TEKNIK- OG MILJØUDVALG (TEKNIK OG BYG) BEMÆRKNINGER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TEKNIK- OG MILJØUDVALG (TEKNIK OG BYG) BEMÆRKNINGER"

Transkript

1 TEKNIK- OG MILJØUDVALG (TEKNIK OG BYG) BEMÆRKNINGER

2 Jordforsyning, ubestemte formål Udgifter 429 Indtægter Netto Udgifter og indtægter vedrørende Mariagerfjord Kommunes kommunalt ejede arealer. Det omfatter udstykningsarealer til bolig- og erhvervsformål og andre småarealer. Udgifter vedrører hovedsageligt beløb til betaling af ejendomsskatter. Endvidere kontingenter til grundejerforeninger på ikke solgte boliggrunde. Der er budgetteret med udgifter til ren- og vedligeholdelse af diverse udstyknings-/fællesarealer. Indtægterne vedrører kontrakter på udlejede arealer. Indtægten er på kr. Indtægterne blev fra 2009 øget med kr. idet der blev besluttet at der skulle ske en stigning i lejen på kommunale jorde og bygninger. Der er imidlertid også planer om frasalg af kommunal jord, og dette får også indflydelse på lejeindtægterne. Endvidere er der for 2013 budgetteret med kr. i lejeindtægter fra Mariagerfjord Spildevand A/S vedr. udlejning af de kommunale grunde, som renseanlæggene er placeret på.

3 , Kommunale ejendomme Udgifter Indtægter Netto Udgifter og indtægter vedrørende offentlige toiletter, faste ejendomme både til bolig- og erhvervsformål, afdragsbidrag for sanerede ejendomme og ydelsesstøtte til byfornyelse og boligforbedring. Bygninger, hvis formål udelukkende ligger i et andet udvalgs regi f.eks. er pensionistboliger og boliger til flygtninge overført til det relevante udvalg. Fælles formål Udgifter på kr. Omfatter vedligeholdelse af udenomsarealer. Kontoafsnittet bruges også til at bogføre udgifter vedr. enkelte ejendomme uden eget kontoafsnit. Offentlige toiletter Udgifter på kr. til drift og renholdelse af kommunens offentlige toiletter. Der er offentlige toiletter på Mariager Havn, Torvet, Egepladsen, rutebilstationen og ved Hohøj, alle Mariager, parkeringspladsen ved Møldrupvej, Bramslev Bakker, naturlegepladsen/dyreparken og stabelpladsen, begge i Arden, Nytorv og Brotorv i Hobro. Der er opstillet toiletvogn ved badebroen på Sildehagen, Hobro. Der er desuden offentlige toiletter på Trafikhavnen og Fiskerihavnen, Hadsund, Torvet i Hadsund, nord for campingpladen i Øster Hurup, Øster Hurup Havn og Havnevej og Kystvejen i Øster Hurup samt på Als Odde. Desuden afholdes udgiften til slamsugning af toilet ved Høllets Bådlaug, Stinesminde. Beboelse Udgifter på kr. og indtægter på kr., der omfatter følgende Daniavej 40 42, Assens Vestergade 24, Mariager Sidstnævnte bolig står tom og er sat til salg. Ved salg bør budget tilrettes, så udgifter og indtægter reduceres. Erhverv Udgifter på kr. og indtægter på kr. Udgifter vedr. vedligeholdelse og skatter/afgifter/forsikringer vedr. Markedshallen, Horsøevej 6, Hobro. Indtægter ved udlejning af Markedshallen. Andre faste ejendomme Udgifter på kr. og indtægter på kr.

4 Omfatter ejendommene Blåkildevej 46, Arden Jernbanegade 6, Arden Rosendalsallé 8, Hadsund Sverigesvej 1, Hadsund Vikingvej 8A, Als Tempovej 1, Hadsund Jernbanegade 4, Hadsund Veddum Hovedgade 42, Veddum Finlandsvej 14-16, Hadsund Torvet 1, Mariager Nyhavnevej 2, Mariager Nyhavnevej 7, Mariager Fælledvej 1, Mariager Døstrupvej 1, Hobro Ndr. Kajgade 3A, 3B og 9A, Hobro Sdr. Kajgade 4, Hobro H. I. Biesgade 2, Hobro Hedegårdskajen, Hobro Wiegårdsvej, Hobro Skolebakken 20B, Handest Hannerupvej 256, Hvilsom Kirkedalsvej 2 og 4, Hvilsom 3 Budgettet er tilpasset, idet et par ejendomme er afhændet. Byfornyelse og boligforbedring Udgifter kr. Ydelsesstøtte vedr. diverse byfornyede ejendomme. Der arbejdes fortsat på opbygning af fælles konto til bygningsvedligeholdelse. skal varetage klimaskærm og udvendig terræn, hvorimod indvendig vedligeholdelse skal varetages af de enkelte institutioner/skoler og intern service. Ordningen er etableret for skoler og daginstitutioner, og de øvrige ejendomstyper følger. Størstedelen af udgifterne til udvendig vedligeholdelse overføres til anlæg. Der arbejdes endvidere på at samle alle kommunale ejendomme i en fælles ejendomsadministration, der skal stå for alle opgaver vedr. kommunens bygninger.

5 Grønne områder og naturpladser Udgifter Indtægter -932 Netto Området omfatter vedligeholdelse af parker, legepladser, grønne områder og anlæg. Størstedelen af udgifterne til medarbejdere, materiel m.v., der vedligeholder kommunens grønne områder, er bogført på denne funktion. Der budgetteres med en indtægt på kr. Indtægten opnås primært ved udførelse af arbejde for Natur og Miljø og ved servicering af uden-omsarealer ved nogle af kommunens institutioner. Nogle af medarbejderne er sæsonansat med beskæftigelse i perioden fra april til november. Tidligere har hovedparten af de helårsansatte, der arbejder med Grønne områder og naturpladser været konteret på Transport, fælles formål, men alle, der primært arbejder med kommunens grønne områder er nu flyttet til denne funktion. Dette er sket for at give et mere retvisende billede af kommunens udgifter til funktionen. Materiellet udgiftsføres dog stadig samlet på Transport, fælles formål Der er udgifter til varekøb, skatter, afgifter, forsikringer og vederlag m.v. Fra 2011 blev budgetteret med to besparelser på denne funktion. Det gælder dels en besparelse på kr., vedr. grønne områder i grundejerforeningers regi. Disse vil selv skulle vedligeholde deres grønne arealer, eller vil kunne købe bistand fra kommunen. Desuden indarbejdedes en besparelse på kr. på omlægning af kommunale bede til mindre vedligeholdelseskrævende beplantning græs eller bunddække. Der foregår i øjeblikket arbejde med at indføre integreret ressourcestyring i Park og Trafiks arbejde. Det betyder, at løn- og maskintimer overføres til områderne, når der registreres tidsforbrug. Det vil få indflydelse på budgetterne. Arbejdet er dog endnu ikke så langt fremme, at budgettet kan tilrettes efter dette, så det vil ske efterfølgende. Det forventes, at udgifterne til grønne områder og naturpladsers budget vil blive reduceret hvad angår lønudgifter, men der vil komme øgede udgifter til maskiner.

