KonjunkturNYT uge 15-16

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KonjunkturNYT uge 15-16"

Transkript

1 KonjunkturNYT uge -.-. april 7

2 Side af KonjunkturNyt Uge - 7 Denne publikation er udarbejdet af Økonomi- og Indenrigsministeriet Kontoret for konjunktur Slotsholmsgade København K Telefon 78 Redaktionen er afsluttet fredag kl. Henvendelse kan rettes til likoj@oim.dk

3 Side af Danmark Fald i firmaernes salg i februar efter to måneder med højt niveau Fortsat stigning i forbrugertilliden i april Fremgang i lønmodtagerbeskæftigelsen i februar 7 Stigningen i byggebeskæftigelsen fortsatte i. kvartal 7 Flere ledige stillinger og færre varslede afskedigelser i marts Fald i overskuddet på betalingsbalancen til mia. kr. i februar Fald i vareeksport og -import i februar, men fortsat højt niveau Uændret inflation i marts Priserne på danske og importerede varer steg på årsbasis i marts Fortsat strammere kreditstandarder over for husholdninger i. kvartal 7 Stigning i bilsalget i marts 7 Ny prognose fra IMF World Economic Outlook april 7 Internationalt Euroområdet: Industriproduktionen faldt, pct. fra januar til februar USA: Beskæftigelsen steg med 98. personer og ledigheden faldt til, pct. i marts Tyskland: Inflationen var, pct. i marts Storbritannien: Ledigheden var uændret i februar på,7 pct. Sverige: Inflationen faldt til, pct. i marts Norge:Inflationen var, pct. i marts Kina: BNP steg, pct. i. kvartal Renter, oliepriser, valuta- og aktiemarkeder OMXC indekset var uændret Kursen på det britiske pund steg Olieprisen faldt til,8 dollar

4 Side af. Dansk konjunkturnyt Fald i firmaernes salg i februar efter to måneder med højt niveau Firmaernes samlede salg faldt, pct. i februar 7, når der ses bort for energisektoren, jf. figur.. Faldet i februar rammer efter to måneder, hvor firmaernes salg har ligget højt. Sammenlignes tremåneders perioden december -februar 7 med de tre forudgående måneder, er firmaernes salg steget med, pct. Tallene er i løbende priser og sæsonkorrigerede. Stigningen i firmaernes samlede salg i perioden december-februar i forhold til de tre forudgående måneder skyldes fremgang i næsten alle branchegrupper. De største positive bidrag kom fra industri, der steg med, pct. fra september november til december - februar, samt handel, der steg med,7 pct. Udviklingen i februar dækker over et fald i både eksport og indenlandsk salg på henholdsvis, og, pct. Generelt har salget imidlertid haft en opadgående trend, og sammenlignes perioden december til februar med perioden september til november, var væksten på, pct. i det indenlandske salg og,9 pct. i eksporten, jf. figur.. Det bemærkes, at firmaernes salg ofte bliver revideret løbende, når der kommer nye indberetninger til SKAT. Figur. Firmaernes salg ekskl. energi Figur. Firmaernes salg ekskl. energi ( mdr. glidende gns.) Mia. kr. Mia. kr Indeks (=) Indeks (=) I alt Indenlandsk salg Eksport Anm.: Firmaernes salg til udlandet er beregnet residualt. Energi omfatter råstofindvinding og forsyning. Kilde: Danmarks Statistik og egne beregninger.

5 Side af Fortsat stigning i forbrugertilliden i april Forbrugertillidsindikatoren steg til 7, i april fra, i marts, jf. figur.. Forbrugertilliden har været stigende de første fire måneder af 7 er nu på sit højeste niveau siden august og noget over det historiske gennemsnit. Der er kun sket mindre ændringer i underkomponenterne i forbrugertilliden. De vigtigste ændringer er, at Danmarks økonomiske situation vurderes lidt bedre end i marts, og at forventningerne til den økonomiske situation om et år også er steget. Den positive forbrugertillid er også afspejlet i forventningerne til den fremtidige ledighed. Der er et flertal af de adspurgte, der venter, at ledigheden vil være lavere om et år, end den er i dag, jf. figur.. Figur. Forbrugertillidsindikatoren Figur. Forventninger til ledigheden Nettotal Nettotal Nettotal Nettotal Anm.: I figur. betyder et positivt tal, at hovedparten af forbrugerne forventer en stigning i ledigheden over de næste måneder. Forbrugernes vurdering af ledighed indgår ikke i den samlede forbrugertillidsindikator Kilde: Danmarks Statistik og egne beregninger.

6 Side af Fremgang i lønmodtagerbeskæftigelsen i februar 7 Lønmodtagerbeskæftigelsen steg med yderligere 7 personer i februar 7, jf. figur.. Fremgangen fandt sted i den private sektor, mens beskæftigelsen i den offentlige sektor var omtrent uændret, jf. figur.. Stigningen i februar er lavere end tempoet gennem, hvor beskæftigelsen i gennemsnit steg med. personer om måneden. Samlet set er lønmodtagerbeskæftigelsen steget med godt. personer siden april. Den private beskæftigelse har overordnet set været i fremgang siden foråret, mens den offentlige beskæftigelse har været faldende de seneste år. Beskæftigelsesstigningen i februar har især været inden for handel og transport samt bygge og anlæg. Den største fremgang målt i forhold til antallet af beskæftigede har også fundet sted inden for bygge og anlæg (, pct.). Omvendt er beskæftigelsen faldet i industri og råstofindvinding mv. Den månedlige lønmodtagerbeskæftigelse opgør antal personer med lønmodtagerbeskæftigelse uden omregning til fuldtidsbeskæftigelse. Det vil sige, at alle lønmodtagere er medregnet, uanset om de arbejder på fuld- eller deltid. Det svarer omtrent til opgørelsen i nationalregnskabet. Figur. Lønmodtagerbeskæftigelsen Figur. Lønmodtagerbeskæftigelse i privat og offentlig sektor. personer. personer.7.7. personer. personer Lønmodtagerbeskæftigelse Årsgennemsnit.7 7 Private lønmodtagere Offentlige lønmodtagere (h. akse) 8 Anm.: Den private lønmodtagerbeskæftigelse udgøres af private og offentlige virksomheder samt private nonprofit organisationer (herunder privatskoler mv.). Kilde: Danmarks Statistik og egne beregninger.

7 Side 7 af Stigningen i byggebeskæftigelsen fortsatte i. kvartal 7 Den sæsonkorrigerede byggebeskæftigelse steg med godt. personer til. personer i. kvartal 7. Stigningen er bredt funderet på undergrupperne, men drives især af højere beskæftigelse inden for reparation og vedligeholdelse, jf. figur.8. Fordelt på branchegrupper var beskæftigelsesfremgangen, målt i personer, ligeledes bredt funderet, med størst fremgang i beskæftigelsen for byggeentrepenører. Kun branchegruppen VVS- og blikkenslagerforretninger oplevede en mindre tilbagegang i beskæftigelsen. Siden midten af har beskæftigelsen i byggeriet udvist en stigende tendens, jf. figur.7. På årsniveau steg byggebeskæftigelsen således med godt. personer i. kvartal 7 sammenlignet med samme kvartal i, hvilket primært er drevet af flere beskæftigede inden for aktiviteten nybyggeri. Opgørelsen af byggebeskæftigelsen er baseret på en stikprøve med dertilhørende usikkerhed. Udviklingen i byggebeskæftigelsen svarer dog nogenlunde til udviklingen i beskæftigelsen i byggeriet ifølge nationalregnskabet og kan derfor anvendes som en første indikator for denne, jf. figur.7. De seneste tal tyder således på, at nationalregnskabet ligeledes vil vise en stigning i byggebeskæftigelsen i. kvartal 7. Figur.7 Byggebeskæftigelsen Figur.8 Ændring i byggebeskæftigelsen efter arbejdets art,. kvartal 7. personer. personer. personer,. personer,,, 9 9,, 8 8,, 7 7,,,,,, -, -, Byggebeskæftigelsen Nationalregnskabet Anm.: Figur.8 viser ændringen fra. kvartal til. kvartal 7. Kategorien Ikke på arbejde dækker over ansatte der ikke er på arbejde på grund af dårligt vejr, ferie, sygdom, strejke, undervisning o.l. De kan derfor ikke placeres under en kategori. Kilde: Danmarks Statistik og egne beregninger. -, Nybyggeri Anlægsvirksomhed Ikke på arbejde. kvartal Rep. og vedligeholdelse Kontorarbejde Anden virksomhed i alt -,

8 Side 8 af Flere ledige stillinger og færre varslede afskedigelser i marts I marts steg antallet af ledige stillinger i Jobnet til.7 (sæsonkorrigeret). Det er en stigning på knap pct., sammenlignet med februar. Stigningen var bredt funderet i erhvervene, og størst inden for kontorarbejde, sundhed og omsorg samt hotel og restauration. Antallet af nyopslåede stillinger var godt., hvilket er knap.8 flere end i februar. Antallet af ledige stillinger har været stigende siden ultimo, jf. figur.9. Der blev varslet godt afskedigelser i marts, hvilket er lidt færre end i februar. Antallet af varslede afskedigelser har været relativt højt i de seneste måneder, og det nuværende niveau er omtrent på højde med niveauet fra midten af til midten af, jf. figur.. Sammenlignet med samme måned sidste år var der knap færre varslede afskedigelser i marts 7. Figur.9 Antal stillinger slået op på Jobnet Figur. Antal varslede afskedigelser. personer. personer. personer. personer Antal stillinger Antal nyopslåede stillinger Varslede afskedigelser Årsgennemsnit Anm.: Egen sæsonkorrektion. Kilde: Danmarks Statistik og egne beregninger.

