FOLKEMENGDENS BEVÆGELSE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FOLKEMENGDENS BEVÆGELSE"

Transkript

1

2 C. No.. TABELLER VEDKOMMENDE FOLKEMENGDENS BEVÆGELSE I AARET. UDGIVNE AF DEPARTEMENTET FOR DET INDRE. CHRISTIANIA. TRYKT I DET STEENSKE BOGTRY{K Sti. MARTS 0.

3

4 Til den kongelige Norske Regjerings Departement for det Indre, af Aaret : Af Jurisdiktionsforandringer i de administrative Inddelinger ere folgende traadte i Kraft i Lobet Jurisdiktioner, der ere undergaaede Forandringer i Aaret. Forandringer, der ere traadte i Kraft i Lobet af Aaret. Lov eller Resolution, hvorved bestemt. Jurisdiktionernes Folkemængde den te December'. a) efter GrEendserne af te Decbr.. b) efter GrEendserne af te Decbr.. I. Inddelingen i: Landdistrikter Bydistrikter II. Fogderiin.ddelin.gen: Nedre Romeriges Fogderi Ovre Romeriges Ryfylke Hardanger og Vos Nordbordlands III. Landdistrikterne i: Christianssands Stift Stavanger Amt... Nedre Romeriges Fogderi Øvre Romeriges Ryfylke Hardanger og Vos Nordhordlands Bo Herred Avaldsnæs Eid Hero Akero Ytteroen Karlso Lyngen IV. Kopervik Bydistrikterne. } Kopervik blevet Ladested. ) Gaarden Rustad af Næs henlagt fra Nedre til Øvre Romeriges Fogderi. )Ç Haugesund overgaaet til Kjøbstad. ievanger Sop' af Vos henlagt fra Nordihordlands til Hardanger og Vos Fgdr. ) f Kopervik blevet Ladested. Gaarden Rustad af Næs henlagt frai fnedre til Ovre Romeriges Fogderi. Kopervik blevet Ladested. Evanger Sogn af Vos henlagt fra Nord j hordlands til Hardanger og Vos Fgdr. delt i Bø Herred. Lunde do. Kopervik blevet Ladested. delt i delt i delt Eid Herred. Horningdalen do. Hero Herred. Sande do. i J Akero Herred. i Sandø do. delt i j Ytterøen Herred. Mosviken og Værran do. Sørfjorden Sogn henlagt fra Karlsøl Herred til Lyngen Herred. blevet Ladested. Lov /. Res. / Lov /. Res. / se ovenfor. se ovenfor. se ovenfor. Res. " /. Res. h/ se ovenfor. Res. /, traadt i} Kraft /,. Res. / Res. /. Res.. Res., traadt Kraft /.,,,0,,,,,0, 0,,,,,,0 ) Koperviks Folkemængde den te December er anslaaet til 0. ) Gaarden Rustads Folkemængde den er anslaaet til 0. ) Evanger Sogns Folkemængde er den te December anslaaet til,00.,0,,0,,,,,,,,0,,,,, 0,,0,,,,,,,,,,,,,0 0,,,, se ovenfor. te December

5 . IV C. No.. Rig ets Folk em æ ngde er i Aaret steget med, og er for Udgangen af nævnte Aar beregnet til, 0,, hvoraf,, i Landdistrikterne og, i Byerne. Tilvæxten har i været endnu ringere end i det foregaaende Aar og har ifølge Tabel No. ikke været saa ringe i noget Aar siden, da den var,0. I Forhold til Folkemængden udgjorde Tilveexten i 0, og i 0, for hvert Hundrede, og for at finde et Aar, da den relative Tilvæxt var mindre, maa man gaa tilbage lige til Aaret, da Folkemængden øgedes med 0, pet. Hvorledes Forholdet har stillet sig i hvert enkelt af de sidste ti Aar vil sees af nedenstaaende Oversigt. Aar. (Années.) Folkemængdens Tilvmxt. (Accroissement.) i det Hele. pr. 000Indb. (total.) (Par 000 habitants.) Overskudet af Fodte. (Excedant des naissances.) i det Hele. (total.) pr. 000 Indb. (pr. 000 habitants.) +,,0 +, +,...,,,, 0,,,,0.. 0,,,0,,,,,0,.. 0,..,... 0,, I Gjennemsnit : ,.... +,,0,,,0,,0,,,,,,,,0, +, +, +,0 + 0, +, +, Den nærmeste Aarsag til, at Folkemængden er steget saa ubetydelig i, ligger i den betydelige Udvandring i Fo'rening med et forholdsvis ringe Overskud af Fodte, d. v. s. ringe i Forhold til det sædvanlige Overskud i Norge, ikke i Forhold til det sædvanlige Overskud af Fødte i andre Lande. At Overskudet af Fødte i har været saa ringe, skriver sig igjen derfra, at Fødslerne have aftaget paa samme Tid som Dødsfaldene have tiltaget. Bagenfor de her paapegede Omstændigheder, der i Forening have bevirket den ringe Tilvæxt, ligge igjen andre Aarsager, blandt hvilke vistnok de senere Aars mindre gunstige økonomiske Forholde spille den væsentligste Rolle, medens dog det ringe Antal af Fødsler hovedsagelig hidrører derfra, at den reproduktive Del af Befolkningen er forholdsvis svagt repræsenteret, hvilket igjen hænger sammen med fortidige Forholde, (se herom nærmere Indledningen til Tabeller vedkommende Folkemængdens Bevægelse i Aarene Pag. XXVII). Ogsaa i Sverige har de senere Aars Befolkningsforholde udvist lignende Foreteelser, dog med den Forskjel, at Udvandringen skjønt i stærk Tilvæxt endnu langt fra har naaet den relative Heide som her i Norge, og at Overskudet af Fødte i Almindelighed ikke er saa stort som i Norge, skjønt det i Aaret har været omtrentlig det samme. Sveriges Folkemængde er for Udgangen af beregnet til,, *), og var i steget med,00 eller 0, pct., medens Fodteoverskudet udgjorde,0 eller, pct. I var Tilvæxten f, pet. og i I, pet. aarlig. Folkemængden i Norges Landdistrikter skulde i alene være tiltaget med, Mennesker (eller 0,0 Hedge Resultaterne af en ved Udgangen af for Stokholm og Goteborg afholdt Folketælling viser det sig dog, at Folkemængden for disse Byer har været omtrent 0,000 for højt anslaaet. Den udgjorde nemlig: Stockholm. GOteborg. Ifølge Presteskabets Mandtalslister for 0,,,0, Ifølge Tælling,00, Forskjel for,0, ca.,00 ca.,00

6 i C. No.. pct.), medens Byernes Folkemængde steg med, eller (, pct.). Paa samme Tid var Overskudet af Fødte henholdsvis, (, pct.) og,0 (,0 pct.). I Sverige stillede Forholdet sig, som følger: Landdistrikterne. Byerne. Folkemængda ved Udgangen af,,, Tilvtext i +, +,0 do. beregnet i Procenter + 0, pct. +, pct. Overskud af Fødte i.. +, +, Altsaa : i Sverige som i Norge betydelig Udflytning og ringe Folkernængdetilvæxt for Landdistrikterne, betydelig Indflytning og stærk Tilvæxt for Byerne. Hvad de enkelte Distrikter angaaer, da viser det sig, at medens Folkemængden i aftog i Amter og Fogderier, saa aftog den i i Amter*) og Fogderier. Disse Amter vare : Préfectures dont la population rurale a dimi nut; pendant les années ou. Folkemængde i de nedenfor nævnte Amters Landdistrikter ved Udgangen a f Aaren: e (Population.) Formindskelse i Folkemængde. (Diminution de la population.) Tilsamme n. Tilsammen i pct. Christians,,,0,,,, Bratsberg,,0,,0, Nordre Bergenhus...,,,0,0, ' Budskerud,0,, + 0, Nordre Throndhjem.,,0, , Hedemarken......,,, , Jarlsberg og Laurvik,,0, , Af de enkelte Fogderier stillede Forholdet sig i ugunstigst for Hadeland og Land (, pct.), Toten (, pct.) og Hallingdal (, pct.); regner man derimod Aarene og underet, vil man finde, at Folkemængden aftog mest i Sogn (, pct.), Valders (, pct.), Søndre Gudbrandsdalen, Toten, Hadeland og Land, Hallingdal og Øvre Thelemarken (hver med,, pct.). Landdistrikterne i Romsdals Amt øgede i sin Folkemængde med +, pct.; dernæst kommer de tre nordligste Amter med en Tilvæxt af + 0, pct., saa Søndre Bergenhus Amt med + 0, pct. Fra iste Januar til te December voxte Folkemængden i Landdistrikterne mest i Tromso Amt (+, pct.), Romsdals Amt (+, pct.), Nordlands Amt (+, pct.), Finmarkens Amt (+, pct.), samt i Akershus og Nedenæs Amter (+, pct.) Altsaa: kun i Amter er Landdistrikternes Folkemængde i Aarene og øget med mere end pct. aarlig (o: den gjennemsnitlige Øgning for Landdistrikterne i Tiaaret ) ; i Amter var der en Øgning af under pct. aarlig, medens der for Amter viser sig Tilbagegang i Folkemængde, deraf for endog over pct. aarlig. Et ganske andet Billede viser sig, som ovenfor bemærket, for Bye rn es Vedkommende, af hvilke Folkemængden i de største for Christianias Vedkommende ifølge Tælling, for de øvriges efter Beregning har steget, som følger: *) Anm. Bydistrikterne sat ud af Betragtning.

7 VI C. No.. Villes. Tilvaxt. j Tilvæxt pr. 00 af den Folkeincengde. Christiania Bergen Throndhjem Stavanger Drammen,,0 +, r +,,0, + +,, 0, + +,,, +,0 +,0,0, , Med Hensyn til den store Tilvæxt i Drammens Folkemængde maa forøvrigt bemærkes, at den for endel kun er at anse som midlertidig, fremkaldt ved de store Byggeforetagender efter Ildebranden. Af andre Byer have især Frederiksstad, Tønsberg, Aalesund og Haugesund tiltaget i Folkemængde.*) Forøvrigt tillader jeg med Hensyn til dette Punkt at benvise til Tabellerne No. og, samt, forsaavidt Beregningsmaaden angaar, til de i Indledningen til Folkemængdens Bevægelse i Aaret (Pag. III og IV) gjorte Forklaringer. Antallet af de i n dgaa ede Ægteskaber udgjorde: Antal Ægtevielser pr. 0,000 Indbyggere. (idem par 0,000 habitants.) Aar. (Années.) Norske Norge. Sverige. Norge. Sverige. Landdistrikter i Byer i Norge. Landdistrikter, Byer, Norge. Sverige. Sverige. 0,,,0,,,,,,0 Antal Ægtevielser. (nombre des mariages.),0,,0,,,, 0 0 Saavel i Norge som i Sverige har Antallet af Ægtevielser i Forhold til Folkemængden været usædvanlig lavt Aarene og. Den Femaarsperiode, der i saa Henseende kommer disse Aar nærmest er Femaaret 0, der netop ligger en Generation tilbage i Tiden, da Ægtevielser i Norge udgjorde 0, og i Sverige 0, pct. Antallet af Ægtevielser beror fornemmelig paa hvor stor Del af Folkemængden, der bestaar af ugifte Mænd i Alderen 0 0 Aar. Det samlede Antal af Mænd i nævnte Alder, gifte og ikke gifte, udgjorde ifølge Folketællingen ved Udgangen af :,. For Udgangen af kan Antallet nogenlunde beregnes paa følgende Maade. Det Kuld af Mandkjøn, der var født i Aarene, (det samme, som den te December befinder sig i Alderen 0.) Det vilde med Hensyn til Beregningen af de enkelte Byers Folkemængde være af megen Interesse, dersom det statistiske Kontor blev gjort bekjendt med Resultaterne af de i Anledning af Skatteligningerne optagne Mandtal ; end bedre vilde det were, om der i Lighed med det af Christiania givne Exempel blev afholdt fuldstændige Folketællinger for ve d kommen de Kommunes Regning. Tidsrummet mellem de almindelige det hele Rige omfattende Folketællinger 0 Aar er saa stort, at de fleste Byers Folkemængde pleier at undergaa meget betydelige Forandringer i Lobet af samme, saa det forekommer mig at maatte ligge i vedkommende Kommunes Interesse at følge bedre med dens egen Udvikling, end de officielle Folketællinger give Anledning til. De hermed forbundne Udgifter ere forholdsvis ubetydelige, idet de for Christianias Vedkommende for Aaret alene har udgjort ca. 0 Spd. eller Spd. pr. 000 Indvaanere, heri iberegnet Udgifterne ved Trykningen af de udarbejdede Tabeller.

8 VII 00 Aar), bestod den te December af, Individer (se Tabeller vedkommende Folkemængdens Bevægelse i No, Pag. ). Det er i Aaret mindsket: ) ved Dødsfald med,0 ) ved Overskud af bortrømte Matroser med. ) ved det øvrige Udflytningsoverskud med.., og skulde følgelig ved Udgangen af udgjøre, Individer. altsaa tilsammen med, Paa samme Maade kan Antallet beregnes for. Antallet at' Mandkjøn hørende til ; Aars Kuld var den te December,. Mindskningen i Aarene og udgjorde : ) ved Dødsfald i,0 i,00 ) ved Overskud af rømte Matroser i... i.... ) ved det øvrige Udflytningsoverskud i.,00 i., Summa 0,. Antallet af Mænd i Alderen 00 Aar skulde altsaa ved Udgangen af udgjøre 0,. Af disse Tal udledes igjen det gjennemsnitlige Antal i og ved at tage Middeltallet af Antallet ved hvert Aars Begyndelse og Ende, og man faar paa denne Maade nedenstaaende Resultater: Aar. Antal Mænd i Alderen 00 Aar. Antal Ægtevielser for hvert 00 Mænd i nævnte Alder. 0 00,0,,0, 0.,0,0,,,0,,,,,0 0,,0 0,, 0,, Ogsaa denne Beregning leder altsaa til det Resultat, at der i og er indgaaet forholdsvis faa Ægteskaber, dog saaledes, at medens den ligefremme Sammenligning mellem Ægtevielser og Folkemængde viser en Aftagen for disse Aar af, pct, sammenlignet med Forholdet i Tiaaret, saa viser den i Detaillerne mere indgaaende Beregning en Aftagen af kun, pct. Det vil forøvrigt af den ovenfor meddelte Tabel erfares, at Antallet af Ægtevielser er forholdsvis betydeligt større i Byerne end i Landdistrikterne. Dette skriver sig derfra, at Aldersklassen 00 Aar paa Grund af Indflytning er forholdsvis stærkere repræsenteret i Byerne end i Landdistrikterne. Ifølge Folketællingen af udgiorde nemlig denne Aldersklasse i Landdistrikterne, pct. og i Byerne, pct, at den samlede Folkemængde og man skulde altsaa vente, af Procentforholdet af Ægtevielser for Byerne stillede sig omtrent / højere end for Landdistrikterne, hvad der ogsaa paa det Nærmeste var Tilfældet i Tiaaret, medens Antallet af Ægtevielser siden er aftaget mest for Byernes Vedkommende, (ligesaa i Sverige).

9 VIII C. No.. Med Hensyn til Antallet af Ægteskaber indgaaede i de enkelte Distrikter samt indenfor de forskjellige D i s sentersamfind tillader jeg mig at henvise til Tabellerne No.,, og. Af Ægteskaber indgikkes: Aar. (Années.) Piger. Mellem Ungkarle og (garçons et) Enker. (v. uves.) Mellem Enkemænd og. (veufs et) Piger. (filles.) Enker. (veuves.),,,0,0 0 og for hvert 000 Ægtevielser : I , Norge. Sverige. Norge. Sverige. Norge. Sverige. Norge. Sverige. 0 i Det mest fremspringende Træk med Hensyn til heromhandlede Forhold er det, at Antallet af de Enker, der blive gifte igjen, stadigen aftager, og det meget betydeligt. Af,000 Ungkarle, der indgik Ægteskab i Aarene, giftede de sig med Enker og med Piger; i og var derimod Forholdet henholdsvis og. Af,000 Enkemænd giftede sig i Aarene de i Aarene og derimod kun de 0 med Enker. Ogsaa her gjentager sig det samme Fænomen for Sveriges Vedkommende. Af Fraskilte er der i Aaret viet Mænd og Kvinder i Landdistrikterne. Af Ægteskaber indgaaede i en usædvanlig ung Alder kan mærkes, at Piger have giftet sig i en Alder af Aar, Gutter og Piger i Alderen Aar o. s. v. Af meget gamle Folk indgik Enkemand i Alderen 0 Aar Ægteskab med en 0aarig Kvinde; der giftede sig Mænd i Alderen 0 Aar, Mænd og Kvinder i Alderen 0 o. s. v. Forøvrigt tillader jeg mig med Hensyn til Ægteskabsforholdene at henvise til Tabellerne samt til de i Indledningen til C. No. for pag. VIIVIII gjorte Bemærkninger. Antallet af F ødte er opgivet som følger: Aar. i (Années.) Levende Fodte. (nés vivants.) Dodfodte. (mortsns.) é Ialt Levendeog (Dtoo tlaflo. t e. ). Riget. 0,,,0,,,,0,,0,,,,,,,0,, Il,,,. Landdistrikterne. 0,,,,,, ',,,,0,,. Byerne. 0,0,.,,, 0,0, 0,

10 Fodsiernes Forhold til Folkemængden vil sees af nedenstaaende Tabel : C. No.. IX Aar. Levende Levende Fodte. og Bodfodte. Norge., pct.,0 pct..,,,, Sverige.,,,,, 0, Da Fødslernes Antal hovedsagelig beror paa Antallet af gifte Kvinder i Alderen 0 Aar, vil det være hensigtsmæssigt her at anstille en Beregning over Talrigheden af denne Aldersklasse i Aarene. Beregningsmaaden er den samme som den, der ovenfor er bleven anvendt for at udfinde Antallet af Mandkjøn i Alderen 00 Aar (se Pag. VII), og det vil derfor være tilstrækkeligt at henvise til den der givne Forklaring. Antallet af Kvinder fødte i Aarene udgjorde: den te December 0,. heraf døde i,. udvandrede i,00.,. Igjen den te December,. Antallet af Kvinder fødte i Aarene udgjorde: den te December 0,. heraf døde i,. i,. udvandrede i,00. i,00.,0. Igjen den te December,. Antallet af Kvinder i Alderen 0 udgjorde altsaa: Ved Udgangen af Aarene : Gifte og ikke Gifte. pct. Gifte. Ialt.,00 (ifølge Folketællingen)..., i,0 ( Beregning),,, (,,,0 Gjennemsnit for Aarene:,,,,,, For hvert,000 gifte Kvinder i Alderen 0 Aar fødtes i kun ægte levende og dødfødte Børn mod i, i og i 0. Antallet af Fødsler var altsaa i usædvanlig ringe ikke

11 S C. No.. alene i Forhold til Folkemængden, men ogsaa i Forhold til den produktive Del af samme. Det bør imidlertid her erindres,. at Beregningen ikke er aldeles sikker, eftersom Frugtbarheden ikke alene afhænger af Antallet af Kvinder i de frugtbare Aldersklasser, men ogsaa af Maaden, hvorpaa disse Aldersklasser ere sammensatte, idet det i sa a Henseende navnlig kommer an paa, hvormange gifte Kvinder der ere i den mest produktive Alder, d. v. s. 00 Aar (cfr. Indledningen til Folkemængdens Bevægelse i Aarene Pag. XXXVIII o. fl.) I det Hele kan man ikke komme til noget aldeles paalideligt Resultat med Hensyn til dette i vore Befolkningsforholde dybt indgribende Spørgsmaal, førend man faar Opgaver over Forældrenes Alder, hvortil der nu ved Geistlighedens velvillige Imødekommen er Udsigt til fra Aaret 0 af. Beregninger vedkommende Frugtbarheden i de forskjellige Dele af Riget findes meddelte i Tabel No., Antallet af Fødsler indenfor de enkelte Dissentersamfund i Tabel No.. Antallet af Tvilling og Trillingfødsler udgjorde : Aar. (Années.) Tvilling Trillingfodsier.fodsier. (naissances (naissances doubles.) triples.) For hvert 000 Barselskvinder. (Rapport pour 000 femmes accouché es.) Tvillingfødsler. (jumeaux.) Trillingfødsler. (jumeaux.).0,,0...,,...,,, 0, 0, 0, 0, Af Barselkvinder, der i nedkom med u ægte Børn, var der, som fik Barn og som fik Tvillinger; ingen fik Trillinger. Af,000 Barselskvinder var der altsaa,, der fik Tvillinger, og der viser sig altsaa ogsaa for dette Aar en udpræget Forskjel mellem de ægte og de uægte Fødsler. Det gjennemsnitlige Forhold for begge Aar bliver : I Gjennenisnit for og. For hvert 000 Barselskvinder. (Rapport pour 000 femmes accouchées.) Tvillingfødsler. (jumeaux.) Trillingfødsler. (jumeaux.) Samtlige Fødsler (naissances légitimes et illégitimes). Uægte Fodsler (naissances illégitimes),, 0, 0, I Henseende til Kjøn var Fødslerne i fordelt paa følgende Maade: Fodsier i Aaret. (Les naissances en.) Levende og Bodfødte under Et. (nés vivants et mortsnés.) Levendefødte. (nés vivants.) Dodfodte. (mortsnés.) litandkjøn. Kvindkjem. Mandkj on. Kvindkjøn. Mandkjøn. livindkjøn. (sexe masc.) (sexe fém.) (sexe masc.) (sexe fém.) (sexe masc.) (sexe fém.) Antal. pct. Antal. pct. Antal. pct. Antal. pct. Antal. pct. Antal. pct. (nombre.\ (pct.) i (nombre.) (pct.) (nombre.) (pct.) (nombre. ) (pct.) (nombre.) (pct.) (nombre.) (pct.) Samtlige Fødte (total des naissances),, ;,,,,,,,0,, Ægte Fødte (naissances légitimes),,,,,,,0,,, Uægte Fødte (naissances illégitimes),,,,,,,0,, 0, Tvillinger (jumeaux),,,, 0, 0, Trillinger (jumeaux)., 0,,, 0.0 0,0

12 C. No.. XI For hvert,000, Levende og Dødfødte var Antallet af sidstnævnte i mod i og i Gjen. nemsnit for Aarene. I Indledningen til Tabellerne for er der gjort opmærksom paa, at Antallet af Dødfødte i tidligere Aar er angivet noget for boa, idet endel Børn, der vel fødtes med Liv, men døde inden Timer, ere blevne medregnede blandt Dødfødte ; af saadanne er der i de for modtagne Afskrifter af Ministerialbøgerne opført som Dødfødte", hvilke i det statistiske kontor ere blevne fratrukne Antallet af Dødfødte og tillagte Antallet af Levendefødte og af Døde. I var det tilsvarende Antal. Antallet af uægte fødte Born udgjorde : Aar. (anneés.) Uægte Fødsler. (naissances illégitimes.) Levende Dødfødte. Fødte. (mortsnés.) (nés vivants.) Ialt. (total.) Antal nægte Fodsier pr. 0,000 ægte : (rapport par 0,000 naissances.) Riget. 0,, I,, 0.,0, 0,, 0 0 Lan.ddistrikterne. 0,,0 0,0,,0, 0, 0, 0 Byerne I Sve rige var der for hvert 0,000 levende Fødte folgende Antal uægte Fødte; Aar. a) levende b) levende Fødte. og dødfødte. (nés vivants.) (nés vivants et mortsnés.) Rget. i Landdistrikterne. Byerne., I,, Overhovedet stiller altsaa Forholdet sig ugunstigere for Sverige end for Norge, idet der i Aarene og vur henholdsvis, og,00 uægte Fodsler pr. 00 levendefødte; derimod er Forholdstallet for Sveriges Landdistrikter noget bedre end for Norges (i de nævnte Aar henholdsvis,0 og, pct.); saameget ugunstigere viser sig derimod Forholdet for de svenske Byer, navnlig for Stockholm, hvor i, pct. (altsaa næsten Halvparten) af de levende fødte Born vare uægte. I Christiania var Forholdet, pct. Med Hensyn til Fødslernes Fordeling paa de en k elt e Maaneder hidsættes omstaaende Uddrag af Tabel No. B. *

13 , r XII I illaaneder. (mois.) C. No.. Levendefødte Levendefødte! ægte. uægte. ; Dødfødte. Dødfødte. (nés vivants (nés vivants '(mortsnés)(mortsnés) légitimes.) illégitimes.) ' Mandkj. i Kvindkj. Mandkj. (masc.) (fém.) (masc.) Kvindkj., ægte. (fém.) (lég.) uægte. (illég.) Mdkj. (msc.) Kvki. (fém.) Leven Døddefodte. fødte. Rekapitulation. (Récapitulation.) Levendefødte og Dødfødte. ægte. uægte. (légitim.) (illégitim) Mandkj. (masc.) Kvindkj. (fém.) Ialt. (Total.) Januar.. l 0 0 i Februar Marts April 00 0 Mai 0 ' 0 Juni 0,, 0 0 Juli 0 August 0 0 September 0 ' 0 0 Oktober ! 0 00 November 0, December Summa ' I 0 Vinteren '0, ' Vaaren.... 0, 0! 0 Sommeren j 0 0 Høsten, ! 0 0 Vinteren. 0 0 Vaaren Sommeren.. 00,! Høsten... ' Det højeste Antal Fødsler faldt ligesom i paa, Maanederne September, Januar og Marts, det laveste paa November. Sammenfatter man de enkelte Maaneder i Kvartaler, viser sig baade for og et betydeligt større Antal Fødsler i Vinter og Vaarmaanederne end i den øvrige Del af Aaret. Det relative Antal af Dødfødte stillede sig som følger : Aar. (Années.) Vinter. (hiver.) Dødfødte pr. 000 Levende og Dødfødte. (mortsnes par 000 naissances.) Vaar. Sommer. (printemps.) (été ) Host. (automme.) Hele Aaret. (Total.). altsaa gunstigst i Sommermaanederne. ) Ved V in t e re n" forstases Maanederne December, Januar og Februar, ved V aar en" Marts, April og Mai o. s. v. Da Opgaver over Antallet af Fødsler mangler for December, har man her istedet taget December, hvorved neppe nogen Feil af Betydenhed er bleven begaaet, idet Antallet af Fodsier i var næsten det samme som i ; de for Vinteren anførte Tal gjælde derimod December samt Januar og Februar.