6 Stadions, idrætsanlæg og svømmehaller Udgifter 870 Indtægter 0 Netto 870 Omfatter vedligeholdelse af sportspladserne m.v. i kommunen. Der indgår udelukkende materialeudgifter på denne funktion, idet lønnen bogføres på funktion , beskrevet ovenfor. Der er udgifter til udskiftning af græs, tilførsel af kalk, gødning og kridt. Arbejdet udføres p.t. af personale ansat under grønne områder. Der foregår i øjeblikket arbejde med at indføre integreret ressourcestyring i Park og Trafiks arbejde. Det betyder, at løn- og maskintimer overføres til områderne, når der registreres tidsforbrug. Det vil få indflydelse på budgetterne. Arbejdet er dog endnu ikke så langt fremme, at budgettet kan tilrettes efter dette, så det vil ske efterfølgende. Udgifterne til Stadions, idrætsanlæg og svømmehallers budget vil blive kraftigt forøget, idet der fremover føres løn- og maskinudgifter over på funktionen.

7 Naturbeskyttelse, skove Udgifter Indtægter -128 Netto Området omfatter udgifter til vedligeholdelse af kommunens skovområder. Der er indtægter for salg af brænde og skoveffekter. Der budgetteres med fire medarbejdere på funktionen. To af disse er kun sæsonansatte. Tidligere har alt personale i skovene været ansat under Grønne områder. Der foregår i øjeblikket arbejde med at indføre integreret ressourcestyring i Park og Trafiks arbejde. Det betyder, at løn- og maskintimer overføres til områderne, når der registreres tidsforbrug. Det vil få indflydelse på budgetterne. Arbejdet er dog endnu ikke så langt fremme, at budgettet kan tilrettes efter dette, så det vil ske efterfølgende. Udgifterne til lønninger forventes at være på det nuværende niveau, men der skal tilføres budget til forbrug af maskiner.

8 Redningsberedskab Udgifter Indtægter -570 Netto Omfatter udgifter og indtægter til redningsberedskab. Der er udarbejdet en plan for risikobaseret dimensionering indeholdende aftale om brandslukning, miljøforureningsbekæmpelse og frigørelse af tilskadekomne. Den nuværende aftale med Falck er indgået i slutningen af 2011 for perioden Ved accept af en længere kontraktperiode og årlig forudbetaling, kunne de årlige udgifter holdes indenfor budgettet med udskiftning til nyere og bedre materiel. Der sker aflønning af Beredskabschef, 2 Beredskabsinspektører samt 1 Beredskabsmester. Der aflønnes også indsatsledere samt disses døgnvagter. Der er udgifter til drift af 2 indsatsleder biler, 3 brandstationer, 2 hjælpestationer, bådaftale, frigørelse, variabelt vederlag, brandhaner, garageanlæg, beskyttelsesrum m.v. Endvidere er der indeholdt en række udgifter og indtægter i forbindelse med de frivillige i Redningsberedskabet. Beredskabet har særskilt rammeaftale, så nettoafvigelser fra budgettet overføres til følgende regnskabsår.

9 Transport, fælles formål, arbejder for fremmed regning og driftsbygninger og pladser Udgifter Indtægter Netto Omfatter udgifter til vejdelen af personale og driftsledere samt anskaffelse og vedligeholdelse af kommunes materiel. Drift og vedligeholdelse af de kommunale driftsbygninger og pladser i Hadsund, Hobro, og Arden. Den hidtidige materielgårde i Assens er solgt, og også materielgården i Mariager søges solgt for at dække en del af udgifterne ved samling i færre, større materielgårde. Indtægter ved opgaver for private, andre kommunale afdelinger og anlægsprojekter samt - i mindre omfang - Mariagerfjord Vandservice A/S. Der er budgetteret med udgifter på i alt kr. til drift, vedligeholdelse og anskaffelse af maskiner og materiel. Tidligere år har der ligget en anlægsbevilling på 1,2 mio.kr. til anskaffelse af store, nye maskiner. Imidlertid er afdelingen gået over til at lease en del af disse, så bevillingen er overført til driften. For materielgårdene er budgetteret med udgifter på i alt kr. til vedligeholdelse, rengøring, opvarmning, skatter, afgifter, forsikringer, el og vand. Budget for maskiner har været under pres. Imidlertid forventes der at komme effektiviseringer efter samling af funktioner i to nye materielgårde i Hadsund og Hobro, hvor flere reparationer kan udføres i eget regi m.v. Endvidere leases en del nye maskiner, hvor der bliver udgifter til leasingydelsen, men hvor driftsudgifterne er markant lavere. Der budgetteres med indtægter på kr. for arbejde, som afdelingen udfører for kommunale institutioner og eksterne kunder. Afdelingen udfører endvidere indtægtsdækket arbejde for naturplejen og vintertjeneste, men disse indtægter føres på de Grønne områder og Vintertjeneste. Der foregår i øjeblikket arbejde med at indføre integreret ressourcestyring i Park og Trafiks arbejde. Det betyder, at løn- og maskintimer overføres til områderne, når der registreres tidsforbrug. Det vil få indflydelse på budgetterne. Arbejdet er dog endnu ikke så langt fremme, at budgettet kan tilrettes efter dette, så det vil ske efterfølgende. De lønudgifter der føres på denne funktion vil stort set alle blive ført ud på de øvrige funktioner. Funktionen vil blive brugt til udbetaling af alle lønninger, men stort set alle vil derefter blive ført ud på de øvrige funktioner. Det sker efter en beregnet timepris.

10 9 De samme gælder maskinudgifterne. En række udgifter er ikke kendte, lige som det antal timer maskinerne benyttes også er anslåede. Det er en målsætning, at alle maskinudgifter udkonteres. I den udstrækning det ikke lykkes, må priserne justeres de kommende år.

11 Kommunale veje, vejvedligeholdelse m.v. og belægninger Udgifter Indtægter 0 Netto Området omfatter udgifter til drift m.v. af de offentlige veje, fortove, gadelys, signalanlæg m.m. Mariagerfjord Kommune har ca km offentlige veje at administrere. Endvidere offentlige stier, offentlige torve og P-pladser. Til vejvedligeholdelse m.v. er der i 2013 afsat netto kr. I budget til vejvedligeholdelse indgår vejbelysning, hvor der tidligere har været en aftale om udlejning af gadelysene til elselskabet. Denne aftale er ophørt, og indtægten er nulstillet. De øvrige udgifter på funktionen er afsat til vedligeholdelse af fortove, afvandingsledninger, beplantninger, broer, p-pladser, rastepladser, rabatter, stier, tunneller m.v. Til belægninger m.v. er der afsat kr. Dette skal dels dække driftsandelen (50%) af aftalen om vedligeholdelse og renovering af alle asfaltveje udenfor byerne. Desuden er afsat midler til vedligeholdelse af vejene i byerne, grusveje samt til færdselstavler og andet teknisk vejudstyr. Den 15-årige aftale med Munck A/S reguleres delvist med ændringer i asfaltprisindex et. Da dette i høj grad følger oliepriserne, er aftalen steget væsentligt mere end den generelle prisfremskrivning af budgettet. Det medfører, at der bliver mindre råderum til renovering af veje i byområder m.v. Fra 2010 blev budgettet tillagt kr., der vedrører betaling af vejafvandingsbidrag for kommunale veje til Vandservice A/S. Udgiften blev delvist finansieret af en besparelse på kr. på vejvedligeholdelsen. Der arbejdes på landsplan med ændrede regler for vejafvandingsbidrag, så de i højere grad afspejler de faktiske driftsudgifter. Effekten af dette kendes endnu ikke. Der er foreslået besparelser på gadebelysningen ved hjælp af reduceret belysning i nattetimerne. Dette kræver en anlægsinvestering i styringsudstyr, idet denne styring p.t. kun er implementeret i gadebelysningen i Hobro. Besparelsen er ikke vedtaget og endnu ikke indregnet i budgettet.. Der foregår i øjeblikket arbejde med at indføre integreret ressourcestyring i Park og Trafiks arbejde. Det betyder, at løn- og maskintimer overføres til områderne, når der registreres tidsforbrug. Det vil få indflydelse på budget-

12 11 terne. Arbejdet er dog endnu ikke så langt fremme, at budgettet kan tilrettes efter dette, så det vil ske efterfølgende. Det vil føre til stigende udgifter og budgetter på vejvedligeholdelsen men tilsvarende mindreudgifter under Fælles formål.