9 Side 9 af Fald i overskuddet på betalingsbalancen til mia. kr. i februar Ifølge den foreløbige opgørelse af betalingsbalancens løbende poster var overskuddet i februar på godt mia. kr., og faldt dermed godt mia. kr. i forhold til januar, jf. figur.. Det er anden måned i træk, at overskuddet falder, hvilket dog skal ses i lyset af et højt overskud i december. I de første måneder af 7 er overskuddet på niveau med den tilsvarende periode i, jf. figur.. Det lavere overskud i februar skyldes især, at overskuddet på varebalancen var lavere end i januar, hvilket skyldes et fald i vareeksporten. Også overskuddet på tjenestebalancen var lavere i februar end i januar. I december var det høje overskud netop drevet af vare- og tjenestebalancen. Overskuddet på løn- og formueindkomst i februar var for sjette måned i træk uændret på knap mia. kr. Underskuddet på løbende overførsler var på samme niveau som i januar, hvor det steg til knap mia. kr. Figur. Betalingsbalancen og dens underkomponenter Figur. Betalingsbalancens løbende poster Mia. kr. Mia. kr Løn- og formueindkomst Overførsler Varer og tjenester Løbende poster Mia. kr. Mia. kr År til dato Resterende måneder Anm.: Begge figurer er sæsonkorrigerede. Kilde: Danmarks Statistik og egne beregninger.

10 Side af Fald i vareeksport og -import i februar, men fortsat højt niveau Vareeksporten faldt, pct. i februar (værdier, sæsonkorrigeret) i forhold til januar, jf. figur.. Det er anden måned i træk, at vareeksporten falder, hvilket dog skal ses i lyset af en kraftig stigning i december. Sammenlignet med samme måned sidste år var vareeksporten knap pct. højere i februar 7. Faldet i vareeksporten i forhold til januar var bredt funderet på varegrupper, hvor især eksporten af råstoffer og maskiner undt. transportmidler faldt med henholdsvis pct. og pct. Som den eneste varegruppe steg eksporten af forarbejdede varer med pct. I forhold til samhandelspartnere var det især til EU-landene, at eksporten faldt særligt til Storbritannien og Tyskland. Samlet set faldt eksporten til EU-landene med, pct. i februar. Omvendt steg eksporten til lande uden for EU med, pct., herunder særligt til Kina, hvor der var en fremgang på hele,8 pct. Vareimporten faldt med, pct. i februar. De største fald i importen var på færdigvarer og andre varer samt kemikalier og kemiske produkter, mens stigninger i importen af råstoffer mv. undt. brændsel og næringsmidler, drikkevarer, tobak mv. trak i modsat retning. Tjenesteeksporten (værdier, sæsonkorrigeret) faldt pct. i februar i forhold til januar, men var knap pct. højere end samme måned sidste år, jf. figur.. Tjenesteimporten steg svagt med, pct., og var,7 pct. højere end året før. Figur. Udenrigshandlen med varer (ekskl. energi, fly, skibe) Figur. Udenrigshandlen med tjenester Mia. kr. Mia. kr. Mia. kr. 8 Mia. kr Eksport Import Eksport Import Anm.: Alle serier er sæsonkorrigerede. I figur. er der anvendt egen sæsonkorrektion. De stiplede linjer angiver tre-måneders glidende gennemsnit. Kilde: Danmarks Statistik og egne beregninger. Ekskl. skibe og fly mv. samt energi.

11 Side af Uændret inflation i marts Inflationen, målt ved forbrugerprisindekset, var, pct. i marts, jf. figur.. Den årlige stigning i det samlede forbrugerprisindeks var således uændret sammenlignet med februar. Udviklingen i marts dækker over prisstigninger på varer og tjenester på henholdsvis,7 pct. og, pct. Vareprisinflationen var positiv for fjerde måned i træk, med en lidt lavere inflation i marts end i februar. Den lavere prisstigning på varer i marts skyldes bl.a. bidraget fra benzin samt mineralvand, sodavand og juice. Tjenesteprisernes stigningstakt er tiltaget lidt i marts sammenlignet med februar, men ligger fortsat på et lavt niveau. Over det seneste år har den største prisstigning været på undervisning, hvor priserne er steget med, pct. Stigningen skyldes især, at det er blevet dyrere at gå på privatskole. Kommunikation havde det største prisfald på, pct., hvilket primært skyldes lavere priser på mobiltjenester. Over den seneste måned har den største prisstigning været på beklædning og fodtøj, hvor priserne er steget med, pct. Stigningen skyldes udsalgsafslutning og nye kollektioner. Kerneinflationen der angiver prisudviklingen ekskl. energi og ikke-forarbejdede fødevarer er tiltaget fra, pct. i februar til,7 pct. i marts, jf. figur.. Figur. Forbruger-, vare- og tjenestepriser Figur. Forbrugerpris- og kerneinflation Forbrugerpriser Varepriser Tjenestepriser Forbrugerpriser Kerneinflation Kilde: Danmarks Statistik og egne beregninger.

12 Side af Priserne på danske og importerede varer steg på årsbasis i marts Producentprisindekset for dansk producerede varer faldt med,9 pct. fra februar til marts. Set over de tre måneder fra januar til marts i forhold til de forgående tre måneder er indekset steget med, pct., jf. figur.7 I februar var indekset, pct. højere end samme måned sidste år, hvilket især skyldes prisstigninger inden for råstofindvinding og industri. Importprisindekset faldt med, pct. fra februar til marts, jf. figur.7. I de tre måneder fra januar til marts steg indekset med, pct. i forhold til de tre foregående måneder. På årsbasis er indekset steget, pct., hvilket ligeledes skyldes prisstigninger inden for råstofindvinding og industri. Prisindekset for indenlandsk vareforsyning faldt,7 pct. fra februar til marts, men steg med,7 pct. på årsbasis, jf. figur.8. Figur.7 Producent- og importprisindeks Figur.8 Prisindeks for indenlandsk vareforsyning Indeks (=) Indeks (=) Indeks (M=) Pct Samlet dansk produktion Import Årsstigningstakt (h. akse) Prisindeks Anm.: I begge figurer er anvendt et tre-måneders glidende gennemsnit. De stiblede linjer er årsgennemsnit. Kilde: Danmarks Statistik og egne beregninger. Producentprisindekset for dansk produktion afspejler producentpriserne på den samlede danske produktion inden for råstofindvinding, industri samt energi- og vandforsyning. Importprisindekset afspejler importpriserne inden for råstofindvinding, industri og energiforsyning. Prisindekset for indenlandsk vareforsyning afspejler importørernes købspriser og producenternes salgspriser ekskl. afgifter og moms.

13 Side af Fortsat strammere kreditstandarder over for husholdninger i. kvartal 7 Ifølge Danmarks Nationalbanks udlånsundersøgelse for. kvartal 7 fortsatte penge- og realkreditinstitutterne med at stramme kreditstandarderne for husholdninger, jf. figur.9. Dermed fortsættes stramningen af kreditstandarderne over for husholdningerne for sjette kvartal i træk, hvilket stemmer overens med forventningerne fra. kvartal. Det er ligeledes forventningen, at stramningerne fortsætter i. kvartal 7. Stramningerne dækker over forsigtighed i kreditvurderingen ved belåning af boliger i områder med boligprisstigninger. Erhvervene oplevede en lempelse af kreditstandarderne for fjerde kvartal i træk, hvilket var i overensstemmelse med forventningerne. Det forventes, at lempelserne ophører i. kvartal 7. Efterspørgslen efter lån fra eksisterende kunder steg svagt i. kvartal og forventes at falde tilsvarende i. kvartal 7, jf. figur.. Figur.9 Ændring i kreditvilkår Figur. Ændring i husholdningernes efterspørgsel efter lån Nettotal Nettotal Nettotal Nettotal Lempelse af kreditvilkår Stigende efterspørgsel Stramning af kreditvilkår - - Faldende efterspørgsel Erhverv Husholdninger Eksisterende kunder Nye kunder Anm.: Udlånsundersøgelsen er en rundspørge blandt danske penge- og realkreditinstitutter. Spørgsmålene har fem svarmuligheder: - (strammet/faldet en del), - (strammet/faldet lidt), (uændret), + (lempet/steget lidt), + (lempet/steget en del). Tallene for. kvartal 7 er forventninger. Kilde: Danmarks Statistik og egne beregninger.

