- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter"

Transkript

1 skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget Korr. Afvigelse TB 1. FR priser 2014 Budget Sundheds- og Omsorgsudvalget (inkl. modpost andre udvalg) POL heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter Omsorg POL Hjemmeplejen POL A SOSU-Elever - udløb af bonusordning B Den kommunale hjemmepleje C Hjemmesygeplejen D Mindreforbrug indkøbsordning E Servicebeviser indarbejdes i udbudplanen jf. beslutning F Tværfaglige rehabiliteringsteams G Mindreforbrug 95 ordningen H Flytning af opgavevaretagelse: Smidigere opgavevaretagelse vedr. TTH I Demografi mv.: Omlægning af hjælp i borgerens hjem J Fortsat udvikling af træning til hverdagen (TTH) K Mindreforbrug vaskeriordning M Hjemmesygeplejen - overført merforbrug N Mindreforbrug SOSU-Elever O Demografiregulering af Hjemmeplejen Q Handlingsplan - Sundheds- og Omsorgsudvalget B Udbud: Korrektion vedr. udbud af beklædning i Hjemmeplejen Boligtilbud POL A Demografiregulering af boligtilbud D Teknisk korrektion: Budgetfejl fra F Effekt fra udbud af rengøring i G Effekt af køkkenanalyse i H Udbud af voksenbleer I Smidigere arbejdsgang vedr. betaling af regninger på Græsplænen J Korrektion af budgetfejl på demografirammen M Teknisk omplacering af puljer N Afledt drift som følge af moderniseringsplanen - flytteudgifter O Berigtigelse af huslejebudgetter P Plejeboligkapacitet i fleksible døgnpladser C Udbud af skærmbriller Q Handlingsplan - Sundheds- og Omsorgsudvalget Dagtilbud POL Q Handlingsplan - Sundheds- og Omsorgsudvalget A Udbud: Kørsel Øvrige tilbud POL Q Handlingsplan - Sundheds- og Omsorgsudvalget A Flytning af budget fra 79 puljen til Betty Nansen Demensindsats POL Døgntilbud POL A Rehabiliteringsenheden - Status B Rehabiliteringsenheden - Beboerbetalinger C Rehabiliteringsenheden - Merforbrug D Rehabiliteringsenheden - Salg af pladser E Fleksible døgnpladser F Flytning af opgavevaretagelse G Tværfaglige rehabiliteringsteams A Udbud: Kørsel Q Handlingsplan - Sundheds- og Omsorgsudvalget H Udbud af voksenbleer Hjælpemidler POL Hjælpemidler POL A Hjælpemidler Q Handlingsplan - Sundheds- og Omsorgsudvalget B Flytning af 12 abonnements ordninger til Socialudvalget Sundhed POL Genoptræning POL M Teknisk omplacering af puljer A Omplacering vedr. fysioterapiordning B Reviderede effekter på ESCO A Udbud: Kørsel Sundhedsfremme og forebyggelse POL A Det lokale sundhedsvæsen: Fordeling af midler økonomiaftalen C Det lokale sundhedsvæsen, udmøntning M Teknisk omplacering af puljer Q Handlingsplan - Sundheds- og Omsorgsudvalget A Udbud: Kørsel Andre sundhedsudgifter POL B Indtægt på færdigbehandlede psykiatriske patienter Vederlagsfri fysioterapeutbehandling POL

2 skema 1. Forventet regnskab - kun overførselsudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser Opr. Budget 2014 Ompl TB Budget 2014 Korr. Budget 2014 Forbrug pr. 31/3 FR 2014 Sundheds- og Omsorgsudvalget POL Afvigelse 2014 TB 1. FR Omsorg POL Botilbud POL O401L Tomgangsleje som følge af masterplanen til modernisering af plejeboliger O400A SDE - Nedjustering af indtægtsbudgetter Øvrige tilbud POL Hjælpemidler POL Hjælpemidler POL Aktivitetsbestemt medfinansiering POL Aktivitetsbestemt medfinansiering POL

3 skema 1. Forventet regnskab - kun anlægsudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR 2014 Ompl Budget 2014 pr. 31/3 FR Sundheds- og Omsorgsudvalget POL Udgifter Indtægter Omsorg U POL Omsorg I POL Hjemmeplejen U POL Boligtilbud U POL ANL401A Fejl i overførselssag vedr. Akaciegården Boligtilbud U (uden for loft) POL Boligtilbud I POL Dagtilbud U POL Demensindsats U POL Hjælpemidler U POL Hjælpemidler U POL

4 400A SOSU-Elever - udløb af bonusordning Indmelding 1. FR: Bonus- og præmieordningen for unge på erhvervsuddannelser, der blev indført i 2010 stoppede pr. januar Der kan ikke peges på andre budgetforbedringer på elevområdet. Indtægtstabet anslåes til at være på 2,452 mio. kr. som indenfor udvalgets samlede ramme søges finansieret via mindreforbrug på 95 ordningen (400 G) og mindreforbrug på vaskeriordningen (400K). Fredriksberg Kommune er forpligtiget til at optage kommunens normering på elever via den fælleskommunale aftale, dvs. antallet af hjælper-elever er 133 helårspersoner og antallet af assistentelever er 55 helårspersoner.