14 C. No.. XIII Det samlede Antal Dødsfald udgjorde : Aar. Riget. (Anneés.) (le royaume. Rigets Landdistrikter. (campagnes.) Rigets Bydistrikter. (villes.). Norge.,0 0..,,.. 0,,,..,,,.,0,, For hvert 0,000 Indbyggere. (rapport par 0,000 habitants.) i. 0. Sverige , Dødeligheden har altsaa i stillet sig noget ugunstigere end sædvanligt, navnlig naar Hensyn tages til det forholdsvis ringe Antal Fødsler, der har fundet Sted i de senere Aar. I Henseende til de Dødes Alder hidsættes nedenstaaende Sammenligning mellem Aarene og, for hvilke den samme Klasseficationsmethode er bleven befulgt, (se Indledningen til Tabellerne for Pag. VII og VIII). Kim' og Alder. (les décès par sexe et âge.)*) Riget. (le royaume.) Rigets Landdistrikter. Rigets Bydistrikter. (campagnes.) (villes.). Mandkjøn.,0 0 Aar.,,,,,,00,, 0..,,0,0,0 00,,,,, over 0,,0,!,. Kvindkjøn i 0 Aar..,0,0,0 ',,0,.,0 0,, I,0 0, 00,,, ever 0..,,0,,0 0. Begge Kjøn., 0 Aar... 0,,,,,.,0,00,, 0,,0,, 0 00,,,,,, over 0,0 0,0,,0,0, Sum ma,,0,,,, *) pour les données détaillées voir au page des tableaux.

15 XIV C. No.. Dødeligheden var altsaa i større for samtlige Aldersklasser, idet dog Forskjellen for Aldersklassen 0 Aar kun var ubetydelig. Ai Mænd og Kvinder over 00 Aar døde i, i og i Gjennemsnit for. Det maa forøvrigt bemærkes, at Opgaver over meget gamle Folks Alder hyppig ere overdrevne; saaledes har Sognepræsten til JEelse oplyst, at Konen Ingeborg Olsdatter Vegesøen, der ved Folketællingen opgav sig at være 0 Aar gammel, i Virkeligheden var døbt i Aaret 0 og altsaa paa den Tid kun Aar gammel, hun døde den de November. Undersøger man for de enkelte Aldersklasser Dødeligheden maanedsvis (Tabel No. B ), viser der sig følgende Resultater: Décès par âge et par mois. Maaneder. (mois.) 0 Aar Aar 0 Aar 00 Aar over 0 Aar Samtlige Dødsfald I Januar,0 0,,,, Februar 0 0,0,,0 Marts April 0 0 0,0,, 0,,,,0 Mai,00,0,,0 Juni 0 0 0,,, Juli 0 0,,0, August 0 0 0,00,0,0 September,,0 October 0 00,,0,0 November 0,,0, December 0,,0, Recapitulation. Vinter*),, 0 I 0,,00,0,0,0,,0 Vaar,, ,,,,,,, Sommer,0,0,,,,00,,, Høst,0,0 0,,,0,,,0, Summa, 0,0,0,0,,0,0,, 0,,,,0 I Lighed med Indledningen for Aaret meddeles her en Tabel over Aldersforholdet for de paa Bar s elseng d ode Kvinder, for hvilken der ikke er funden nogen bekvem Plads blandt Tabellerne. *) Januar, Februar og det foregaaende Aars December, for December ere Tallene beregnede.

16 C. No. XV Distrikter og Aar. (Districts et années.) Kvinder dodo paa Barselseng. (femmes décédées en couches par âge.) Uopgiven Under Aar. Aar. Aar. Alder. (âge in 00 Over 0 connu.) Aar. Aar. Tilsammen. Af 000 Barselkvin Det samlede der dole. Antal Barsel. (mortalitée pour 000 femmes accouchées.) kvinder. (nombre total des femmes accouchées.) Riget. I Gjennemsnit Aaret......, 0 Rigets Landdistrikter.. Bydistrikter.... Landdistrikterne stiftsvis. Christiania Stift.. Hamar Stift Christiansan is Stift. Bergens Stift Throndhjems Stift.. Tromso Stitt Bydistrikterne stiftsvis.,0 Christiania Stift,,, Hamar Stift. 0,,, Christiansands Stift. Bergens Stift Throndhjems Stilt. Tromso Stift,00,,,,0,,,, 0,,,,, Christiania By ,, 0 ' 0,, kt,,,00,,,,,0,,,o,,,,,0,0,,,o,,,,,,, 0,o,,,,,,, 0,,0,,, Antallet at voldsom me Dodsfald udgjorde: im h. Aar. (Années.) Omkomne ved Druknede.,' andre (submersion) Ulykkes t'lfeelde. (autres accidents.) Mord og Drab af uægte Born. (infanticides) Andre Mord og Drab. (autres homicides.) Selvmord. ( suicides.) Ialt voldsomme Dødsfald. (total des morts Heraf (dont) Mandkjøn. KvindkjØn. violentes.) (sexe masc.)i (sexe fém.) I Gjennemsnit I Aaret.... i.... i.. i ,,00 0,,,00 0.,0, 0 0,0,0,,0 Detaillerede Opgaver over de forskjellige Slags Ulykkestilfælde samt over Selvmord ere meddelte i Tabel No. Pag.. Med Hensyn til de Dræbte og Myrdede hidsættes felgende Detailler: Af uægte Born dræbtes af Mandkjøn og af Kvindkjon ; af disse Barnemord fandt Sted i Christiania By, i Bergen og i Throndhjem,

17 XVI C. No.. i iledemarkens Fogderi og i hvert af efternævnte Fogderier : Totens, Mandais, Listers, Ryfylke, Namdalen og Alten. Blandt de øvrige Dræbte var der Pigebørn paa henholdsvis / og Aar, som Moderen dræbte, idet hun tillige selv begik Selvmord (Thrygstad, Rakkestad Fogderi); under samme Omstændigheder dræbte en Moder sin / Aar gamle Søn (Aasnæs i Soloer). Af voxne Mænd dræbtes i Mosse Fogderi, i Hallingdal, i Jarlsberg, i Lister og i Sønd og Nordfjords Fogderier. Aaret har a ltsaa været sørgeligt rigt paa dette Slags Dødsfald. v erskudet af Udflyttede er for beregnet til, mod, i og,0 (A,,00)*) i Tiaaret. Tallet for er fremkommet gjennem følgende Beregning: Udvandring til Amerika., til andre Lande ca. 0**) Rømte Matroser 0 Indflyttede Svensker, til Amerika udvandrede af andre Nationer 00 Tilbagevendte Matroser 0, +, Ialt Udflytningsoverskud, Med Hensyn til saavel denne Beregning soin Beregningen for maa forøvrigt bemærkes, at det efter nærmere indhentet Oplysning tra det statistiske Centralbureau i Stokholm er mindre rigtigt at fratrække de over Norge til Amerika udvandrede Svenske fra Antallet af de til Norge indflyttede Svensker. I den svenske Befolkningsstatistik opføres som udflyttede de, der have taget Udflytningsattest, og naar disse have havt til Hensigt at udvandre til Amerika over Norge, have de rimeligvis opgivet førstnævnte Land som sit Bestemmelsessted ; forøvrigt indflytter der ogsaa endel Svensker her til Landet uden at tage Udflytningsattester, men disse udvandre i Regelen kun midlertidig for siden at vende tilbage igjen. Denne Berigtigelse er imidlertid for uvæsentlig til at foranledige nogen Forandring i de allerede gjorte Beregninger. Udvandringen til Amerika var i særdeles betydelig, nemlig mere end Gange saa stor som den aarlige Udvandring i Tiaaret, om end noget mindre end Udvandringen i. Nedenstaaende Opgaver viser nærmere Antallet af Udvandrere i de senere Aar saavel for Norge som for Sverige: Aar. (Années.) Det samlede Antal Udvandrede Do. pr. 000 Indbyggere. Herd til Amerika. Do. pr. 000 Indbyggere. (émigration totale.) (idem par 000 habitants.) (émigration en Amérique.) (idem par 000 habitants) Norge. Sverige. Norge. Sverige. INorge. Sverige. Norge. Sverige. I Gjennemsnit,00, 0,,0,0 0,.,00,,,0,0,, 0,..,00,0,,,,.,,,,s,,,, Sammenlignet med Folkemængden har alisaa den norske Udvandring i været omtrent Gange og over Gange saa stor som Udvandringen fra Sverige. Bortseet fra Amerikaudvandringen er imidlertid den svenske Udvandring forholdsvis større end den norske, idet der aarligen udflytter et ikke ganske ringe Antal til Norge, Danmark og Nordtydskland. Forøvrigt er Udvandringen fra Sverige til Amerika i'virkelighedén vistnok større end *) Se Indledningen for Pag. XIV. **) Ifølge de fra vedkommende Sogneprester modtagne Opgaver skulde der i være udvandret til andre Steder end Amerika : til Sverige, til Danmark, til russisk Finland (fra Alten), til Tydskland, til England, til Peru, til Australien og til Udlandet ikke nærmere betegnet, ialt Personer. Denne Opgave er imidlertid klarligen altfor lav.

18 C. No.. ovenfor opgivet, thi for det Forste opføres i den svenske Befolkningsstatistik ikke faa (i gjennemsnitlig:,, i : og i : ) som udvandrede til uopgivne Steder", og dernæst indbefatte de svenske Opgaver alene dem, der have taget Udflytningsattester, og ihvorvel dette vistnok er langt almindeligere end her i Norge, saa er det dog rimeligt, at endel Personer ogsaa udvandre uden Attester. Hvad den norske Udvandring angaar, da maa Opgaverne i det Hele betragtes som meget fuldstændige, hvad Antallet angaar, navnlig med Hensyn til Aarene og. De ere nemlig, som nærmere forklaret i Indledningen for, byggede paa Opgaver indhentede: ) i Udvandrernes Hjembygder ) i de norske Indskibningssteder og ) i Kvebek, soin er den for vor Udvandring vigtigste Havn i Amerika. Ifølge den svensknorske Konsuls med de norske Havneopgaver stemmende Opgaver ankom der til Kvebek med Seilskib fra Norge i Aaret,0 Udvandrere. Indirekte med Dampskib og Sejlskib over Liverpool og Hamburg ankom der til Kvebek ifølge Consulens Opgave. Ifølge norske Havneopgaver afreiste med Dampskibe fra Christiania, Throndhjem og Christiansand, Emigranter, dels over Liverpool, dels over Hamburg til Kvebek, NewYork og andre amerikanske Havne. Det samlede Antal Emigranter, der i have indskibet sig i norske Havne udgjorde altsaa,, heraf omtrent,00 til Kvebek og 00 til NewYork og andre amerikanske Havne. Af dette Antal vare, Norske, Svensker, Dansk, Englænder og norskfødte Amerikanere. Nedenstaaende Tabel viser Udvandringen over de enkelte norske Havne i sammenlignet med tidligere Aar: Norske Havne. (ports d'embarquement.) I Gjennemsnit (en moyenne) 0 Antal Emigranter. Antal Emigrantfartoier. (nombre des émigrants.) (nombre des navires.) direkte,,0, Christiania indirekte 0,, Drammen 0,0 Byer i Jarlsberg og Laurviks Amt i Bratsberg,0, i Nedenws 0 0 i Lister og Mandais Bergen i Stavanger direkte Throndhjem indirekte Namsos Bodø Tromso 0,0 ',, 0, ,,0 Ialt,0,0,0,, Af de i Aaret fra Christiania direkte udexpederede Emigrantfartøier var der Dampskib, der afgik til NewYork med Passagerer. Af de i fra Byer i Bratsberg Amt afgaaede Fartøjer var ilia Skien (med 0 Udvandrere), fra Porsgrund (0), fra Brevik () og fra Kragerø (); fra Arendal afgik Fartøj (med ), fra Osterrisøer (tiled ), fra Christiansand afreiste indirekte. I Henseende til Emigranternes Hj e mst ed er bar man for Havneopgaver for et Antal af, og Prestegjeldsopgaver for et Antal af,. Der manglede altsaa Opgaver henholdsvis for, og,0 norske Udvandrere. Førstnævnte Opgaver have været ufuldstændige for nedenstaaende Haynes Vedkommende:

19 XVIII C. No. i. Bergen Emigranter, Stavanger ( Fartøjer). Namsos ( Fartoi) Osterriseer ( Fartoi) Christiania (forskjellige Seilskibe) Throndhjem( ) Andre Byer Ialt, Emigranter. Dette indeholder Forklaringsgrunden til, at de i det Hele mindre fuldstændige Opgaver, der have kunnet med. deles fra vedkommende Prester eller Lensmænd i Udvandrernes Hjembygder, for de fleste Herreder i Christiansands Stift (med Undtagelse af Bratsberg Amt), samt hele Bergens, Throndhjems og Tromso Stifter udvise et storre Antal Emigranter end Havneopgaverne (se nærmere Tabol No. ). A arsagen til, at Prestegjeldsopgaverne ere mindre fuldstændige ligger, som tidligere berørt, dels deri, at mange udvandre uden at tage Udvandringsattester, dels i manglende Opgayer fra de storre Byer. I nedenstaaende Tabel er for hvert enkelt Amt anstillet en Sammenligning mellem Resultaterne af de to fornævnte Opgaver og det for Byerne, Fogderierne, Amterne etc. i Tabel No. beregnede Antal, hvilket sidste er bleven bestemt efter samme Princip sort' i Indledningen for nærmere forklaret. (Nombre des émigrants par préfectures d'après les renseignements recuillis: ) dans les communes de départ, ) dans les ports d'embarquement, ) dans les ports de débarquement combinés avec les données citées sous no & ). Amter. (Préfectures.) tdvandring i. (Émigration en.) Landdistrikterne. (Districts ruraux.) )ljernsteds ) Havneop ) Beregnet opgaver. gayer. Antal. Bydistrikterne. (Villes.) ) Hjemsteds ) Havneopopgaver. gaver. ) Beregnet Antal. Smaalenene Akershus Christiania 0 0 Hedemarken Christians Buskerud Jarlsberg og Laurvik. Bratsberg Neden æs Lister og Mandal Stavanger.... Sondre Bergenhus Bergen.,,0, 0 0,,0, Nordre Bergenhus Romsdal Sondre Throndhjem Nordre Throndhjem Nordland Tromso, , 0 0 Finmarken,, Summa,,0,00, 0, 0,,,, Opgaverne over de Udvandredes Alder ere mindre fuldstændige end de for modtagne, idet de alene omfatte,0 af den direkte Udvandring, medens de for den indirekte Udvandrings Vedkommende ere aldeles fuldstændige'. Resultaterne ere fremstillede i nedenstaaende Tabel :

20 C. No. I. XIX Udvandrernes Alder og Kjøn (les émigrants par sexe et par age.) A hi e r. (âge.) a. Udvandring med Sejlskibe. (par navires à voile.) Mandkjøn. Kvindkjøn. (sexe ma:scul.) (sexe fémin..) (total.) b. Udvandring med Dampskibe. (par bateaux a vapeur.) Mandkion. (sexe mascul.) Kvindkjøn. (sexe fémin.) Ialt. (total.) 0 Aar Ialt,0,0, I 0, I For hvert 000 Emigranter var der i og nedenstaaende Antal Personer indenfor hver enkelt Aldersklasse. (Se Tabellen paa næste Side Pag. XX). Forskjellen i heromhandlede Henseende mellem Udvandringen og Folkemængden i det Hele bestaar altsaa væsentlig deri, at der blandt Udvandrerne ere saamange flere Mænd i den arbeidsføre Alder. Af Mandkjon i Alderen 0 Aar var der ved Udvandringen i forholdsvis, Gange og i,0 Gange saamange som ved den samlede Folkemængde ; dernæst følger Aldersklasserne 0, 0 og 0. At disse Aldersklasser vare stærkere repræsenterede ved Udvandringen i end i, synes at tnaatte sættes i Forbindelse med den Omstændighed, at Antallet af Udvandrede i førstnævnte Aar med engang voxte saa usædvanlig stærkt (fra,000 aarlig til,00) i de Aar da Udvandringsstrømmen flyder roligere og jævnere, og dette maa for Aaret til en vis Grad siges at have være Tilfældet synes den mere at have Karakteren af Familie udvandring, hvor der forholdsvis er mange Born og i det Hele jevnere Fordeling af de forskjellige Aldersklasser. Antallet af voxne Mænd og Kvinder i Alderen Aar udgjorde pr. 00 Udvandrere (nombre des personnes âges de ans par 00 émigrants): Aar. Mænd. Kvinder. Norge :..,o,,,,, Sverige:,,,,

21 XX C. No. Alder. (age.) Forholdstal pr. 000 Emigranter og pr. (00 Indbyggere. (Rapport par 000 émigrants et par 000 habitants.) Udvandring med Sejlskib. Udvandring med Dampskib. Den samlede Udvandring.*) (migration par navires A voile) (émigratioh par bateaux h vapeur) (total de l'émigration) Mandkjon. Kvindkjon. (sexe masculin.) (sexe féminin.) Mandkjo. n. Kvindkjon. Kvindkjøn. (sexe masculin.) (sexe féminin.) (sexe masculin.) (sexe féminin.) Ved den samlede Folkemængde. (population.) Kvkj. (masc.) (fém.) I,o,o 0 Aar,o,o,o.o.o.o.0.o.o,o,o 0,o.o.0.0.o.0.,o.0.o,o, 0.o, 0.o,o.0.0.o..o,0,0.o0.o,0 0 0,o 0.o 0,o, 0 0 0,o,0 0 0,o,o 0,o,o 0,o 0,o 0,o, 0 0,, 0,, ,o,,o 0,0.o.0.o.0,0.,.,.o 0.o.o.o.0.o,o.o.0,o. 0 ; 0.o.,, o.o...,.o o.o..0., o,o,o o,o 0,o,o,o.o,o.o. 0.o,o.o.o.o,o,0...o, o,o. 0..,.o Lo 0.,,0..o...o.. to 0,, 0,, 0 0, 0, , over 0.., 0, 0,. 0, 0, 0. 0., Rekapitulation. 0 Aar 0 over 0 Summa 0,o 0,..o 00,0,,.o,o. 0..o,o,.,o, 0,,o,o,o,.,o.., ,0, 0..0.o.o o, 0,.o.,.,.o,,, i.i,....0,.. 0.,o ,,0 0, 0, 0,,o 0,,.0.. 0,o,,.,o,o,o 0.o.o,o,0,o,0,o,0,0,0,o,,,,,,.,,,o,o 0,0 0,o Blandt 00 voxne Udvandrere (over Aar) af hvert émigrants mariés par 00 hommes ou femmes adults) Ved Udvandringen til Amerika...., Kjøn var nedenstaaende Antal gifte (nombre des pr. 00 Mænd. pr. 00 Kvinder. (par 00 femmes.)......, (par 00 hommes.) Fra Christiania pr. Seilskib pr. Dampskib ' det vestenfjeldske Norge Sverige (Suède) **) Begge disse Sammenligninger pege hen paa, at Udvandringen i Norge foregaar langt mere familievis end For Aaret har man for Norges Vedkommende ikke kunnet tilveiebringe tilsvarende Opgaver. De for den samlede Udvandring anførte Forholdstal ere beregnede paa følgende Maude: Udvandringen pr. Sejlskib udgjorde i og henholdsvis og pct. af den hele; Dampskibsudvandringen ligesaa og pct.; kalder man nu Forholdstallene for Seilskibs, Dampskibs og den samlede Udvandring henholdsvis pl., p og p, saa har man Ligningerne: for Aaret : p (pi X p x ) : 00, og for Aaret : p = (pi x + X ) : 00. Ved den samlede Udvandring fra Sverige var Forholdet anderledes, saaledes i : gifte pr. 00 Mænd.

22 ,. C. No.. XXI Med Hensyn til Aarstiden, hvori denne Udvandring har foregaaet, hidsættes nedenstaaende Tabel : Udvandring. Janur a og Fe br. (Emigration par mois.) Marts.. April. Mai. Juni. Juli. ; August. Septbr. Oktbr. Novbr. Decbr. lalt. Med Sejlskib fra de son denfjeldske Byer,,..,0 Med Sejlskib fra de vestenog nordenfjeldske Byer.,,,0 Med bampskib ' 0, Summa,, : i, 0,0,, ' 0 il 00 0, Christiania den de Marts 0. A. N. Kiær. Bureauchef.

23 No. Distrikter. (Districts.) C. No.. Summariske Opgaver over Folkemængdens Bevægelse i Aaret. (Résumé. Beregnet Folke mmagde. (Population calculée.) Decbr. Decbr... øgning (+) eller Minskning ( (Accroissement ou diminution) i Aaret i det. Hele. (total.) Overskud af Födte eller af Dick (excédant des naissances.) Overskud af Indeller Udflyttede. (excédant des immigrations sur lea émigrations.) levende Födte. gifte Par. (naissances.) (mariages.) Antallet af de i Aaret Bide. (décès.) Dödrodte. (mortsnés.) uægte levende Fiidte. (naissan ces illégitimes.) I. Oversigt. Riget (le royaume)....,,,0, +, +,0,,0,,0,,,, Rigets Landdistrikter (c.),,0,, +,,,,0,, Rigets Bydistrikter (vill.), Stifterne., f,,0 I,,,, 0 Christiania Stift,,00 F, I,,,0,0, Hamar Stift,,,,,,,0, Christianssands Stift... 0,,,,,,0 0,, 0 Bergens Stift,, I,,,,0,, Throndhj ems Stift,,,00,,,0,, Tromso Stift,0, I,0,,0,,00,0,0 Summa I,,,0, +, +,0,,,, Amterne., Smaalenene 00,0 0, +,00,,0 Akershus 0, 0, I,0, Christiania,,0 I,0 F,0,, Hedemarken, 0, 0 Christians,, 0 Buskerud 00,00, Jarlsberg og Laurvik.,,0 +,0,,0,,,,,0,,,0,0,,, Bratsberg, 0,,,,0 Nedenæs,, F 0 0,, 0 Lister og Mandal,0, +,,0 Stavanger 0,0 0, F,,,,0 0 Sondre Bergenhus,,0 I,0,, 0 0 Bergen,, F F Nordre Bergenhus....,0, 0,,,, 0 Romsdal 0, 0, +,,0,, 0 Sondre Throndhjem.. 0, 0, F,,00, 0 Nordre Throndhjem..,,0 0, 0,,0 Nordland 0,0,,,0, 0 Tromso,0, 0, 0 Finmarken 0,,0 F F 0,0 Summa,,,0, +, +,0,,,0,, Iv. Landdistrikterne stiftsvis. Christiania Stift,0,0 I,,,,0, Hamar Stift,,,,0,0,,, Christianssands Stift..,0 0,0,,,,, Bergens Stift,,0 +,0,,,0,, 0 Throndhjems Stift...,,0 +,0,,,,,0 Tromso Stift......,,0,,00,, S umma,,0,, +, +,,,,0,,, Landdistrikterne amtsvis. maalenene,0,0 ±,,0 Akershus 0, 0,0 I 0,,0 Hedemarken,,,,0,,0 0 Christians,,0,,0,0 0,, Buskerud,,, 0,00, Jarlsberg og Laurvik,0,0 0,, Bratsberg,0,,0,, 0 Neden Fes,, +,,0 Lister og Mandal.,,0 +,,0 Stavanger, 0,0 0,,0, Sondre Bergenhus.,,0 I,0,, 0 Nordre Bergenhus,,0,,,0, 0 Romsdal,, +,, 0,, Sondre Throndhjem... 0, 0, +,0,0,0 Nordre Throndhjem..,0,0 F. 0,0,00 0 Nordland......, 0,0 +, 0,0, Tromso.,0, +,0 0 Finmarken,, I Summa,,0,, +, +,,,,0,,. Rettelse: Antallet af levende Fodte i Nordlands Amt skal være,0 istedetfor,0. Udvandrede til Amerika. (émigration en Amerique.),,00, 0,,,,,,,,,,,,00,,0, 0 0 0,,00 Beregnet Antal Ind og Udflytlede fra eller til andre Steder. (autre émigration ou immigration.) +,0, I,0, ±,0, 0,0, 0, 00 +, +,0 0 +,0 0 0 I I F ,0 0 0,0 0 0, ,

24 Distrikter. (Districts.) Beregnet Folke mængde. (Population calculée.) Decbr.. Decbr.. C. No.. No.. Summariske Opgaver over Folkemængdens Bevægelse i Aaret. Ogning (+) eller Minskning () (Accroissement ou diminution) i Aaret Overskud at Födte i det Hele. eller af [Ride. (total.) (excédant des naissances.) Overskud af Indeller Udflyttede. (excédant des immigration sur les émigration.) Antallet af de i Aaret böde. (décès.) Dödfödte. levende Födte. gifte Par. (naissances.) (mariages.) (mortsnés.) uægte levende Födte. (naissances illégitimes.) Udvandrede til imerika (émigration en Amérique.) Beregnet Antal Ind eller Udflyttede fra eller til andre Steder. (autre émigration ou immigration.) VI. Landdistrikterne fogderivis. Ide og Marker Mosse Rakkestad Aker og Follo Ned re Romerige Øvre Romerige,,0,,,, 0,,,,,, f f 0 F i 0 0 0,, Vinger og Odalen Solo!. Sondre Østerdalen.... Nordre Østerdalen.... Hedemarken Toten Sondre Gudbrandsdalen Nordre Gudbrandsdalen Hadet and og Land... Valders,.0,,0,0,,0, 0, 0,,,,,,,0,, 0,, ± I , Hallingdal Numedal og Sandsvær Ringerige Buskerud Jarlsberg Laurvik Bamble Ned re Telemarken Øvre Telemarken Nedenæz Sætersdalen. OOOO. Mandal Lister Jæderen Og Dalerne. Ryfylke Sondhordland Hardanger og Vos.. Nordhordland Sogn Sond og Nordfjord. Sond more Romsdal Nordmøre rkedal Guldal Strinden og Selbu.. Fosen Stole og Værdalen.. Inderoen Namdalen Søndre Helgeland Nordre Helgeland Salten Lofoten og, Vesteraalen Senjen og Tromso... Al ten Ha mmerfest Tanen Varanger Sum ma,,,,0,.0,,,. 0, 0.., 0.0,.0,0,,,,.,,.,,,,,,0,,,,0,.0.,0..,,0,.,.0,0,,.,,,0,,0.0,0.0.,,,,..0.,0.....,...0.,,0,, I + 0 f + 0 I ± 0 I ± ] I I 0 F I +, , F 0 ± I 0,, 0, 0,0,,0,,0,,, ,0 0 00, ,,,0,,,, , V ,

25 C. No.. No. Summariske Opgaver over Folkemængdens Bevægelse i Aaret. VII. Herreder. (Communes rurales.) Overskud af Fedte. Gifte Par. Levende Døde. Dad. fødte. Uægte levende Fedte. Udvandrede til Amerika. a..) b.*) Herreder. (Communes rurales). Overskud. f Fedte. Gifte Par. Levende Fedte. Døde. Død. fødte. Uægte levende Fodte. Udvandrede til Amerika. a.*)b.*) Smaalenenes Amt. Transport Id Store Elvedalen Aremark * 0 Rendalen Berg 0 0 Lille Elvedalen Skjeberg 0 Tonsæt Togen: Hvaloerne 0 a) Tolgens Pr,, b) Endel af Roraas do Borge.... Glemminge Kvikne Tune Romedal Vafteig 0 ',often Onso Stange 0 0 Raade Vang Rygge Nees 0 Mosse Landsogn Ringsaker 0 Vaaler 0 Summa,,,0 Haabol 0 * Christians Amt Rakkestad 0 0 Østre Toten 0 Rodenæs * Vestre Toten Trygstad * Vardal Eidsberg 0 * Bind Askim Skiptvedt Spydeberg 0 Øier Ringebu Solliden Summa,,0 Sondre Fron 0 Faaberg 0 Akershus Amt. Gausdal 0 0 Vestby Landd * 0 Nordre Fron Kraakstad Dovre 0 Aas Lesje 0 Fron * Vaage Næsodden Lom Aker: a) Ostre Akers Pr.gj. 0* Skeaker b) Vestre Akers do. 0 0 * 0 Jevnaker 0 Bærum 0 * Gran 0 Asker 0 0 Sondre Land Holand 00 * Nordre Land Urskog 0 * 0 Sondre Aurdal 0 0 Enebak 0 * Nord re Aurdal Fet 0 j * Ostre Slidre Sørum 0 * Vestre Slidre Skedsmo 0 * Vang Nittedal 0 * Summa,0 0,, Næs 0 0 * Buskeruds Amt. Eidsvold * 0 Næs Ullensaker 0 * Gol 0 Gjerdrum 0 * Aal Nannestad f 0 * Sandsvær: Hurdalen 0 0* a) Sandsvær Pr.gjeld Summa 0, ÕŠ b) Kongsbergs Landd Hedemarkens Amt. Flesberg Rollag Eidskog 0 I 0 0 Vinger Hole 0 0 Sondre Odalen * Norderhov 0 Nordre Odalen * Aadalen! Brandvold 0 * Î Sigdal I Grue 0 0 *, Modum Hof 0 0j.* Eker Aasnws 0 * ; Lier; Vaaler 0 0*, a) Liers Prestegjeld.. 0 Elverum 0 * b) Bragernæs Landd 0 Trysil 0 * Roken Aamot 0 * Hurums Landd. 0 0'" Nore * * * * * 0 * * * * * * * * * * * * *, * * * 0 * 0 * 0 * *! * *, * *, * * *,!, '0' * 0 0* * * * * *, * *! * 0* * * 0 * * * Lateris I,, 0, Summa 0, 00 *) a 0: ifolge Opgaver fra vedkommende Prest eller Lensmand i Udvandrernes Hjemsteder. b o: ifølge Opgaver indhentede i de Søstæder, hvor Udvandrerne have indskibet sig. De med * satte Tal ere ikke benyttede ved Beregningen af det Pag. og opførte Antal Udvandrere amtsvis og fogderivis etc., saml. Indledningen. ) Herunder indbefattet Personer, der ere blevne opgivne som udvandrede fra Gudbrandsdalen uden Angivelse af Fogderiets og Herredets Navn og fra Valders Fogderi uden Angivelse af Herredets Navn.