13 Vintervedligeholdelse, drift Udgifter Indtægter -106 Netto Omfatter udgifter til glatførebekæmpelse og snerydning. I efteråret 2008 blev der udarbejdet udbudsmateriale for en fornyet udlicitering af kommunens glatførebekæmpelse. Noget arbejde udføres af eget personale, mens der for andet blev indgået aftaler med eksterne entreprenører gældende fra vintersæsonen 2008/09 til 2011/12. Der er i sommeren 2012 besluttet at forlænge aftalen med et år. Ud over den delvise udlicitering indgår vejvæsenets personale i vintervedligeholdelse og rådighedsvagtordning. De aflønnes under Fælles formål, mens tillæg for vagtordning m.v., der er budgetteret til kr., føres på denne funktion. Derudover er budgetteret med udgifter til indkøb af salt og grus. Endvidere er der budgetteret med udgifter til indkøb og vedligeholdelse af maskiner og materiel. Til udskiftning af større maskiner m.v. var der tidligere en anlægsbevilling på 1,2 mio.kr. til anskaffelse af store, nye maskiner til vintertjeneste. Bevillingen er fra 2013 overført til driften. Indtægter stammer fra vejvæsenets arbejder for bl.a. Vejdirektoratet (stier langs statsveje), kommunale institutioner og private fællesveje (særlige aftaler). Udgifterne på området er selv sagt meget afhængige af vintervejret, og i 2010 og 2011 var der meget større udgifter end budgetteret. Der er således kun afsat midler til en mild vinter. I budgetforhandlingerne er vedtaget Etablering af en snepulje i et lukket system. Snevedligeholdelsen køres i et lukket system med 2012 som forsøgsår. Puljen beregnes som et gennemsnit af de afholdte udgifter siden Mariagerfjord Kommunes start. P.t. er der ikke afsat midler svarende til gennemsnitsudgifterne i Der foregår i øjeblikket arbejde med at indføre integreret ressourcestyring i Park og Trafiks arbejde. Det betyder, at løn- og maskintimer overføres til områderne, når der registreres tidsforbrug. Det vil få indflydelse på budgetterne. Arbejdet er dog endnu ikke så langt fremme, at budgettet kan tilrettes efter dette, så det vil ske efterfølgende. Det vil føre til stigende udgifter og budgetter på vintertjene men tilsvarende mindreudgifter under Fælles formål. Det vil give et mere retvisende billede af de faktiske udgifter.

14 Kollektiv trafik, busdrift Udgifter Indtægter 0 Netto Udgifter og indtægter som Mariagerfjord Kommune betaler for busdrift til NT Nordjyllands Trafikselskab. Mariagerfjord Kommunes udgifter til regional/lokal ruter og fælleskommunale ruter samt handicapkørsel i kommunen. Ud fra fordelingsnøgle deler kommunerne og Regionen udgifter til administration m.m. af det regionale trafikselskab. Budget 2012 er en fremskrivning af budget 2011, og budgettet er uændret i overslagsårene. Imidlertid er der kommet et forslag til 4-årigt budget fra NT. I forhold til dette er budgettet ikke tilstrækkeligt til dækning af de forventede udgifter idet, der i 2013 vil være merudgifter på ca. 3,5 mio.kr., stigende til ca. 4,7 mio.kr. i 2014 og ca. 5,2 mio.kr. i 2015 og Merudgifterne skyldes i høj grad, at der sker en omlægning så en del hidtidige regionalruter overgår til kommuneruter. Der arbejdes på besparelsesmuligheder med nedlæggelse af flere afgange på flere af de regionale og lokale ruter med samtidig indførelse af flextur, således at budgetunderskuddet mindskes. En del af dette er dog allerede indregnet i ovennævnte merudgifter, så der vil ikke kunne findes kompenserende besparelser uden flere nedlæggelser af ruter eller afgange.

15 Havne, drift Udgifter Indtægter Netto -393 Området omfatter driften af Hobro Havn og Kongsdal Havn, som begge er registreret som trafikhavne. Der afholdes udgifter til drift af havnebassiner og kajarealer. Endvidere udgifter til renholdelse, lys, modtagelse af affald, betaling til havnefogeder i Kongsdal samt skibsmægler i Hobro for udførelse af havnefoged opgaver. Mariagerfjord Kommune afholder en del af driftsudgifterne vedr. sejlløbet Mariager Fjord. Havnene har indtægter i form af skibs- og vareafgifter for ca. 1,3 mio. kr. Resterende indtægter på ca. 0,5 mio. kr. er pladslejer og udlejning af diverse havnebygninger. Indtægter fra skibs- og vareafgifter er vigende, men er hidtil modsvaret af faldende udgifter. Der vil komme merudgifter til fjordudvalget pga. renovering af vagerbåden Jacob Peter. Budgettet er tillagt denne udgift.

16 Lystbådehavne m.v., drift Udgifter 673 Indtægter -448 Netto 225 Området omfatter driften af Stinesminde Lystbådehavn, Dania Havn, Ø.Hurup Havn, Mariager Lystbådehavn, Hadsund Fiskerihavn og Hadsund Trafikhavn (Hadsund Havnefront). Ud over driften af de kommunale lystbådehavne afholdes mindre udgifter til aflønning af havnefoged i Hadsund. I Stinesminde er der 17 bådpladser, hvoraf der betales pladsafgift på kr. pr. år. Den ene plads er dog vederlagsfri, som betaling til havnefogeden. Anlægget i Mariager består af faste broanlæg og 2 flydebroer af beton. Det er den gamle trafikhavn i Mariager, der har status af lystbådehavn. Kommunen udlejer i alt 56 faste bådpladser. Den årlige leje ligger mellem 715 kr. og kr. pr. år. Ud over disse fast pladser er der nogle få pladser til større både i de gamle trafikhavne. Herudover betaler Mariager Sejlklub kr. i leje af areal og Havnekiosken betaler ca kr. for leje af bygning.

17 16 Funktion Teknik og Miljø, Anlæg Bevilling, 2012 Udgifter Indtægter -783 Netto Områdefornyelse i Hobro Det etapeopdelte byfornyelsesprojekt i Hobro sydlige bymidte inkl. ungdomshus. Der er i 2013 afsat udgifter på kr. og regnet med en indtægt på kr. fra statslig medfinansiering. Helhedsorienteret byfornyelse i Assens. Der er i 2013 afsat ,0 mio.kr. til byfornyelse i Assens. Renovering af legepladser. Til renovering af kommunens legepladser er der afsat kr. årligt fra 2014 Vejanlæg, anlæg, udgør i kr. fordelt på nedenstående projekter: Asfaltering veje, Kontrakt med Munck A/S Der er afsat 7,0 mio.kr. i 2013, 7,3 mio.kr. i 2o14, 7,6 mio.kr. i 2015 og 7,9 mio.kr. i 2016 til betaling af 50% af den 15-årige kontrakt, der er indgået med Munck A/S om vedligehold og renovering af alle kommunens asfaltveje udenfor byområderne. Fordeling mellem drift og anlæg er sket ud fra historiske erfaringer. Der er fast priskontrakt, men da prisen reguleres med stor vægt på asfaltprisindex et, har der været markante stigninger i prisen. Da anlægsbevillinger ikke prisfremskrives lægges et tillæg på de årlige bevillinger. Cykelstier (Trafikplan) Der er i fra afsat 2,0 mio.kr. årligt til etablering af nye cykelstier i Mariagerfjord Kommune. Der søges om medfinansiering fra statslig cykelstipulje til projekter, hvor dette er muligt. Diverse mindre anlægsprojekter Til diverse småopgaver er der afsat, kr. i 2014, og kr. i 2015 og i Der sker årligt en prioritering af disse midler. Fortov langs Havndalvej i Mariager. Der er i 2016 afsat 1,1 mio.kr. til formålet. Fabriksvej i Assens Til færdiggørelse af renovering af Fabriksvej i Assens er der i 2014 afsat kr.