14 Side af Stigning i bilsalget i marts 7 Det sæsonkorrigerede antal nyregistrerede personbiler steg til. i marts, jf. figur.. Dette er en stigning i tilgangen (køb og leasing) på, pct. sammenlignet med februar. Udviklingen skyldes både en stigning i tilgangen til husholdningerne på, pct. og en stigning på, pct. i tilgangen til erhverv. Til trods for at tilgangen af nye biler til husholdningerne er næsten fordoblet siden, er det stadig brugte biler, der udgør den største del af nyregistreringerne. I første kvartal af var 77 pct. af alle bilhandler handel med brugte biler (defineret som ejerskifte kombineret med genregistrering). Dette er den største andel nogensinde. Antallet af privatleasede biler er steget med i 9 pct. i marts 7 i forhold til marts. Andelen af leasede biler udgjorde knap pct. af alle nyregistrerede biler i marts, hvilket er uændret i forhold til marts. Husholdningernes andel af den samlede privatleasing udgjorde pct. Figur. Antal nyregistrerede personbiler, sæsonkorrigeret. biler. biler I alt Husholdningerne Erhverv Anm.: Der er vist tilgang af nye biler til henholdsvis erhverv og husholdninger. Tilgang af biler dækker over såvel køb som leasing af biler. Kilde: Danmarks Statistik og egne beregninger.

15 Side af Ny prognose fra IMF World Economic Outlook april 7 På baggrund af en positiv udvikling på de finansielle markeder og et længe ventet cyklisk opsving i fremstilling og handel forventer IMF, at væksten i verdensøkonomien tager til fra, pct. i til, pct. i 7 og, pct. i 8. Det er marginalt højere (, pct.-point for 7) end IMF s seneste prognoseopdatering fra januar. Opjusteringen skyldes lidt bedre vækstudsigter for de avancerede økonomier i lyset af generelt positive økonomiske nøgletal i slutningen af og starten af 7. IMF indregner en finanspolitisk lempelse i USA i kraft af lempede person- og virksomhedsskatter, der øger underskuddet med pct. af BNP i 8 og 9. IMF understreger, at en række strukturelle faktorer, herunder lav produktivitetsvækst, bremser opsvinget, og vurderer fortsat, at en række risici trækker i nedadgående retning i forhold til vækstudsigterne. Det er blandt andet risiko for protektionisme, risikoen for pludselige stramninger i de finansielle vilkår samt risikoen for en hård opbremsning i Kina. IMF opfordrer til, at der i den økonomiske politik tages hånd om udfordringerne, herunder til reformer der øger produktivitet og arbejdsudbuddet, samt støtter dem, der mister arbejdet på grund af fx teknologiske fremskridt og globaliseringen. For Danmark skønner IMF BNP-vækst på, pct. i 7 og,7 pct. i 8, og er dermed på niveau med Økonomisk Redegørelse, december. Tabel Skøn for BNP-vækst fra IMF s World Economic Outlook, april 7 Estimat Prognose Ændring ift. tidligere prognose ) Pct Verden,,,,, Industrialiserede økonomier,7,,,, Danmark,,,7,, USA,,,,, Euroområdet,7,7,,, Tyskland,8,,,, Frankrig,,,,, Italien,9,8,8,, Spanien,,,,, Japan,,,,, Storbritannien,8,,,, Nye vækstøkonomier og udviklingslande,,,8,, Kina,7,,,, Brasilien -,,,7,, ) Ændring i forhold til WEO Update, januar 7. Anm.: For Danmark benyttes ændring i forhold til WEO, oktober, da WEO update ikke indeholder skøn for Danmark. Kilde: IMF, World Economic Outlook, april 7.

16 Side af. Internationalt konjunkturnyt Euroområdet Figur. Inflationen faldt, pct.-point i marts målt i forhold til marts. Højere energipriser samt priser på fødevarer bidrog til stigende forbrugerpriser. Kerneinflationen var,8 pct. Figur. Industriproduktionen faldt med, pct. fra januar til februar. Faldet skyldes primært tilbagegang i produktionen af energi. Pct. Pct. Indeks (=) Indeks (=) Inflation Kerneinflation Anm.: Industriproduktion er angivet uden byggeri Kilde: Thomson Reuters Eikon. Figur. Erhvervstilliden for fremstillingssektoren steg, indekspoint til indeks,8 i april. Erhvervstilliden i servicesektoren steg, indekspoint til indeks, i april. Begge indeks er over og indikerer derved fremgang. Figur. Forbrugertilliden steg med, indekspoint fra marts til april og er dermed på indeks -,. Dette er på niveau med marts og væsentligt over det historiske gennemsnit. Indeks Indeks Indeks Indeks PMI fremstilling PMI service Anm.: Erhvervstilliden i figur. er målt ved PMI. Den stiplede linje i figur. angiver det historiske gennemsnit fra 98 til 7 på indeks,. Kilde: Thomson Reuters Eikon.

17 Side 7 af USA Figur. Inflationen, målt ved forbrugerprisindekset, faldt, pct.-point i forhold til februar. Faldet i inflationen kan primært tilskrives et fald i energipriserne. Kerneinflationen faldt med, pct.-point. Figur. Den samlede beskæftigelse steg med 98. i marts. Ledigheden faldt, pct.-point i forhold til februar til, pct. hvilket er på niveau med FOMC s skøn for Pct. af arbejdsstyrken. personer Inflation Kerneinflation Ændring (m/m) i beskæftigelse (h. akse) Ledighed Kilde: Thomson Reuters Eikon. Figur.7 Detailsalget steg, pct. i februar i forhold til samme måned året før. Kernedetailsalget steg tilsvarende,9 pct. Figur.8 Forbrugertilliden steg, indekspoint til indeks 98 fra marts til april. Både tilliden til den nuværende situation og forventningerne til fremtiden steg i perioden. Indeks (8M=) Indeks (8M=) Indeks Indeks Total Kernedetailsalg Samlet indikator Forventninger til fremtiden Nuværende situation Anm.: Den stiplede linje i figur.8 angiver det historiske gennemsnit fra til 7 på indeks 8,. Kilde: Thomson Reuters Eikon.

18 Side 8 af Figur.9 Industriproduktionen steg med, pct. i marts 7 i forhold til februar. Sammenlignet med året før er det en stigning på, pct., hvilket er den højeste vækst siden februar. Figur. Antallet af byggeritilladelser steg med. i marts 7, hvilket er en stigning på, pct. i forhold til februar. Antallet af påbegyndte boligbyggerier faldt derimod med 88. boliger et fald på,8 pct. Indeks (8M=) Indeks (8M=). boliger. boliger Påbegyndte boligbyggerier Byggetilladelser Kilde: Thomson Reuters Eikon. Tyskland Figur. Inflationen var uændret i marts i forhold til den foreløbige opgørelse. Forbrugerpriserne steg, pct. i forhold til marts, hvilket er,7 pct.-point lavere end inflationen i februar. Kerneinflation faldt ligeledes med, pct.-point sammenlignet med februar HICP HICP kerneinflation Kilde: Thomson Reuters Eikon.

19 Side 9 af Storbritannien Figur. ILO-ledigheden var,7 pct. i februar, hvilket er uændret sammenlignet med januar. Ledigheden er dermed fortsat på et historisk lavt niveau. Beskæftigelsen steg med. personer i februar. Pct. af arbejdsstyrken 8. personer Ændring i beskæftigelsen (h. akse) Ledighed ILO Kilde: Thomson Reuters Eikon. Figur. Inflationen, målt ved forbrugerprisindekset, var, pct. i marts 7. Dette er samme stigningstakt som for februar. Kerneinflationen var ligeledes uændret på,9 pct.. Figur. Detailsalg faldt med,8 pct. fra februar til marts. Udviklingen tilskrives fald i salget af fødevarer, tekstiler, beklædning og fodtøj samt benzin. På årsbasis er detailsalget steget med,7 pct. Indeks (=) Indeks (=) Forbrugerprisindeks Kerneinflation Detailsalg mdrs. glidende gennemsnit Anm.: Kilde: Thomson Reuters Eikon.

20 Side af Sverige Figur. Forbrugerpriserne steg, pct. i marts i forhold til marts. Inflationen faldt således med, pct.-point til den laveste inflationsrate siden oktober. Den underliggende inflation faldt med, pct.-point til, pct Forbrugerprisindeks Underliggende inflation Anm.: Den underliggende inflation er ikke kerneinflationen, men i stedet CPI renset for renteændringer og energipriser. Kilde: Thomson Reuters Eikon. Norge Figur. Inflationen, målt ved forbrugerprisindekset, steg med, indekspoint til indeks, i marts 7. Dette er en stigning på, pct. i forhold til marts. Kerneinflationen, der er justeret for afgiftsændringer og er ekskl. energivarer, steg med,7 pct. sammenlignet med mart Forbrugerprisindeks Kerneinflation Kilde: Thomson Reuters Eikon.