26 C. N.. Herre der. No.. Summariske Opgaver over Folkemængdens Bevægelse i Aaret. Overskud af Fedte. Gifte Par. Levende Fødte. Døde. Bratsbergs Amt Eidanger 0 0 Gjerpen 0 Slemdal Bamble 0 Sandøkedal Drangedal 0 Solum I Holden Sack Hitterdal Bo 0 Lunde Gransherred Tin Hjertdal Siljord 0 Hvideseid Laurdal Mo. 0 Vinje Raudland Nissedal Roland, Summa, I Uægte levende Fedte. Udvandrede til Amerika. * ; * * *, * * * * * * 0* * * * * * 0 * * * * * * 0 * 0 Haaland Hetland Høle Nedences Amt. Strand Søndeled 0 Aardal Dybvaag Hjelmeland og Fister. Holt 0 Jælse. Vegaardsheien Sand Gjerrestad 0 Søvde Ostre Moland Suledal Øiestad 0 * Ren neso Froland 0 Finnø Omlid Nærstrand Fjære Vikedal Eide Bukken Landvik 0 Tysvær Heirefos 0 Skjold Vestre Moland Skudesnæs Hoivaag Avaldsnees Lirkenws. Torvestad Lateris,,00 0 Summa J.,0, Se Anmærkning Pag.. b.*) *Herreder. Overskud af Fødte. Gifte Par. Levende Fedte. Døde. Dødfødte. Dødfødte. Uægte levende Fodte. Udvandrede til Amerika. I i I Jarlsberg og Laurviks Transport,,00 0 Amt. Evje og Veigusdal Strømmen Hordnees og Iveland * Skouger Bygland 0 *. Sande. Valle Hof. Aaseral Botne 0 0 Summa,,0 ÖT 0 Vaale Lister og Mandals Borre Amt. Swm, Tveit (Sogn) Ramlees Oddernæs Andebo Vennesland Stokke 0 Time;.. * Øvrebø og Heegland Notterø * Sogne Halsaa og Hartmark 0 Sandeberred Holme Tjølling 0 Øslebo og Løvdal!, Hedrum Finsland 0 Laurdal Brunlagnees * Bjelland og Grindem 0 Frederiksværn 0 * Sondre Undal 0 Nordre Undal Summa,, I Lyngdal Hægebostad Herod.. Vanse Kvinesdal Fjotland Næs og Hittero 0 Bakke 0 Siredalen Summa,,0 Stavanger Amt. Soggendal Lunde Heskestad Helleland Bi rk rem Ekersund Augne Haa Time Gjæsdal Klep Høiland a.*) b.*).. *. 0 0

27 C. No.. No. L Summariske Opgaver over Folkemængdens Bevægelse i Aaret. ilerreder. Overskud af Fedte. Gifte Par. Levende Fedte. Dade. Uægte levende Fedte. Udvandrede til Amerika. a.*) b.*) Herreder. Overskud af Fedte, Gifte Par, Levende Fedte. Døde. Dadfodte. Dødfødte. UtegtelUdvandrede til levende Amerika. Fedte. a.*) b..) Sondre Bergenhus Amt. Sveen Fjeldberg.. Etne Sk'bnevik Kvindherred... Stordoen Finaas Fitje Tysnws Strandebarm og Varaldso Røldal Kinservik Ulvik Vikør Jondalen Vos Os Fuse Fane Sund Fjeld Askoen eom og Korskirkens Landdistrikt : a) Domkirkens Landd. b) Korskirkens Landd. Aarstad Haus Hammer Hosanger Manger Lindaas Summa Nordre Bergenhus Amt. Eivindvik. Utvær Hyllestad i Sogn Ladvik og Brække. Klævold Vik Balestrand Lekanger Aurland Sogndal. Lærdal Borgund Aardal Lyster Hafslo Justedal Askevold i Sogn Hyllestad i Send og Nordfl. Askevold i do. Ytre Holmedal Indre Holmedal Vefring Førde Jølster Kin Bremanger ) 0 0 * * * } * * 0 * * * 0 * * * * * 0 0 0*,0,, 0 I 0 0 * 0 * * 0 * * I 0 * * * Sondre Thrond hjems Amt. Orkedal * Meldal Rennebu Opdal Melhus i Guldal Hoilandet Horgne s n 0 * sstøren alen 0* Singsaas FIoltaalen * Transport Daviken Gloppen Indviken Stryn Eid Horningdalen.,, Selo Summa Romsdals Amt. Vanelven Volden Hjørrendfjord Stranden Norddalen Sunelven Sande Hero Ulfsten Borgund Orskoug Skoue Haram Vestnæs Eid og Vold Gryten Veo Næsset Bolsø Aker(?) Sande) Frænen Bud i Romsdals Fgdr Bud i Nordmøre Fgdr Kvernæs Fræde (og Grip) Ore. Thingvold Stromsnwsset Oksendalen * Sundalen Stangvik og Todal Halse Surendalen Rindalen ledo, Aure AR oarlean as i Guldal Summa 0 0, , , 0, ,,t 0, 0, 0 0 0,0 0, J' * 0 * * * * * 0 * I 0* I * * * Lateris,.0 I Lateris 0 0 Se Anmærkning Pag.. ) Herunder indbefattet Personer, der ere blevne opgivne som udvandrede fra Hardanger og Vos Fogderi uden Angivelse af Herredets Navn. Herunder indbefattet Personer, der ere blevne opgivne som udvandrede fra SOnd og Nordfjords Fogderi uden Angivelse af Herredets Navn.

28 t C. No.. No.. Summariske Opgaver over Folkemængdens Bevægelse i Aaret. I Overskud af Fodte. Gifte Levende Par. Fedte. Dødfødte. Uægte Udvandrede til levende Amerika. Fedte. a..) b.*) Overskud af Fodte. Herreder. Dade. Herreder. Døde. Gifte Par. Levende Fedte. Død. fødte. Uægte levende Fodte. Udvandrede til Amerika. a.*) b.*) Transport Melhus i Strinden og Selbu Borgsen Budviken Byncesset Leinstranden Klæbu Selbu Strinden Hevne Stadsbygden Risse n Hiteren Ørlandet BjUgn Aafjorden Bjørnor Nordre. Thron.dhjems Amt. Nedre Stordalen Øvre Størdalen Frosten Aasen Skogn Levanger Landdistrikt Værdalen Le,isviken Ytterøen IVIosviken og Værran. Inderoen Sparbu Stod Snaasen Beitstaden Namsos Landdistrikt. Overhalden Grogn... Fosnæs Kolvereid og Foldereid Nære) Lekø Summa,0,0,0 Summa 0 0, ,00 0 ; ' 0 * 00 * * * * * * * * * * * 0 i 0 * ` *' Transport Bodø Landdistrikt.. Skjerstad Saltdalen Folden Stegen Hammero Lødingen Ofoten i Nordlands Am Værø Flakstad Bnksnws Borge Gimsø Vaagen Hadsel Sortland Bo Oksnws Dverberg Summa 0 0 0,, 0 0, ' Tromso Amt. Kvedfj ord 0 Throndenws : * a) Throndemes * b) Endel af Ofotens 0 0 * Prestegjeld * Sand j Ibestad *P Trano * Berg 0 * Lenvik 0 0 * Hilleso * Maalselven 0 * * Bardodalen * Tromsosundet Balsfjordett 0 Karlsø * * Lyngen * Skjervø * Kvænangen 0 * Summa, Finmark ens Amt.. Nordlands Amt Loppen og Øksfjord. 0 Bindalen Talvik! Bronø Alten Vegø Kautokeino Tjoto Hasvik... lalstahoug Hammerfest Landd.. Hero 0 Maaso Vefsen ' lb * Kjelvik 0 Hatfjelddalen 0 Kistrand Nesne 0 0 * Karasjok Hemnæs 0 * Lebesby Mo Tanen Lurø.. 0 Næsseby 0 Rodø 0 Vardo Landdistrikt.. I Gildeskaal 0 * Vadsø Landdistrikt.. Beieren * Sydvaranger Lateris,! 0 Summa I *) Se Anmærkning Pag.. 0 * 0 * * * Si *

29 No. C. No.. Summariske Opgaver over Folkemængdens Bevægelse i Aaret. (Résumé. Distrikter. (Districts.) VIII. Byerne. (Villes.) Christiania Bergen Throndhjem Stavanger Drammen Christianssand.. OOO Frederikshald.. Frederiksstad Laurvik Horten Chris tianssund Kongsberg Tønsberg Skien Kragerø Tromso A alesund Moss Mandal Haugesund Arendal Sarpsborg.... Porsgrund Østerrisoer Ekersund Brevik Holmestrand. Hamar Sandefjord Hammerfest Molde Lillehammer Drøbak Flekkefj ord Svelvik Grimstad Vadsø Farsund Skudesnwshavn Lillesand Nam sos Stenkj aer T vedestrand Hønefos Sandnæs Kongsvinger Levangér Vardø Langesund Kopervik Soon Gjøvik Bodo Soggendal Stathelle Aasgaardstrand Hôlm sbo Flom Hølen Hvidsten Summa Beregnet Folkemængde. (Population calculée.) Decbr. Decbr... øgning (+) eller Minskning () (Accroissement ou diminution) i Aaret i det Bete. (total.),,0,0,,,,, 0,,,000 F F F 0,,0,,,00, + 0,,,0,,,,0.00,, +,,,0,,,,0, F 0,,,00,00 0,00, I,, ± 0,0, +,,,, F,, +,, +,,,, F I,,, L +,0,,0.0 F F L,,,0 ±,0,,, L,,, +,0,,0, F F,,,0, I,0,0 +,00,0 ±,0,0 I,0,0 +,0 ; ,,, Overskud af Ind Overskud af Födte eller Udflyttede. levende Fate. eller af Döde. (excédant des gifte Par. (naissances.) (excédant des immigrations (mariages.) naissances.) sur les émigrations.) f ,0,0 F 0 F 0 f I 0 F F ± ± ± ± I ± F ± 0 F 0 F , ,, , Antallet af de i Aaret Did& (décès.), , Dödfödte. (mortsnés.) 0 nagte levende Födte. (naissances illégitimes.) I Udvandrede til Amerika. (émigration en Amérique.) Beregnet Intal Ind og Udflyttede fra eller til andre Steder. (autre émigration ou immigration.), F F 00 I ± 0 I 0 ± 0 I 0 0 F 0 0 ± 0 f 0 F 0 ± 0 I I A 0 0 ± '0 0, +,0

30 No.. Ægteskaber indgaaede i Aare A. Antallet at Ægteskaber indgaaede mellem Ungkarle og Piger, Ungkarle og Enker, Enkemmn. Summariske Opgave Distrikter. (Districts.) Gifte Par. (mariages.) Ungkarle og (garçons et) Piger. Enker. (flues.) (veuves) Enkemænd og (veufs et) Piger. Enker. (fines.) (veuves) Ungkarlenes Alder. (age des garçons.) Over Enkemændene (age de Summa I. Oversigt., Riget (le royaume)..,0,,0,0,,0 Rigets Landdistrikter(c.),, 0,, RigetsBydistrikter(vill.),, ,,0, 0 0 II. Landdistrikterne stiftsvis. Christiania Stift Hamar Stift Christianssands Stift. Bergens Stift Throndhj ems Stift.. Tromso Stift. Summ a,,,,0,, 0, 0,0,,,, ,,,0 0 0, 0,,,, 0, III. Landdistrikterne fogderivis. Ide og Marker Mosse Rakkestad Aker og Follo Nedre Romerige Øvre Romerige Vinger og Odalen. Solo!. Sondre Østerdalen Nordre Østerdalen Hedemarken. Toten Sondre Gudbrandsdalen Nordre Gudbrandsdalen Hadeland og Land Valders Hallingdal Numedal og Sandsvær Ringerige Buskerud.. Jarlsberg Laurvik Bamble Nedre Telemarken Øvre Telemarken Nedenæs Seetersdalen Mandal Lister hederen og Dalerne Ryfylkè Sondhordland Hardanger og Vos. 0 Nordhordland Sogn 0 Sond og Nordfjord Sondmore 0 ' Lateris,,,,, \ a, , li 0 0 ' I 0

31 i C. No.. ariages contractés dans l'année). P; Piger, Enkemænd og Enker, samt de Ægteviedes Alder. (Mariages par état civil et par age.) lomiées sommaires.) ider. ufs,) Over 0 0 Surma Pigernes Alder. (Age des filles.) 0 0 ' 0 0 Over 0 Enkernes Alder. (Age des veuves.) i Swim Over 0 Summa Distrikter. (Districts.),0,0,, 0,0,,, ,,, I. Oversigt. Riget. Rigets Landdistrikter. Rigets Bydistrikter. II. Landdistrikterne stiftsvis ,,0,,, Christiania Stift. Hamar Stift. Christianssands Stift. Bergens Stift. Throndhjems Stift. Tromso Stift.,0,,,0 0 0, Ï 0 Summa , I i 0 ' ' I I ' 0. 0 i 00 0,, 0, i 0 0 i i I, i fl ' ' i, fl,, i ' i i g i g 0 0 I g III. Landdistrikterne fogderivis. ide og Marker. Mosse. Rakkestad. Aker og Follo. Nedre Romerige. Ø vre Romerige. Vinger og Odalen. Soloer. Sondre Østerdalen. Nordre Østerdalen. Hedemarken. Toten. Sondre Gudbrandsdalen Nordre Gudbrandsdalen Hadeland og Land. Valders. Hallingdal. Numedal og Sandsvær. Ringerige. Buskerud. Jarlsberg. Laurvik, Bamble. Nedre Telemarken. Øvre Telemarken. Nedences. Sætersdalen. Mandal. Lister. Jmderen og Dalerne. Ryfylke. Sondhordland. Hardanger og Vos. Nordhordland. Sogn. Sond og Nordfjord. Sondmore. Lateris.

32 0 Distrikter. (Districts.) Gifte Par. (mariages.) Ungkar le og (garçons et) Piger. Enker. (filles.) (veuves) No.. Ægteskaber indgaa,ede i Aarl A. Antallet af Ægteskaber indgaaede mellem Ungkarle og Piger, Ungkarle og Enker, Enkenmi. Summariske Opgavt Enkemænd og (veufs et) Piger. Enker. (filles.) (veuves) 00 Ungkarlenes Alder. (Age des garçons.) Enkemienden (Age d Over 0 0 Samma ,,, Transport,,,0 0 ( Romsdal Nordmøre Ørkedal 0 0 t E Guldal 0 0 Strinden og Selbu.. Fosen E Stør og Værdalen.. 0 Inderøen Namdalen Sondre Helgeland 0 Nordre Helgeland 0 0 Salten Lofoten og Vesteraalen Senjen og Tromso.. Alten f Hammerfest 'ranen 0 Varanger 0,0, Summa, 0,,, IV. Bydistrikterne stiftsvis. Christiania Stift Hamar Stift 0 Chriqtianssands Stift. 0 0 Bergens Stift 0 ' Throndhjems Stift 0 Tromso Stift 0,, Summa, 0. V. De sterre Byer. Christiania 0 Bergen 0 Throndhjern 0 Savanger Drammen Christianssand 0 0 Frederikshald Frederiksstad Laurvik Horten Christianssund Kongsberg 0 a Skien Tønsberg Moss Kragerø Tromso Mandal Aalesund Arendal... Haugesund Sarpsborg Porsgrund Østerrisoer Brevik lilli

33 C. No.. ariages contractés dans l'année). Piger, Enkemænd og Enker, samt de Ægteviedes Alder. (Mariages par état civil et par âge.) onnées sommaires.) der. ufs.) Pigernes Alder. (Age des filles.) Enkernes Alder. (Age des veuves.) Over Summa. Over Over Summa ,0, ,0,,, ,, Summa Distrikter. (Districts.) Transport. Romsdal. Nordmøre. Ørkedal. Guldal. Strinden og Selbu. Fosen. Stør og Værdalen. Inderøen. Namdalen. Sondre Helgeland. Nordre Helgeland. Salten. Lofoten og Vesteraalena.. Tromso. SAelli tein. en og Hammerfest. Tanen. Varanger. Sum ma. IV. Bydistrikterne stiftsviis. 0 0 Christiania Stift. 0 Hamar Stift. 0 0 Christianssands Stift, Bergens Stift. 0 Throndhjems Stift, Tromso Stift, 0 I, Su in ma V. De sterre Byer. Christiania. Bergen. Throndhjem. Stavanger. Drammen. Ch ristianssand. Frederikshald. Frederiksstad, Laurvik. Horten. Christianssund. Kongsberg. Skien. Tønsberg. Moss. Kragerø. Tromso. 'Vandal. Aalesund. Arendal. Haugesund. Sarpsborg. Porsgrund. Østerrisøer. Brevik.

34 C. No.. No., Ægteskaber indgaaede i Aaret (Mariages contractés dans l'année). A. Antallet af Ægteskaber indgaaede mellem Engkarle og Piger, Ungkarle og Enker, Enkemænd og Piger, Enkemænd og Enker samt de Ægteviedes Alder. (Mariages par état civil et par Age.). Detaillerede Opgaver. (Données détaillées.) Ungkarle og Piger. (Garçons et filles.) Ungkarle og Enker. (Garçons et veuves) Enkemænd og Piger. (Veufs et titles.) Enkemænd og Enker. (Veufs et veuves.) Ialt. (Total.) Mdkj. Kvkj. Mdkj, Kvkj. Mdkj. Kvkj. Mdkj, Kvkj. Mdkj. Kvkj. Rige t. (Le royaume.) Alder. (Age.) Ungkarle og Ungkarle og Piger. Enker. (Garçons et filles) (Garçons et Tenses) Enkemænd og Piger. (Veufs et filles.) Enkemænd og Enker. (Veufs et veuves.) Rigets Bydistrikter. (Villes.) Ialt. (Total.) Mdkj. Kvkj. Mdkj, Kvkj. Mdkj. Kvkj. Mdkj. Kvkj. Mdkj. Kvkj. Aar Aar i 0,under 0 Aar 0, 0, 0, ,,, ,,,0 0 0 under 0 Aar, 0, 0 0, Summa,,0,0 Summ a,,,, Rigets Landdistrikter. (Districts ruraux.) Christiania By. (La capitale.) Aar 0 Aar under 0 Aar ' ,,, 0,, ,,,,,, under 0 Aar Summ a,,,, Summa

35 C. No.. No. Ægteskaber indgaaede i Aaret (Mariages contractés dans l'année). B. De Giftes indbyrdes Aldersforhold. (Mariages classés suivant l'âge relatif des époux.). Summariske Opgaver. (Données sommaires.) Distrikter. (Districts.) Mend under Aar. (hommes âgés au dessous de ans) under Kvindernes Alder. (Age des femmes.) Mend i Alderen. Aar. (hommes Ages de ans.) Kvindernes Alder. (âge des femmes.) Mend i Alderen 0 Aar. (hommes ages de 0 ans.) Kvindernes Alder. (âge des femmes.) Mend over 0 Aar. (hommes âgés au dessus 0 ans.) Kvindernes Alder. (âge des femmes.) over under under under 0 over over over Summa skaber. (Total des mariages.) I. Oversigt. Riget (le royaume).,0 0 Rigets Landdistrikter (camp.), Rigets Bydistrikter (villes) 0,, I,, 0 0 f,0, I, II. Landdistrikterne stiftsvis. Christiania Stift, Ham ar Stift I Christianssands Stift 0,, Bergens Stift 0 0 0,0 Throndlitj ems Stift.. 0 0, Tromso Stift Summa,,, 0, Landdistrikterne fogderivis. Ide og Marker Mosse Rakkestad Aker og Follo Nedre Romerige Øvre Romerige 0 Vinger og Odalen Soloer Sondre Østerdalen Nordre Østerdalen Hedemarken Toten Sondre Gudbrandsdalen Nordre Gudbrandsdalen Hadeland og Land... Valders Hallingdal Numedal og Sandsvær. Ringerige Buskerud Jarlsberg Laurvik Bamble Nedre Telemarken Øvre Telemarken Nederms Sætersdalen 0 0 Mandal Lister Rederen og Dalerne.. Ryfylke Sondhordland 0 0 Hardanger og Vos 0 Nordhordland 0 Sogn Sond og Nordfj ord , Sondmore 0 0 Lateris I, 0,, 0,

36 C. No. I. No.. Ægteskaber indgaaede i Aaret (Mariages contractés dans l'année). B. De Giftes indbyrdes Aldersforhold. (Mariages classés suivant rage relatif des epoux.) I. Summariske Opgaver. (Données sommaires.) Distrikter. (Districts.) AfEcend under Aar. (hommes âgés au dessous de ans) under Kvindernes Alder. (âge des femmes.) 0 over 0 Mænd i Alderen Aar. (hommes âgés de ans.) under Kvindernes Alder. (Age des femmes.) over under 0 0 Mænd i Alderen 0 Aar. (hommes âgés de 0 ans.) Kvindernes Alder. (âge des femmes.) 0 over 0 Mænd over 0 Aar. (hommes âgés au dessus 0 ans.) under Kvindernes Alder. (.ge des femmes ) 0 over 0 Summa Ægteskaber. (Total des mariages.) Transport, 0,, Romsdal Nordmøre i 0 Ørkedal Guldal 0 Strinden og Selbu 0 Fosen Stew og Værdalen Inderoen 0 0 Namdalen Søndre Helgeland 0 Nordre Helgeland 0 s 0 Salten Lofoten og Vesteraalen 0 Senjen og Tromso. 0 0 Alten Hammerfest 0 Tanen Varanger. Summa,,, 0 0, , Bydistrikterne stiftsvis. Christiania Stift Hamar Stift Christianssands Stift.. Bergens Stift. Throndhjems Stift 0 Tromso Stift Summa 0 0 li, V. De storm Byer. Christiania Bergen Throndhjem Stavanger Drammen Christianssand Frederikshald Frederiksstad Laurvik Horten Christianssund Kongsberg Skien Tønsberg Moss Kragerø Tromso Mandal Aalesund Arendal Haugesund Sarpsborg Porsgrund Østerrisøer Brevik i i i i i i i i i i i i

37 C. No.. No.. Ægteskaber indgaaede i Aaret (Mariages contractés dans l'année). B. De Giftes indbyrdes Aldersforhold. (Mariages classés suivant l'âge relatif des époux.). Detaillerede Opgaver. (Données détaillées.) Mændenes Alder. (Age des hommes. Kvindernes Alder. (Age des femmes.) Summa Mænd. (hommes.) I. Riget. (Le royaume.) under 0 Aar , 0 0,0, Summa Kvinder (femmes),,,,,,0 0 0,0 FL Rigets Landdistrikter. (Districts ruraux.) under 0 Aar Summa Kvinder (femmes),, ,,, ,,,, Rigets Bydistrikter. (Villes.) under 0 Aar Summa Kvinder (femmes) , 0 0 I

38 C. No.. No.. Ægteskaber indgaa,ede i Aare C. De gifte Mænds Stand og N. Summariske Opgave Distrikter. (Districts.) Samlet Antal' Jordbrug, indgaaede ' Fædrift, Ægteskaber. Skovdrift (Total des ma (Agriculture nages.)etc.) Fiskeri. (Pêches.) Grubedrift og Stenbrydning. (Mine et carrières.) Forædling af Mineralier og Metaller. (Industrie céramique et métallurgique.) Tilvirkning af Forteeringsgj enstande. (Industrie d'alimentation) Forædling af Spindestoffe. (Industrie textile.) Forfærdigelse af BeklEedningsgjenstande. (Industrie de l'habillement.) Bygning, Forædling Vedligehol af Træ delse og Ptantestoffe Udstyr og (Industrie du Bortleie a bois, du papier Huse. etc.) (Bâtiment.) I. Oversigt. Riget (le royaume)..,0, RigetsLanddistrikter(camp.),.0 Rigets Bydistrikter (villes), II. Landdistrikterne stiftsvis. Christiania Stift, Hamar Stift, 0 Christianssands Stift., Bergens Stift,0 Throndhjems Stift.., 0 Tromso Stift Summa.,, III. Landdistrikterne fogderivis. Ide og Marker Mosse Rakkestad Aker og Follo Nedre Romerige Øvre Romerige I 0 0 Vinger og Odalen Soloer Sondre Østerdalen Nordre Østerdalen Hedemarken Toten Sondre Gudbrandsdalen Nordre Gudbrandsdalen Hadeland og Land Valder.s I Laurvik Hallingdal Numedal og Sandsvær Ringerige Buskerud Jarlsberg Bamble Nedre Telemarken Øvre Telemarken Neden æs Setersdalen I Mandal Lister Jwderen og Dalerne. Ryfylke 0 0 I Sondhordland Hardanger og Vos.. Nordhordland Sogn Sond og Nordfjord. Sondmore Lateris,. 0 0

39 Mariages contractés dans l'année). *ngsvei. (Professions des hommes.) Données sommaires.) C. No.. Skibs og Baadbyg geris samt Seilmageri. (Construction de navires.) Andre Industrigrene. (Industries autres.) Haandværks og Fabrikdrift af uopgivet Slags. (Industries non spécifiées.) Handel og Landtransport. (Commerce et transport sur terre.) Skibsfart. (Navigation.) Arbeide af ubestemt Slags. (Travail non socifiée.) Personlig Tjeneste ydende. (Domestiques.) Immaterielt Arbeide. (Professions libérales.) Ikke produktivt Arbeidende. (Individus sans profession.) Uopgivne. (Profession non indiquée.) Distrikter. (Districts.) I. Oversigt.,, Riget. 0,, Rigets Landdistrikter Rigets Bydistrikter. ' II. Landdistrikterne stiftsvis. Christiania Stift. Hamar Stift. 0, Christianssands Stift. Bergens Stift. 0 0 Throndhjems Stift. Tromso Stift. to,, Summa. e III. Landdistrikterne fogderivis. I Ide og Marker. 0 Mc sse. Rakkestad. Aker og Follo. 0 Nedre Romerige. Øvre Romerige. Vinger og Odalen. Soloer. Sondre Østerdalen. 0 Nord re Østerdalen. Hedemarken. Toten. isøndre Gudbrandsdalen I Nordre Gudbrandsdalen Hadeland og Land. Valders. I Hallingdal. 0 Numedal og Sandsvær. 0 Ringerige. i 0 Buskerud. I 0 Jarlsberg. Laurvik. r 0 Bamble. Ned re Telemarken. Øvre Telemarken. I Nedenws. SFetersdalen. i 0 Mandal. Lister. Rederen og Dalerne. Ryfylke., Sondhordland. Hardanger og Vos Nordhordland. 0 Sogn. 0 Sond 'og Nordfjord. Sondmore. 0, Lateris.