18 17 Gadebelysning (udskiftning af materiel) Der er afsat 1,0 mio.kr. årligt i til udskiftning af materiel. Over tid vil alle lysmaster skulle udskiftes. Det vil være en stor anlægsinvestering, men til gengæld vil den medføre driftsbesparelser. Styringsanlæg - gadebelysning Der er i 2013 afsat kr. til nye styringsanlæg til gadebelysningen i andre byer end Hobro, hvor styringen allerede er etableret. Dette er en forudsætning for, at den foreslåede driftsbesparelse på gadebelysning kan realiseres. Renovering af gadebelysning Der er afsat 1,0 mio. kr. årligt til daglig renovering af den kommunale gadebelysning. Modulvogntog (evt. vejomlægning) Der er afsat kr. i 2013 og kr. årligt i til yderligere vejomlægninger, så vejene bliver parate til kørsel med store modulvogntog. Ny brolægning/omlægning af Vestergade i Mariager (sidste etape) Til færdiggørelse af omlægningen af Vestergade i Mariager er der i 2015 afsat 1,5 mio.kr. Omfartsvej, Mariager Der er i 2015 afsat kr. til indledende arbejde med en omfartsvej omkring Mariager. Omlægning af fortove Der er i 2013 afsat 1,0 mio.kr. og i årligt 2,0 mio.kr. til omlægning af fortove efter en prioriteret plan i kommunens byer. Parkeringshandlingsplan. Til renovering af parkeringspladserne i kommunen er der afsat kr. årligt i Reduceringsramme Udvalget for Teknik og Miljø skal reducere de beskrevne projekter med kr. i Rekreative stier i landdistrikterne Som led i kommunens initiativer i landdistrikterne afsættes fra årligt kr. til etablering af stier. Renovering af Bies Have. Til renovering af Bies Have ved Bies Gård i Hobro er der i 2015 afsat kr. Renovering af veje i byområder Partnering Der planlægges med partneringaftale, så også vejene i byområderne kan blive

19 renoveret. Til dette er der fra 2013 årligt afsat 4,0 mio.kr. Snedkervej i Øster Hurup 18 Til færdiggørelse af Snedkervej i Øster Hurup er der i 2014 afsat kr. Stensætning og promenade på Nedre Strandvej, Hobro I 2016 er der afsat kr. til dette formål. Tilgængelighedsplan for Mariagerfjord Kommune Der er i årligt afsat kr. til arbejde med tilgængelighedsplanen, der skal sikre bedre adgangsforhold i kommunen. Terrorsikringsplaner Kravene til terrorsikring på kommunens trafikhavne er stigende, og der er afsat 1,5 mio. kr. i 2013 til udførelse af terrorsikring, som fremgår af planerne der er udarbejdet i Trafiksikkerhed planlægning. Der er årligt i afsat kr. til projektering m.v. af projekter, der skal forbedre trafiksikkerheden bl.a. ved skoleveje. Trafikplan - projekter Der er afsat kr. i 2013 og kr. årligt i til udførelse af trafiksikkerhedsprojekter. Udskiftning og renovering af mindre broer (Vejdirektoratets bro-rapport) Der er afsat kr. i 2013 og kr. årligt i til udskiftning og renovering af mindre broer på kommunevejene. Vejanlæg vejudskillelse Der er i årligt afsat kr. til vejudskillelse. De konkrete projekter prioriteres løbende. Vendeplads ved Møllen, Øster Hurup Der er i 2016 afsat kr. til dette formål.

20 19

TEKNIK- OG MILJØUDVALG (TEKNIK OG BYG) BEMÆRKNINGER

TEKNIK- OG MILJØUDVALG (TEKNIK OG BYG) BEMÆRKNINGER TEKNIK- OG MILJØUDVALG (TEKNIK OG BYG) BEMÆRKNINGER 1 00.22.05 Jordforsyning, ubestemte formål Udgifter 429 Indtægter -2.418 Netto -1.989 Udgifter og indtægter vedrørende Mariagerfjord Kommunes kommunalt

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALG (TEKNIK OG BYG) BEMÆRKNINGER

TEKNIK- OG MILJØUDVALG (TEKNIK OG BYG) BEMÆRKNINGER TEKNIK- OG MILJØUDVALG (TEKNIK OG BYG) BEMÆRKNINGER 1 00.22.05 Jordforsyning, ubestemte formål Udgifter 425 Indtægter -2.382 Netto -1.957 Udgifter og indtægter vedrørende Mariagerfjord Kommunes kommunalt

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALG (TEKNIK OG BYG) BEMÆRKNINGER

TEKNIK- OG MILJØUDVALG (TEKNIK OG BYG) BEMÆRKNINGER TEKNIK- OG MILJØUDVALG (TEKNIK OG BYG) BEMÆRKNINGER 1 00.22.05 Jordforsyning, ubestemte formål Udgifter 419 Indtægter -2.330 Netto -1.911 Udgifter og indtægter vedrørende Mariagerfjord Kommunes kommunalt

Læs mere

Jordforsyning, ubestemte formål. Korrigeret årsbudget

Jordforsyning, ubestemte formål. Korrigeret årsbudget 1 evilling: 00.22.05 Jordforsyning, ubestemte formål Udgifter 427.000 424.000 183.732 240.268 Indtægter -2.242.000-2.242.000-1.771.057-470.943 Netto -1.815.000-1.818.000-1.587.325-230.675 Udgifter og indtægter

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Fra 2008 opkræves en indtægt for grundleje til rensningsanlæggene.

Korrigeret årsbudget. Fra 2008 opkræves en indtægt for grundleje til rensningsanlæggene. 1 Teknik og byg.22.5 Jordforsyning, ubestemte formål Udgifter 419. 419. 183.48 235.52 Indtægter -2.311. -2.311. -1.855.298-455.72 Netto -1.892. -1.892. -1.671.818-22.182 Udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

Bevilling: Funktion: Bemærkninger: Oprindeligt Korrigeret Årsregnskab Afvigelse årsbudget årsbudget Indholdsbeskrivelse: Budgetforudsætninger:

Bevilling: Funktion: Bemærkninger: Oprindeligt Korrigeret Årsregnskab Afvigelse årsbudget årsbudget Indholdsbeskrivelse: Budgetforudsætninger: 1 00.22.05 Jordforsyning, ubestemte formål Udgifter 425.000 92.000 189.193-97.193 Indtægter -2.382.000-2.049.000-1.901.517-147.483 Netto -1.957.000-1.957.000-1.712.324-244.676 Udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

INVESTERINGSOVERSIGT

INVESTERINGSOVERSIGT 2014-2017 2014 2015 2016 2017 Mariagerfjord Kommune 72.217.000 52.434.000 59.809.000 49.609.000 Anlægsprojekter med "toldmoms" -1.000.000-1.000.000-1.000.000-1.000.000 Økonomiudvalget -1.000.000-1.000.000-1.000.000-1.000.000

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Plan og Teknikudvalget

Budgetopfølgning 3 Plan og Teknikudvalget Budgetopfølgning 3 Plan og Teknikudvalget Pr. 30. september Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr. budget Korr. budget Forv. regnsk. incl. over- /underskud incl.