21 Side af Kina Figur.7 Inflationen var,9 pct. i marts. Priserne på fødevarer var fortsat faldende, mens priser på varige forbrugsgoder steg. Inflationen var den laveste siden 9. Figur.8 BNP steg, pct. i. kvartal af 7 i forhold til. kvartal. Sammenlignet med året før er BNP steget,9 pct., med stigende produktion i fremstillingssektoren som den primære drivkraft. Pct. (k/k), 8 8 9, - -, , Årlig BNP-vækst Kvartalsvis BNP-vækst (h. akse) Kilde: Thomson Reuters Eikon. Figur.9 Detailsalget steg,9 pct. i marts 7 sammenlignet med året før. Der er stor variation i udviklingen i de forskellige brancher, men især salget af biler og hårde hvidevarer drev væksten. Figur. Industriproduktionen steg 7, pct. i marts 7 i forhold til marts. Det er den højeste vækstrate siden december Kilde: Thomson Reuters Eikon.

22 Side af Japan Figur Erhvervstilliden, opgjort ved Tankan, steg i både fremstillingssektoren og de øvrige sektorer. Stigningen var højest i de øvrige sektorer i april, hvor der også er positive forventninger til de kommende tre måneder. I fremstillingssektoren aftog forventningerne til de kommende tre måneder, der dog stadig er positive. Indeks Indeks Fremstilling Ikke-fremstilling Kilde: Thomson Reuters Eikon.

23 Side af. Renter, oliepriser, valuta- og aktiemarkeder Det danske aktieindeks, OMXC, er stort set uændret i forhold til sidste uge. Omvendt steg det amerikanske indeks, S&P, med, pct., mens både det europæiske indeks, Eurostoxx, det kinesiske indeks, Shanghai composite og det britiske indeks, FTSE, faldt med henholdsvis, pct.,,8 pct. og,7 pct. De internationale valutamarkeder var præget af en styrkelse af det britiske pund i kølvandet på beslutningen om ekstraordinært parlamentsvalg til juni. Styrkelsen skyldes forventninger om bedre muligheder for Storbritannien for at indgå en fornuftig Brexit-aftale. Euroen er over den sidste uge blevet styrket overfor den amerikanske dollar med,9 pct. og faldet overfor det britiske pund med,9 pct. Den danske krone er stort set uændret overfor euroen, men styrket med, pct. overfor den amerikanske dollar. Dette slår ud i et svagt fald i den effektive danske kronekurs på, pct. Olieprisen faldt,8 dollar per tønde over den seneste uge og ligger nu på,8 dollar per tønde. Dette fald kan skyldes stigende benzin lager i USA samt fortsat usikkerhed om OPECs beslutning i forhold til størrelsesordenen på en nedbringelse af produktionen. Dette understøttes yderligere af et fortsat højt aktivitetsniveau i de amerikanske skifferbrønde.

24 Side af Tabel. Renter og valutakurser mv. Danske renter og valutakurser mv. Internationale renter og valutakurser mv. Torsdag Ændring ift. Torsdag / sidste torsdag / Ændring ift. sidste torsdag Renter, pct. p.a.: -md. pengemarkedsrente -,7, pct.-point Ledende renter, pct. p.a.: USA (federal funds rate),, pct.-point Stat. -årig,, pct.-point Japan (unc. call rate) -,, pct.-point Realkreditrenter: Sverige (repo) -,, pct.-point Kort realkreditlån -,, pct.-point Euroområdet (refinansierings-renten),, pct.-point Langt realkreditlån,, pct.-point Storbritannien (repo),, pct.-point Nationalbankens satser: Rente på -årige statsobligationer, pct. p.a.: Diskonto,, pct.-point USA, -, pct.-point Indskud på folio,, pct.-point Japan, -, pct.-point Indskudsbeviser -,, pct.-point Tyskland,, pct.-point Udlån,, pct.-point Storbritannien,7, pct.-point Rentespænd til Tyskland (pct.-point): Valutakurser: Kort (-mdr.) -,, pct.-point JPY/EUR,8 -,8 pct. Langt (-årigt):, -, pct.-point GBP/EUR 9,9,9 pct. Aktiekurser (kursindeks): USD/EUR 9, -,9 pct. OMXC (/7-89 = ) 9,, pct. CNY/EUR, -,88 pct. Valutakurser: USD/CNY 88, -,9 pct. EUR/DKK 7,8, pct. Aktiekurser (kursindeks): USD/DKK 9,9 -, pct. USA, S&P., pct.-point SEK/DKK 77, -, pct. Japan, Nikkei 8., pct.-point NOK/DKK GBP/DKK JPY/DKK Effektiv kronekursindeks (98 = ) 8, -,8 pct. Kina, Shanghai composite.7 -,7 pct.-point Euroomr., Eurostoxx 889,, pct. indeks 9 -, pct.-point, -,7 pct. Storbritannien, FTSE 7.9 -,8 pct.-point, Oliepriser -, pct.-point Brent (USD),78 -,79 USD Brent (DKK),79 -, DKK Anm.: ) Den korte realkreditrente består af et gennemsnit af realkreditrenter med - og -årig løbetid. Den lange realkreditrente består af et gennemsnit af -årige realkreditrenter. Realkreditrenterne offentliggøres ugentligt og med en uges forsinkelse. ) X/Y betyder pris i valuta Y for enheder af valuta X. Når tallet vokser, betyder det, at værdien af den første valuta (X) øges i forhold til værdien af den anden valuta (Y). Kilde: Thomson Reuters Eikon, Bloomberg og Danmarks Nationalbank.

25 Side af Figur. Pengepolitiske renter Figur. Kort og langt rentespænd i forhold til Tyskland Pct. Pct USA Danmark¹ Euroområdet Pct. Pct.-point,,8,,,, - -, - -, - -, - -,8 - -, apr aug dec apr aug dec apr 7 -årig, rentespænd (h.a.) -mdr., rentespænd (h.a.) -årig, dansk -mdr., dansk Anm.: ) Diskontoen. Kilde: Thomson Reuters Eikon og Bloomberg. Figur. Rentespænd i forhold til Tyskland Figur. Prisen pr. tønde Brent-olie i USD og euro Pct.-point Pct.-point Euro Dollar apr aug dec apr aug dec apr 7 apr aug dec apr aug dec apr 7 Italien Spanien Irland Frankrig Portugal Euro Dollar (h. akse) Kilde: Thomson Reuters Eikon og Bloomberg. Figur. Udvalgte aktieindeks Figur. Udvalgte valutakurser Indeks (=) Indeks (=) apr aug dec apr aug dec apr 7 Eurostoxx Nikkei S&P OMX C (h.a.) Shanghai composite (h.a.) Kilde: Thomson Reuters Eikon og Bloomberg. EUR/USD JPY/USD,8,,,,,,,,8,9,,,9,,,8 apr aug dec apr aug dec apr 7 EUR/USD JPY/USD (h. akse)

26

Højere beskæftigelse i byggeriet i 3. kvartal 2018

Højere beskæftigelse i byggeriet i 3. kvartal 2018 KonjunkturNyt uge 1.- 19. oktober 1 Højere beskæftigelse i byggeriet i 3. kvartal 1 + 1. personer 7 9 1 11 1 13 1 1 1 17 1 Danmark Højere beskæftigelse i byggeriet i 3. kvartal 1 Renter, oliepriser, valuta-

Læs mere

KonjunkturNYT uge 46. Fald i BNP i 3. kvartal november Internationalt. Danmark. Renter, oliepriser, valuta- og aktiemarkeder

KonjunkturNYT uge 46. Fald i BNP i 3. kvartal november Internationalt. Danmark. Renter, oliepriser, valuta- og aktiemarkeder KonjunkturNYT uge.- 7. november 7 Fald i BNP i. kvartal 7 -, pct. 7 Danmark Fald i BNP i. kvartal 7 Bilsalget tilbage på normalt niveau i oktober Lønstigningstakten aftog moderat i. kvartal Renter, oliepriser,

Læs mere

Udsigt til fortsat stærk global vækst ifølge ny prognose fra IMF

Udsigt til fortsat stærk global vækst ifølge ny prognose fra IMF KonjunkturNYT uge 16 16.-. april 18 Udsigt til fortsat stærk global vækst ifølge ny prognose fra IMF 3,9 pct. 3,9 pct. 1 16 17 18 19 Danmark Mindre fald i forbrugertilliden i april Renter, oliepriser,

Læs mere

KonjunkturNYT uge flere lønmodtagere i september november Internationalt. Danmark

KonjunkturNYT uge flere lønmodtagere i september november Internationalt. Danmark KonjunkturNYT uge 7.-. november 7. flere lønmodtagere i september 7 +. personer 8 9 6 7 Danmark 9.6 flere lønmodtagere i. kvartal 7 Flere ledige og beskæftigede i. kvartal 7 ifølge AKU Fald i detailsalget

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 42

KonjunkturNYT - uge 42 KonjunkturNYT - uge 13. oktober 17. oktober 1 Danmark Stort set uændret byggebeskæftigelse i 3. kvartal 1 Producent- og importpriserne steg i september Internationalt USA: Fald i detailhandlen og stigning