5 400B Den kommunale hjemmepleje Indmelding 1. FR: En prognose over udgifter i 2014 baseret på forbrugstal for januar til marts 2014 og løbende årsgennemsnit viser at hjemmeplejen kan forvente merudgifter i 2014 for 3,6 mio. kr. På baggrund af review af hjemmeplejens styring har forvaltningen i samarbejde med hjemmeplejen fastlagt en handleplan for at implementere og omsætte disse fokuspunkter til en forbedret styring i foråret Målsætningen er således at et tilsvarende merforbrug i 2014 skal undgås. Handleplanen består af følgende: 1. Udvikling af bedre IT-baserede ledelsesstøtteværktøjer til den daglige ledelse i hjemmeplejen med det formål at understøtte en hensigtsmæssig driftsøkonomisk styring. 2. Ledelsesproces med præcisering og tydeliggørelse af roller og ansvar i hjemmeplejens daglige styring og arbejdstilrettelæggelse. 3. Sikring af bedre datakvalitet og registreringspraksis ved fastlæggelse af klare retningslinier herfor. 4. Implementering af styrkede support- og opfølgningsrutiner i samspillet mellem hjemmepleje og forvaltning. 5. Udarbejdelse af nærmere analyse vedr. timeprisberegning, herunder dokumentation og sammenligning med andre kommuner i fht. beregningsforudsætninger mv. Der vil månedligt blive fulgt op på lønforbruget samt vikarforbruget i hjemmeplejen med henblik på at sikre, at tiltagene implementeres og resulterer i lavere forbrug.

6 400C Hjemmesygeplejen Indmelding 1. FR: En prognose over udgifter i 2014 baseret på forbrugstal for januar til marts 2014 og løbende årsgennemsnit viser, at hjemmesygeplejen kan forvente et merforbrug på 3,9 mio. kr., hvilket primært kan tilskrives højere personale- og vikarudgifter end budgetteret, såfremt der ikke igangsættes handleplaner. Dette svarer videreførelse af merforbruget fra Forbrugsopbremsningen relaterer sig hovedsageligt til fokus på en stram styring af løn- og vikarudgifter, herunder en omlægning af aftenvagt med fast personale, indskærpet månedsopfølgning mellem ledere og mellemledere og omlægning af vikarforbruget til fast personale. Der vil månedligt blive fulgt op på lønforbruget samt vikarforbruget i hjemmesygeplejen med henblik på at sikre, at tiltagene implementeres og resulterer i lavere forbrug.

7 400D Mindreforbrug indkøbsordning Indmelding 1. FR: De tekniske beregninger viser, at visitationen forventer et mindreforbrug på 0,7 mio. kr. i indeværende år på indkøbsordningen.

8 400E Servicebeviser indarbejdes i udbudplanen jf. beslutning Indmelding 1. FR: Det er vedtaget at mulighederne i de nye regler omkring servicebeviser skal indarbejdes i forhold til et udbud af hjemmepleje og dermed blive en integreret del af kommunens samlede udbudsplan jf. sag på SOU den 24/ Det betyder, at effektiviseringen vedr. nemmere adgang til private leverandører af hjemmehjælp fra budget 2013, som netop omhandler brug af servicebeviser skal indgå i udbuddet. Da udbuddet er rykket til medio 2015 søges effektiviseringen tillægsbevilliget i indeværende år.

9 400G Mindreforbrug 95 ordningen Indmelding 1. FR: Forvaltningen ønsker at nulstille budgettet til 95 ordningen, da det vurderes, at denne ordning sjældent i praksis vil komme i anvendelse. Budgettet søges tillægsbevilget. 95 ordningen er hjælp til hjemmehjælp, hvor modtageren har behov for mere end 20 timers hjælp ugentlig, er i stand til at agere arbejdsgiver og ikke har brug for ledsagelse. Ordningen er frivillig og består i, at kommunen giver et tilskud mod at borgeren selv varetager arbejdsgiveropgaven. I de år ordningen har fungeret, har der ikke været borgere, der har opfyldt kriterierne for at modtage hjælp efter 95. Skemaet skal ses i sammenhæng med skema 400I, hvor budgettet til 95 ordningen nedskrives som nulstilling af effektiviseringsforslag "omlægning af hjælp i borgerens hjem". Mindreforbruget foreslåes bevilget til imødegåelse af merforbrug som følge af ophør af bonusordning på SOSU-eleverne (skema 400A) samt overført merforbrug fra 2013 vedr. hjemmesygeplejen (skema 400M).

10 400K Mindreforbrug vaskeriordning Indmelding 1. FR: De tekniske beregninger viser, at visitationen forventer et mindreforbrug på 1,202 mio. kr. på vaskeriordningen. Beløbet søges tillægsbevilget som delvis modregning til udløb af bonusordning vedr. SOSU-elever jf. skema 400A.

11 400M Hjemmesygeplejen - overført merforbrug 2013 Indmelding 1. FR: Hjemmesygeplejen havde i 2013 et merforbrug på 2,5 mio. kr. som primært kan henføres til vikarforbruget udløst af stigende efterspørgsel/aktivitet. Det er forventningen at dette merforbrug for 2013 overføres til 2014, hvorfor hjemmesygeplejen har en yderligere udfordring af midlertidig karakter. Merforbruget søges tillægsbevílget og finansieret via mindreforbrug på indkøbsordningen (400D), færdigbehandling af psykisk syge (432B) og dele af mindreforbrug på 95 (400G).

12 400N Mindreforbrug SOSU-Elever Indmelding 1. FR: Budgettet til Sosu elever dækker over kommunens forpligtigelse til at uddanne hjælperelever og assistentelever. Frederiksberg Kommunes normering er 133 helårspersoner for hjælpere og 55 helårspersoner for assistenter. Den tekniske fremskrivning baseret på forbruget for 2013 viser, at der som følge af den aktuelle fordeling af voksenelever og almindelige elever samt en gradvist højere gennemførelsesprocent, der er steget fra ca. 75 pct. til ca. 90 pct., er et mindreforbrug i størrelsesordenen 2,0 mio. kr. hvoraf der følger en stor usikkerhed i og med at størstedelen af optagene ikke er foretaget endnu. Det vurderes på den baggrund at elevbudgettet i 2014 på nuværende tidspunkt har et forventet mindreforbrug på 1,6 mio. kr. i år. Fordelingen af elevtyper varierer kraftigt fra år til år. Mindreforbruget søges bevilget til imødegåelse af overført merforbrug til Rehabiliteringsenheden (405C).