Læs mere

Veje, Grønne områder og kollektiv trafiks samlede budgetramme 2020 i kr.

Veje, Grønne områder og kollektiv trafiks samlede budgetramme 2020 i kr. Fordeling af MTP s Driftsudgifter i 1.000 kr. Miljø og Natur 8.588 kr. Kommunale bygninger 9.666 kr. Veje, Grønne områder og kollektiv trafik 82.538 kr. Miljø og Natur Veje, Grønne områder og kollektiv

Læs mere

FORSLAG FRA MILJØ- OG PLANUDVALGET

FORSLAG FRA MILJØ- OG PLANUDVALGET Oversigt: M01. Udvendig bygningsvedligeholdelse (930.000 kr.)...2 M02. Administrationsbygninger (300.000 kr.)...2 M03. Offentlige toiletter (311.000 kr.)...2 M04. Grønne områder og naturområder (692.000

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr.

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Samlet resultat 60,7 Driftsafdelingen 38,0 Gartnerafdelingen 8,5 Driftsbygninger og materiel 5,7 Vej 23,8 Kollektiv trafik 10,0 Fælles formål

Læs mere

Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt

Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt BUDGETOPFØLGNING PR. UDVALGET FOR TRAFIK, TEKNIK OG MILJØ Tekst Jordforsyning 0-1 0 Faste ejendomme 2.877 36 3.077 200 Fritidsområder, fritidsfaciliteter, natur og miljø 5.424 986 5.377-47 Redningsberedskab

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Trafik og Grønne områder

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Trafik og Grønne områder Politikområdet består af udgifter til veje og grønne områder, herunder udgifter til offentlige toiletter, Park og Vej s driftsbygninger og pladser, parkering, vejbelægninger, vintervedligeholdelse og kollektiv

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr.

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Teknik og Miljøudvalget Udgiftsbaseret Mio. kr. Samlet resultat 63,4 Driftsafdelingen 40,0 Gartnerafdelingen 8,9 Driftsbygninger og materiel 5,8 Vej 25,3 Kollektiv trafik 10,0 Fælles formål 0,3 Busdrift

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Plan og Teknikudvalget

Budgetopfølgning 2 Plan og Teknikudvalget Budgetopfølgning 2 Plan og Teknikudvalget Pr. 31. maj Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr. budget Korr. budget Forv. regnsk. incl. over- /underskud incl. over-

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Pr. 28. februar Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr.

Læs mere

Budgetforudsætninger Plan og Teknikudvalg

Budgetforudsætninger Plan og Teknikudvalg Budgetforudsætninger Plan og Teknikudvalg I 1.000 kr. I 2014- prisniveau Plan- og Teknikudvalg Serviceudgifter Vejvæsen Km.veje, stier, pladser m.v (myndighed) Regnskab 2013 13-pl Opr. budget 2014 2014-pl

Læs mere

Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1.000 kr. 2015 prisniveau

Læs mere

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab 2011

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab 2011 Sektorbeskrivelse for Miljø- og teknik udvalget (note X) 1.000 kr., netto Oprindeligt budget 2011 Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret budget 2011 Regnskab 2011 Afvigelse til korr. budget 2011 *

Læs mere

I det følgende er der en kort beskrivelse af de kontoområder, hvor der skal være fokus på forbruget.

I det følgende er der en kort beskrivelse af de kontoområder, hvor der skal være fokus på forbruget. Erhvervs-, Natur- og Teknikudvalget pr. 30. september 2018 Drift JAN - SEP s % 002202 Boligformål 32-32 0 002205 Ubestemte formål -289-289 -289 0 002510 Fælles formål 2.120 1.845 3.965 834 3.131 21 002511

Læs mere

Årsregnskab 2013. Bygningsvedligeholdelsesområdet udviser samlet et netto mindreforbrug på i alt 0,6 mio. kr.

Årsregnskab 2013. Bygningsvedligeholdelsesområdet udviser samlet et netto mindreforbrug på i alt 0,6 mio. kr. Resultat på drift, Byfornyelse Årsregnskab 2013 Bygningsvedligeholdelse Opr. Budget Korr. budget Regnskab 2013 Mer- /mindre forbrug (i f.t. korr. budget) (tal i 1.000 kr.) Samlet resultat: -2.701-458 -521-63

Læs mere

Hovedkonto 2 Trafik og Infrastruktur

Hovedkonto 2 Trafik og Infrastruktur Budget- og regnskabssystem 4.2 - side 1 Hovedkonto 2 Trafik og Infrastruktur Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter vedrørende det kommunale vejvæsen samt udgifter og indtægter i forbindelse med

Læs mere

Norddjurs Kommune halvårsregnskab opgjort pr. 30. juni Tillægsbevillinger 1+2

Norddjurs Kommune halvårsregnskab opgjort pr. 30. juni Tillægsbevillinger 1+2 Sektorbeskrivelse for Miljø- og teknikudvalget. 1.000., netto Oprindeligt budget Sekretariat Miljø og teknik 1. 2. 3. 4. 5. 6. Tillægsbevillinger Korrigeret Halvårs- budget regnskab regnskab * 1+2 afvigelse

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Pr. 28. februar Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr.

Læs mere

I dette notat gives bemærkninger til følgende udvalg: Plan- og Miljøudvalget samt Teknik- og Miljøområdets andel af Økonomi- og Erhvervsudvalget.

I dette notat gives bemærkninger til følgende udvalg: Plan- og Miljøudvalget samt Teknik- og Miljøområdets andel af Økonomi- og Erhvervsudvalget. Sagsnr. 00.01.10-Ø00-18-18 Dato: 14.09.2018 Teknik- og Miljø - Budgetopfølgning pr. 31. august 2018 I dette notat gives bemærkninger til følgende udvalg: Plan- og Miljøudvalget samt Teknik- og Miljøområdets

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 217 Politikområde Natur, vand og Miljø i 1. kr. 217 1 Naturbeskyttelse: 2 - Naturforvaltningsprojekter 1.25 297 1.55-15 3 - Sandflugt 58 58 58 4 Vandløbsvæsen: 5 - Fælles formål

Læs mere

SparLån 10-11. Fredericia Kommune Økonomirapportering regnskabsår 2010. Det tekniske område 29.051-29.912. Byfornyelse, drift spar/lån 2010/2011 BÅT

SparLån 10-11. Fredericia Kommune Økonomirapportering regnskabsår 2010. Det tekniske område 29.051-29.912. Byfornyelse, drift spar/lån 2010/2011 BÅT Driftsudgifter Det tekniske område 29.051-29.912 Boligudvikling Byfornyelse, drift spar/lån 2010/2011 Der er tale om overførsel midler i forbindelse med indfrielse lån ydet af det tidligere Bygningsforbedringsudvalg.