Læs mere

KonjunkturNYT uge 33

KonjunkturNYT uge 33 KonjunkturNYT uge.-8. august 7 Side af KonjunkturNyt Uge 7 Denne publikation er udarbejdet af Økonomi- og Indenrigsministeriet Kontoret for konjunktur Slotsholmsgade København K Telefon 78 Redaktionen

Læs mere

KonjunkturNYT uge 42. Flere lønmodtagere i august oktober Internationalt. Danmark. Renter, oliepriser, valuta- og aktiemarkeder

KonjunkturNYT uge 42. Flere lønmodtagere i august oktober Internationalt. Danmark. Renter, oliepriser, valuta- og aktiemarkeder KonjunkturNYT uge.-. oktober 7 Flere lønmodtagere i august +. personer 8 9 7 Danmark Flere lønmodtagere i august Detailsalget steg i september Lille stigning i dankortomsætningen i september Højere inflation

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 42

KonjunkturNYT - uge 42 KonjunkturNYT - uge. oktober 9. oktober Danmark Lavere forbrugerprisinflation i september Inflationen i Danmark lavere end i euroområdet i september Internationalt USA: Stigende inflation, industriproduktion

Læs mere

KonjunkturNYT uge 43. Omtrent uændret forbrugertillid i oktober oktober Internationalt. Danmark

KonjunkturNYT uge 43. Omtrent uændret forbrugertillid i oktober oktober Internationalt. Danmark KonjunkturNYT uge 43 3.- 7. oktober 7 Omtrent uændret forbrugertillid i oktober Nettottal 7, 3 4 6 7 8 9 3 4 6 7 Danmark Omtrent uændret forbrugertillid i oktober Lille stigning i udlånet fra MFI-sektoren

Læs mere

KonjunkturNyt uge flere private lønmodtagere i december februar Danmark. Internationalt

KonjunkturNyt uge flere private lønmodtagere i december februar Danmark. Internationalt KonjunkturNyt uge 8 8.-. februar 8. flere private lønmodtagere i december +. personer 8 9 5 6 7 8 Danmark. flere private lønmodtagere i december Højere AKU-ledighed i. kvartal 8 Omtrent uændret forbrugertillid

Læs mere

KonjunkturNYT uge 40. Højere priser på lejligheder i juli oktober Danmark. Internationalt. Renter, oliepriser, valuta- og aktiemarkeder

KonjunkturNYT uge 40. Højere priser på lejligheder i juli oktober Danmark. Internationalt. Renter, oliepriser, valuta- og aktiemarkeder KonjunkturNYT uge 2.-. oktober 217 Højere priser på lejligheder i juli Ejerlejligheder Enfamiliehuse 2 27 28 29 21 211 212 213 214 215 21 217 Danmark Fremgang i industriproduktionen og -omsætningen i august

Læs mere

KonjunkturNYT uge 14

KonjunkturNYT uge 14 KonjunkturNYT uge 4 3.-7. april 7 Side af KonjunkturNyt Uge 4 7 Denne publikation er udarbejdet af Økonomi- og Indenrigsministeriet Kontoret for konjunktur Slotsholmsgade København K Telefon 78 Redaktionen

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 51

KonjunkturNYT - uge 51 KonjunkturNYT - uge 1 1. december 18. december 1 Danmark Firmaernes salg faldt lidt i oktober Flere i beskæftigelse i. kvartal 1 BNP-vækst i hele landet i 1 Fald i både producent- og importpriser i november

Læs mere

KonjunkturNYT uge 49. Fremgang i industriproduktionen i oktober december Internationalt. Danmark

KonjunkturNYT uge 49. Fremgang i industriproduktionen i oktober december Internationalt. Danmark KonjunkturNYT uge 9.- 8. december 17 Fremgang i industriproduktionen i oktober +,5 pct. 8 9 1 11 1 13 1 15 16 17 Danmark Fremgang i industriproduktionen i oktober Færre konkurser, men flere tabte job i

Læs mere

Pæn vækst i industriproduktionen de seneste måneder

Pæn vækst i industriproduktionen de seneste måneder KonjunkturNyt uge 14 1.- 5. april 219 Pæn vækst i industriproduktionen de seneste måneder +6,1 pct. 28 29 21 211 212 213 214 215 216 217 218 219 Danmark Pæn vækst i industriproduktionen de seneste måneder

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 43

KonjunkturNYT - uge 43 KonjunkturNYT - uge. oktober. oktober Danmark Forbrugertilliden steg i oktober Fald i detailomsætningen i september Dansk inflation på niveau med euroområdets i september Internationalt USA: Uændret inflation

Læs mere

KonjunkturNyt. Uge 6 (8.-12. februar 2016)

KonjunkturNyt. Uge 6 (8.-12. februar 2016) KonjunkturNyt Uge (8.-. februar ) KonjunkturNyt Uge, Denne publikation er udarbejdet af Finansministeriet Center for konjunktur og økonomisk politik Christiansborg Slotsplads 8 København K Telefon 9 Redaktionen

Læs mere

KonjunkturNyt uge 34. Flere beskæftigede lønmodtagere i juni august personer. Danmark. Internationalt

KonjunkturNyt uge 34. Flere beskæftigede lønmodtagere i juni august personer. Danmark. Internationalt KonjunkturNyt uge.-. august 8 Flere beskæftigede lønmodtagere i juni +.7 personer 8 9 5 7 8 Danmark Lønmodtagerfremgangen fortsatte i juni Både AKU-ledighed og -beskæftigelse steg i. kvartal 8 Lille fald

Læs mere

KonjunkturNYT uge flere ledige stillinger i december januar Danmark. Internationalt

KonjunkturNYT uge flere ledige stillinger i december januar Danmark. Internationalt KonjunkturNYT uge.- 9. januar 7 7 flere ledige stillinger i december + 7 stillinger 7 8 9 7 Danmark Antallet af ledige stillinger i bygge og anlæg steg markant i december Fremgang i firmaernes salg i november

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 16

KonjunkturNYT - uge 16 KonjunkturNYT - uge. april 7. april Danmark Firmaernes salg var uændret i februar efter stigning i januar Flere ledige stillinger og flere varslede afskedigelser i marts Producentpriserne tiltog markant

Læs mere

KonjunkturNYT uge februar 2017

KonjunkturNYT uge februar 2017 KonjunkturNYT uge 8. 4. februar 17 Side af 17 KonjunkturNyt Uge 8 17 Denne publikation er udarbejdet af Økonomi- og Indenrigsministeriet Kontoret for konjunktur Slotsholmsgade 1 116 København K Telefon

Læs mere

Lidt højere beskæftigelse i byggeriet i 4. kvartal 2018

Lidt højere beskæftigelse i byggeriet i 4. kvartal 2018 KonjunkturNyt uge.- 8. januar 8 Lidt højere beskæftigelse i byggeriet i. kvartal 8 + personer 7 8 9 5 7 8 Danmark Lidt højere beskæftigelse i byggeriet i. kvartal 8 Antallet af ledige stillinger steg i

Læs mere

KonjunkturNYT uge 12

KonjunkturNYT uge 12 KonjunkturNYT uge.-. marts 7 Side af KonjunkturNyt Uge 7 Denne publikation er udarbejdet af Økonomi- og Indenrigsministeriet Kontoret for konjunktur Slotsholmsgade 6 København K Telefon 78 Redaktionen

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 42

KonjunkturNYT - uge 42 KonjunkturNYT - uge. oktober. oktober Danmark Fortsat stigning i byggebeskæftigelsen i. kvartal Lidt flere ledige stillinger i september, men fremgangen er stagneret Fortsat lav forbrugerprisinflation

Læs mere

KonjunkturNyt. Uge 15 (11.-15. april 2016)

KonjunkturNyt. Uge 15 (11.-15. april 2016) KonjunkturNyt Uge (.-. april ) KonjunkturNyt Uge, Denne publikation er udarbejdet af Finansministeriet Center for konjunktur og økonomisk politik Christiansborg Slotsplads 8 København K Telefon 9 Redaktionen

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 3

KonjunkturNYT - uge 3 KonjunkturNYT - uge 8. januar. januar Danmark Stadig flere lønmodtagere i november Fald i forbrugertilliden i januar Fald i detailsalget i december Internationalt IMF World Economic Outlook update, januar

Læs mere

KonjunkturNYT uge 2. Stigende byggebeskæftigelse i 4. kvartal januar Internationalt. Danmark

KonjunkturNYT uge 2. Stigende byggebeskæftigelse i 4. kvartal januar Internationalt. Danmark KonjunkturNYT uge 8.-. januar 7 Stigende byggebeskæftigelse i. kvartal 7 +. personer 7 8 9 7 Danmark Industriproduktionen steg i november Stigende byggebeskæftigelse i. kvartal 7 Fald i inflationen i december

Læs mere

KonjunkturNYT uge januar 2017

KonjunkturNYT uge januar 2017 KonjunkturNYT uge. 7. januar 7 Side af 8 KonjunkturNyt Uge 7 Denne publikation er udarbejdet af Økonomi- og Indenrigsministeriet Kontoret for konjunktur Slotsholmsgade 6 København K Telefon 78 Redaktionen