40 C. No.. No. Ægteskaber indgaaede i Aare C. De gifte Mænds Stand og Na. Summariske Opgavel Distrikter. (Districts.) Samlet Antal indgaae de.ægteskaber. Jordbrug, Fædrift, Skovdrift (Total des ma (Agriculture riages.) etc.) Fiskeri. (Pêches.) Grubedrift og Stenbrydning. (Mine et carrières.) FaloivE rseidnleirnag.. Tilvirkning lier og af Metaller. Fortærings (Industrie gjenstande. céramique et I (Industrie métallurgique.) d'alimentation) Forædling ForfEerdi Forædling af sstpoff ined. e ge se abe af Trea og klædnings Plantestoffe gjenstand.e. (Industrie (Industrie du textile.) (Industrie de bois, du papier l'habillement.) etc.) Bygning, Vedligehol. derse, Udstyr og Bortleie af Huse. (Bâtiment.) Transport Romsdal Nordmøre Orkedal Guldal Strinden og Selbu... Fosen Stør og Værdalen Inderøen Namdalen Søndre Helgeland Nordre Helgeland Salten Lofoten og Vesteraalen Senien og Tromso. Alten Hammerfest Tanen Varanger Summa, , 0, V. Bydistrikterne stiftsvis. Christiania Stift Hamar Stift Christianssands Stift.. Bergens Stift... Throndbiems Stift Tromso Stift... Summa, T. De storre Byer. Christiania Bergen Throndhjem Stavanger... Drammen Christianssand Frederikshald Frederiksstad Laurvik Horten Christianssund Kongsberg Skien Tønsberg Moss Kragerø Tromso Mandal Aalesund Arendal. Haugesund Sarpsborg... Porsgrund Østerrisøer Brevik

41 ', I :Mariages contractés dans l'année). ingsvei. (Professions des hommes.) Données sommaires.) C. No.. Skibs og Baadbyggeri, samt Seilmageri. (Construction de navires.) Andre Industrigrene. (Industries autres.) Haanveerksd og Pabrikdrift af uopgivet Slags. (Industries non spécifiées.) Handel og Landtransport. (Commerce et transport sur terre.) Skibsfart. (Navigation.) Arbeide af ubestemt Slags. (Travail no spécifié.) n Personlig Tjeneste ydende. (Domestiques.) ' Immat berielt Areide. (Professions libérales.) Ikke produktivt, Arbeidende. (Individus sans profession.) E Uopgivne. (Profession non indiquée.) Distrikter. (Districts.) I i i 0 i i, 0 i 0 L i I 0, 00 0,, 0 I, Summa Summa. Transport. Romsdal. Nordmøre. Orkedal. Guldal. Strinden og Selbu. Fosen. Stør og Værdalen. inderøen. Namdalen. Søndre Helgeland. Nordre Helgeland. Salten. Lofoten og Vesteraalen. Senjen og Tromso. Alten. Hammerfest. Tanen. Varanger. IV. Bydistrikterne stiftsvis. Christiania Stift. Ham ar Stift. Ohristianssands Stift. Bergens Stift. Throndhjems Stift. Tromso Stift.. 0 i i i. I i i V. De storre Byer. Christiania. Bergen. I Throndhjem. I Stavanger. Drammen. Christianssand. Frederikshald. Frederiksstad. Laurvik. Horten. Christianssund. Kongsberg. Skien. Tønsberg. Moss. Kragerø. Tromso. il andal. Aalesund. Arendal. Haugesund. Sarpsborg. F'orsgrund. Østerrisøer. Brevik.

42 0 C. No.. No,. Stand og Næringsvei. Riget. (Le royaume.) Over her (Professions.) Under ()ver I Under Over her (Professions.) Under Over (au des (au des i lait. (an des, (au des(au des (au dessous de) sus de) ;sous de) sus de) sous de) sus de) (Total.) sous de) sus de) sous de)'sus de) (Total.) (au des (au des} lait. (au des(au des (au des (au des sous de) sus de) 0 Aar. 0 Aar. 0 Aar. 0 Aar. 0 Aar. 0 Aar. 0 Aar. 0 Aar. 0 Aar;0 Aar. 0 Aar. 0 Aar. Il. Grubedrift og Industri. '. Grubedrift og Stenbrydning. Stiger Gru.bearbeidere Bergarbeidere. Sølvværksarbeidere. Cand. mineralogiæ Summa. Forædling af Mine ralier. Glasfabrikant Hyttemester v. Glasværk Teglværksbestyrer.. Stentøisfabrikant Pottemagersvend Stenhuggere Emma. Forædling af Metaller og Ertser. Smede (forgerons et serruriers) Do. Svende (id. compagnons) Do. Arbeider Blikkenslagere Do. Svende Kobbersmede Do. Svende Lateris Riget. (le royaume.), L Jordbrug og dets na. Iturlige Binæringer, Skovdrift, Fiskeri m. m. Proprietærer igaardmænd (propriétaires paysans) 0, Leilændinge 0 p Forpagtere Lodbrugere 0 Husmwnd (ouvriersfermiers) Gaardmandssonner (fils de gaardmænd") Husmandssønner (fils de httsmænd") Forvaltere. Agronomer Gaardskarle Kvægrøgtere. Fæhandlere Skovfoged Tømmerfloder Gartnere.. Do. Svende Fiskere (pêcheurs) Fjeldfinner Summa,,0, Ægteskaber indgaaede i Aaret (Mariages contractés dans l'année). C. De gifte Mænds Stand og Næringsvei. (Professions des hommes.). Detaillerede Opgaver. (Données détaillées.) 0 0 Rigets Land Rigets Bydidistrikter. strikter. (Districts ruraux) (Villes.) 0 0 0, t,, 0 i ) Cette nomenclature détaillée des professions est en partie traduite ici, en partie dans Resultaterne af Folketællingen i Norge i Januar " (les résultats du recensement (Norges officielle Statistik publié en C. No. ) pag. 0. Stand og Næringsvei. Transport Gjørtlere Do. Svende G uldsmede Do. Svende Anglemager Do. Svende Uhrmagere Værkseiere Mekanikere Mekaniske Arbeidere. Maskinarbeidere... Jernstøbere Former Opslager Spigerarbeider Værksarbeidere Bøssemagere Summa,. Chemisk Produktion (Farvning, Krudt, Gas, Gjødning.) Farvere Krudtarbeider Summa. Tilvirkning af For tæringsgjenstande. Slagtere (bouchers) Do. Svend (id. comp.) Bagere (boulangers) Do. Svende (id. comp.) Brødkjører Møllere... Do. Drenge.. Ølbryggere Bryggeriarbeider ølkjører Tobaksspindere Restauratører. Forædling afspin destoffe. Rebslagere Do. Svende.. Spinderimester.... Spinderiarbeidere Væverimester Summa.. Summa. Forfærdigelse af Beklædningsgjenstande m. m. Skræddere (tailleurs).. Do. Svende Skomagere (cordonniers) Do. Svende Skindfeeldmagere Bundtmagere Do. Svende Hattemagere Svende. Summa 0t 0 ii Rigets Landdistrikter. (Districts ruraux) Rigets Bydistrikter. (Villes.)

43 C. No. No.. Ægteskaber indgaaede i Aaret (Mariages contractés dans l'année). C. De gifte Mænds Stand og Næringsvei. (Professions des hommes.). Detaillerede Opgaver. (Données détaillées.) Stand og Næringsvei. (Professions.). Forædling at dyriske Produkter. Garvere (tanneurs).. Do. Svende Borstenbindersvend. Summa. Forædling af Trævarer & Plantestoffe Snedkere (menuisiers). Do. Svende, Do. Arbeidere.. Kurvarbeidere Bødkere (tonleliers Do. Svende Blokmager Dreiere Do. Svende Sagmestere Sagbrugsarbeidere Træarbeider Korkefabrikant., Korkeskjærere Tapetfabrikant.. Summa 0. Bygning af Huse. Tømmermestere..... Tømmermænd (charpentiers) Murmestere Murere (maçons) Murarbeidere Graastensmurere. Vedligeholdelse, Udstyr og Bortleie af Huse. Rapper. Malere (peintres) Do. Svende (id. comp.) Forgylder Glasmestere Do. Svende Skorstensfeiere Huseier. Fabrikation af Vogne, Maskiner, Redskaber o.s.v. Hjulmagere! Sadelmagere Do. Svende. Rørlæggere I Instrumentmager Do. Svende Under 0 Aar. Riget. Over 0 Aar. j Ialt. Rigets Land distrikter. Under 0 Over 0 Aar. Rigets Bydistrikter. Under 0 Over 0 Aar, Aar. Aar. Riget. Stand og Næringsvei. (Professions.) Under 0 Over 0 I Aar, Aar.. Bygning og Vedligeholdelse af Jernbaner etc. Civilingeniører, 0 I 0 0 Summa 0 Summa f Summa. Bygning af Skibe og Baade og Seilmageri.,(Construction de navires ) Skibsbygmestere i Do. Tømmermænd (charpentiers) 0 Seilmagere ' i Vejarbejdere Jernbankontraktor. Jernbanearbeidere Kanalarbeidere Fyrvogtere Havnefoged. Industrigrene vedkomm ende Literatur og Kunst. Bogtrykkere Do. Svende Bogbindere Do. Svende Fotograf Lithograf. Industrigrene ikke fuldstændigt betegnede. Fabrikmestere eller Bestyrere Fabrikarbeidere (ouvriers de fabrique) Brugseiere Do. Fuldmægtige Do. Arbeider Haandværkere Maskinister Fyrbødere lalt. Rigets Land. distrikter. Under 0 Over 0 Aar Aar. Rigets Bydistrikter. Under 0 Over 0 Aar. Aar. I 0 Summa 0 Summa 0 i 0, 0 Summa 0 III. Handel, Skibsfart og Landtransport.. Handel. 0 Grosserere Kjøbmeend, Handelsborgere etc. (commerçants) Landhandlere 0 Frihandlere Handelskarle Lastehandlere Boghandler Kludesamler Mæglerbetjent Skibsredere Kasserer Handelsfuldm.(commis) Handelsbetj. (commis) Pakhusforv alter Sobodkarl Tomtearbeidere Bry ggesjouer Stuere Kontorbud 0 0 " 0 Summa Summa

44 C. No.. No. Ægteskaber indgaaede i Aaret (Mariages contractés dans l'année). C. De gifte Mænds Stand og Næringsvei. (Professions des hommes.). Detaillerede Opgaver. (Données détaillées.) Riget. Rigets Lauddistrikter. strikter. Stand og Næringsvei. Rigets Hydi Riget. Stand. og Næringsvei. (Professions.) Under 0 Over 0 Under 0 Over 0 Under 0 Over 0 (Professions.) Under 0 Over 0 (alt. Aar Aar. Aar. Aar. Aar. Aar. Aar. Aar.. Skibsfart. Skippere (capitaines de vaisseau).. 'ragtemænd.. Styrmænd (seconds). Matroser (matelots).. Baadmænd.. Lodse... Summa. Landtransport etc. Vognmænd, Kjørere... Postfører.. Postbetjent.... Postbud Stationsmester Jernbanekasserer Jernbanebetjente Telegrafinspektor Telegrafister Telegrafbud Sum ma IV. Personlig Tjeneste ydende, Arbeidere etc. Tjenere (domestiques). Kudsk o ppasser Portnere Barberere Do. Svend Fuldmægtige Form wnd Opsynsmænd Arbeidere (ouvriers).. Inderster (ouvriers). Strandsiddere Løskarle (ouvriers). Sum ma 0 0 I 0. Vedk. Medicinalv æsenet. Læger Dyrlæger Apothekere Farmaceuter Summa. Vedk. den ci vile Administration. Amtmænd, Sorenskr. etc. Kongl. Fuld mægtige.. Sagførere Cand. juris og Kopister Lensmænd Politibetj., Konstabler etc Kontorister etc. Inkassator Toldbetjente Toldrorskarle Udskiftningsformænd. Udskiftningsassistent Kontorbud Summa 0. Vedk. Forsvarsvaasenet. Officierer Overauditør Underofficierer (caporaux et sergéants) Depotassistent Menige (soldats)..... Summa V. Immaterielt Arbeide.. Vedkom.Kirken og Geistligheden. Sognepræster Kapellaner Kirkesangere (sacristains) Organist Graver Undergraver... Sum ma (all. 0 Rigets L anddistr ikter. Under 0 Over 0 Aar. Aar. Rigets Bydistrikter. Under 0 Over0 Aar. Aar Andre. Skuespillere Assistent, 0,,0 0 0 Tolk Fuldmægtige Candidat Student umma VI. Ikke produktivt Arbeidende. Føderaadsmænd Omstreifere Summa, 0 0. Vedkom. Undervisningen. VII. Uopgivne,.,0,,00, Professor Skolebesty rere Overlærere,Adjunkter etc. Rekapitulation. Am man uensis I. Jordbrug, Fiskeri etc.,,0,,,, Cand. phil., theol. & real. II. Grubedrift ogindustri, 0 Skolelærere (instituteurs) III. Handel, Skibsfart etc., 0 Privatlærer... INT. Personlig Tjenesteydende Skrivelærer etc., 0,,0 0 0 Musiklærer V. Immaterielt Arheide.. Berider VI. Ikke produktivt Arbeidende Seminarister ' 0 0 Skolebud VII Uopgivne,.0,,00, Sum ni a 0 0 Summa,,0,0,,, ri 0

45 C. No.. No.. Ægte skaber indgaaede i Aaret (Mariages contractés dans l'année). D. Ægteskaber indgaaede i hver Maaned. (Mariages par mois.) Distrikter. (Districts.) Januar. Februar. Marts. April. Mai. Juni. Juli. August. Septbr. Oktober. Novbr. Decbr. Summa. (Total.) I. Oversigt., Riget (le royaume)...,0,,0,0,00,0, Rigets Landdistrikter (c.) 0,,0, Rigets Bydistrikter (vill.) 00 0, II. Landdistrikterne stiftsvis. Christiania Stift Hamar Stift 0 Christianssands Stift. Bergens Stift Throndhjems Stift.. 0 Tromso Stift Summa I 0, 0, 0 0, 0,0 0 00, i ',,,0, II. Landdistrikterne fogderivis. Ide og Marker Mosse Rakkestad Aker og Follo.... Ned re Romerige Ø vre Romerige Vinger og Odalen. Solar Søndre Østerdalen. Nord re Østerdalen Hedemarken Toten Sondre Gudbrandsdalen Nordre Gudbrandsdalen Hadeland og Land. Valders Hallingdal Numedal og Sandsvær Ringerige Buskerud.... Jarlsberg Laurvik Bamble Nedre Telemarken. Øvre Telemarken... Nedenæs Sætersdalen Mandal Lister Jæderen og Dalerne. Ryfylke Sondhordland Hardanger og Vos. Nordhordland Sogn Sond og Nordfjord.. Sondmore Lateris I i , I ,

46 C. No.. No.. Ægteskaber in.dgaaede i Aaret (Mariages contractés dans l'année). D. Ægteskaber indgaaede i hver Maaned. (Mariages par mois.) Distrikter. (Districts.) Januar. Februar. Marts. April. Mai. Juni. Juli. August. Septbr. Oktober. Novbr. Decbr. Summa. ' 0 0 Transport 0,0 0 Romsdal 0 Nordmøre Orkeda ii Guldal Strinden og Selbu. Fosen Stor og Værdalen Inderøen lo Namdalen Søndre Helgeland Nordre Helgeland Salten Lofoten og Vesteraalen Senjen og Tromso.... I Alten Hammerfest Tanen. Varanger Summai 0,, 0 0,0, , IV. Bydistrikterne stiftsvis. Christiania Stift Hamar Stift Christianssands Stift... Bergens Stift Throndhjems Stift Tromso Stift Summa I i 0 0, V. De storre Byer. Christiania Bergen Throndhjem Stavanger 0 Drammen Christianssand Frederilishald Frederiksstad Laurvik Horten Cliristianssund Kongsberg Skien Tønsberg Moss Kragerø Tromso Mandal A alesund Arendal Haugesund Sarpsborg Porsgrund Østerrisøer. Brevik

47 C. No.. No.. Podsler i Aaret (les naissances pendant l'année). A. Levendefødte og Dødfødte, ægte og uægte Fødte, af Mandkjøn og Kvindkjøn, Tvilling og Trillingfodsler m. m. (Nés vivants et mortsnés, naissances légitimes & illégitimes, masc. & fémin., doubles & tripl.) Distrikter. (Districts.) Levende Fodte. (nés vivants.) Ægte. (légitimes.) Mandkj. Kvindkj. Mandkj. (masc.) (fém.) (masc.) Af de levende Fodte vare: (nés vivants.) Uægte. (illégitimes.) Kvindkj. (fém.) Ialt. (Total.) Mandkj. Kvindkj. (masc.) (fém.) Af de Bodfodte vare: (mortsnes.) Ægte. Uægte. (légitimes.) (illégitimes.) Mandkj.,Kvindkj Mandkj. (masc.) I (fém.) (masc.) Kvindkj (fém.) Af det samlede Antal Fodsier vare: Bodfodte. (mortsnés.) Tvillingfødslen (naissances doubles.) Trillingfedslen (naissances triples.) M isfostre (monstres.) I. Oversigt., Riget (le royaume),,,,0,0,,, RigetsLanddistrikter(camp.),0,,,,0,0 0, Rigets Bydistrikter (vill.), 0,,0 0,,,, Bamble 0 Nedre Telemarken. Øvre Telemarken Nedenæs SEetersdalen..., 0,0, Sondhordland,0, Hardanger.... 0, Nordhordland, 0 0 Sogn,0 Sond og Nordfjord, i Sondmore, i 0 ' Landdistrikterne stiftsvis. Christiania Stift Hamar Stift Christianssands Stift Bergens Stift,0,,, 0,,,,,,,,,,,0,,00,,0, 0 0, Thrandhjems Stift,, 0,,0 0 0 Tromso Stift,,,,, 0, Summa,0,,,,0,0 0, { III. Landdistrikterne fogderivis. Ide og Marker Mosse Rakkestad Aker og Follo Nedre Romerige Ø vre Rom erige Vinger og Odalen Soloer Sondre Østerdalen.. Nordre Østerdalen Hedemarken Toten Sondre Gudbrandsdalen Nordre Gudbrandsdalen Hadeland og Land Valders Hallingdal Numedal og Sandsvær Ringerige luskerud Jarlsberg Laurvik Mandal Lister Jæderen og Dalerne. Ryfylke 0 0,,0 0, i 0 i Lateris,0,,0,,0,0,,0, 0 0 a a

48 C. No.. No.. Fadsier i Aaret (les naissances pendant l'année). A. Levendefødte og Dødfødte, vegte og uægte Fødte, af Mandkjon og Kvindkjøn, Tvilling og Trillingfodsler m. in. (Nés vivants et mortsnés, naissances légitimes & illégitimes, masc. & fémin., doubles & tripl.) Distrikter. (Districts.) Levende Død Fødte. fodte. (nés (mortsvivants.) nés.) Ægte. (légitimes.) Mandkj. (masc.) Af de levende Fodte vare: (nés vivants.) Uægte. (illégitimes.) Kvindkj. Mandkj. Kvindkj. (fém.) (masc.) (fém.) Ialt. (Total.) Mandkj. Kvindkj. (masc.) (fém.) Af de Dodfodte vare: (mortsnés.) Egte.Uægte. (légitimes.) (illégitimes.) Mandkj.'Kvindkj'Mandkj. I (masc.) (fém.) (masc.) Kvindkj (fém.) Af det samlede Antal Fodsier vare: Tvillingfodsier. (naissances doubles.) Trill ingfodder. (naissances triples.) Misfostre (monstres.),0,, Transport,,0,0,0,0 Romsdal Nordmøre Orked al Guidai Strinden og Selbu... Fosen Stor og Værdalen... In derøen Namdalen, Søndre Helgeland Nord re Helgeland Salten Lofoten og Vesteraalen Senjen og Tromso... Alten Hammerfest Tanen Varanger 0,0 0,0 Sum ma, 0 0,,, 0 0 a,0,0 0, IV. Bydistrikterne stiftsvis. Christiania Stift Ham ar Stift,,. 0,, Christianssands Stift..,,, 0,, Bergens Stift, Throndhj ems Stift Tromso Stift 0 Summ a, 0,,0 0,, V. De storre Byer. Christiania,,0 Bergen Throndhjem Stavanger Drammen Christianssand Frederikshald Frederiksstad Laurvik Horten Christianssund Kongsberg Skien Tønsberg Moss Kragerø Tromso Mandal.Aalesund Arendal Haugesund Sarpsborg Porsgrund Østerrisoer Brevik Si

49 C. No.. No.. Fadsier i Aaret (les naissances pendant l'année). B. Maanedsvis. (Les naissances par mois.) I. Levendefødte ægte Bern. (Nés vivants légitimes.) Distrikter. (Districts.) Januar. Md.*) Ky..) Februar. Md. Kv. Marts. April. Md. Kv. J Md. Kv. Mai. Md. Kv. Md. Juni. Kv. Md. Juli. Kv. August. Septbr. Oktober. Md. Kv. Md. Kv. I Md. Kv. Novbr. Md. Kv. Decbr. Md. Kv. Summa. (Total.) I. Oversigt. Riget (le royaume). RigetsLanddistrikter(c.) RigetsBydistrikter(vill.) $ 0 $ 00 $ ' $ 0 0 0! ' $ 0 $, 0, ; $' 0 ; ;, 0', $ 0, $ ' 0 $ 0, 0 0 $ 0 0 0,, $ $ $,00 II. Landdistrikterne stiftsvis.. I Christiania Stift 0 0 $ $ 0 $ 0, $, $ 0 $, Hamar Stift 0 $. 0, $ Christianssands Stift $ $ 0 ; 0 $ $ $, Bergens Stift $ 0 ; 00 $ 0,0 Throndhjems Stift 0! 0, Tromso Stift D 0, Summa 0 0. ', 0, III. Landdistrikterne fogderivis. Ide og Marker Mosse Rakkestad Aker og Follo Nedre Romerige Øvre Romerige Sondhordland Hardanger og Vos. Nordhordland ogn Sond og Nordfjord Sondmore Lateris '. $ 0 $ $ ' $ ' $ 0, 0', $ ' 0, Vinger og Odalen 0 0, $, Soloer $!, ; ) ' ' Sondre Østerdalen 0 $,,, Nordre Østerdalen. $, ; ' i' Hedemarken. Toten 0 '! ; ; ' 0 0 Sondre Gudbrandsdalen 0 0! $' 0 ' $ ; ' Nordre Gudbrandsdalen ; ' 0, 0 Hadeland og Land ; ' $ 0 Valders 0) $ 0 ) ; 0 0 ' 0 ' Hallingdal 0 H $, Numedal og Sandsvær, Ringerige! 0, 0; 0 ; 0 0, ;, j ; Buskerud 0 0 0! ;, ' Jarlsberg 0 $ 0!, ) ; Laurvik ; 0 $ ; 0; ; ' 0 Bamble $ ; '! Nedre Telemarken $ ; Øvre Telemarken $ ;, $, 0, $ 0 Nedenæs 0 $ ; Sætersdalen 0 ' 0' ;, Mandal I 0 $! 0 0! i ; $ $ $, 0 Lister $ $ $ 0 $0',, ; $ ' Jwderen og Dalerne 0' 0 $ ' Ryfylke 0 ;,, $ $ 0 0 $ ;,, ; ;,, $ j 0 ' $ ' ' 0 0 ; 0,! 0 0 0, 0 0;, ; $ $ Î 0 0 ; 0 $; ',., ; ; ' 0' 0 i,00j:0,0 0 0 Mk. o: sexe masculin; Kv. o: sexe féminin. $, $,, 0, ' $ $ ' ; $ 0' $ ' $ $ $ $ ' $0' $ $ $ $0,, $ $0 0 ' ,00 0 0,0 ] 0 $ $,0,,,,0,0,, 0 $,