Læs mere

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab Tillægsbevillinger. Omplaceringer

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab Tillægsbevillinger. Omplaceringer Sektorbeskrivelse for miljø- og teknikudvalget (note X) 1.000 kr., netto Oprindeligt budget 2012 Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret budget 2012 Regnskab 2012 Afvigelse til korr. budget 2012* Sekretariat

Læs mere

Budget Talspecifikationer Miljø- og teknikudvalget

Budget Talspecifikationer Miljø- og teknikudvalget Budget 2018-2021 Talspecifikationer Miljø- og teknikudvalget 1 Miljø- og kultursekretariat 9.228 9.440 9.440 9.440 9.440 057299 Øvrige sociale formål Tinglysningsafg. v lån t. bet. Ejd. Skat Total 100

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Trafik og Grønne områder

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Trafik og Grønne områder Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af udgifter til veje og grønne områder, herunder udgifter til offentlige toiletter, Park og Vej s driftsbygninger og pladser, parkering, vejbelægninger,

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Pr. ultimo oktober 2016 Teknik- og Miljøudvalget Tillægs- Om- Forbrug Forbrugs Anmodning Anmodning bevillinger placeringer procent om- placeringer tillægsbev. 68.110 1.972 0 70.082 31.161 44,5 69.599-483

Læs mere

i 2019 pris- og lønniveau

i 2019 pris- og lønniveau Tekniske korrektioner til budget 2019 Plan- og Miljøudvalget Teknik og Miljøudvalget, budgetforslag 2019-2022, før indarbejdelse af tekniske korrektioner 189.458.218 189.595.442 187.767.917 186.215.793

Læs mere

Resultatet på de enkelte politikområder fremgår af nedenstående tabel og er uddybet i de efterfølgende afsnit.

Resultatet på de enkelte politikområder fremgår af nedenstående tabel og er uddybet i de efterfølgende afsnit. Samlenotat for Miljø- og teknikudvalget 1. budgetopfølgning pr. 30. april 2010 1. Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Miljø og Teknik, at der forventes et merforbrug på i alt 3.573.000

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 283 KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 284 00.25.13 Andre faste ejendomme samt 05.32.32 Bie Centret Udgifter 2.738 Indtægter -280 Netto 2.458 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus,

Læs mere

Udvalget for Kultur og Fritid. Bevillingsoversigt

Udvalget for Kultur og Fritid. Bevillingsoversigt Udvalget for Kultur og Fritid Bevillingsoversigt Bemærkninger Bevilling Faste ejendomme Hovedfunktion 00.25 Udgifter 1.576 Indtægter 215 Netto 1.361 Ad 1-6 1. Gasværkvej 1, Hobro Værksted, kr. 68.000 2.

Læs mere

Tillægsbevilling. Opr. vedt. budget halvår Strukturbeskrivelse BEV/RÅD * DKK * DKK * DKK * DKK * 1.

Tillægsbevilling. Opr. vedt. budget halvår Strukturbeskrivelse BEV/RÅD * DKK * DKK * DKK * DKK * 1. budget budg Forbrug 30.6. Økonomiudvalget 264.185 19.294 283.479 121.200 283.479 Anlæg 9.982-35.443-25.461 10.244-25.461 122 Tilskud til hospicefonden RÅD 0 105 105 15 105 280 Havneplaner i Hadsund RÅD

Læs mere

Budgetområde: 204 Trafik, Vej og Grønne områder

Budgetområde: 204 Trafik, Vej og Grønne områder Regnskab Indledning Drift og vedligehold af veje og stier Bestillerne i Trafik & Infrastruktur varetager vedligeholdelsen af kommunens veje og stier, herunder asfaltering af veje og stier, belægning på

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. august 2018

Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Politikområde Natur, vand og Miljø 1 Naturbeskyttelse 6.442 394 1.442-5.000 2 Vandløbsvæsen 6.111 2.437 6.011-100 3 Miljøbeskyttelse 4.128 1.777 4.128 0 Natur, Vand og Miljø i alt 16.681 4.608 11.581-5.100

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 283 KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 284 00.25.13 Bies Gård og Ishuset samt 5.32 BieCentret Udgifter 2.587 Indtægter -272 Netto 2.315 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, BieCentret).

Læs mere

Teknik- og havneudvalget Budgetforslag 2017 priser

Teknik- og havneudvalget Budgetforslag 2017 priser 10.709.029 10.441.433 10.441.433 10.441.433 Teknik & Miljø 10.709.029 10.441.433 10.441.433 10.441.433 Havnene Østerby Havn -1.223.994-1.223.994-1.223.994-1.223.994-709.621-709.621-709.621-709.621 Østerby

Læs mere

Udvalget for Kultur og Fritid BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID. Bevillingsoversigt DRIFT OG REFUSION BUDGET 2014 HELE KR.

Udvalget for Kultur og Fritid BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID. Bevillingsoversigt DRIFT OG REFUSION BUDGET 2014 HELE KR. Udvalget for Kultur og Fritid soversigt BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID BUDGET 2014 HELE 1.000 KR. NOTE DRIFT OG REFUSION BUDGET BEVILLING UDGIFTER INDTÆGTER UDGIFTER INDTÆGTER Udvalget

Læs mere

CFE-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3-

CFE-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/3-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Politikområdet Trafik og Grønne områder består af følgende delområder: 1. Udenfor selvforvaltning 1.1.

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Pr. ultimo oktober 2015 Teknik- og Miljøudvalget Tillægsbevillinger Omplaceringer s procent 73.959-1.012 0 72.947 42.217 57,9 71.389-1.558 0 Natur og miljø 16.644-1.020 0 15.624 12.457 79,7 14.066-1.558

Læs mere

Notat 5. juli 2018 J-nr.: / Pæn fremgang i kommunernes udliciteringen på de tekniske områder

Notat 5. juli 2018 J-nr.: / Pæn fremgang i kommunernes udliciteringen på de tekniske områder Notat 5. juli 2018 J-nr.: 81855 / 2521246 Pæn fremgang i kommunernes udliciteringen på de tekniske områder Den gennemsnitlige udliciteringsprocent i kommunerne på de tekniske områder var på 44,1 procent

Læs mere

Dette materiale i form af præsentationsplancher er tænkt som baggrundsmateriale til den første introduktion til driftsbudgettet for

Dette materiale i form af præsentationsplancher er tænkt som baggrundsmateriale til den første introduktion til driftsbudgettet for Dette materiale i form af præsentationsplancher er tænkt som baggrundsmateriale til den første introduktion til driftsbudgettet for 2020-23. Emnet vil indgå i By- og Landskabsudvalgets drøftelser på møderne

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej Tønder Tlf Mail: Åbningstider: Mandag-tirsdag kl Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej Tønder Tlf Mail:  Åbningstider: Mandag-tirsdag kl Torsdag kl. Teknik- og Miljøudvalget Kvartalsregnskab - pr. 30. september 2013 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15

Læs mere

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt BUDGETOPFØLGNING PR. UDVALGET FOR TRAFIK, TEKNIK OG MILJØ Tekst Jordforsyning 0 20 0 Faste ejendomme 2.862 625 3.002 140 Fritidsområder, fritidsfaciliteter, natur og miljø 6.477 645 6.072-405 Redningsberedskab

Læs mere

Omprioritering af driftsbudgettet

Omprioritering af driftsbudgettet Udvalgene må gerne omprioritere inden for eget område, men omlægning fra en aktivitet til en anden aktivitet skal beskrives, herved gives byrådet muligt for at prioritere på tværs af alle kommunale aktiviteter.