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 18

KonjunkturNYT - uge 18 KonkturNYT - uge 8. april. maj Dank Faldende huspriser i februar Lille stigning i detailomsætningsindekset i ts Internationalt USA: Stigning i erhvervstilliden i fremstillingssektoren Euroområdet: Stigning

Læs mere

KonjunkturNYT uge 34

KonjunkturNYT uge 34 KonjunkturNYT uge.-. august 7 Side af 9 KonjunkturNyt Uge 7 Denne publikation er udarbejdet af Økonomi- og Indenrigsministeriet Kontoret for konjunktur Slotsholmsgade 6 København K Telefon 78 Redaktionen

Læs mere

KonjunkturNYT uge 19. Fremgang i industriproduktionen i 1. kvartal maj Danmark. Internationalt

KonjunkturNYT uge 19. Fremgang i industriproduktionen i 1. kvartal maj Danmark. Internationalt KonjunkturNYT uge 19 7.- 11. maj 18 Fremgang i industriproduktionen i 1. kvartal + 1,3 pct. 8 9 1 11 1 13 1 1 1 17 18 Danmark Fremgang i industriproduktionen i 1. kvartal Inflationen steg i april Fald

Læs mere

KonjunkturNYT uge 20

KonjunkturNYT uge 20 KonjunkturNYT uge.- 9. maj 7 Side af 9 KonjunkturNyt Uge 7 Denne publikation er udarbejdet af Økonomi- og Indenrigsministeriet Kontoret for konjunktur Slotsholmsgade København K Telefon 78 Redaktionen

Læs mere

KonjunkturNYT uge 32

KonjunkturNYT uge 32 KonjunkturNYT uge 7.-. august 7 Side af 7 KonjunkturNyt Uge 7 Denne publikation er udarbejdet af Økonomi- og Indenrigsministeriet Kontoret for konjunktur Slotsholmsgade København K Telefon 78 Redaktionen

Læs mere

KonjunkturNyt uge 16-17

KonjunkturNyt uge 16-17 KonjunkturNyt uge 1-17 1.-. april 19 Flere beskæftigede i byggeriet i 1. kvartal 19 +. personer 7 8 9 11 1 13 1 1 1 17 18 19 Danmark Flere beskæftigede i byggeriet i 1. kvartal 19 flere private lønmodtagere

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 46

KonjunkturNYT - uge 46 KonjunkturNYT - uge 9. november. november Danmark Firmaernes salg omtrent uændret i september Både import og eksport faldt i september Fortsat stort overskud på betalingsbalancens løbende poster i september

Læs mere

KonjunkturNyt. Uge 10 (7.-11. marts 2016)

KonjunkturNyt. Uge 10 (7.-11. marts 2016) KonjunkturNyt Uge (7.-. marts ) Side af 9 KonjunkturNyt Uge, Denne publikation er udarbejdet af Finansministeriet Center for konjunktur og økonomisk politik Christiansborg Slotsplads 8 København K Telefon

Læs mere

KonjunkturNyt uge 46. Solid vækst i 3. kvartal ifølge BNP-indikator november Danmark. Internationalt

KonjunkturNyt uge 46. Solid vækst i 3. kvartal ifølge BNP-indikator november Danmark. Internationalt KonjunkturNyt uge.-. november 8 Solid vækst i. kvartal ifølge BNP-indikator,7 pct. 7 8 Danmark Solid vækst i. kvartal ifølge BNP-indikator Antallet af ledige stillinger steg i oktober Firmaernes salg steg

Læs mere

KonjunkturNyt uge flere lønmodtagere i november januar Danmark. Internationalt. Renter, oliepriser, valuta- og aktiemarkeder

KonjunkturNyt uge flere lønmodtagere i november januar Danmark. Internationalt. Renter, oliepriser, valuta- og aktiemarkeder KonjunkturNyt uge 1.-. januar 18 3. flere lønmodtagere i november +3. personer 8 9 1 11 1 13 1 1 16 17 18 Danmark 3. flere lønmodtagere i november Lille stigning i forbrugertilliden i januar Inflation

Læs mere

KonjunkturNyt uge 1. Ledigheden faldt i november januar Internationalt. Danmark. Renter, oliepriser, valuta- og aktiemarkeder

KonjunkturNyt uge 1. Ledigheden faldt i november januar Internationalt. Danmark. Renter, oliepriser, valuta- og aktiemarkeder KonjunkturNyt uge.-. januar 7 Ledigheden faldt i november -. personer 6 7 8 9 6 7 Danmark Omtrent uændrede konjunkturbarometre i december Flere konkurser, men færre tabte job i december Færre tvangsauktioner

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 2

KonjunkturNYT - uge 2 KonjunkturNYT - uge. januar. januar Danmark Fald i industriproduktionen i november Firmaernes salg steg lidt i november Vareeksporten er steget de første elleve måneder af Overskuddet på betalingsbalancen

Læs mere

KonjunkturNYT uge 15. Byggebeskæftigelsen steg i 1. kvartal april Danmark. Internationalt

KonjunkturNYT uge 15. Byggebeskæftigelsen steg i 1. kvartal april Danmark. Internationalt KonjunkturNYT uge 1 9.- 13. april 18 Byggebeskæftigelsen steg i 1. kvartal 18 +.7 personer 7 8 9 1 11 1 13 1 1 1 17 18 Danmark Byggebeskæftigelsen steg i 1. kvartal 18 Færre ledige stillinger i marts Dyk

Læs mere

KonjunkturNYT uge 38

KonjunkturNYT uge 38 KonjunkturNYT uge 38 18.-. september 17 Side af 16 KonjunkturNyt Uge 38 17 Denne publikation er udarbejdet af Økonomi- og Indenrigsministeriet Kontoret for konjunktur Slotsholmsgade 1 116 København K Telefon

Læs mere

KonjunkturNYT uge 36

KonjunkturNYT uge 36 KonjunkturNYT uge 36 4.-8. september 217 Side 2 af 19 KonjunkturNyt Uge 36 217 Denne publikation er udarbejdet af Økonomi- og Indenrigsministeriet Kontoret for konjunktur Slotsholmsgade 1 1216 København

Læs mere

KonjunkturNYT uge 8. Fremgang i lønmodtagerbeskæftigelsen i februar Danmark. Internationalt

KonjunkturNYT uge 8. Fremgang i lønmodtagerbeskæftigelsen i februar Danmark. Internationalt KonjunkturNYT uge 8 9.-. februar 8 Fremgang i lønmodtagerbeskæftigelsen i 7 +. personer 8 9 6 7 Danmark Fremgang i lønmodtagerbeskæftigelsen i 7 Færre ledige og flere beskæftigede i. kvartal ifølge AKU

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 34

KonjunkturNYT - uge 34 KonjunkturNYT - uge 8. august. august Danmark Højere beskæftigelse og lavere ledighed i. kvartal ifølge AKU Fortsat stigning i forbrugertilliden i august Fald i detailomsætningen i juli, men stigning i

Læs mere

KonjunkturNYT uge 21

KonjunkturNYT uge 21 KonjunkturNYT uge.-. maj 7 Side af 7 KonjunkturNyt Uge 7 Denne publikation er udarbejdet af Økonomi- og Indenrigsministeriet Kontoret for konjunktur Slotsholmsgade København K Telefon 78 Redaktionen er

Læs mere

KonjunkturNyt uge 44. Færre ledige i september november Internationalt. Danmark. Renter, oliepriser, valuta- og aktiemarkeder

KonjunkturNyt uge 44. Færre ledige i september november Internationalt. Danmark. Renter, oliepriser, valuta- og aktiemarkeder KonjunkturNyt uge 9.-. november 8 Færre ledige i september - personer 7 8 9 5 6 7 8 Danmark Små fald i konjunkturindikatorerne for industri og byggeri i oktober Færre dagpengeledige i september Renter,

Læs mere

Fortsat stigning i lønmodtagerbeskæftigelsen i august

Fortsat stigning i lønmodtagerbeskæftigelsen i august KonjunkturNyt uge 3.- 6. oktober 18 Fortsat stigning i lønmodtagerbeskæftigelsen i august +6. personer 8 9 1 11 1 13 1 1 16 17 18 Danmark Fortsat stigning i lønmodtagerbeskæftigelsen i august Stigning

Læs mere

KonjunkturNYT uge 19

KonjunkturNYT uge 19 KonjunkturNYT uge 9 8.-. maj 7 Side af 7 KonjunkturNyt Uge 9 7 Denne publikation er udarbejdet af Økonomi- og Indenrigsministeriet Kontoret for konjunktur Slotsholmsgade København K Telefon 78 Redaktionen

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 51

KonjunkturNYT - uge 51 KonjunkturNYT - uge. december 9. december Danmark Lille fremgang i den private beskæftigelse i. kvartal Lille stigning i antal varslede afskedigelser og omtrent uændret antal ledige stillinger i november