50 ' S C. No.. No.. Fødsler i Aaret (les naissances pendant l'année). B. Maanedsvis. (Les naissances par mois.). Levendefødte ægte Born. (Nés vivants légitimes.) Distrikter. (Districts.) Januar. Februar. Marts, April. Mai. Juni. Juli. Mk.*) Kv.*) Md. August. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. M d. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Septbr. Kv. Oktober. Novbr. Decbr. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Summa. (Total.) Romsdal Nordmøre... Orkedal Guldal Strinden og Selbu/. Fosen Stol. og Værdalen. Indemen Namdalen Transport ' 0 0 0, ' 0, 0 0, 0, i , Sondre Helgeland. 0 Nordre Helgeland ! 0 Salten Lofoten og Vesteraalen Senje.n og Tromsø. 0, 0 i Alten ' 0, 0 Hammerfest Tanen ' Varanger Summa ', 0 ] ',, IV. Bydistrikterne stiftsvis. Christiania.Stift 0, ;, Hamar Stift 0 0 Christianssands Stift ,0 Bergens Stift 0 0 0,0 Throndhjems Stift., 0 Tromsø Stift 0.. Sm:rima 0 0,00 V. De sterre Byer Christiania Bergen Throndhjem Stavanger Drammen Christianssand Frederikshald Frederiksstad Laurvik Horten Christianssund Kongsberg Skien Tønsberg Moss Kragero Tromsø Mandal Aalesund Arendal Haugesund Sarpsborg Porsgrund Osterriseier Brevik , 0 Mk. o : masculin ; Kv. o: feminin , 0 0 ' 0 0 0, 0 0, ' 0 ; 0 0, ' ' ', f ' 0.0, I ' ;, , 0 0 j 0,

51 '! I,, I,! i i C. No. I. No.. Fødsler i Aaret (les naissances pendant l'année). B. Maanedsvis. (Les naissances par mois.). Levendefedte nægte Bern. (Nés vivants illégitimes.) Distrikter. (Districts.) Januar. Februar. Marts. April. Mai. Juni. Juli. August. Septbr. Oktober. Novbr. Decbr. Md.*) Ky..) Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Summa. (Total.) I. Oversigt. Riget (le royaume). Rigets Landdistrikter(c.) RigetsBydistrikter(vill.)! 0; 0 0 0, 0, ; ,, II. Landdistrikterne stiftsvis. Christiania Stift Hamar Stift Christianssands Stift. Bergens Stift Throndhjems Stift Tromso Stift..... Summa ' III. Landdistrikterne fogderivis. ide og Marker Mosse Rakkestad Aker og Folio Nedre Romerige... Øvre Romerige Vinger og Odalen. Soloer Sondre Østerdalen Nordre Østerdalen Hedemarken Toten,... Sondre Gudbrandsdalen Nordre Gudbrandsdalen Hadeland og Land Valders Bamble Nedre Telemarken. Øvre Telemarken. NedenFes Sætersdalen Mandal Lister Rederen og Dalerne Ryfylke Sondhordland Hardanger og Vos. Nordhordland Sogn Sond og Nordfjord Sondmore Lateris ' ; 0 ' 0,.! 0., , 0 0 0! 0, 0 I 0 ' 0 '. 0 0, a J a a Z : ; ' C.,, '' H ` L '! a,, ' ',,.. i,, 0, ' l'', 0 'a, L I!,,,I! ' i ' '., i J L '' ; Î 0: L, : ' ',,,' ' Z,, L : i! Hallingdal Numedal og Sandsvær i IH H ' `, '... Ringerige, Buskerud.... H Jarlsberg I ' './,i, 0 Laurvik, '!, ' i i i ' ', i I. ',,!!. ' ' i :, il i lj., t ' '!. i I!, &, ' F! i.!, ' e. 'T I 0 Z, ', : L,?I I 0i , 0! 0; ;! 0; 0, * Md. o: sexe masculin; Kv. o: sexe féminin. b

52 0 C. No.. No.. Fedsler i Aaret (les naissances pendant l'année). B. Maanedsvis. (Les naissances par mois.). Levendefodte uægte Born. (Nés vivants illégitimes.) Distrikter. (Districts.) Januar. Februar. Marts, April. Mai. Juni. Juli. August. Septbr. Oktober. Novbr. Decbr. Md..) Kv..) Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. ad. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Summa. (Total.) ; Transport Romsdal! Nordmøre Orkedal i, Guld al Strinden og Selbu., Fosen, Stor og Værdalen. Inderøen Namdalen Sondre Helgeland. Nordre Helgeland. Salten Lofoten og Vesteraalen Senjen og Tromso. Alten Ham merfest Tanen Varanger Summa 0 ' i ' ',, '. 0 0 SO 0, ' ', 0 0 ; 0 ' 00, ' : ', ' ' : 0,,,! 0'!!! 0 0', Id ' i : ', ' H, ; ; ' ,, + 0 r F 0 0 ' 0,. IV. Bydistrikterne stiftsvis. Christiania Stift Ha mar Stift.... Christianssands btift. Bergens Stift Th rondhjems Stift. Tromso Stift! i! i ; ';, ; Sum ma : ', 0 : ; : o L; : ' :. ` ;.! ; ' ' T ' ; & 0 ; V. De storre Byer Christiania Bergen Throndhjem Stavanger. Drammen Christianssand Frederikshald Frederiksstad Laurvik ' i i Horten I Sarpsborg Christianssund Kongsberg Skien Tønsberg Moss Kragerø Tromso Mandal Aalesund Arendal Haugesund Porsgrund ; Østerrisoer Brevik ") Md o: masculin ; Kv. a: féminin. 0 0

53 C. No.. No.. Fødsler i Aaret (les naissances pend ant l'année). B. Maanedsvis. (Les naissances par mois.). Dødfødte ægte og uægte Born. (Mortsnés légitimes et illégitimes.) Distrikter. Januar. Februar. Marts. April. Mai. Juni. Juli. August.. Septbr. Oktober. Novbr. Decbr. (Districts.).U. U.*) /E.. Æ. U. Æ. Æ. f I. Oversigt. Riget (le royaume).. 0 Rigetstanddistrikter(camp.) Rigets Bydistrikter (villes) 0 iii ; ;, 0 0, ', ; Summa, (Total.),, 0 0 II. Landdistrikterne stiftsvis. Christiania Stift Hamar Stift Christianssands Stift. Bergens Stift Throndhjems Stift. ' 0 Tromso Stift Summa. : ' 0 ;., 0,, ;, I.,!, i 0 0!, 0 i! 0 0 : 0; i ' 0, III. Landdistrikterne fogderivis. Ide og Marker Mosse Rakkestad Aker og Follo Nedre Romerige Øvre Romerige, ' ' ;, ;, ' ii ',, i, Vinger og Odalen Soloer Sondre Østerdalen Nordre Østerdalen Hedemarken Toten Sondre Gudbrandsdalen Nordre Gudbrandsdalen Hadeland og Land. Valders Hallingdal Numedal og Sandsvær Ringerige Buskerud Jarlsberg Laurvik Bamble Nedre Telemarken Ovre Telemarken Nederms Seetersdalen Mandal Lister Jeederen og Dalerne.. Ryfylke Sondhordland Hardanger og Vos Nordho rd land Sogn Sond og Nordfjord. &and more? I a Lateris 00 00, ;, 0 l t I,, lo ' ' i. ;, 0 ii id I! i 0 : ', 0, o : ægte (légitimes); U.o: uægte (illégitimes.)

54 ; C. No.. No.. Fødsler i Aaret (les naissances pendant l'année). B. Maanedsvis. (Les naissances par mois.). Dedfødte ffigte og unto Bern. (Mortsnés légitimes et illégitimes.) Distrikter. (Districts.) 00 Transport 00, 0 Romsdal Î Nordmøre, Orkedal Guldal i iî Strinden og Selbu. r Fosen I ' Stor og Veerdalen.. ; Inderøen.... ' ii Namdalen Søndre Helgeland, Nordre Helgeland Salten Lofoten og Vesteraalen Senjen og Tromso Alten Hammerfest Tanen Varanger. Januar. Februar. Marts. April. I E.*) U.*) A. U. A. U. Æ. U. Æ. U. Æ. I,, I i i Mai. Juni. Juli. August. Septbr. Oktober. Novbr. Decbr. U., 0 ' Æ., Æ. U. Æ. ` U. Æ. Summa , U. Summa. (Total.), IV. Bydistrikterne stiftsvis. Christiania Stift 0 ' 0 Hamar Stift, Christianssands Stift.. 0, Î Bergens Stift..... i Î i Throndhjems Stift,, ; Tromso Stift I Summa,.0,!, v. De storre Byer. Christiania Bergen Throndhjem Stavanger.. Drammen Christianssand Frederikshald Frederiksstad Laurvik Horten Christianssund Kongsberg Skien Tønsberg Moss Kragero Tromso Mandal Aalesund Arendal Haugesund Sarpsborg Porsgrund Østerrisøer Brevik o : ægte (légitimes); U. o uægte i ry Î I I i 0

55 ! I i! C. No.. No.. Dødsfald i Aaret (les décès pendant l'année). A. De iodes Alder og Kon, samt Antallet af de i Barselseng Bode, ulykkelige Hændelser, Mord og Selvmord. (Les decès par âge et par sexe ; décès dans les conches ; morts violentes.) I. Summariske Opgaver. (Données sommaires.) Distrikter. (Districts.) Samlet Antal Dodo. (nombre total des décès.) Heraf (dont) Mandk. (sexe mascul.) Kvindk. (sexe fémin.) 0 Aar. Mandkjon. (sexe masculin par âges.) Over 0 0 Aar. Kvindkjon. (sexe féminin par âges.) 0 00 Over 0 Paa Barselseng (femmes décédèes dans les couches.) Ved nlykkelige Hændelser Omkomne. (accidents.) Druk Andre. ning.') t(raeu;.) Dræbte og Myrdede. (homicides.) Børn under Tim.) Andre. (autres.) Selvmordere. (suicides.) Mk, Kv. I. Oversigt. Riget (le royaume). RigetsLanddistrikter (camp.) Rigets Bydistrikter (villes) II. Landdistrikterne stiftsvis. Christiania Stift Ham ar Stift Christianssands Stift.. Bergens Stift Throndhjems Stift... Tromso Stift Summa III. Landdistrikterne fogderivis. Ide og Marker, 0 0,. Mosse 0 0 I Rakkestad Aker og Follo. 0 0 Nedre Romerige 0 Øvre Romerige 0 0, 0 0 Vinger og Odalen Soloer Sondre Østerdalen Nordre Østerdalen 0 Hedemarken Toten Sondre Gudbrandsdalen 0 Nordre Gudbrandsdalen Hadeland og Land... Valders Sondhordland Hardanger og Vos.. Nordhordland Sogn S and og Nordfjord.. Sondmore,0,,,,,,,0,,,,0,,,,0,,,,0,,00,,,0 Lateris,,0, 0 0,,00,. ',, 0 submersions; ) infanticides., 0 0, ; 0 0,, , , 0 0,,. I Hallingdal , ; Numedal og Sandsvær.. & ' Ringerige 0, 0 Buskerud 0 Jarlsberg 0 0', Laurvik 0 0 Bamble 0 0j. 0 Nedre Telemarken ;, 0 Øvre Telemarken 0 Nedenees, ;. Seetersdalen 0 0,' 0 i Mandal. 0 ' 0 0 f 0 j Lister 0, ' Jæderen og Dalerne. Ryfylke ,,,00,,0,,,,0 0,,, 0 0 0,0,,0,,0,,0,,,0;,,0 0 0, , ! 0,0,,,,0,,i,0,,0 0 ',,, 0 0, , !! '

56 C. NO.. No.. Dødsfald i Aaret (les décès pendant l'année). A. De Bodes Alder oglijon, samt Antallet af de i Barselseng Døde, ulykkelige Hændelser, Mord og Selvmord. (Les décès par Age et par sexe ; décès dans les couches; morts violentes.). Summariske Opgaver. (Données sommaires.) Distrikter. (Districts.) Samlet Antal Døde. (nombre total des décès.) Heraf (dont) Mandk. Kvindk. (sexe (sexe maseul.) Mandkjon. (sexe masculin par âges.) 0 Aar. I '"'" Over O Aar. Kvindkjon. (sexe féminin par âges.) Over 0 Paa Barselseng (femmes décédes dans les couches.) Ved ulykkelige Dræbte og Hændelser Myrdede. Omkomne. (homicides.) (accidents.) Andre. Drukning. Andr Børn under Timer. Selvmordere. (suicides.) Mk. Kv.. Transport,,0,,0 0 0.,00,,, 0 Romsdal Nordmøre `i Orkedal 0 Guldal Strinden og Selbu.. Fosen 00 ; I Stør og Værdalen.. 00! ' ' In deroen Namdalen :! 0 0, Søndre Helgeland 0 : Nordre Helgeland Salten Lofoten og Vesteraalen Senjen og Tromso... Alten ' ; ; ' Hammerfest 0. 0 Tanen Va ranger 0 0 ; Sum ma,,0,,,0,,,,,0',,0 IV. Bydistrikterne stiftsvis. Christiania Stift Hamar Stift Christianssands Stift.. Bergens Stift Throndhjems Stift.... Tromso Stift Sum m a,0 0,,,. 0 0, 0. 0,,00,; l, 0 0 i V. De storre Byer. ', Christiania 0 0 Bergen 0 ' 0 ' Throndhjem, ' 0 0 Stavanger ; 0 Drammen! Christianssand 0 0 Frederikshald 0! Frederiksstad 0 Laurvik 0, ' 0 Horten 0, Christianssund Kongsberg, ' Skien 0 ' Tønsberg Moss 0 ' Kragerø C), Tromso 0 0 Mandal 0 0 Aalesund! Arendal 0, Haugesund Sarpsborg Porsgrund 0 ' Østerrisoer 0 0 Brevik o 0

57 Kjon og Alder. (Sexe et âge. ) ) Landdistrikterne i (Les campagnes par diocèses.) Hamar Christian Bergens Thrond Stift. sands Stift Stitt. hjems Stift.. Mandkj on. (Sexe masculin.),, 0 Aar*), Aar over 00 for Summa *,,. I,0,,, II. Kvindkjon. (Sexe féminin.) 0 0,, Aar, Aar,0,, ; , ,0,0 0 0 ; ' over 00 for,00,, {,,,0, C. No.. No.. Dødsfald i Aaret (les décès pendant l'année). A. De Dodes Alder og Kjon. (Décès par Age et Par sexe.). Detaillerede Opgaver. (Données détaillées.) Fodselsaar. (Année de naissance.) Riget. (Le royaume.), 0 0 0, Rigets Landdistrikter. (Campagnes.), ,0 Summa I,, *) Se Indledningen. (Voir Introduktion.) Rigets Bydistrikter. (Villes.), Christiania Stift., , Treats Stift. 0 Christiania Stift. 0 0, Bydistrikterne i (Les villes par diocèses.) Hamar Christian Berens Thread Tromsö Stiff. sands Stift Stift. hjems Stift Stift , 0 ' E *

58 C. No.. No.. Dødsfald i Aaret (les décès pendant l'année). B. Antal Dødsfald maanedsvis. (Les décès par mois.) I. Samtlige Dødsfald. (Total des décès.) Distrikter. (Districts.) Januar. Februar., Marts. April. Juli. August. Septbr. Oktober. Novbr. Decbr. Summa. (Total.) I. Oversigt., Riget (le royaume)..,,0,,0,0,,0,0,,,,,000 Rigets Landdistrikter (c.),,,,,,,,0 Rigets Bydistrikter (vill.) 0,,,0,, II. Landdistrikterne stiftsvis. Christiania Stift, 0, Hamar Stift 0 0, Christianssands Stift , Bergens Stift Throndhjems Stift Tromso Stift 0 0 0, ; Summa, :,,, ',000,,,,0,, Landdistrikterne fogderivis. Ide og Marker Mosse Rakkestad Aker og Follo Ned re Romerige Øvre Romerige Vinger og Odalen Solør Sondre Østerdalen... Nordre Østerdalen. Hedemarken Toten Sondre Gudbrandsdalen Nordre Gudbrandsdalen Hadeland og Land Valders Hallingdal Numedal og Sandsvær Ringerige Buskerud Jarlsberg Laurvik Bamble Nedre Telemarken Øvre Telemarken Nedenæs Sætersdalen Mandal Lister Jæderen og Dalerne Ryfylke Sondhordland Hardanger og Vos.. Nordhordland Sogn Sond og Nordfjord.. Sondmore Lateris ,0, ,0 0 0 ( 0 0 0, ,0,, ,0, , ,00 0 0' ,0,

59 C. No.. No.. Dødfødte i Aaret (les décès pendant Pannée). B. Antal Dødsfald maanedsvis. (Les décès par mois.). Samtlige Dødsfald. (Total des décès.) Distrikter. (Districts.) Januar. Februar. Marts. April. Mai. Juni. Juli. August. Septbr. 0 ktober. Novbr. Decbr. Summa.,, Transport,0,,0,,,0, Romsdal Nordmøre Orkedal Guldal Strinden og Selbu.. Fosen Stør. og Værdalen. Inderøen Namdalen ,0, 0, 0,0 0, Søndre Helgeland Nordre Helgeland Salten Lofoten og Vesteraalen Senjen og Tromso... Alten 0 0 Hammerfest 0 Tanen Varanger,, Summa,,,,,000, 0, 0,,0 0 0,, IV. Bydistrikterne stiftsvis. Christiania Stift Hamar Stift Christian ssands Stift... Bergens Stift Throndhjems Stift Tromso Stift Summa , ,0 0,, V. De storre Byer. Christiania Bergen Throndhjem Stavanger Drammen Christianssand Frederikshald Frederiksstad Laurvik Horten Chris tianssund Kongsberg Skien Tønsberg Mess Kragerø Tromso Mandal A alesund Arendal Haugesund Sarpsborg Porsgrund Osterrisoer Brevik I I ,

60 ,! C. NO. No.. Dødsfald i Aaret (les décès pendant l'année). B. Antal Dødsfald maan edsvis. (Les décès par mois.). Særskilt for hvert Nell samt fordelt efter Alder. (Par sexe et par âge.). Distrikter. (Districts.) I Januar. Februar. Md..) Ky..) Md. Marts. April. Mai. Juni. Juli. August. Septbr. Oktober. Novbr. Decbr. Kv. Md. Kv. Md. Ky. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. i Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Summa. (Total.) Mandkjon og Kvindkjon. (Total par sexe.) Riget (la royaume)..,0,i0, 000 ' 0! RigetsLanddistrikter(c'0 LJIi RigetsBydistrikter(vill.) 0 ' H,, Christiania Stifts Lddistr. Hamar Stifts ChristiansandsStifts Bergens Stifts Throndhjems Stifts Tromso Stifts Summa Christiania Stifts.,distr. Hamar Stifts Christiansandstifts Bergens Stifts Throndhjems Stifts Tromso Stifts Summa Christiania By. Bergen Throndhjem Stavanger Drammen Christiansand.... Frederi kshald Frederiksstad Laurvik Horten Riget (le royaume).. RigetsLanddistrikter,c RigetsBydistrikter(vi.) 0. '0 ' 0 0; 0 0 0, 0 0 0: 0' 0 0! 00, i 0, ; 0, 0, 0,, ', I,0,;,. 0 0' 0 ;, 0 '! 0 0 0! 0, 0 ', ' ', '! ; I ` 0! 0 Lt 0 ( : 0 Christiania Stifts Lddistr. ' 0 ; Hamar Stifts ChristiansandsStifts Bergens Throndhjems Stifts Tromso Stifts ' 0 ' Summa 0 0, 0 i J 0, , 0, 0 0, ; 0 0 ' 0l000: 0, 0, 0,,,0, 0, ) ( ,0 0 0, 0 0 0, , 0, 0,,, : ;,, '. Antal Born døde i Alderen 00, 0 i; 0 ; I, Christiania Stifts Bylistr. 0 Hamar Stifts ChristiansandsStifts Bergens Stifts Throndhjems Stifts Tromso Stifts 0 0 ' Summa! , Christiania By. ' 0 ' Bergen ', 0 ' Throndhjem ' ' Stavanger i 0, Drammen ' Christiansand Frederikshald Frederiksstad.. Laurvik Horten, i ' ;, ',, i IH,! Md. o: sexe masculin; Kv. o: sexc féminin. 0 ', ', ' 0 0, ; 0, ! ; 0 0 : 0 ' 0' 0 0,, ' 0 Si,,, ; Aar. (Décès des enfants ages de 0 ans.) ', ', i i : 0 0, ; 0 ' ' 0 0 0' i ; 0' 0 0,,,, 0, ',,!,, '; ' ' 0! 0 0 ',! 0 0 ' Î! 0 0 ' 0 0 ' 0! '! ' 0 0 ' 0 0 ' ' 0 0 ' ' 0 ( i 0 ' I, H I 00 0,,,,,,0, 0,, , 0

61 i C. No.. No,. Dødsfald i Aaret (les dcès pendant l'année). B. Antal Dødsfald maanedsvis. (Les décès par mois.). Særskilt for hvert Kjøn samt fordelt efter Alder. (Par sexe et par age.) Distrikter. (Districts.) Riget (le royaume) RigetsLanddistrikter(c.) RigetsBydistrikter(vill.) Januar. Md.*)Kv.*) Md. I Februar. Marts. April. Mai. Juni, Juli. August. Septbr. Oktober. Novbr. Decbr. Ky. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv.. Antal Born døde i Alderen Aar. (Décès des enfants agés de à ans.) ! '! Summa. (Total.),00, 0 Christiania Stifts Lddistr. 0 0 Hamar Stifts 0 ChristiansandsStifts i Bergens Stifts Throndhjems Stifts. Tromso Stift 0, 0; Summa 0 Ï , Christiania Stifts Bydlstr, 0 Hamar Stifts 0 ChristiansandsStifts Bergens Stifts, i ; Throndhjems Stifts ' Tromso Stifts Summa 0! ; ia 0, Christiania By.. Bergen Throndhj em Stavanger Drammen Christiansand Frederikshald Frederiksstad Laurvik. Horten Riget (le royaume).. RigetsLanddistrikter(c.) RigetsBydistrikter(vill.) 0 t Christiania Stifts Lddistr. Hamar Stifts ChristiansandsStifts Bergens Stifts Throndhjems Stifts Tromso Stifts Summa Christiania Stifts Bydistr. Hrmar Stifts ChristiansandsStifts Bergens Stifts Throndhjems Stifts Tromso Stifts Summa!., '. Antal Voxne døde i Alderen 0 Aar. (Décès des adults agés de 0 ans.) Christiania By.. ; Bergen Throndhjem Stavanger Drammen Christiansand Frederikshald. Frederiksstad Laurvik Horten il.) Md. o: sexe masculin; Kv. : ' Õ HO;, '! ; 0 i.. i», ; ' ' 0 Õ i i i ; i.,..! Iil ii i sexc féminin. 0 0 WO ' 0 0! 0, 0!!, ) 0 ; 0, , 0,,.! 0 0 0

62 0 C. No.. No.. Dødsfald i Aaret (les décès pendant l'année). B. Antal Dødsfall maanedsvis. (Les décès par mois.). Særskilt for hvert lijoa samt fordelt efter Alder. (Par sexe et par age.) Distrikter. Januar. Februar. Marts, April. Mai. Juni. Juli. August. Sept,br. Oktober. Novbr. Decbr. (Districts.), Md..) I Ky..) Kv. Md. Md. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md, Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Md. Kv. Kv. Md. Kv. Summa. (Total.) Riget (le royaume).. RigetsLanddistrikter(c.) RigetsBydistrikter(vill.) Christiania Stifts Lddslr. 0 0 Hamar Stifts 0 ühristiansandsstifts Bergens Stifts Throndhjems Stifts Tromso Stifts, Summa J LÏÏiï. Antal Voxne dodo Alderen 00 Aar. Décès des individus agés de 00 ans.) 0i l 0 ' 0 0 l \ 0 0, i [ 0 ' H, 0 k Sf,, j, 0, 0, Christiania Stifts Bydistr. ' 0 0 Hamar Stifts ChristiansandsStifts 0 ' Bergens Stifts 0, Throndhjems Stifts 0, 0 i Tromso Stifts ' Summa ' 0 0, Christiania By.... Bergen.... Throndhjem.... Stavanger.... Drammen.... Christiansand... Frederikshald... Frederiksstad... Laurvik.. Horten... Riget (le royeume).. 0 RigetsLanddistrikter(c.) 0 RigetsBydistrikter(vil.) Christiania Stifts Lddistr. Hamar Stifts ChristiansandsStifts Bergens Stifts Throndhjems Stifts Tromso Stifts 0 ij, I I. Antal Gamle over 0 ' Summa i,! 0 Aar. (Décés des individus agés de 0 ans et au dessus.) 0 0, ' ' ! G ' 0 0,0 0,0 0, 0, 0, Si,,, 0 'ïš ÏÕ,0 Christiania Stifts Bylistr. ' 0 ; 0 0 Hamar Stifts Ch ri sti an sands S tifts Bergens Stifts Throndhjems Stifts Tromso Stifts 0 0 0' i 0 Summa 0 0, Christiania By ( 0 Bergen 0 Throndhjem 0 0 Stavanger Drammen Christiansand Frederikshald Frederiksstad Laurvik Horten * Md. a : masculin ; Kv. o : féminin.