13 401D Teknisk korrektion: Budgetfejl fra 2013 Indmelding 1. FR: Forvaltningen har gennemgået tilpasningen af demografibudgettet til plejeboliger i 2013, og kan konstatere, at en række af besparelserne udmøntet på institutioner ved en fejl ikke er blevet nulstillet. Udfordringen udgør 532 t.kr. som søges tillægsbevilget. Der er tale om en teknisk korrektion, der medfører følgende ændringer: * 47 t.kr.: Pris og løn * -91 t.kr.: Administrative fællesskaber * -563 t.kr.: Udbud af sygeplejeartikler: * 75 t.kr.: Udbud stillingsannoncer:

14 401F Effekt fra udbud af rengøring i 2014 Indmelding 1. FR: Sundheds- og Omsorgsudvalget besluttede d. 25. november 2013 ikke at gennemføre det foreslåede udbud af rengøring på Frederiksberg Kommunes plejecentre (SOU 349). Forvaltningen søger derfor om tillægsbevilling på 0,5 mio. kr. Finansieringen tages fra effektiviseringsgevinsten ved optimering af kommunal madproduktion. I sagen blev det besluttet, at den forventede effekt fra udbuddet (0,5 mio kr.) fra 2015 og frem ville indgå i måltallet for udbud af plejecenter, mens forvaltningen i 2014 ville skulle finde kompenserende besparelser indenfor Sundheds- og Omsorgsudvalgets ramme. Forvaltningen vurderer her, at den forventede effektiviseringsgevinst i stedet vil kunne hentes via det igangværende projekt omkring optimering af den kommunale madproduktion (SOU sag ). I budget 2014 blev det her besluttet, at den fulde effekt først skulle udmøntes i 2015, da der var usikkerhed om, hvorvidt ændringer kunne implementeres fuldt ud i Implementering af den nye madproduktion går dog indtil videre efter planen, og det vil være muligt at hente den fulde effekt allerede i Forvaltningen vurderer derfor, at den manglende effektivisering fra rengøringsudbuddet vil kunne finansieres herigennem. Der henvises i øvrigt til skema 401G

15 401G Effekt af køkkenanalyse i 2014 Indmelding 1. FR: Som følge af køkkenanalysen blev det besluttet at gennmføre en række effektiviseringer på kommunens madproduktion (jf. SOU sag ). I budget 2014 blev det i den forbindelse besluttet, at den fulde effekt først skulle udmøntes i 2015, da der var usikkerhed om, hvorvidt ændringer kunne implementeres fuldt ud i Implementering af den nye madproduktion går indtil videre efter planen, og det vil være muligt at hente den fulde effekt allerede i Forvaltningen vurderer derfor, at den manglende effektivisering fra rengøringsudbuddet vil kunne finansieres herigennem. Den øgede effekt søges anvendt til at finansiere den manglende effekt fra rengøringsudbuddet jf. skema 401F.

16 401J Korrektion af budgetfejl på demografirammen Indmelding 1. FR: Udgifter Indtægter Der er i forbindelse med afstemning af nøgletalsmodellen på plejeboligområdet konstateret en række budgetfejl, som tilsammen har resulteret i at demografirammen er 2,1 mio. kr. for høj. 2,0 mio. kr. af disse søges tillægsbevilget. Overgangsordning på Lotte Der er i forbindelse med tilpasningen af Lottes budget til nøgletalsmodellen aftalt en overgangsordning på 1,0 mio. kr. Da Lotte imidlerid først flytter ind på Borgmester Fischers Vej i marts 2014 er der kun udmeldt 0,6 mio. kr. til institutionen. Dette giver således en besparelse på 0,4 mio. kr. PL forskel Som følge af at budgettet på plejehjemmene ikke har ligget korrekt artsmæssigt placeret i prisme er budgetrammen blevet pl fremskrevet forskelligt fra nøgletalsmodellen, hvilket resulterer i en 0,5 mio. kr. for høj ramme. Fleksordning på Akaciegården Ved demografireguleringen sidste år er der ikke taget højde for, at akaciegården havde opsagt fleksordningen i løbet af Dette betyder, at budgettet er 1,6 mio. kr. for højt fra 2014 og frem. Revideret skøn plejehjemsmoderniseringen I 2 FO 2013 blev indarbejdet en budgetkorrektion som følge af moderniseringen af Akaciegården. Nærmere beregning i forbindelse med budgetudmeldingerne viser, at budgetkorrektionen burde have været 0,4 mio. kr. lavere. Ekstra rengøring til Betty Nansen Betty Nansen har tidligere modtaget et tilskud til rengøring på kr. Da Betty er slået sammen med Kredsens hus og nu befinder sig i nye bygninger på Kastanjehaven skal dette tilskud ikke videreføres. Beløbet er dermed en del af den effektiviseringsgevinst kommunen opnår som følge af moderniseringsplanen. Beløbet søges derfor ikke tillægsbevilget. Der henvises i øvrigt til prg under T02 budget 2014.

17 401M Teknisk omplacering af puljer Indmelding 1. FR: Boligtilbud Genoptræ Sundhedsfremme og fo Effekten af en række effektiviseringstiltag er budgetmæssigt fejlagtigt placeret under boligtilbud på på Omsorg. En del af effekten knytter sig dog til Sundhed, og budgettet søges derfor omplaceret til de korrekte konti. Der er tale om teknisk ændring, der er udgiftsneutral for kommunen. Det drejer sig om følgende beløb: - Udmøntning af resteffekt på digitalseringsplanen: 200 t. kr. - Udmøntning af "bedre tidsregistrering" som en del af arbejdstidsprojektet (se i øvrigt 1. fr. 2013): 22 t. kr.