Læs mere

KonjunkturNYT uge 5. Ledigheden faldt i december. 29. januar- 2. februar Danmark. Internationalt. Renter, oliepriser, valuta- og aktiemarkeder

KonjunkturNYT uge 5. Ledigheden faldt i december. 29. januar- 2. februar Danmark. Internationalt. Renter, oliepriser, valuta- og aktiemarkeder KonjunkturNYT uge 9. januar-. februar 8 Ledigheden faldt i december -.8 personer 6 7 8 9 6 7 Danmark Ledigheden faldt i december Stigende forventninger i byggeriet, men fald i industrien i januar Renter,

Læs mere

KonjunkturNYT uge januar Danmark. Internationalt. Renter, oliepriser, valuta- og aktiemarkeder personer

KonjunkturNYT uge januar Danmark. Internationalt. Renter, oliepriser, valuta- og aktiemarkeder personer KonjunkturNYT uge.- 6. januar 7 Fortsat stigende lønmodtagerbeskæftigelse i november +6. personer 8 9 6 7 Danmark Fortsat stigende lønmodtagerbeskæftigelse i november Omtrent uændret detailsalg i december

Læs mere

KonjunkturNyt. Uge 21 ( maj 2016)

KonjunkturNyt. Uge 21 ( maj 2016) KonjunkturNyt Uge (.-7. maj 6) Side af 8 KonjunkturNyt Uge, 6 Denne publikation er udarbejdet af Finansministeriet Center for konjunktur og økonomisk politik Christiansborg Slotsplads 8 København K Telefon

Læs mere

Afdæmpet vækst i 1. kvartal ifølge BNP-indikator

Afdæmpet vækst i 1. kvartal ifølge BNP-indikator KonjunkturNYT uge.- 8. maj 8 Afdæmpet vækst i. kvartal ifølge BNP-indikator, pct. 7 8 Danmark Afdæmpet vækst i. kvartal ifølge BNP-indikator Flere ledige stillinger i april Fald i firmaernes salg i marts

Læs mere

Lønmodtagerbeskæftigelsen fortsatte med at stige i februar. februar

Lønmodtagerbeskæftigelsen fortsatte med at stige i februar. februar KonjunkturNYT uge 17 3.-. april 18 Lønmodtagerbeskæftigelsen fortsatte med at stige i februar + 3.8 personer 8 9 1 11 1 13 1 1 1 17 18 Danmark Fremgang i konjunkturbarometret for industrien i april Lønmodtagerbeskæftigelsen

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 43

KonjunkturNYT - uge 43 KonjunkturNYT - uge 9. oktober. oktober Danmark Lønmodtagerbeskæftigelsen fortsatte med at stige i august Fortsat faldende forbrugertillid i oktober Stigning i detailsalget i. kvartal efter fald i. kvartal

Læs mere

Fortsat stigning i lønmodtagerbeskæftigelsen i april

Fortsat stigning i lønmodtagerbeskæftigelsen i april KonjunkturNyt uge 18.-. juni 18 Fortsat stigning i lønmodtagerbeskæftigelsen i april + 3.3 personer 8 9 1 11 1 13 1 1 1 17 18 Danmark Fortsat stigning i lønmodtagerbeskæftigelsen i april Betydeligt færre

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 7

KonjunkturNYT - uge 7 KonjunkturNYT - uge 7. februar. februar Danmark Firmaernes samlede salg omtrent uændret i Fremgang i eksporten af varer og tjenester i Stigning i overskuddet på betalingsbalancen i Rekord i bilsalget i

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 10

KonjunkturNYT - uge 10 KonjunkturNYT - uge 1 3. marts 7. marts 214 Danmark Lille stigning i industriproduktionen i januar, større stigning i omsætningen Stigende priser på enfamiliehuse i 213 Stort fald i antallet af konkurser

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 16-17

KonjunkturNYT - uge 16-17 KonjunkturNYT - uge -7. april. april Danmark Detailomsætningsindekset steg i første kvartal Uændret forbrugertillid i april Dansk inflation stadig lavere end euroområdets Producent- og importpriserne faldt

Læs mere

KonjunkturNyt. Uge 23 (6.-10. juni 2016)

KonjunkturNyt. Uge 23 (6.-10. juni 2016) KonjunkturNyt Uge (.-. juni ) Side af 9 KonjunkturNyt Uge, Denne publikation er udarbejdet af Finansministeriet Center for konjunktur og økonomisk politik Christiansborg Slotsplads 8 København K Telefon

Læs mere

Fortsat afdæmpet vækst i 2. kvartal ifølge BNP-indikator

Fortsat afdæmpet vækst i 2. kvartal ifølge BNP-indikator KonjunkturNyt uge.- 7. august 8 Fortsat afdæmpet vækst i. kvartal ifølge BNP-indikator +, pct. 7 8 Danmark Fortsat afdæmpet vækst i. kvartal ifølge BNP-indikator Flere ledige stillinger i juli Dankortomsætningen

Læs mere

KonjunkturNYT uge februar Danmark. Internationalt. Renter, oliepriser, valuta- og aktiemarkeder

KonjunkturNYT uge februar Danmark. Internationalt. Renter, oliepriser, valuta- og aktiemarkeder KonjunkturNYT uge 7.-. februar 8 BNP-indikator peger på fortsat vækst i dansk økonomi +,9 pct. 7 Danmark BNP-indikator peger på fortsat vækst i dansk økonomi Lidt flere ledige stillinger i januar Fald

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 42

KonjunkturNYT - uge 42 KonjunkturNYT - uge 1. oktober 1. oktober 1 Danmark Færre varslede afskedigelser og lille stigning i antal ledige stillinger i september Lille fald i antallet af nyregistrerede personbiler i september

Læs mere

Lille stigning i lønmodtagerbeskæftigelsen i marts

Lille stigning i lønmodtagerbeskæftigelsen i marts KonjunkturNyt uge.-. maj 8 Lille stigning i lønmodtagerbeskæftigelsen i marts + 8 9 7 8 Danmark Lille stigning i lønmodtagerbeskæftigelsen i marts AKU-ledigheden aftog i. kvartal 8 Stigende forbrugertillid

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 11

KonjunkturNYT - uge 11 KonjunkturNYT - uge 11 9. marts 1. marts 1 Danmark Fremgang i den private beskæftigelse i. kvartal Stigning i lønmodtagerbeskæftigelsen i. kvartal Fortsat fald i den offentlige beskæftigelse i. kvartal

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 18

KonjunkturNYT - uge 18 KonjunkturNYT - uge. april. maj Danmark Fald i ledigheden i marts Erhvervenes konjunkturbarometre faldt en smule i april, men peger stadig på fremgang Stigende priser på ejerlejligheder i februar Internationalt

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 37

KonjunkturNYT - uge 37 KonjunkturNYT - uge 7 7. september. september Danmark Fald i industriproduktionen i juli Stærk vareeksport i årets første syv måneder trods fald i juli Fortsat stort overskud på betalingsbalancens løbende

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 41

KonjunkturNYT - uge 41 KonjunkturNYT - uge 8. oktober. oktober Danmark Stigning i eksporten i august Overskud på betalingsbalancen i august IMF nedjusterer skøn for den globale vækst Stigning i både husholdningernes og erhvervenes

Læs mere

KonjunkturNyt uge 32. Lille stigning i industriproduktionen i 2. kvartal august Internationalt. Danmark

KonjunkturNyt uge 32. Lille stigning i industriproduktionen i 2. kvartal august Internationalt. Danmark KonjunkturNyt uge 3.- 1. august 18 Lille stigning i industriproduktionen i. kvartal +,3 pct. 8 9 1 11 1 13 1 15 1 17 18 Danmark Lille stigning i industriproduktionen i. kvartal Uændret inflation i juli

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 38

KonjunkturNYT - uge 38 KonjunkturNYT - uge 8 1. september 18. september 1 Danmark Firmaernes salg faldt i juli Flere i beskæftigelse i. kvartal 1 Stigning i producentpriserne og fald i importpriserne i august Ny prognose fra

Læs mere

KonjunkturNYT uge 18

KonjunkturNYT uge 18 KonjunkturNYT uge 8.-. maj 7 Side af KonjunkturNyt Uge 8 7 Denne publikation er udarbejdet af Økonomi- og Indenrigsministeriet Kontoret for konjunktur Slotsholmsgade København K Telefon 78 4 Redaktionen

Læs mere

KonjunkturNyt uge 24. Flere i beskæftigelse i 1. kvartal juni Danmark. Internationalt

KonjunkturNyt uge 24. Flere i beskæftigelse i 1. kvartal juni Danmark. Internationalt KonjunkturNyt uge.-. juni 8 Flere i beskæftigelse i. kvartal 8 +. personer 8 9 7 8 Danmark Flere i beskæftigelse i. kvartal 8 ifølge arbejdstidsregnskabet Den offentlige beskæftigelse steg i. kvartal 8