63 C. No.. No.. Dødsfald i Aaret (les décès pendant l'année). C. Detaillerede Opgaver over de voldsomme Dodsfald. (Les morts violentes, données détaillées.) I. De forskjellige Slags ulykkelige Hændelser. (les divers accidents.) Druknede (noyés) : a. under Fiskeri (sous pêche).. b. Skibsfart (navigation) (og.saa i Havn) C. Baadfart (Sejlads og Roning) (en voyant ou ramant par bateau)... d. ellers (autresment)..... Forbrændte og Skoldede (brûlures) Ihjelfrosne (congélation)..... O mkomne ved Sneskred (avalanches) ved Jordskred (éboulement de pierres, rochers, terre etc.) nedfaldende Træer (arbres tombants) andre nedf. Gjenstande (éboulement d'autres objets) Fald (chute) Kjørsel (voiture) Kvalte : a. Ihjelliggede Born (enfants suffoquées par l'imprudence) :. ægte (légitimes).. uægte (illégitimes) b. ved Kuldamp (asphyxiés). C. ellers (suffocation autre).. Omkomne ved Explosioner (explosions) ved Skud (Geværskud) (armes A, feu) Sprængning af Miner og andre Grubeulykker (accidents des mines) Sagbrug, Maskiner etc (accidents des scieries, des machines etc.) Saar af skarpe Vaaben og Redskaber (instruments tranchants). fremmede Ting i Svælget (objets étrangers avalés) Drukket sig ihjel (abus de spirituaux),omkomne ved Gift (poison)... Dræbte af Husdyr (tués par des animaux domestiques) Fundne døde paa Marken eller i Band (trouvés morts) Ubekj. Aarsager (causes inconnues) Summa (total ) Recapitulation (Récapitulation par âge.) Børn 0 Aar Voxne 0 00 Gamle over 0 Summa (total) ' Heraf Druknede (âge des noyés.) Born 0 Aar ivoxne Gamle over 0 Summa (total) Rigets Landdistrikter. (districts ruraux.) Rigets Bydistrikter. (villes.) Christiania. Landdistrikterne stiftsvis. aes campagnes par dioceses.) Hamar. Christians. I Thrond Bergen. hjem. sand. Mk. Kv. Mk. Kv. Mk. Kv. M. K. M. K. M. K. M. R. M. K. M. K. ; M. K. Bydistrikterne stiftsvis. (lee villes par diocèses.) il I 0 Tromsö. il ii Hamar ' M. K. M. ij 0 'Argon. K.. K. M. K. M. Riget. (le royaume.) Christiania. Christianssand. Throndhjem. I 0 0 0, 0 0 * 0 O 0 0 o ,J J 0 I 0 0 ' l

64 I I i C. No.. No.. Dødsfald i Aaret (les décès pendant l'année). C. Detaillerede Opgaver over de voldsomme Dødsfald. (Les morts violentes, données détaillées.) Ulykkelige Hændl eser og Se [vord. m Antal Dru nede og andre ved Ulykkestil rmlde Omkomne i hver Mulled. (Submersion et autres accidents par mois.) Januar Februar Marts April Mai Juni Juli August September Oktober November December III. Antal Selvm (Suicides Januar Februar Marts April Mai Juni Juli August September Oktober November. December Rigets Rigets.;anddistrikterne stiftsvis. Bydi (Les campagnes par diocéses.), strikter. Chri stianssand. Threadhjem. kcampag" (villes.) Christiani a. Hamer. Bergen. Riget. (le royaume.) Landdi Stri kter. Tromso. nes.) D.') A.') D. A. D. A. D. A. D. A. D. A. D. A..D. A. D. A.. 0 G G 0! i 0 0 i! 0 Summa 0 0 rd i hver Maaned par mois.) McL Kv. Md. Kv. Md. Ky. M. K. M. K. M. K. M. K. M. K. i M. K. IJ i, 0 li 0! f i ; I * ;, IH ' ' i i, I ±! 0 : ' +,,. Summa 00 Sl 0 j nes Dodsmaade. IV. Selvmorde (Instruments et. des suicides.) Ved Hængning ( suspension)..., Skydning ( armes it feu).. li Drukning ( submersion).. skjærende eller stikkende Instrumenter (instruments tranchants). i i.. ii Gift (poiso i). i, Uopgivet (non indiqué) Summa 00 0 ' T V. Aarsager eller Bevæg, i grunde til Selvmord. (Causes de s suicides.) Næringssorger (c rainte de misére et chagrins conomiques).. ii Ulykkelige Fam lieforhold (chaaille) grins de fa Threadhjem. Christianta. D. Christianssand. 0 m., K. M. K. M., A., ', ' Bydristriktern.e stiftsvis. (Les villes par diocéses.) Hamar. D. A. Ð. A. D. K. M. Bergen. A. K. Frygt for borgerlig Straf (crainte de condamnation ) Samvittighedsna * (remords)... Religiose Skrupl er (scrupules de I conscience), Sindsforvirring ( aliénation mentale), lj Tungsind (mela lcholie) Drik (abus de s pirituaux! Udsvævelse anches) Uopgivne (non indiqué) 0 t., Summa I 00 0 T ) Druknede a: submersion; Andre a: autres. Md a: sexe masculin ; Kv. o: sexe féminin. D. A. M. K. D. M. Tromsö. A. K. ^

65 C. No.. No.. Gifte, Fedte og Rode i Aaret blandt dem, der ikke vare Medlemmer af Statskirken. (Mariages, naissances et décès des dissidents.) Distrikter. Dissenter*). Apostolisk Frikirkelige. Methodi Bap fister. ster. Kvækere. Episcopale. Romersk Katolske. Jøder. Mormoner. Summa. G.. F.' D. G. F. D. G. F. D. G. F. D. G. F. D. G. F. D. G. F. D. G. D. G.. D. Gifte FOdte Dfide I. Oversigt. Itiget (le royaume).... Rigets Landdistrikter (camp.) Rigets Bydistrikter (villes). Landdistrikterne Id Borge Glemminge Tune Onsø Eidsberg Ostre Aker Søndre Odalen Lier Bamble Eidanger Gjerpen Sandøkedal Solum. Tin Øiestad Iletlund Nærstrand..... Jælse Strand I Skjold Fjeldberg Dverberg Kvedfj ord Maalselven Throndemes Balsfjorden Tromsosundet Lyngen Lebesby Summa 0 I III. Byerne. Christiania Fredrikshald Fredriksstad Sarpsborg Moss Kongsvinger Laurvik Skien Porsgrund Brevik 0 Langesund Kragerø Stavanger Bergen Tromso Summa 0 I * Ikke nærmere betegnet. ) Gifte (mariages). ) FOdte (naissances). ) DOde (décès). *

66 C. No.. No.. Summariske Forholdstal vedkommende Folkemængdens Bevægelse i Aaret (Chiffres proportionaux relatifs au mouvement de la population pendant l'année). Distrikter. (Districts.) For hvert 000 af Middelfolkemængden udgjorde (chiffres proportionaux par 000 habitants) Overskud af Födte eller af Döde. (excédant des naissances.) gifte Par. (mariages.) Döde. (décès) levende Födte. (née vivants.) Udvandrede til Amerika. (emigrés en Amen que.) For hvert 000 Levendeog Dodfodte varantallet af (chiffres proportionaux par 000 enfants nés vivants et mortsnés.) Dörödte. (monts. nés.) uægte Födte. (enfans illégitimes.) Distrikter. (Districts.) For hvert 000 af Middelfolkemængden udgjorde (chiffres proportionaux par 000 habitants) gifte Par. (mariages.) Overskud af Födte eller af Döde. (Excé dant des naissances.) levende Födte. (nés vivants.) (décès) Udvandrede til Amerika. (emigrés en Amen que.) For hvert 000 Levendeog Dødfødte varantallet a (chiffres propor tionaux par 000' enfants nés vi I vants et mortsnée.) Dödfödte. (mortsnés.) uægte Fiche. (enfants illégitimes.) I. Oversigt. Riget (le royaume)... RigetsLanddistrikter(camp.) Rigets Bydistrikter (villes) II. Landdistrikterne stiftsvis. Christiania Stift Hamar Stift Christianssands Stift Bergens Stift Throndhjems Stift Tromso Stift,o,,,, 0,.,,,,, 0 0,0,0,,, 0,, Landdistrikterne fogderivis. 0, Ide og Marker,,0, 0., Mosse 0,,, 0, Rakkestad,,,,0 0.,s Aker og Follo,,,, Nedre Romerige Øvre Romerige, 0,,... 0,,,o, Vinger og Odalen Soloer Søndre Østerdalen Nordre Østerdalen Hedemarken. Toten Sondre Gudbrandsdalen Nordre Gudbrandsdalen Hadeland og Land Valders Mandal Lister Jæderen og Dalerne Ryfylke Søndhordland Hardanger og Vos Nordhordland Sogn Sond og Nordfjord. Søndmøre,, 0,,.,, 0,,,,',0 0,, 0,, Romsdal Nordmøre Orkedal Guldal Strinden og Selbu. Fosen Stør og Værdalen Inderøen Namdalen Søndre Helgeland Nordre Helgeland, Salten Lofoten og Vesteraalen Senjen og Tromso Alten ' Hammerfest Tanen Varanger IV. Bydistrikterne stiftsvis. Christiania Stift Hamar Stift Christianssands Stift. Bergens Stift Throndhjems Stift Tromso Stift V. De storre Byer.,, Christiania,,,, Bergen,,,, Throndhjem,,, Hallingdal, 0, 0,,., Stavanger,, Numedal og Sandsvær,,, 0,,. 0, Drammen,,o, Ringerige,,,,,, Christianssand,, Buskerud,,,, 0,,,0 Frederikshald,, Jarlsberg,,,o.,,. Frederiksstad,,, Laurvik,,, 0, 0,, Laurvik,0,o, Bamble,,,, Horten,,, 0,, Nedre Telemarken Øvre Telemarken Nedenæs Sætersdalen 0,,0,,,,o,,,0 0,,,,,,",,,o,,.0,,,.,0,,,0,,,,,,,,,,,,,,,,0,,,,,,,o,,,,,,,0,,,,,,,,,, 0, 0,,0.,,,.,,,.,,o,, 0,0 0,,,0,,.,,,.,o,,,,,,,,,,......,,,, 0,,,.,,,,,. 0,,,,,,,,0 0, 0,,,,, 0,,, 0,,0,.,o 0,.,,,..,,,0,,0.,., 0., 0.o,,.,..0.o. 00.,,,0.,,,,, 0,.0,,.o.,.,0.,. 0,,,. B Christianssund Kongsberg Tønsberg Skien Kragerø Tromso A alesund Moss Mandal Haugesund Arendal Sarpsborg Porsgrund Osterrisøer Ekersund,,,,,,0, 0,, 0,,,0,,0,0,,,,0,,,0,,,,0,,,,,,,,,,,0,,,,,,,.,,,,0,, 0,,,,,,,,,,,,.,,,,0,.,,,,,. 0,0,,,,.,,,.,,0,0,, 0,,,,,,,.0,,,,, 0,,,,,, 0,,,, 0,,,, 0,, 0, 0, 0, 0,,,,,o,0,,,o.,,,,,,,,,,,o,o, 0,,,,,,,, 0,,,,,0,,,,,,0,,,,,,o,0 0.0,.,0,,, 0,,o. 0,,0 0,,,,,,,,,0.,,,, 0,, 0, 0, 0,,,,,,,,, 0, 0, 0, 0,,,, 0,,,,,,0,,, 0,,,,,, 0,,,,,, 0,,,,,o,,o,,,.,,,.o, 0,,,,,,, 0,,,,, 0.0,,o,,,,, 0,.,, 0,,,,,0,,0,.,,...,.,,,,., ,..,,. 0.,

67 C. No.. No.. Den procentvise Øgning eller Minskning i Rigets og de forskjellige Distrikters og Byers Folkemængde i Aaret sammenstillet med tidligere Aar.) Distrikter. (Districts.) For hvert 00 af Middelfolkemængden udgjorde den aarlige Ogning eller Minskning. (Accroissement ou diminution par 00 habitants.) Distrikter. (Districts.) For hvert 00 af Middelfolkemængden udgjorde den aarlige Ogning eller Minskning. (Accroissement ou diminution par 00 habitants.) I. Oversigt. Riget (le royaume). Ri gets Landdistrikter(c.) RigetsBydistrikter(vill.) II. Landdistrikterne stiftsvis. Christiania Stift... Hamar Stift Christianssands Stift. Bergens Stift Throndhjems Stift Tromsø Stift.. Gj ennemsnitlig Landdistrikterne amtsvis. Sm aalenene Akershus Hedemarken Christians Buskerud Jarlsberg og Laurvik Bratsberg Nedenæs Lister og Mandal... Stavanger Sondre Bergenhus.. Nordre Bergenhus.. Romsdal Sondre Throndhjem Nordre Throndhjem Nordland Tromgo Finmarken Gjennemsnitlig IV. Landdistrikterne fogderivis. Ide og Marker Mosse Rakkestad.... Aker og Follo Nedre Romerige.... Øvre Romerige Vinger og Odalen.. Soloer Søndre Østerdalen. Nordre Østerdalen Hedemarken Toten Sondre Gudbrandsdalen Nordre Gudbrandsdalen Hadeland og Land. Valders Hallingdal Numedal og Sandsvær Ringerige Buskerud.... Jarlsberg Laurvik + +, +, +, +, +, +,o + 0, +, +, +0, +, +0, +,.0 F, +0, +, +, +, +, +, +, +, + 0,,,, +, +,0 +, + 0, +, + 0, + 0, + 0, + 0, + 0, +, + 0, , +,o + 0, +, +,0 +, I I, + +,, + 0, +, +, + 0, +,0 + 0, + 0, + 0, +,o +, + 0, + 0, + 0, + 0, + 0, , + 0, + 0, + 0, + 0, +,o +, +0, , +, +,0 +, + 0, + 0, + 0, +, + 0, +, +, +, +, + 0, + 0, + 0, + 0, + 0, +, +,o + 0, + 0, + 0, +, +, +, + ', A 0, + A,, F,0 F Li F HH,,,, 0,,,,,, 0, + 0, + 0, + 0, + 0, +,0 + 0, A, F 0, A 0, +, + 0, + 0,0 +, +, +, +, + 0, 0.0 +, 0,,0 + 0, + 0, 0,0 + 0, 0, + 0, +, + 0,0 + 0, +, +,o + 0, +, + 0, + 0,0,,, 0, 0, ; 0,, 0, 0, 0, 0,,,,0,,, + 0, + 0, 0,,, 0,0 0,, +0, + 0, +0, +0, +0, +0, + 0,0 + 0, 0, 0, +,0 +, + 0, + 0, 0, + 0, + 0, + 0, +, + 0, + 0, +0, 0, + 0,0 + 0, +, + 0, +, + 0, 0, +, 0, +,o + 0, 0.0 0,, 0,, , +,0 +,o 0, 0, + 0,0 0, +,0 + 0, 0,,, 0,,, 0,0,o + 0, 0,, +,0 +0, 0, +0, +0, 0, +, +,0 0,oi +,0 +,00, Bamble Nedre Telemarken Øvre Telemarken.. Nedenæs S ætersdalen Mandal.. Lister Rederen og Dalerne. Ryfylke Søndhord land Hardanger og Vos Nordhordland Sogn Sond og Nordfjord. Søndmøre... Romsdal Nordmøre Ørkedal Guidai Strinden og Selbu Fosen Stør og Værdalen.. Inderøen Namdalen Sondre Helgeland.. Nordre Helgeland.. Salten Lofoten og Vesteraalen Senjen og Tromsø.. Alten Ham merfest Tanen Varanger Gjennemsnitlig V. De storre Byer. Christiania Bergen Throndhjem Stavanger Drammen Christianssand Frederikshald Frederiksstad Laurvik Horten Christian ssund Kongsberg Tønsberg Skien Kragerø. Tromsø Aalesund Moss Mandal Haugesund Arendal +, +, +,o + 0, + 0, 0, 0, +, +, , + 0, 0,, +, +, + 0, + 0, 0,0,, +, +, +, + 0, +, +,o + 0, +, +, + 0, + 0, 0, 0,0 0, +, +, + 0, + 0, + 0, + 0, ,o +, + 0, + 0, + 0, + 0, 0,o +, +, +,0 +, + 0, 0, + 0, ±, +, +, +, + 0, 0, 0 + 0, +, +, +, +, + 0,, 0 + 0, +, +, + 0, + 0, + 0, 0, 0, +, +, + 0, +,i +, + 0, +,o +, +, +,0 + 0, I 0,0,, +. A 0, A,0 A 0, A,0 0, A 0, + 0, +, + 0, + 0, +, +, +, +, +, +, + 0, +, +, +, +, +, i, +,i + 0, + 0, +,, + 0, I 0, + 0, + 0, + 0, + 0, + 0, +,o + 0, + 0, + 0, + 0,0, +, +, +,0 + 0, +,, 0, +, +, +, +, +, +, +, +,0 +, +,0 + 0, + 0,, +, +, +,o + 0, +, 0, + 0 0, + 0, +, +, +, +, + 0,0 +, +, + 0, +,o +, +, +,o + 0, +, + 0, +,o +, +,,0 + 0, +, +, + 0, +, +,o +, I, +, I, +, , +, +, +, +, +, + 0, +, +, + 0, +, + 0,, 0, +, +, 0 + 0, +, +, +,s +, +, +, +, +, +, +, +, +,o +, +, +, +, + 0, +. +, +, + 0, + 0, +, ,0 +, +,o +, +, +, +, + 0, + 0, + 0, +, +, +, + 0, +, + 0, +, +, +. +, +, +,o +, +,o +,o + 0, +, +, +, +, , + 0, +, +, + 0, + 0, + 0, +, +, +, +, +, + 0,0 +, +, +, +, +. +,o +, +, +, +, + 0, +,i + 0, +, +, +. +, +,o +, +,o +, +, 0 +, 0, +, + 0, +, +, + 0, + 0, +, +, F, I, +, +, +, + 0, +, 0, 0, +, +, +, +,s +, +, +,0 +, +. +, +, +, +, +, +, +, +,, +, +, + 0, + 0, +,0 0, + 0, I + 0, +,, +, +, i, +,o +, +0,o +, +, i 0, +, +, +. +, +,o Ac croissement ou diminution de la population du royaume et des divers districts et villes du royaume pendant l'année comparée aux années autérieures. +, +, +, +,0 +, + 0, I, +, +, + 0,o +, 0, +, +, + 0, +, +, +, +, +, +,

68 I Folkemængdens Ogning (+) eller Minskning () (Accroissement ou diminution) i nedenstaaende Aar. i det Hele. (total.) Overskud.af Overskud af Ind eller Fødte eller Udflyttede. af Døde. (excédant des (excédant des immigrations naissances.) sur les émigrations.) Riget(le royaume) L.00,.,,0,, 0, 0,,. A F,0., 0, 0,,,,,,0, A.,0 0, 0,,,,0 0.,0,0.0 0,,,,..,.0, L$,,,,,0,0,,.,0,,,,,,0,,0,.,,,0,,..,,,,,0,.,,.,,0 0,0 0,0 0, 0, 0, 0,,,.00, ,,,, 0, 0,,. 0,. 0..,,,,.0,,,,,, +.,,0,,,0,,..,,,,, 0,0,,,,0,,,,,,0,,,,,,0 0,,.,,,,,,,,,,0.0,,,0,,,,,0,,,,,,,,,,,0,,0, A,,,, C. No.. No.. Folkemængdens aarlige Forandringer i Aarene. (Population et résumé du mouvement de la population pendant les années de.) Aar. (Année.) 0 0 Landdistrik terne (campag.) 0 *) *) Bydistrikterne (vales.) 0 *) *) Folkemængde ç Population) ved Udgangen af hos i Midten af staaende hosstaaende Aar.A (a. milair. eu des (Ù. la fin des années.).,,,0,.,.,,0,,0,,,,,0.0,l,0,,,0,,,0,,,0,,,...0,0... L0.,.0,,,0,0..,.0,, L0,.,.0,,,,,,0,,,00,,,,.0,,,,,,,,,,,0,0,.,,,,00,.,00.,0,,,,,0,.0.,,,,.,,,0.,0,,,,,,,,,,,,,,,,0,,.,,,,., 0,. 0,0,0,00,,0,,0,0,.,,,, 0,,,0,,,,,00,0,0,00 +,,000,000,000 F,000 +, +, For hvert,000 af Middelfolkemumgden i hosstaaende Aar udgjorde: (Chiffres proportionaux par,000 habitants) Folkemængdens Øgning eller Minskning Antallet af (Accroissement ou diminution.) (Nombre des) i det Hele. (total.),0, 0,,,o 0.s.,,,0, 0.,,..0, 0,,, 0,...,0,,0.,, 0, F,,. Overskud af Fødte eller af Døde. (excédant des naissances.) 0,,,,,,0.,,,0.0,,,0,,io,,0,,., 0...,,0,,,,,,,. 0,,,,,, 0, Overskud a' Ind eller Udfiyttede. (excédant des immigrations sur les émigrations.),0 0,0,,,,,0, 0,,, 0, 0, 0,,, 0,,,, gifte Par. Levende (mariages.) xvidte. (naissances) Inddelingen i Landdistrikter og Bydistrikter undergik den isle Januar og Forandringer, hvorfor der nærmere er gjort Rede i Indledningen til nærværende Hefte, samt i Tabeller vedkommende Folkemængd.ens Bevægelse i Pee,. Anm.,.,0,,,,0,,0,,,,,,,0,,,, 0,,,,,,,,0,0,0,,0,,,.,,,,,,,,0,0,,,0,,,,0,,,,,,,,,,,,,,,,,, *,,,,,0,0,,,, 0, 0,,,,0 0,,,0 0,,,oi,o,,,0,0,,, 0,0,0,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,0,.,,,,,0 Døde. (décès.) 0,,,,,,,,,0, 0, 0,,,,0, ',,0,,0, 0,0,,,,,0,0,,,,,,,,,,,,,, 0,,,,,,,o 0,,,

69 C. No. t No.. Detaillerede Opgaver over Gifte, Fødte og Dade i Aarene (Données détaillées sur les mariages, les naissances et les décès pendant les années de). Gifte. Gjennemsnitligt Antal i Aarene: (Nombre moyen des années) Virkeligt Antal i Aar ene Gifte og Fodte. Gjennemsnitligt Antal i Aarene (Nombre moyen des années) Virkeligt Antal i Aarene I. Gifte (mariages.) Antal Ægteskaber indgaaede mellem: Ungkarle og piger (garçons et filles)..,0,,,,, Januar Ungkarle og Enker (garçons Februar.. et veuves).... Marts Enkemænd og Piger April,0 (veufs et filles).....,0,,0,0 Mai Enkemænd og Enker Juni (veufs et veuves)... 0 Juli, Summa, (total) 0,0,,00,0 August Ungkarlenes Alder (âge des garçons.) 0 Aar over 0 Summa (total) Enkemændenes Alder (Age des veufs.) 0 Aar over 0 Summa (total) 0 0 0,,,,0,,0,,,0,0,,,,0,,,0, ,,, Antal Ægteskaber indgaaede i hver Maan ed. (Mariages par mois.) September Oktober November December Summa (total) 0 II. Fødte. 0 : (Naissances.) Levende Fødte (nés vivants) Dødfødte, 0,0 0, 0,0\0 0,, (mortsnés). Summa (total), Af de levende Fødte (nés vivants) vare: Ægte imandkjøn (masc.). (leg.) (Kvindkjøn (fém.),0,0,,0 Uægtq Mandkjøn (masc.) 00 Kvindkjon (fém.) 0, L L0,0 0,0,00,, ;,0,,,0,, ,0,00,,,,,,,., L..,,.0,0,, L, 0,0,, 0,,,0,,,0,,,,,0,,0,0,,,,,,,,,0,,,00,0 Pigernes Alder (âge des filles.) 0 0 Aar,0 Ialt jmandkjøn (mase.),,,,00,0, OOOOO 0,00,0,,,,,,,0,0,, 0,,,, (total) (Kvindkj on (fém.),0, Af de Dødfødte (morts. 0,0,,0,,, 0 nés) vare:, Ægte (légitimes)...,,,,,0 over 0 Uægte (illégitimes).... Summa (total), 0, 0, 0, 0, 0,, Enkernes Alder (âge Mandkjon (masc.),,,,0 des veuves) 0 Aar Kvindkjøn (féru.) OOOOOO 0 0 over Af det samlede Antal Fodsier (naissances) vare: Enkeltfødsler (simples),,0 Tvillingfødsler (doubles) 0 Trillin gfød sler (triples),,,00,. Summa (total) ISumma (total),,0,,0,,.,0,,,0,0,00,,0,,0

70 No. No.. Detaillerede Opgaver over Gifte, Fedte og Dade i Aarene (Données détaillées sur les mariages, les naissances et les décès pendant les années de). Døde. Gjennemsnitligt Antal i Aarene (Nombre moyen des années) Virkeligt Antal i Aarene 0 O 00 Døde. Gjennemsnitligt Antal i Aarene Virkeligt Antal (Nombre moyen des années) i Aarene III. Dodo. (Décès). andkj øn (sexe masculin par age):, 0 Aar....,,,0,0,,,,000,,, ,0,0,, 00, ,0, 00,,0, 00,0,,0.,, 00,,,,,0, over 00 uopgiven Alder Summa,0,,,,, Kvindkjon (sexe féminin par âge):,0 0Aar....,0,.,,.0 0,,,, , ,,,00,0,,,0,0,,0, over 00 uopgiven Alder,,0,, 0,, Summa,,0,,0,, Ialt imandkjøn (masc.),0 ikvindkjøn fém.), Summa, Paa Barselseng Døde (Décès en couches).. Ved Ulykkeligc Hændelser Omkomne. (Accidents): Druknede (submersion) Ilandkjon. Kvindkjon. Forbrændte (brûlures) Mandkjøn Kvindkjon,,0,,,,,0,0 0,,.,,,, Ihjelfrosne (congélation) Mandkjon (masc.) Kvindkjon (fém.) Omkomne ved Fald (chute) Mandkj on (masc.) Kv indkj on (fém.) ved nedfaldende Gjenstande (éboulement) Mandkj on (masc.) Kvindkjøn (fém.) ved Sneskred (avalanches) Mandkjon (masc.) Kvindkjon (fém.) ved andre ulykkelige Hændelser (autres accidents) Mandkjon (masc.) Kvindkjon (fém.) Ialt Mandkj on (masc.) (Kvindkjøn (fém.) 0 0 i Summa,00,0,0 Dræbte eller Myr. ded e (homicides et meurtres) S elvmordere (suicides) Mandkjøn (masc.) Kvindkjøn (fém.) Summa Dødsfald i hver Maan e d. (Décés par mois). Januar Februar Marts April Mai Juni Juli August September Oktober November December ,.,,,,,,.0,,,,0,,.,.,,.,,,,0,0,0.,,,0.0,,00,,,,.0,00,0,0,.,,.0,0,0,0,0,.0,,0,,,,0,0,,0,,.,0,.0,,,,0, Summa,,,0 0,,,0

71 Indhold, Table des matières. Indledning Pag. Introduction Pages No.. Summariske Opgaver over Folkemængdens Bevwgelse i Aaret. Ægteskaber indgaaede i Aaret. A. Antallet af Ægteskaber indgaaede mellem Ungkarle og Piger, Ungkarle og Enker, Enkemænd og Piger, Enkemænd og Enker, samt de Ægteviedes Alder B. De Giftes indbyrdes Aldersforhold C. De gifte Mænds Stand og Næringsvei D. Ægteskaber indgaaede i hver Maaned. Fodsier i Aaret. A. Levendefødte og Dødfødte, ægte og unte Fodte, af Mandkjon og Kvindkjøn, Tvilling og Trillingfødsler m. in B. Maanedsvis..... d. Dødsfald i Aaret. A. De Dødes Alder og Kjøn, samt Antallet af de Barselseng Døde, ulykkelige Hændelser, Mord og Selvmord B. Antal Dødsfald rnaanedsvis C. Detaillerede Opgaver over de voldsomme Dodsfald. Gifte, Fødte og Døde i Aaret blandt dem der ikke vare Medlemmer af Statskirken. Summariske Forholdstal vedkommende Folkemængdens Bevægelse i Aaret. Den procentvise Øgning eller Minskning i Rigets og de forskjellige Distrikters og Byers Folkemængde i Aaret sammenlignet med tidligere Aar.... Folkemængdens aarlige Forandringer i Aarene. Detaillerede Opgaver over Gifte, Fodte og Døde i Aarene Rettelser 0 No.. Résumé. Mariages contractés pendant l'année. A. Mariages par état civil et par âge. B. Mariages classés suivant l'âge relatif des époux C. Professions des hommes D Mariages par mois. Les naissances pendant l'année. A. Nés vivants et mortsnés, naissances légitimes & illégitimes, masc. & fémin., doubles & tripl. B Les naissances par mois Les décès pendant l'année. A. Les décès par âge et par sexe ; décès dans les couches ; morts violentes B Les décès par mois C. Les morts violentes, données détaillées. Mariages, naissances et décès des dissidents pendant l'année. Chiffres proportionaux relatifs au mouvement de la population pendant l'année. Accroissement ou diminution de la population du royaume et des divers districts et villes du royaume pendant l'année comparée aux années antérieures. Population et résumé du mouvement de la population pendant les années de. Données détaillées sur les mariages, les naissances et les décès pendant les années de.. Corrections 0

72 Trykfeil. Errata. A. Tabeller vedkommende Folkemeengdens Bevægelse i Aaret. C. No.. Side (pages) Spalte (colonne) Linie (ligne) staar (au lieu de) lies (lisez) iste fra oven,0. de remont ramant. de asphyxyés asphyxiés. te séserées scieries. B. Tabeller vedkommende Folkemængdens Bevægelse i Aaret. C. No.. de fra oven,0,0. Overskriften (titre) conches. couches. Overskriften (titre) Dødfødte Dødsfald.