18 401N Afledt drift som følge af moderniseringsplanen - flytteudgifter Indmelding 1. FR: Som følge af Masterplanen for modernisering af plejebolig rykker plejeboligerne "Lotte" ind på Borgmester Fischers Vej. Som følge heraf søges tillægsbevilling på 250 t. kr. til afholdelse af institutionens flytteudgifter. Beløbet var oprindeligt bevilget i 2013, men på grund af forskydninger i moderniseringsplanen er flytningen først sket i starten af Beløbet er derfor uforbrugt i 2013 og søges tillægsbevilget i 2014

19 401O Berigtigelse af huslejebudgetter Indmelding 1. FR: Som følge af det nye budget for 2014 er der blevet beregnet nye huslejer for plejehjem drevet efter serviceloven. Indtægtsbudgettet for disse boliger ligger under boligtilbud, og skal derfor berigtiges som følge af ændringerne. På denne baggrund søges tillægsbevilget 1,3 mio. kr. Ændringen knytter sig primært til et lavere beregningsgrundlag for energibudgetterne end foregående år.

20 401P Plejeboligkapacitet i fleksible døgnpladser Indmelding 1. FR: Der søges tillægsbevilget 1,3 mio kr. til øget plejeboligkapacitet. Langt hovedparten af de borgere, som benytter fleksible plejeboligpladser, overgår efterfølgende til plejebolig. Det betyder at plejeboligfrekvensen systematisk undervurderes, lige som ventelisten til plejeboliger ikke opfanger dette behov. Udover den direkte opgjorte plejeboligfrekvens skal således tillægges efterspørgslen afledt fra brugen af de fleksible plejeboligpladser (svarende til cirka 3,5 pladser i årsgennemsnit beregnet udfra 21 pladser som på årsbasis benyttes af cirka 100 forskellige borgere). De fleksible plejeboligpladser blev oprindeligt forudsat at fungere budgetmæssigt neutralt ved netop at kunne nedbringe forbrug og aktivitet på andre områder (fx udgifter til færdigbehandlede, ekstraordinær hjemmepleje/hjemmesygepleje, akut-funktion mm.). Når de fleksible pladser i stedet reelt har karakter af nødvendig fast kapacitet, betyder det også, at der ikke opnås budgetaflastninger på andre områder som forudsat. De bevillingsmæssige konsekvenser af dette foreslås at indgå sammen med opdateringen masterplanen i arbejdet med budgetforslag 2015 og her i 1. forventet regnskab Disse pladser er derfor at betragte som en del af den samlede plejeboligkapacitet, og bør derfor budgetmæssigt håndteres på samme måde jf. skema 401A. Der er redegjort nærmere for plejeboligplanlægningen i sag til SOU vedr. opdatering af masterplan for plejeboligmodernisering.

21 401Q Titel: udvalg/akt.:sundheds- og Omsorgsudvalget 40 Omsorg Handlingsplan - Sundheds- og Omsorgsudvalget Indmelding 1. FR: Hjemmepleje Boligtilbud Dagtilbud Øvrige tilbud Døgntilbud Hjælpemidler Sundhedsfremme og for Der er udarbejdet handleplan for afvigelser på sundheds- og omsorgsudvalget for hhv. Hjemmeplejen, hjemmesygeplejen, Hjælpemidler og rehabiliteringsenheden (i alt 15 mio. kr.). Fsva. udvidelsen af fleksible døgnpladser og forøget plejeboligkapacitet (i alt 7,2 mio. kr.) finansieres udvidelserne af tilsvarende mindreforbrug på andre dele af udvalget.

22 405A Rehabiliteringsenheden - Status 2014 Indmelding 1. FR: Rehabiliteringsenheden vurderes i 2014 fortsat at være præget af økonomiske udfordringer bl.a. på grund af høje udgifter til eksterne vikarer samt voksende udgifter til sygeplejeartikler grundet øget plejetyngde blandt beboerne. En fremskrivning af forbruget viser, at institutionen kan forvente merudgifter på 1,5 mio. kr. i 2014 såfremt der ikke igangsættes handleplaner. Forbrugsopbremsningen relaterer sig hovedsageligt til fokus på en stram styring af løn- og vikarudgifter, herunder en omlæggelse af aftenvagt med fast personale, indskærpet månedsopfølgning mellem ledere og mellemledere og omlægning af vikarforbruget til fast personale. Der vil månedligt blive fulgt op på lønforbruget samt vikarforbruget med henblik på at sikre, at tiltagene implementeres og resulterer i lavere forbrug.

23 405B Rehabiliteringsenheden - Beboerbetalinger Indmelding 1. FR: Forvaltningen forventer færre indtægter fra beboerbetaling på Rehabiliteringsenheden end budgetteret. Forvaltningens beregninger opgør udfordringen til 400 t.kr. som søges tillægsbevilget. Beboerne på Rehabiliteringsenheden Valby/Lioba betaler for diverse servicepakker på lige fod med beboerne i kommunens plejeboliger. Det har imidlertid vist sig, at opholdenes midlertidige karakter medfører en række forskellige udfordringer i forbindelse med opkrævningen af beboerbetalinger, som ikke på samme måde gør sig gældende for plejeboligerne. Indtægtsbudgettet for 2014 ligger på 3,4 mio. kr. mens der i 2013 alene blev opkrævet beboerbetalinger på 2,9 mio. kr. Forvaltningen arbejder løbende med at få optimeret processerne omkring opkrævning og opfølgning af beboerbetalinger, men på baggrund af opkrævningerne for de første to måneder af 2014, forventes der fortsat mindreindtægter på ca. 0,4 mio. kr. Indtægtsbudgettet ligger uden for Rehabiliteringsenhedens budgetramme og påvirker derfor som sådan ikke tilbuddets driftsresultat.