Læs mere

Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Overblik Plan og Teknikudvalget I 1.000 kr. 2015 prisniveau Regnskab 2014 Opr. budget 2015

Læs mere

Bemærkninger til budgetforslag 2014

Bemærkninger til budgetforslag 2014 Bemærkninger til budgetforslag er opstillet på følgende grundlag: Budget ekskl. abonnementsbetaling 27.223.114 + pris- og lønfremskrivning 145.942 - korrektioner -543.739 I alt 26.825.317 Korrektionerne

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Mio. kr Budget Till.bev. + Gen.bev. Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2018 Forsyningsområdet 0,000 0,000 0,000-5,622-5,623 0,000 Park og Vej 131,804-15,552 116,252 113,939-2,313-3,550 Byggeri og

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Mio. kr Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2019 Forsyningsområdet 0,000 11,500 11,500 15,717 4,217 0,000 Park og Vej 134,344-24,544

Læs mere

Notat 16. juni 2017 J-nr.: /

Notat 16. juni 2017 J-nr.: / Notat 16. juni 2017 J-nr.: 81855 / 2407252 Udliciteringen på de tekniske områder er gået i stå Udliciteringen på de tekniske områder i kommunerne er på 42,4 procent i 2016. Det er en lille tilbagegang

Læs mere

CFE-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3-

CFE-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Teknik og Miljøudvalget Center for Ejendomme Drift Tabel 1: Center for Ejendomme, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår Korrigeret budget incl. overførsler

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Korr. budget. Ingen overførsel 7.489 7.489 2.026 7.489 0 100% Vintertjeneste 6 7.489 7.489 2.026 7.489 0 100% Merforbrug (+) Mindreforbrug (-)

Korr. budget. Ingen overførsel 7.489 7.489 2.026 7.489 0 100% Vintertjeneste 6 7.489 7.489 2.026 7.489 0 100% Merforbrug (+) Mindreforbrug (-) Trafik, Park og Havne Budget s- Samlet resultat: 73.206 74.078 12.466 75.023 945 101 Budgetramme 1 65.717 66.589 10.440 67.534 945 101 Vejdrift: 28.757 29.853 1.134 29.453-400 99 Kolonihaver -16-16 2-16

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø revision 3 September Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Politikområdet Trafik og Grønne områder består af følgende delområder: 1. Udenfor selvforvaltning 1.1.

Læs mere

Politisk økonomirapportering. Udvalget for Miljø og Teknik

Politisk økonomirapportering. Udvalget for Miljø og Teknik Politisk økonomirapportering 2010 Udvalget for Miljø og Teknik Til og med maj måned Regnskab 1. juni 2010 Forbrug og budget For hele udvalget er forbrugsprocenten ultimo maj måned 2010 på 49,4%. Ultimo

Læs mere

Korr. Budget. 002205 Ubestemte formål -371.498-93.878-277.620 0. Peter Bangs Vej 102 - brugerbetatl XG-1010022060-00026 418-418

Korr. Budget. 002205 Ubestemte formål -371.498-93.878-277.620 0. Peter Bangs Vej 102 - brugerbetatl XG-1010022060-00026 418-418 Teknik- og Miljøudvalgets budgetopfølgning pr. 1. april 2015 Udgifter uden overførselsadgang Bilag 3 Teknik og Miljøudvalget Boliger og byudvikling 23.129.038 7.765.908 15.363.130 631.962-807.259 1.718.802-2.154.563-83.182

Læs mere

Hovedkonto 2 Transport og infrastruktur

Hovedkonto 2 Transport og infrastruktur Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.2 - side 1 Dato: December 2012 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2013 Hovedkonto 2 Transport og infrastruktur Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune 1 of 6 Indholdsfortegnelse Udvalget for natur, teknik og miljø...2 Vej- og trafikområdet...2 14.228 Vej og parkvæsen...2 14.228 Vej og parkvæsen anlæg...3 14.232 Kollektiv trafik og havne...3 14.022 Jordforsyning

Læs mere

Teknik- og miljøudvalg. Veje og forsyning

Teknik- og miljøudvalg. Veje og forsyning Området kan opdeles i: Jordforsyning Fælles funktioner (vejområdet) Kommunale veje Havne Kystbeskyttelse Veje og forsyning En yderligere beskrivelse findes under hver af disse områder. Budgetbemærkninger

Læs mere

Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S

Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S Notat Oprettelsesdato: 22. oktober 2010 Udarbejdet af: Jacob Støving Sagsnummer: Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S Budget 2012 for Middelfart Spildevand A/S indeholder anlægsinvesteringer

Læs mere

FAKTA OM: 11. Infrastruktur, trafik, forsyning og kommunale ejendomme

FAKTA OM: 11. Infrastruktur, trafik, forsyning og kommunale ejendomme FAKTA OM: 11. Infrastruktur, trafik, forsyning og kommunale ejendomme FAKTA OM: Infrastruktur Alle som færdes i Ikast-Brande Kommune på veje, og stier. Drift og vedligeholdelse af de kommunale veje og

Læs mere

123 11 2012 Struktur og tekst Budget 2013 Budget 2013

123 11 2012 Struktur og tekst Budget 2013 Budget 2013 123 11 2012 00 Byudvikling, bolig og miljøforanstaltninger F1 165.700.967 63.225.600 22 Jordforsyning F2 18.816.864 20.656.290 02 Boligformål F3 15.081.764 6.999.999 1 Drift D1 381.765 001 Fælles S1 381.764

Læs mere

Notat 13. juli 2015 J-nr.: 81855 / 2214155

Notat 13. juli 2015 J-nr.: 81855 / 2214155 Notat 13. juli 2015 J-nr.: 81855 / 2214155 Udliciteringen på de tekniske områder står i stampe En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at udliciteringen på de tekniske områder i kommunerne er på 40,1 procent,

Læs mere

Flere kommuner udliciterer vejservice og grønne områder

Flere kommuner udliciterer vejservice og grønne områder Notat 21. jul 2014 Flere kommuner udliciterer vejservice og grønne områder En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at kommunerne sidste år udliciterede flere vej- og parkopgaver end nogensinde før. I 2013

Læs mere

OVERFØRSLER FRA DRIFT

OVERFØRSLER FRA DRIFT Aftaleområde: Kirkegårde Konti: 003540 Kirkegårde Lønninger... 26.900 kr. Øvrig drift... 300.700 kr. Fastfrosset:... 0 kr. Underskuddet på øvrig drift skyldes merudgifter til maskiner, som følge af en

Læs mere

OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI

OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI 801 Vej og Park 801 Vej og Park OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Parker og legepladser, projekt nr. 20 Skove og naturområder, projekt nr. 20 Strandområder, projekt nr. 20 Kolonihaver, projekt nr. 20 Idrætsanlæg,

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2014 TIL 2015. Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag. Sammendrag

OVERFØRSEL FRA 2014 TIL 2015. Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag. Sammendrag OVERFØRSEL FRA 2014 TIL 2015 Udvalg: DRIFT Sammendrag Funktion Tekst Vedtaget Tillægsbev. Genbevil- Korrigeret Resultat Afvigelse Søges ovf. Beløb i 1.000 kr. Budget omplacer. linger Budget til 2015 -

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Mio. kr. Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø varetager opgaver inden for to politikområder: Miljø og planer samt Kommunale veje og trafik. Politikområde Ejendomme er fra 1.1.2018 flyttet

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget 10.26 Renovation mv. 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder 10.31 Miljøforanstaltninger mv. - 2 - TEKNIK-

Læs mere

Mål og Midler Kommunale ejendomme

Mål og Midler Kommunale ejendomme Fokusområder i 2014 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle

Læs mere

Budgetlægning 2015-2018

Budgetlægning 2015-2018 Budgetlægning 2015-2018 At give Teknisk Udvalg et overblik over status på igangværende/ kommende aktiviteter, som er fastlagt i forbindelse med budgetlægning 2015-2018. Acadresag nr. 14/69207 Budget 2015

Læs mere

Principper for fordeling af budget vedrørende central organisering af bygningsvedligeholdelse og servicefunktion

Principper for fordeling af budget vedrørende central organisering af bygningsvedligeholdelse og servicefunktion Principper for fordeling af budget vedrørende central organisering af bygningsvedligeholdelse og servicefunktion (Revideres løbende) Udarbejdet af: Sagsnummer.: Version nr.: Morten Sørensen / Lis Christiansen