73 % C, P, TILIIAri ET STIINSIKB0GTRT.LgRL.

C. No. 1. TABELLER VEDKOMMENDE I AARET 1868. IIDGI\'I^E DEPARTEMENTET FOR DET INDRE. CHRISTIANIA. TRYKT I DET STEENSKE BOGTAY%KERI. DECEMBER 1870.

C. No. 1. TABELLER VEDKOMMENDE I AARET 1868. IIDGI\'I^E DEPARTEMENTET FOR DET INDRE. CHRISTIANIA. TRYKT I DET STEENSKE BOGTAY%KERI. DECEMBER 1870. C. No.. TABELLER VEDKOMMENDE I AARET. IIDGI\'I^E AF DEPARTEMENTET FOR DET INDRE. CHRISTIANIA. TRYKT I DET STEENSKE BOGTAY%KERI. DECEMBER 0. Til den kongelige Norske Regjerings Departement for det Indre.

Læs mere

NORGES SPAREBANKER TABELLER. D. No. 2, FILANTS- OG TOLD-DEPAItTEMENTET. I AARENE 1870, 1871 OG 1872, CHRISTIANIA UDGIVNE AF

NORGES SPAREBANKER TABELLER. D. No. 2, FILANTS- OG TOLD-DEPAItTEMENTET. I AARENE 1870, 1871 OG 1872, CHRISTIANIA UDGIVNE AF D. No. 2, TABELLER VEDKOMMENDE NORGES SPAREBANKER I AARENE 870, 87 OG 872, UDGIVNE AF FILANTS- OG TOLD-DEPAItTEMENTET. CHRISTIANIA. TRYKT I DET STEENSKE BOGTRYKKERI. 86. Byerne, 2 D. No. 2. Naar dens Plan

Læs mere

SKIFTEVESENET I NORGE

SKIFTEVESENET I NORGE B. No.. TABELLER VEDKOMMENDE SKIFTEVESENET I NORGE I SAMT DEN KONGELIGE NORSKE REGJERINGS UNDERDANIGSTE INDSTILLING AF DE JULI. chni:.anta. B. No, Tabel I, 0-NMR, over de i Aaret ved Rigets Fra henstode

Læs mere

FOLKEMÆNGDENS BEVTGELSE

FOLKEMÆNGDENS BEVTGELSE C. No.. TAB ELLER VEDKOMMENDE FOLKEMÆNGDENS BEVTGELSE I AARET TILLIGEMED NOGLE HOVEDOPGAVER FOR AARENE. UDGIVNE AF DET STATISTISKE CENTRALBUREAU. CHRISTIANIA. TRYKT I DET STEENSKE BOGTRYKKERI.. Rigets

Læs mere

SKIFTEV SE NET I NORGE

SKIFTEV SE NET I NORGE B. No.. TA ELLER VEDKOMMENDE SKIFTEV SE NET I NORGE I AARET TILLIGEMED OVERSIGT OVER DE EFTER OVERFORMYNDERREGNSKABERNE FOR AARET UNDER RIGETS OVERFORMYNDERIERS BESTYRELSE fienstaaende MIDLER SAMT DEN

Læs mere

NORGES KOMMUNALE FINANTSER t

NORGES KOMMUNALE FINANTSER t STATISTIK OVER NORGES KOMMUNALE FINANTSER t I ADRET 1877, UDGIVET AF DET STATISTISKE CENTRALBUREAU KRISTIANIA. TRYST I RINGVOLDS BOGTRYKKERI. 1881. Indhold. Table des matières. Side. Pages. V Indledning

Læs mere

JORDAFGIFTSFONDETS OVERSIGT AARET 1876. INDTÆGTER OG UDGIFTER. DEPARTEMENTET FOR KIRKE- Off IINDERVISNINGSTESENET. 1877. U D GIVEN AF CH RISTIANIA.

JORDAFGIFTSFONDETS OVERSIGT AARET 1876. INDTÆGTER OG UDGIFTER. DEPARTEMENTET FOR KIRKE- Off IINDERVISNINGSTESENET. 1877. U D GIVEN AF CH RISTIANIA. 7. OVERSIGT OVER JORDAFGIFTSFONDETS INDTÆGTER OG UDGIFTER AARET 876. U D GIVEN AF DEPARTEMENTET FOR KIRKE- Off IINDERVISNINGSTESENET. CH RISTIANIA. YKT I H. IONSBERGS 0GTRYK KER. 877. Reo.ister. Pqg I.

Læs mere

NORGES SPAREBANKER TABELLER FINANTS- OG TOLD-DEPARTEMENTET. A ARET (Statistique des caisses d'épar ne pour l'année 1879.) KRISTIANIA. D. No. 2.

NORGES SPAREBANKER TABELLER FINANTS- OG TOLD-DEPARTEMENTET. A ARET (Statistique des caisses d'épar ne pour l'année 1879.) KRISTIANIA. D. No. 2. D.. TABELLER VEDKOMMENDE NORGES SPAREBANKER A ARET (Statistique des caisses d'épar ne pour l'année ) UDARBEJDEDE I FINANTS OG TOLDDEPARTEMENTET. KRISTIANIA. TRYKT I DET STEENSKE BOGTRYKKERI.. OVERSIGT

Læs mere

Kommune Pris Kommune Pris Kommune Pris Kommune Pris

Kommune Pris Kommune Pris Kommune Pris Kommune Pris Prisliste for trykte he@e av folketeljingane frå 1801, 1865, 1900 frå Digitalarkivet og frå 1910 frå Digitalarkivet og Registreringssentral for historiske data Prisane er oppdatert juni 2011. Porto kjem

Læs mere

Norges officielle Statistik, Tredie Række.

Norges officielle Statistik, Tredie Række. Norges officielle Statistik, Tredie Række. (Statistique officielle de la Norvége, troisieme série.) No. -85 findes opførte i Fortegnelse over Norges officielle Statistik m. v. 88-0 Juni 889, S. -7. 86-46

Læs mere

SKOLEVÆSENETS TILSTAND

SKOLEVÆSENETS TILSTAND A No BERETNING OM SKOLEVÆSENETS TILSTAND KONGERIGET NORGES LANDDISTRIKT FOR AARET 8, UDGIVEN AF DEPARTEMENTET FOR KIRKE OG UNDER VISNINGSVÆSENET CHRISTIANIA TRYKT I DET STEENSKE BOGTRYKKERI 8 Indhold Pag

Læs mere

Folkeinwllgcleils Bevwgelse I Aaret 1870.

Folkeinwllgcleils Bevwgelse I Aaret 1870. talk, T c,.mmungli rj Summariske Opgaver over Folkeinwllgcleils Bevwgelse Aaret. ' % TOP er' tv V Distrikter.. Oversigt. ' Ri get i, Ri gets Bv distri k ter... Rigets Landdistrikter. Bydistrikterne stiftsvis.

Læs mere

FATTIGSTATISTIK FOR 1869

FATTIGSTATISTIK FOR 1869 A. lao.. FATTIGSTATISTIK FOR UDGIVEN AF DEPARTEMENTET FOR KIRKE- OG UNDERVISNINGSVÆSENET. KRISTIANIA - B. M. BENTZEN.. RfJSUMPJ. La présente statistique contient: 0 TABLEAU de tous les pauvres assistés

Læs mere

KONGERIGET NORGES. Oversigt. civile, geistlige og judicielle Inddeling. Det statistiske Centralbureau. Afsluttet 31 Januar 1893. Udgiven. Kristiania.

KONGERIGET NORGES. Oversigt. civile, geistlige og judicielle Inddeling. Det statistiske Centralbureau. Afsluttet 31 Januar 1893. Udgiven. Kristiania. Oversigt over KONGERIGET NORGES civile, geistlige og judicielle Inddeling. Afsluttet 31 Januar 1893. Udgiven af Det statistiske Centralbureau. Kristiania. I Kommission hos H, A s chehoug 8z C o. 1893.

Læs mere

FOL KETÆLLINGEN I NORGE

FOL KETÆLLINGEN I NORGE C. No.. RESULTATERNE AF FOL KETÆLLNGEN NORGE JANUAR 876. UDGVET AF DET STATSTSKE CENTRALBUREAU. KRSTANA. TRYKT DET STEENSKE BOGTRYKKER. 87888. Med de nu udgivne tre Hefter er det Tabelværk, der fremstiller

Læs mere

NORGE SK IBSFART TABELLER DEPARTEMENTET F OR DET INDRE. C. No. 3c. I AARET 1871. CHRISTIANIA. 1873. UDGIVNE AF TRYKT I DET STEENSKE BOGTRYKKERI.

NORGE SK IBSFART TABELLER DEPARTEMENTET F OR DET INDRE. C. No. 3c. I AARET 1871. CHRISTIANIA. 1873. UDGIVNE AF TRYKT I DET STEENSKE BOGTRYKKERI. C. No. c. TABELLER VEDKOMMENDE NORGE SK IBSFART I AARET. UDGIVNE AF DEPARTEMENTET F OR DET INDRE. CHRISTIANIA. TRYKT I DET STEENSKE BOGTRYKKERI.. Skibsfarten mellem Norge og Udlandet beskjæftigede i regnet

Læs mere

JoilDAFEIFTsFoNfill ifs

JoilDAFEIFTsFoNfill ifs OVERSIGT OVER JoilDAFEIFTsFoNfill ifs INDTIEGTER OG UDGIFTER i Aaret lste Juli 1886 til 30te Juni 1887. UDGIVET AF Kirke- og Undervisnings-Departementet. KRISTIANIA. TRYST I RINGVOLDS BOGTRYKKERI. 1887.

Læs mere

JORDAFGIFTSFONDETS OVERSIGT I ADRET J879. INDTÆGTER OG UDGIFTER. A. Nr. 7. DEPARTEMENTET FOR gi&ke- OG IINDE&VISftINGSYIESE&ET

JORDAFGIFTSFONDETS OVERSIGT I ADRET J879. INDTÆGTER OG UDGIFTER. A. Nr. 7. DEPARTEMENTET FOR gi&ke- OG IINDE&VISftINGSYIESE&ET A. Nr. 7. OVERSIGT OVER JORDAFGIFTSFONDETS INDTÆGTER OG UDGIFTER I ADRET J879. UDGIVEN AF DEPARTEMENTET FOR gi&ke- OG IINDE&VISftINGSYIESE&ET. CHRISTIANIA, T RYttT i H. TONS BERGS 604ï RY:iKER1. 1880.

Læs mere

ongcrigct Norge, udgivne efter det Kongelige Finants-, Handels- og Told - Departements Foranstaltning.

ongcrigct Norge, udgivne efter det Kongelige Finants-, Handels- og Told - Departements Foranstaltning. Statistiske Tabeller for ongcrigct Norge, udgivne efter det Kongelige Finants-, Handels- og Told - Departements Foranstaltning. Første Række, indeholdende Tabeller over Folkemængden i Norge den 29de November

Læs mere

*) See explanations page 293. Se forklaringer side 295.

*) See explanations page 293. Se forklaringer side 295. Norwegians in America, their History and Record by Martin Ulvestad, Volume 2 Index of Part 2 Indhold over Anden Del ( aa and æ indexed with a and ø indexed with o ) Deb Nelson Gourley, Astri My Astri Publishing,

Læs mere

NORGES SKIBSFART TABELLER I A.ARET 1878. C. No. 3b. DET STATISTISKE CENTRALBUREAU. KRISTIANIA. VEDKOMMENDE UDGIVNE AF I 880.

NORGES SKIBSFART TABELLER I A.ARET 1878. C. No. 3b. DET STATISTISKE CENTRALBUREAU. KRISTIANIA. VEDKOMMENDE UDGIVNE AF I 880. C. No. b. TABELLER VEDKOMMENDE NORGES SKIBSFART I A.ARET 88. UDGIVNE AF DET STATISTISKE CENTRALBUREAU. KRISTIANIA. TRYKT I DET STEENSKE BOGTRYKKERI. I 880. Norges Handelsflaade er i 88 bleven forøget

Læs mere

J G OG FIEDITIFT

J G OG FIEDITIFT NORGES OFFICIELLE STATISTIK. V.. J0 G OG FIEDITIFT 90-90. )ivers renseignements statistiques relatifs?c l'agriculture et à l'élève du bétail pour la période quinquennale de 90 à 90.) Udgivet af DET STATISTISKE

Læs mere

TIENDEFONDE TS OVERSIGT AARET 1877. INDTÆGT HIR OG UDGIFTER. A. Nr. 6. DEPARTEMENTET FOR KIRKE- OG UNDERVISNINGSVESENET. 1878.

TIENDEFONDE TS OVERSIGT AARET 1877. INDTÆGT HIR OG UDGIFTER. A. Nr. 6. DEPARTEMENTET FOR KIRKE- OG UNDERVISNINGSVESENET. 1878. A. Nr. 6. OVERSIGT OVER TIENDEFONDE TS INDTÆGT HIR OG UDGIFTER AARET 8. UDGIVEN AF DEPARTEMENTET FOR KIRKE- OG UNDERVISNINGSVESENET. CHRISTIANIA, I'llYKT I H. TONSBEIGS BOGTRYKKERi. 8. Register. General-Balance

Læs mere

Oversigt. over KONGERIGET NORGES. Afsluttet 31 Oktober Udgiven. Det statistiske Centralbureau. Kristiania. I Kommission hos H. AschehougCo.

Oversigt. over KONGERIGET NORGES. Afsluttet 31 Oktober Udgiven. Det statistiske Centralbureau. Kristiania. I Kommission hos H. AschehougCo. Oversigt over KONGERIGET NORGES civile, geistlige og judicielle Inddeling. Afsluttet 31 Oktober 1889. Udgiven af Det statistiske Centralbureau. Kristiania. I Kommission hos H. AschehougCo. 1889. CW6 Pris:

Læs mere

NORGES OFFICIELLE STATISTIK, Tredie Række No TABELLER VEDKOMMENDE ARBEIDSLØNNINGER. I AARENE 1890 og 1895.

NORGES OFFICIELLE STATISTIK, Tredie Række No TABELLER VEDKOMMENDE ARBEIDSLØNNINGER. I AARENE 1890 og 1895. NORGES OFFICIELLE STATISTIK, Tredie Række. TABELLER VEDKOMMENDE ARBEIDSLØNNINGER I AARENE 0 og (Gages annuels des domestiques et salaires des ouvriers pendant les années 0 et ) UDGIVNE AF DET STATISTISKE

Læs mere

TABELLER OVER DE SPEDALSKE I NORGE

TABELLER OVER DE SPEDALSKE I NORGE C. No.. TABELLER OVER DE SPEDALSKE I NORGE I AARET SAMT AARSBERETNING FOR SAMME AAR TIL DEPARTEMENTET FOR DET INDRE PRA OVERLÆGEN FOR DEN SPEDALSKE SYGDOM. CHRISTIANIA. TRYKT I DET STEENSKE BOGTRYKKERI..

Læs mere

F. No. 2. DEN NORSKE BREVPOSTS. statistik FOR AARET 1866. UDGIVEN MARINE- OG POST-DEPARTEMENTET. CHRISTIANIA. TRYKT HOS CHR. SCHIBSTED. 1868.

F. No. 2. DEN NORSKE BREVPOSTS. statistik FOR AARET 1866. UDGIVEN MARINE- OG POST-DEPARTEMENTET. CHRISTIANIA. TRYKT HOS CHR. SCHIBSTED. 1868. F. No.. DEN NORSKE BREVPOSTS statistik FOR AARET. UDGIVEN MARINE OG POSTDEPARTEMENTET. CHRISTIANIA. TRYKT HOS CHR. SCHIBSTED.. F. No.. Det samlede saavel med som uden 'Samtlige Pengebreve. Recom Almindelige

Læs mere

Folketællingen i Kongeriget Norge

Folketællingen i Kongeriget Norge NORGES OFFICIELLE STATISTIK Tredie Række No. 229. Folketællingen i Kongeriget Norge 1 Januar Beboede Huse og Husholdninger samt Folkemængde fordelt efter Kjøn, Alder og ekteskabelig Stilling (Recensement

Læs mere

NORGES SPARERANKER TABELLER NORGES OFFICIELLE STATISTIK. I AARET 1902. Fjerde Række Nr. 71. DET STATISTISKE CENTRALBUREAU.

NORGES SPARERANKER TABELLER NORGES OFFICIELLE STATISTIK. I AARET 1902. Fjerde Række Nr. 71. DET STATISTISKE CENTRALBUREAU. NORGES OFFICIELLE STATISTIK. Fjerde Række 71. TABELLER VEDKOMMENDE NORGES SPARERANKER I AARET 1902. (Statistique des caisses d'épargne pour l'année 1902.) UDGIVNE AF DET STATISTISKE CENTRALBUREAU. KRISTIANIA.

Læs mere

SKOLEVÆSENETS TILSTAND

SKOLEVÆSENETS TILSTAND A. No.. BERETNING OM SKOLEVÆSENETS TILSTAND KONGERIGET NORGE FOR AARET 877. UDGIVEN AF DEPARTEMENTET FOR KIRKE OG UNDERVISNINGSVÆSENET. CHRISTIANIA. TRYKT I DET STEENSKE BOGT RYKKERI. 879. Indhold. No..

Læs mere

C. No. 3 c. TABELLER VEDKOMMENDE NORGES SKIBSFART AARET 1873. udgivne AF 'DEPARTEMENTET FOR PET MBE. CHRISTIANIA. TRYKT I DET STEENSKE BOGTRICECKERI.

C. No. 3 c. TABELLER VEDKOMMENDE NORGES SKIBSFART AARET 1873. udgivne AF 'DEPARTEMENTET FOR PET MBE. CHRISTIANIA. TRYKT I DET STEENSKE BOGTRICECKERI. C. C. No. c. TABELLER VEDKOMMENDE NORGES SKIBSFART AARET. udgivne AF 'DEPARTEMENTET FOR PET MBE. CHRISTIANIA. TRYKT I DET STEENSKE BOGTRICECKERI. ,,t Skibsfarten mellem Norge og Udlandet beskjoeftigede

Læs mere

SKIFTEVÆSENET I NORGE

SKIFTEVÆSENET I NORGE NORGES OFFICIELLE STATISTIK, Tredie Række No.. TABELLER VEDKOMMENDE SKIFTEVÆSENET I NORGE I AARET TILLIGEMED Opgave over de efter Overformynder-Regnskaberne for Aaret under Rigets Overformynderiers Bestyrelse

Læs mere

C. No. 10. STATISTIK OVER KOMMUNALE AARET UDGIVET AF BET STATISTISKE CENTRALBUREAU. KRIS TIANIA. TRYKT I RINC}VOLDØ BOGIETRYKKERI

C. No. 10. STATISTIK OVER KOMMUNALE AARET UDGIVET AF BET STATISTISKE CENTRALBUREAU. KRIS TIANIA. TRYKT I RINC}VOLDØ BOGIETRYKKERI STATISTIK OVER NORGES FINANTSER KOMMUNALE I AARET 876. UDGIVET AF BET STATISTISKE CENTRALBUREAU. KRIS TIANIA. TRYKT I RINC}VOLDØ BOGIETRYKKERI. 879. Indhold. Table des matières. Indledning Tabeller. Side.

Læs mere

NORGES CIVILE, GEISTLIGE OG JUDICIELLE

NORGES CIVILE, GEISTLIGE OG JUDICIELLE NORGES CIVILE, GEISTLIGE OG JUDICIELLE INDDELING ISTE OKTOBER UTGIT AV DET STATISTISKE CENTRALBYRAA, KRISTIANIA, I KOMMISSION HOS H. ASCHEHOUG & CO. STEEN'SKE BOUTRYKKERI. Forord. I efterfølgende oversigt

Læs mere

Af Norges officielle Statistik er udkommet:

Af Norges officielle Statistik er udkommet: Af Norges officielle Statistik er udkommet: Ældre Række ( A. No. i. Skolestatistik. 8-78. Hefter. For 87 omhandle Beretningerne kun Almueskolevæsenet og alene for 87 og 870 Almueskolevæsenet i Byerne.

Læs mere

11E1 N011,SK-i- PIST:VAS-EN.

11E1 N011,SK-i- PIST:VAS-EN. STATISTISKE OPGAVER kommend, E N0,SK-i- PIST:VAS-EN., Udarbeidede efter de ifolge Bernorkonventionen foretague FOR AA.. ERTi E70 UDB-IVNE AF MARINE- OG POST-DEPARTEMENTET. -4 0 4* CHRISTIANIA. CHR. CHIBSTEDS

Læs mere

OVERSIGT OVER. i Aaret fra lste Juli 1883 til 30te Juni UDGIVEN AF. Kirke- og Undervisnings-Departementet. CHRISTIANIA.

OVERSIGT OVER. i Aaret fra lste Juli 1883 til 30te Juni UDGIVEN AF. Kirke- og Undervisnings-Departementet. CHRISTIANIA. OVERSIGT OVER JORMAIGIFTSFONDETS INDTIEGTER OG UDGIFTER i Aaret fra lste Juli 1883 til 30te Juni 1884. UDGIVEN AF Kirke- og Undervisnings-Departementet. CHRISTIANIA. TRYKT I RINGVOLDS BOGTRYKKERL 1884.

Læs mere

17- Norges officielle Statistik, Tredie Række,

17- Norges officielle Statistik, Tredie Række, Norges officielle Statistik, Tredie Række, (Statistique officielle de la Norvége, troisième série.) No. 85 findes opførte i Fortegnelse over Norges officielle Statistik in. v. 880 Juni 889, S. 7. 86. Strafarbeidsanstalter

Læs mere

OVERSIGT OVER INDIVEGTER OG UDGIFTER. i Aaret fra lste Juli 1885 til 30te Juni UDGIVET AF. Kirke- og Undervisnings-Departementgt. KRISTIANIA.

OVERSIGT OVER INDIVEGTER OG UDGIFTER. i Aaret fra lste Juli 1885 til 30te Juni UDGIVET AF. Kirke- og Undervisnings-Departementgt. KRISTIANIA. OVERSIGT OVER JOIlfilagIFTSFONDETS INDIVEGTER OG UDGIFTER i Aaret fra lste Juli 1885 til 30te Juni 1886. UDGIVET AF Kirke- og Undervisnings-Departementgt. KRISTIANIA. TRYST I RINGVOLDS BOGTRYKKERI. 1887.

Læs mere

Norges officielle Statistik, Tredie Række.

Norges officielle Statistik, Tredie Række. 4 Norges officielle Statistik, Tredie Række. (Statistique officielle de la Norvége, troisième série.) No. 185 findes opførte i Fortegnelse over Norges officielle Statistik na. v. 182830 Juni 1889, S. 2227.

Læs mere

Kristiania den 2den Mai A. N. Kiær. N. R. Bull.

Kristiania den 2den Mai A. N. Kiær. N. R. Bull. Med de nu udgivne tre Hefter er det Tabelværk, der fremstiller Resultaterne af den i Januar 1876 afholdte Folketælling, afsluttet. Det har været et omfattende Arbeide, der har krævet betydelige Udgifter

Læs mere

Folkemængdens Bevægelse

Folkemængdens Bevægelse NORGES OFFICIELLE STATISTIK, Tredie Række No.. STATISTIK OVER Folkemængdens Bevægelse i Aarene.-0. (Mouvement de la population pendant les années -0.) Udgivet af Det statistiske Centralbureau. II. Sammendrag

Læs mere

Norges officielle Statistik, Tredie Række.

Norges officielle Statistik, Tredie Række. Norges officielle Statistik, Tredie Række. (Statistique officielle de la Norvége, troisième série.). Uddrag af Aarsberetninger fra de forenede Rigers Konsuler for Aaret. (Rapports consulaires.). Den norske

Læs mere

OPLYSNINGSVÆSENETS FONDS

OPLYSNINGSVÆSENETS FONDS A. Nr. 3. OVERSIGT OVER OPLYSNINGSVÆSENETS FONDS INDTÆGT FUIR OG UDGIFTER AARET 9. UDGIVEN AF DEPARTEMENTET FOR KIRKE- OG UNDERVISNINGSVESENET. CHRISTIANIA. TRYKT i H. l'onsbergs BOGTRYKKERI. 1880. Register..