24 405C Rehabiliteringsenheden - Merforbrug 2013 Indmelding 1. FR: Forvaltningen søger om, at merforbruget fra 2013 på Rehabiliteringsenheden Valby/Lioba finansieres via mindreforbrug på den samlede ramme på døgntilbud samt via forventede mindreudgifter til psykiatriske færdigbehandlede patienter. Rehabiliteringsenheden Valby/Lioba havde i 2013 et merforbrug på 1,6 mio. kr., som i henhold til de gældende overførselsregler er overført til budget Det er forvaltningens vurdering, at det overførte merforbrug ikke realistisk vil kunne indoptages i Rehabiliteringsenhedens økonomiske ramme. Derfor foreslår forvaltningen at det overførte merforbrug finansieres via midlertidigt mindreforbrug andre steder på Sundheds- og Omsorgsudvalgets ramme.

25 405D Rehabiliteringsenheden - Salg af pladser Indmelding 1. FR: Forvaltningen søger om, at budgettet til salg af pladser på Rehabiliteringsenheden opskrives, da der forventes flere indtægter på 500 t.kr. Borgere, hvor en anden kommune er betalingsmyndighed, kan modtage genoptræningsforløb på Rehabiliteringsenheden, hvis borgeren eksempelvis er bosiddende i en almenbolig eller plejebolig i Frederiksberg Kommune. Der er i 2014 afsat et indtægtsbudget på 0,5 mio. kr. mens der i 2013 har været indtægter på 0,9 mio. kr. og på den baggrund vurderes det, at budgettet for 2014 kan opskrives med 0,5 mio. kr.

26 405E Fleksible døgnpladser Indmelding 1. FR: Sundheds og omsorgsudvalget besluttede d. 24 september 2013 at udvide antallet af fleksible døgnpladser til 21 pladser. Det øgede antal af pladser medfører en øget forventet udgift til driften af disse. Der søges om budget til drift af disse pladser. De ekstra pladser forventes fuldt belagt i 2014, og da det nuværende budget er på 3,6 mio. kr. ønskes der derfor tillægsbevilget i alt 5,9 mio kr.

27 410A Titel: udvalg/akt.: Sundheds- og Omsorgsudvalget 41 Hjælpemidler Hjælpemidler Indmelding 1. FR: Prognose alene baseret på regnskab 2013 viser et forventet merforbrug på 5,8 mio. kr., hvilket ligesom i 2013 hovedsageligt skyldes høje udgifter vedr. kropsbårne hjælpemidler, såfremt der ikke igangsættes handleplaner. Handleplanen er knyttet op på en generel opbremsning af forbrug af hjælpemidler og baseres på skærpet fokus på mulighederne for revisitation (og ny visitation ved helt nye behov), særligt fokus på enkeltområder med dyre hjælpemidler, mulighed for anvendelse af billigere hjælpemidler med samme effekt, særligt fokus på budgetkonsekvenser ved manglende effekt af vareudbud samt at revurdere de økonomiske/administrative præmisser omkring samling af hjælpemiddelområdet. Hjælpemidler er et stærkt lovbundet område, hvilket forudsætter tæt opfølgning ift. efterspørgselssvingninger. Der følges særskilt gennem månedsrapporteringer og ledelsestilsyn, således at der sikres både en rettidig økonomiopfølgning og serviceniveau ift. lovgivningens rammer.

28 432B Indtægt på færdigbehandlede psykiatriske patienter Indmelding 1. FR: På grund af fejlregistreringer i det regionale sundhedsvæsen i 2013 forventes en ekstraordinær indtægt på færdigbehandlede psykiatriske patienter på 1,1 mio. kr. i 2014, som søges tillægsbevilget.

29 O401L Tomgangsleje som følge af masterplanen til modernisering af plejeboliger Indmelding 1. FR: ,4 mio kr. søges tillægsbevilget til håndtering af forsinkede udgifter for tomgangsleje som følge af moderniseringsplanen i Som følge af moderniseringsplanen blev plejeboligerne Betty Nansen samt Nimbusparken samlet under den nye institution Kastanjehaven. Som en del af denne sammenlægning er det samlede antal beboere på de to institutioner blev neddroslet i løbet af 2013, således at antallet af beboere passer til de nye rammer på Kastanjehaven. Denne neddrosling har medført en række udgifter til tomgangsleje i de tomme lejligheder. Der var på denne baggrund et samlet forbrug på i alt 1,9 mio kr i 2013 ud af et samlet budget på 1,5 mio kr. Det har dog i forbindelse med regnskabsaflægningen i 2013 vist sig, at ejendomsadministrator (DAB), ved en fejl ikke har fremsendt regninger på i alt 1,4 mio kr. fra Disse vil i stedet blive fremsendt i 2014, hvorfor beløbet søges tillægsbevilget.

30 1. FR beskrivelse (1.000 kr. / 13 pl) Nr. O400A SDE - Nedjustering af indtægtsbudgetter Indmelding 1. FR: Boligtilbud Der kunne ved regnskabsaflæggelsen for 2013 konstateres et merforbrug på ca. 4,8 mio. kr. i form af manglede refusionsindtægterne fra særligt dyre enkeltsager (SDE). Der har de sidste 3-4 år været store afvigelse mellem budget og forbrug på denne post, og det er derfor forvaltningens vurdering, at det er nødvendigt at korrigere budgettet. Refusionsniveauet har været stødt faldende over de sidste tre år på Sundheds- og Omsorgsudvalget, hvilket primært forklares af enkeltsager. I 2013 blev der således indhentet refusioner for 13 borgere på i alt 1,6 mio. kr. hvoraf de 1,2 mio. kr. vedrørte en enkelt af disse borgere. Retten til refusion bortfalder endvidere, når borgeren fylder 67 år, og størstedelen af de borgere, der modtager tilbud fra Sundheds- og Omsorgsområdet ligger derfor uden for disse regler. Grundet den faldende tendens vurderes regnskab 2013 at være det mest retvisende datagrundlag for korrektionen, og på den baggrund søges der en tillægsbevilling på samlet set 4,9 mio. kr. Refusionsindtægter for særligt dyre enkeltsager er en overførsel og indgår ikke som en del af kommunens serviceramme.