Læs mere

Flere i beskæftigelse i 3. kvartal 2018 ifølge arbejdstidsregnskabet

Flere i beskæftigelse i 3. kvartal 2018 ifølge arbejdstidsregnskabet KonjunkturNyt uge 1.- 1. december 18 Flere i beskæftigelse i 3. kvartal 18 ifølge arbejdstidsregnskabet + 1. personer 8 9 1 11 1 13 1 1 1 17 18 Danmark Flere i beskæftigelse i 3. kvartal 18 ifølge arbejdstidsregnskabet

Læs mere

KonjunkturNYT uge 24

KonjunkturNYT uge 24 KonjunkturNYT uge.-. juni 7 Side af 9 KonjunkturNyt Uge 7 Denne publikation er udarbejdet af Økonomi- og Indenrigsministeriet Kontoret for konjunktur Slotsholmsgade København K Telefon 78 Redaktionen er

Læs mere

KonjunkturNYT uge 10

KonjunkturNYT uge 10 KonjunkturNYT uge.. marts 7 Side af 9 KonjunkturNyt Uge 7 Denne publikation er udarbejdet af Økonomi- og Indenrigsministeriet Kontoret for konjunktur Slotsholmsgade København K Telefon 78 Redaktionen er

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 3

KonjunkturNYT - uge 3 KonjunkturNYT - uge. -. januar 7 Danmark Firmaernes salg steg markant i november Fremgang i detailhandlen i. kvartal trods fald i december Fortsatte stigninger i såvel eksporten som importen i november

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 11

KonjunkturNYT - uge 11 KonjunkturNYT - uge. marts. marts Danmark Stigning i firmaernes samlede salg i januar Vareeksporten steg i januar, mens tjenesteeksporten fortsat faldt Lidt lavere overskud på betalingsbalancen i januar

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 15

KonjunkturNYT - uge 15 KonjunkturNYT - uge 7. april. april Danmark Stigning i firmaernes samlede salg i februar Lille stigning i industriproduktion og -omsætning i februar Stigning i vareeksporten i februar Stigning i overskuddet

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 48

KonjunkturNYT - uge 48 KonjunkturNYT - uge 8. november 7. november Danmark Lønmodtagerbeskæftigelsen fortsatte med at stige i tember Fortsat beskedne private lønstigninger ifølge Danmarks Statistik Omtrent uændrede konjunkturbarometre

Læs mere

KonjunkturNyt. Uge 45 ( november 2016)

KonjunkturNyt. Uge 45 ( november 2016) KonjunkturNyt Uge (7.-. november ) Side af KonjunkturNyt Uge Denne publikation er udarbejdet af Finansministeriet Center for konjunktur og økonomisk politik Christiansborg Slotsplads 8 København K Telefon

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 47

KonjunkturNYT - uge 47 KonjunkturNYT - uge 7 9. november. november Danmark Fald i detailomsætningsindekset i oktober Lille stigning i forbrugertilliden i november Svage forventninger til industriens investeringer i Fortsat lavere

Læs mere

KonjunkturNYT uge 25

KonjunkturNYT uge 25 KonjunkturNYT uge 9.-. juni 7 Side af 7 KonjunkturNyt Uge 7 Denne publikation er udarbejdet af Økonomi- og Indenrigsministeriet Kontoret for konjunktur Slotsholmsgade København K Telefon 78 Redaktionen

Læs mere

Flere i beskæftigelse i 3. kvartal 2017 ifølge arbejdstidsregnskabet

Flere i beskæftigelse i 3. kvartal 2017 ifølge arbejdstidsregnskabet KonjunkturNYT uge.-. december 7 Flere i beskæftigelse i. kvartal 7 ifølge arbejdstidsregnskabet +. personer 8 9 7 Danmark Uændret offentlig beskæftigelse i. kvartal 7 Færre modtagere af kontanthjælpsydelser

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 17

KonjunkturNYT - uge 17 KonjunkturNYT - uge 7. april. april Danmark Fortsat høj forbrugertillid i april Lille stigning i detailsalget i. kvartal Dansk inflation ligger fortsat over euroområdets Internationalt Euroområdet: Erhvervstilliden

Læs mere

KonjunkturNYT uge 35

KonjunkturNYT uge 35 KonjunkturNYT uge 8. august-. september 7 Side af 7 KonjunkturNyt Uge 7 Denne publikation er udarbejdet af Økonomi- og Indenrigsministeriet Kontoret for konjunktur Slotsholmsgade 6 København K Telefon

Læs mere

Ledigheden faldt i september, men er fortsat behæftet med stor usikkerhed

Ledigheden faldt i september, men er fortsat behæftet med stor usikkerhed KonjunkturNYT uge. oktober.-. november 7 Ledigheden faldt i september, men er fortsat behæftet med stor usikkerhed 7.8 personer 7 8 9 7 Danmark Ledigheden faldt i september, men er fortsat behæftet med

Læs mere

KonjunkturNYT uge 23

KonjunkturNYT uge 23 KonjunkturNYT uge 3.-9. juni 17 Side af 1 KonjunkturNyt Uge 3 17 Denne publikation er udarbejdet af Økonomi- og Indenrigsministeriet Kontoret for konjunktur Slotsholmsgade 1 11 København K Telefon 78 Redaktionen

Læs mere

KonjunkturNyt. Uge 17 ( april 2016)

KonjunkturNyt. Uge 17 ( april 2016) KonjunkturNyt Uge 7 (.-9. april 6) Side af KonjunkturNyt Uge 7, 6 Denne publikation er udarbejdet af Finansministeriet Center for konjunktur og økonomisk politik Christiansborg Slotsplads 8 København K

Læs mere

KonjunkturNYT uge februar 2017

KonjunkturNYT uge februar 2017 KonjunkturNYT uge 7. 7. februar 7 KonjunkturNyt Uge 7 7 Denne publikation er udarbejdet af Økonomi- og Indenrigsministeriet Kontoret for konjunktur Slotsholmsgade København K Telefon 78 Redaktionen er

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 43

KonjunkturNYT - uge 43 KonjunkturNYT - uge. oktober 6. oktober Danmark Stigning i detailomsætningsindekset i september Fald i forbrugertilliden i oktober Fald i pengeinstitutternes udlån til erhverv i september Uændret ledighed

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 44

KonjunkturNYT - uge 44 KonjunkturNYT - uge. oktober. oktober Danmark Stort set uændret bruttoledighed i september Stigning i konjunkturbarometeret for serviceerhverv i oktober, men fald i de øvrige erhverv Udlånet til erhverv

Læs mere

KonjunkturNYT uge februar 2017

KonjunkturNYT uge februar 2017 KonjunkturNYT uge.. februar 7 Side af KonjunkturNyt Uge 7 Denne publikation er udarbejdet af Økonomi- og Indenrigsministeriet Kontoret for konjunktur Slotsholmsgade København K Telefon 78 Redaktionen er

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 37

KonjunkturNYT - uge 37 KonjunkturNYT - uge 7. september. september Danmark Eksporten af varer steg i juli Overskud på betalingsbalancen i juli Stigning i husholdningernes nyregistreringer og fald i erhvervenes i august Højere

Læs mere

KonjunkturNYT uge 26

KonjunkturNYT uge 26 KonjunkturNYT uge 6 6.-. juni 7 Side af 7 KonjunkturNyt Uge 6 7 Denne publikation er udarbejdet af Økonomi- og Indenrigsministeriet Kontoret for konjunktur Slotsholmsgade 6 København K Telefon 78 Redaktionen

Læs mere

KonjunkturNyt. Uge 41 ( oktober 2016)

KonjunkturNyt. Uge 41 ( oktober 2016) KonjunkturNyt Uge (.-. oktober ) Side af KonjunkturNyt Uge, Denne publikation er udarbejdet af Finansministeriet Center for konjunktur og økonomisk politik Christiansborg Slotsplads 8 København K Telefon

Læs mere

Fortsat færre ledige kontanthjælpsmodtagere i marts

Fortsat færre ledige kontanthjælpsmodtagere i marts KonjunkturNyt uge 8 9.-. maj 9 Fortsat færre ledige kontanthjælpsmodtagere i marts - personer 7 8 9 5 6 7 8 9 Danmark Lille stigning i konjunkturbarometrene i april Fortsat færre ledige kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 31

KonjunkturNYT - uge 31 KonjunkturNYT - uge. juli. ust Danmark Stigende bruttoledighed i juni Faldende boligpriser i Lille stigning i erhvervstilliden i serviceerhvervene, industrien og detailhandlen, men fald i byggeriet Internationalt

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 46

KonjunkturNYT - uge 46 KonjunkturNYT - uge. november. november Danmark Firmaernes salg steg i. kvartal Fald i industriproduktionen i. kvartal Stigning i bilsalget i oktober Olie trykkede eksporten ned i september Tjenester trak

Læs mere

KonjunkturNyt. Uge 14 (4.-8. april 2016)

KonjunkturNyt. Uge 14 (4.-8. april 2016) KonjunkturNyt Uge 14 (4.-8. april 216) KonjunkturNyt Uge 14, 216 Denne publikation er udarbejdet af Finansministeriet Center for konjunktur og økonomisk politik Christiansborg Slotsplads 1 1218 København

Læs mere