Læs mere

Notat. Udgifter ved omklassificering af veje. Økonomi. Nedklassificering

Notat. Udgifter ved omklassificering af veje. Økonomi. Nedklassificering Notat Udgifter ved omklassificering af veje Byrådet vedtog på møde 25. august 2015, at der skal foretages en omklassificering af en række veje, for at opnå en harmonisering i kommunen. Beslutningen er

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget 10.26 Renovation mv. 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder 10.31 Miljøforanstaltninger mv. - 1 - TEKNIK-

Læs mere

Budget. Natur og miljø , Infrastruktur ,

Budget. Natur og miljø , Infrastruktur , Pr. ultimo september 217 Teknik- og miljøudvalget - drift Tillægsbevillinger Omplaceringer sprocent Anmodning Anmod -ning 56.52 1.74 57.598 15.95 27,6 53.89-3.78-8 4 Natur og miljø 16.61-1.62 14.459 11.941

Læs mere

NOTAT Teknisk Udvalg

NOTAT Teknisk Udvalg NOTA 18. maj 2011 Teknisk Udvalg Teknisk Udvalg har ansvaret for ca. 170 km kommunale veje, 160 km private fællesveje, 120 km cykelstier og 150 km fortove og gangstier. Derudover varetager Teknisk Udvalg

Læs mere

Sagsnr. S Regnskab 2018 for Erhvervs-, Natur- og Teknik område. Drift. Forbrugs % Tillægs bevillinger 1000 kr. Forbrug JAN kr.

Sagsnr. S Regnskab 2018 for Erhvervs-, Natur- og Teknik område. Drift. Forbrugs % Tillægs bevillinger 1000 kr. Forbrug JAN kr. Regnskab 2018 for Erhvervs-, Natur- og Teknik område. Drift s 002202 Boligformål 002205 Ubestemte formål 002510 Fælles formål 002511 Beboelse 002512 Erhvervsejendomme 002515 Byfornyelse 002820 Grønne områder

Læs mere

:57:29. Korr. budget kr. Udgiftsbaseret. Profitcenter

:57:29. Korr. budget kr. Udgiftsbaseret. Profitcenter 09.01.2019 08:57:29 Profitcenter Korr. budget 2019 1 kr. Udgiftsbaseret DKK Teknik, Havne og Kultur 13.996.473 Havnene -1.210.356 Østerby Havn -816.236 Østerby Havn -376.156 Total -376.156 Produktionsanlæg

Læs mere

NOTAT DRIFTS ØKONOMISTYRING

NOTAT DRIFTS ØKONOMISTYRING NOTAT OM DRIFTS ØKONOMISTYRING 1. Indledning og kommissorium På baggrund af Drifts underskud i 2011 og 2012 har direktør Bent Peter Larsen nedsat en arbejdsgruppe til at undersøge underskuddet. Arbejdsgruppen

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø Budgetrevision 3 August Holbæk Kommune Hovedhistorie udvalgsnotaterne Ved Budgetrevision 2 besluttede Byrådet udgiftsreduktion for 35 mio. kr. og derudover at overførslerne

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Budget Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2019 Mio. kr Forsyningsområdet 0,000 11,500 11,500 15,717 4,217 0,000 Park og Vej 134,344-24,544

Læs mere

Notat 4. oktober 2016 J-nr.: /

Notat 4. oktober 2016 J-nr.: / Notat 4. oktober 2016 J-nr.: 81855 / 2313517 Fremgang i udliciteringen på de tekniske områder Udliciteringen på de tekniske områder i kommunerne er på 42,5 procent i 2015. Det er en fremgang på 2,4 procentpoint

Læs mere

Boliger og byudvikling side 1

Boliger og byudvikling side 1 Boliger og byudvikling side 1 Indhold 0.05 Jordforsyning, ubestemte formål... 2 0.10 Faste ejendomme, fælles formål... 3 0.10 Teknisk drift af kommunale bygninger - Fælles... 4 0.10 Teknisk drift - Rengøring...

Læs mere

Boliger og byudvikling side 1

Boliger og byudvikling side 1 Boliger og byudvikling side 1 Indhold 0.05 Jordforsyning, ubestemte formål... 2 0.10 Ejendomme, fælles formål... 3 0.10 Teknisk drift Rengøring... 4 0.10 Teknisk drift Teknisk service administration...

Læs mere

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) 141 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) BEMÆRKNINGER 142 05.25.10 til børn og unge, fælles formål Udgifter 17.277 Indtægter -1.630 Netto 15.647 Omfatter udgifter/indtægter til: Søskendetilskud Tilskud

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 133.743 133.562 133.296 133.296

Læs mere

Korrigeret Budget. Forbrug Forventet Regnskab

Korrigeret Budget. Forbrug Forventet Regnskab Pr. ultimo oktober 2018 Teknik- og miljøudvalget - drift 60.561 59.739 28.580 59.136-1.425-603 Natur og miljø 16.001 13.819 16.458 19.394 3.393 5.575 Infrastruktur og beredskab 44.560 45.942 30.175 43.942-618

Læs mere

Opfølgning på Budget Pr. 31. maj Udvalget for Miljø og Teknik

Opfølgning på Budget Pr. 31. maj Udvalget for Miljø og Teknik Regnskab Opfølgning på Budget 2010 Pr. 31. maj 2010 Udvalget for Miljø og Teknik Indholdsfortegnelse 1 Opsamling... 3 2 Veje, grønne områder og miljø... 3 3 Kommunale ejendomme... 7 2 1 Opsamling 1.1 Budgetramme

Læs mere

Budgetoverblik med regnskab

Budgetoverblik med regnskab Budgetoverblik med regnskab 7. december DRIFT OG STATSREFUSION Forbrug 2014 Kapitalmidler DKK DKK DKK DKK DKK DKK 115.688.636 110.363.792 117.654.325 115.826.089 116.692.333 116.692.333 Trafik og Park

Læs mere

Korrigeret budget (incl. Overførsler fra 2012 til =2-6

Korrigeret budget (incl. Overførsler fra 2012 til =2-6 Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/5-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. maj 2013 Økonomiudvalget

Læs mere

Teknik- og Miljøudvlgets budgetopfølgning pr. 1. april 2012

Teknik- og Miljøudvlgets budgetopfølgning pr. 1. april 2012 4.672.055 21.193.401 16.521.346 100.000 Boliger og byudvikling -8.650 202.884 211.535 0 002510 Fælles formål 266.189 266.189 0 Ejendomme, fælles formål Ændret bygningsdrift - rammebesparelse 266.189 266.189

Læs mere

Bagudrettet afvigelse Fremadrettet afvigelse Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 2016 i alt. Afvigelse mellem forventning og budget

Bagudrettet afvigelse Fremadrettet afvigelse Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 2016 i alt. Afvigelse mellem forventning og budget Juni Bilag 1 Teknik- og Miljøudvalget Korrigeret Realiseret forbrug realiseret forbrug og korrigeret Budget og forbrug fordelt på rammer Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 216 i alt Prognosepræcision

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område Sagsnr. 286217 Brevid. 2486696 NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område 16. januar 2017 Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget for 2017 fremgår,

Læs mere

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) 141 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) BEMÆRKNINGER 142 05.25.10 til børn og unge, fælles formål Udgifter 11.699 Indtægter -1.701 Netto 9.998 Omfatter udgifter/indtægter til: Søskendetilskud Tilskud

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalget for Plan og Teknik 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalget for Plan og Teknik 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning budget 26.640 28.411 8.209 1.828 Forskel 18.431 26.583 Overført til kommende budgetår 18.431 26.583 05 Ubestemte formål 8.209 1.828 28.411

Læs mere