31 ANL401A Fejl i overførselssag vedr. Akaciegården Indmelding 1. FR: Der er i overførselssagen ved en fejl blevet overført 1 mio. kr. fra 2013 til 2014, sådan at det samlede rådighedsbeløb nu overskrider byggeriets anskaffelsessum med 1 mio. kr., jf. sag nr. 19 på SOU møde d Disse søges hermed tillægsbevilget.

-7,2 områder, i alt - Plejeboligefterspørgsel. -1,0 - Fleksible døgnpladser

-7,2 områder, i alt - Plejeboligefterspørgsel. -1,0 - Fleksible døgnpladser Bilag 1A. Handlingsplan SOU Udvalg Beløb (mio. kr.) Handlingsplaner Sundheds- og omsorgsudvalget i alt 22,2 I alt Enkeltinstitutioner med selvstændige handlingsplaner - Hjemmeplejen - Hjemmesygeplejen

Læs mere

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. Korr.B 2014 (inkl. udg.

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. Korr.B 2014 (inkl. udg. Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. FR Dette bilag indeholder en detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område henvises

Læs mere

Bilag 2A: Afvigelser på service med modpost på kassen

Bilag 2A: Afvigelser på service med modpost på kassen Magistraten 12.282 12.182 Udvalget ekskl. modposter -1.489-1.589 104 Politisk organisation -75-75 103B DUT - folkeafstemnning om patentdomstol -180-180 103C Portobesparelse ved folkeafstemning -240-240

Læs mere

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014 Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 2. FR Dette bilag indeholder en mere detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. ske 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013 FR

Læs mere

Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015

Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015 Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015 Dette bilag indeholder en kort gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede

Læs mere

Afvigelser i 3. FR 2013 i forhold til korrigeret budget opsummeres kort nedenfor:

Afvigelser i 3. FR 2013 i forhold til korrigeret budget opsummeres kort nedenfor: 20. november Sagsbeh: jbh Bilag 1A. Teknisk gennemgang og specifikation af 3. FR Forvaltningen har opgjort forventningerne til regnskabsresultatet for udgifter vedrørende service, overførsel og anlæg på

Læs mere

U POL (inkl. modpost andre udvalg)

U POL (inkl. modpost andre udvalg) skema Titel: Udvalg: SOU Aktivitet: Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR priser 2015 Ompl. 2015 2015 Budget 2015 pr. 28/2 FR 2015 2015 2015 Sundheds- og

Læs mere

2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 priser

2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 priser skema 2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014

Læs mere

Bilag 3d - Ældre- og Omsorgsudvalget, samlet oversigt

Bilag 3d - Ældre- og Omsorgsudvalget, samlet oversigt Bilag 3d - Ældre- og Omsorgsudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger Afvigelse efter

Læs mere

OVERFØRSLER I ALT. I alt (overførsler) 51.843 48.169. Udvalg Afvigelse TB søges

OVERFØRSLER I ALT. I alt (overførsler) 51.843 48.169. Udvalg Afvigelse TB søges Bilag 2: Oversigt over afvigelser SERVICE I ALT (INKL. UDGIFTSNEUTRALE AFVIGELSER OG DUT) Udvalg Afvigelse TB søges Magistraten 5.543 10.504 Drifts- og Forsyningsudvalget 522 522 Undervisningsudvalget

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser. skema

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser. skema skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser Opr. Budget 2014 Ompl. 2014 TB Budget 2014 Korr. Budget 2014 Forbrug pr. 31/3 FR 2014 Afvigelse 2014 TB 1. FR 2014

Læs mere

Bilag 3j. Beskrivelse af servicerammeneutrale afvigelser

Bilag 3j. Beskrivelse af servicerammeneutrale afvigelser Bilag 3j. af servicerammeneutrale afvigelser Afledt drift Den afledte drift til en række anlægsprojekter, der er afsluttet, søges frigivet. Der frigives i alt 1,5 mio.kr. til relevante driftskonti. Bolig-

Læs mere

Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 3. forventet regnskab 2014

Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 3. forventet regnskab 2014 Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 3. forventet regnskab 2014 Dette bilag indeholder en mere detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede

Læs mere

Bilag 1c Udvalgsgennemgang og specifikation af 2. forventet regnskab

Bilag 1c Udvalgsgennemgang og specifikation af 2. forventet regnskab Bilag 1c Udvalgsgennemgang og specifikation af 2. forventet regnskab Dette bilag indeholder en kort gennemgang af 2. forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og udgiftsneutrale tillægsbevillinger 2014 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014 Hele 1.000 kr. Område/ funktion Aktivitetsområde / omkostningssted

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun anlægsudgifter og -indtægter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg -1.885-1.885 Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg -1.885-1.885 Udvalget ekskl. modposter skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 31/3 FR 2014 2014 2014

Læs mere

Bilag 3a - Magistraten, serviceudgifter

Bilag 3a - Magistraten, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3a - Magistraten, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug marts 1. FR Afvigelse Magistraten (inkl. modposter på andre udvalg) U 785.547 211.630

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Bilag 2A: Afvigelser på service med modpost på kassen

Bilag 2A: Afvigelser på service med modpost på kassen Magistraten 11.849 14.249 0-2.179-2.179 - heraf modpost på andre udvalg 7.870 7.870 Udvalget ekskl. modposter 1.801 4.201 103 0 Ændret pris- og lønskøn for -3-3 103 0 Ændret pris- og lønskøn for -60-60

Læs mere

Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, overførselsudgifter

Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, overførselsudgifter skema Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, overførselsudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug februar 1. FR Afvigelse Bolig- og Ejendomsudvalget U 27.929 2.188 26.629-1.300-1.300

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse R 13 i 14-priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014 2014 TB 3.

