbud af Agronomisk og naturfaglig bistand til sagsforberedende arbejde på husdyrbrugområdet EU-udbudsnummer: 136322-2015 1 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 1.1 Indledning...

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune. Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER

Faaborg-Midtfyn Kommune. Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER Faaborg-Midtfyn Kommune Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER Projekt nr. 225724 Dokument nr. 1220168227 Version 2 Udarbejdet af STLA Kontrolleret

Læs mere

SKABELON FOR OPFORDRINGSSKRIVELSE IFM. GENÅBNING AF KONKURREN- CEN (MINIUDBUD)

SKABELON FOR OPFORDRINGSSKRIVELSE IFM. GENÅBNING AF KONKURREN- CEN (MINIUDBUD) SKABELON FOR OPFORDRINGSSKRIVELSE IFM. GENÅBNING AF KONKURREN- CEN (MINIUDBUD) Bygherren afholder miniudbud i overensstemmelse med punkt 5.1 i den indgåede rammeaftale af dato 2017 mellem Rådgiveren og

Læs mere

Udbud: Konsulentbistand til analyse af it-beredskab for offentlig kritisk it-infrastruktur. Udbudsbetingelser

Udbud: Konsulentbistand til analyse af it-beredskab for offentlig kritisk it-infrastruktur. Udbudsbetingelser Udbud: Konsulentbistand til analyse af it-beredskab for offentlig kritisk it-infrastruktur Udbudsbetingelser 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4, Postboks 2193 1017 København

Læs mere

Tilbudsbetingelser. Aftale om akademisk boghandel. Aalborg Universitet

Tilbudsbetingelser. Aftale om akademisk boghandel. Aalborg Universitet Tilbudsbetingelser Aftale om akademisk boghandel Aalborg Universitet Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Ordregiver 3 3. Tidsplan 4 4. Spørgsmål 4 5. Aftalens omfang 5 6. Betingelser for deltagelse

Læs mere

Udbud: Kontrakt om rådgivning og teknisk støtte vedrørende NemLog-in. Udbudsbetingelser

Udbud: Kontrakt om rådgivning og teknisk støtte vedrørende NemLog-in. Udbudsbetingelser Udbud: Kontrakt om rådgivning og teknisk støtte vedrørende NemLog-in Udbudsbetingelser 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4, Postboks 2193 1017 København K Telefon: 33 92

Læs mere

Fonden. Skødstrup Idrætsog. Kuturcenter

Fonden. Skødstrup Idrætsog. Kuturcenter Fonden Skødstrup Idrætsog Kuturcenter Idræts/multifunktionshal i Skødstrup Totalrådgivning Betingelser September 2010 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Almindelig orientering 3 Baggrund 4 Opgaven 4 Rådgiverens

Læs mere

Sådan bliver du leverandør til Thisted Kommune

Sådan bliver du leverandør til Thisted Kommune Sådan bliver du leverandør til Thisted Kommune 1. Forord Som en hjælp til det lokale erhvervsliv har Thisted Kommune udarbejdet denne guide, der skal være en hjælp til, hvordan man deltager i kommunens

Læs mere

Udbud af Trafik- og Byggestyrelsens IT backup og recovery løsning. Udbudsbetingelser. Juli 2015

Udbud af Trafik- og Byggestyrelsens IT backup og recovery løsning. Udbudsbetingelser. Juli 2015 f Udbud af Trafik- og Byggestyrelsens IT backup og recovery løsning Udbudsbetingelser Juli 2015 2 Udbudsbetingelser Indhold Indhold 1 Generelt 3 1.1 Ordregivende myndighed 3 1.2 Baggrund for udbuddet 3

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Annoncering. Nationalt udbud - etablering af intranet i dagsinstitutionerne

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Annoncering. Nationalt udbud - etablering af intranet i dagsinstitutionerne LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Annoncering Nationalt udbud - etablering af intranet i dagsinstitutionerne 1. Baggrund Der har fra daginstitutionerne været stigende efterspørgsel på et kommunikationsredskab i hverdagen.

Læs mere

Generelle betingelser. I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne.

Generelle betingelser. I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne. Generelle betingelser I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne. Tilbudsindhentningen sker iht. til Tilbudslovens afsnit II vedr. Annonceringspligt. Side 1 af 6 1. Indledning 1.1 Generel beskrivelse

Læs mere

Udbudsbetingelser Annoncering af e-rekruttering som servicebureauløsning

Udbudsbetingelser Annoncering af e-rekruttering som servicebureauløsning Click here to enter text. Koncernløsning udbud - Udbudsbeti ngelser «ed ocaddressci vilcode» Udbudsbetingelser Annoncering af e-rekruttering som servicebureauløsning 1 Indledning... 3 1.1 Om Aalborg Kommune...

Læs mere