Læs mere

Folketællingen i Kongeriget Norge

Folketællingen i Kongeriget Norge NORGES OFFICIELLE STATISTIK, Fjerde Række Nr.. Folketællingen i Kongeriget Norge December 900. Andet Hefte. Folkemængde fordelt efter Kjøn, Alder og ægteskabelig Stilling. (Recensement du Décembre 900:

Læs mere

Norges officielle Statistik, Tredie Række. (Statistique officielle de la Norvége, troisième séries)

Norges officielle Statistik, Tredie Række. (Statistique officielle de la Norvége, troisième séries) Norges officielle Statistik, Tredie Række. (Statistique officielle de la Norvége, troisième séries) No. -85 findes opførte i Fortegnelse over Norges officielle Statistik m. v. 88-30 Juni 889, S. -7. -

Læs mere

OVERSIGT OVER INDLEGTER 00 UDGIFTER. i Aaret fra lste Juli 1884 til 30te Juni 1885, UDGIVET AF. Kirke- og Tindervisnings-Departementete KRISTIANIA.

OVERSIGT OVER INDLEGTER 00 UDGIFTER. i Aaret fra lste Juli 1884 til 30te Juni 1885, UDGIVET AF. Kirke- og Tindervisnings-Departementete KRISTIANIA. OVERSIGT OVER FORDAFGIFTSFONDETS INDLEGTER 00 UDGIFTER i Aaret fra lste Juli 1884 til 30te Juni 1885, UDGIVET AF Kirke- og Tindervisnings-Departementete KRISTIANIA. TRYST I RINGVOLDS BOGTRYKKERI. 1886.

Læs mere

FATTIG-STATISTIK FOR 1868.

FATTIG-STATISTIK FOR 1868. A. No.. FATTIGSTATISTIK FOR 88. UDGIVEN AF DEPARTEMENTET FOR KIRKE OG UNDERVISNINGSVÆSENET. KRISTIANIA. B. M. BENTZEN. 87. Forord. Der er Udsigt ti. at den ber brugte Maade at tage Tal paa de Faltige (se

Læs mere

FATTIGSTATISTIK FOR 1867.

FATTIGSTATISTIK FOR 1867. UDGIVEN I AARET. NORGES OFFICIELLE STATISTIK. A. No.. FATTIGSTATISTIK FOR. UDGIVEN AF DEPARTEMENTET FOR KIRKE OG UNDERVISNINGSVÆSENET. KRISTIANIA. B. M. BENTZEN. (UN RESUME EN FRANÇAIS SE TROUPE APRÈS

Læs mere

OPLYSNINGSVIESENETS FONDS

OPLYSNINGSVIESENETS FONDS Nr.. OVER SIGT OVER OPLYSNINGSVIESENETS FONDS INDIVEG-T PIR OG U-DG-IFTER AARET 187. UDGIVEN AF DEPARTEMENTET FOR KIRKE- OG 1I1UDERVISNINGSV/ESENET. CHRISTIANIA. TRYKT I H. TONSBERGS BOGTRYKKERI, 1877.

Læs mere

MUM' NOR G OVERSIGT CIVILE, GEISTLIGE OG JUDICIELLE INDDELING. qi) KRISTIANIA. AFSLUTI ET TN1 1 Ç 02. DET STATISTISKE CENTRALBUREAU.

MUM' NOR G OVERSIGT CIVILE, GEISTLIGE OG JUDICIELLE INDDELING. qi) KRISTIANIA. AFSLUTI ET TN1 1 Ç 02. DET STATISTISKE CENTRALBUREAU. OVERSIGT MUM' NOR G CIVILE, GEISTLIGE OG JUDICIELLE INDDELING. AFSLUTI ET 16.11 TN1 1 Ç 02. UDGIVET AF DET STATISTISKE CENTRALBUREAU. KRISTIANIA. I KOMMISSION 1-IOS II. JU-, CIIETIOUG 6: Co. 1902. qi)

Læs mere

Fiskesommer Fiskekurs for foreldre Minikurs sjømeite Kurs i fluekasting Kurs i praktisk fluefiske

Fiskesommer Fiskekurs for foreldre Minikurs sjømeite Kurs i fluekasting Kurs i praktisk fluefiske Forening/ fylke Aktivitet Akershus Fenstad Jeger og Fiskerforeni Fiskesommer Fiskevinter/ Kurs i fluekasting Temakvelder Asker Jff Fiskesommer Aurskog Jff Fiskesommer Fiskevinter Bjerke Jff Fiskesommer

Læs mere

JORDAFGIFTSFONDETS OVERSIGT AARET A. Nr. INDTÆGT KR OG UDGIFT Pln DEPARTEMENTET FOR KIRKE- OG UNDERVISNINGSVIESENET

JORDAFGIFTSFONDETS OVERSIGT AARET A. Nr. INDTÆGT KR OG UDGIFT Pln DEPARTEMENTET FOR KIRKE- OG UNDERVISNINGSVIESENET A. Nr. OVERSIGT JORDAFGIFTSFONDETS OVER INDTÆGT KR OG UDGIFT Pln AARET U D G I V E N AF DEPARTEMENTET FOR KIRKE- OG UNDERVISNINGSVIESENET. CHRISTIANIA, TRYKT I IL IONSI3ERGS BOGTRYKKERI. 1879. Register.

Læs mere

Norges officielle Statistik, Femte Række.

Norges officielle Statistik, Femte Række. Norges officielle Statistik, Femte Række. (Statistique officielle de la Norvège, Cinquième série.) Trykt 906: Nr.. Sindssygeasylernes Virksomhed 90. (Hospices d'aliénés.). Folkemængdens Bevægelse 90 og

Læs mere

NORGES OFFICIELLE STATISTIK, V. 4. 3 December 1900. Hovedoversigt. (Recensement du 3 Décembre 1900: Aperçu général) Udgivet af

NORGES OFFICIELLE STATISTIK, V. 4. 3 December 1900. Hovedoversigt. (Recensement du 3 Décembre 1900: Aperçu général) Udgivet af NORGES OFFICIELLE STATISTIK, V. 4. 3 December 900. Folketællingen i Kong Hovedoversigt. (Recensement du 3 Décembre 900: Aperçu général) Udgivet af Det statistiske Centralbureau. ' > * Kristiania. I Kommission

Læs mere

NORGES SKIBSFART TABELLER DEPARTEMENTET FOR DET INDRE. C. No. 3 e. I AA.RET 1872. CHRISTIANIA, 1874. UDGIVNE AF VEDKOMMENDE

NORGES SKIBSFART TABELLER DEPARTEMENTET FOR DET INDRE. C. No. 3 e. I AA.RET 1872. CHRISTIANIA, 1874. UDGIVNE AF VEDKOMMENDE C. No. e. TABELLER VEDKOMMENDE NORGES SKIBSFART I AA.RET. UDGIVNE AF DEPARTEMENTET FOR DET INDRE. CHRISTIANIA, TRYKT I DET STEENSKE BOGTRYKKERI.. , skibsfarten mellem Norge og Udlandet beskjæftigede i

Læs mere

Folkem ongclens Bevwgelse I Aaret 1869.

Folkem ongclens Bevwgelse I Aaret 1869. Summarisk_e Opgaver over Folkem ongclens Bevwgelse Aaret , Distrikter C No, No,, Summariske Opgaver over Folkemængdens Bevægelse i Aaret, Overskud Hite Gifts Par Levende Eddie Dlide (Lod R dte, Uægte levende

Læs mere

OPLYSNINGSVÆSENETS FONDS

OPLYSNINGSVÆSENETS FONDS A. Nr. 3. OVERSIGT OVER OPLYSNINGSVÆSENETS FONDS INDTÆGTER OG UDGIFTER AARET 1873. UDGIVEN AF BEPAR,TEMENTET FOR KIRKE- OG TINDERVISNINGSVESENET. CHRISTIANIA. TRYKT 1 H. T9NSBERGS BOGTRYKKER1. 1874. Register.

Læs mere

KONGERIKET NORGES. J1 h.'ile, [1[13111[1E Oå JJEfElLE 1\1C. KRISTIANIA, KommissioN HOS H. A SCHEHOU6 CO DFT STA T!STISKF (ÆNTR I_R!

KONGERIKET NORGES. J1 h.'ile, [1[13111[1E Oå JJEfElLE 1\1C. KRISTIANIA, KommissioN HOS H. A SCHEHOU6 CO DFT STA T!STISKF (ÆNTR I_R! KONGERIKET NORGES J1 h.'ile, [1[13111[1E Oå JJEfElLE 1\1C 1 APRIL 190R T TC;VI' A V ' DFT STA T!STISKF (ÆNTR I_R!IREAII, KRISTIANIA, KommissioN HOS H. A SCHEHOU6 CO 1 'ria 1: r!1 %,(1 .1\ Norges Officielle

Læs mere

SKIFTEVÆSENET I NORGE

SKIFTEVÆSENET I NORGE N.. TABELLER VEDKOMMENDE SKIFTEVÆSENET I NORGE l AARET TILLIGEMED Opgave ver de efter OverfrmynderRegnskaberne fr Aaret under Rigets Overfrmynderiers Bestyrelse i dette Aar henstaaende Midler. Udgivne

Læs mere

Jorfilllliftsfolidot. Regnskab. Kirke- og Undervisnings-Departementet. i Budgetterminen KRISTIANIA. for UDGIVET AF 1890.

Jorfilllliftsfolidot. Regnskab. Kirke- og Undervisnings-Departementet. i Budgetterminen KRISTIANIA. for UDGIVET AF 1890. Regnskab for Jorfilllliftsfolidot i Budgetterminen 1889-1890. UDGIVET AF Kirke- og Undervisnings-Departementet. KRISTIANIA. TRYST I RINGVOLDS BOGTRYKKERI. 1890. Register. Pag. Regnskab 1 Forklaringer til

Læs mere

ongcrtgct Norge, Statistiskc Tabcller WMMMMMM Christiania ÆÆMÆMQ ' Fjerde Række,

ongcrtgct Norge, Statistiskc Tabcller WMMMMMM Christiania ÆÆMÆMQ ' Fjerde Række, Statistiskc Tabcller for ongcrtgct Norge, udgivne efter det Kongelige Finants-, Handels- og Told-Departements Foranstaltning. ÆÆMÆMQ ' Fjerde Række, indeholdendetabellerover Ægte-Mede, Fødte og Døde i

Læs mere

Bidrag til en norsk Befolkningsstatistik.

Bidrag til en norsk Befolkningsstatistik. NORGES OFFICIELLE STATISTIK. UDGIVEN I AARET 882. NY RÆKKE. C. No.. Bidrag til en norsk Befolkningsstatistik. Indledning til Tabeller indeholdende Resultaterne af Folketællingen i Norge i Januar 876. Udgivet

Læs mere

Fo1kellingen i Kongeriget N orge

Fo1kellingen i Kongeriget N orge NORGES OFFICIELLE_STATISTIK. Tredie Række No. 202. Fo1kellingen i Kongeriget N orge 1 Januar Folkemængde i Rigets forskjellige administrative Inddelinger (Recensement du 1er Janvier _ Population des Divisions

Læs mere

Ark No 6/1874 Vejle den 19 Oktbr 1874. Da jeg er forhindret fra i morgen at være tilstede i Byraadets Møde, men jeg dog kunde ønske, at min Mening om et nyt Apotheks Anlæg heri Byen, hvorom der formentligen

Læs mere

LIGNINGSRESULTATER OG SELVANGIVELSER

LIGNINGSRESULTATER OG SELVANGIVELSER TABELLER VEDKOMMENDE LIGNINGSRESULTATER OG SELVANGIVELSER for det kommunale skatteaar 93/4 (statsskatteaaret 9 2/ 3.) Utgit av RIKSSKATTESTYRET. KRISTIANIA. JOHANNES BJOIINSTADS BOKTRYKKERI. 95. indholdsfortegnelse.

Læs mere

Norges officielle Statistik, Tredie Række,

Norges officielle Statistik, Tredie Række, Norges officielle Statistik, Tredie Række, (Statistique officielle de la Norvége, troisième série.). Uddrag af Aarsberetniuger fra de forenede Rigers Konsuler for Aaret. (Rapports consulaires.) -. Den

Læs mere

BABY FESTDRAKT 21 www.raumaull.no

BABY FESTDRAKT 21 www.raumaull.no BABY FESTDRAKT 21 MOD. 6 2 Kåpe. Baby Panda MOD. 6 Kjole. Baby Panda 3 MOD. 7 4 Knebukse, jakke, lue og strømper. Baby Panda MOD. 7 Knebukse, jakke og strømper. Baby Panda 5 MOD. 10 6 Nikkers og vest.

Læs mere

SKOLEVÆSENETS TILSTAND

SKOLEVÆSENETS TILSTAND A. No.. BERETNING OM SKOLEVÆSENETS TILSTAND KONGERIGET NORGE FOR AARET 8. UDGIVEN AF DEPARTEMENTET FOR KIRKE OG UNDERVISNINGSVÆSENET. CHRISTIANIA. TRYKT I DET STEENSKE BOGTRYKKERI. 88. Indhold. Side. No.

Læs mere

Norges officielle Statistik, Tredie Række,

Norges officielle Statistik, Tredie Række, Norges officielle Statistik, Tredie Række, (Statistique officielle de la Norvége, troisiéme série.) - findes opferte i Fortegnelse over Norges officielle Statistik ni. v. - 0 Juni, S. -. - - findes opferte

Læs mere

Norges officielle Statistik, Femte Ræ kke. (Statistique officielle de la Norvége, Cinquième série.)

Norges officielle Statistik, Femte Ræ kke. (Statistique officielle de la Norvége, Cinquième série.) Norges officielle Statistik, Femte Ræ kke. (Statistique officielle de la Norvége, Cinquième série.). Sindssygeasylernes Virksomhed 90. (Hospices d'aliénés.) -. Folkemængdens Bevægelse 90 og 90. (Mouvement

Læs mere

FATTIGITATIoni FOR ts7,

FATTIGITATIoni FOR ts7, A. No.. FATTIGITATIoni FOR ts, u. (TE AARGANG-.) UDGIVEN AF DEPARTEMENTET FOR KIRKE- OG UNDERVISNINGSVESENET. KRISTIANIA. TRYKT I RINGVOLDS BOGTRYKKERI. 9. Indhold. Side. Oversigt.. IIIXXII. Tabeller:

Læs mere

Norges officielle Statistik, Tredie Række. (Statistique officielle de la Norvége, troisième série.)

Norges officielle Statistik, Tredie Række. (Statistique officielle de la Norvége, troisième série.) Norges officielle Statistik, Tredie Række. (Statistique officielle de la Norvége, troisième série.) 1-85 findes opførte i Fortegnelse over Norges officielle Statistik rn. v. 182830 Juni 1889, S. 22-27.

Læs mere

Fattigstatistik NORGES OFFICIELLE STATISTIK. Aaret 1899. (Statistique de l'assistance publique pour l'année 1899) Fjerde Række Nr. 46.

Fattigstatistik NORGES OFFICIELLE STATISTIK. Aaret 1899. (Statistique de l'assistance publique pour l'année 1899) Fjerde Række Nr. 46. NORGES OFFICIELLE STATISTIK. Fjerde Række Nr.. Fattigstatistik for Aaret 1. (Statistique de l'assistance publique pour l'année 1) Udgiven af Det statistiske Centralbureau. KRISTIANIA. Kommission hos H.

Læs mere

design baby www.raumaull.no Mod. 205-11 Forhandler: HOVEDFOrHanDlErE av raumagarn: * Tilsluttet Norges Husflidslag

design baby www.raumaull.no Mod. 205-11 Forhandler: HOVEDFOrHanDlErE av raumagarn: * Tilsluttet Norges Husflidslag HOVEDFOrHanDlErE av raumagarn: * Tilsluttet Norges Husflidslag alta: Kilden, tlf. 78 44 01 01. andebu: Vevkroken, Grantoppen, tlf 94 13 71 10. arendal*: Husfliden, tlf. 37 00 53 10. bardufoss: Husfliden

Læs mere

Folketællingen i Kongeriket Norge

Folketællingen i Kongeriket Norge NORGES OFFICIELLE STATISTIK. Fjerde Række Nr. 5. Folketællingen i Kongeriket Norge 3 December Første Hefte. Folkemængde i Rigets forskjellige administrative Inddelinger m. V. (Recensement du 3 Décembre

Læs mere

SELVMORD I NORGE STATISTISKE OPLYSNINGER 1826 1880. KRISTIANIA. BOYE STROM. 1883. ON! A. NV. BRØGGERS BOGTRYKKERI. VED

SELVMORD I NORGE STATISTISKE OPLYSNINGER 1826 1880. KRISTIANIA. BOYE STROM. 1883. ON! A. NV. BRØGGERS BOGTRYKKERI. VED STATISTISKE OPLYSNINGER ON! SELVMORD I NORGE 1826 1880. VED BOYE STROM. Særskilt Aftryk af -Meddelelser fra det statistiske Centralbureati', Iste Bind.) KRISTIANIA. A. NV. BRØGGERS BOGTRYKKERI. 1883. STATISTISKE

Læs mere

NUM WO- 111101111111E1

NUM WO- 111101111111E1 C. No. 0. KOMMUNALE FORIIOLDE NUM WO 0E AARET. UDGIVET AF DEPARTEMENTET FOR HT INDRE. CHRISTIANIA. TRYKT I DET STEENSKE BOGTRYKKERI. 7. Til den Kongelige Norske Regjerings Departement for det Indre. Som

Læs mere

NORG-ES OFFICIELLE STATISTIK, NY R/EKKE. UDGIVEN I AARET F. No. 2. TALLER F01-?, A_A_IIET 1882.

NORG-ES OFFICIELLE STATISTIK, NY R/EKKE. UDGIVEN I AARET F. No. 2. TALLER F01-?, A_A_IIET 1882. II I NORG-ES OFFICIELLE STATISTIK, NY R/EKKE. UDGIVEN I AARET 1883. F. No. 2. TALLER NOIIGES POSTTASEN F01-?, A_A_IIET Uularbeidede efter de ifelge Bernerkouventioneu foretagne OptEellinger. I"dgivne af

Læs mere

11 01,KE1U1NGBEN8 BEV1EGEL8E

11 01,KE1U1NGBEN8 BEV1EGEL8E NORGES OFFICIELLE STATISTIK. V. 25.!MI \i,x1fepir 11 01,KE1U1NGBEN8 BEV1EGEL8E 1886-19001. H 0 Ar EDOYER8 I UT. gem:tat numrcipod ne Ia populatior (?fl Norvi:ge pci1(lan1 «i/ 1900) 1. 1)GIVET DET STATISTISKE

Læs mere

Norges officielle Statistik, Anden Række,

Norges officielle Statistik, Anden Række, Norges officielle Statistik, Anden Række, (Statistique officielle de la Norvége, deuxième série.) A. No. Skolestatistik 879, 880. (Statistique de l'instruction publique, volumes.) A.. Fattigstatistik 878

Læs mere

TABELLER NORGES OFFICIELLE STATISTIK. I AARET 1882

TABELLER NORGES OFFICIELLE STATISTIK. I AARET 1882 NORGES OFFICIELLE STATISTIK. Tredie Række N.. TABELLER VEDKOMMENDE SKIFTEVÆSENET I NORGE I AARET TILLIGEMED pgave ver de efter Overfrmynder-Regnskaberne fr Aaret under Rigets Overfrmynderiers Bestyrelse

Læs mere

NorgesIndshrifier medde,wldre(un er.

NorgesIndshrifier medde,wldre(un er. ,,ffi Norgesndshrifier medde,wldre(un er. Det Norske Historiske, Kildeskriftfond. Sdie Bind. Ved Magnus Olsen. Sdie Hefte, Slutningshefte. :::--=-_-:1- gtrp@ tlr, Christiania. Hoveclkommission hos Jacob

Læs mere

TABELLER NORGES OFFICIELLE STATISTIK. I AARET 1889

TABELLER NORGES OFFICIELLE STATISTIK. I AARET 1889 NORGES OFFICIELLE STATISTIK. Tredie Haøkke No.. TABELLER vedkommende SKIFTEVESENET I NORGE I AARET tilligemed Opgave over de efter OverformynderRegnskaberne for Aaret under Rigets Overformynderiers Bestyrelse

Læs mere

Norges officielle Statistik, Tredie Række.

Norges officielle Statistik, Tredie Række. orges officielle Statistik, Tredie Række (Statistique officielle de la orvége, troisième série) o Uddrag af Aarsberetninger fra de forenede Rigers Konsuler for Aaret 88 (Rapports consulaires) Den norske

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Co pen hagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright

Læs mere

Norges officielle Statistik, Tredie Række.

Norges officielle Statistik, Tredie Række. Norges officielle Statistik, Tredie Række. (Statistique officielle de la Norvége, troisiéme serie.) No.. Uddrag af Aarsberetninger fra de forenede Rigers Konsuler for Aaret. (Rapports consulaires.) -.

Læs mere

214R MOD MOD DESIGN. Forhandler:

214R MOD MOD DESIGN.     Forhandler: HOVEDForhandlere av RaumaGArn: * Tilsluttet Norges Husflidslag ALTA: Kilden, tlf. 78 44 01 01. Andebu: Vevkroken, Grantoppen, tlf 94 13 71 10. ARENDAL*: Husfliden, tlf. 37 00 53 10. BARDUFOSS: Husfliden

Læs mere

KONGERIGET NORGE. STATISTISK AARBOG FJERDE AARGANG. KRISTIANIA. 1883. FOR UDGIVET AF DET STATISTISKE CENTRALBUREAU. BOYE STRØM,

KONGERIGET NORGE. STATISTISK AARBOG FJERDE AARGANG. KRISTIANIA. 1883. FOR UDGIVET AF DET STATISTISKE CENTRALBUREAU. BOYE STRØM, FOR STATISTISK AARBOG KOGERIGET ORGE FJERDE AARGAG 1883 UDGIVET AF DET STATISTISKE CETRALBUREAU REDIGERET AF BOYE STRØM, KST DIREKTØR, I KOMMISSIO HOS H ASCHEHOUG & Co 883 KRISTIAIA TRYKT 1 OtT STEESKt

Læs mere

Norges officielle Statistik, Tredie Række,

Norges officielle Statistik, Tredie Række, Norges officielle Statistik, Tredie Række, (Statistique officielle de la Norvége, troisième série.) N.. Uddrag af Aarsberetninger fra de forenede Rigers Konsuler for Aaret. (Rapports consulaires.) -. Den

Læs mere

DE FASTE EIENDOMME TABELLER. C. No. 11. ARENE 1866-70. DEPARTEMENTET FOR DET INDRE. CHRISTIANIA. VEDKOMMENDE UDGIVNE AF

DE FASTE EIENDOMME TABELLER. C. No. 11. ARENE 1866-70. DEPARTEMENTET FOR DET INDRE. CHRISTIANIA. VEDKOMMENDE UDGIVNE AF C. No.. TABELLER VEDKOMMENDE DE FASTE EIENDOMME I ARENE 8660. UDGIVNE AF DEPARTEMENTET FOR DET INDRE. CHRISTIANIA. TRYKT I RINGVOLDS BOGTRYKKER I. 8. De Oplysninger der findes samlede i nærværende Hefte

Læs mere

Norges Officielle Statistik, række V. (Statistique officielle de la Norvége, série V.)

Norges Officielle Statistik, række V. (Statistique officielle de la Norvége, série V.) Norges Officielle Statistik, række V (Statistique officielle de la Norvége, série V) Trykt 906: Nr Sindssygeasylernes Virksomhed 90 (Hospices d'aliénés) Folkernsengdens Bevægelse 90 og 90 (Mouvement de

Læs mere

Veile Amthuss d 7/8 73 Ark No 19/1873. Indenrigsministeriet har under 5 d.m tilskrevet Amtet saaledes.

Veile Amthuss d 7/8 73 Ark No 19/1873. Indenrigsministeriet har under 5 d.m tilskrevet Amtet saaledes. Veile Amthuss d 7/8 73 Ark No 19/1873. Indenrigsministeriet har under 5 d.m tilskrevet Amtet saaledes. Ved Forordningen af 18 Oktbr 1811 er der forsaavidt de i privat Eje overgaaede Kjøbstadjorder afhændes,

Læs mere

N-01--tGEs postyriesen

N-01--tGEs postyriesen II _ jj -T-11- NORGES OFFICIELLE STATISTIK. NY REKKE, UDGIVEN I AARET 1884. F. No. c_2 TABELLER ' 1:1)1iONINIKND N-01--tGEs postyriesen FOR A_A_IEZIA:T1 (Igivne at Nlarme- og Post-Departementet. KFIISTIANIA.

Læs mere

DE FASTE EIENDOMME TABELLER. C. No. 11. karene ØØao BET STATISTISKE CENTRALBUREAU. gristiania VEDKOMMENDE UDGIVNE AF

DE FASTE EIENDOMME TABELLER. C. No. 11. karene ØØao BET STATISTISKE CENTRALBUREAU. gristiania VEDKOMMENDE UDGIVNE AF C. No.. TABELLER VEDKOMMENDE DE FASTE EIENDOMME I karene 87875. ØØao UDGIVNE AF BET STATISTISKE CENTRALBUREAU. gristiania. TRYST I RINGVOLDS BOC}TRYgKERI. 880. Ved Udgangen af 875 var let af særskilt

Læs mere

Norges officielle Statistik, Tredie Række.

Norges officielle Statistik, Tredie Række. Norges officielle Statistik, Tredie Række. (Statistique officielle de la Norvége, troisiéme série.) No. findes opferte i Fortegnelse over Norges officielle Statistik ni. v. 0 Juni, S.. findes opferte i

Læs mere

Den fremmede Reisetrafik i Norge

Den fremmede Reisetrafik i Norge Den fremmede Reisetrafik i Norge Aaret 0. (Tillæg til Meddelelser fra Det statistiske Centralbureau", de Bind.) Johannes BjØrnstads Bogtrykkeri. Indhold. Indlednin Side. * --* Tabeller: Tabel. Opgave over

Læs mere

Rigsforsikringens industristatistik og fabrikinspektorernes

Rigsforsikringens industristatistik og fabrikinspektorernes al Særtryk af t Statsøkonomisk tidsskrift» for 1905. Rigsforsikringens industristatistik og fabrikinspektorernes aarsberetninger. Af A. N. Kiær. Efterat der, som fortsættelse af de om fabrikdriften i de

Læs mere

Norges officielle Statistik, Fjerde Række, (Statistique officielle de la Norvége, quatrième série.)

Norges officielle Statistik, Fjerde Række, (Statistique officielle de la Norvége, quatrième série.) Norges officielle Statistik, Fjerde Række, (Statistique officielle de la Norvége, quatrième série.) Nr.. Sundhedstilstanden og Medicinalforholdene 898. (Rapport sur l'état sanitaire et niédical.) -. Sindssygeasylernes

Læs mere

AMTERNES ØKONOMISKE TILSTAND

AMTERNES ØKONOMISKE TILSTAND NORGES OFFICIELLE STATISTIK. Tredie Række No. 102. BERETNINGER OM AMTERNES ØKONOMISKE TILSTAND FEMAARET 1881-1885. (Rapports sur l'état économique des préfectures pendant la période 1881-1885.) UDGIVNE

Læs mere