Læs mere

Budget. Budgetrapport pr. 31. oktober Social - og Sundhedsudvalget

Budget. Budgetrapport pr. 31. oktober Social - og Sundhedsudvalget Budget Social - og Sundhedsudvalget Indledning Budgetrapporten fokuserer på budgetafvigelser. Der er derfor ikke kommentarer til udviklingen inden for budgetområder, hvor forbruget følger det budgetterede.

Læs mere

1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget

1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget skema 1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse priser 2015 Ompl. 2015 2015 Budget 2015 pr. 28/2 FR 2015 2015 TB 1. FR 2015

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i på 52,9 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave Korr. Budget Forbrug september 3. FR Afvigelse Bolig- og Ejendomsudvalget (inkl. modposter andre

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

Bilag 3d - Sundheds- og Omsorgsudvalget, samlet oversigt

Bilag 3d - Sundheds- og Omsorgsudvalget, samlet oversigt Bilag 3d - Sundheds- og Omsorgsudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger Afvigelse efter

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/9 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Bilag 3f - Socialudvalget, serviceudgifter

Bilag 3f - Socialudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3f - Socialudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 15 i 16-priser Opr. budget Ompl. TB Budget Korr. budget Forbrug ultimo juni 2. FR Afvigelse

Læs mere

Bilag 3f - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3f - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3f - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger 610 Opholdssteder m.v. 20.517

Læs mere

Bilag 4 Opgaveændringer

Bilag 4 Opgaveændringer April 2018 J.nr.: 00.30.10-S00-8-16 Bilag 4 Opgaveændringer Økonomiafdelingen 1. Opsummering 1. finansielle orientering om budget 2019-22 tager udgangspunkt i de vedtagne overslagsår fra budget 2018 for

Læs mere

2. forventet regnskab - Serviceudgifter

2. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 2. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Magistraten (inkl. modposter på andre udvalg) U 698.654

Læs mere

Socialudvalget (inkl. modpost andre udvalg) POL

Socialudvalget (inkl. modpost andre udvalg) POL skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 31/3 FR 2014 2014 2014

Læs mere

1. forventet regnskab - Serviceudgifter

1. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 1. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 15 i 16-priser Opr. Budget Sundheds- og Omsorgsudvalget (inkl. modposter andre udvalg) U 997.659

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 2. FR priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/6 FR 2014 2014 2014 ramme- Sundheds- og

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsforvaltningens forventede regnskab pr. 31. marts 2018

Sundheds- og Omsorgsforvaltningens forventede regnskab pr. 31. marts 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 24. april 2018 Sundheds- og Omsorgsforvaltningens forventede regnskab pr. 31. marts 2018 Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Læs mere

1. forventet regnskab - Serviceudgifter

1. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 1. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 15 i 16-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo januar 1. FR Afvigelse

Læs mere

1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget

1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget skema 1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse priser 2015 Ompl. 2015 2015 Budget 2015 pr. 28/2 FR 2015 2015 TB 1. FR 2015

Læs mere

Bilag 1 Udvalgsgennemgang af 3. forventet regnskab

Bilag 1 Udvalgsgennemgang af 3. forventet regnskab Bilag 1 Udvalgsgennemgang af 3. forventet regnskab Dette bilag indeholder en kort gennemgang af 3. forventede regnskab på for drifts- og anlægsudgifterne. 1. Drift På driften forventes der samlet set et

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i 2018 på 61 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

2. forventet regnskab - Serviceudgifter

2. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 2. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo juni Børneudvalget (inkl.

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger 610 Opholdssteder m.v. 19.087

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/9 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

- serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje Drift Tabel 1: Senior & Sundhedsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

Bilag 3a - Magistraten, samlet oversigt

Bilag 3a - Magistraten, samlet oversigt Bilag 3a - Magistraten, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger 100 Fælles formål 458 458 0

Læs mere

Tabel 1: Aldersfordeling hentet fra befolkningsprognosen i demografimodellen

Tabel 1: Aldersfordeling hentet fra befolkningsprognosen i demografimodellen Handleplan 2019, Sundheds- og Ældreafdelingen, marts 2019 Social- og Sundhedsudvalget besluttede på møde den 12. marts 2019 på baggrund af budgetopfølgning, at synliggøre økonomien på udvalgets områder.

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg 761 761 Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg 761 761 Udvalget ekskl. modposter skema 2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 11 i 12 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2012 B 2012 TB 2012 B 2012 pr. 30/6 FR 2012 R 12 2012

Læs mere

Velfærdsudvalget -300

Velfærdsudvalget -300 Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -300 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg -

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse R 13 i 14-priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014 2014 TB 3.

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Resume Sundhedsudvalget har i alt fået overført 0,4 mio. kr. i merforbrug fra regnskab 2017. Vi forventer et forbrug for i alt 357,5 mio. kr. og afvigelse

Læs mere

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget 2018 Forbrug september 2018 3. FR 2018 Afvigelse 2018 Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014 2014 TB 3.

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. april 2017

Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/3 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg -5-5 Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg -5-5 Udvalget ekskl. modposter Forbrug Afvigelse pr. 30/9 FR 2014 2014 TB 3. FR 2014 ramme- POL2 10.210 8.784 0 3.010 11.795 13.444 12.872 1.077-5 neutral skema 3. forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister

Notat. Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister SOCIAL- OG SUNDHED Dato: 17. marts 2015 E-mail: tgl@balk.dk Kontakt: Tina Gleerup Notat Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Nærværende bilagsnotat

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/9 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje Drift Tabel 1: Senior & Sundhedsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler

Læs mere

Bilag 3j - Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, samlet oversigt

Bilag 3j - Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, samlet oversigt Bilag 3j - Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger 1000

Læs mere

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger 930

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

2. forventet regnskab - Serviceudgifter

2. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 2. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Undervisningsudvalget (inkl. modposter

Læs mere

Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 15 i 16-priser Opr. budget Ompl. TB Budget Korr. budget Forbrug ultimo august 3.

Læs mere

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget 0 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Tabel 1 SÆH udvalget Vedtaget Budget Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget i mio. kr. Regnskab Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug

Læs mere

1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget

1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget skema 1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse priser 2015 Ompl. 2015 2015 Budget 2015 pr. 28/2 FR 2015 2015 TB 1. FR 2015

Læs mere

Konsekvenser af kommunalreformen for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Konsekvenser af kommunalreformen for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsudvalget Bilag 6 UDVALGSINDSTILLING med sagsfremstilling Konsekvenser af kommunalreformen for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen INDSTILLING Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Læs mere

1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13

1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 skema 1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013 FR

Læs mere

SUF Forklaringer til forventet regnskab pr. 31. marts 2019 på bevillinger og hovedprodukter

SUF Forklaringer til forventet regnskab pr. 31. marts 2019 på bevillinger og hovedprodukter KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 7. maj 219 SUF Forklaringer til forventet regnskab pr. 31. marts 219 på bevillinger og hovedprodukter Sagsnr. 219117865 Dokumentnr.

Læs mere

2. forventet regnskab - Serviceudgifter

2. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 2. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo juni By- og Miljøudvalget

Læs mere

3. forventet regnskab - Serviceudgifter

3. forventet regnskab - Serviceudgifter skema 3. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo september 3. FR Afvigelse Undervisningsudvalget

Læs mere

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019.

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. 2. budgetopfølgning for budget 2019 d. 2.8.2019 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. halvår 2019 samt de

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: Budgetopfølgning III for 2018 - Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Sagsnr. i ESDH: 18/793 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for sociale forhold, sundhed og

Læs mere

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Center Pleje og Omsorg Indholdsfortegnelse Indledning...3 Udfordringer i 2016...3 Administrative tiltag i 2016...4 Central pulje...4 Visitation...4 Udfører...4

Læs mere

Budgetopfølgning ultimo april 2017: Ældreområdet. 1. Aftaledelen af ældreområdet. Bilag til sag om 2. budgetopfølgning 2017

Budgetopfølgning ultimo april 2017: Ældreområdet. 1. Aftaledelen af ældreområdet. Bilag til sag om 2. budgetopfølgning 2017 Budgetopfølgning ultimo april 2017: Ældreområdet 1. Aftaledelen af ældreområdet Aftaledelen af ældreområdet kommer ud med et forventet merforbrug på 9,6 mio. kr. i 2017. Herudover kommer 3,8 mio. kr. i

Læs mere

2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg

2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg skema 2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 2. FR priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/6 FR 2014

Læs mere

1. forventet regnskab - Serviceudgifter

1. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 1. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 15 i 16-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Magistraten (inkl. modposter på andre udvalg) U 721.033

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter 0 0

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter 0 0 skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 31/3 FR 2014 2014 2014

Læs mere

Årsager til budgetoverskridelser, Center Pleje og Omsorg

Årsager til budgetoverskridelser, Center Pleje og Omsorg Årsager til budgetoverskridelser, 2015 Center Pleje og Omsorg Indholdsfortegnelse Årsager til budgetoverskridelse...3 Forbrugssiden 2015...3 Fællesområderne under Center Pleje og Omsorg...3 Elever...4

Læs mere

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, samlet oversigt

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, samlet oversigt Bilag 3c - Undervisningsudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger 300 Skoler 431.716

Læs mere

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug februar 1. FR Afvigelse Socialudvalget (inkl. modposter andre udvalg) U 525.615

Læs mere

Økonomivurdering ultimo december måned 2015

Økonomivurdering ultimo december måned 2015 Økonomivurdering ultimo december måned 2015 Korr. budget Forventet Forventet Ultimo December 2015 inkl. overførsler regnskab restbudget Sundhedsudvalg 325,0 331,8-6,8 Pleje og omsorg 188,8 198,7-9,9 Pleje

Læs mere

Bilag 3j - Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, serviceudgifter

Bilag 3j - Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3j - Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug september 3. FR Afvigelse Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter TB 610 Opholdssteder

Læs mere

Bilag 2A: afvigelser på service med modpost på kassen

Bilag 2A: afvigelser på service med modpost på kassen Bilag 2A: afvigelser på service med modpost på kassen Beskrivelse Afvigelse TB 2012 Magistraten (ekskl. modposter) -6.305-6.305 110 Tjenestemandspensioner 114 Tjenestemænd sporveje mv. -1.259-1.259 121

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme:

Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme: SOCIAL OG SUNDHED Dato:12. marts 2018 Tlf. dir.: 4477 3428 E-mail: tgl@balk.dk Kontakt: Tina Gleerup Sagsid: 00.30.14-G01-3-18 Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme: 50.52

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

Bilag 3d - Ældre- og Omsorgsudvalget, samlet oversigt

Bilag 3d - Ældre- og Omsorgsudvalget, samlet oversigt Bilag 3d - Ældre- og Omsorgsudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger Afvigelse efter

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

effektiviseringstiltag samt investeringer i implementering på i alt 1,8 mio. kr. Det resterende beløb på 0,1 mio. kr.

effektiviseringstiltag samt investeringer i implementering på i alt 1,8 mio. kr. Det resterende beløb på 0,1 mio. kr. Bilag 3j. Beskrivelse af servicerammeneutrale afvigelser Titel Beskrivelse Omfattede opgaver Beløb Bedre selvbetjening Bedre Selvbetjening er et projekt fra Digitaliseringsplan 2013. Formålet med projektet

Læs mere